.

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

3,5 ΔΙΣ ΔΩΡΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ FAST TRACK & ΝΕΟΣ ΚΠολΔ
Έως 3,5 Δις γλιτώνουν οι τράπεζες με το νέο καθεστώς των πλειστηριασμών !!!



Στην κόκκινη γραμμή και στο τελικό στάδιο του πλειστηριασμού είναι περίπου 70.000 κατοικίες !!!

Μοναδικοί ωφελημένοι από το νέο ΚΠολΔ οι Δανειολήπτες του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ, που προστατεύουμε την περιουσία και την αξιοπρέπειά μας με την Ομαδική Αγωγή κατά των Τραπεζών για το Κούρεμα των Δανείων μας !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/07/blog-post_590.html
Δώρο αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ οι αλλαγές του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προς το εγχώριο τραπεζικό που αφορούν το νέο καθεστώς των πλειστηριασμών.
Οι πρώτες εκτιμήσεις ανεβάζουν το οικονομικό όφελος στα 3,5 δισ. ευρώ για το τραπεζικό σύστημα.
Οι κρίσιμες αλλαγές του ΚΠΔ μειώνουν το κόστος απόκτησης ενός ακινήτου που βγαίνει στον πλειστηριασμό από την ίδια την τράπεζα η οποία να σημειωθεί έχει χρηματοδοτήσει την αγορά του ακινήτου.
Στην κόκκινη γραμμή και στο τελικό στάδιο του πλειστηριασμού είναι περίπου 70.000 κατοικίες.
Όταν ο υπολογισμός γίνει με βάση τη μέση αντικειμενική αξία των 100.000 ευρώ ανά ακίνητο το ποσό που θα χρειάζονταν οι τράπεζες θα έφθανε τα 7 δισ ευρώ (70.000 επί 100.000).

Οι πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές ορίζουν ως τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού την εμπορική αξία. Ο ίδιος αριθμός ακινήτων με μέση εμπορική αξία τις 50.000 ευρώ ανά ακίνητο το ποσό που θα απαιτηθεί ανέρχεται σε 3,5 δισ ευρώ (70.000 επι 50.000 ευρώ).
Οι τράπεζες που είχαν χρηματοδοτήσει τη απόκτηση των παραπάνω κατοικιών με το παλιό καθεστώς έβγαζαν από την τσέπη τους «φρέσκο» χρήμα για την απόκτηση του ακινήτου που είχαν δανειοδοτήσει.
Δηλαδή στην πράξη πλήρωναν δύο φορές το ίδιο ακίνητο για την προστασία των κεφαλαίων της τράπεζας.
Η διαδικασία του πλειστηριασμού προέβλεπε ότι από το αρχικό ποσό εκκίνησης και στην περίπτωση που δεν υπήρχε ενδιαφερόμενος για το ακίνητο το ποσό των 100.000 θα γίνονταν με κατανομή που προέβλεπε η νομοθεσία και την τηρούσε με θρησκευτική ευλάβεια ο συμβολαιογράφος.
Στην πρώτη θέση ήταν οι ασφαλιστικοί Οργανισμοί στη συνέχεια η εφορία και οι απαιτήσεις των εργαζόμενων αν υπήρχαν. Με το συγκεκριμένο παράδειγμα των 100.000 ευρώ που έβαζε ο επισπεύδων ( τράπεζα) στον πλειστηριασμό ο συμβολαιογράφος ήταν υποχρεωμένος να αποπληρώσει τις οφειλές του ιδιοκτήτη του ακινήτου που είχε στο κράτος Έτσι η τράπεζα θα πλήρωνε τις οφειλές του ιδιόκτητη προς τρίτους.
Οι αλλαγές κάνουν πιο δικαιότερη διαδικασία του πλειστηριασμού όταν το ακίνητο βγαίνει στο σφυρί από την ίδια την τράπεζα που το είχε χρηματοδοτήσει. Το νέο καθεστώς δίνει προτεραιότητα στη τράπεζα που όμως δεν εξυπηρετεί τον ιδιοκτήτη ούτε και τους τυχόν οφειλέτες διότι η τράπεζα δικαιούται το 65% από τις 100.000 ευρώ που βάζει στην εκκίνηση του πλειστηριασμού.

ΠΗΓΗ

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates