.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ & ΦΟΡΟ 26% ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 5.000 ΕΥΡΩ

ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ
Λύση για εισοδήματα έως 5.000 ευρώ που κινδυνεύουν με φόρο 26% λόγω τεκμηρίων !!!




Νομοθετική πρωτοβουλία που θα προστατεύει όσους δηλώνουν χαμηλά πραγματικά εισοδήματα, αλλά κινδυνεύουν λόγω περιουσίας να φορολογηθούν σαν επαγγελματίες, προωθεί το ΥΠΟΙΚ.

Ο λόγος γίνεται για φορολογουμένους με πολύ χαμηλά εισοδήματα, που έχουν στο όνομά τους ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο, τα οποία δημιουργούν τεκμαρτά εισοδήματα.

Όταν αυτά είναι υψηλότερα από τα πραγματικά, τότε ο πολίτης φορολογείται σαν ελεύθερος επαγγελματίας και πληρώνει φόρο 26% επί των τεκμαρτών του εισοδημάτων από το πρώτο ευρώ.

Η νέα ρύθμιση

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη νέα ρύθμιση που θα προωθήσει το υπουργείο Οικονομικών, όσοι έχουν πραγματικά εισοδήματα έως και 5.000 ευρώ και τεκμαρτά έως 9.500 ευρώ, θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών.

Κι επειδή το αφορολόγητο όριο είναι σήμερα στις 9.500 ευρώ δε θα πληρώνουν καθόλου φόρο.

Με τον τρόπο αυτό λύνεται και το ζήτημα που είχε προκύψει με όσους δεν είχαν εισοδήματα από εργασία, αλλά λίγους τόκους από καταθέσεις και κινδύνευαν να πληρώσουν «τσουχτερό» φόρο επειδή διέθεταν ένα σπίτι ή ένα ΙΧ.

- See more at: http://www.moneyonline.gr/site/article/7462/lisi-gia-isodimata-eos-5-000-evro-pou-kindinevoun-me-foro-26-logo-tekmirion#sthash.vAgusPhY.6nK4vsVx.dpuf
SSL Certificates