.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ !!! 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ !!! ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ !!!

Κ. Λουράντος : Δεν εκβιάζομαι !!!
Ότι δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς για να ανοίξει η αγορά των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και να επιτραπεί η πώληση τους από άλλα κανάλια διανομής πλην των φαρμακείων δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή και τη σημερινή 24ωρή απεργία στην οποία προχωρούν οι φαρμακοποιοί.




Ο κ. Λουράντος χαρακτήρισε την απεργία προειδοποιητική, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μετά και την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου το ερχόμενο Σάββατο να υπάρξει σερί κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κατηγόρησε ανοιχτά τις φαρμακευτικές εταιρείες ότι προωθούν το άνοιγμα της αγοράς των φαρμάκων προκειμένου να αυξηθεί η τιμή τους στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων λιανικής, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε βολές και κατά διαφημιστικών εταιρειών για παραπλανητική διαφήμιση προϊόντων ευρείας χρήσης.
Την ίδια ώρα κατηγόρησε την κυβέρνηση για προεκλογικές δεσμεύσεις που δεν τήρησε, μεταξύ των οποίων ότι δεν έχει καταργήσει ακόμη το νόμο που θέλει την απελευθέρωση της τιμής των ΜΗΣΥΦΑ από 1ης/1/2016.

Δήλωσε ακόμη πως τα μη συνταγογραφούμενα είναι φάρμακα και όχι καταναλωτικά προϊόντα, πως η τιμή τους παραμένει η χαμηλότερη της Ευρώπης και παράλληλα κατέρριψε τους ισχυρισμούς ότι τα φαρμακεία εξακολουθούν να είναι ακόμα και σήμερα κλειστό επάγγελμα.

Το προεδρείο του ΠΦΣ αναμένεται να συναντηθεί το μεσημέρι με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή στον οποίο οι φαρμακοποιοί θα επαναλάβουν κατηγορηματικά πως θα εμποδίσουν την απελευθέρωση της διάθεσης των φαρμάκων.

ΠΗΓΗ

http://www.capital.gr/epikairotita/3030795/k-lourantos-den-ekbiazomai
SSL Certificates