.

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ !!!

Μετά την συμφωνία με τους δανειστές έρχεται και η ασφαλιστική μεταρρύθμιση !!!
Στην ανάγκη μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος συγκλίνουν κυβερνητικά στελέχη και όλα δείχνουν ότι μετά την συμφωνία με τους εταίρους θα μπει στο τραπέζι και πάλι το ασφαλιστικό.


0519105358

Στην μεταρρύθμιση αυτή, όπως την περιγράφουν, με διάφορες δηλώσεις τους συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη βγάζουν εκτός ατζέντας την περεταίρω μείωση των συντάξεων .
Ετσι επικεντρώνουν τις παρεμβάσεις τους σε τρείς βασικούς άξονες .
Τα όρια και τα περιθώρια για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις , υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν συνταξιοδοτήσεις που κινούνται πέρα από τα ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα , όπως πχ από τις ιδιωτικοποιημένες πρώην ΔΕΚΟ και Τράπεζες με προκλητικές εθελούσιες εξόδους.
Τις ενοποιήσεις ασφαλιστικών ταμείων σε νέα βάση και όχι με την γενίκευση που υπήρχε στα σχέδια των προηγούμενων μεταρρυθμίσεων.


Βελτίωση της εισπραξιμότητας εισφορών και πάταξη της εσισφοροαποφυγής από την ανασφάλιστη εργασία .
Ωστόσο στις προθέσεις αυτές της κυβέρνησης υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που βάζουν εμπόδια, όπως το ζήτημα της επικουρικής ασφάλισης και της χρηματοδότησης του συστήματος εξαιτίας της κρίσης στην απασχόληση .
Εδώ όπως αναφέρουν θα αναζητήσουν κοινωνικούς πόρους πρόσθετης χρηματοδότησης του συστήματος και επεξεργάζονται σχετικό σχέδιο, το οποίο έχουν αναθέσει στον Καθηγητή Σάββα Ρομπόλη.
Βέβαια το ζήτημα άπτετε και από τις απαιτήσεις των δανειστών και από το μέλλον της όποιας συμφωνίας υπάρξει .
Πάντως προβάλουν σθεναρά ότι δεν μπορούν να μειωθούν και άλλο οι βασικές συντάξεις και προς αυτή την κατεύθυνση αμφισβητούν τον τρόπο που η προηγούμενη κυβέρνηση παρουσίαζε τα στοιχεία τόσο στο εσωτερικό όσο και προς τους εταίρους .
Παρ όλα αυτά ένα βασικό ζήτημα είναι κατά πόσο το ασφαλιστικό σύστημα θα μπορεί να είναι βιώσιμο με καθαρά αναδιανεμητικό χαρακτήρα .
Επιπλέον η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει η δεν ανοίγει το θέμα των επαγγελματικών ασφαλιστικών ταμείων και των συμπληρωματικών συντάξεων .

ΠΗΓΗ
http://www.asfalisinet.gr/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%AD%CF%81/
SSL Certificates