.

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΟΜΒΑ !!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

Εξετάζεται πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων !!!
Στο στόχαστρο 195.000 ακίνητα !!!




Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας,  παραμένει η μοναδική αποτελεσματική λύση για την προστασία της περιουσίας και της αξιοπρέπειας των Δανειοληπτών, ιδιαίτερα όσο δεν προστατεύεται νομοθετικά κατά 100% η κύρια πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html

Tα στεγαστικά δάνεια εμφανίζουν το χαμηλότερο δείκτη NPLs μη εξυπηρετούμενων δανείων καθώς ακόμη επικρατεί – και ορθά – η αντίληψη στην κοινωνία ότι το στεγαστικό δάνειο πρέπει να αποπληρώνεται.

Εξετάζεται πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών πλην όσων υπάγονται στον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση και ορισμένες κατηγορίες που βρίσκονται στις παρυφές της ανθρωπιστικής κρίσης, αναφέρουν τραπεζίτες στο bankingnews.gr.
To βασικό πρόβλημα δεν είναι η τυπική απελευθέρωση των πλειστηριασμών αλλά η αδυναμία διεξαγωγής πλειστηριασμών.
Η λογική πίσω από την απαγόρευση των πλειστηριασμών ήταν η προστασίας της κύριας κατοικίας και μαζί και κάθε είδους κατοικίας. 

Μετά την θεσμοθέτηση κριτηρίων που αφορούν την ανθρωπιστική κρίση το τραπεζικό σύστημα και το κράτος πρέπει να προβούν σε κινήσεις που θα εναρμονίζουν την χώρα με ότι ισχύει σε όλη την Ευρώπη.
Οι τράπεζες πρέπει να έχουν την δυνατότητα κατάσχεσης σε ειδικές περιπτώσεις και όχι σε όλες τις περιπτώσεις αλλά το πλαίσιο πρέπει να είναι πολύ πιο διευρυμένο σε σχέση με την ισχύουσα κατάσταση.
Όμως το βασικό ζήτημα δεν μπορεί να είναι η απελευθέρωση αλλά η δυνατότητα της τράπεζας να πουλήσει ένα κατασχεμένο ακίνητο.
Η μεγάλη κρίση στην αγορά ακινήτων, θα υποχρεώσει τις τράπεζες για να μπορέσουν να πωλήσουν ένα ακίνητο να ρίξουν κατακόρυφα τις τιμές και χωρίς διασφαλίζουν ότι θα επιτυγχάνουν τον στόχο της πώλησης.
Όμως κάθε ακίνητο αντιπροσωπεύει μια αξία έναντι του δανείου που είχε συναφθεί, οι τράπεζες δεν μπορούν να ρευστοποιούν ακίνητα σε οποιαδήποτε τιμή όχι μόνο για να μην πιεστούν οι τιμές των ακινήτων αλλά και γιατί πρέπει να τηρούνται τα τραπεζικά κριτήρια.
Στα χαμηλά εισοδήματα ή σε όσες περιπτώσεις υπάρχει αντικειμενική δυσκολία, οι τράπεζες δεν θα πρέπει να κατάσχουν ακίνητα.
Όμως ο πλειστηριασμός ως μέθοδος τραπεζικής πρακτικής μπορεί να μην αρέσει στην κοινωνία αλλά το ζήτημα είναι αν μπορούν οι τράπεζες να ρευστοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία.
Κατά μέσο όρο περίπου 185.000 με 195.000 ακίνητα έχουν πρόβλημα καθώς το στεγαστικό δάνειο που έχει συναφθεί δεν εξυπηρετείται.
Με βάση τραπεζικές πηγές περίπου 250.000 ακίνητα έχουν πρόβλημα αλλά μέρος αυτών έχει υπαχθεί σε ρυθμίσεις.

Γενικώς πάντως τα στεγαστικά δάνεια εμφανίζουν το χαμηλότερο δείκτη NPLs μη εξυπηρετούμενων δανείων καθώς ακόμη επικρατεί – και ορθά – η αντίληψη στην κοινωνία ότι το στεγαστικό δάνειο πρέπει να αποπληρώνεται.

www.bankingnews.gr
SSL Certificates