.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΓΗΤΟ & ΠΟΤΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ !!!

Γράφει ο Γιάννης Σιάτρας

Επιθυμώ να ευχαριστήσω δημόσια την ταβέρνα “Ο ΗΛΙΑΣ” στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, όπου σήμερα είχαμε ένα υπέροχο ΔΩΡΕΑΝ γεύμα.


Ο “Ηλίας” συνεχίζει τις πρακτικές του παρελθόντος και δεν εκδίδει αποδείξεις. 
Έτσι και μεις, όταν είδαμε το παλιόχαρτο που μας έφερε για απόδειξη, επικαλεστήκαμε την αγορανομική διάταξη 4/2012 που λέει ότι «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό», χαιρετήσαμε και φύγαμε. 

Ούτε ο σερβιτόρος, ούτε ο μαγαζάτορας τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν, παρά να πουν το κλασικό ... “θα φέρναμε την απόδειξη με τα ρέστα”! (Ο νόμος λέει ότι οι προσωρινές νόμιμες αποδείξεις πρέπει να έρχονται ταυτόχρονα με τα διάφορα είδη (πιάτα) στο τραπέζι).

Το περίεργο δεν ήταν αυτό. 
Το περίεργο, έως και τραγικό ήταν ότι κανείς άλλος από τα διπλανά τραπέζια -στους οποίους πήγε το ίδιο σκουπιδόχαρτο- τόλμησαν να κάνουν το ίδιο. Μάλιστα, κάποιοι πήγαν να δικαιολογήσουν τον φοροφυγά ταβερνιάρη λέγοντας ότι “όλοι τα ίδια κάνουν”.

Είναι απελπισία. 
Αυτός ο λαός ανέχεται να τον κλέβουν, να τον προσβάλλουν και να του κόβουν το μισθό και τη σύνταξη. 
Ξιφουλκεί όμως με πάθος στο Facebook και κατηγορεί τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή και όλα τα στραβά που αυτός ανέχεται ή υποθάλπει. 

Είναι κρίμα. 
Αυτός ο λαός δε μπορεί να αντισταθεί σε έναν (αλλοεθνή, αλλά αυτό δεν έχει σημασία) ταβερνιάρη που τον κλέβει μπροστά στα μάτια του. 
Θα μπορέσει ποτέ να στηρίξει την Κυβέρνησή του που θέλει να τα βάλει με το μπλοκ των ευρωπαίων δανειστών; Ο εχθρός της Κυβέρνησης, ο πραγματικός εχθρός, δεν είναι ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Σόιμπλε, ούτε ο μπλουμ. 
Η παθητικότητα και ο ωφελιμισμός της ίδιας μας της κοινωνίας είναι που μας κόβει τα φτερά.

SSL Certificates