.

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ : ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !!!

Πιστή στις Κόκκινες Γραμμές που έχει θέσει στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές θα παραμείνει η κυβέρνηση
όπως ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ !!!

Ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε παράλογες απαιτήσεις, σε ζητήματα όπως το ασφαλιστικό και ο ΦΠΑ, και δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί ακρότητες γιατί τις θεωρεί βαθειά αντιαναπτυξιακές.

«Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ζητά λύση και όχι απλά συμφωνία», είπε ο κ. Τσίπρας ενώ άφησε αιχμές για τη στάση που τηρεί μερίδα των δανειστών η οποία «με μοχλό τη χρηματοδοτική ασφυξία επιχειρεί να ανατρέψει την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου».

Σχολιάζοντας την πορεία της διαπραγμάτευσης, σημείωσε πως ήρθε η ώρα της Ευρώπης να κάνει το δικό της χρέος και κάλεσε όσους δεν επιθυμούν να συμβάλουν στην επίτευξη μιας συμφωνίας να σωπάσουν.

«Απαιτούμε από τους εταίρους μας ανάλογο σεβασμό και ανάλογες υποχωρήσεις», σχολίασε.

Παράλληλα, έθεσε και τους τέσσερις όρους προκειμένου να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, έσοδα από μεταφορά των βαρών στον πλούτο με αναδιανεμητικό προσανατολισμό και όχι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αναδιάρθρωση του χρέους και ένα επενδυτικό πακέτο χρηματοδότησης.

Για εργασιακά και ασφαλιστικό, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν συζητά σε καμία περίπτωση την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας αλλά σχεδιάζει να επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη διαιτησία και δεν αποδέχεται περικοπή σε συντάξεις.

Ακόμη καταλόγισε ευθύνες σε αυτούς που «κατέστρεψαν» το ασφαλιστικό σύστημα λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο είναι αυτοί που κατέστρεψαν το ασφαλιστικό. Κάποιοι θα λογοδοτήσουν για το έγκλημα του PSI».

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε απάντηση και σε όσους ασκούν κριτική εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει εγκαταλείψει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, έκανε λόγο για έναν πιο σκληρό αντίπαλο που βρίσκεται εντός των τειχών και υποστηρίζει την τρόικα επισημαίνοντας πως εκτός από τη διαπραγμάτευση με τους έξω υπάρχει και ένας ομόκεντρος αγώνας με συμφέροντα που λυμαίνονται τη χώρα.

Ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα και στα ΜΜΕ της διαπλοκή, όπως τα χαρακτήρισε, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα να πληρώσουν τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων που χρησιμοποιούν τσάμπα χρόνια.

Μιλώντας για τη δημόσια τηλεόραση, διεμήνυσε ότι η ΕΡΤ έπρεπε ήδη να λειτουργεί όχι «προκειμένου κάποιοι να ξαναβρούν τη δουλειά τους αλλά για να ξαναέχει ο λαός το αγαθό της πλουραλιστικής, έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης».

Τέλος, σημείωσε πως αυτό που απαιτείται αυτές τις κρίσιμες ώρες από την πλευρά της κυβέρνησης είναι συνευθύνη, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη και πάνω από όλα εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της.

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών και της κοινωνίας. Να μην ξεχνάμε ότι ο λαός για πρώτη φορά εμπιστεύθηκε την αριστερά και δεν πρέπει να τον απογοητεύσουμε. Είναι το μεγάλο μας στοίχημα , το μεγάλο στοίχημα της παράταξής μας και του λαού μας ταυτόχρονα όμως και το μεγάλο στοίχημα των λαών της Ευρώπης», δήλωσε κλείνοντας την ομιλία του.
SSL Certificates