.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ !!!

Ψήνεται μερεμέτι στις 100 δόσεις, για να μπορούν να ενταχθούν περισσότεροι !!!



Ένα «μερεμέτι» στη ρύθμιση των 100 δόσεων εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η εισπρακτική επιτυχία της ρύθμισης. Πρόκειται για την ένταξη στη ρύθμιση και υποθέσεων για τις οποίες έχει ξεκινήσει ο φορολογικός έλεγχος. Η βελτίωση αυτή αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις και φορολογούμενους στους οποίους έχει ξεκινήσει ο φορολογικός έλεγχος αλλά δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία για τη ρύθμιση, αποκλείονται από αυτήν υποθέσεις φορολογίας για τις οποίες ο φορολογικός έλεγχος έχει ξεκινήσει εφόσον δεν υποβληθεί η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση έως τις 26 Μαΐου που λήγει η προθεσμία της. Αντιθέτως υπάγονται σε αυτήν φορολογικές υποθέσεις για τις οποίες ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα έχουν βεβαιωθεί οι πρόσθετοι φόροι και οι προσαυξήσεις. Με την ένταξη στη ρύθμιση ο φορολογούμενος στον οποίο έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος μπορεί να πληρώσει το ποσό της βασικής οφειλής εφάπαξ και να γλιτώσει το σύνολο των προσαυξήσεων ή να ρυθμίσει την οφειλή σε έως 100 δόσεις γλιτώνοντας τουλάχιστον το 30% των προσαυξήσεων.
Στην πράξη, αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη έλεγχοι σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες οι οποίοι, προκειμένου να καταφέρουν να ενταχθούν στη ρύθμιση και να πληρώσουν εφάπαξ μόνο το ποσό της βασικής οφειλής που θα προκύψει από τον έλεγχο ή να ρυθμίσουν την οφειλή που θα προκύψει από τον έλεγχο σε έως 100 δόσεις, πιέζουν τους φορολογικούς ελεγκτές να ολοκληρώσουν τον έλεγχο πριν περάσει η 26η Μαΐου που λήγει η προθεσμία για υπαγωγή στη ρύθμιση.

Ωστόσο, το θέμα, σύμφωνα με τις εισηγήσεις που έχει δεχτεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, θα μπορούσε να λυθεί εύκολα και να φέρει και πρόσθετα έσοδα στα κρατικά ταμεία. Αυτό γίνεται με την παροχή της δυνατότητας στους φορολογούμενους που βρίσκονται υπό φορολογικό έλεγχο να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις για τις χρήσεις για τις οποίες ελέγχονται και τον πρόσθετο φόρο που θα προκύψει να τον εξοφλήσουν με τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Ο έλεγχος, σύμφωνα με τις εισηγήσεις, θα συνεχιστεί κανονικά και εφόσον από την ολοκλήρωση του ελέγχου προκύψει μεγαλύτερο ποσό φόρου από αυτό που προέκυψε με τις τροποποιητικές δηλώσεις, το πρόσθετο ποσό με προσαυξήσεις να βεβαιωθεί στο φορολογούμενο.

Πηγή:www.capital.gr
SSL Certificates