.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

TA JUMBO, ΟΙ ΤΡΙΓΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ & ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΑ !!!

JUMΒΟ : Οι τριγωνικές συναλλαγές σε ενδοομιλικά λογιστήρια δεν είναι παιχνίδια !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για jumbo καταστηματα

Πυρά ρευστοποιήσεων δέχθηκε τον προηγούμενο μήνα η μετοχή της Jumbo. Πρωταγωνιστής ήταν το fund της Capital αλλά και εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές που βύθισαν την μετοχή από τα υψηλά μήνα των 10,5 ευρώ στα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου στα χαμηλά των 7,51 ευρώ στη συνεδρίαση της προηγούμενης Πέμπτης.


Γράφει: Νίκος Σακελλαρίου
www.fmvoice.gr

Μία πτώση της τάξης του 25% σε λιγότερες από 20 συνεδριάσεις για μία μετοχή που μας είχε συνηθίσει ανοδικά είναι κάτι που δεν το είχαμε συνηθίσει.

Οι βασικοί λόγοι για την πτώση ήταν δύο. Για το μεν Capital ήταν το country risk , δηλαδή η μαζική ρευστοποίηση ελληνικών τίτλων και η έξοδος από την Ελλάδα αλλά για τους εγχώριους θεσμικούς επενδυτές ο βασικός λόγος ήταν οι διατάξεις που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για τη φορολογία του 26% και τις τριγωνικές συναλλαγές και την ενδοομιλική φορολογία σε ομίλους που έχουν τα λογιστήριά τους και τις δραστηριότητές τους σε διαφορετικές χώρες.

Το ξεπούλημα από το Capital ήρθε μετά από την απόφαση της διαχείρισης στο Λονδίνο πέρυσι να φύγει σταδιακά από Ελλάδα. Όταν μάλιστα βγήκε το θέμα της φορολογίας του 26% η εντολή προς τους διαχειριστές των λογαριασμών της στην Ελλάδα (είναι δύο ελληνικές και μία ξένη χρηματιστηριακή) ήταν να ρευστοποιήσουν μαζικά (stop loss) τις μετοχές της Jumbo. Η διοίκηση της εταιρείας αν και ήταν σε γνώση των προθέσεων της Capital αιφνιδιάστηκε ιδιαίτερα από τις πωλήσεις των εγχώριων θεσμικών επενδυτών (αμοιβαία κεφάλαια) που εκδηλώθηκαν με τις πρώτες πληροφορίες για την επιβολή του φόρου του 26%.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της FM Voice.gr υπήρξε δυσαρέσκεια του κ. Βακάκη όχι μόνο για την ενέργεια της αλλά κυρίως για την στάση των ελλήνων θεσμικών επενδυτών οι οποίοι καρπώνονταν ετησιοποιημένες μερισματικές αποδόσεις της τάξης του 5%.

Εκτός από τις πωλήσεις της Capital, ακολούθησε και μία «ουρά» από ξένα χαρτοφυλάκια hedge funds που έβγαιναν πωλητές. Σε κάθε περίπτωση η μετοχή της Jumbo παραμένει μία από τις αγαπημένες μετοχές των ξένων στην Ελλάδα, βρίσκεται στο focus list όλων των ξένων οίκων και οι ρυθμοί ανάπτυξης σε συνδυασμό με τις ταμειακές ροές που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια την καθιστούν μία ελκυστική επιλογή. Ο τρόπος που ξεπέρασε το πρόβλημα με τις κυπριακές τοποθετήσεις και το «κούρεμα» των καταθέσεων το αποδεικνύει.

Άλλωστε την Παρασκευή η μετοχή αντέδρασε ανοδικά.

Το παρασκήνιο για την φορολογία στις ενδοομιλικές τριγωνικές συναλλαγές

Η πρόταση της κυβέρνησης για τις ενδοομιλικές φορολογίες προήλθε κατ’ αρχήν από την κα Σαββαίδου η οποία ως γνωστόν εργάζονταν στην KPMG που εξειδικεύεται σ’ αυτό (ενδοομιλικές φορολογίες) τον τομέα.

Γνωρίζει πολύ καλά πως οι διάφορες πολυθνικές εταιρείες εκμεταλλεύονται τους φορολογικούς συντελεστές ανάμεσα στα κράτη μέλη που δραστηριοποιούνται για να αποφύγουν τους φόρους με τριγωνικές συναλλαγές. Πως δηλαδή πωλώντας ένα αγαθό ή υπηρεσία στην Ελλάδα μπορούν να φορολογηθούν ως νομικά πρόσωπα Βουλγαρίας ή Κύπρου.

ΠΗΓΗ
http://www.fmvoice.gr/index.php/2012-09-12-05-16-37/market-news/2012-09-12-05-17-10/item/106217-jum%CE%B2%CE%BF-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1
SSL Certificates