.

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ : ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΗ !!!

Γιάννης Δραγασάκης : 
Υπάρχουν δυνάμεις, οι οποίες θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη !!!



Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, αμέσως μετά από την συνάντησή του με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα ;;;

Αισιόδοξος ότι στο σημερινό Eurogroup θα βρεθεί «μία αμοιβαία επωφελής και λειτουργική, μεταβατική συμφωνία», εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αμέσως μετά από την συνάντησή του με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «πιστεύω ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει αύριο μία αμοιβαία επωφελής και λειτουργική, μεταβατική συμφωνία, και πιστεύω ότι αυτό θα είναι το αποτέλεσμα του αυριανού (σημερινού) Eurogroup»,για να προσθέσει ότι «σε κάθε περίπτωση, εάν υπάρξει άρνηση αυτής της τεράστιας προεργασίας που έχει γίνει, ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του».

Ο Γιάννης Δραγασάκης, απαντώντας για το αν τον φοβίζει κάτι, σχετικά με την στάση της Γερμανίας, σημείωσε ότι «δεν έχουμε κάτι το συγκεκριμένο για να μας φοβίζει, εμείς έχουμε μία συγκεκριμένη πρόταση αποστείλει, μέσω του υπουργού Οικονομικών, απέναντι στην οποία δεν έχουμε ακούσει κανένα συγκεκριμένο σχόλιο», για να προσθέσει ότι «το δεύτερο το οποίο έχω να πω», είναι ότι συζητήσαμε με τον κ. Στουρνάρα για μία ακόμη φορά την κατάσταση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και συμφωνήσαμε, και εμείς από την πλευρά μας, να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ούτως ώστε να διασφαλιστεί και να ενισχυθεί, θα έλεγα, η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη χώρα μας».
Από την πλευρά του, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας για το σκέλος των ελληνικών Τραπεζών, σημειίωσε ότι «ενημέρωσα τον κ. Δραγασάκη για το τι διημείφθη στην ΕΚΤ. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συναρτά την θέση της από τι θα γίνει στο Eurogroup, γι’ αυτό και με χαρά άκουσα την αισιόδοξη προοπτική που έδωσε ο αντιπρόεδρος»,για να προσθέσει ότι «σκοπός της ΕΚΤ και της ΤτΕ είναι να διασφαλιστεί η ρευστότητα και η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος». Ο Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για ATM’S και εκροές χρημάτων, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είμαστε υπό απόλυτο έλεγχο».

«Πρέπει να παρατηρήσουμε ότι η αντίδραση του ελληνικού λαού και των καταθετών, συγκρινόμενη μάλιστα με απαράδεκτες, κινδυνολογικές αναφορές που γίνονται, δυστυχώς και σε ελληνικά, αλλά κυρίως σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης, είναι ψύχραιμοι και αξιοθαύμαστη», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, για να προσθέσει ότι «πρέπει πάντως να αντιληφθούμε ότι αυτή τη στιγμή, ενδεχομένως υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη, ακριβώς για να μπορέσουνε να επιβάλουν τη θέλησή τους. Και νομίζω ότι όλοι, και ο καθένας από εμάς, μπορεί να σκεφτεί τι βοηθάει την χώρα μας και τι βοηθάει αυτές τις δυνάμεις».

Κλείνοντας, ο Γιάννης Δραγασάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για λογαριασμό γερμανικού καναλιού, υπογράμμισε ότι «έχω επανειλημμένα πει, και εκ μέρους της κυβέρνησης, ότι η αντίθεσή μας δεν είναι με την Γερμανία», για να προσθέσει ότι «έχουμε ένα πρόγραμμα που δεν έχει πετύχει τους στόχους του και έχει παράξει ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος, μια ανθρωπιστική κρίση. Και έχουμε μια νωπή λαϊκή εντολή, η οποία λέει τέλος στη λιτότητα, τέλος στα Μνημόνια. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει τίποτα. Θα ήταν μια παραβίαση της λαϊκής εντολής. Έχουμε κάνει διάλογο, προσπάθεια να κατανοήσουμε τα σημεία που έχουν κάποια ευαισθησία άλλες χώρες και θεσμοί της Ε.Ε. και πιστεύω ότι το σημερινό κείμενο συμπυκνώνει την προσπάθεια που έχει γίνει όλες αυτές τις μέρες».

ΠΗΓΗ
http://www.periodista.gr/greece/item/16405.htm
SSL Certificates