.

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΤΩΝ 500.000.000 ΦΠΑ ΤΗΣ HOCHTIEF !!!

Σφυρίζουν αδιάφορα Βρυξέλλες και Βερολίνο για τα 500.000.000 του ΦΠΑ που χρωστάει και δεν πληρώνει η HOCHTIEF !!! 

Σφυρίζουν… αδιάφορα οι Ευρωπαίοι για το σκάνδαλο της Hochtief

-Κάνουν «πλάτες» στη γερμανική εταιρεία για να μην καταβάλει ΦΠΑ 500 εκατομμυρίων στο ελληνικό Δημόσιο.
-Γιατί «θάβει» το θέμα η ελληνική κυβέρνηση;
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως η Ευρώπη της πολυδιαφημισμένη αλληλεγγύης και υποστήριξης των λαών δεν υπάρχει.
Οι Ευρωπαίοι που μόνο να ζητούν ξέρουν από την Ελλάδα, δηλώνουν προκλητικά πως δεν ξέρουν τίποτα για το σκάνδαλο της Hochtief στην Ελλάδα και τα 500 εκατομμύρια που χρωστά η Γερμανική εταιρεία στο ελληνικό Δημόσιο από μη καταβολή ΦΠΑ.

Ενώ οργιάζουν οι φήμες ότι Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Λονδίνου που απάλλαξε την εταιρία Hochtief από ΦΠΑ για τον αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος, έκρινε με τρόπο αντίθετο με το κοινοτικό δίκαιο, ο επίτροπος κ. Σεμέτα, απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντήνίπτει τας χείρας του...
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζήτησε από την Επιτροπή να εξετάσει αν είναι σύμφωνη με την κοινοτική νομοθεσία η απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Λονδίνου ότι το ελληνικό κράτος πρέπει να διαγράψει τις απαιτήσεις του από ΦΠΑ ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, προς την εταιρία Hochtief.
Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η εταιρία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.», στις 11/11/2010, προσέφυγε, ενώπιον του «London Court of International Arbitration» κατά του ελληνικού κράτους σχετικά με άρνηση, αμφισβητώντας το ποσό του ΦΠΑ που της είχαν επιβάλλει οι φορολογικές αρχές.
Στην ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής, επικαλούμενος δημοσιογραφικές πληροφορίες τόνισε ότι «το διαιτητικό δικαστήριο αποφάνθηκε στις 27/2/2013 ότι, βάσει της σύμβασης που είχε υπογράψει η εταιρία με το ελληνικό δημόσιο, ισχύει «ειδικό καθεστώς» και ότι το κράτος έχει αναλάβει την υποχρέωση επιστροφής του ΦΠΑ στην εταιρία. Η πλειοψηφία των δικαστών όμως σημείωσε ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο προς το κοινοτικό δίκαιο και συγκεκριμένα προς την οδηγία για τον ΦΠΑ».
Καταλήγοντας την ερώτησή του ο Ν. Χουντής, ζητούσε από την Επιτροπή να αποφανθεί αν είναι σύμφωνη με την οδηγία για τον ΦΠΑ η ανωτέρω απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου.
Στην απάντησή του ο κ. Σεμέτα, αφού σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «Η Επιτροπή δεν διαθέτει αντίγραφο της διαιτητικής απόφασης», τόνισε ότι δεν μπορεί να λάβει θέση αν η απόφαση είναι συμβατή με την οδηγία ΦΠΑ χωρίς να την έχει εξετάσει».
Εντύπωση προκαλεί ότι ενώ στη συνέχεια της απάντησής του ο Επίτροπος, σημειώνει ότι «Προφανώς, ένα κράτος μέλος δεν μπορεί να απαλλαγεί μέσω συμφωνίας ή διαιτησίας από την υποχρέωση τήρησης των εφαρμοστέων ενωσιακών κανόνων» δεν έκανε καμία δήλωση, με την οποία να δεσμεύεται ότι θα αναζητήσει την εν λόγω απόφαση έτσι ώστε να εξετάσει αν υπάρχει παραβίαση του κοινοτικού δικαίου.
Με νέα του ερώτηση ο Ν. Χουντής, επανήλθε στο ζήτημα και ζητά από την Επιτροπή να ενημερώσει αν στο μεταξύ αναζήτησε την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και αν ερεύνησε κατά πόσο υπάρχει παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας περί ΦΠΑ στην εν λόγω σύμβαση.
Η εικόνα της «ενωμένης Ευρώπης» έχει πλέον τσαλακωθεί. Τα αυστηρά μέτρα λιτότητας τα οποία υποδεικνύουν οι Ευρωπαίοι συνέταιροι (κατά τ’ άλλα) ενισχύουν την πόλωση και αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της Ε.Ε. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι στην περίπτωση της Ελλάδας η στάση που τήρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από τα θεσμικά όργανά της ήταν πιο σκληρή ακόμα και από το Δ.Ν.Τ.
Το ερώτημα είναι γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν πιέζει ούτε τη γερμανική Hochtiefαλλά ούτε και τα αρμόδια όργανα της ΕΕ για να λάβει αυτά που δικαιούται;
Γιατί τέτοια εκκωφαντική σιωπή; Τι φοβάται η ελληνική κυβέρνηση και «θάβει» ένα σκάνδαλο που μπορεί να φέρει στα ταμεία του κράτους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; 

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/423589/sfyrizoyn-adiafora-oi-eyropaioi-gia-to-skandalo-tis-hochtief#ixzz3SDFHBvCU
SSL Certificates