.

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

TO BANKINGNEWS ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!! ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΟ !!!

Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι φερέφωνο της κινδυνολογίας του Grexit και του bank run !!!



Το πάρτι της κινδυνολογίας τελειώνει στις 25 Ιανουαρίου.
Ο Γιάννης Στουρνάρας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα αντικατασταθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη έχει σχεδιαστεί και ο τρόπος αντικατάστασης του.
Ο Γιάννης Στουρνάρας ο διορισμένος κεντρικός τραπεζίτης βαθμολογείται και με άριστα το 10 παίρνει 0.
Διορίστηκε για να συμβάλλει στην συστημική ευστάθεια των τραπεζών, να συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη της οικονομίας.
Ο Γιάννης Στουρνάρας αντί λοιπόν να επιτελεί τα θεσμικά του καθήκοντα όπως ο επιτυχημένος Γιώργος Προβόπουλος κινδυνολογεί εις βάρος της πατρίδας, των τραπεζών και των εθνικών συμφερόντων όπως αναφέρει πολιτικός παράγοντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Γιάννης Στουρνάρας ο διορισμένος κεντρικός τραπεζίτης από την απερχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά μετά την αποτυχία του στην υπόθεση ΕΝΦΙΑ που τον δημιούργησε και τον φόρτωσε στον Γκίκα Χαρδούβελη, μετά την αποτυχία του ως εισηγητής μεταξύ άλλων της πρόωρης αποχώρησης από το μνημόνιο αντί να κρατάει μια θεσμική θέση, με στόχο να προστατέψει το τραπεζικό σύστημα διαρρέει δεξιά και αριστερά ότι φεύγουν καταθέσεις από τις τράπεζες και ότι η ΕΚΤ θα συνεδριάσει με επίκεντρο την Ελλάδα.
Στελέχη της ΤτΕ μας αναφέρουν «πλέον η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει κεντρικό τραπεζίτη αλλά ένα διορισμένο υπάλληλο της κυβέρνησης που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να μιλάει στους δημοσιογράφους από το πρωί έως το βράδυ.
Πραγματικά δεν είναι αυτή η εικόνα που χτίσαμε τόσα χρόνια εδώ στην Τράπεζα της Ελλάδος»
Ο Γιάννης Στουρνάρας θα πρέπει να συμβουλευτεί τον εμπειρότερο και ικανότερο Γιώργο Προβόπουλο για το πώς διαχειρίζονται τις κρίσεις, καθώς ίσως να τις γνωρίζει μόνο θεωρητικά.
Μια Τετάρτη…του 2012 σε μια μέρα είχαν φύγει 2,84 δισεκ. ευρώ, προσέξτε σε μια μέρα.
Κορυφαίος τραπεζίτης μου τηλεφώνησε στο bankingnews και μου είπε «καταστρεφόμαστε μόνο από την τράπεζα μας έφυγαν σήμερα 1 δισεκ. ευρώ»
Αμέσως τηλεφώνησα στην Τράπεζα της Ελλάδος και η απάντηση που έλαβα ήταν ο τραπεζίτης λέει ψέματα.
Επικαλέστηκα το όνομα του λόγω της κρισιμότητας της περίστασης και μου επανέλαβαν λέει ψέματα.
Ποια ήταν η αλήθεια ότι ο τραπεζίτης έλεγε την αλήθεια….και η ΤτΕ έλεγε συνειδητά ψέματα γιατί δεν ήθελε να προκληθεί πανικός.
Αναφέρουμε ένα πολύ απλό παράδειγμα για το πώς δούλεψε η διοίκηση Προβόπουλου, όχι με διαρροές όχι ξημεροβραδιάζοντας στο τηλέφωνο, ενώ έφθανε στο σημείο να συγκαλύπτει σενάρια καταστροφής μόνο και μόνο για να μην προκληθεί πανικός.
Είχαν μεγάλη συναίσθηση ευθύνης για τις τράπεζες και την Ελλάδα.
Ο Προβόπουλος αποδείχθηκε ένας και μοναδικός και όσοι έζησαν τα γεγονότα των τελευταίων 4 ετών....είμαι σίγουρος ότι συμφωνούν 100%.
Αντιθέτως ο Γιάννης Στουρνάρας δεν έχει κρατήσει σοβαρή στάση.
Στην αγωνία του για τα επερχόμενα καθώς γνωρίζει τι θα συμβεί μετά τις 25 Ιανουαρίου έχει καταστεί κινδυνολόγος, ενημερώνει μέσα ενημέρωσης για bank run.
Ο Γιάννης Στουρνάρας το μόνο bank run που γνωρίζει είναι στην βιβλιογραφία….η οποία επικαλείται τους χειρισμούς Προβόπουλου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες έχει κατασταλάξει για το πώς θα χειριστεί τον Στουρνάρα.
Ο Στουρνάρας αντί να προστατέψει την συστημική ευστάθεια, όπως με συνέπεια έκανε ο Προβόπουλος διαρρέει τα πάντα…με στόχο να κερδίσει η ΝΔ.
Ο Κεντρικός τραπεζίτης είναι κομματικό φερέφωνο και αυτό αποτελεί πρόκληση και απαράδεκτη, ανήθικη και κυρίως αντισυστημική συμπεριφορά.
«Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι φερέφωνο της κινδυνολογίας του Grexit και του bank run» αναφέρει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Τραπεζίτες μάλιστα δεν κρύβουν την δυσφορία τους.
«Ο Προβόπουλος δεν θα έκανε τέτοια παιδαριώδη λάθη και δεν θα προκαλούσε με τέτοιο τρόπο».
Το www.bankingnews.gr έζησε από κοντά, ίσως όσο κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης την περίοδο όπου οι τράπεζες κινδύνευαν με κατάρρευση, είχαν αρνητικά κεφάλαια είχαν χρεοκοπήσει δηλαδή και οι καταθέσεις έφευγαν μαζικά, το bank run ήταν γεγονός σε ένα μήνα 11,34 δισεκ. ευρώ εκροή, την περίοδο όπου τηλεφωνούσες σε τραπεζίτες και με τρεμάμενη φωνή έλαγαν καταστρεφόμαστε....
Η τρέχουσα περίοδος είναι πολύ ήπια σε σχέση με το 2012.
Το 2012 υπήρξαν 3 ημέρες όπου όντως οι τράπεζες κινδύνευσαν με βίαιη χρεοκοπία.
Το 2012 ο Προβόπουλος προστάτεψε το ελληνικό banking και το 2015 ο Στουρνάρας εκθέτει το ελληνικό banking.
Αν έχει συναίσθηση του ρόλου του και ευθιξία ο Στουρνάρας πρέπει να παραιτηθεί.
Ούτως ή άλλως ο ΣΥΡΙΖΑ δρομολογεί το σχέδιο αντικατάστασης του.
Πραγματικά μας θλίβει το γεγονός ότι ο Στουρνάρας αντί να επιτελεί τον θεσμικό του ρόλο που είναι η προστασία των τραπεζών, παίζει παιχνίδια γιατί έχει ένα στόχο.
Να διασφαλίσει την θέση του στην ΤτΕ που προκλητικά πήρε με εντολή Σαμαρά.
Το πάρτι της κινδυνολογίας τελειώνει στις 25 Ιανουαρίου. 


Γιάννη Στουρνάρα πραγματικά μας απογοήτευσες, με τις γνώσεις σου, την ιστορία σου, το παρελθόν σου θα περιμέναμε σε αυτή την δύσκολη στιγμή να προτάξεις το συμφέρον της Ελλάδος και εσύ δυστυχώς υπερασπίζεσαι την καρέκλα σου που με πολλά παρακάλια πήρες από τον Σαμαρά.

www.bankingnews.gr
SSL Certificates