Μην φοβηθούν τις εκλογές οι βουλευτές !!!
Με ονοματεπώνυμο θα ψηφίσουν…εκλογές 128 ή 127 !!!
Οι εκλογές είναι η βέλτιστη λύση για την Ελλάδα....μετά την ηθική πολιτική κατάπτωση και την αποτυχία της χώρας
Προ ιστορικών ευθυνών βρίσκονται οι έλληνες βουλευτές οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν μεταξύ της αποτυχίας και των emails που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση έναντι μιας ασαφούς, αβέβαιης αλλά πιο κοντά στο εθνικό συμφέρον πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι έλληνες βουλευτές με ονοματεπώνυμο θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ των εκλογών που αποτελούν ηθική, δίκαιη και εθνική λύση.
Ο Α. Σαμαράς ο έλληνας πρωθυπουργός, ξεκίνησε με πολύ υψηλά τον πήχη των προσδοκιών, κάποιο διάστημα μεγάλη μερίδα των ελλήνων – ακόμη και όσοι δεν το ψήφισαν – πίστεψαν ότι μπορεί να φέρει την μεγάλη ανατροπή και η Ελλάδα από χρεοκοπημένη χώρα, σταδιακά να επανέλθει στον ενάρετο δρόμο.
Στην πορεία όμως διαπιστώθηκε ότι το πατριωτικό και εθνικό συμφέρον κατέστη δυσδιάκριτο, η κυβέρνηση κατέστη εμμονική στο να υπηρετεί την Γερμανία και όχι το εθνικό συμφέρον και κατέληξε κυβέρνηση των emails.
Ο άλλοτε υπεύθυνος πολιτικός Αντώνης Σαμαράς, στα μάτια των ευρωπαίων και της Τρόικα, μετά την επιπόλαιη απόφαση εξόδου από τα μνημόνια, μετεξελίχθηκε σε αναξιόπιστο πολιτικό, οι «έλληνες είναι όλοι οι ίδιοι».
Τον Οκτώβριο του 2014, δεν υπήρχε Grexit, δεν υπήρχε bank run, δεν υπήρχε η καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε μόνο η απόφαση της Ελλάδος να βγει πρόωρα από το μνημόνιο.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα 16 Οκτωβρίου του 2014 εκτινάχθηκε το 10ετές ομόλογο στο 9,25% ;;;
Ως μέτρο σύγκρισης αναφέρεται ότι τις τελευταίες ημέρες όπου η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα προκαλέσει Grexit, χάος και καταστροφή το 10ετές ομόλογο έφθασε στο 9,31%.
Το 9,25% με 9,31% δεν είναι διαφορά.
Οι ξένοι επενδυτές με τον τρόπο τους απέδειξαν ότι βλέπουν όλους τους έλληνες με τον ίδιο τρόπο.
Η κυβέρνηση Σαμαρά από μια κυβέρνηση σταθερότητας, μετεξελίχθηκε σε κυβέρνηση αστάθειας, μια κυβέρνηση που δεν ενέπνεε την Ευρώπη.
Όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία ή ότι αποτελεί την σοβαρή εναλλακτική αλλά είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα πηγαίνει καλύτερα γιατί απλά η κυβέρνηση τα πηγαίνει χειρότερα.
Με αφορμή την διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, θα αναμενόταν τουλάχιστον για τον θεσμό τα κόμματα να επιδείξουν σεβασμό.
Ο Σαμαράς έχει καταντήσει την διαδικασία περίγελο.
Όταν λέει ο πρωθυπουργός, όσοι ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν ψηφίζουν κυβέρνηση είναι επιχείρημα που δεν θα επικαλείτο ούτε ένας διανοητικά καθυστερημένος.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αξιωματικής και ελάσσονος, ενδιαφέρονται μόνο για τις εκλογές και την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά.
Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων, όταν ο Σταύρος Δήμας, σκόπιμα και καθοδηγούμενος από την κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θέλει την ψήφο των χρυσαυγιτών βουλευτών.
Οι 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ουδέποτε θα ψήφιζαν τον Δήμα, αλλά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας…είναι πρόεδρος όλων των ελλήνων, έδειξε με την δήλωση του αυτή ότι είναι πολιτικός κατωτέρας διαλογής.
Άρα ο θεσμός του προέδρου της Δημοκρατίας γελοιοποιήθηκε και ο προτεινόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας, χωρίς καν να γνωρίζει ότι θα εκλεγεί….ξεκίνησε με τον παραλογισμό της διαίρεσης των ελλήνων.
Η τακτική πολιτικής απάτης που ακολούθησε η κυβέρνηση για να παραπλανήσει ανεξάρτητους βουλευτές, την ΔΗΜΑΡ και του ΑΝΕΛ, διαρρέοντας ψέματα ότι η Χρυσή Αυγή θα ψήφιζε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατέρρευσε.
Όμως μαζί κατέρρευσε και η αξιοπιστία του Σταύρου Δήμα.
Στην πρώτη ψηφοφορία στις 17 Δεκεμβρίου του 2014, συγκεντρώθηκαν 160 θετικές ψήφοι υπέρ του Σταύρου Δήμα, στην δεύτερη ψηφοφορία συγκεντρώθηκαν 168 και στην τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου θα συγκεντρωθούν 172 ή 173 στο βέλτιστο σενάριο και ενώ απαιτούνται 180 βουλευτές.
Ο Α. Σαμαράς στην δεύτερη ψηφοφορία, δήλωσε ότι στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχουν παρών αλλά ψήφοι με ονοματεπώνυμο, υπονοώντας ότι θα κριθούν όλοι.
Η δήλωση αυτή του Σαμαρά ήταν προκλητική και προσβλητική και απαράδεκτη.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός προετοιμάζει νέο διάγγελμα και κατά ορισμένους θα κάνει ανοικτή πρόταση στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και ανεξαρτήτων βουλευτών, μήπως και τους αλλάξει την άποψη.
Μάλιστα αναφέρεται ότι θα προτείνει την κατάργηση του ορίου του 3% για την είσοδο στην βουλή, για να δελεάσει κυρίως την ΔΗΜΑΡ και ίσως κάποιους ανεξάρτητους.....
Όμως ενώ ο Σαμαράς προετοιμάζεται για διαγγέλματα, ο Παπανδρέου ετοιμάζει νέο κόμμα και ο Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει ενωμένο στις εκλογές που έρχονται.
Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου επίσης….φαίνεται ότι προσπαθεί να μπει και στην νέα κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ που προετοιμάζεται εφόσον η Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου οδηγηθεί σε εκλογές.
Οι έλληνες βουλευτές δεν πρέπει να φοβηθούν, πρέπει να ψηφίσουν υπέρ των πρόωρων εκλογών.
Οι έλληνες βουλευτές δεν πρέπει να παγιδευτούν, δεν πρέπει να παρασυρθούν από την πολιτική πλάνη ότι αν η Ελλάδα οδηγηθεί σε εκλογές θα χρεοκοπήσει.
Όσοι τα υποστηρίζουν είναι ψεύτες, που τους ενδιαφέρει όχι το συμφέρον της πατρίδας αλλά προτάσσουν το προσωπικό συμφέρον.
Η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ, μην φοβάστε και μην σας παραπλανούν πολιτικοί χειρίστης διαλογής...
Οι έλληνες βουλευτές τουλάχιστον 127 ή 128 θα πουν όχι στα διχαστικά διλήμματα και η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.
Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν οι εκλογές είναι ο Σαμαράς να αναγνωρίσει την ήττα του, να συμφωνήσει σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με άλλο πρωθυπουργό.
Ωστόσο ούτε αυτή η λύση μπορεί να υιοθετηθεί άπαξ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί και ζητάει εκλογές.
Επίσης τα σενάρια που αναφέρουν ότι ο Σαμαράς θα προκηρύξει εκλογές πριν την τρίτη ψηφοφορία είναι φαιδρά, αν το πράξει θα καταδείξει ότι δεν σέβεται το Σύνταγμα και θα στιγματιστεί ως ανυπόληπτος πολιτικός.
Ο Σαμαράς μπορεί να είναι λάτρης της εξουσίας αλλά τα στοιχειώδη τα σέβεται – πλην του γεγονότος ότι τηλεφωνεί σε δικαστές και ζητάει σκληρή τιμωρία της Χρυσής Αυγής -.
Ο Σαμαράς στο νέο του διάγγελμα το μόνο που μπορεί να πράξει είναι ανοικτή πρόκληση σε ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και ανεξάρτητους βουλευτές παίζοντας το τελευταίο του χαρτί.
Δρομολογούνται εκλογές από τις 30 Δεκεμβρίου αν καταψηφιστεί ο ΠτΔ…..
Οι εκλογές δρομολογούνται και το ερώτημα είναι σε τι κλίμα θα διεξαχθούν οι εκλογές.
Θα στηθεί σκηνικό χάους ή θα πρυτανεύσει η λογική;
Επειδή οι βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ των κομμάτων έχουν ήδη εκτοξευθεί, είναι πιθανό η προεκλογική περίοδος να συνεχιστεί με οξύτατη ένταση μεν αλλά όχι σενάρια πανικού ή καταστροφολογίας.
Στις εκλογές που θα διεξαχθούν θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι 100% βέβαιο, δεύτερο κόμμα με διαφορά 4% θα είναι η ΝΔ και τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή το εθνικιστικό πατριωτικό κόμμα.
Με όρους αγοράς η προκήρυξη εκλογών θα προκαλέσει κάποιας μορφής αναταραχή αλλά από ότι φαίνεται όχι κραχ.
Το fair value της χρηματιστηριακής αγοράς είναι στις 750 μονάδες.
Το βασικό πρόβλημα δεν είναι τόσο η προεκλογική περίοδος, προφανώς και κάποιοι θα πουν ανοησίες και θα προκαλέσουν κάποιας μορφής αναταραχή, το ζητούμενο είναι η νέα κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει συμφωνήσει ουσιαστικά την ECCL γραμμή την νέα πιστωτική γραμμή, αρχικά για λόγους επικοινωνιακής στρατηγικής με όρους plan A ίσως επιλέξει να σκληρύνει την στάση της.
Π.χ. είναι πιθανό να αναφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι διακόπτει την διαπραγμάτευση με την Τρόικα και θα ζητήσει απευθείας επαφές με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Με την στρατηγική αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει το μήνυμα ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να άγεται και να φέρεται από διορισμένους υπαλλήλους.
Το πιο ουσιώδες στοιχείο είναι βεβαίως η ουσία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ΕΕ αρχικώς θα σκληρύνει την στάση της έναντι της σκληρής στάσης της νέας ελληνικής κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε μια τέτοια περίπτωση όπου θα προδιαγράφεται σύγκρουση υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί πανικός στις αγορές και εκείνη η περίοδος θα χρήζει προσοχής.
Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος θα αποδεχθεί την ECCL γραμμή, η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να αλλάξει ο τρόπος ελέγχου της Ελλάδος από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Όσοι τρέφουν προσδοκίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στην Ευρώπη και η Ευρώπη θα δεχθεί τα αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης, θα διαψευστούν.
Το βασικό ερώτημα είναι πόσο σκληρή στάση θα κρατήσει τελικώς η Ευρώπη έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πόσο διατεθειμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει στα άκρα.
Εικασίες μπορεί να υπάρξουν.
Και οι δύο πλευρές θα τεντώσουν το σχοινί αλλά σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην σπάσει.
Η πιθανότητα να προκληθεί σύγκρουση μεταξύ ΕΕ και Ελλάδος δεν αποτελεί βασικό σενάριο.
Ωστόσο τρία θέματα πρέπει να διευθετηθούν
Α)Πότε θα υπογραφεί η νέα ECCL γραμμή, δηλαδή το νέο μνημόνιο;
Με βάση διαρροές στις 26 Ιανουαρίου θα εξεταστεί στο Eurogroup η νέα ECCL γραμμή αλλά αν η Ελλάδα ψηφίζει στις 25 Ιανουαρίου είναι βέβαιο ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις.
Β)Τι θα συμβεί με τις ελληνικές εγγυήσεις στην ΕΚΤ από τις ελληνικές τράπεζες αν δεν έχει υπάρξει παράταση μνημονίου ή ECCL γραμμή
Γ)Πως θα αντικατασταθούν τα 21 δισεκ. ελληνικών εγγυήσεων στην ΕΚΤ που λήγουν τέλη Μαρτίου του 2015.
Αν αυτά τα 3 θέματα αντιμετωπιστούν επαρκώς μεταξύ ΕΕ, ΕΚΤ και Ελλάδος….στο επόμενο διάστημα θα επανέλθει σταδιακά η ομαλότητα και η Ελλάδα θα επανέλθει στον ενάρετο δρόμο.
Γιατί η Ελλάδα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές;
Οι εκλογές είναι η βέλτιστη λύση για την Ελλάδα....μετά την ηθική πολιτική κατάπτωση και την αποτυχία της χώρας
Προ ιστορικών ευθυνών βρίσκονται οι έλληνες βουλευτές οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν μεταξύ της αποτυχίας και των emails που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση έναντι μιας ασαφούς, αβέβαιης αλλά πιο κοντά στο εθνικό συμφέρον πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι έλληνες βουλευτές με ονοματεπώνυμο θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ των εκλογών που αποτελούν ηθική, δίκαιη και εθνική λύση.
Ο Α. Σαμαράς ο έλληνας πρωθυπουργός, ξεκίνησε με πολύ υψηλά τον πήχη των προσδοκιών, κάποιο διάστημα μεγάλη μερίδα των ελλήνων – ακόμη και όσοι δεν το ψήφισαν – πίστεψαν ότι μπορεί να φέρει την μεγάλη ανατροπή και η Ελλάδα από χρεοκοπημένη χώρα, σταδιακά να επανέλθει στον ενάρετο δρόμο.
Στην πορεία όμως διαπιστώθηκε ότι το πατριωτικό και εθνικό συμφέρον κατέστη δυσδιάκριτο, η κυβέρνηση κατέστη εμμονική στο να υπηρετεί την Γερμανία και όχι το εθνικό συμφέρον και κατέληξε κυβέρνηση των emails.
Ο άλλοτε υπεύθυνος πολιτικός Αντώνης Σαμαράς, στα μάτια των ευρωπαίων και της Τρόικα, μετά την επιπόλαιη απόφαση εξόδου από τα μνημόνια, μετεξελίχθηκε σε αναξιόπιστο πολιτικό, οι «έλληνες είναι όλοι οι ίδιοι».
Τον Οκτώβριο του 2014, δεν υπήρχε Grexit, δεν υπήρχε bank run, δεν υπήρχε η καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε μόνο η απόφαση της Ελλάδος να βγει πρόωρα από το μνημόνιο.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα 16 Οκτωβρίου του 2014 εκτινάχθηκε το 10ετές ομόλογο στο 9,25% ;;;
Ως μέτρο σύγκρισης αναφέρεται ότι τις τελευταίες ημέρες όπου η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα προκαλέσει Grexit, χάος και καταστροφή το 10ετές ομόλογο έφθασε στο 9,31%.
Το 9,25% με 9,31% δεν είναι διαφορά.
Οι ξένοι επενδυτές με τον τρόπο τους απέδειξαν ότι βλέπουν όλους τους έλληνες με τον ίδιο τρόπο.
Η κυβέρνηση Σαμαρά από μια κυβέρνηση σταθερότητας, μετεξελίχθηκε σε κυβέρνηση αστάθειας, μια κυβέρνηση που δεν ενέπνεε την Ευρώπη.
Όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία ή ότι αποτελεί την σοβαρή εναλλακτική αλλά είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα πηγαίνει καλύτερα γιατί απλά η κυβέρνηση τα πηγαίνει χειρότερα.
Με αφορμή την διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, θα αναμενόταν τουλάχιστον για τον θεσμό τα κόμματα να επιδείξουν σεβασμό.
Ο Σαμαράς έχει καταντήσει την διαδικασία περίγελο.
Όταν λέει ο πρωθυπουργός, όσοι ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν ψηφίζουν κυβέρνηση είναι επιχείρημα που δεν θα επικαλείτο ούτε ένας διανοητικά καθυστερημένος.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αξιωματικής και ελάσσονος, ενδιαφέρονται μόνο για τις εκλογές και την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά.
Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων, όταν ο Σταύρος Δήμας, σκόπιμα και καθοδηγούμενος από την κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θέλει την ψήφο των χρυσαυγιτών βουλευτών.
Οι 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ουδέποτε θα ψήφιζαν τον Δήμα, αλλά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας…είναι πρόεδρος όλων των ελλήνων, έδειξε με την δήλωση του αυτή ότι είναι πολιτικός κατωτέρας διαλογής.
Άρα ο θεσμός του προέδρου της Δημοκρατίας γελοιοποιήθηκε και ο προτεινόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας, χωρίς καν να γνωρίζει ότι θα εκλεγεί….ξεκίνησε με τον παραλογισμό της διαίρεσης των ελλήνων.
Η τακτική πολιτικής απάτης που ακολούθησε η κυβέρνηση για να παραπλανήσει ανεξάρτητους βουλευτές, την ΔΗΜΑΡ και του ΑΝΕΛ, διαρρέοντας ψέματα ότι η Χρυσή Αυγή θα ψήφιζε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατέρρευσε.
Όμως μαζί κατέρρευσε και η αξιοπιστία του Σταύρου Δήμα.
Στην πρώτη ψηφοφορία στις 17 Δεκεμβρίου του 2014, συγκεντρώθηκαν 160 θετικές ψήφοι υπέρ του Σταύρου Δήμα, στην δεύτερη ψηφοφορία συγκεντρώθηκαν 168 και στην τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου θα συγκεντρωθούν 172 ή 173 στο βέλτιστο σενάριο και ενώ απαιτούνται 180 βουλευτές.
Ο Α. Σαμαράς στην δεύτερη ψηφοφορία, δήλωσε ότι στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχουν παρών αλλά ψήφοι με ονοματεπώνυμο, υπονοώντας ότι θα κριθούν όλοι.
Η δήλωση αυτή του Σαμαρά ήταν προκλητική και προσβλητική και απαράδεκτη.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός προετοιμάζει νέο διάγγελμα και κατά ορισμένους θα κάνει ανοικτή πρόταση στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και ανεξαρτήτων βουλευτών, μήπως και τους αλλάξει την άποψη.
Μάλιστα αναφέρεται ότι θα προτείνει την κατάργηση του ορίου του 3% για την είσοδο στην βουλή, για να δελεάσει κυρίως την ΔΗΜΑΡ και ίσως κάποιους ανεξάρτητους.....
Όμως ενώ ο Σαμαράς προετοιμάζεται για διαγγέλματα, ο Παπανδρέου ετοιμάζει νέο κόμμα και ο Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει ενωμένο στις εκλογές που έρχονται.
Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου επίσης….φαίνεται ότι προσπαθεί να μπει και στην νέα κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ που προετοιμάζεται εφόσον η Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου οδηγηθεί σε εκλογές.
Οι έλληνες βουλευτές δεν πρέπει να φοβηθούν, πρέπει να ψηφίσουν υπέρ των πρόωρων εκλογών.
Οι έλληνες βουλευτές δεν πρέπει να παγιδευτούν, δεν πρέπει να παρασυρθούν από την πολιτική πλάνη ότι αν η Ελλάδα οδηγηθεί σε εκλογές θα χρεοκοπήσει.
Όσοι τα υποστηρίζουν είναι ψεύτες, που τους ενδιαφέρει όχι το συμφέρον της πατρίδας αλλά προτάσσουν το προσωπικό συμφέρον.
Η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ, μην φοβάστε και μην σας παραπλανούν πολιτικοί χειρίστης διαλογής...
Οι έλληνες βουλευτές τουλάχιστον 127 ή 128 θα πουν όχι στα διχαστικά διλήμματα και η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.
Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν οι εκλογές είναι ο Σαμαράς να αναγνωρίσει την ήττα του, να συμφωνήσει σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με άλλο πρωθυπουργό.
Ωστόσο ούτε αυτή η λύση μπορεί να υιοθετηθεί άπαξ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί και ζητάει εκλογές.
Επίσης τα σενάρια που αναφέρουν ότι ο Σαμαράς θα προκηρύξει εκλογές πριν την τρίτη ψηφοφορία είναι φαιδρά, αν το πράξει θα καταδείξει ότι δεν σέβεται το Σύνταγμα και θα στιγματιστεί ως ανυπόληπτος πολιτικός.
Ο Σαμαράς μπορεί να είναι λάτρης της εξουσίας αλλά τα στοιχειώδη τα σέβεται – πλην του γεγονότος ότι τηλεφωνεί σε δικαστές και ζητάει σκληρή τιμωρία της Χρυσής Αυγής -.
Ο Σαμαράς στο νέο του διάγγελμα το μόνο που μπορεί να πράξει είναι ανοικτή πρόκληση σε ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και ανεξάρτητους βουλευτές παίζοντας το τελευταίο του χαρτί.
Δρομολογούνται εκλογές από τις 30 Δεκεμβρίου αν καταψηφιστεί ο ΠτΔ…..
Οι εκλογές δρομολογούνται και το ερώτημα είναι σε τι κλίμα θα διεξαχθούν οι εκλογές.
Θα στηθεί σκηνικό χάους ή θα πρυτανεύσει η λογική;
Επειδή οι βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ των κομμάτων έχουν ήδη εκτοξευθεί, είναι πιθανό η προεκλογική περίοδος να συνεχιστεί με οξύτατη ένταση μεν αλλά όχι σενάρια πανικού ή καταστροφολογίας.
Στις εκλογές που θα διεξαχθούν θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι 100% βέβαιο, δεύτερο κόμμα με διαφορά 4% θα είναι η ΝΔ και τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή το εθνικιστικό πατριωτικό κόμμα.
Με όρους αγοράς η προκήρυξη εκλογών θα προκαλέσει κάποιας μορφής αναταραχή αλλά από ότι φαίνεται όχι κραχ.
Το fair value της χρηματιστηριακής αγοράς είναι στις 750 μονάδες.
Το βασικό πρόβλημα δεν είναι τόσο η προεκλογική περίοδος, προφανώς και κάποιοι θα πουν ανοησίες και θα προκαλέσουν κάποιας μορφής αναταραχή, το ζητούμενο είναι η νέα κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει συμφωνήσει ουσιαστικά την ECCL γραμμή την νέα πιστωτική γραμμή, αρχικά για λόγους επικοινωνιακής στρατηγικής με όρους plan A ίσως επιλέξει να σκληρύνει την στάση της.
Π.χ. είναι πιθανό να αναφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι διακόπτει την διαπραγμάτευση με την Τρόικα και θα ζητήσει απευθείας επαφές με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Με την στρατηγική αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει το μήνυμα ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να άγεται και να φέρεται από διορισμένους υπαλλήλους.
Το πιο ουσιώδες στοιχείο είναι βεβαίως η ουσία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ΕΕ αρχικώς θα σκληρύνει την στάση της έναντι της σκληρής στάσης της νέας ελληνικής κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε μια τέτοια περίπτωση όπου θα προδιαγράφεται σύγκρουση υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί πανικός στις αγορές και εκείνη η περίοδος θα χρήζει προσοχής.
Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος θα αποδεχθεί την ECCL γραμμή, η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να αλλάξει ο τρόπος ελέγχου της Ελλάδος από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Όσοι τρέφουν προσδοκίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στην Ευρώπη και η Ευρώπη θα δεχθεί τα αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης, θα διαψευστούν.
Το βασικό ερώτημα είναι πόσο σκληρή στάση θα κρατήσει τελικώς η Ευρώπη έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πόσο διατεθειμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει στα άκρα.
Εικασίες μπορεί να υπάρξουν.
Και οι δύο πλευρές θα τεντώσουν το σχοινί αλλά σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην σπάσει.
Η πιθανότητα να προκληθεί σύγκρουση μεταξύ ΕΕ και Ελλάδος δεν αποτελεί βασικό σενάριο.
Ωστόσο τρία θέματα πρέπει να διευθετηθούν
Α)Πότε θα υπογραφεί η νέα ECCL γραμμή, δηλαδή το νέο μνημόνιο;
Με βάση διαρροές στις 26 Ιανουαρίου θα εξεταστεί στο Eurogroup η νέα ECCL γραμμή αλλά αν η Ελλάδα ψηφίζει στις 25 Ιανουαρίου είναι βέβαιο ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις.
Β)Τι θα συμβεί με τις ελληνικές εγγυήσεις στην ΕΚΤ από τις ελληνικές τράπεζες αν δεν έχει υπάρξει παράταση μνημονίου ή ECCL γραμμή
Γ)Πως θα αντικατασταθούν τα 21 δισεκ. ελληνικών εγγυήσεων στην ΕΚΤ που λήγουν τέλη Μαρτίου του 2015.
Αν αυτά τα 3 θέματα αντιμετωπιστούν επαρκώς μεταξύ ΕΕ, ΕΚΤ και Ελλάδος….στο επόμενο διάστημα θα επανέλθει σταδιακά η ομαλότητα και η Ελλάδα θα επανέλθει στον ενάρετο δρόμο.
Γιατί η Ελλάδα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές;
Θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το μείζον θέμα εκλογές ή όχι με μια αποστασιοποιημένη προσέγγιση από τις παραδοσιακές αναφορές δεξιά ή αριστερά.
Έχουμε τονίσει και επαναλαμβάνουμε για να καταγράψουμε καθαρά την άποψη μας ότι δεν υπήρξαμε ούτε θα υπάρξουμε αριστεροί αλλά ρεαλιστές και υπό αυτό το πρίσμα θα προσπαθήσουμε όχι να πείσουμε αλλά να εκθέσουμε τις απόψεις μας για την επόμενη μέρα της Ελλάδος.
Η Ευρώπη μετεξελίσσεται.
Στην Γαλλία η Λεπέν η ακροδεξιά θα κερδίσει τις εκλογές, η Γαλλική ακροδεξιά που έχει θέσει ακόμη και θέμα ευρώ πλησιάζει στην εξουσία.
Προσέξτε η Γαλλική ακροδεξιά θα έρθει σε σύγκρουση με την αντίληψη της χριστιανοδημοκρατικής Γερμανίας.
Η Γαλλία δεν είναι μια τυχαία οικονομία είναι η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης και το πρώτο σοκ θα έρθει από την νίκη της Γαλλικής ακροδεξιάς.
Στην Ισπανία το Podemos που αποτελεί ένα αριστερό ρεύμα, υποστηρίζει το ευρώ αλλά ζητάει συλλογική λύση για το χρέος.
Το Podemos θα είναι ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού στην Ισπανία.
Στην Ιταλία επίσης οι κυριαρχούσες πολιτικές αντιλήψεις, παρ΄ ότι προέρχονται από παραδοσιακά κόμματα εξουσίας έχουν μετεξελιχθεί.
Στην Ελλάδα η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προέβη σε μεταρρυθμίσεις χωρίς αμφιβολία αλλά δεν αποτελεί το κυβερνητικό σχήμα που θα φέρει την ανατροπή.
Ακολούθησε μια ολισθαίνουσα πολιτική προσέγγιση με την Τρόικα και κατέληξε σε κυβέρνηση των emails.
Μην μας κακοφαίνεται αλλά είναι πικρή αλήθεια.
Όσον αφορά το μείζον θέμα του χρέους, η κυβέρνηση έχει δείξει στάση και θέση απαράδεκτη, δεν είναι εθνική, έχει υιοθετήσει μια επιζήμια πολιτική προσέγγιση.
Αντί η Ελλάδα να διεκδικήσει μια ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους άπαξ και η Ελλάδα υπέστη μια ζημία 220 με 230 δισεκ. ευρώ από μείωση ΑΕΠ, καταθέσεων, προβληματικών δανείων, ζημιών από PSI και ομόλογα…. επέλεξε τον δρόμο της μη διεκδίκησης.
Η Ελλάδα μιλάει για πιστοποιητικό βιωσιμότητας αντί να διεκδικεί το μέγιστο από την ΕΕ.
Η Ελλάδα πλήρωσε το λάθος της, ο ελληνικός λαός πλήρωσε το λάθος του.
Η κυβέρνηση λοιπόν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα φέρουν την ανατροπή.
Με όρους σταθερότητας η κυβέρνηση δοκιμάστηκε, πέτυχε κάποιους στόχους αλλά δεν θα είναι η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που θα κάνει το μεγάλο βήμα.
Σε μια Ευρώπη που μετεξελίσσεται η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζει να ακολουθεί την γραμμή ναι σε όλα, σε ότι προστάξει η Γερμανία.
Θυμίζουμε ότι όταν η κυβέρνηση Σαμαρά αποφάσισε να ενεργοποιήσει το σχέδιο εξόδου από την Τρόικα, η Γερμανία, το ΔΝΤ άδειασαν την Ελλάδα και την κυβέρνηση Σαμαρά, στέλνοντας την Ελλάδα στην γωνία τιμωρία και βεβαίως εκτός αγορών.
Η Ευρώπη μετεξελίσσεται και για την Ελλάδα ίσως είναι ευκαιρία να έρθει μια αριστερή κυβέρνηση στην εξουσία.
Το υποστηρίζουμε εμείς που ούτε ήμαστε, αλλά ούτε και θα γίνουμε αριστεροί.
Την παρωχημένη επιχειρηματολογία ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει πρόγραμμα και θέσεις τρικυμία εν κρανίω θα διαλυθεί η Ελλάδα, λυπούμαστε δεν την υιοθετούμε και δεν την πιστεύουμε.
Δεν πιστεύουμε ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει Grexit.
Οι βουλευτές της ΝΔ πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ με τον ΣΥΡΙΖΑ, το επιχείρημα τους ακόμη και αν δεν έχει δόλο….δεν θα επιβεβαιωθεί.
Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με Grexit αλλά κινδυνεύει από την λογική της υποτέλειας που έχει κυριαρχήσει στο πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος, το οποίο η Ευρώπη όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση Σαμαρά πολύ εύκολα μπορεί να αδειάσει.
Μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού στην Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ;
Θα ήταν μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την Ελλάδα αλλά οι ιδεοληψίες δεν θα αφήσουν να υλοποιηθεί ένα τέτοιο μεγάλο πανεθνικό εγχείρημα.
Τα κόμματα της κεντροαριστεράς όπως ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι επίσης δεν φαίνεται ότι μπορεί να είναι πρωταγωνιστές, θα έχουν ρόλο αλλά όχι πρωταγωνιστικό.
Η Ελλάδα στην νέα Ευρώπη, πρέπει να είναι παρούσα με μια ρηξικέλευθη πολιτική πρόταση που θα ενώσει τις δυνάμεις που θέλουν να αλλάξουν την Ευρώπη προς το καλύτερο.
Για τους λόγους που έχουμε περιγράψει θεωρούμε ότι η βέλτιστη λύση είναι οι εκλογές.
Το υποστηρίζουμε εμείς που πιστεύουμε σε μια φιλελεύθερη οικονομία, που θα στηρίζεται στις ιδιωτικές τράπεζες και στις ξένες επενδύσεις με την Ελληνική οικονομία θετικό πρωταγωνιστή.
Πέραν αυτών υπάρχει και ένας θεσμικός λόγος.
Δεν μπορεί μια βουλή διασκορπισμένων κομμάτων και βουλευτών να πάρει πάνω της την τύχη της Ελλάδος.
Χρειάζεται, απαιτείται η λαϊκή εντολή, να αναλάβει και ο ελληνικός λαός τις ευθύνες του, να αποτιμήσει προγράμματα και να πάρει τις αποφάσεις του.
Ο ελληνικός λαός ας αποφασίσει τι θέλει και όχι οι 300 βουλευτές της βουλής.
Μην φοβηθούμε τις εκλογές, είναι η δημοκρατική αποτύπωση της λαϊκής βούλησης και κυριαρχίας.
Ο ελληνικός λαός ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας σταματήσει να επικαλείται όλοι οι πολιτικοί το ίδιο είναι.
Ας εκλέξει τους καλύτερους και ικανότερους.
(Πρώτη ενημέρωση: Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 15:08)
www.bankingnews.gr
Έχουμε τονίσει και επαναλαμβάνουμε για να καταγράψουμε καθαρά την άποψη μας ότι δεν υπήρξαμε ούτε θα υπάρξουμε αριστεροί αλλά ρεαλιστές και υπό αυτό το πρίσμα θα προσπαθήσουμε όχι να πείσουμε αλλά να εκθέσουμε τις απόψεις μας για την επόμενη μέρα της Ελλάδος.
Η Ευρώπη μετεξελίσσεται.
Στην Γαλλία η Λεπέν η ακροδεξιά θα κερδίσει τις εκλογές, η Γαλλική ακροδεξιά που έχει θέσει ακόμη και θέμα ευρώ πλησιάζει στην εξουσία.
Προσέξτε η Γαλλική ακροδεξιά θα έρθει σε σύγκρουση με την αντίληψη της χριστιανοδημοκρατικής Γερμανίας.
Η Γαλλία δεν είναι μια τυχαία οικονομία είναι η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης και το πρώτο σοκ θα έρθει από την νίκη της Γαλλικής ακροδεξιάς.
Στην Ισπανία το Podemos που αποτελεί ένα αριστερό ρεύμα, υποστηρίζει το ευρώ αλλά ζητάει συλλογική λύση για το χρέος.
Το Podemos θα είναι ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού στην Ισπανία.
Στην Ιταλία επίσης οι κυριαρχούσες πολιτικές αντιλήψεις, παρ΄ ότι προέρχονται από παραδοσιακά κόμματα εξουσίας έχουν μετεξελιχθεί.
Στην Ελλάδα η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προέβη σε μεταρρυθμίσεις χωρίς αμφιβολία αλλά δεν αποτελεί το κυβερνητικό σχήμα που θα φέρει την ανατροπή.
Ακολούθησε μια ολισθαίνουσα πολιτική προσέγγιση με την Τρόικα και κατέληξε σε κυβέρνηση των emails.
Μην μας κακοφαίνεται αλλά είναι πικρή αλήθεια.
Όσον αφορά το μείζον θέμα του χρέους, η κυβέρνηση έχει δείξει στάση και θέση απαράδεκτη, δεν είναι εθνική, έχει υιοθετήσει μια επιζήμια πολιτική προσέγγιση.
Αντί η Ελλάδα να διεκδικήσει μια ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους άπαξ και η Ελλάδα υπέστη μια ζημία 220 με 230 δισεκ. ευρώ από μείωση ΑΕΠ, καταθέσεων, προβληματικών δανείων, ζημιών από PSI και ομόλογα…. επέλεξε τον δρόμο της μη διεκδίκησης.
Η Ελλάδα μιλάει για πιστοποιητικό βιωσιμότητας αντί να διεκδικεί το μέγιστο από την ΕΕ.
Η Ελλάδα πλήρωσε το λάθος της, ο ελληνικός λαός πλήρωσε το λάθος του.
Η κυβέρνηση λοιπόν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα φέρουν την ανατροπή.
Με όρους σταθερότητας η κυβέρνηση δοκιμάστηκε, πέτυχε κάποιους στόχους αλλά δεν θα είναι η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που θα κάνει το μεγάλο βήμα.
Σε μια Ευρώπη που μετεξελίσσεται η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζει να ακολουθεί την γραμμή ναι σε όλα, σε ότι προστάξει η Γερμανία.
Θυμίζουμε ότι όταν η κυβέρνηση Σαμαρά αποφάσισε να ενεργοποιήσει το σχέδιο εξόδου από την Τρόικα, η Γερμανία, το ΔΝΤ άδειασαν την Ελλάδα και την κυβέρνηση Σαμαρά, στέλνοντας την Ελλάδα στην γωνία τιμωρία και βεβαίως εκτός αγορών.
Η Ευρώπη μετεξελίσσεται και για την Ελλάδα ίσως είναι ευκαιρία να έρθει μια αριστερή κυβέρνηση στην εξουσία.
Το υποστηρίζουμε εμείς που ούτε ήμαστε, αλλά ούτε και θα γίνουμε αριστεροί.
Την παρωχημένη επιχειρηματολογία ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει πρόγραμμα και θέσεις τρικυμία εν κρανίω θα διαλυθεί η Ελλάδα, λυπούμαστε δεν την υιοθετούμε και δεν την πιστεύουμε.
Δεν πιστεύουμε ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει Grexit.
Οι βουλευτές της ΝΔ πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ με τον ΣΥΡΙΖΑ, το επιχείρημα τους ακόμη και αν δεν έχει δόλο….δεν θα επιβεβαιωθεί.
Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με Grexit αλλά κινδυνεύει από την λογική της υποτέλειας που έχει κυριαρχήσει στο πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος, το οποίο η Ευρώπη όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση Σαμαρά πολύ εύκολα μπορεί να αδειάσει.
Μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού στην Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ;
Θα ήταν μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την Ελλάδα αλλά οι ιδεοληψίες δεν θα αφήσουν να υλοποιηθεί ένα τέτοιο μεγάλο πανεθνικό εγχείρημα.
Τα κόμματα της κεντροαριστεράς όπως ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι επίσης δεν φαίνεται ότι μπορεί να είναι πρωταγωνιστές, θα έχουν ρόλο αλλά όχι πρωταγωνιστικό.
Η Ελλάδα στην νέα Ευρώπη, πρέπει να είναι παρούσα με μια ρηξικέλευθη πολιτική πρόταση που θα ενώσει τις δυνάμεις που θέλουν να αλλάξουν την Ευρώπη προς το καλύτερο.
Για τους λόγους που έχουμε περιγράψει θεωρούμε ότι η βέλτιστη λύση είναι οι εκλογές.
Το υποστηρίζουμε εμείς που πιστεύουμε σε μια φιλελεύθερη οικονομία, που θα στηρίζεται στις ιδιωτικές τράπεζες και στις ξένες επενδύσεις με την Ελληνική οικονομία θετικό πρωταγωνιστή.
Πέραν αυτών υπάρχει και ένας θεσμικός λόγος.
Δεν μπορεί μια βουλή διασκορπισμένων κομμάτων και βουλευτών να πάρει πάνω της την τύχη της Ελλάδος.
Χρειάζεται, απαιτείται η λαϊκή εντολή, να αναλάβει και ο ελληνικός λαός τις ευθύνες του, να αποτιμήσει προγράμματα και να πάρει τις αποφάσεις του.
Ο ελληνικός λαός ας αποφασίσει τι θέλει και όχι οι 300 βουλευτές της βουλής.
Μην φοβηθούμε τις εκλογές, είναι η δημοκρατική αποτύπωση της λαϊκής βούλησης και κυριαρχίας.
Ο ελληνικός λαός ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας σταματήσει να επικαλείται όλοι οι πολιτικοί το ίδιο είναι.
Ας εκλέξει τους καλύτερους και ικανότερους.
(Πρώτη ενημέρωση: Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 15:08)
www.bankingnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου