.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ, Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ BLOODY ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Στη χθεσινή μας ανάρτηση 
ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ,αναλύσαμε τις 6 σχεδιαζόμενες αλλαγές στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που στην πράξη θα καταστήσουν το νόμο ανενεργό, καταργώντας την έστω και περιορισμένη αριθμητικά προστασία των δανειοληπτών που μπορούσαν μέχρι σήμερα να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



Σήμερα διαβάζουμε στον ηλεκτρονικό τύπο ότι οι φωστήρες των προτεινόμενων αυτών αλλαγών, προβλέπουν ότι αυτές θα δημιουργήσουν λογιστικό όφελος 4-5 Δις στους ισολογισμούς των τραπεζών !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Ευελπιστούν λένε - οι φωστήρες - ότι με τον επερχόμενο αποκλεισμό χιλιάδων δανειοληπτών από τη δυνατότητα υπαγωγής στο Νόμο Κατσέλη, οι τράπεζες θα ανακτήσουν 4-5 Δις κόκκινων δανείων !!!
Ρωτάμε :
Είναι δυνατόν οι τραπεζικοί αυτοί φωστήρες να είναι τόσο ηλίθιοι και να πιστεύουν ότι όσοι δεν θα μπορούν πλέον να υπαχθούν στο νόμο για τα υπερχρεωμένα, θα σπεύσουν να εξυπηρετήσουν ή να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνεια τους ;;;
Είναι δυνατόν να βρίσκονται τόσο πολύ εκτός πραγματικότητας και να μη  μπορούν να αντιληφθούν τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία, έξω από τα υποθηκευμένα στα μνημόνια και την ΕΚΤ κτίρια των πτωχευμένων ελληνικών τραπεζών ;;;
Είναι δυνατόν η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ να υπερισχύει της κοινής λογικής ;;;
Μάλλον όχι, αφού ακόμη και ο πιο ηλίθιος Έλληνας τραπεζίτης δεν είναι δυνατόν να πιστεύει στο μύθο των δήθεν μπαταχτσήδων και να υπολογίζει ότι θα μπορέσει να εισπραχθεί έστω και ένα ευρώ από τα προσδοκόμενα αυτά 4-5 Δις.
Γιατί απλά λεφτά δεν υπάρχουν, ούτε στα χέρια των δανειοληπτών, ούτε σε αυτά των εγγυητών.
Τι μπορεί λοιπόν να συμβαίνει ;;;
Η απάντηση είναι απλή.
Συμβαίνει ότι συνέβαινε πάντα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Στήνεται μια νέα, λογιστική τραπεζική φούσκα.
Αυτή του καλλωπισμού των επισφαλειών και της κεφαλαιακής επάρκειας του τραπεζικού μας συστήματος, δια της μείωσης των προβλέψεων και της αύξησης των ανακτήσιμων κόκκινων δανείων, στους ισολογισμούς των πτωχευμένων και κρατικοδίαιτων ελληνικών τραπεζών.
Οι σχεδιαζόμενες νομοθετικές αλλαγές του Νόμου Κατσέλη, θα δώσουν τη δυνατότητα στις τράπεζες να προχωρήσουν σε λογιστικές εγγραφές μείωσης προβλέψεων πιστωτικού κινδύνου στα παθητικά τους, με αποτέλεσμα να εμφανίσουν κερδοφορία, η οποία μεταφερόμενη στους ισολογισμούς τους εις νέον, θα ενισχύσει τα ίδια κεφάλαια και την κεφαλαιακή τους επάρκεια.
Έτσι, του χρόνου τέτοιον καιρό, οι τραπεζίτες θα πανηγυρίζουν για το μεγάλο τους επίτευγμα, ότι δήθεν ξανάκαναν τις τράπεζες τους κερδοφόρες, επιτυγχάνοντας μάλιστα και την αύξηση των τιμών των μετοχών τους στο ΧΑΑ.
Με αποτέλεσμα, όσοι πήραν τις τραπεζικές μετοχές που κατέχει το ΤΧΣ, να γράψουν διψήφια ποσοστά κερδών και υπεραξιών.
Καλό το παραμύθι της νέας αυτής τραπεζικής φούσκας, αλλά συνιστούμε την προσοχή στους πρωταγωνιστές της, επειδή υπάρχει δράκος.
Και μάλιστα μεγάλος.
Μέχρι σήμερα οι φουσκάδες και οι κάθε λογής κερδοσκόποι και απατεώνες του ελληνικού χρηματιστηρίου, τη γλύτωσαν φτηνά επειδή οι φούσκες που δημιούργησαν γέμιζαν με το περίσευμα, το υστέρημα, τις αποταμιεύσεις, τις καταθέσεις και τις πάσης φύσης ρευστοποιήσεις της περιουσίας των αφελών.
Δηλαδή τρέφονταν με το λεγόμενο λίπος.
Αυτή όμως η φούσκα είναι διαφορετική.
Όχι μόνο επειδή δεν υπάρχει άλλο λίπος για κάψιμο στην ελληνική κοινωνία αλλά, επειδή, είναι εξ΄αρχής σχεδιασμένη για να τραφεί, αντί του λίπους, με αίμα.
Η νέα αυτή τραπεζική φούσκα θα γεμίσει με το αίμα των δανειοληπτών που θα χάσουν τα σπίτια τους και θα βρεθούν με τις οικογένειές τους στο δρόμο, ενόψει και της παράλληλης με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Νόμο Κατσέλη, απελευθέρωσης όλων των πλειστηριασμών, ακόμη και αυτών της πρώτης και κύριας κατοικίας.
Όπως δηλαδή γίνεται στην Ισπανία.
Προσοχή όμως ηλίθιοι λογιστές και χαρτογιακάδες.
Οι Έλληνες μπορεί να σας χάρισαν τα κλεμμένα από το λίπος, επειδή κατορθώσατε να τους ξεγελάσετε και να τους πείσετε να αισθανθούν ένοχοι, ακόμη και για το γεγονός ότι κατόρθωσαν να αποκτήσουν ένα κωλόσπιτο.
Μην τρέφεστε όμως με την αυταπάτη ότι θα σας χαρίσουν και το αίμα που ετοιμάζεστε να τους ρουφήξετε με το νέο αυτό κόλπο, γιατί το συναίσθημα της ενοχής που έχει εφαρμογή με το λίπος, δεν πουλάει όταν το λίπος αντικαθίσταται με αίμα.
Και επειδή αίμα σχεδιάζετε να πάρετε, να είστε προετοιμασμένοι και συμβιβασμένοι με την ιδέα ότι ενδέχεται να το ξεπληρώσετε κατά τις διατάξεις του άρθρου 806 ΑΚ, ήτοι στην ίδια ποσότητα και ποιότητα, δηλαδή με το δικό σας αίμα.

Σας ευχόμαστε λοιπόν, καλά ξεμπερδέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates