.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ : ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΝΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΤΡΟΪΚΑ !!!

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΝΕ ΟΜΟΦΩΝΑ "ΟΧΙ", ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ ΛΕΝΕ "ΝΑΙ" ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΡΩΤΗΣ & ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2015 !!!
Το αποκαλύψαμε εδώ πριν λίγες ημέρες, με τις δηλώσεις του Μιχάλη Σαλλα της Τράπεζας Πειραιώς & του Άδωνη Γεωργιάδη :
Και με το φλέγον ζήτημα της τροποποίησης του ΚΠολΔ :ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ !!!

Μοναδική λύση για να προστατέψετε οι Δανειολήπτες την περιουσία και την αξιοπρέπειά σας, είναι μόνον η συμμετοχή στην Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΑΣ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Διαβάζουμε σήμερα στο protothema.gr : 
Για δεύτερη φορά υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται θέμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ανεξαρτήτως της κατάληξης των διαπραγματεύσεων Kυβέρνησης καιTρόικα !!!
Για δεύτερη φορά μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου στις 11 Νοεμβρίου κορυφαία τραπεζκά στελέχη διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην άρση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης-κύριας κατοικίας για το 2015, ανεξαρτήτως της κατάληξης που θα έχει η διαπραγμάτευση κυβέρνησης-τρόικας για το θέμα αυτό.
Όπως δηλώνουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς ακινήτων πρώτης κατοικίας το 2015 αφού κάτι τέτοιο δεν θα έλυνε το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων, θα προκαλούσε νέα βουτιά στις τιμές στην κτηματαγορά ενώ η συγκέντρωση και διαχείριση χιλιάδων μικρών ακινήτων θα ήταν ασύμφορη λόγω υψηλού κόστους για τις τράπεζες.
«Είτε αρθούν, είτε δεν αρθούν οι πλειστηριασμοί δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική μας στο θέμα της πρώτης κατοικίας. Το κόστος διαχείρισης είναι πολύ μεγάλο για μια τράπεζα όταν βρεθεί να έχει στην κατοχή της τόσα πολλά ακίνητα» ήταν η δήλωση την Τετάρτη του επικεφαλής Λιανικής Τραπεζικής της Eurobank Θεόδωρου Καλαντώνη.
Η απόφαση αυτή των τραπεζιτών είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά μετά τη σύσκεψη των εκπροσώπων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό όταν ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας είχε αναφέρει σε δηλώσεις του, μετά από σχετική ερώτηση, ότι οι τράπεζες δεν θέλουν να φορτωθούν χαρτοφυλάκια των 70.000 ή των 100.000 ευρώ. 


Οι τράπεζες, είχε πει τότε χαρακτηριστικά, δεν αντιμετωπίζουν θέμα πλειστηριασμών, δεν υπάρχει λόγος, δεν πρέπει να γίνει και δεν βλέπω να γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates