.

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Κε ΝΤΡΑΓΚΙ, ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΕΣ ΑΛΛΟΥ !!! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΤΡΩΜΕ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!
Αυτή είναι η απόλυτη απειλή Κυβέρνησης, Τρόικα και Τραπεζικού Συστήματος εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια !!!




Ένας πρόστυχος αστικός μύθος, με τον οποίο παραμυθιάζουν ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό, προκειμένου να παρατείνουν την καταστολή του στον καναπέ και να εξασφαλίσουν τη μακροημέρευση των δοσιλογικών κυβερνήσεων των Μνημονίων.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να καταρρίψουμε και αυτόν τον μύθο, αφού οι τράπεζες δεν πρόκειται να κλείσουν ποτέ ενώ, αν υπήρχε έστω και μια περίπτωση να κλείσουν, αυτό θα λειτουργούσε μόνον προς όφελος του 90% των Πολιτών !!!

Εδώ λοιπόν κρύβεται το λεπτό σημείο της ανάγνωσης του μύθου για το δήθεν κλείσιμο των τραπεζών, αφού το Δόγμα του Σοκ έχει φροντίσει, μέσω της μιντιακής προπαγάνδας της κατατρομοκράτησης των Πολιτών, να σας κάνει να πιστεύετε ότι πρέπει δήθεν να φοβάστε αυτό που είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και διαπραγματευτικό μας όπλο. 
Με την ίδια τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για να γίνει πιστευτός ο μύθος για τη δήθεν εκδίωξη ή την έξοδό μας από το ευρώ, οι ίδιοι ακριβώς απατεώνες, τρομοκρατούν σήμερα τον Ελληνικό Λαό και, ιδιαίτερα, τους καταθέτες, με τον μύθο του δήθεν κλεισίματος των τραπεζών.

Τους ρωτάμε λοιπόν.
Γιατί θα κλείσουν οι τράπεζες ρε πατριώτες ;;;
Και μας απαντούν ότι θα κλείσουν, επειδή δήθεν χρειάζονται 165 δις για να εξυπηρετήσουν τις καταθέσεις, οι οποίες θα χαθούν.
Είστε σίγουροι ;;; Τους ρωτάμε. Ξέρετε τι είναι το χρήμα, τα δάνεια και οι καταθέσεις και τι σχέση έχουν όλα αυτά μεταξύ τους ;;;
Ξέρετε τι σημαίνει κλασματικό απόθεμα ;;;  Έχετε έστω την ελάχιστη ιδέα για τον τρόπο λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, το οποίο δημιουργεί το 95% του χρήματος που χρειάζεται από το μηδέν, χωρίς δηλαδή την ανάγκη να έχει στα ταμεία του αντίστοιχα και ισόποσα μετρητά, δηλαδή κέρματα και τραπεζογραμμάτια ;;;

Οι πονηροί, διαβασμένοι απατεώνες, στο άκουσμα αυτών των ερωτήσεων, αλλάζουν την ατζέντα ή την κάνουν ελαφρά και γρήγορα από τη συζήτηση.
Ενώ οι άσχετοι και αγράμματοι περί τα τραπεζικά τρομολάγνοι και παπαγάλοι του Δόγματος του Σοκ, επιμένουν ότι τα 165 δις των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες εξυπηρετούνται με καράβια και φορτηγά, που μεταφέρουν καθημερινά τα 165 αυτά Δις σε φυσική μορφή, δηλαδή σε κέρματα και τραπεζογραμμάτια, από τη μια τράπεζα στην άλλη και από την ΕΚΤ στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου ο Πολίτης που εμπιστεύεται το φονικό δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου να πηγαίνει στις τράπεζες και να μπορεί να σηκώνει ελεύθερα τα λεφτά του.

Ο μύθος του Αϊ Βασίλη έχει λιγότερα ψέμματα από τον μύθο του χρήματος και του τραπεζικού συστήματος.
Γι' αυτό άλλωστε, τα μικρά παιδιά που λειτουργούν με τα βασικά ανθρώπινα ένστικτα και δεν έχουν ακόμη αποβλακωθεί από την καθημερινή προπαγάνδα των απατεώνων που μας κλέβουν την πατρίδα, τη ζωή και την αξιοπρέπεια, ξεπληρώνοντας μας με πολύχρωμα χαρτάκια τα οποία βαφτίζουν χρήμα, δεν ζητούν ποτέ από τον Αϊ Βασίλη χρήματα αλλά πραγματικά δώρα, δηλαδή παιχνίδια, ρούχα, γλυκά, κλπ.

Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια ;;;
Οι ελληνικές τράπεζες δεν είχαν ποτέ πραγματικά χρήματα στα ταμεία τους, δηλαδή κέρματα και τραπεζογραμμάτια, ούτε ακόμη στις καλύτερες εποχές τους, τότε που σήκωναν τα χρήματα των ηλιθίων στο Χρηματιστήριο, περισσότερα από το 5% του συνόλου των καταθέσεων, αφού λειτουργούν με το νόμο του κλασματικού αποθέματος και του ελάχιστου δείκτη ρευστών διαθεσίμων.
Μάλιστα, η Εθνική Τράπεζα, πολλές χρονιές λειτούργησε με ποσοστά μικρότερα ακόμη και του 2%.
Έτσι λοιπόν και σήμερα που οι τράπεζες κλαίγονται για την έλλειψη ρευστότητας και τη μείωση των καταθέσεων, στην πραγματικότητα δεν κινούνται με λιγότερα πραγματικά χρήματα έναντι του συνόλου των καταθέσεων που πρέπει να εξυπηρετήσουν, αφού και πάλι, έναντι των 165 Δις των καταθέσεων, διαθέτουν 7-8 Δις συνολικά μετρητά χρήματα, δηλαδή κέρματα και τραπεζογραμμάτια, τα οποία ανέρχονται στο 4%-5% του συνόλου των καταθέσεων και, έτσι, δεν διατρέχουν σε καμία περίπτωση τον επαπειλούμενο κίνδυνο της κατάρρευσης, με τον οποίο οι διάφοροι πρόθυμοι ηλίθιοι, απατεώνες και εθνοπροδότες εξαπατούν καθημερινά τον Ελληνικό Λαό.
Και αν ακόμη τους λείψουν 10-20-30 δις καταθέσεων, δεν θα χρειαστούν το ισόποσο σε πραγματικά χρήματα για να τις αντικαταστήσουν, αφού οι καταθέσεις εξυπηρετούνται εύκολα με το 5% της λογιστικής τους αξίας, με αποτέλεσμα, αν λείψουν 30 Δις καταθέσεων, αυτά να μπορούν εύκολα να αντισταθμιστούν με το αντίστοιχο 5% σε πραγματικά χρήματα, δηλαδή με 1,5 μόλις Δις, το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανευρεθεί..

Στο σημείο αυτό γεννάται εύλογα ένα ακόμη ερώτημα.
Αν με 8 μόλις Δις κερμάτων και τραπεζογραμματίων, οι ελληνικές τράπεζες εξυπηρετούν σήμερα 165 Δις καταθέσεων, τότε με 8 ακόμη Δις, θα μπορούσαν εύκολα να εξυπηρετήσουν άλλα 165 Δις χρήματος τα οποία, κατευθυνόμενα στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν 165 Δις νέων καταθέσεων και, έτσι, με 8 μόλις Δις πραγματικού χρήματος, ήτοι κερμάτων και τραπεζογραμματίων, θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη της ελληνικής εθνικής οικονομίας και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, αφού έτσι θα είχε διπλασιαστεί το συνολικό νομισματικό μέγεθος Μ3 της εθνικής μας οικονομίας.

Ρωτάμε λοιπόν.
Αν θα μπορούσε να λυθεί ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος της ελληνικής κρίσης με 8 Δις, τότε γιατί δεν λύθηκε με τα 200 και πλέον Δις ευρώ που εισέρρευσαν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, από το 2010 μέχρι και σήμερα ;;;
Τα 200 Δις στα μαθηματικά κάνουν 25 8ρια Δις, αφού 200/8=25 και, επομένως, με το χρήμα που έχει εισρεύσει μέχρι σήμερα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, Κυβέρνηση και Τρόικα είχαν 25 φορές τη δυνατότητα να σώσουν την Ελλάδα.

Τα ζητήματα λοιπόν είναι δύο.
Πρώτον, αν μπήκαν πραγματικά στις τράπεζες 200 Δις αληθινού χρήματος, δηλαδή κερμάτων και τραπεζογραμματίων, ή αν αυτό που μπήκε ως 200 Δις ήταν αέρας κοπανιστός που βαφτίστηκε από την Τρόικα και τους Δανειστές ως χρήμα και, σήμερα, μας ζητείται να το ξεπληρώσουμε με τα πραγματικά χρήματα που ποτέ δεν λάβαμε, δηλαδή με κέρματα και τραπεζογραμμάτια ευρώ.
Και δεύτερον, αν μπήκαν πραγματικά 200 Δις, τότε γιατί Κυβέρνηση και Τρόικα δεν έσωσαν με τα χρήματα αυτά την Ελλάδα έστω μία από τις 25 φορές που θα μπορούσαν να το πράξουν και, εν τέλει, που πήγαν τα 200 αυτά Δις ευρώ ;;;
Που τα έχουν, τι τα έκαναν, τι και ποιους πλήρωσαν ;;;

Έτσι λοιπόν, η πρώτη μεταμνημονιακή Κυβέρνηση πρέπει να βάλει ως πρώτο θέμα στην ατζέντα της, παράλληλα με τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, τον ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, προκειμένου οι χρεωμένοι σε τράπεζες, εφορία και δανειστές του δημοσίου Έλληνες Πολίτες, να μάθουμε επί τέλους πόσες φορές έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα και πόσες ακόμη θα πληρώσουμε ακόμη στο μέλλον, τον αέρα των Παρισίων, του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και του Βερολίνου, με τη ζωή, την περιουσία και την αξιοπρέπεια μας.  
  
Για όσους δεν συμφωνούν στην ανωτέρω ανάλυση και πιστεύουν πραγματικά στις απειλές Ντράγκι, πάμε να δούμε τι θα μπορούσε συμβεί αν υπήρχε έστω και μια περίπτωση οι τράπεζες να κλείσουν, αφού όπως έχουμε ήδη αναδείξει σε προηγούμενη ανάρτησή μας, η εγγύηση των καταθέσεων του ΤΕΚΕ στην πραγματικότητα δεν υφίσταται.
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/09/blog-post_288.html

Τι θα χάσουμε λοιπόν οι Έλληνες σε επίπεδο καταθέσεων, αν αύριο το πρωί κλείσουν οι τράπεζες ;;;
Η απάντηση είναι αυτονόητη.
Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να χάσουμε τίποτα περισσότερο από το σύνολο των καταθέσεων που διαθέτουμε στις τράπεζες.
Και πόσες καταθέσεις κινδυνεύει να χάσει ο καθένας μας ;;;
Στο ερώτημα αυτό, η μόνη έγκυρη απάντηση προέρχεται από τον σχετικό πίνακα της ΕΚΤ που ακολουθεί :


Σύμφωνα λοιπόν με τον πίνακα της ΕΚΤ, στην Ελλάδα των Μνημονίων, το 93% των καταθετών, διαθέτουμε στις τράπεζες κατά κεφαλήν καταθέσεις συνολικού ποσού μικρότερου των 10.000 ευρώ.
Άρα η μέγιστη ζημία που μπορεί να προκύψει για το 93% των καταθετών, στην περίπτωση που οι απειλές Ντράγκι έχουν βάση, πράγμα το οποίο κατηγορηματικά διαψεύδουμε, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει τα 10.000 ευρώ για τον καθένα μας, αφού κανείς μας δεν έχει στις τράπεζες καταθέσεις μεγαλύτερες των 10.000 ευρώ.


Ταυτόχρονα όμως, ο καθένας από τους μη προνομιούχους Έλληνες που διαθέτουμε κατά κεφαλήν καταθέσεις μικρότερες των 10.000 ευρώ, διατηρεί και μια άλλη σχέση με τις τράπεζες. 
Αυτή του δανειολήπτη.
Έτσι λοιπόν, ενώ οι κατά κεφαλήν καταθέσεις μας είναι μικρότερες των 10.000 ευρώ, τα κατά κεφαλήν ανεξόφλητα υπόλοιπα των δανειακών μας συμβάσεων είναι κατά πολύ μεγαλύτερα των 10.000 ευρώ, με αποτέλεσμα, το τυχόν κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών, να είναι η ευεργετικότερη πράξη της ΕΕ και της ΕΚΤ προς τους Έλληνες Πολίτες, αφού αυτή θα λειτουργήσει προς όφελός μας, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτά που φερόμαστε να χρωστάμε στις τράπεζες, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που οι τράπεζες χρωστούν σε εμάς, δηλαδή τις καταθέσεις μας.

Έτσι λοιπόν, αποδεικνύεται περίτρανα ότι αν υπήρχε έστω και μια περίπτωση να κλείσουν οι ελληνικές τράπεζες, αυτό θα λειτουργούσε μόνον προς όφελος του 90% τουλάχιστον των Ελλήνων !!!
Και φυσικά, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρόκειται και δεν θα τις αφήσουν να κλείσουν ποτέ, αφού στην περίπτωση αυτή τη ζημιά θα την πληρώσουν οι προνομιούχοι και οι έχοντες, προς όφελος των μη προνομιούχων Ελλήνων, των οποίων τα δάνεια είναι πολύ περισσότερα από τις καταθέσεις τους !!!

Οι τράπεζες στην Ελλάδα θα έκλειναν μόνο στην περίπτωση που το μάρμαρο θα το πλήρωναν, όπως συνηθίζεται από αρχαιοτάτων χρόνων, οι μη προνομιούχοι Έλληνες.
Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα της ελληνικής κρίσης και της διάρθρωσης των νομισματικών μεγεθών που αφορούν τον ιδιωτικό δανεισμό και τις καταθέσεις, που καθιστά τους δανειολήπτες κυρίαρχους παίκτες και σε πρόδηλη πλεονεκτική θέση στη διαπραγμάτευση μας με τις τράπεζες, αφού αν κλείσουν ή αν τις κλείσουμε, θα είμαστε εμείς οι μόνοι κερδισμένοι.

Έτσι λοιπόν, η συμμετοχή όλων των Δανειοληπτών στην Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ κατά των Τραπεζών, καθίσταται πλέον επιβεβλημένη ακόμη και για λόγους στυγνού συντεχνιακού συμφέροντος, 
όπως άλλωστε μας διδάσκει το νεοφιλελεύθερο οικονομικό δόγμα στο οποίο πιστεύουν Κυβέρνηση, Τρόικα, Τράπεζες και Δανειστές, το οποίο στην περίπτωση της συντεχνίας των δανειοληπτών και της στάσης τους προς τις τράπεζες, δεν θα μπορούσε να αποδοθεί με κανέναν καλύτερο τρόπο από τη γνωστή ελληνική ρήση 
"ο θάνατός σου, η ζωή μου"........κυρά τράπεζα !!!

Κλικ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates