.

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΚΡΕΜΑΣΑΣΑΝ ΟΙ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ !!! ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ !!!

ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ Η ΟΡΓΗ !!!
ΟΙ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ !!!

Επεισοδιακή κατέληξε να είναι η σημερινή συγκέντρωση των μικροομολογιούχων έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, καθώς οι διαδηλωτές, κρέμασαν ένα γουρούνι έξω από το κτήριο.




Δικαστική μάχη απ΄την αρχή δίνουν οι μικροομολογιούχοι του Ελληνικού Δημοσίου που έχασαν τις οικονομίες τους εξαιτίας του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους και αναζητούν τρόπο να πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Ετσι παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε συνταγματικό το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2012, πάνω από 1200 μικροομολογιούχοι έχουν προσφύγει στα Ειρηνοδικεία της χώρας, σε μια προσπάθεια να περισώσουν τις οικονομίες τους, στρεφόμενοι πλεον κατά των τραπεζών.

Έτσι τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η συζήτηση της πρώτης αγωγής μικρομολογιούχου του Ελληνικού Δημοσίου κατά Τράπεζας ενώπιον του Ειρηνοδικείου της Αθήνας, ωστόσο, αναβλήθηκε για τον προσεχή Φεβρουάριο. Το αίτημα της αναβολής το υπέβαλε η δικηγόρος της Τράπεζας και έγινε δεκτό από το Ειρηνοδικείο το οποίο ωστόσο προσδιόρισε εξαιρετικά σύντομα την επόμενη δικάσιμο. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για ανύπανδρη μητέρα δύο παιδιών (το ένα αντιμετωπίζει μάλιστα σοβαρό πρόβλημα υγείας) η οποία «έχασε» 25.000 ευρώ που είχε επενδύσει σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και τα οποία σήμερα διεκδικεί από την Τράπεζα.

Ο δικηγόρος της ομολογιούχου Γιάννης Κυριακόπουλος, αιτιολογεί το σκεπτικό της προσφυγής κατά των τραπεζών, λέγοντας πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας όσο αφορά το σκέλος των διεκδικήσεων των επενδυτών από τις Τράπεζες υπήρξε ιδιαίτερα ενισχυτική καθώς στο σκεπτικό της επισημαίνεται πως οι αξιώσεις τους μπορούν να ασκηθούν μόνο κατά των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Μάλιστα με αυτό το σκεπτικό, η βαρύτητα του οποίου θα κριθεί βέβαια από τα δικαστήρια, ήδη τους επόμενους μήνες, τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015, έχουν προγραμματιστεί να συζητηθούν οι αγωγές και άλλων ομολογιούχων ενώπιον του Ειρηνοδικείου. Συνολικά ο κ. Κυριακόπουλος εκπροσωπεί 1.200 μικρομολογιούχους (οι 650 εξ αυτών είναι απολυμένοι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής αεροπορίας που αντί αποζημίωσης έλαβαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου). Όπως σημειώνουν δικαστικές πηγές μάλιστα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, από τα Γερμανικά και τα Αυστριακά δικαστήρια, έχουν εκδοθεί πέντε αποφάσεις με τις οποίες δικαιώνονται κάτοχοι ομολόγων ελληνικού δημοσίου οι οποίοι διεκδικούσαν αποζημίωση από τις Τράπεζες.

Oί άνθρωποι αυτοί έχασαν κυριολεκτικά τα πάντα σε μια ηλικία στην οποία δεν θα μπορέσουν να τα ξανακερδίσουν οι κόποι μιας ζωής. Την ίδια στιγμή ο Ε.Βενιζέλος (ο αρχιτέκτονας του εγκληματικού PSI) άφησε αλώβητα τα κοράκια των αγορών, και εξαφάνισε τους μεροκαματιάρηδες πολίτες που πάλευαν μια ζωή, και εμπιστεύθηκαν το ελληνικό Κράτος αγοράζοντας ομόλογα.
Oι πολιτικοί πίστευαν ότι είχαν ξεμπερδέψει με τους «ενοχλητικούς» μικροομολογιούχους, αλλά το γουρούνι ήρθε να τους υπενθυμίσει ότι δεν είναι έτσι. Xαρακτηριστική η φωτογραφία με το πλακάτ που απεικονίζει τον Α.Σαμαρά με μύτη…πινόκιο, καθώς πριν το 2012 άλλα έλεγε ότι θα κάνει με τους μικροομολιγιούχους.
ΠΗΓΗ
https://trelosmaniatis.wordpress.com/2014/10/31/%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%8D/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates