.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή : Απροστάτευτοι οι δανειολήπτες !!!

ΣΥΡΙΖΑ: Απροστάτευτοι οι δανειολήπτες

Ερώτηση για τα «κόκκινα» δάνεια κατέθεσαν σήμερα 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής της πρωτοβουλίας τη Φωτεινή Κούβελα. Όπως ειδικότερα τονίζουν, «το πλαίσιο που εγκρίθηκε για τη διαχείριση των "κόκκινων" δανείων από την ΤτΕ και το υπουργείο Οικονομικών όχι μόνο δεν προσαρμόζεται στις πραγματικές δυνατότητες και ανάγκες των δανειοληπτών αλλά τους αφήνει απροστάτευτους και δίνει στις τράπεζες τη δικαιοδοσία να επιβάλουν ασύδοτα τις επιλογές τους με τον άτεγκτο και ψυχρό τρόπο του αρπακτικού».

Οι βουλευτές εκτιμούν πως, «μέσω μιας επιμελώς συγκαλυμμένης, αλλά στην πραγματικότητα στυγνής εκμετάλλευσης της αδυναμίας των εξαθλιωμένων δανειοληπτών, οι τράπεζες θα επιτύχουν την εμφάνιση των "κόκκινων" δανείων ως εξυπηρετούμενων και επαρκώς διασφαλισμένων, μειώνοντας τις ζημιές τους, ενόψει και των αναμενόμενων νέων stress tests από την ΕΚΤ».

Καταγγέλλουν, εξάλλου, ότι «εμφανίστηκαν πλείστες περιπτώσεις ανεξήγητων απορρίψεων αιτημάτων ρύθμισης και μάλιστα, σε ανέργους. Έγιναν επίσης προσπάθειες δέσμευσης και άλλων ακινήτων ως διασφάλιση για δάνειο κανονικά εξυπηρετούμενο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τέθηκαν εκβιαστικοί όροι για ρύθμιση καταναλωτικών δανείων, που αφορούσαν σε προσκόμιση διασφαλίσεων, οι οποίες δεν ανήκαν στους δανειολήπτες αλλά σε συγγενικά τους πρόσωπα».

Οι υπογράφοντες βουλευτές αναφέρουν ότι η ενεργοποίηση του κώδικα δεοντολογίας της ΤτΕ για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων όχι μόνο δεν προσφέρει ουσιαστική ανακούφιση ή διευκόλυνση στους υπερχρεωμένους δανειολήπτες, αλλά τους υποχρεώνει να υποτάσσονται στις απαιτήσεις των τραπεζών, αφού δεν υπάρχει μια ανεξάρτητη Αρχή ή ένας δημόσιος φορέας διαχείρισης των δανείων, που θα μεσολαβεί μεταξύ των τραπεζών και των δανειοληπτών.
«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα και η κυβέρνηση οφείλει να ασκεί έλεγχο στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών» τονίζουν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
πηγη
http://www.enikos.gr/politics/268559,SYRIZA:_Aprostateytoi_oi_daneiolhptes.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates