.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!

Οι ξένοι αποδοκίμασαν βίαια τα ψέμματα του Αντώνη Σαμαρά περί της δήθεν εξόδου της Ελλάδος από το Μνημόνιο !!! 
Υποτιμημένες πλέον οι τράπεζες !!!




ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ 2012 ΜΕ ΤΑ ΖΑΠΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ 18 ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 2014 ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ, ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ΨΕΜΜΑ :
ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Διαβάζουμε σήμερα στο Bankingnews :
Οι μετοχές των τραπεζών στην Ελλάδα έχουν καταρρεύσει και πλέον βρίσκονται σε υποτιμημένη ζώνη....
Ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση έστειλε η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα αποδοκιμάζοντας πλήρως τα σχέδια πρόωρης εξόδου από τα μνημόνια και την Τρόικα.
Επισκιάζοντας κάθε θετική πρωτοβουλία των τελευταίων μηνών, οι ξένοι έστειλαν ένα προειδοποιητικό μήνυμα ότι αν η Ελλάδα αποφασίσει να αποχωριστεί την Τρόικα και τα μνημόνια, θα καταστεί αξιόπιστη οικονομία και οι επενδυτές θα πάρουν τα χρήματα τους και θα αποχωρήσουν.
Η Ελλάδα δέχθηκε ένα πολύ ισχυρό σοκ γιατί οι ξένοι ισοπέδωσαν τις μετοχές όχι μόνο των τραπεζών αλλά και ευρύτερα της χρηματιστηριακής αγοράς και εκτόξευσαν τις αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων έως στα επίπεδα του 7,02%.
Το μήνυμα των ξένων επενδυτών είναι ότι μπορεί να θέσουν την Ελλάδα εκτός αγορών αν αποφασίσει πρόωρα να αποχωρήσει από το μνημόνιο.
Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε αμήχανα θεωρώντας ότι είναι υπερβολική η στάση των επενδυτών.
Η πραγματικότητα είναι όμως ότι οι αγορές μπλοκάρουν την έξοδο της Ελλάδος από τα μνημόνια και αυτό αποτελεί πρωτοφανή εξέλιξη.
Οι αγορές έδειξαν ότι δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα ως ανεξάρτητη εθνική οικονομία αλλά εμπιστεύονται την Ελλάδα ελεγχόμενη από την Τρόικα και εφαρμόζοντας τα μνημόνια.
Οι αγορές έστειλαν ένα μήνυμα στην Ελλάδα ή τηρεί η χώρα το μνημόνιο ή οι ξένοι αποχωρούν από την Ελλάδα σπέρνοντας το επενδυτικό χάος.
Το επενδυτικό χάος χτύπησε τα ομόλογα που έφθασε η 10ετία έως το 7,02% για να υποχωρήσει στο 6,90% ενώ επιθετικό sell of χτύπησε και τις τράπεζες και ευρύτερα το χρηματιστήριο.
Το -10% της Eurobank ή το -7,31% της Alpha bank ήταν ακραία συμπεριφορά.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ελληνικές τράπεζες στα stress tests θα εμφανίσουν λελογισμένες κεφαλαιακές ανάγκες τις οποίες και θα καλύψουν με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου λογικής κλίμακας.
Οι μετοχές των τραπεζών μετά τις ακραίες ρευστοποιήσεις βρίσκονται σε υποτιμημένη ζώνη.
Ωστόσο τα ερωτήματα είναι
1)Πόσο θα είναι το αρχικό και το τελικό ποσό των κεφαλαιακών αναγκών;
2)Ποιο θα είναι το ύψος των αυξήσεων κεφαλαίου;
3)Οι τράπεζες θα μπορούν να υλοποιήσουν ΑΜΚ τέτοιας κλίμακας ώστε να φθάσουν στο 51% οι ιδιώτες μέτοχοι;

Απαντήσεις 

1)Οι απόψεις διίστανται.
Κάποιοι αναφέρουν 5,8 με 6,1 δισεκ. αρχικό ποσό και τελικό μετά την προσθήκη πλάνων αναδιάρθρωσης, προ προβλέψεων εσόδων κ.α. περίπου στα 2,5 δισεκ.
Ωστόσο εσχάτως κυριαρχεί και η άποψη ότι οι τελικές κεφαλαιακές ανάγκες θα είναι 1 με 1,5 δισεκ. ευρώ.
2)Το ύψος των αυξήσεων κεφαλαίου επίσης αποτελεί ερωτηματικό.
Υπάρχουν εκτιμήσεις που θέλουν ορισμένες τράπεζες να υλοποιούν μεγαλύτερες ΑΜΚ από τις κεφαλαιακές ανάγκες και άλλοι να αναφέρουν ότι το ΤΧΣ να μην επιτρέψει ΑΜΚ μεγαλύτερες από το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών για να μην υποστεί μεγάλο dilution.
Ωστόσο το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών θα εξαρτηθεί από τα πλάνα της ΕΚΤ σε ποιο βαθμό δηλαδή θα ζητήσει από τις τράπεζες να δημιουργήσουν ισχυρό capital buffer.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates