.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !!!

Πάπας σε Τσίπρα : 
Αδιανόητο να σώζονται τράπεζες και όχι οι άνθρωποι !!!



ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ - ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΒΑΘΥ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΟΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ !!!

Σχεδόν 50 λεπτά κράτησε η συνάντηση η οποία έγινε σε πολύ θερμό κλίμα.
Στην «κρίση αξιών» αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος Α' κατά την διάρκεια της 50λεπτης συνάντησης που είχε πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό.
Ο Ποντίφηκας ανέφερε ότι είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι, ενώ συζητήθηκε εκτενώς και το μεταναστευτικό, με αναφορά στην ανάγκη να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν άλλοι θάνατοι στη Μεσόγειο.
Το ζήτημα των τραπεζών μονοπώλησε σχεδόν την συζήτησε, καθώς είναι από εκείνα για τα οποία ο Πάπας έχει εκφράσει πολλές φορές το ενδιαφέρον του, ενώ όλη η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.
Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το γεγονός πως ο κ. Τσίπρας μπήκε στο γραφείο του Πάπα στις 12:10 ώρα Ελλάδας, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 13.00, αντί για τα προγραμματισμένα 20 λεπτά.
«Είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε την οικονομική κρίση, που είναι και κρίση αξιών πρωτίστως»,είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση και συμπλήρωσε πως συζητήθηκε με τον Πάπα «η ανάγκη να επιστρέψει η ειρήνη στον κόσμο».«Του ζητήσαμε να συνεχίσει να αγωνίζεται και να μιλάει για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να αναλάβει πρωτοβουλία για τη Μέση Ανατολή» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συμπλήρωσε: «Του μετέφερα τη δραματική εικόνα από την Ελλάδα, που μετά από τέσσερα χρόνια άγριας οικονομικής λιτότητας βρίσκεται στα όρια ανθρωπιστικής κρίσης».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη συνάντηση προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με ηγέτη κόμματος της Αριστεράς.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη και τον συντονιστή του ευρωπαϊκού δικτύου οργανισμών αριστερού θεωρητικού προσανατολισμού Transform! Βάλτερ Μπάγιερ.

ΠΗΓΗ
http://www.dealnews.gr/roi/item/118186-%CE%A3%CF%84%CE%BF-%CE%92%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C-%CE%BF-%CE%A4%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82#.VBv9Tvl_tpo

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates