.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΙΝΔΟΣ ΓΥΦΤΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ !!! Ο ΙΝΔΟΣ ΦΑΚΙΡΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ !!

ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΡΟΜΟ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΣΕΝ...ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!




ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΕΔΩ:
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/09/blog-post_46.html

Τρομοκρατεί ο ΓΥΦΤΟΥΛΑΣ αναπληρωτής του Πολ Τόμσεν, Richi Goyal από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

 Ο κ. Goyal υπογράμμισε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει πρόβλημα αν δεν καταφέρουν να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους.

 Σημειώνεται ότι η προειδοποίηση αυτή του 

ΓΥΦΤΟΥΛΑ ΙΝΔΟΥ ΦΑΚΙΡΗ εκπροσώπου του ΔΝΤ έρχεται την ώρα που για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Σαμαρά, Βενιζέλου, Χαρδούβελη, Σταϊκούρα, Δένδια καθώς και των επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με βασικό αντικείμενο την κατάσταση του χρηματοοικονομικού  συστήματος και την αντιμετώπιση του ζητήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

 Σχετικά με το χρηματοοικονομικό τομέα, ο Goyal εξέφρασε τις ανησυχίες του υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται "η  ρευστότητα στις τράπεζες για να μπορέσουν να βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα" και πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα έχει μπει σε μία κατάσταση που οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν ρευστότητα και υπάρχουν πολλά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται."

 Φυσικά, διευκρίνισε ότι δεν  υπάρχει οξύ πρόβλημα και υπάρχει σταθερότητα, τονίζοντας ότι "οι τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια.

" Ωστόσο, προειδοποίησε ότι αν το πρόβλημα των κακών ισολογισμών συνεχιστεί  θα έχει επίπτωση και στην ανάπτυξη.
 "Αν αντιμετωπιστεί το θέμα των κόκκινων δανείων τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα", υπογράμμισε.


 Παράλληλα, ο Goyal επέμεινε στη σκληρή γραμμή του ΔΝΤ που ζητά «εδώ και τώρα» αλλαγές στην αγορά εργασίας και διαρκή πρωτογενή πλεονάσματα επαναλαμβάνοντας ότι το "ΔΝΤ παραμένει αφοσιωμένο στη συνέχιση του προγράμματος της Ελλάδας και όσα έχει δεσμευτεί."

 Η κυβέρνηση της Ελλάδας, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του υπουργού Οικονομικών, θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και έχει εκφράσει τη δέσμευσή της να συνεχίσει τις αλλαγές στην αγορά εργασίας, αλλά και να προβεί στο άνοιγμα των υπηρεσιών.

«Συμφωνήσαμε να αποφύγουμε επώδυνα μέτρα και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά πρέπει να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν μείνει πίσω» ανέφερε ο κύριος Goyal φέρνοντας σαν παράδειγμα τις αλλαγές στα εργασιακά για τις ομαδικές απολύσεις και την κήρυξη των απεργιών.
Ο κύριος Goyal υπεραμύνθηκε του στόχου για επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων από τη χώρα μας επί 7 συνεχή χρόνια, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν πως πρέπει να «χαλαρώσει» η δέσμευση αυτή  και λέγοντας ότι δεν είναι κάτι ανέφικτο αφού έχει συμβεί σε 16 περιπτώσεις κρατών και τα 7 χρόνια ήταν ο μέσος όρος:  το Βέλγιο είχε 21 συνεχή χρόνια πλεόνασμα, η Ιρλανδία 19 χρόνια ενώ και η Ελλάδα είχε επί 4 χρόνια, στα τέλη της δεκαετίας του 1990.


ΠΗΓΗ http://hellaspress-angel.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates