.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ !!! ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!

Ζητούν από τις καταρρέουσες - μη διαπλεκόμενες - ελληνικές επιχειρήσεις, να ξαναενισχύσουν τις τράπεζες, αντί οι τράπεζες που διασώθηκαν από τα χρήματα των φορολογουμένων, να ενισχύσουν αυτές τις επιχειρήσεις, κουρεύοντάς τους ΓΕΝΝΑΙΑ τα δάνεια !!!

Οι ελληνικές τράπεζες που είναι μοχλευμένες σε αναλογία 1/20, με το 40% της χρηματοδότησης των δανείων που ζητούν από τους επιχειρηματίες, στην πράξη θα οκταπλασιάσουν το συνολικό ποσό του χρήματος των δανείων που είναι καταχωρημένα στα βιβλία τους !!! 

Διαβάζουμε σήμερα στο Protothema :
Γραμμή να "χτενιστούν" όλα τα δάνεια μέχρι 50 εκατ. ευρώ και να σταματήσει η χρηματοδότηση όπου ο επιχειρηματίας δεν βάζει τουλάχιστον το 40% από ίδιους πόρους
Τέλος στις διαδικασίες του παρελθόντος όπου μια επιχείρηση ζούσε αποκλειστικά από τα τραπεζικά δάνεια χωρίς την αρωγή των βασικών μετοχών βάζει πλέον η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newmoney.gr τις προηγούμενες ημέρες σε συναντήσεις που είχαν με υψηλούς αξιωματούχους της Διεύθυνσης Εποπτείας της ΕΚΤ συζητήθηκαν εκτενώς τα επόμενα βήματα των τραπεζών και η αναδιάρθρωση των δανείων που έχουν δώσει τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ήταν ιδιαίτερα απαιτητικοί. Κορυφαίος τραπεζίτης που βρέθηκε στην Φρανκφούρτη τις προηγούμενες ημέρες έλεγε χαρακτηριστικά στo Newmoney.gr: «Ηδη δώσαμε εντολές ότι θα πρέπει να “χτενιστούν” όλα τα δάνεια που έχουμε δώσει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως 50 εκατ. ευρω. Όλα τα δάνεια θα ελεγχθούν εξονυχιστικά και όσες επιχειρήσεις έχουν μέλλον θα συνεχίσουμε την χρηματοδότηση. Για τις υπόλοιπες δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να σταματήσουμε».
Από τα τέλη του χρόνου η εποπτεία των ελληνικών συστημικών τραπεζών «φεύγει» από την Τράπεζα της Ελλάδος και περνάει αναγκαστικά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates