.

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ - ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ Ή ΑΠΛΑ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ;;;

Τέτοιοι Απατεώνες δεν υπάρχουν άλλοι στον πλανήτη !!!
Το 2011, για να δικαιολογήσουν τα Μνημόνια και το επερχόμενο PSI+, έσκιζαν τα ιμάτιά τους ότι η Επιλεκτική Χρεοκοπία (Selective Default) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.
Σήμερα, οι ίδιοι ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ, λένε ότι η Επιλεκτική Χρεοκοπία της Αργεντινής, είναι χρεοκοπία !!! 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ ΤΟ 2011 !!!
Θα πεθάνετε από τα γέλια !!!

ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ 2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ :

http://www.kathimerini.gr/431648/article/epikairothta/politikh/ti-shmainei-epilektikh-xreokopia


ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Τι σημαίνει «επιλεκτική χρεοκοπία»

Σωτηρης Νικας
Αν ήθελε κάποιος να περιγράψει με απλά λόγια τι σημαίνει πρακτικά η τοποθέτηση της Ελλάδας σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» (selective default), θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την παρακάτω φράση κοινοτικού αξιωματούχου: «Είναι σαν να μπαίνεις στη φυλακή για ένα σκληρό έγκλημα, αλλά να βγαίνεις γρήγορα λόγω καλής διαγωγής».
Παράγοντες της αγοράς και οικονομολόγοι συμφωνούν ότι η κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» αποτελεί απλώς τεχνικό ζήτημα. Δεν είναι χρεοκοπία σε καμία περίπτωση και δεν έχει τις συνέπειες μιας πτώχευσης. Επί της ουσίας, μία χώρα τοποθετείται σε αυτό το καθεστώς όταν δεν εξυπηρετήσει κάποιες υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π. χ. για το 2013). Ταυτόχρονα, όμως, συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της (τόκοι, λήξεις κ. λπ.) για τα άλλα έτη.

Η ΕΚΤ στο τέλος, όμως, δεν θα αφήσει τις ελληνικές τράπεζες να καταρρεύσουν συμπαρασύροντας πιθανότατα και άλλες ευρωπαϊκές, εκτιμούν οι ίδιοι αναλυτές. Τελικά θα τους παράσχει ρευστότητα ακόμα και αν η χώρα βρεθεί σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας». 
---------------------------------------------------------------------------------

ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ 2011 ΤΟ ΕΘΝΟΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63223090


Τι είναι και τι σημαίνει η επιλεκτική χρεοκοπία

Ο χαρακτηρισμός «selective default» είναι μία βαθμίδα στην κλίμακα των Οίκων Αξιολόγησης. 
Η ΕΚΤ επισημαίνει ότι δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός.
Οπως αναφέρουν Ελληνες τραπεζίτες και υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, ο χαρακτηρισμός «selective default» (επιλεκτική χρεοκοπία) είναι απλώς μια βαθμίδα στην κλίμακα των τριών αμερικανικών Οίκων Αξιολόγησης. Συνιστά ιδιαίτερα χαμηλή βαθμολογία, όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει.
Με άλλα λόγια απλώς μας βαθμολογούν στη βαθμίδα selective default οι οίκοι αξιολόγησης και δεν αναμένεται να προκύψει πρόβλημα στη ρευστότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Κανένας κίνδυνος για τις καταθέσεις στις τράπεζες
Το Δημόσιο συνεχίζει να καλύπτει τις υποχρεώσεις του και οι τράπεζες διατηρούν τα περιουσιακά τους στοιχεία
Στο άκουσμα της φράσης «επιλεκτική χρεοκοπία», το πρώτο και εύλογο ερώτημα είναι ένα: τι θα γίνει με τις καταθέσεις;

Η απάντηση είναι ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες δεν κινδυνεύουν. Οι καταθέτες θα έχουν κανονικά τα χρήματά τους. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αυτή η διαβεβαίωση δεν προέρχεται μόνο από τους Ελληνες τραπεζίτες ή από τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά η εγγύηση προέρχεται και από την ΕΚΤ. Σε αντίθεση με την πλήρη χρεοκοπία, το Δημόσιο συνεχίζει να καλύπτει τις υποχρεώσεις του και οι τράπεζες διατηρούν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Κατά συνέπεια, οι καταθέτες δεν κινδυνεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates