.

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ !!! ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΜΕΧΡΙ 96% !!!

ΕΝΦΙΑ: Σε ποιες περιοχές θα μειωθεί ο φόρος μέχρι και 96% !!!


Σε ένα μήνα η νέα εκκαθάριση και πληρωμή στις 30 Σεπτεμβρίου.
Μετά τις 26 Αυγούστου στη Βουλή οι διορθώσεις !!!
Μετά το πρώτο σοκ χιλιάδων πολιτών με τον ΕΝΦΙΑ, η κυβέρνηση φαίνεται πως προχωρά όπισθεν ολοταχώς και ξεκινά το «κούρεμα» του φόρου ακινήτων για οικόπεδα και αγροτεμάχια, τουλάχιστον σε 396 περιοχές σε όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα σχέδια που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών ο νέος τρόπος υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ θα γίνει με τις τιμές ζώνης που ίσχυσαν για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2013, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις η μείωση φόρου θα φτάσει στο 96% για οικόπεδα και αγροτεμάχια στις συγκεκριμένες 396 περιοχές.
Τις μεγαλύτερες μειώσεις σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», αναμένεται να τις έχουν όσοι έχουν μεγάλες εκτάσεις, καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ συμπληρωματικό φόρο, καθώς με την εκκαθάριση που τελικά αποσύρθηκε πλήρωναν και συμπληρωματικό φόρο πέραν του κύριου φόρου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα που επικαλείται η εφημερίδα είναι για ένα στρέμμα στην Ήπειρο εντός ορεινού οικισμού το ποσό του φόρου θα πέσει στα 6 ευρώ αντί των 150 ευρώ, ενώ για ένα στρέμμα σε απομακρυσμένο οικισμό του νομού Αχαΐας ο φόρος θα είναι 23 ευρώ έναντι 200 ευρώ.
Πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι να διορθωθούν όλα τα λάθη κυρίως στις περιοχές όπου ο φόρος αυξήθηκε, αλλά να μην κάνουν καμία αλλαγή σε περιοχές όπου ο φόρος μειώθηκε όπως είναι σχεδόν ολόκληρο το λεκανοπέδιο.
Οι νέοι όροι για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να ισχύσουν και επισήμως μετά τις 26 Αυγούστου καθώς τότε ξανανοίγει η Βουλή.
Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στο Γ' Θερινό τμήμα της Βουλής μετά τις 26 Αυγούστου, με την οποία θα προβλέπεται η διόρθωση των εξωφρενικών λαθών σε φορολογουμένους που έχουν ακίνητα σε περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος.
Την ίδια ώρα, παράταση για όλους μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου σχεδιάζει να ανακοινώσει, επισήμως, η κυβέρνηση, μετά τις χθεσινές, πρώτες ανακοινώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.
ΠΗΓΗ
http://www.protothema.gr/economy/article/401483/enfia-se-poies-periohes-tha-meiothei-o-foros-mehri-kai-96/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates