.

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΞΑΝΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ "ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΙΚ, ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ" !!!

Χρήστος Σταϊκούρας : 
Απέτυχε η υπερφορολόγηση των καυσίμων !!!
Χρειάστηκε χρόνια για να καταλάβει ο Υφυπουργός Οικονομικών το αυτονόητο, δηλαδή αυτό που εκατομμύρια απλοί πολίτες κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή !!!
Έχουμε ήδη επισημάνει τι σημαίνει Έλληνας ΥΠΟΙΚ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/07/blog-post_45.html

Ομολογία αποτυχίας από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος χαρακτήρισε κοινωνικά άδικη και αποτυχημένη την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, ζητώντας παράλληλα την τροποποίησή του.
«Δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Απέτυχε», είπε για την εξίσωση σε συνέντευξή του στη Realnews, προσθέτωντας ότι «η εμμονή απέναντι σε μέτρα που δεν αποδίδουν, δεν αποτελεί ένδειξη σοφίας».
Σε ότι αφορά την έκτακτη εισφορά ο Χ. Σταϊκούρας δηλώνει εμμέσως ότι συνεπεία των δικαστικών αποφάσεων είναι πιθανόν να διατηρηθεί και το 2015.
Δηλώνει αντίθετος στην επιλεκτική αύξηση των μισθών και προκρίνει την μείωση της φορολογίας, λέγοντας: «Σταθερά υποστηρίζω ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, η μη ανατροπή της υφιστάμενης εισοδηματικής πολιτικής και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής πρέπει να οδηγήσουν στην σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων».
Υπενθυμίζεται ότι η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, σχεδόν διπλασίασε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά να μην μπορούν να ζεσταθούν το χειμώνα, ενώ λόγω της κατακόρυφης μείωσης στην κατανάλωση, κατέρρευσαν και τα έσοδα του υπ. Οικονομικών από τη σχετική φορολογία.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν, ότι παρόμοιες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών εντάσσονται σε ένα ευρύτερο επικοινωνιακό πλαίσιο που έχει ως στόχο τη λεγόμενη «στροφή προς την κοινωνία», με την κυβέρνηση να προσπαθεί να ισορροπήσει με δυσκολία μεταξύ των δεσμεύσεων προς τους ψηφοφόρους και τις απαιτήσεις των δανειστών.
ΠΗΓΗ
http://topontiki.gr/article/79840

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates