.

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ 67,25 ΔΙΣ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

Καλπάζει ανεξέλεγκτα το ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος των Ελληνων :

67,25 Δις στο δημοσιο + 40 Δις στα Ταμεια + 110 Δις Κόκκινα Δάνεια = 217,25 Δις, δηλαδή 120% του ΑΕΠ !!!


ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ
κύριοι της Κυβέρνησης, της Τρόικα και των Τραπεζών !!!
Δημόσιο Χρέος = 325 Δις
Ληξιπρόθεσμο Ιδιωτικό Χρέος = 217 Δις
Χρέος Τραπεζών με εγγύηση ΕΔ = 175 Δις
Ενήμερο Ιδιωτικό Χρέος στις Τράπεζες = 140 Δις
Swaps ΕΔ = 200 ΔΙς 
--------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΟΛΟ : 1,057 ΤΡΙΣ !!! δηλαδή 587% του ΑΕΠ !!!

Υπάρχει κάποιος αφελής που ακόμη πιστεύει ότι αυτό το Success Story μπορεί ποτέ να πληρωθεί ;;; 

Διαβάζουμε σήμερα στο capital.gr

Νέο ρεκόρ πραγματοποίησαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο τον Ιούνιο καθώς όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι αφήνουν απλήρωτες τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τον Ιούνιο τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο ανήλθαν στα 67,25 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ας δούμε τα στοιχεία αναλυτικά.

Τον Ιούνιο:
- το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων αυξήθηκε κατά 880 εκατομμύρια ευρώ φθάνοντας στο ύψος ρεκόρ των 67,25 δισεκατομμυρίων ευρώ.

- το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος, δηλαδή αυτό που κατέστη ληξιπρόθεσμο εντός του 2014 
διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στα 6,225 δισεκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 1,027 δις ευρώ.

- το παλιό ληξιπρόθεσμο χρέος, δηλαδή αυτό που κατέστη ληξιπρόθεσμο έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2013 διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στα 61,025 δις ευρώ σημειώνοντας μείωση κατά 147 εκατομμύρια ευρώ.

- οι εισπράξεις έναντι του παλιού ληξιπρόθεσμου χρέους ανήλθαν τον Ιούνιο στα 994 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι εισπράξεις έναντι του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους ανήλθαν τον ίδιο μήνα στα 739 εκατομμύρια ευρώ. 

Οι παραπάνω εισπρακτικές επιδόσεις είναι κατώτερες των στόχων που έχουν τεθεί. Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο εξάμηνο του έτους θα έπρεπε να έχει εισπραχθεί το 16% του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους αλλά έχει εισπραχθεί μόλις το 12%. Όσον αφορά στις εισπράξεις του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους ο στόχος δεν έχει πιαστεί οριακά καθώς προβλεπόταν η είσπραξη ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.
Στο υπουργείο Οικονομικών ο μεγάλος φόβος βρίσκεται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους όπου οι φορολογούμενοι θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να εξοφλήσουν συνολικούς φόρους άνω των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για τα περίπου 3,5 δις ευρώ των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος, τα 3 δισεκατομμύρια του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων και το 1,1 δις ευρώ των ετήσιων τελών κυκλοφορίας οχημάτων.
Οι φόροι που κατά κύριο λόγο αφήνουν απλήρωτους οι φορολογούμενοι είναι ο ΦΠΑ, τα πρόστιμα και πρόσθετοι φόροι για φοροδιαφυγή και φορολογικές παραβάσεις, οι καταπτώσεις εγγυήσεων του δημοσίου με καταλογισμό των σχετικών ποσών στους δανειολήπτες, οι φόροι ακινήτων κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates