.

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΣΟΚ !!! ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ ΓΙΑ 140 ΕΥΡΩ/τμ !!!

marinalimoumegali1-580x393
Μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα προκαλεί ο νέος διαγωνισμός που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της Μαρίνας Αλίμου σε ιδιώτες, που διαδέχεται την υπόθεση της παραχώρησης του Ελληνικού με… έναν μόνο ενδιαφερόμενο να παραμένει μέχρι τέλους στο διαγωνισμό. Τον όμιλο Λάτση. Το USAY φέρνει στο φως το εξώδικο- φωτιά του Δημάρχου Αλίμου τόσο προς το ΤΑΙΠΕΔ όσο και προς οκτώ εμπλεκόμενους υπουργούς με το οποίο καταγγέλλονται απίστευτα πράγματα και κυρίως αποκαλύπτεται η εμμονή για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα αλλά και η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Αυτό όμως που προκαλεί οργή είναι το τίμημα με το οποίο επιχειρείται να… αξιοποιηθεί το διαμάντι της Μαρίνας Αλίμου που όπως προκύπτει είναι απολύτως εξευτελιστικό καθώς ορίζεται στα 50.000.000 ευρώ για τα 250 στρέμματα που θα εκχωρηθούν στους ιδιώτες. Από τα 50.000.000 τα 20.000.000, σύμφωνα και με τις καταγγελίες του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, προβλέπεται ότι θα επενδυθούν για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων. Κι έτσι αυτό που μένει ως αποτίμηση για τα 250 στρέμματα παραλίας και χερσαίας έκτασης, είναι 30.000.000 . Δηλαδή…143 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!!!

Στο εξώδικό του ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης καταγγέλλει το ΤΑΙΠΕΔ ότι

«Δυστυχώς, οι ανωτέρω περιγραφείσες εκκρεμότητες και όροι που έθεσε ο Δήμος Αλίμου για την αποδοχή της ανωτέρω επένδυσης ουδόλως ελήφθησαν υπόψη εκ μέρους σας στη διαγωνιστική διαδικασία που ήδη έχετε ξεκινήσει, πολλώ δε μάλλον δεν έχουν ικανοποιηθεί όπως επιβάλλει το Σύνταγμα, η Διεθνής και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και το πρόδηλο και υπέρτερο συμφέρον του Δήμου μας στον ανωτέρω τόπο.»

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

1) Του ΚΟΝΔΥΛΗ Ανδρέα του Βελισσαρίου, δικηγόρου Αθηνών, κατοίκου Αλίμου Αττικής, οδός Αριστοτέλους αρ. 53.

2) Της δημοτικής παράταξης «ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ», που εδρεύει στον Άλιμο Αττικής (17ης Νοεμβρίου αρ. 33), νομίμως εκπροσωπουμένης.

ΠΡΟΣ

Την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.)», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κολοκοτρώνη αρ. 1 & Σταδίου, νομίμως εκπροσωπουμένης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ
Τον κ. Υπουργό επί των Οικονομικών,
Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών,
Τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,
Τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,
Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,
Τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,
Την κα Υπουργό Τουρισμού, κατοίκους άπαντες Αθηνών και προς
Τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κατοίκου Πειραιά (Ακτή Βασιλειάδη).

Μάλιστα ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Αλίμου ξεκαθαρίζουν ότι

«αποτελεί ειλημμένη απόφαση του πρώτου από εμάς ως νέου Δημάρχου Αλίμου, καθώς και της δεύτερης από εμάς παράταξης του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, να προασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις όλα τα ανωτέρω δικαιώματα του Δήμου Αλίμου και των δημοτών της πόλης μας τους οποίους εκπροσωπούμε, ιδίως με την άσκηση κάθε τακτικού και έκτακτου ενδίκου μέσου για την προσωρινή αναστολή και –εντέλει- ακύρωση κάθε σχετικής διοικητικής πράξης και κάθε άλλης ενέργειας στο χώρο της Μαρίνας Αλίμου, καθώς και για τη ματαίωση της όλης διαγωνιστικής διαδικασίας»

Τέλος στο εξώδικο που κοινοποιεί στους οκτώ εμπλεκόμενους υπουργούς ο Ανδρέας Κονδύλης καλεί το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση

«Να προβείτε άμεσα στην ακύρωση του εν εξελίξει διαγωνισμού για τη Μαρίνα Αλίμου και την προκήρυξη νέου, με τον οποίο ρητά θα προβλέπεται η κατοχύρωση όλων των ανωτέρω δικαιωμάτων του Δήμου μας και θα διασφαλίζονται τα προαπαιτούμενα που αναλυτικά παρατίθενται στην ως άνω υπ΄αριθμ. 441/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.»

Πηγή: usay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates