.

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΣΕΪΚΕΡ ΤΟΝ ΦΡΑΠΕ ΜΑΣ !!!

Μία ανώνυμη επιστολή ήταν αρκετή 
για να καταρρέυσει η 4η μεγαλύτερη τράπεζα στη Βουλγαρία.
Ενώ στην Ελλάδα, μετα από 4 χρόνια μηνύσεων, αγωγών και χιλιάδων επώνυμων καταγγελιών, 
ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!


Η μαζική απόσυρση καταθέσεων από την Corporate Commercial Bank (Corpbank), γνωστή και ως ΚΤΒ, οδήγησε την Κεντρική Τράπεζα της χώρας (ΒΝΒ) να αναλάβει τα ηνία της τέταρτης σε μέγεθος τράπεζας της χώρας (βάσει χορηγήσεων), σύμφωνα με το Reuters. 
Η BNB ανακοίνωσε ότι θα περάσει στα χέρια της η διαχείριση της Corpbank για ένα τρίμηνο, ενώ θα υπάρξουν και διαρθρωτικές αλλαγές που περιλαμβάνουν την απομάκρυνση των διευθυντικών στελεχών και την στενή εποπτεία του διοικητικού συμβουλίου. 
Το bank run πυροδοτήθηκε από τα ΜΜΕ της Βουλγαρίας, ύστερα από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «σκιώδεις συμφωνίες» που αφορούσαν την τράπεζα. 
Από την πλευρά της, η BNB δήλωσε ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για μετάδοση της κρίσης σε άλλες τράπεζες και παράλληλα συνέστησε στους καταθέτες να επιδείξουν ψυχραιμία. 
Η Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας επενέβη όταν το πρωί της Παρασκευής η Corpbank ανακοίνωσε στάση όλων των δραστηριοτήτων της, λόγο έλλειψης ρευστότητας. 
Επίσης η BNB αποσαφήνισε ότι η Corpbank δεν τελεί υπό καθεστώς χρεοκοπίας, αλλά δεν έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός. 
Παρ’ όλες τις ανακοινώσεις δεκάδες καταθέτες συγκεντρωθήκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στη Σόφια, ενώ την ίδια ώρα τα CDC του Βουλγαρικού χρέους έφτασαν σε υψηλό εξαμήνου, εν μέσω φόβων μετάδοσης της κρίσης. 
Από την στιγμή που η BNB ανέλαβε τον έλεγχο της Corpbank, απέκλεισε όλες τις δυνατότητες των καταθετών για αναλήψεις των χρημάτων τους. 
Όπως έγινε γνωστό, μια ανώνυμη επιστολή που διέρρευσε στα ΜΜΕ δημιούργησε τον πανικό. 

Πως είπαμε τον πίνεις τον φραπέ σου ;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ :
http://www.capital.gr/News.asp?id=2046441

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates