.

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ !!!



Η πάλαι ποτέ μεσαία τάξη εξαϋλώνεται όταν ο άνθρωπος είχε την επαγγελματική του ταυτότητα, το επάγγελμα που του ταίριαζε και δυστυχώς αυτή η εποχή τελείωσε η μάλλον την τελείωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου – Σαμαρά – Βενιζέλου διότι δεν πρόσεξαν και αδιαφόρησαν το έργο των εγκάθετων υπαλλήλων της Τρόικας οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο ΥΠΟΙΚ όπως λέμε Στουρνάρας. 
Ο αριθμός όσων έχουν μια ικανοποιητική δουλειά έχει μειωθεί κατά 70% και οι περισσότεροι που έκαναν ένα επάγγελμα που τους χαρακτήριζε που τους ταίριαζε και απέδιδαν λόγω κατάρτισης και γνώσης τώρα αναγκαστικά κάνουν ότι μπορούν αρκεί να επιβιώσουν.

Τα θύματα αυτής της κρίσης, αυτών των αλλαγών χάνουν τις επαγγελματικές τους ταυτότητες ειδικά στις παραγωγικές ηλικίες των 40 ετών χάνουν την ιστορία που έχει ο καθένας για το ποιος είναι και ξαφνικά καταρρέουν όλα με την ανεργία να είναι πολύ κοντά για όλους. Οι άνεργοι στην Ελλάδα δεν είναι μόνο φτωχοί και αναγκασμένοι να διαλύουν την οικογένεια τους για να ζήσουν εάν υπάρχουν στην ζωή οι γονείς τους ώστε να έχουν μια στέγη και το εισόδημα των γονιών τους, είναι και δυστυχισμένοι ζουν μέσα σε μια σύγχυση και κυνηγιούνται ανελέητα από το ανάλγητο κράτος που τους διαλύει και τους ξεφτιλίζει χωρίς λογική και ελπίδα. Το χάσμα των τάξεων ξεχωρίζει τους ανθρώπους που επιλέγουν την δουλειά τους από εκείνους που δεν την επιλέγουν οι νέοι κατά κανόνα σήμερα δεν την επιλέγουν. 

Αν βρουν κάποια δουλειά, είναι συχνά η παροχή υπηρεσιών: Σερβιτόροι, ταξιτζήδες, φύλαξη παιδιών ή ηλικιωμένων και αυτές οι δουλειές μόνο ανάπτυξη δεν φέρνουν, οικογένεια δεν κάνουν και σίγουρα συμβάλουν στην υπογεννητικότητα. Παλιά οι άνθρωποι είχαν την προσωπική τους ταυτότητα και καθορίζονταν μέσα από την δουλειά τους και την οικογένεια τους, τώρα οι κυβερνήσεις των τελευταίων 5 ετών κατάφεραν να καθορίζονται οι άνθρωποι από το πόσα χρόνια είναι άνεργοι, πόσα χρόνια ζουν μόνοι, δεν είναι κανένας πλέον σίγουρος για το ποιος είναι που πάει και που θα καταλήξει. Η ελληνική κοινωνία με προσωπική ευθύνη λόγω ανικανότητας, ανεπάρκειας και αδιαφορίας των πολιτικών που κυβερνούν, έχει κανιβαλιστεί και ενοχοποιηθεί, κάθε χαλαρή εργασία πάνω από το βασικό μισθό θεωρείται σκάνδαλο γιατί έχουμε 27,8% ανεργία, εκεί έχουμε φτάσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, το 2012 η χώρα με τους πιο σκληρά εργαζόμενους στον κόσμο είναι η Κορέα με μέσο όρο 2.700 ώρες εργασίας μέσα στη χρονιά και ποια είναι η επόμενη; 

Η επόμενη είναι η Ελλάδα, με λίγο παραπάνω από 2.000 ώρες εργασίας τη χρονιά ανά εργαζόμενο, ακλουθώντας η Ουγγαρία, το Ισραήλ, η Τουρκία, οι ΗΠΑ. Γιατί άφησαν λοιπόν οι Παπανδρέου – Σαμαράς – Βενιζέλος χώρες όπως η Γερμανία με (1.300 ώρες) να μας κάνουν μαθήματα και να μας λένε τεμπέληδες ζητώντας τόσες περικοπές και εξευτελισμό των ελλήνων;; Γιατί η Γερμανία μπορεί να μην δουλεύει πολύ αλλά παράγει 70% περισσότερο από την Ελλάδα και αυτό σημαίνει ότι εάν δουλεύεις σωστά τότε και λιγότερο μπορείς να δουλεύεις και να παράγεις περισσότερο και για αυτό μπορούν και μιλάνε με θράσος. 

Δουλειά του κράτους δεν είναι να ξεσκίζει τους πολίτες με παράλογα καταχρηστικά και αντισυνταγματικά μέτρα για 5 ολόκληρα χρόνια και να κουνάνε το δάχτυλο ορισμένοι πρώην Υπουργοί όπως ο Άδωνις φωνάζοντας «είστε ένοχοι», δουλειά του είναι να τους μάθει να δουλεύουν παραγωγικά και να τους αναγνωρίσει τα ανθρώπινα δικαίωμα και τις κοινωνικές παροχές τους που αφορούν την κοινωνική ασφάλεια και την υγεία. Η οικονομική ύφεση πλήττει αποκλειστικά και μόνο την μεσαία τάξη στην Ελλάδα και η οργή του κόσμου πηγάζει από το γεγονός ότι οι πολιτικές και οι οικονομικές ελίτ δείχνουν να μην έχουν επηρεαστεί από την κρίση γιατί τα φορολογικά μέτρα έχουν στόχο μόνο τους μη έχοντες και κατέχοντες. 

Όταν ο Τζίρος σε ένα απλό κατάστημα έχει μειωθεί κατά 90% πως θα έχει την δυνατότητα ο έμπορος να πληρώσει, τους εργαζόμενους, τις εισφορές του στα ταμεία και τα παράλογα αντισυνταγματικά φοροεισπρακτικά μέτρα και έτσι παίρνει απόφαση να μην πληρώσει για να επιβιώσει με την οικογένεια του. Έχει γλιστρήσει η ζωή μέσα από τα δάχτυλα τους έτσι νιώθει το 70% των ελλήνων και η κυβέρνηση κάνει τον κινέζο με κινέζους καλεσμένους. 

Η οικονομική ύφεση διανύει τον έκτο χρόνο και η κρίση πλήττει τη μεσαία τάξη στην Ελλάδα από το 2009, το εισόδημα έχει μειωθεί κατά 40% και ο αριθμός των φτωχών έχει αγγίξει τα 2,5 εκατομμύρια, σε ένα πληθυσμό δέκα εκατομμυρίων, το ένα τρίτο των ανθρώπων είναι άνεργοι και υποφέρουν τι άλλο θέλει μια σοβαρή κυβέρνηση για να σταματήσει να κάνει τον Κινέζο προς όφελος των δανειστών; 

Η ανάπτυξη θα ξεκινήσει μόνο ενισχύοντας και βοηθώντας την μεσαία τάξη και το εγχώριο εμπόριο μειώνοντας φορολογία και αντισυνταγματικά παράλογα μέτρα, δεν ξεπουλάς και δεν προσφέρεις σε ξένους όταν δεν έχεις προβλέψει το πώς θα στηρίξεις την εγχώρια οικονομία γιατί ο ξένος μόνο για να πάρει σε τιμή ευκαιρίας και να εκμεταλλευτεί φτηνούς εργαζομένους προς όφελος του θα έρθει και όχι για να φέρει ανάπτυξη σε ένα κράτος που ανίκανοι πολιτικοί το έχουν φτάσει να καταρρέει, για τον λόγο αυτό μην ξεπουλάμε χωρίς κέρδος και σχέδιο. 

Δώστε ελπίδα τους έλληνες μην παρουσιάζεται το ξεπούλημα ως ανάπτυξη είναι κρίμα η Ελλάδα να ξεπουληθεί για να πουλάμε εικόνες επικοινωνιακά, θέλεις επικοινωνιακή εικόνα; Δείξε ένα τέλος στην τρόικα και στις εντολές της, δείξε ότι είμαστε έλληνες και εάν τους αρέσει.

ΠΗΓΗ :
http://www.freepen.gr/2014/06/blog-post_9937.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates