.

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΝΟΜΟΣ 4055/2012 : Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ.

ΑΝΕΡΓΟΙ, ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ, ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΟΦΕΙΛΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ, Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ 
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ 
ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ, 
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ 
ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!

Από τη λαίλαπα τών «μνημονιακών» νόμων, οι οποίοι, καθ’υπόδειξη τών δανειστών μας, ψηφίζονται από το 2010 στη Βουλή, καταργώντας εργατικά και άλλα δικαιώματα τής μεγάλης πλειοψηφίας τών πολιτών και επιβάλλοντας φόρους, έμμεσους και άμεσους, δεν «ξέφυγε» και ο χώρος τής Δικαιοσύνης. 

Συγκεκριμένα, κυρίως με το Ν. 4055/2012, ο οποίος, στο μεγαλύτερο μέρος του, εφαρμόζεται από την 2-4-2012, εμποδίζεται η πρόσβαση τού πολίτη στη Δικαιοσύνη, διά τής περαιτέρω, και μάλιστα μεγάλης, αυξήσεως τού κόστους αυτής τής προσβάσεως. Παράλληλα, ενώ σ’αυτόν το νόμο προβλέπεται η επιτάχυνση τών διαδικασιών απονομής τής Δικαιοσύνης, ωστόσο, δεν εξασφαλίζεται, το μεν η ποιότητα τής αποδιδόμενης Δικαιοσύνης, το δε αυτή καθ’αυτή η ταχύτητα στην απονομή της, διότι δεν επιλύονται σοβαρά προβλήματα, τόσο ως προς το ανθρώπινο δυναμικό (ποσότητα και ποιότητα), όσο και ως προς την υλικοτεχνική υποδομή.  Εν ολίγοις, πρόκειται για ένα πρόχειρο, από κάθε άποψη, νομοθέτημα, το οποίο καθιστά τη  Δικαιοσύνη ένα αγαθό πολυτελείας, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση μόνο οι πλούσιοι συμπολίτες μας, χωρίς μάλιστα να είναι εξασφαλισμένη η ποιότητα αυτού τού αγαθού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ :

SSL Certificates