.

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

DIGEA : Η ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΠΙΖΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΒΟΛΙΑΣ : ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ !!!

Γράφει ο Ηλίας Καραβόλιας
Προηγούνται των αναμενόμενων χορηγήσεων προς τις οικονομίες, ενέσεις ρευστότητας αντίστροφες : απο τις οικονομίες προς τις τράπεζες !!!

Δύσκολο πράγμα να είσαι κεντρικός τραπεζίτης ή έστω στέλεχος σε Κεντρική Τράπεζα. Και ακόμα δυσκολότερο είναι να δουλεύεις στην ΕΚΤ, στην Φρανκφούρτη.Ο λόγος είναι οτι καλείσαι να πάρεις αποφάσεις έξω απο τις τεχνοκρατικές παραμέτρους και την αυστηρότητα των κανονιστικών πλαισίων λειτουργίας της ΕΚΤ .Την ίδια ώρα που καλείσαι να πειθαρχήσεις εντός των εικονικών σεναρίων που αυτή εφαρμόζει για να τσεκάρει την υγεία των πιστωτικών ιδρυμάτων στην ΕΕ.
  • Τα περίφημα stress tests των ευρωπαικών τραπεζών υποτίθεται λοιπόν  οτι είναι το...check up του πανευρωπαικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Με σενάρια αντοχής υπο ακραίες(;) χρηματοπιστωτικές συνθήκες, οι διοικήσεις των ευρωπαικών εμπορικών τραπεζών ελέγχονται για τα μεγέθη τους ώστε να πάρουν κάτι σαν... πιστοποιητικό βιωσιμότητας ή αντοχής σε πιθανές μελλοντικές συνθήκες κρίσεις.
Είναι σαφές ότι με βάση τα αποτελέσματα των stress tests ευρωπαικών τραπεζών, υπερίσχυσαν κριτήρια που δεν θα οδηγούσαν σε παρατεταμένη ανισορροπία το πανευρωπαϊκό πιστωτικό σύστημα, έναντι κριτηρίων που πιθανώς θα εκκαθάριζαν την τραπεζική αγορά απο σχεδόν πτωχευμένες τράπεζες .Το ερώτημα είναι αν η Ευρώπη σήμερα θα άντεχε μια κατάρρευση τύπου Lehman Brothers, με ό,τι αυτό σήμαινε τότε(2008) για το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.Και το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι αν τα όποια τοξικά στοιχεία στους ισολογισμούς κάποιων εμπορικώντραπεζών της ΕΕ,  θα κρατάνε τις διοικήσεις τους όμηρους ώστε να μην χορηγούν ρευστότητα σε παραγωγή, εμπόριο, υπηρεσίες.
  • Δυστυχώς, και χωρίς να κουράζω με αριθμούς, οι μεγαλοεπενδυτές στις ευρωπαικές τράπεζες, και κυρίως αυτοί στις ελληνικές τράπεζες,πούλησαν μαζικά μέρος των μετοχών τους στον τραπεζικό τομέα. Οι αγορές δεν πείστηκαν οτι ο ασθενής(τράπεζες)είναι καλά και αναρρώνει.Είναι πλέον κοινό μυστικό οτι τα εικονικά πειράματα αντοχής δεν ήταν σχεδιασμένα ώστε να ξεχωρίσουν οι αδύναμες απο τις ισχυρές τράπεζες.Σχεδόν όλες πέρασαν τις εξετάσεις αλλά το "διαγώνισμα" ήταν προφανώς ευρέως γνωστό στους υποψήφιους προς έλεγχο τραπεζίτες.
Ξέρω οτι αναρωτιέστε τι έχει συμβεί τελικά με τις ελληνικές τράπεζες και πότε θα αρχίσουν να δίνουν δάνεια. Θα είμαι σύντομος .Οι 4 μεγάλες ελληνικές συστημικές τράπεζες έχασαν εικονικά 19,3 δισεκ. ευρώ σε κεφάλαια. Αυτό σημαίνει ότι δεν χάθηκαν στην πραγματικότητα κεφάλαια, αλλά σε ένα δυσμενές σενάριο ακραίων παραμέτρωνν, οι τράπεζες μας θα μπορούσαν να χάσουν 19,3 δισεκ. ευρώ. Υπάρχουν όμως και ποιοτικές παράμετροι πέραν των ποσοτικοποιημένων παραδοχών.Τι εννοώ: στα επίσημα στοιχεία της ΕΚΤ προκύπτουν 2,7 δισεκ. ευρώ κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες,μέγεθος που παρατίθεται στις υποσημειώσεις.
  • Εκεί, στα περίφημα ψιλά γράμματα, με έναν μαγικό τρόπο, με αλχημιστικές μεθόδους δημιουργικής τραπεζικής λογιστικής, η ΕΚΤ τελικά καταλήγει στο ότι οι ανάγκες των ελληνικών τραπεζών( 2,7 δισεκ.) υπάρχουν μεν αλλά είναι ουσιαστικά περίπου ....300 εκατ ευρώ ! Δεν μπαίνω στον πειρασμό να παραθέσω αιτιολογία και ερμηνευτικές μεθόδους υιοθέτησης παραμέτρων( όπως πχ η κεφαλαιοποίηση αναβαλλόμενων φόρων) που είναι πέραν της "εταιρικής" λογικής σε ισολογισμούς.Άλλωστε εδώ βρίσκεται το κομβικό σημείο: σενάρια με στατικούς και σενάρια με δυναμικούς ισολογισμούς είναι αυτά που έβγαλαν σχεδόν "καθαρές" πολλές ευρωπαικές τράπεζες. Όλες όμως και πρωτίστως οι δικές μας εμφανίζονται υγιείς υπο τον όρο της πιστής εφαρμογής στα πλάνα αναδιάρθρωσης τους τα επόμενα χρόνια.

05/11/2014 : ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

"".....Το κύριο εργαλείο ρευστότητας μιας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης, το δάνειο, έγινε πλέον ένας βραχνάς εξόντωσης...."" 
Αυτή η πραγματικότητα έκανε τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής, ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ, να καταθέσει στη Βουλή ερώτηση για το θέμα της ρύθμισης των ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!



«Το κύριο εργαλείο ρευστότητας μιας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης, το δάνειο, έγινε πλέον ένας βραχνάς εξόντωσης. Γιατί τα επίπεδα της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι έλληνες επιχειρηματίες δεν είναι πλέον η απλή μείωση των εσόδων τους, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις ο μηδενισμός τους, αν δεν μιλάμε σε πολλές περιπτώσεις για ζημίες... Αυτή η πραγματικότητα έκανε τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής, Ν. Νικολόπουλο, να καταθέσει στη Βουλή ερώτηση για το θέμα της ρύθμισης των Δανείων.

Επειδή οι λύσεις στα πρακτικά οικονομικά μα και την παγκόσμια ιστορία μέχρι τώρα δεν προήλθαν ποτέ από διεργασίες υψηλής διανόησης αλλά από απλές ...πολιτικές αποφάσεις, ο κος Νικολόπουλος, πρότεινε, τι άλλο; Το αυτονόητο! Δηλαδή, το κούρεμα των δανείων που ετοιμάζονται να βάλουν την ταφόπλακα στον κοσμάκη που έχει μια επιχείρηση, ώστε με έναν σμπάρο, να χτυπηθούν δυο τρυγόνια: Και να ανασάνει το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα (οπότε να μιλάμε για υγιή ανάπτυξη), και να εξυγιανθεί το αντίστοιχο τραπεζικό κεφάλαιο από τις επισφάλειες. Η απάντηση του Υπουργού, ήταν μια μακροσκελής περιγραφή των γραφειοκρατικών και δικαστικών “πατεντών” για επιμήκυνση των δανείων, ιδιωτών & επιχειρηματιών, φυσικά, με την πάγια και περιβόητη ελληνική αρχιπατέντα της δημιουργίας ακόμα μιας γνωστής (…εδώ και χρόνια…)“Επιτροπής” διαχείρισης των ιδιωτικών χρεών!»

και να καταλήξει: «Εδώ είναι, που αρχίζει και το γνωστό δούλεμα προς τον έλληνα επιχειρηματία, μικρό ή μεσαίο: Το μέγεθος της δόσης , λέει, δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο από το 20% της τελευταίας ενήμερης δόσης (σημ.: με μηνιαία κέρδη ίσα με το «0»!!!). Ή το πιο αστείο, κιόλας, ήταν το εφεύρημα περί “συνεργάσιμου δανειολήπτη”, το οποίο “χωράει πολύ νερό στο κρασί μας”. Αφού ο χαρακτηρισμός είναι λίγο στον αέρα και ίσως βολεύει τελικά πολλά δικά μας παιδιά-επιχειρηματίες της παλιάς Σχολής διαπλοκής, στο γνώριμο στυλ... Είναι λίγο θλιβερό, επίσης, να βλέπουμε στην απάντηση του κου Υπουργού, ότι αυτό που νοιάζει την κυβέρνηση είναι μόνον η “διαχείριση” των οφειλών και όχι η υπό κριτήρια απαλλαγή από αυτές. Σε αυτό το δίλημμα (κούρεμα ή διατήρηση) θα βοηθούσαν κάποια κριτήρια κοινής λογικής και βασικών οικονομικών αρχών (πχ: ορθή εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη/εργαζόμενων για ένα διάστημα ή των φορολογικών υποχρεώσεών τους στο εισόδημα, εφόσον έχει προηγηθεί επί κάποια έτη στοιχειώδης επιβίωση με δηλωμένη μια κάποια κερδοφορία κλπ). Γιατί έχουμε και οικονομολόγους πολιτικούς, που είναι τεχνοκράτες καθηγητές πανεπιστημίων, με πτυχία από Χάρβαρντ κλπ, ε; Άραγε, να μην ξέρουν τις βασικές ενδείξεις λύσεων για το πρόβλημα: “αναγνώριση βιώσιμης μικρής επιχείρησης”;

Μην ξεχνάμε, ότι ήδη έχουν επιλεγεί από το Ελληνικό κράτος (και όχι μόνο) ορισμένες οικονομικές οντότητες προς “τζάμπα διάσωση”, όπως πχ οι τράπεζες, που έδιναν δάνεια μέχρι και “για διακοπές” λίγο πριν μπούμε στο μνημόνιο. Και το “τζάμπα” εδώ, προκαλεί πολύ, καθώς, οι πολίτες έσωσαν τελικά τις τράπεζες από το κλείσιμο παντού στον κόσμο, όπου αυτές σώθηκαν. Ε, λοιπόν, τώρα είναι υπερβολικό να ζητάει κανείς να σωθούν τουλάχιστον οι αξιοπρεπείς, επιχειρηματίες; Γιατί αυτό θα προκαλέσει τελικά ένα κούρεμα δανείων των επιχειρήσεων. Μπορεί, παρόλα αυτά, να έχουν κάποιοι πρόβλημα με το ποιοι θα θεωρηθούν «λαμόγια» και ποιοι όχι; Ας ρωτηθεί, τότε, ο κοσμάκης που υποφέρει με ένα δημοψήφισμα, αν τελικά δυσκολεύεται η κυβέρνηση τεχνοκρατών στην ανάγνωση των στοιχειωδών δειγμάτων υγείας μιας μικρής επιχείρησης. Αν αυτό μας νοιάζει αληθινά, βέβαια...»

ΒΙΝΤΕΟ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ !!! ΣΤΑ 140 ΔΙΣ ΤΑ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2014 !!!

ΕΣΟΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 2014 = 50 ΔΙΣ !!!
ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ 2014 = 140 ΔΙΣ !!!
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SUCCESS STORY ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ;;;



Πόσα από τα 140 Δις αφορούν την εξυπηρέτηση των 175 Δις των κρατικών εγγυήσεων των τραπεζών, που ανανεώνονται με τοκογλυφικά επιτόκια euribor+12% ή 10%, τα οποία από μόνα του γεννούν 20 τουλάχιστον νέα Δις υποχρεώσεων το χρόνο ;;;
   

ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΚΡΕΜΑΣΑΣΑΝ ΟΙ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ !!! ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ !!!

ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ Η ΟΡΓΗ !!!
ΟΙ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ !!!

Επεισοδιακή κατέληξε να είναι η σημερινή συγκέντρωση των μικροομολογιούχων έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, καθώς οι διαδηλωτές, κρέμασαν ένα γουρούνι έξω από το κτήριο.




Δικαστική μάχη απ΄την αρχή δίνουν οι μικροομολογιούχοι του Ελληνικού Δημοσίου που έχασαν τις οικονομίες τους εξαιτίας του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους και αναζητούν τρόπο να πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Ετσι παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε συνταγματικό το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2012, πάνω από 1200 μικροομολογιούχοι έχουν προσφύγει στα Ειρηνοδικεία της χώρας, σε μια προσπάθεια να περισώσουν τις οικονομίες τους, στρεφόμενοι πλεον κατά των τραπεζών.

Έτσι τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η συζήτηση της πρώτης αγωγής μικρομολογιούχου του Ελληνικού Δημοσίου κατά Τράπεζας ενώπιον του Ειρηνοδικείου της Αθήνας, ωστόσο, αναβλήθηκε για τον προσεχή Φεβρουάριο. Το αίτημα της αναβολής το υπέβαλε η δικηγόρος της Τράπεζας και έγινε δεκτό από το Ειρηνοδικείο το οποίο ωστόσο προσδιόρισε εξαιρετικά σύντομα την επόμενη δικάσιμο. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για ανύπανδρη μητέρα δύο παιδιών (το ένα αντιμετωπίζει μάλιστα σοβαρό πρόβλημα υγείας) η οποία «έχασε» 25.000 ευρώ που είχε επενδύσει σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και τα οποία σήμερα διεκδικεί από την Τράπεζα.

Ο δικηγόρος της ομολογιούχου Γιάννης Κυριακόπουλος, αιτιολογεί το σκεπτικό της προσφυγής κατά των τραπεζών, λέγοντας πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας όσο αφορά το σκέλος των διεκδικήσεων των επενδυτών από τις Τράπεζες υπήρξε ιδιαίτερα ενισχυτική καθώς στο σκεπτικό της επισημαίνεται πως οι αξιώσεις τους μπορούν να ασκηθούν μόνο κατά των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Μάλιστα με αυτό το σκεπτικό, η βαρύτητα του οποίου θα κριθεί βέβαια από τα δικαστήρια, ήδη τους επόμενους μήνες, τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015, έχουν προγραμματιστεί να συζητηθούν οι αγωγές και άλλων ομολογιούχων ενώπιον του Ειρηνοδικείου. Συνολικά ο κ. Κυριακόπουλος εκπροσωπεί 1.200 μικρομολογιούχους (οι 650 εξ αυτών είναι απολυμένοι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής αεροπορίας που αντί αποζημίωσης έλαβαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου). Όπως σημειώνουν δικαστικές πηγές μάλιστα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, από τα Γερμανικά και τα Αυστριακά δικαστήρια, έχουν εκδοθεί πέντε αποφάσεις με τις οποίες δικαιώνονται κάτοχοι ομολόγων ελληνικού δημοσίου οι οποίοι διεκδικούσαν αποζημίωση από τις Τράπεζες.

Oί άνθρωποι αυτοί έχασαν κυριολεκτικά τα πάντα σε μια ηλικία στην οποία δεν θα μπορέσουν να τα ξανακερδίσουν οι κόποι μιας ζωής. Την ίδια στιγμή ο Ε.Βενιζέλος (ο αρχιτέκτονας του εγκληματικού PSI) άφησε αλώβητα τα κοράκια των αγορών, και εξαφάνισε τους μεροκαματιάρηδες πολίτες που πάλευαν μια ζωή, και εμπιστεύθηκαν το ελληνικό Κράτος αγοράζοντας ομόλογα.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ !!! Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΕΤΑΞΕ ΑΝΕΡΓΗ ΜΗΤΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ !!!

Η Τράπεζα Πειραιώς πετάει έξω από το σπίτι της 48χρονη άνεργη στην Θεσσαλονίκη !!!
Το πρώτο κρούσμα έξωσης από την πρώτη κατοικία εμφανίζεται και στην Θεσσαλονίκη με θύμα μια άνεργη γυναίκα 48 χρονών, μητέρα δύο παιδιών που μένει εντελώς αβοήθητη απέναντι στην αναλγησία της τράπεζας Περαιώς !!! 




Σήμερα το πρωί ο δικαστικός επιμελητής θα ερχόταν να αλλάξει κλειδαριά στο σπίτι της στην Σταυρούπολη ενώ η ίδια δεν έχει ούτε που να μείνει ούτε που να μεταφέρει τα πράγματα της !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Η ιστορία της Ευρώπης Σαρίδου δεν διαφέρει από τις ιστορίες των χιλιάδων ανέργων της πόλης μας που ξαφνικά βρίσκονται χωρίς δουλειά, χωρίς φαγητό και χωρίς κανέναν να μπορεί να τους στηρίξει στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους.

“Το σπίτι αυτό ήταν δικό μου, παροχή από τους γονείς μου. Πριν κάποια χρόνια είχα πάρει ένα δάνειο επισκευαστικό προκειμένου να γίνουν κάποιες επισκευές στο σπίτι και να βοηθήσω και τον πρώην άνδρα μου στην δουλειά του” λέει η κα Σαρίδου ξεκινώντας την αφήγηση της τραγικής ιστορίας της λίγο πριν την έξωση από το σπίτι της.


Για χρέος 3.000€ στην Τράπεζα Πειραιώς χάνει την πρώτη κατοικία της

Η κα Σαρίδου αντιμετώπιζε και πριν έξι χρόνια μεγάλα προβλήματα στην εύρεση εργασίας και δούλευε περιστασιακά καθαρίζοντας σπίτια χωρίς όμως να μπορεί να αποπληρώσει τις δόσεις του δανείου.

Έτσι το 2008 η Τράπεζα Πειραιώς βάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι χωρίς όμως να την ειδοποιεί. Το χαρτί της ειδοποίησης δεν έφτασε ποτέ στο σπίτι της με αποτέλεσμα μια μέρα να σηκώσει το τηλέφωνο όπου η τράπεζα την ειδοποιούσε ότι το σπίτι δεν είναι πια δικό της!

Η κα Σαρίδου στην προσπάθειά της να μείνει στο πατρικό της σπίτι και χωρίς και τότε να έχει καμία εναλλακτική επιβίωσης κάνει διακανονισμό με την τράπεζα η οποία συμφώνησε να της το νοικιάζει έναντι κάποιου μισθώματος της τάξης των 250 ευρώ το οποίο θα έληγε τον Ιούλιο του 2015. Τα πρώτα χρόνια κατάφερνε να πληρώνει το ενοίκιο μέσω περιστασιακών εργασιών που της απόφεραν περίπου 500 ευρώ αλλά λόγω της όξυνσης της κρίσης και της επιδείνωσης της οικονομικής της κατάστασης τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για αυτήν. Σιγά σιγά σε ένα διάστημα 16 μηνών λόγω της ανεργίας αλλά και του γεγονότος ότι κανένας δεν μπορούσε να την στηρίξει οικονομικά συσσώρευσε χρέη 3.000 ευρώ. Να αναφερθεί ότι αντίστοιχες δυσκολίες αντιμετώπιζε και με τους λογαριασμούς του ρεύματος ενώ τους τελευταίους μήνες σιτιζόταν από το συσσίτιο της εκκλησίας του Αγ. Ελευθερίου στην Σταυρούπολη. Προφανώς καμια κοινωνική υπηρεσία ή δημόσια δομή δεν βρέθηκε να την ρωτήσει αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και κυρίως να την παράσχει κάποια στήριξη ή διευκόλυνση.

“Δύο φορές μου έχουν κόψει το ρεύμα, έχω κάνει διακανονισμό όπου ξεπλήρωσα στην ΔΕΗ ένα μέρος του χρέους αλλά και πάλι χρωστάω” λέει η κα Σαρίδου και συνεχίζει :

“Τον Σεπτέμβριο η τράπεζα ξεκίνησε να μου κάνει έξωση. Το δικαστήριο πήρε αναβολή για 11 Νοεμβρίου αλλά για κάποιους λόγους η αναβολή ακυρώθηκε και ο δικαστικός επιμελητής με ειδοποίησε ότι θα ερχόταν να μου αλλάξει την κλειδαριά παρά το γεγονός ότι τον ενημέρωσα ότι δεν έχω που να μείνω αλλά ούτε και που να μεταφέρω τα πράγματά μου”

“Μοναδικό καταφύγιο μου ένα αυτοκίνητο ενός φίλου της ο οποίος έμεινε άστεγος και κοιμάται σε ένα αμάξι. Σήμερα μάζεψα τα εντελώς απαραίτητα, μία κουβέρτα και λίγα ρούχα και περίμενα τον δικαστικό επιμελητή” τονίζει ακόμη.

Να σημειωθεί ότι η κα Σαρίδου έκανε αίτηση ανακοπής του πλειστηριασμού προσπαθώντας να βρει προστασία στο νόμο Κατσέλη ο οποίος απαγορεύει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αίτημα το οποίο όμως θα εκδικαστεί το 2016.

“Έχω ζητήσει από την τράπεζα μια παράταση έτσι ώστε να μπορέσω να βρω μια λύση στο πρόβλημά μου και να ξεκινήσω να πληρώνω σιγά σιγά τα χρέη μου. Για μένα αυτό που κάνει η τράπεζα είναι εντελώς ανήθικο”. “Αν ήταν ιδιώτης και συντηρούνταν από το σπίτι αυτό θα το καταλάβαινα. Αλλά η τράπεζα καίγεται για τα δικά μου 3.000 ευρώ;” αναρωτιέται. “Χρειάζομαι λίγο χρόνο και έναν βιώσιμο δικανονισμό. Θέλω να ξανακερδίσω το σπίτι μου” καταλήγει.

Η τράπεζα Πειραιώς όμως αδιαφορώντας όχι μόνο για την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι με την ζωή της μιας γυναίκας που γνωρίζει σε ποια κατάσταση βρίσκεται, τολμάει την πιο απάνθρωπη κίνηση: την έξωση από το σπίτι της για να την βλέπει να κοιμάται μαζί με τους υπόλοιπους άστεγους σε μια περίοδο που το κρύο μετατρέπει την ζωή στους δρόμους σε καθημερινό στοίχημα.

Ο ΜΕΓΑΛΟΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ !!!

"Δεν θα σου χαρίσω ούτε ενα ευρώ", είπε σε άνεργο οικοδόμο για χρέος 296 ευρώ, ο ΜΕΓΑΛΟΦΕΙΛΕΤΗΣ Διοικητής του ΙΚΑ, ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ !!!



ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΙΚΑ ΡΕ ΜΠΕΚΡΟΥΛΙΑΚΑ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΙΚΡΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!

Άτεγκτος, με ύφος δημίου ο "σοσιαλιστής" κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, διοικητής και ΜΕΓΑΛΟΦΕΙΛΕΤΗΣ του ΙΚΑ, προειδοποίησε τον άνεργο οικοδόμο που βγήκε για να βρει το δίκιο του στα κανάλια (MEGA), πως, δεν πρόκειται να του χαρίσει ούτε ενα ευρώ, από την οφειλη του!
Το χρέος του άνεργου είναι 296 ευρώ !!! 
Και οι υπηρεσίες του κ. Ροβέρτου το ανακάλυψαν μετά από... 26 χρόνια !!!
Ο...άθλιος αυτός τύπος, του συνέστησε να πληρώνει 3 ευρώ το μήνα , λες και το ποσόν αυτό για εναν άνεργο άνθρωπο είναι αστείο και άνευ σημασίας.
Αλλά πάνω απ' όλα, αυτό που προκάλεσε οσους έβλεπαν εκεινη την ώρα το συγκεκριμένο κανάλι , ηταν το ύφος του κ. διοικητή.

KOKKINA ΔΑΝΕΙΑ : ΝΥΧΤΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΝ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΕΙ ΠΕΤΡΕΣ !!!

Άρον άρον απέδρασε από το ΥΠΑΝ ο ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ για το ΥΠΕΘΑ, για να μη χρεωθεί το φιάσκο με τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, τον ενιαίο λογαριασμό οφειλών σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και την άρση της προστασίας της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς !!!


Δένδιας: Τέλος στην προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς

Φορτώσανε το πρόβλημα στον νέο ΥΠΑΝ ΚΩΣΤΑ ΣΚΡΕΚΑ, που δεν είναι νομικός και δεν διαθέτει το γνωστικό αντικείμενο και το επιστημονικό υπόβαθρο για την αντιμετώπιση του ζητήματος, προκειμένου να περάσει τελικά αυτό που θέλουν οι τράπεζες και η Τρόικα !!!



Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Ο Κώστας Σκρέκας γεννήθηκε το 1973. Κατάγεται από την Μεγάρχη Τρικάλων.
Επάγγελμα:
Το 2000 εργάστηκε ως μάνατζερ Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της εταιρείας Mantis S.A. και στη συνέχεια το 2001 ίδρυσε την εταιρεία Fortis S.A. και από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου προσφέρει τις υπηρεσίες του ως σήμερα εφαρμόζοντας πρωτοποριακές τεχνικές.
Η εταιρεία σήμερα καλύπτει πανελλαδικά όλα τα κανάλια της αγοράς από το οργανωμένο λιανεμπόριο, το Χονδρεμπόριο, τα καταστήματα HO.RE.CA καθώς και ανεξάρτητα σημεία πώλησης. Αντιπροσωπεύει 3 από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Ευρώπης και έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στο χώρο των τροφίμων και ποτών
Σπουδές:
• Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
• Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη "Διαχείριση Μεγάλων Τεχνικών Έργων" στο τμήμα Civil Engineering, στο University of Birmingham της Αγγλίας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ !!! ANAKOΠΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ- ΒΟΜΒΑ KATA THΣ EUROBANK !!!
Δεκτή ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής σε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ !!! 
Zoi Hinitidou
ΖΩΗ ΧΙΝΙΤΙΔΟΥΤο δικαστήριο δέχθηκε ότι και σε επαγγελματικό δάνειο εφαρμόζονται οι διατάξεις περί προστασίας του καταναλωτή και συνεπώς και ο έμπορος θεωρείται και αυτός καταναλωτής !!!
Επίσης και οι εγγυητές οι οποίοι δεν έχουν οικονομικό όφελος από την παροχή εγγύησης αλλά εγγυώνται από ηθικό καθήκον (φίλοι,συγγενείς) εμπίπτουν στην έννοια του καταναλωτή και προστατεύονται και αυτοί από τις οικίες διατάξεις !!!

Περαιτέρω το Δικαστήριο δέχθηκε τον λόγο ανακοπής και την ακυρότητα του όρου της σύμβασης περί αναπροσαρμογής του επιτοκίου ως αδιαφανούς και καταχρηστικού, διότι στον σχετικό όρο της σύμβασης η αναπροσαρμογή του επιτοκίου γινόταν με αόριστα κριτήρια διότι στον επίμαχο όρο της σύμβαση δεν οριζόταν συγκεκριμένο επιτόκιο αναφοράς με βάση το οποίο θα μεταβάλλεται το συμβατικό επιτόκιο και συγκεκριμένα δέχθηκε ότι το συμβατικό επιτόκιο έπρεπε να μεταβάλλεται σύμφωνα με τις διακυμάνσεις του Παρεμβατικού Επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα και με την ΠΔ/ΤΕ 2501/2002. 
Απέρριψε επίσης την ένστασης αοριστίας της τράπεζας περί τη μη αναφοράς στην ανακοπή του ποσού που τελικά οφείλεται.
Επομένως, ΌΛΑ τα ποσά των τόκων είναι μη νόμιμα λόγω της ακυρότητας του όρου της σύμβασης, η απαίτηση είναι ΜΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ και ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ !!!
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !!!
Διαβάστε την ολόκληρη ΕΔΩ :

ΔΕΚΤΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ EUROBANK ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΖΩΗ ΧΙΝΙΤΙΔΟΥ !!!

Δεκτή αίτηση αναστολής σε καταναλωτικό δάνειο !!!

Zoi Hinitidou
ΖΩΗ ΧΙΝΙΤΙΔΟΥ
Το Δικαστήριο δέχθηκε ότι ήταν παράνομη η χρέωση εξόδων με την αιτιολογία "έξοδα φακέλου"και "έξοδα διαχείρισης" ,ως παράνομη είσπραξη προμήθειας, τα οποία ενσωματώθηκαν στο κεφάλαιο και τοκιζόταν !!!
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ !!!


FM VOICE : Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!

Από αυτή την εβδομάδα αποκτήσαμε τη δική μας φωνή στον τύπο !!!
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ FM VOICE !!!
Κοστίζει ΜΟΝΟΝ 1 ΕΥΡΩ !!!
Κάθε ΠΕΜΠΤΗ στα περίπτερα η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ FM VOICE κάνει την ΥΠΕΡΒΑΣΗ και παρουσιάζει την ωμή αλήθεια της αυθαιρεσίας του τραπεζικού συστήματος σε βάρος του φορολογούμενου πολίτη, του καταθέτη και του δανειολήπτη !!!
Από την Πέμπτη 30/10/2014 η FM VOICE θα αναδεικνύει κάθε εβδομάδα τουλάχιστον ένα από τα θέματα που καταγγέλλετε στο ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ εσείς οι ίδιοι, για να αρχίσουν να ιδρώνουν σιγά σιγά τα αυτιά των τραπεζιτών με τους παχυλούς μισθούς και τα μπόνους, που διασκεδάζουν τσεπώνοντας κρατικό χρήμα και κοροϊδεύοντας, ταλαιπωρώντας και εξαπατώντας  τον κοσμάκη !!!
ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ !!!
Διαβάστε στο φύλο αυτής της εβδομάδας την καταγγελία του μέλους μας ΖΩΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗ από την Πάτρα κατά της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ των κυρίων ΛΑΤΣΗ και ΤΟΥΡΚΟΛΙΑ, που μετά το δημοσίευμα της FM VOICE και την ανάδειξη του θέματος στην τηλεοπτική εκπομπή "ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ", έγινε ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ και κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή  από τη ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ και το ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ που μας στηρίζουν στην πράξη και όχι με λόγια, από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε τον αγώνα μας !!!

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΗΣ FM VOICE ΝΙΚΟ ΜΑΝΕΣΙΩΤΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΨΩΜΙΑΔΗ, για τη  στήριξη στο Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ και την έγκριτη δημοσιογραφική προβολή των δικαίων αιτημάτων μας !!! 

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!

Οι καθηγητές του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, είναι οι μόνοι ένοικοι του κτιρίου της πλατείας Συντάγματος που κάνουν πραγματική και ουσιώδη αντιπολίτευση σε Κυβέρνηση, Τρόικα και Μνημόνιο !!!




Κι αυτό γιατί οι Εκθέσεις τους λένε την αλήθεια που διαπιστώνουν όλοι οι Ελληνες πολίτες στην καθημερινότητά τους κι αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι η Οικονομία της χώρας πηγαίνει στα βράχια και πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει σχέδιο εξόδου από την κρίση !!!

Οι αλήθειες των εκθέσεων του ηρωικού Γραφείου ενοχλούν σφόδρα τη κυβέρνηση η οποία κάνει ότι μπορεί να αποδείξει ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και πως αντί να γράφουν ενοχλητικές εκθέσεις θα έπρεπε να πάνε στην Αμφίπολη να ψάχνουν την Γοργόνα του Μέγα Αλέξανδρου.

Ποιοί είναι όμως οι ηρωικοί αντιστασιακοί του Γραφείου της Βουλής;
Σημερα η Επιτροπή απαρτίζεται από τον Συντονιστή καθηγητή Παναγιώτη Λιαγκόρβα και μέλη τους κ.κ. Καζάκο Πάνο, Λαπατσιώρα Σπύρο, Μαραβέγια Ναπολέων και Ρηγίνο Μιχάλη.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι 5 πιο ροκ και ανατρεπτικοί Ελληνες-οι μόνοι που αντιστέκονται-στις παπαριές των μνημονιακών κυβερνήσεων βρίσκονται εντός του "μπουρδέλου"-είναι αυτό που λέμε ότι τα κάστρα και οι αυτοκρατορίες πέφτουν από μέσα.

Ποιός να το φανταζόταν άραγε ότι το σύστημα θα νικούσε τις χιλιάδες των Αγανακτισμένων και τελικά θα έπεφτε από τους δικούς του-όσους βρίσκονται μέσα στο παλάτι.

Τα μέλη αυτά της Επιτροπής έχουν προταθεί-στην ουσία επιλεγεί-από τα κόμματα.

Ο Πάνος Καζάκος εκ μέρους της ΝΔ, ο Σπύρος Λαπατσιώρας εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ναπολέων Μαραβέγιας το ΠΑΣΟΚ και ο Μιχάλης Ρηγίνος τη ΔΗΜΑΡ.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές στις εκθέσεις της Επιτροπής παρατηρείται για το ίδιο θέμα να υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες έως και αντικρουόμενες απόψεις.

Από αυτήν και μόνο την άποψη είναι δύσκολο να εξάγονται ασφαλή συμπεράσματα.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ !!! ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!!

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να ξαναζήσει το έπος της προδοσίας του 1974, βοηθούντων όλων των πολιτικών δυνάμεων, μνημονιακών, αντιμνημονιακών και κομμουνιστικών !!!
Τότε παιζόταν το έδαφος της Κύπρου.
Σήμερα παίζεται η Κυπριακή και, στη συνέχεια, η Ελληνική ΑΟΖ !!!




Βάλτε τώρα που γυρίζει λαμόγια !!!
Μπορεί να βρεθεί υπουργός ακόμη και ο πιο αγράμματος και ψεκασμένος βουλευτής ή εξωκοινοβουλευτικός πολιτικός επιβήτορας !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/10/blog-post_72.html

ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ !!! ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ !!!

Οι νταβατζήδες δεν πληρώνουν ποτέ !!!
Ο φορολογούμενος/δουλοπάροικος σώζει τον τραπεζίτη !!!


oi-trapezites-paxainoyn-otan-peinoyn-oi-alloi

Ο φορολογούμενος σώζει τον τραπεζίτη! Πρώτα πλήρωσε τις ζημιές του, αναλαμβάνοντας το βάρος νέων δανείων για την ανακαιφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μετά συνήθισε να ζει για να πληρώνει τα νέα αυτά δάνεια μέσα από κάθε λογής φορολόγηση έκτακτες εισφορές και χαράτσια. Την ίδια ώρα το κράτος που στράγγιζε τον εργαζόμενο/ φορολογούμενο, χάριζε πρόστιμα , αγνοούσε βεβαιωμένες οφειλές και συζητούσε το κούρεμα δανείων εκατοντάδων εκατομμυρίων προς νταβατζήδες… Κι όμως, παρ όλα αυτά δεν τελειώσαμε. Ο τραπεζίτης, ζητά από τον φορολογούμενο τα ρέστα, και η κυβέρνηση είναι έτοιμη (γιατί πώς να το αρνηθεί στην τρόικα) να νομοθετήσει την κλοπή της πρώτης κατοικίας…

Την ίδια στιγμή, επειδή βολεύει τον νταβατζή και το απαιτεί η τρόικα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει για την απελευθέρωση των απολύσεων για την αναμόρφωση (διάβαζε – διάλυση) του ασφαλιστικού για τον βαθύτερο «εκσυγχρονισμό» (επιστροφή στο μεσαίωνα) της συνδικαλιστικής νομοθεσίας.

Μ αυτά και τόσα άλλα που ο εργαζόμενος/φορολογούμενος έχει υποστεί την τελευταία τετραετία κατόρθωσε η χώρα, όπως περηφανεύεται ο πρωθυπουργός να σκαρφαλώσει στις κορυφαίες θέσεις της ανταγωνιστικότητας δηλαδή να δημιουργήσει εργαζόμενους – δουλοπάροικους και αφεντικά τσιφλικάδες οι οποίοι δεν πληρώνουν φόρους (ενίοτε και εργαζόμενους), δίνουν ψίχουλα ασφαλιστικών εισφορών, σβύνουν πρόστιμα (εκατοντάδων εκατομμυρίων) κουρεύουν δάνεια, και αρπάζουν σε συνεργασία με μεγαλύτερους ξένους νταβατζήδες, κάθε δημόσιο φιλέτο που ξεπουλιέται- χαρίζεται. Όπως ο ΟΠΑΠ, το Ελληνικό, ο Αστέρας στη Βουλιαγμένη, τα αεροδρόμια που έχουν κρεμαστείς στο τσιγκέλι κλπ κλπ

Και αφού ο νταβατζής δεν πληρώνει, αντίθετα μαζεύει, ο λογαριασμός επιμερίζεται και αποστέλλεται στους δουλοπάροικους. Αυτούς που οι αριθμοί πια τους περιγράφουν με ακρίβεια:

Σύμφωνα με την UNICEF από το 2008, στην Ελλάδα
το μέσο οικογενειακό εισόδημα γύρισε 14 χρόνια πίσω
το ποσοστό της παιδικής φτώχειας σχεδόν διπλασιάστηκε -αυξήθηκε κατά 17,5 ποσοστιαίες μονάδες από το 23% στο 40,5%. Μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται μόνο στην Ισλανδία (20,4 μονάδες),

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ (έρευνες οικογενειακών προϋπολογισμών 2008 – 2013)
Τα νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα κάτω από 750 ευρώ αυξήθηκαν κατά 451,3%.
Τα νοικοκυριά που διαμένουν σε ένα δωμάτιο αυξήθηκαν κατά 41,3%.
Τα νοικοκυριά που διαμένουν σε κατοικίες μικρότερες των 40 τμ αυξήθηκαν κατά 31,3%.
Τα νοικοκυριά με κεντρική θέρμανση μειώθηκαν κατά 48,5%.
Τα νοικοκυριά χωρίς καθόλου θέρμανση αυξήθηκαν κατά 252,3%.
Η μέση μηνιαία κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε κατά 62,5%.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 243%….

Την ίδια στιγμή του ξεζουμίσματος της ζωής εκατομμυρίων εργαζόμενων/ φορολογούμενων, σύμφωνα με μελέτες ελβετικών τραπεζών

Το 1 εκατομμυριοστό (καμιά δεκαριά άνθρωποι δηλαδή) του πληθυσμού της χώρας κατέχουν πλούτο που αντιστοιχεί σχεδόν στο 10% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας.
Και το πλουσιότερο 10% του πληθυσμού συγκεντρώνει το 56,1% του εγχώριου πλούτου από το 48,6% που συγκέντρωνε το 2007.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 1ης & ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!! ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ !!!

Τέλος στην προστασία της πρώτης και της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς βάζει η κυβέρνηση !!! 
Το προαναγγέλλει ωμά και κυνικά, ο Υπουργός Ανάπτυξης ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ !!!


Δένδιας: Τέλος στην προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς


ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας σε συνέντευξη του σε Κυριακάτικη εφημερίδα, δηλώνει ότι θα υπάρξει αλλαγή της ρύθμισης που δεν επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και αντικατάστασή της από διάταξη που θα προστατεύει την κατοικία της οικογένειας.
Το σκεπτικό της αλλαγής αυτής, κατά τον υπουργό Ανάπτυξης είναι να μην γίνετι καταχρηστική αξιοποίηση της όποιας προστατευτικής ρύθμισης από επαγγελματίες κακοπληρωτές οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και θέλουν να φορτώσουν τις υποχρεώσεις τους στην ελληνική κοινωνία.
Από τα λεγόμενα του κ. Δένδια προκύπτει ότι η νέα ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση κατ εντολή της τρόικας είναι να μπουν και εισοδηματικά κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

ΠΗΓΗ
http://www.tribune.gr/greece/news/article/84942/dendias-telos-stin-prostasia-tis-protis-katikias-apo-plistiriasmous.html#sthash.EZOrllwz.XcaBTZSx.gbpl

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015 !!!

Όπως και τα προηγούμενα 2 έτη, οι φορολογούμενοι μπορούν να εισέρχονται στην υπηρεσία Εκτύπωσης Τελών Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων του Τaxis, να συμπληρώνουν τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, να αποκτούν πρόσβαση στα στοιχεία του οχήματος τους να εκτυπώνουν την ταυτότητα οφειλής !!!
Όσοι μπορούν και θέλουν να πληρώσουν, τα τέλη κυκλοφορίας, μπορούν να τα εξοφλήσουν σε τράπεζες και ΕΛΤΑ !!!




Η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας εκπνέει, όπως κάθε έτος, στα τέλη Δεκεμβρίου 2014. 
Το ύψος των τελών κυκλοφορίας διαμορφώνεται ως εξής :

Οχήματα με ταξινόμηση έως 31/10/2010

Για 51 μέχρι 300 κ.εκ. θα πληρώσουν 22 ευρώ.
Για 301 μέχρι 785 κ.εκ. θα πληρώσουν 55 ευρώ.
Για 786 μέχρι 1.071 κ.εκ. θα πληρώσουν 120 ευρώ.
Για 1.072 μέχρι 1.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 135 ευρώ.
Για 1.358 μέχρι 1.548 κ.εκ. θα πληρώσουν 240 ευρώ.
Για 1.549 μέχρι 1.738 κ.εκ. θα πληρώσουν 265 ευρώ.
Για 1.739 μέχρι 1.928 κ.εκ. θα πληρώσουν 300 ευρώ.
Για 1.929 μέχρι 2.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 660 ευρώ.
Για 2.358 μέχρι 3.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 880 ευρώ.
Για 3.001 μέχρι 4.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 1.100 ευρώ.
Για 4.001 και άνω κ.εκ. θα πληρώσουν 1.320 ευρώ.

Οχήματα με ταξινόμηση από 1/11/2010

Από 0 – 100 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0 ευρώ.
Από 101 – 120 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0,90 ευρώ.
Από 121 – 140 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,10 ευρώ.
Από 141 – 160 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,70 ευρώ.
Από 161 – 180 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,25 ευρώ.
Από 181 – 200 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,55 ευρώ.
Από 201 – 250 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,80 ευρώ.
Άνω των 251 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 3,40 ευρώ.

Ο ΤΗΛΕΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ !!!

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ !!!

Economist :
Mην επενδύσετε στην Ελλάδα !!!

Economist: Mην επενδύσετε στην Ελλάδα!

Σε πεIσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αγορές και επενδυτές επιμένουν να θεωρούν την Ελλάδα «μαύρο πρόβατο», επαναφέροντας μέχρι και τον εφιάλτη της πιθανής εξόδου από την Ευρωζώνη.  Δύο από τα εγκυρότερα διεθνή έντυπα, ο «Economist» και η «Die Welt», περιγράφουν μια ζοφερή προοπτική, ωστόσο, για το σύνολο της Ευρωζώνης, «δείχνοντας» προς τη μεριά των  άτρωτων μέχρι πρότινος, όπως η Γαλλία και η Ιταλία. Την αίσθηση μιας γενικευμένης κρίσης επιτείνουν και τα στοιχεία, που δείχνουν δραματική αύξηση της φυγής κεφαλαίων, από τον κοινό νομισματικό χώρο της Ευρωζώνης.
Η Παγκόσμια Τράπεζα εξέδωσε την ετήσια έκθεσή της με το κωδικό όνομα «Doing Business». Ήτοι: πού αξίζει κανείς να επενδύσει τα χρήματά του και να ξεκινήσει μια επιχείρηση. Το άμεσο συμπέρασμα είναι ότι αν θέλει κάποιος να επενδύσει στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, θα πρέπει να αναλάβει και το ρίσκο της απόφασής του. Υπό αυτό το πρίσμα, η θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στη λίστα ενδεχομένως να είναι και κατανοητή.
Η χώρα μας είναι στην πρώτη θέση των χωρών που εντάσσονται στη «μαύρη λίστα» των προς επένδυση χωρών. Ακολουθούν η Σλοβενία, η Ιταλία και η Κύπρος. Όπως αναφέρει ο Economist, τα αποτελέσματα της έκθεσης σηκώνουν πολλή συζήτηση, καθώς είναι φανερό πως υπάρχει ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την περιφέρεια της Ευρώπης, ειδικά μετά την εξάπλωση της κρίσης.
Το βασικό κριτήριο για μια σημαντική επένδυση είναι να υπάρχει στη χώρα ένα γρήγορο και ευέλικτο σύστημα υποδοχής του επενδυτή και όχι ένα νομικίστικο, ληθαργικό καθεστώς. Και είναι αλήθεια, σημειώνει το άρθρο, πως σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Σλοβενία, που χτυπήθηκαν από την κρίση, το να ανοίξει κανείς μια επιχείρηση δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο -σε αντίθεση με τη Γερμανία και τη Γαλλία, όπου οι συνθήκες είναι σχεδόν ιδανικές.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ STRESS TESTS, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ !!!

Δεν υπάρχουν πλέον ούτε ηλίθιοι, ούτε κουτόφραγκοι !!!
Κατάλαβαν όλοι τι έγινε με τα STRESS TESTS και αντικρίζοντας την αλήθεια φεύγουν άρον άρον από την ελληνική αγορά !!!
ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ !!!
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!
ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ, ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 500-600 ΜΟΝΑΔΕΣ !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Πολιτικό κραχ στο ΧΑ -4,52% στις 890 μονάδες !!!
Οι ξένοι συνωστίζονται στην έξοδο !!!



Πανικοβλημένοι οι επενδυτές αποχωρούν άρον άρον από την Ελλάδα - Δραματική πτώση, κατακρήμνιση στις τράπεζες έως -8% και έως -7% ο FTSE 25

(upd12) Νέο δραματικό κραχ καταγράφεται στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς οι ξένοι επενδυτές συνωστίζονται στην έξοδο το big void η θεωρία του μεγάλου κενού βρίσκεται σε εξέλιξη που θα οδηγήσει την αγορά στις 850 εν συνεχεία 750 μονάδες και στο τέλος 600-550 μονάδες.
Η αγορά βλέπει το πολιτικό τέλος της κυβέρνησης, προβλέπει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά ότι θα επικρατήσει πολιτικό χάος στην Ελλάδα... και οι ξένοι επενδυτές δεν είναι διατεθειμένοι να διακρατούν τεράστιο ελληνικό πολιτικό ρίσκο για 4-5 μήνες μέχρι τις εκλογές.
Επίσης τα stress tests που απογοήτευσαν και αποδοκιμάστηκαν, μας έδειξαν ότι οι τράπεζες με παραδοχές 2013 έχασαν 19,3 δισ. και επίσης μας έδειξαν ότι οι τράπεζες στο τέλος θα υλοποιήσουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
Ο Γενικός Δείκτης καταρρέει, καταγράφοντας νέα δραματική πτώση έχοντας κατέλθει στις 901 μονάδες με πτώση -3,4%, έχοντας υψηλό στις 939,83 μονάδες (+0,72%) και χαμηλό στις 885,65 μονάδες (-5,09%).
Ο τζίρος σε πολύ υψηλά επίπεδα διαμορφώνεται στα 89 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος φτάνει στα 82 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 72 εκατ. τεμάχια στις τράπεζες και 3,7 εκατ. στα warrants.
Με χρηματιστηριακούς όρους εικόνες καταστροφής εκτυλίσσονται στην αγορά στις τράπεζες αλλά και στις μη τραπεζικές μετοχές...
Οι τράπεζες καταρρέουν έως -7% η Eurobank, -8% η Εθνική, -6% η Πειραιώς και -5% η Alpha bank.
Στα warants σημειώνονται απώλειες έως -10%.
Στον FTSE 25 πραγματική καταστροφή έως -7% οι πειρσσότερες μη τραπεζικές μετοχές με εξαίρεση τις Coca Cola HBC, Jumbo και Folli Follie... Τι συμβαίνει στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι προφανές.
Οι ξένοι επενδυτές συνωστίζονται στην έξοδο.
Στην φάση του μεγάλου κενού, στην φάση του big void οι επενδυτές συνωστίζονται….για να αποχωρήσουν.
Ήδη στην Ελλάδα φαίνεται εσχάτως ότι οι επενδυτές ειδικά ορισμένα hedge funds παίρνουν σειρά για να αποχωρήσουν από τις τράπεζες και συνολικά από την ελληνική αγορά καθώς βλέπουν να πλησιάζει το πολιτικό τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά και η Ελλάδα τον Μάρτιο του 2014 θα οδηγηθεί σε εκλογές.
Αν αυτό το σενάριο που πολιτικού χάους κυριαρχήσει και δεν κοπάσει η ταραχή στις τράπεζες και η απογοήτευση που προκάλεσαν τα stress tests, τότε το big void η θεωρία του μεγάλου κενού, θα οδηγήσει σε ιστορικό sell off.
Αυτό που βλέπουμε θα είναι ήπιο σενάριο σε σχέση με αυτό που θα συμβεί αν επικρατήσει το πολιτικό χάος.
Ίσως πάνω σε αυτό το σενάριο να στηρίζεται και η τεχνική ανάλυση που βλέπει… 600-550 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο που με συνέπεια υποστηρίζει η Tradepedia.
Η θέση του bankingnews.gr για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι ότι είναι υπερτιμημένες οι τράπεζες με όρους P/BV γιατί δεν έχει αποτιμηθεί ο εσωτερικός κίνδυνος δηλαδή ο πολιτικός κίνδυνος.
Το fair value της αγοράς είναι μεταξύ 750 και 850 μονάδων απόρροια κυρίως του πολιτικού ρίσκου ενώ στο τέλος θα βρεθούμε στις 600 με 550 μονάδες.
Αυτά δεν τα γράφουμε τώρα τα υποστηρίζουμε από τα τέλη Ιουνίου του 2014 και μέχρι τώρα η προσέγγιση μας επιβεβαιώνεται 100%.

Πολιτικό χάος βλέπουν οι ξένοι επενδυτές και αποχωρούν από την Ελλάδα

Πολιτικό χάος βλέπουν οι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα και αποχωρούν από το ελληνικό χρηματιστήριο ενώ ισχυρές πιέσεις ασκούνται και στα ομόλογα. Οι ξένοι τι αποτιμούν;
Προβλέπουν κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά, βλέπουν πρόωρεςε εκλογές τον Μάρτιο και μεγάλη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.
Επειδή από σήμερα έως τον Μάρτιο του 2015 είναι μεγάλος ο πολιτικός χρόνος οι ξένοι δεν ρισκάρουν, αποχωρούν άρον άρον από την Ελλάδα. Το ελληνικό story δεν ενδιαφέρει τους ξένους, τα hedge funds συνσωστίζονται στην έξοδο και το sell off που έρχεται δεν θα έχει προηγούμενο. Κύριοι το πάρτι τελείωσε στην Ελλάδα.

Δραματική πτώση στις τράπεζες με αυξημένους όγκους – Εικόνες κατάρρευσης...

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ : ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!!

Και το capital.gr μας επιβεβαιώνει !!!

Το δήθεν κούρεμα των δανείων περνάει μέσα από τον ΕΝΙΑΙΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ,  όπου συγκεντρώνονται όλες μαζί οι οφειλές σε τράπεζες, δημόσιο-εφορία και ασφαλιστικά ταμεία !!!


Ποινικοποιούνται οι τραπεζικές οφειλές και καθίσταται αδύνατο στην πράξη το κούρεμα των κόκκινων δανείων !!!
Αν ο νόμος περάσει όπως έχει στο σχέδιο, τότε δεν θα υπάρξει ούτε ένας μη διαπλεκόμενος δανειολήπτης που θα μπορέσει να κουρέψει τα δάνειά του !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Αλήθειες και ψέματα για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων !!!

Του Βασίλη Γεώργα

Πολύ λιγότερες από τις περίπου 200.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι θα μπορούν να ευνοηθούν από την «επιχειρηματική Σεισάχθεια» την οποία προωθεί, αναμένεται ότι θα είναι στο τέλος ο πραγματικός αριθμός των «δικαιούχων» που θα μπορέσουν να υπαχθούν στη συνολική ρύθμιση για την ενιαία αντιμετώπιση των επιχειρηματικών οφειλών προς τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.

Η κυβέρνηση και ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας που έχει πάρει επάνω του την ιδέα της συνολικής διευθέτησης χρεών, έχουν κάθε λόγο να καλλιεργούν προσδοκίες ότι με τη ρύθμιση θα κουρευτούν έως και 40-50% τραπεζικά δάνεια και προσαυξήσεις προς το Δημόσιο μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων ή ακόμη και μεγαλο-οφειλετών και κατηγορούμενων για φοροδιαφυγή. Ωστόσο επειδή το μαχαίρι (κουρέματα) και το πεπόνι (δάνεια) η κυβέρνηση τα δίνει μέσω του νέου νόμου να τα διαχειριστούν αποκλειστικά με τα δικά τους κριτήρια «βιωσιμότητας», οι τράπεζες χωρίς να θεσπίζει όρους και προϋποθέσεις, θα πρέπει κανείς να κρατά μικρό καλάθι για να βάλει μέσα τις προσδοκίες του. Πολύ δε μάλλον όταν οι τράπεζες θα έχουν πλέον στα χέρια τους εκτός από τη δυνατότητα να ανοίξουν ή να κλείσουν το οξυγόνο της χρηματοδότησης, και το εργαλείο της «ειδικής διαχείρισης» το οποίο ουσιαστικά αποτελεί μια fast track (εντός τριών μηνών) διαδικασία εκκαθάρισης και εκποίησης «μη βιώσιμων» επιχειρήσεων που προχωρούν σε στάση πληρωμών.

Με 4,5 δισ. ευρώ δυνητικό «περίσσευμα» κεφαλαίων την επόμενη διετία εφόσον ευοδωθεί το δυναμικό σενάριο των stress tests, αλλά και την υποχρέωση να σχηματίσουν στα επόμενα τρίμηνα αρκετά δισεκατομμύρια νέων προβλέψεων έναντι επισφαλών απαιτήσεων από ήδη ρυθμισμένα δάνεια, οι τράπεζες θα επιδιώξουν μεν μια πιο ενεργητική διαχείριση των κόκκινων δανείων στο μέλλον ώστε να αρχίσουν να εισπράττουν μέρος των 82 δισ. ευρώ που σήμερα δεν εξυπηρετούνται, όμως αυτό που σε όλους τους τόνους επισημαίνεται είναι πως δεν θα πρέπει να αναμένονται ευρείας κλίμακας «διαγραφές» ή πολύ γενναίες ρυθμίσεις.

Οι προϋποθέσεις υπαγωγής άλλωστε στη νέα ρύθμιση που αναμένει την έγκρισή της από την τρόικα είναι τόσες πολλές, ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις, και οι δεσμεύσεις που καλούνται να αναλάβουν οι τράπεζες τόσο «χαλαρές», που πολλοί εκτιμούν πως δύσκολα η ρύθμιση θα τύχει πραγματικά ευρείας εφαρμογής.

Μικρές επιχειρήσεις
Ο νόμος προβλέπει ότι για τις μικρές επιχειρήσεις (με τζίρο έως 2,5 εκατ. ευρώ) θα μπορούν να «κουρεύονται» δάνεια ύψους έως 500.000 ευρώ, είτε μέχρι και 50% είτε σε τέτοιο ποσοστό, ώστε να αντιστοιχούν στο 25% της περιουσιακής τους κατάστασης (ακίνητα κ.ά.), εφόσον όμως πληρούνται μια σειρά από σωρευτικά κριτήρια.

Δικαίωμα υπαγωγής στον νόμο για τη ρύθμιση και διαγραφή των χρεών τους θα έχουν όσες εταιρείες και ελεύθεροι επαγγελματίες:
- είχαν κύκλο εργασιών μέχρι 2,5 εκατ. ευρώ στις 31/12/2013,
- συνεχίζουν να λειτουργούν,
- δεν έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη (Ν.3869/2010) ή στον Πτωχευτικό Κώδικα,
- δεν έχουν καταδικαστεί με τελεσίδικη απόφαση για φοροδιαφυγή ή απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Για να θεωρεί η οφειλή τους στην τράπεζα «επιλέξιμη» προς διαγραφή ως προς το κεφάλαιο και τους τόκους θα πρέπει οι οφειλέτες μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014:
- να έχουν καθυστερημένη οφειλή τουλάχιστον 90 ημερών,
- να μην έχουν φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα ή να έχουν αποκτήσει μετά από ρύθμιση,
- και η τράπεζα να έχει σχηματίσει πρόσθετη ειδική πρόβλεψη για ένα ή περισσότερα δάνεια μέχρι τις 31.12.2014.

Για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις δεν υπάρχουν προκαθορισμένα κριτήρια υπαγωγής στη ρύθμιση. Αρκεί να υποβάλουν αίτημα στους πιστωτές και να βρεθεί το κρίσιμο 50,01% που θα συμφωνήσει τόσο μεταξύ τους όσο και με τους μετόχους, σε συγκεκριμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας το οποίο μπορεί να προβλέπει από μετοχοποίηση χρεών και απευθείας διαγραφές, μέχρι αναχρηματοδότηση, επιμήκυνση, «και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο».

Μπόνους
Μένει να φανεί αν και σε τι βαθμό τα κίνητρα που παρέχει το νομοσχέδιο τόσο προς το τραπεζικό σύστημα όσο και προς τις επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν τη ρύθμιση, θα αποδώσουν καρπούς.

Για τις μεν τράπεζες παρέχονται τόσο φορολογικές όσο και θεσμικές διευκολύνσεις προκειμένου να προχωρούν σε απομειώσεις δανείων. Το φορολογικό κίνητρο δίνεται μέσω της έκπτωσης της ζημιάς τους από τα ακαθάριστα έσοδά (προ φόρων κέρδη) σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις, και παράλληλα μέσω της δυνατότητας να λογίζονται ως κέρδη οι προβλέψεις που έχουν σχηματιστεί για χρέος που διαγράφεται και εφόσον ήδη έχουν αφαιρεθεί από τα ακαθάριστα έσοδά.

Το θεσμικό κίνητρο είναι η δυνατότητα που δίνει ο νόμος για «δεσμευτικές συμφωνίες» πιστωτών. Είναι ουσιαστικά η δυνατότητα που δίνεται ώστε «να τα βρουν» ως προς τη διαχείριση του χρέους μιας επιχείρησης τουλάχιστον δύο μεγάλοι πιστωτές εφόσον ελέγχουν το 20% των χρεών ή να καταλήξουν σε συμφωνία το 50,01% των πιστωτών στους οποίους περιλαμβάνονται και οι μισοί που έχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις, προκειμένου να δεσμεύσουν υποχρεωτικά και όλους τους υπόλοιπους. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι μπορούν να ξεμπλοκάρουν πολλές υποθέσεις δανείων για τη διευθέτηση των οποίων εκφράζονται επιμέρους διαφωνίες από τις τράπεζες ή τους προμηθευτές κ.α, λόγω διαφορετικής στρατηγικής και συμφερόντων.

Στις επιχειρήσεις τα κίνητρα υπαγωγής σε κάποια από τις δύο βασικές ρυθμίσεις διευθέτησης των δανείων τους που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, σχετίζονται κυρίως με την αντιμετώπιση των υποχρεώσεών τους από το Δημόσιο, τις ευνοϊκές διατάξεις για τους μεγαλοοφειλέτες, αλλά και με τα προστατευτικά μέτρα που προβλέπονται (αναστολή συλλογικών διώξεων, μέτρων συλλογικής εκτέλεσης κ.α).

Συγκεκριμένα τόσο στην εξωδικαστική ρύθμιση για τις μικρές επιχειρήσεις με τζίρο έως 2,5 εκατ. ευρώ, όσο και στη ρύθμιση μέσω πρωτοδικείου για τις μεγάλες επιχειρήσεις (δεσμευτική συμφωνία πιστωτών), προβλέπεται μπόνους επιπλέον διαγραφής 20% επί των προστίμων, των τόκων και των προσαυξήσεων καθώς και αύξηση των δόσεων σε 100, για τις οφειλές που θα κληθούν να ρυθμίσουν προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το μπόνους θα δίνεται μόνο στην περίπτωση που οι επιχειρήσεις καταλήγουν σε συμφωνία ρύθμισης των τραπεζικών δανείων τους και εν συνεχεία υποβάλλουν αίτηση για ρύθμιση των χρεών τους προς το Δημόσιο.

Κε ΚΙΚΙΛΙΑ, ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ;;;

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ;;;
ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ !!!
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ.....ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ !!!



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ :

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΓΚΕΛΗΣ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΩΝ STRESS TESTS !!!

Όποιος ξέρει πέντε δράμια γράμματα στα τραπεζικά, αντιλαμβάνεται δια γυμνού οφθαλμού την νέα επικοινωνιακή απάτη που έστησε η κυβέρνηση με τους πανηγυρισμούς για την αποτυχία των 3 στις 4 ελληνικές τράπεζες να περάσουν τα stress tests, παρότι από το 2008 μέχρι και σήμερα έχουν συνολικά ενισχυθεί από τους Έλληνες και Ευρωπαίους Φορολογούμενους με ποσό των 215 Δις !!!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ STRESS TESTS :

Οι τράπεζες, τα τεστ και η αναπαραγωγή του συστήματος !!!


Του Γιάννη Τσαμουργκέλη

Οι πανηγυρισμοί για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών δεν συνάδουν με την κορυφαία κατάταξη τριών από τις τέσσερις, στη λίστα με τις προβληματικές ευρωπαϊκές τράπεζες. Κυρίως όμως δεν συνάδει με την επτάχρονη ταλαιπωρία της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των πολιτών.

Οι ελληνικές τράπεζες συμπτύχτηκανβιαίως σε τέσσερις, ανακεφαλαιώθηκαν, αφέθηκαν ελεύθερες να προσδιορίσουν τον τρόπο εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομισματικής πολιτικής στη χώρα, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των μετοχών τους ανήκει στο δημόσιο. Ενισχύθηκαν με ιδιωτικά κεφάλαια με σκανδαλώδες κόστος για το δημόσιο που αποποιήθηκε κάθε δυνατότητας αποζημίωσης επί των απωλειών του.Ενισχύθηκαν περαιτέρω μέσω του προνομιακού αναβαλλόμενου φόρου. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο εγκλωβισμός της οικονομίας σε συνθήκες καταρρέουσας ρευστότητας με ακριβό και μη προσβάσιμοχρήμα, που επιτείνει τα αδιέξοδα της λιτότητας βαθαίνοντας και επιμηκύνοντας την ύφεση. Το ότι βρέθηκαν τρεις εκ των τεσσάρων στη λίστα με τις προβληματικές είναι μια ακόμα απόδειξη της αποτυχίας της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής που απλώς συμπληρώνει την εικόνα των λαθών.

Σε μια περίοδο κρίσης με τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ σε πτωτική πορεία, η διαφορά μεταξύ του μέσου επιτοκίου χορηγήσεων και του μέσου επιτοκίου καταθέσεων (επιτοκιακό περιθώριο), παρουσιάζει αύξηση από το Δεκέμβριο του 2013 μέχρι τον Αύγουστο του 2014 κατά 0,66ποσοστιαίες μονάδες για τα νέα δάνεια και κατά 0,27 μονάδες για τα υφιστάμενα.Με άλλα λόγια τα κέρδη των τραπεζών αυξάνονται απορροφώντας ρευστότητα και εισοδήματα από την πραγματική οικονομία. Από την αρχή του χρόνου έχει «μεταφερθεί» από την πραγματική οικονομία στις τράπεζες ένα δις επιπλέον των κερδών που ήδη αποκόμιζαν. Τα επιτόκια χορηγήσεων συντηρούνται σε υψηλά επίπεδα τόσο σε σχέση με την πορεία των επιτοκίων καταθέσεων, όσο και με δεδομένο τον αρνητικό και επιδεινούμενο πληθωρισμό, διατηρώντας τις παραδόσεις του ελληνικού τραπεζικού συστήματος που καταγράφει σταθερά υψηλότερα περιθώρια σε όλη την ευρωζώνη από δημιουργίας της.

Ουσιαστικά οι τράπεζες με τα υψηλά επιτόκια χορηγήσεων όχι μόνο απορροφούν ρευστότητα και διαθέσιμο εισόδημα αλλά συντηρούν τους όρους απαξίας των περιουσιακών στοιχείων (σπίτια, οικόπεδα, εργοστάσια κλπ), ενώ δυσχεραίνουν τις επενδύσεις. Ενδεικτική είναι η συνεχιζόμενη μείωση των δανείων προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά με μια μικρή θετική ανάκαμψη (0,9%), αποκλειστικά στο τομέα των δανείων προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και τις προσωπικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, δυσχεραίνουν τους όρους πληρωμής των προβληματικών δανείων ενώ συντείνουν στη δημιουργία νέων καθώς εξωθούν ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις σε πτωχεύσεις και ρυθμίσεις. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που στην Συγκεντρωτική Έκθεση για τη Συνολική Αξιολόγηση των συστημικών τραπεζών της ΕΚΤ, επισημαίνεται το δυναμικό στοιχείο των «κόκκινων» δανείων που υποχρεώνει σε συνεχείς αναθεωρήσεις της αξίας του ενεργητικού των τραπεζών όσο και των εκάστοτε κεφαλαιακών αναγκών τους, λόγω νέων προβλέψεων για ζημίες που θα πρέπει να σχηματίζουν. Η πολιτική των υψηλών επιτοκίων χορηγήσεων στρεβλώνει την ίδια την αγορά καθώς ενισχύει την επιχειρηματικότητα που είναι αποφασισμένη ναν αναλάβει υψηλό κίνδυνο, ικανό να ανταπεξέλθει στα υψηλά επιτόκια και τα σχετικά κόστη προσελκύοντας αντίστοιχα «υψηλού κινδύνου» επιχειρηματίες. Τέλος, τα υψηλά επιτόκια τροφοδοτούν την κοινωνική ανισότητα καθώς στερούν τη χρηματοδότηση από τις ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που υποκαθίστανται στην αγορά από μεγάλες με πρόσβαση σε διεθνή και φθηνή χρηματοδότηση, με κατάληξη τη συγκεντροποίηση και ολιγοπωλιακή διάρθρωση των αγορών.

Η πολιτική προτεραιότητα της «σωτηρίας» των τραπεζών ώστε να σύρουν το άρμα της ανάκαμψης, τις έχει μετατρέψεις σε συρόμενα από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που ως φορολογούμενοι τις ενισχύουν κεφαλαιακά και ως δανειοδοτούμενοι τις αιμοδοτούν μέσω των υψηλών επιτοκίων.

Ο έλεγχος των τραπεζών με την πρόσφατη αξιολόγηση της ΕΚΤ παρουσιάζονται θετικές καθώς απαιτούνταιπλέον, μικρές κεφαλαιακές συμπληρώσεις. Η κυβέρνηση εκτιμά τα αποτελέσματα αυτά ως εφαλτήριο μιας νέας περιόδου όπου οι τράπεζες θα προσέλθουν παρέχοντας ρευστότητα και στηρίζοντα τις επενδύσεις. Είθε! Πάντως, μέχρι στιγμής απολύτως καμία τράπεζα δεν έχει αυξήσει τις χορηγήσεις της παρά το γεγονός ότι οι σχετικές αυξήσεις κεφαλαίου που απάλυναν το κεφαλαιακό πρόβλημα έχουν γίνει από καιρό.

Αλλά ακόμα και όταν έλθει η πολυπόθητη στιγμή της ανάκαμψης των χορηγήσεων, το επιχειρηματικό σκηνικόστο οποίο θα αποταθούν συναπαρτίζεται πλέον από ελάχιστες επιβιώσασες επιχειρήσεις, συγκεντροποίηση των αγορών σε ολιγοπωλιακέςεπιχειρηματικές διατάξεις, όξυνση της άνισης κατανομής του πλούτου… Το κακό έχει γίνει ενώ το παρελθόν επανέρχεται ως πρότυπο κατεύθυνσης με οδηγό την ανάκαμψη της χρηματοδότησης από τις 4 συστημικές τράπεζες και υπό το πολιτικό πλαίσιο του ίδιου πελατειακού συστήματος. Οι πανηγυρισμοί της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι απόλυτα δικαιολογημένες. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις η υπέρβαση της κρίσης αφήνει αλώβητο το πελατειακό πολιτικό σύστημα και τα ιεραρχημένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Κυρίαρχο και ολιγαρχικά ενισχυμένο. Όπως επίσης είναι απόλυτα δικαιολογημένη και η προθυμία της κυβέρνησης να μεταβιβάσει τάχιστα τις μετοχές που κατέχει το δημόσιο σε ιδιώτες έτσι ώστε να «κλειδώσει» την αναπαραγωγή του συστήματος, καταργώντας μέσω της ιδιωτικοποίησης κάθε δυνατότητα ελέγχου της νομισματικής πολιτικής σε ένα συγκροτημένο και συντονισμένο πλαίσιο υπέρβασης της κρίσης.

Η αλλαγή αυτών των κατευθύνσεων απαιτούν αλλαγή πολιτικής άμεσα. Χρειάζεται πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης στις διοικήσεις των τραπεζών με προτεραιότητα τη δραστική μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων και τονπεριορισμότου επιτοκιακού περιθωρίου. Η πολιτική αυτή συνειδητά θα περιορίσει τα κέρδη των τραπεζών από τη διαφορά επιτοκίων. Ωστόσο θα αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα της οικονομίας και θα ενισχύσει τη ζήτηση αλλά και τις αξίες των περιουσιών και περαιτέρω τον κύκλο εργασιών και την αξία των ενεργητικού των ίδιων των τραπεζών. Παράλληλα θα ανακόψει το ρυθμό πτωχεύσεων και ρυθμίσεων δανείων και άρα την ανάγκη σχηματισμού προβλέψεων υποστηρίζοντας την αύξηση της κερδοφορίας των τραπεζών μέσω της αύξησης των εργασιών τους αλλά και τη διαρθρωτική εξυγίανση του χαρτοφυλακίου. Μόνο που πλέον όλα αυτά θα εδράζονται σε μια ισχυρή και όχι απισχνασμένηπραγματική οικονομία.Μια οικονομία ζωντανή και δραστήρια ικανή να απορροφήσει και να υποστηρίξει μεταρρυθμίσεις αλλά και να ανεχθεί τα βάρη μιας αναγκαίας, τίμιας και κοινωνικά δίκαιης δημοσιονομικής προσαρμογής.

Κυρίως όμως η μείωση τωνεπιτοκίων χορηγήσεων θα αποτελέσει μοχλό υγιούς επιχειρηματικότητας, δημιουργίας νέων επιχειρήσεων και εξυγίανσης πολλών εκ των υφιστάμενων που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο λειτουργίας του ανταγωνισμού και πλαίσιο ίσων ευκαιριών για όλους. Επιτέλους, οι τράπεζες πρέπει να γίνουν ο μοχλός για την αλλαγή και όχι για τη συντήρηση και ενίσχυση του οικονομικού συστήματος ιεραρχημένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΤΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!!

Το είχαμε προαναγγείλει !!!
Το δήθεν κούρεμα των δανείων περνάει μέσα από τον ΕΝΙΑΙΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ,  όπου συγκεντρώνονται όλες μαζί οι οφειλές σε τράπεζες, δημόσιο-εφορία και ασφαλιστικά ταμεία !!!
Ποινικοποιούνται οι τραπεζικές οφειλές και καθίσταται αδύνατο στην πράξη το κούρεμα των δανείων !!!
Αν ο νόμος περάσει όπως έχει στο σχέδιο, τότε δεν θα υπάρξει ούτε ένας μη διαπλεκόμενος δανειολήπτης που θα μπορέσει να κουρέψει τα δάνειά του !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html

Κούρεμα 40% σε τόκους, πρόστιμα και προσαυξήσεις και 100 δόσεις και για τους μεγαλοοφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων και Δημοσίου προβλέπει με δικαστική απόφαση και κατόπιν δεσμευτικής συμφωνίας μεταξύ των πιστωτών, η αναθεωρημένη «version» του νομοσχεδίου για την ενιαία διαχείριση ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών και τραπεζικών δανείων.

Παράλληλα δίνει μπόνους» 20% επιπλέον διαγραφής προστίμων και προσαυξήσεων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία σε όσες μικρές «βιώσιμες» επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες ζητήσουν να υπαχθούν στην οριζόντια ρύθμιση.

Η διεύρυνση των κριτηρίων υπαγωγής στην ρύθμιση ενιαίας αντιμετώπισης των οφειλών φαίνεται ότι «κλείδωσε» τελικά στα 2,5 εκατ. ευρώ σε ότι αφορά τον ετήσιο τζίρο για τις μικρές επιχειρήσεις, έναντι 900.000 ευρώ που προέβλεπαν οι αρχικοί υπολογισμοί της κυβέρνησης. Έτσι θα καταστεί δυνατή η υπαγωγή στη ρύθμιση περίπου 170.000 επιχειρήσεων με συνολικά χρέη 13 δισ. ευρώ όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, για τα οποία θα ανοίξει ο δρόμος της ρύθμισης. Ο αρχικός σχεδιασμός του ΥΠΑΝ είχε γίνει στη βάση της υπαγωγής περίπου 110.000 επιχειρήσεων με οφειλές 4,5 δισ. ευρώ. Είναι πολύ σημαντικό να επισημανθεί πως δεν ορίζονται συγκεκριμένα κριτήρια βιωσιμότητας για τις επιχειρήσεις, καθώς αυτά θα αποφασίζονται αποκλειστικά και μόνο από τις τράπεζες.

Η προετοιμασία του νομοσχεδίου για τα «κόκκινα δάνεια» έχει ήδη ολοκληρωθεί από το ΥΠΑΝ σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, ωστόσο για να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή εκκρεμεί να πάρει το πράσινο φως από το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα. Το νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο:
- για διευθετήσεις δανείων και υποχρεώσεων προς μικρές επιχειρήσεις στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων που πρέπει να πληρούνται
- για ρυθμίσεις δανείων και λοιπών οφειλών σε όλες τις επιχειρήσεις μόνον εφόσον καταλήξουν σε δεσμευτική συμφωνία με το 50,01% του συνόλου των πιστωτών τους εκ των οποίων το 50% να έχει εμπράγματες εξασφαλίσεις
-ενώ προβλέπει και έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης που στην ουσία αποτελεί ένα «υποκατάστατο» του άρθρου 99 και της ειδικής εκκαθάρισης επιχειρήσεων.

Τα κριτήρια για ρυθμίσεις και διαγραφές δανείων

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση χρεών των μικρών επιχειρήσεων θα έχουν όσες εταιρείες ή ελεύθεροι επαγγελματίες πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

-Είχαν τζίρο έως 2,5 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2013

-Δεν έχουν υποβάλει αίτηση στο Νόμο Κατσέλη (Ν.3869/2010) και στις διαδικασίες του Πτωχευτικού Κώδικα (ή έχουν παραιτηθεί από αυτές), συνεχίζουν να λειτουργούν και δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για φοροδιαφυγή ή απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Ως επιλέξιμες διαγραφές θεωρούνται οι διαγραφές απαιτήσεων από τις τράπεζες ως προς το κεφάλαιο και τόκο:

α. κατά επιλέξιμων οφειλετών, εφόσον τα πρόσωπα αυτά την 30η Ιουνίου 2014:

Είχαν προς το χρηματοδοτικό ίδρυμα οφειλή σε καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημερών, ή επίδικη ή ρυθμισμένη, ή
δεν είχαν φορολογική ενημερότητα λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή είχαν ενημερότητα λόγω ρύθμισης, ή δεν είχαν ασφαλιστική ενημερότητα λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή είχαν ενημερότητα λόγω ρύθμισης,

β. αφορούν μία ή περισσότερες πιστώσεις του χρηματοδοτικού ιδρύματος προς τον οφειλέτη, για τις οποίες το χρηματοδοτικό ίδρυμα έχει σχηματίσει σχετική πρόσθετη ειδική πρόβλεψη μέχρι τις 31.12.2014.

γ. αφορούν μία ή περισσότερες πιστώσεις του χρηματοδοτικού ιδρύματος προς τον οφειλέτη και συνολικά ανά επιλέξιμο οφειλέτη δεν υπερβαίνουν το ποσό των Ευρώ 500.000,

δ. ισούνται τουλάχιστον προς :

(1) το 50% των συνολικών απαιτήσεων του χρηματοδοτικού ιδρύματος κατά του οφειλέτη όπως αποτυπώνονται στα βιβλία του χρηματοδοτικού ιδρύματος την [ημερομηνία έγκρισης από το χρηματοδοτικό ίδρυμα της διαγραφής] ή, εφόσον είναι μικρότερο,

(2) του ποσού που απαιτείται έτσι ώστε μετά την διαγραφή το υπόλοιπο της απαίτησης του χρηματοδοτικού ιδρύματος κατά του οφειλέτη να μην υπερβαίνει το 75% της καθαρής περιουσιακής θέσης του οφειλέτη και των συνοφειλετών του σύμφωνα με τη βεβαίωση της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου,

ε. περιλαμβάνουν τον περιορισμό των δικαιωμάτων των πιστωτών κατά των συνοφειλετών του οφειλέτη, καθώς και τα περιουσιακά δικαιώματά τους σε περιουσιακά αντικείμενα του οφειλέτη ή τρίτων, στο ίδιο ποσό με την απαίτηση τους κατά του οφειλέτη όπως αυτή διαμορφώνεται με τη επιλέξιμη διαγραφή, και

στ. έχουν συντελεσθεί το αργότερο μέχρι την 30 Ιουνίου 2016.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται πως η διαγραφή δανείων είναι στη διακριτική ευχέρεια των τραπεζών σύμφωνα με τα κριτήρια που επιλέγει κι έχει δικαίωμα να κάνει διαφορετική ρύθμιση από αυτή που αιτείται η επιχείρηση, ή και να αρνηθεί συνολικά.

Πως «κολλάνε» οι 100 δόσεις σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία

Η επιχείρηση ή ο ελεύθερος επαγγελματίας αφού καταλήξει σε συμφωνία με την τράπεζα για την ρύθμιση ή τη διαγραφή μέρος των δανείων του, δικαιούται να υποβάλει αίτηση στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία προκειμένου να υπαχθεί σε πρόγραμμα εξυπηρέτησης της ληξιπρόθεσμης οφειλής του σε 100 μηνιαίες δόσεις και να λάβει πρόσθετη διαγραφή των προσαυξήσεων και προστίμων ίση με 20%. Το διαγραφόμενο ποσό θα αρχίσει να αφαιρείται από τις δόσεις σε αντίστροφη χρονική σειρά μέχρι να γίνει ολικός συμψηφισμός και υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό της κύριας οφειλής, οι τόκοι και το ρυθμισμένο ποσό του δανείου προς τις τράπεζες θα εξοφληθούν στο σύνολό τους.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση έχει ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση προς τα ταμεία και το δημόσιο που έχει διαφορετική διάρκεια εξόφλησης, ο αρμόδιος φορέας (Εφορία ή ασφαλιστικό ταμείο) υπολογίζει εκ νέου την διαγραφή ώστε ως ποσοστό επί του συνολικού ποσού προσαυξήσεων και προστίμων (και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η πρόσθετη διαγραφή) να αντιστοιχεί σε διάρκεια αποπληρωμής σε 100 δόσεις.

Η ρύθμιση παύει να ισχύει αν ο οφειλέτης δεν πληρώσει δόσεις για περισσότερους από 3 μήνες, και οι οφειλές του αναβιώνουν και καθίστανται αυτομάτως ληξιπρόθεσμες και απαιτητές.

Έκτακτη ρύθμιση υποχρεώσεων με δεσμευτική συμφωνία για τους πιστωτές

Η διαδικασία αυτή αφορά όλες τις επιχειρήσεις και απευθύνεται κυρίως στις μεγαλύτερες σε μέγεθος οι οποίες δεν μπορούν να μπουν λόγω κριτηρίων στην οριζόντια διαδικασία.

Προϋποθέτει την συμφωνία σε σχέδιο διευθέτησης των δανείων του 50,01% των πιστωτών εκ των οποίων το 50,01% να έχει εμπράγματες εξασφαλίσεις, η οποία θα δεσμεύει και τους υπόλοιπους που δεν θα μπορούν να κινηθούν εναντίον του οφειλέτη.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση μετά από υποβολή αίτησης προς τους πιστωτές μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2016. Η συναίνεση των πιστωτών αποτυπώνεται σε συμφωνία ρύθμισης, η οποία υποβάλλεται μαζί με την αίτηση του οφειλέτη. Η ρύθμιση μπορεί να προβλέπει μετοχοποίηση απαιτήσεων, διαγραφές απαιτήσεων, παράταση του χρόνου αποπληρωμής κ.α.

Αρμόδια δικαστήρια για την εκδίκαση της αίτησης είναι τα Μονομελή Πρωτοδικεία.

Εφόσον η αίτηση γίνει αποδεκτή αναστέλλονται για τρεις μήνες οι ατομικές και συλλογικές διώξεις, και για 12 μήνες η λήψη κάθε μέτρου συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης, συμπεριλαμβανομένης της κήρυξης πτώχευσης, σε βάρος του οφειλέτη. Επιπλέον ο οφειλέτης υποχρεώνεται να εξοφλήσει τις οφειλές προς τους εργαζόμενους σε 12 ισόποσες άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Ο νόμος θα δίνει τη δυνατότητα στον οφειλέτη που έχει ρυθμίσει τις οφειλές προς τους πιστωτές του, να υπάγεται και στο πρόγραμμα εξυπηρέτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία σε 100 δόσεις και παράλληλα να λάβει 20% πρόσθετη διαγραφή των προσαυξήσεων και προστίμων.

Σε περίπτωση που λόγω ύψους οφειλής ο οφειλέτης δεν δύναται να ρυθμίσει τις οφειλές του προς τη φορολογική διοίκηση ή φορείς κοινωνικής ασφάλισης, τότε εφόσον γίνει δεκτή η αίτηση από το δικαστήριο, ο οφειλέτης δικαιούται ζητήσει την διαγραφή ποσοστού 40% επί των προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που τον βαρύνουν και τμηματική εξόφληση του υπολοίπου της οφειλής του σε 100 μηνιαίες δόσεις. Η αίτηση γίνεται δεκτή εκτός εάν ληφθεί αιτιολογημένη αντίθετη απόφαση από πλευράς της αρμόδιας υπηρεσίας. Ως νόμιμη αιτιολογία αντίθεσης συνιστά η μη επίτευξη βιωσιμότητας για την επιχείρηση λαμβανομένης υπόψη της συνολικής ρύθμισης, η διαγραφή απαιτήσεων κατά του οφειλέτη για τις οποίες υφίστανται άμεσα ρευστοποιήσιμα εξασφαλιστικά στοιχεία ή επαρκείς εγγυήσεις ή η προφανώς διακριτική μεταχείριση μετόχων, πιστωτών ή εγγυητών.
SSL Certificates