.

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ-ΘΥΡΙΔΩΝ

ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ

Νέα βόμβα ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών - θυρίδων

Αντισυνταγματικές κρίνει η Ολομέλεια Συμβουλίου της Επικρατείας τις διατάξεις του νόμου που επιτρέπουν δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων που έγιναν με πράξη προϊσταμένου του ΣΔΟΕ λόγω ενδείξεων οικονομικών εγκλημάτων και λαθρεμπορίας μεγάλης έκτασης βάσει του άρθρου 30, παρ. 5 του Ν. 3296/2004.
Οι δικαστές επισημαίνουν ότι η δέσμευση αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, ωστόσο αυτό δεν αρκεί για να καταστήσει συνταγματικά ανεκτή μια τόσο σοβαρή επέμβαση σε συνταγματικώς προστατευόμενα αγαθά του ελεγχόμενου". Το άρθρο 30, παρ. 5 του Ν. 3296/2004 προβλέπει ότι "Δεσμεύσεις, σε ειδικές περιπτώσεις διασφάλισης συμφερόντων του Δημοσίου ή περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος και λαθρεμπορίου, τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, γίνονται με έγγραφο του προϊσταμένου της αρμόδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, ενημερώνοντας για την ενέργεια αυτή, εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών, τον αρμόδιο εισαγγελέα".

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ !!!

















Αυτή είναι η απάντηση που έλαβε από τη Eurobank μέλος του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ, μετά από εξώδικο για την παράδοση των δανειακών του συμβάσεων.
Του έστειλαν τη μια σύμβαση στο σπίτι με κούριερ, ενώ επάνω στον φάκελλο του ταχυδρομείου, ο τραπεζικός υπάλληλος γράφει ιδιοχείρως ότι μια σύμβαση δεν βρέθηκε ενώ οι άλλες είναι σε αναμονή !!!


Πως βγάζετε ρε καραγκιόζηδες τις διαταγές πληρωμής στον κοσμάκη και πως κάνετε τους πλειστηριασμούς, χωρίς τα πρωτότυπα αντίγραφα των συμβάσεων με τις υπογραφές των δανειοληπτών ;;;
Τολμήστε να εμφανιστείτε στις δικές μας δικασίμους με φωτοτυπίες ή χωρίς συμβάσεις και θα δείτε τι θα πάθετε !!!
Θα φάτε μηνύσεις για απάτη στο Δικαστήριο και οι τραπεζοδικηγόροι θα χάσετε τις άδειες σας !!!

4 ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SUCCESS STORY ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

ΒΙΝΤΕΟ : ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!



Κε ΝΤΡΑΓΚΙ, ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΕΣ ΑΛΛΟΥ !!! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΤΡΩΜΕ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!
Αυτή είναι η απόλυτη απειλή Κυβέρνησης, Τρόικα και Τραπεζικού Συστήματος εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια !!!




Ένας πρόστυχος αστικός μύθος, με τον οποίο παραμυθιάζουν ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό, προκειμένου να παρατείνουν την καταστολή του στον καναπέ και να εξασφαλίσουν τη μακροημέρευση των δοσιλογικών κυβερνήσεων των Μνημονίων.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να καταρρίψουμε και αυτόν τον μύθο, αφού οι τράπεζες δεν πρόκειται να κλείσουν ποτέ ενώ, αν υπήρχε έστω και μια περίπτωση να κλείσουν, αυτό θα λειτουργούσε μόνον προς όφελος του 90% των Πολιτών !!!

Εδώ λοιπόν κρύβεται το λεπτό σημείο της ανάγνωσης του μύθου για το δήθεν κλείσιμο των τραπεζών, αφού το Δόγμα του Σοκ έχει φροντίσει, μέσω της μιντιακής προπαγάνδας της κατατρομοκράτησης των Πολιτών, να σας κάνει να πιστεύετε ότι πρέπει δήθεν να φοβάστε αυτό που είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και διαπραγματευτικό μας όπλο. 
Με την ίδια τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για να γίνει πιστευτός ο μύθος για τη δήθεν εκδίωξη ή την έξοδό μας από το ευρώ, οι ίδιοι ακριβώς απατεώνες, τρομοκρατούν σήμερα τον Ελληνικό Λαό και, ιδιαίτερα, τους καταθέτες, με τον μύθο του δήθεν κλεισίματος των τραπεζών.

Τους ρωτάμε λοιπόν.
Γιατί θα κλείσουν οι τράπεζες ρε πατριώτες ;;;
Και μας απαντούν ότι θα κλείσουν, επειδή δήθεν χρειάζονται 165 δις για να εξυπηρετήσουν τις καταθέσεις, οι οποίες θα χαθούν.
Είστε σίγουροι ;;; Τους ρωτάμε. Ξέρετε τι είναι το χρήμα, τα δάνεια και οι καταθέσεις και τι σχέση έχουν όλα αυτά μεταξύ τους ;;;
Ξέρετε τι σημαίνει κλασματικό απόθεμα ;;;  Έχετε έστω την ελάχιστη ιδέα για τον τρόπο λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, το οποίο δημιουργεί το 95% του χρήματος που χρειάζεται από το μηδέν, χωρίς δηλαδή την ανάγκη να έχει στα ταμεία του αντίστοιχα και ισόποσα μετρητά, δηλαδή κέρματα και τραπεζογραμμάτια ;;;

Οι πονηροί, διαβασμένοι απατεώνες, στο άκουσμα αυτών των ερωτήσεων, αλλάζουν την ατζέντα ή την κάνουν ελαφρά και γρήγορα από τη συζήτηση.
Ενώ οι άσχετοι και αγράμματοι περί τα τραπεζικά τρομολάγνοι και παπαγάλοι του Δόγματος του Σοκ, επιμένουν ότι τα 165 δις των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες εξυπηρετούνται με καράβια και φορτηγά, που μεταφέρουν καθημερινά τα 165 αυτά Δις σε φυσική μορφή, δηλαδή σε κέρματα και τραπεζογραμμάτια, από τη μια τράπεζα στην άλλη και από την ΕΚΤ στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου ο Πολίτης που εμπιστεύεται το φονικό δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου να πηγαίνει στις τράπεζες και να μπορεί να σηκώνει ελεύθερα τα λεφτά του.

Ο μύθος του Αϊ Βασίλη έχει λιγότερα ψέμματα από τον μύθο του χρήματος και του τραπεζικού συστήματος.
Γι' αυτό άλλωστε, τα μικρά παιδιά που λειτουργούν με τα βασικά ανθρώπινα ένστικτα και δεν έχουν ακόμη αποβλακωθεί από την καθημερινή προπαγάνδα των απατεώνων που μας κλέβουν την πατρίδα, τη ζωή και την αξιοπρέπεια, ξεπληρώνοντας μας με πολύχρωμα χαρτάκια τα οποία βαφτίζουν χρήμα, δεν ζητούν ποτέ από τον Αϊ Βασίλη χρήματα αλλά πραγματικά δώρα, δηλαδή παιχνίδια, ρούχα, γλυκά, κλπ.

Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια ;;;
Οι ελληνικές τράπεζες δεν είχαν ποτέ πραγματικά χρήματα στα ταμεία τους, δηλαδή κέρματα και τραπεζογραμμάτια, ούτε ακόμη στις καλύτερες εποχές τους, τότε που σήκωναν τα χρήματα των ηλιθίων στο Χρηματιστήριο, περισσότερα από το 5% του συνόλου των καταθέσεων, αφού λειτουργούν με το νόμο του κλασματικού αποθέματος και του ελάχιστου δείκτη ρευστών διαθεσίμων.
Μάλιστα, η Εθνική Τράπεζα, πολλές χρονιές λειτούργησε με ποσοστά μικρότερα ακόμη και του 2%.
Έτσι λοιπόν και σήμερα που οι τράπεζες κλαίγονται για την έλλειψη ρευστότητας και τη μείωση των καταθέσεων, στην πραγματικότητα δεν κινούνται με λιγότερα πραγματικά χρήματα έναντι του συνόλου των καταθέσεων που πρέπει να εξυπηρετήσουν, αφού και πάλι, έναντι των 165 Δις των καταθέσεων, διαθέτουν 7-8 Δις συνολικά μετρητά χρήματα, δηλαδή κέρματα και τραπεζογραμμάτια, τα οποία ανέρχονται στο 4%-5% του συνόλου των καταθέσεων και, έτσι, δεν διατρέχουν σε καμία περίπτωση τον επαπειλούμενο κίνδυνο της κατάρρευσης, με τον οποίο οι διάφοροι πρόθυμοι ηλίθιοι, απατεώνες και εθνοπροδότες εξαπατούν καθημερινά τον Ελληνικό Λαό.
Και αν ακόμη τους λείψουν 10-20-30 δις καταθέσεων, δεν θα χρειαστούν το ισόποσο σε πραγματικά χρήματα για να τις αντικαταστήσουν, αφού οι καταθέσεις εξυπηρετούνται εύκολα με το 5% της λογιστικής τους αξίας, με αποτέλεσμα, αν λείψουν 30 Δις καταθέσεων, αυτά να μπορούν εύκολα να αντισταθμιστούν με το αντίστοιχο 5% σε πραγματικά χρήματα, δηλαδή με 1,5 μόλις Δις, το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανευρεθεί..

Στο σημείο αυτό γεννάται εύλογα ένα ακόμη ερώτημα.
Αν με 8 μόλις Δις κερμάτων και τραπεζογραμματίων, οι ελληνικές τράπεζες εξυπηρετούν σήμερα 165 Δις καταθέσεων, τότε με 8 ακόμη Δις, θα μπορούσαν εύκολα να εξυπηρετήσουν άλλα 165 Δις χρήματος τα οποία, κατευθυνόμενα στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν 165 Δις νέων καταθέσεων και, έτσι, με 8 μόλις Δις πραγματικού χρήματος, ήτοι κερμάτων και τραπεζογραμματίων, θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη της ελληνικής εθνικής οικονομίας και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, αφού έτσι θα είχε διπλασιαστεί το συνολικό νομισματικό μέγεθος Μ3 της εθνικής μας οικονομίας.

Ρωτάμε λοιπόν.
Αν θα μπορούσε να λυθεί ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος της ελληνικής κρίσης με 8 Δις, τότε γιατί δεν λύθηκε με τα 200 και πλέον Δις ευρώ που εισέρρευσαν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, από το 2010 μέχρι και σήμερα ;;;
Τα 200 Δις στα μαθηματικά κάνουν 25 8ρια Δις, αφού 200/8=25 και, επομένως, με το χρήμα που έχει εισρεύσει μέχρι σήμερα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, Κυβέρνηση και Τρόικα είχαν 25 φορές τη δυνατότητα να σώσουν την Ελλάδα.

Τα ζητήματα λοιπόν είναι δύο.
Πρώτον, αν μπήκαν πραγματικά στις τράπεζες 200 Δις αληθινού χρήματος, δηλαδή κερμάτων και τραπεζογραμματίων, ή αν αυτό που μπήκε ως 200 Δις ήταν αέρας κοπανιστός που βαφτίστηκε από την Τρόικα και τους Δανειστές ως χρήμα και, σήμερα, μας ζητείται να το ξεπληρώσουμε με τα πραγματικά χρήματα που ποτέ δεν λάβαμε, δηλαδή με κέρματα και τραπεζογραμμάτια ευρώ.
Και δεύτερον, αν μπήκαν πραγματικά 200 Δις, τότε γιατί Κυβέρνηση και Τρόικα δεν έσωσαν με τα χρήματα αυτά την Ελλάδα έστω μία από τις 25 φορές που θα μπορούσαν να το πράξουν και, εν τέλει, που πήγαν τα 200 αυτά Δις ευρώ ;;;
Που τα έχουν, τι τα έκαναν, τι και ποιους πλήρωσαν ;;;

Έτσι λοιπόν, η πρώτη μεταμνημονιακή Κυβέρνηση πρέπει να βάλει ως πρώτο θέμα στην ατζέντα της, παράλληλα με τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, τον ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, προκειμένου οι χρεωμένοι σε τράπεζες, εφορία και δανειστές του δημοσίου Έλληνες Πολίτες, να μάθουμε επί τέλους πόσες φορές έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα και πόσες ακόμη θα πληρώσουμε ακόμη στο μέλλον, τον αέρα των Παρισίων, του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και του Βερολίνου, με τη ζωή, την περιουσία και την αξιοπρέπεια μας.  
  
Για όσους δεν συμφωνούν στην ανωτέρω ανάλυση και πιστεύουν πραγματικά στις απειλές Ντράγκι, πάμε να δούμε τι θα μπορούσε συμβεί αν υπήρχε έστω και μια περίπτωση οι τράπεζες να κλείσουν, αφού όπως έχουμε ήδη αναδείξει σε προηγούμενη ανάρτησή μας, η εγγύηση των καταθέσεων του ΤΕΚΕ στην πραγματικότητα δεν υφίσταται.
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/09/blog-post_288.html

Τι θα χάσουμε λοιπόν οι Έλληνες σε επίπεδο καταθέσεων, αν αύριο το πρωί κλείσουν οι τράπεζες ;;;
Η απάντηση είναι αυτονόητη.
Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να χάσουμε τίποτα περισσότερο από το σύνολο των καταθέσεων που διαθέτουμε στις τράπεζες.
Και πόσες καταθέσεις κινδυνεύει να χάσει ο καθένας μας ;;;
Στο ερώτημα αυτό, η μόνη έγκυρη απάντηση προέρχεται από τον σχετικό πίνακα της ΕΚΤ που ακολουθεί :


Σύμφωνα λοιπόν με τον πίνακα της ΕΚΤ, στην Ελλάδα των Μνημονίων, το 93% των καταθετών, διαθέτουμε στις τράπεζες κατά κεφαλήν καταθέσεις συνολικού ποσού μικρότερου των 10.000 ευρώ.
Άρα η μέγιστη ζημία που μπορεί να προκύψει για το 93% των καταθετών, στην περίπτωση που οι απειλές Ντράγκι έχουν βάση, πράγμα το οποίο κατηγορηματικά διαψεύδουμε, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει τα 10.000 ευρώ για τον καθένα μας, αφού κανείς μας δεν έχει στις τράπεζες καταθέσεις μεγαλύτερες των 10.000 ευρώ.


Ταυτόχρονα όμως, ο καθένας από τους μη προνομιούχους Έλληνες που διαθέτουμε κατά κεφαλήν καταθέσεις μικρότερες των 10.000 ευρώ, διατηρεί και μια άλλη σχέση με τις τράπεζες. 
Αυτή του δανειολήπτη.
Έτσι λοιπόν, ενώ οι κατά κεφαλήν καταθέσεις μας είναι μικρότερες των 10.000 ευρώ, τα κατά κεφαλήν ανεξόφλητα υπόλοιπα των δανειακών μας συμβάσεων είναι κατά πολύ μεγαλύτερα των 10.000 ευρώ, με αποτέλεσμα, το τυχόν κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών, να είναι η ευεργετικότερη πράξη της ΕΕ και της ΕΚΤ προς τους Έλληνες Πολίτες, αφού αυτή θα λειτουργήσει προς όφελός μας, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτά που φερόμαστε να χρωστάμε στις τράπεζες, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που οι τράπεζες χρωστούν σε εμάς, δηλαδή τις καταθέσεις μας.

Έτσι λοιπόν, αποδεικνύεται περίτρανα ότι αν υπήρχε έστω και μια περίπτωση να κλείσουν οι ελληνικές τράπεζες, αυτό θα λειτουργούσε μόνον προς όφελος του 90% τουλάχιστον των Ελλήνων !!!
Και φυσικά, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρόκειται και δεν θα τις αφήσουν να κλείσουν ποτέ, αφού στην περίπτωση αυτή τη ζημιά θα την πληρώσουν οι προνομιούχοι και οι έχοντες, προς όφελος των μη προνομιούχων Ελλήνων, των οποίων τα δάνεια είναι πολύ περισσότερα από τις καταθέσεις τους !!!

Οι τράπεζες στην Ελλάδα θα έκλειναν μόνο στην περίπτωση που το μάρμαρο θα το πλήρωναν, όπως συνηθίζεται από αρχαιοτάτων χρόνων, οι μη προνομιούχοι Έλληνες.
Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα της ελληνικής κρίσης και της διάρθρωσης των νομισματικών μεγεθών που αφορούν τον ιδιωτικό δανεισμό και τις καταθέσεις, που καθιστά τους δανειολήπτες κυρίαρχους παίκτες και σε πρόδηλη πλεονεκτική θέση στη διαπραγμάτευση μας με τις τράπεζες, αφού αν κλείσουν ή αν τις κλείσουμε, θα είμαστε εμείς οι μόνοι κερδισμένοι.

Έτσι λοιπόν, η συμμετοχή όλων των Δανειοληπτών στην Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ κατά των Τραπεζών, καθίσταται πλέον επιβεβλημένη ακόμη και για λόγους στυγνού συντεχνιακού συμφέροντος, 
όπως άλλωστε μας διδάσκει το νεοφιλελεύθερο οικονομικό δόγμα στο οποίο πιστεύουν Κυβέρνηση, Τρόικα, Τράπεζες και Δανειστές, το οποίο στην περίπτωση της συντεχνίας των δανειοληπτών και της στάσης τους προς τις τράπεζες, δεν θα μπορούσε να αποδοθεί με κανέναν καλύτερο τρόπο από τη γνωστή ελληνική ρήση 
"ο θάνατός σου, η ζωή μου"........κυρά τράπεζα !!!

Κλικ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html

17 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ 10.5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !

Αυτοί είναι οι 17 Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες που χρωστούν 10,5 δισ. ευρώ!


Σε δεινή οικονομική θέση «βαριά» και γνωστά ονόματα
υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Ποιος θα το περίμενε όμως, ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, βαριά ονόματα του πλούτου στη χώρα μας, θα ήταν κυριολεκτικά βουτηγμένοι στα χρέη;
Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση, καθώς οι επίτροποι, που έχουν τοποθετηθεί στις τράπεζες, κατ’ εντολή της τρόικας, έχουν «παγώσει» προς το παρόν, τις αναχρηματοδοτήσεις δανείων. Δείτε τι αποκαλύπτουν οι ισολογισμοί, για τα… «θαλασσοδάνεια» μερικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας μας.

Η λίστα με τα ονόματα


ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΕΙΣ 'ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ' ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΤΟΝ 'Ε Ν Φ Ι Α ' !

Χαμός στις εφορίες: Χιλιάδες προσφυγές «κατεδαφίζουν» τον ΕΝΦΙΑ


«Βροχή» πέφτουν οι προσφυγές κατά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων με τους υπαλλήλους των εφοριών να μην προλαβαίνουν να παραλαμβάνουν τους φακέλους με τις προσφυγές από τους φορολογούμενους.
Οι φορολογούμενοι προσφεύγουν μαζικά στις Δ.Ο.Υ. ζητώντας ουσιαστικά την ακύρωση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του νέου φόρου ή τη σημαντική μείωση των επιβαρύνσεων που αναγράφουν τα συγκεκριμένα σημειώματα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότερες από 50.000 προσφυγές έχουν κατατεθεί κατά του νέου φόρου ακινήτων.

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΠΑΓΙΔΑ Η ΔΗΘΕΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Σας έχουμε ήδη ενημερώσει ότι Κυβέρνηση, Τράπεζες και Τρόικα, προωθούν το σχέδιο του ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ για την συγκέντρωση όλων μαζί των οφειλών σε δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες σε έναν, ενιαίο λογαριασμό, με στόχο να ποινικοποιήσουν τις τραπεζικές οφειλές που σήμερα δεν είναι ποινικοποιημένες και να εκβιάσουν τους δανειολήπτες να αποδεχθούν τους όρους των ρυθμίσεων που προτείνουν οι τράπεζες, προκειμένου να αποκτήσουν το δικαίωμα της ρύθμισης των οφειλών τους σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, να λάβουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και να ανασταλούν οι εναντίον τους ποινικές διώξεις.

Ο στόχος τους είναι σαφής :
ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

Δεν θα φάμε τη φόλα σας κύριοι της Κυβέρνησης, της Τρόικα και των Τραπεζών !!!
Συμμετέχουμε στην Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ κατά των Τραπεζών και διεκδικούμε το κούρεμα των δανείων μας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τις οποιεσδήποτε άλλες οφειλές μας στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία !!!
Κλικ ΕΔΩ :

Δεν δεχόμαστε ούτε όρους, ούτε εκβιασμούς, ούτε προϋποθέσεις !!!
Τα αιτήματά μας είναι συγκεκριμένα :
ΚΟΥΡΕΜΑ 50% ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ, 70% ΣΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ και 90% ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ !!!
Ή αυτό, ή τίποτα.
Αν δεν το δεχθείτε, πρόβλημά σας.
Θα τα πούμε στα Δικαστήρια !!!
Αν βέβαια μέχρι τότε έχετε βρει τις παράνομες, ανήθικες και καταχρηστικές πρωτότυπες συμβάσεις μας με τις ΑΛΗΘΙΝΕΣ υπογραφές μας, για να μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στο ακροατήριο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών !!!
Και φυσικά, μην τολμήσετε να προσκομίσετε συμβάσεις μαϊμού, με πλαστογραφημένες τις υπογραφές μας, γιατί θα σας στείλουμε στη φυλακή, και εσάς και τους δικηγόρους σας !!!


Το newmoney.gr παρουσιάζει το πλήρες σχέδιο νόμου του ΥΠΑΝ για τα κόκκινα δάνεια

Διαβάζουμε σήμερα στο newmoney.gr :
Σημαντικές περικοπές σε δανειακές, φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες περιέχει το προσχέδιο νόμου που έχει αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης του Υπουργείου Ανάπτυξης με την τρόικα για τα κόκκινα δάνεια.
Στα κυριότερα σημεία αναφέρεται, έκπτωση των συνολικών απαιτήσεων μέχρι 50% με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, διαγραφές απαιτήσεων ως προς κεφάλαιο και τόκο. 

Ως προϋποθέσεις ορίζεται ανά επιλέξιμο οφειλέτη οι υποχρεώσεις προς το πιστωτικό ίδρυμα να μην ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.
Παράλληλα προβλέπεται αποπληρωμή σε περίοδο τουλάχιστον 10 ετών με παρεχόμενη περίοδο χάριτος ίση προς 12 ημερολογιακούς μήνες. 
Το πιστωτικό ίδρυμα που προβαίνει σε αυτή την επιλέξιμη διαγραφή δικαιούται να λάβει το ποσό επιδότησης τόκου για διάστημα 24 μηνών που ακολουθεί τη διαγραφή, με επιτόκιο που δεν υπερβαίνει το εκάστοτε ισχύον euribor συν περιθώριο ίσο προς 4% συν τις εκάστοτε νόμιμες προσαυξήσεις.
Παράλληλα, ο οφειλέτης που έχει λάβει επιλέξιμη διαγραφή δικαιούται ρύθμισης των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων του.
Η παροχή των ρυθμίσεων συνεπάγεται την αναστολή ποινικών διώξεων, των ποινικών αδικημάτων της έκδοσης ακάλυπτης επιταγής και ισχύει για όσο χρονικό διάστημα προβλέπεται να διαρκέσει η εκπλήρωση των υποχρεώσεων του οφειλέτη.
Παράλληλα, αίρεται η απαγόρευση ή το κόλλημα έκδοσης επιταγών, που είχε επιβληθεί στον οφειλέτη.
Αναστέλλονται οι ατομικές διώξεις σε βάρος του οφειλέτη από πιστωτικό ίδρυμα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Στην συνδρομή των προϋποθέσεων που καθιστούν τον οφειλέτη επιλέξιμο αποτυπώνεται και η καθαρή περιουσιακή του σχέση, σε βεβαίωση που υπογράφεται από τον ίδιο και τον κάθε συνοφειλέτη του.
Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, με κύκλο εργασιών μέχρι 900.000 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία μέχρι την 31/12/2013.
Παράλληλα, με τις ρυθμίσεις διαγράφονται προσαυξήσεις και πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ως προς οφειλές που κατέστησαν υπερήμερες προς το Δημόσιο από 1/1/2010 έως 31/12/2013.
Η εξόφληση των αναδιαρθρωμένων υποχρεώσεων δεν μπορεί να επεκταθεί πέραν των 120 μηνών.
Στις ρυθμίσεις εξαιρούνται ποσά οφειλών από μη απόδοση ΦΠΑ στο βαθμό που οι απαιτήσεις του οφειλέτη δεν έχουν εισπραχθεί καθώς και φόρου μισθωτού υπηρεσιών.
Τέλος, οι οφειλές προς τους εργαζομένους με βάση το άρθρο 154 του πτωχευτικού κώδικα υποχρεούνται να καταβληθούν σε 12 άτοκες ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Στο ίδιο προσχέδιο νόμου περιλαμβάνονται οι προϋποθέσεις για τη συμφωνία των πιστωτών.
Όπως θα δείτε, υπάρχουν ειδικές μέριμνες ως προς τις διευκολύνσεις που θα τύχουν οι συστημικές τράπεζες, προβλέψεις εκπτώσεων αλλά και προστασία τόσο προς τους δανειολήπτες όσο και ως προς τους εγγυητές αυτών που σε πολλές περιπτώσεις είχαν μείνει ακάλυπτοι.

ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : ΜΕΙΟΝ - 169 ΔΙΣ => ΜΕΙΩΣΗ 23%

Συγκλονιστικά στοιχεία: 

Τα ελληνικά νοικοκυριά έχασαν 170 δισ. στην κρίση  / Ελβετική έρευνα 

Στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν αυτή τη στιγμή 34.723 νοικοκυριά... εκατομμυριούχοι. Εχουν δηλαδή πλούτο άνω του 1 εκατ. ευρώ !!!
Στη Ελλάδα το πλουσιότερο 10% των Ελλήνων ελέγχει το 39% του ιδιωτικού πλούτου της χώρας και το πλουσιότερο 1% ελέγχει το 13%.

Δραματικές επιπτώσεις στον πλούτο των Ελλήνων προκάλεσε η κρίση, σύμφωνα με έρευνα της ελβετικής τράπεζας Julius Baer με τίτλο «Wealth Report Europe».
Συγκεκριμένα, ο καθαρός πλούτος στην Ελλάδα συρρικνώθηκε κατά 169 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσοστό μείωσης 23%. Υπάρχουν, όμως, και χειρότερα: Στην Ισπανία η υποχώρηση του πλούτου έφτασε το 28% ή 1,4 τρισ. Ευρώ! Κι όμως, στο σύνολο της Ευρώπης καταγράφεται άνοδος 1,7% και ο συνολικός πλούτος αγγίζει τα 56 τρισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι στον πλούτο υπολογίζονται τα ακίνητα και καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια αλλά δεν περιλαμβάνονται τα χρέη.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ !!!

Οι κρατικοδίαιτες ελληνικές τράπεζες, αφού πρώτα έφαγαν τα χρήματα των καταθέσεων και των φορολογουμένων, τώρα ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τα δάνειά μας στην ΕΚΤ, έναντι εξευτελιστικών τιμημάτων !!!
Στο Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ !!!
Αντί να χαρίσουν τα δάνειά μας στην ΕΚΤ, να τα πουλήσουν εμμέσως σε εμάς τους ίδιους, κουρεύοντας 50% τα Στεγαστικά, 70% τα Επιχειρηματικά και Καταναλωτικά και 90% τις Πιστωτικές Κάρτες !!!
Έτσι, και περισσότερα θα εισπράξουν και τους δανειολήπτες θα αποζημιώσουν, για τα χρήματα που μας έφαγαν ως καταθέτες και φορολογούμενους !!! 

Ντράγκι: Μόνο με “επιτήρηση” αγορά τιτλοποιημένων δανείων για την Ελλάδα

Διαβάζουμε στον enikos.gr :
Ντράγκι : Μόνο με επιτήρηση η αγορά τιτλοποιημένων δανείων για την Ελλάδα !!!
Άνοιγμα και σε χώρες με αξιολόγηση κάτω από “ΒΒΒ-“ όπως η Ελλάδα και η Κύπρος ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
Όπως ξεκαθάρισε όμως ο κ.Ντράγκι, για να προχωρήσει η αγορά των ελληνικών ABS θεωρείται προϋπόθεση «να υπάρχει υφιστάμενο πρόγραμμα με την ΕΕ». «Χωρίς πρόγραμμα δεν υπάρχουν αγορές», ξεκαθάρισε και διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο χρόνια και οι αγορές θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο: «Η ΕΚΤ μπορεί να ξεκινήσει την αγορά καλυμμένων ομολόγων από τα μέσα Οκτωβρίου και ABS από το τέταρτο τρίμηνο του 2014». Όσο για το ύψος του προγράμματος, χωρίς να δώσει συγκεκριμένα νούμερα, είπε ότι θα κινείται περίπου στο 1 τρις.ευρώ.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τόνισε ότι οι χώρες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αγοράς πρέπει να έχουν ένα υφιστάμενο πρόγραμμα με την Ε.Ε και όταν ρωτήθηκε απάντησε ότι αυτό ισχύει και για την Ελλάδα: «Θέλουμε να είμαστε όσο πιο περιεκτικοί γίνεται, αλλά με φρόνηση. Έχουμε αποφασίσει να συμπεριλάβουμε χώρες που έχουν αξιολόγηση κάτω από ΒΒΒ-, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, με δύο προϋποθέσεις: Η πρώτη είναι πως θα υπάρξουν μια σειρά μέτρα που θα περιορίσουν το ρίσκο για τις συγκεκριμένες αγορές που θα γίνουν εκεί, ώστε τα στοιχεία ενεργητικού που αγοράζονται να έχουν ανάλογο ρίσκο με τα στοιχεία που αγοράζονται αλλού. Και υπάρχει και μια δεύτερη προϋπόθεση, η οποία βασικά είναι ότι οι χώρες θα έχουν ένα πρόγραμμα με την Ε.Ε.» .
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει να αυξηθεί ο υπερβολικά χαμηλός πληθωρισμός στην ευρωζώνη και να φθάσει κοντά στο ποσοστό-στόχο της ΕΚΤ, που είναι κάτω από, αλλά κοντά στο 2%. Διευκρίνισε επίσης ότι στο πρόγραμμα αγοράς εκ μέρους της ΕΚΤ αξιογράφων από ιδιωτικές τράπεζες (ABS) θα συμπεριληφθούν τιτλοποιημένα δάνεια τραπεζών της Ελλάδας και της Κύπρου, παρά το ότι δεν θεωρούνται καν επένδυση από τους οίκους αξιολόγησης.

ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ !!! ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ !!!

Κάποιοι ανεγκέφαλοι εκεί στους ΑΝΕΛΛ, αντί να κοιτάξουν να λύσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν στο κόμμα τους, επιχειρούν να μεταθέσουν αλλού τις ευθύνες τους, επινοώντας ανύπαρκτα σενάρια δήθεν εξωτερικών εχθρών που επιβουλεύονται τους ΑΝΕΛΛ.
Στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία 24ωρα διακινούν το φανταστικό σενάριο ότι δήθεν το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ, σε συνεννόηση και συνεργασία με τους βουλευτές Νίκο Νικολόπουλο και Ραχήλ Μακρή, οι οποίοι δήθεν βρίσκονται καθημερινά για το σκοπό αυτό στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ, στην Πλατεία Ομονοίας, επιχειρούν να διαλύσουν τους ΑΝΕΛΛ και, μάλιστα, χρησιμοποιώντας το άθλιο και φανταστικό αυτό σενάριο, παρακινούν και προτρέπουν στελέχη τους να μεταβούν οργανωμένα στα γραφεία του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ και να τα κάνουν όλα γυαλιά-καρφιά.
Ενημερώνουμε λοιπόν τα άθλια και ηλίθια αυτά υποκείμενα ότι δεν απειλούμαστε, δεν τους φοβόμαστε και ότι καλά θα κάνουν να κοιτάξουν τα χάλια τους, που βρίσκονται μέσα στους ΑΝΕΛΛ και όχι έξω στην κοινωνία, αφού δεν τους φταίει κανείς αν οι βουλευτές τους νομιμοποιούν με τις υπογραφές τους τις άθλιες τροπολογίες που ψηφίζουν καθημερινά στη Βουλή οι κυβερνητικοί βουλευτές.
Δεν σας φταίμε κύριοι εμείς που δημοσιεύσαμε το κείμενο της τροπολογίας με τις υπογραφές των βουλευτών σας.
Φταίτε εσείς οι ίδιοι, που πρώτα επιτρέψατε αυτό να συμβεί και, στη συνέχεια, το συγκαλύψατε, για να μην το μάθουν οι ψηφοφόροι σας και σας πάρουν με τις πέτρες.
Αν τολμάτε, ελάτε.
Σας περιμένουμε.

ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Η ΠΛΗΓΗ ΜΙΑΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

Ανχελ Γκουρία: Με τέτοια ανεργία στην Ελλάδα μιλάμε για μια χαμένη γενιά

ΟΙ ΥΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΥΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΛΕΙΑΔΑ ΑΛΛΩΝ ΔΕΙΝΩΝ..... ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΡΠΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΗΣ......,ΤΟΥ ΑΔΡΑΝΟΥΣ 'WAIT AND SEE' ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ....! (αυτά για να μη αυτοπαρηγορούμαστε υποστηρίζοντας ότι ....τυχαία συνέβησαν όλα όσα μας συνέβησαν.....)  

Η ανεργία των νέων έχει φθάσει σε ανησυχητικά επίπεδα, ξεπερνώντας το 50% σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία και είναι πραγματικός ο κίνδυνος να μιλάμε για μία χαμένη γενιά, τόνισε, σε ομιλία του, στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ο γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Παρουσιάζοντας τις ετήσιες δραστηριότητες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού επισήμανε ότι η ανεργία των νέων έχει φθάσει σε ανησυχητικά επίπεδα.

Σε χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, η ανεργία των νέων ξεπερνά το 50%, υπογράμμισε ο κ. Γκουρία τονίζοντας ότι, είναι πραγματικός πλέον ο κίνδυνος να μιλάμε για μία χαμένη γενιά.

ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ... !

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ολο το παρακήνιο και τα σενάρια για την κυβέρνηση - Γιατί Σαμαράς και Βενιζέλος ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΠΑΜΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗ ΣΤΑΝΗ... 

Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, με την έναρξη των εργασιών της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, την ερχόμενη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου θα ζητήσει η κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε επισήμως το απόγευμα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη:

«1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και την συνταγματική πρακτική ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015 και

2. Μετά την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος».
Με την κίνηση αυτή ουσιαστικά Σαμαράς και Βενιζέλος «ρίχνουν το γάντι» στους βουλευτές οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες ασκούσαν έντονη κριτική στην κυβέρνηση. Πολλοί εκ των οποίων δε, μιλούσαν για επίσπευση της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Βάζουν επίσης τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές, δηλαδή σε περίπτωση που υπερψηφιστεί η κυβέρνηση ο μόνος λόγος να γίνουν πρόωρες εκλογές θα είναι μόνο εφόσον δεν βρεθούν οι 180 βουλευτές για εκλογή Προέδρου.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΒΟΥΛΕΥΤΑΡΑ !!! ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ 1500 ΤΟ ΜΗΝΑ, ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ 500 !!!

Η ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ !!!

Ψήφος εμπιστοσύνης: μη χάσετε την τελευταία παράσταση του σατιρικού δράματος στη Βουλή

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ ΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΜΠΗΙΑΣ ΤΟΥΣ !!!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ : ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑΣ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΜΙΞΙΑΣ !!!

Οι Έλληνες πρέπει να ντρεπόμαστε που εκχωρήσαμε τη ζωή, την εθνική κυριαρχία και την περιουσία μας σε αυτά τα ζώα !!!
Αυτοί είναι να τους έχουμε για υπηρέτες, όχι για αφεντικά !!!
Να τους ζέψουμε να δουλεύουν στη φάμπρικα και να μας φέρνουν κάθε μέρα την είσπραξη στο σπίτι !!!
Την αποποινικοποίηση της αιμομιξίας προτείνει το Συμβούλιο Ηθικής της Γερμανίας με το σκεπτικό ότι το κράτος δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύει τις σεξουαλικές σχέσεις ανάμεσα σε αδέλφια διαφορετικού φύλου !!!



 «Το ποινικό δίκαιο δεν είναι το κατάλληλο μέσο για να διατηρηθεί ένα κοινωνικό ταμπού. Το θεμελιώδες δικαίωμα ενήλικων αδελφών στη σεξουαλική αυτοδιάθεση βαραίνει περισσότερο από την αφηρημένη ιδέα της προστασίας της οικογένειας", αναφέρει το Συμβούλιο. Για να στηρίξει την άποψη του το Συμβούλιο υποστηρίζει ότι οι γενετικές ανωμαλίες από αιμομικτικές σχέσεις είναι ένας μύθος και αναφέρει ότι αν ήταν έτσι, τότε θα έπρεπε να απαγορευτεί δια νόμου η τεκνοποίηση και στα ζευγάρια που χωρίς να έχουν κάποια συγγένειας παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες να φέρουν στη ζωή παιδιά με κάποια γενετική ανωμαλία. Η υπόθεση που έδωσε αφορμή στην παρέμβαση του Συμβουλίου Ηθικής είναι αυτή του Πάτρικ και της Σούζαν που μεγάλωσαν χωριστά αλλά όταν γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν και απέκτησαν μαζί 4 παιδιά, εκ των οποίων τα δύο παρουσιάζουν αναπηρία. Το δικαστήριο καταδίκασε σε τριετή κάθειρξη για αιμομιξία τον Πάτρικ ο οποίος προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χωρίς επιτυχία.

Πηγή: www.lifo.gr

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ - ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ .., ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ !

Έτσι πάνε να ρυθμίσουν .....ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ 

τα “ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ” 


ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ.... - ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ !! ΕΔΩ Η ΚΑΛΗ ΡΥΘΜΙΣΗ !!! 

Όποιος πρόλαβε... τη ρύθμιση είδε. Περίπου 110 χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις θα κληθούν μέσα στην επόμενη διετία να “εκμεταλλευτούν” το νέο πλαίσιο και να τα βρουν με τις τράπεζες, ρυθμίζοντας τις οφειλές τους. Υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα κριθούν βιώσιμες.
Στο πλαίσιο για τη ρύθμιση των “κόκκινων” δανείων που έχει καταλήξει η κυβέρνηση και αναμένεται το πράσινο φως από την Τρόικα, οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν συνολικά τα χρέη τους προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, με τη διευκόλυνση να φτάνει έως και τα δέκα χρόνια (120 δόσεις).
Προσοχή όμως! Οι δανειολήπτες που θα εισέλθουν σε καθεστώς ρύθμισης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, όποιος μπει σε ρύθμιση και στην πορεία δεν πληρώσει πάνω από μία δόση, τότε η ρύθμιση παύει να ισχύει, με αποτέλεσμα η οφειλή να “αναβιώνει” και αυτομάτως να επιστρέφει στα πρότερα επίπεδα.
Αναφορικά δε, με την πιθανότητα “κουρέματος”, η νομοθετική ρύθμιση θα επιτρέπει μόνο τη διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων και όχι κεφαλαίου από οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Οι τράπεζες, από την πλευρά τους, μπορούν να “διαχειριστούν” όπως αυτές κρίνουν την οφειλή...
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και θα υπάρξει συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δένδια με τους εκπροσώπους των δανειστών αύριο Τετάρτη, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη της Τρόικας δεν προτίθενται να διαφοροποιήσουν σημαντικά το σχέδιο, καθώς ο βασικός του κορμός έχει εκπονηθεί σε συνεργασία των δύο πλευρών.
Όμως ακόμη και στην περίπτωση που η Τρόικα δεχτεί το σχέδιο χωρίς να προβεί σε εκτεταμένες τροποποιήσεις, το χρονικό περιθώριο ένταξης θα ισχύσει έως το 2016, προσδίδοντας στη ρύθμιση «έκτακτο» χαρακτήρα. Στη συνέχεια, θα ισχύσει το πτωχευτικό δίκαιο, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα.
Το σχέδιο ρύθμισης των μεγάλων επιχειρηματικών οφειλών δίνει στις τράπεζες τη δύναμη να αποφασίζουν αφενός για τη βιωσιμότητα μίας εταιρείας και την αλλαγή διοίκησης και αφετέρου για το είδος και τα χαρακτηριστικά της ρύθμισης. Και αυτό γιατί η νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει πως η πλειοψηφία των πιστωτών θα μπορεί να παρασύρει τους υπόλοιπους, με αποτέλεσμα στην πλειονότητα των περιπτώσεων αν τα βρίσκουν μεταξύ τους οι τράπεζες να “κλειδώνει” η ρύθμιση. Μάλιστα, προβλέπεται η πλειοψηφία των πιστωτών να έχει δικαίωμα να κινηθεί δικαστικά για να επικυρώσει τη ρύθμιση αν συμφωνούν οι ενέγγυοι πιστωτές.
Σε ό,τι αφορά τις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν 1-9 εργαζόμενους, οι ρυθμίσεις θα γίνονται μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασίας. Ουσιαστικά, η ρύθμιση για τις σχεδόν 100 χιλ. μικρές επιχειρήσεις που συνολικά χρωστάνε 5 δισ. ευρώ, θα είναι οριζόντια. Στην πράξη, οι επιχειρήσεις θα έρχονται σε επαφή με τις τράπεζες, θα εξετάζουν όλες τις λύσεις που προσφέρει το πλαίσιο ρυθμίσεων της Τράπεζας της Ελλάδος και στη συνέχεια θα “πακετάρουν” τις οφειλές τους σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται συνολική αντιμετώπιση της οφειλής
Για τις περίπου 10 χιλ. μεγάλες επιχειρήσεις θα υπάρξει διαφορετική “διαχείριση” καθώς θα εξεταστούν μία προς μία και θα προσφερθεί η “κατάλληλη” λύση, ανάλογα πάντα με το βαθμό... βιωσιμότητας κάθε εταιρείας.
Ο αντίκτυπος για τις τράπεζες
Είναι δεδομένο ότι οι τράπεζες επιθυμούν να ξαναζωντανέψουν όσα περισσότερα επιχειρηματικά δάνεια γίνεται. Όχι μόνο για να επανέλθουν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα χρηματικών ροών αλλά και για να “αποδεσμεύσουν” κεφάλαια. Γιατί σήμερα έχουν κρατήσει στην άκρη περί τα 38 δισ. ευρώ για τα 82 δισ. ευρώ “κόκκινων” δανείων που υπολογίζονται στο σύστημα.
Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται επίσης ότι δάνεια θα κουρέψουν. Επιλεκτικά, αυστηρά και για περιορισμένο αριθμό δανειοληπτών. Όμως θα κουρέψουν. Εκτιμούν, μάλιστα, ότι θα καλύψουν τα κεφάλαια που θα χρειαστούν για τα δάνεια που θα “κουρευτούν” από την μελλοντική τους κερδοφορία και έχουν υπολογίσει ότι  μέσα στο 2015 θα “κουρέψουν” δάνεια άνω των 2 δισ. ευρώ.
Τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως όλα θα κριθούν στον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι ρυθμίσεις, σε συνάρτηση πάντα με τον ενιαίο ορισμό της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EBA) για τα ρυθμισμένα δάνεια που θα ισχύσει μετά τα stress tests. Γιατί όπως χαρακτηριστικά σημειώνει αρμόδιο τραπεζικό στέλεχος: “Τι νόημα έχει να κάνεις μία ρύθμιση σήμερα και αύριο να έρθει η ΕΚΤ και να σου πει ότι πρέπει να λάβεις επιπρόσθετες προβλέψεις”.
Βέβαια, το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων θα ισχύσει επίσημα από την 1η Ιανουαρίου του 2015, οπότε οι τράπεζες θα λειτουργούν ήδη υπό ενιαίο καθεστώς εποπτείας και ενιαίο πλαίσιο ορισμών για μη εξυπηρετούμενα, ρυθμισμένα και αναδιαρθρωμένα δάνεια. Κατά συνέπεια θα έχουν εικόνα και Θα γνωρίζουν τι ακριβώς θα πρέπει να κάνουν για να μην επιβαρύνουν τους ισολογισμούς τους.
Στο μεταξύ, με τη ρύθμιση για τον αναβαλλόμενο φόρο εκτιμάται ότι δίνεται κίνητρο στις τράπεζες να επιταχύνουν τις ρυθμίσεις αφού στον τελικό συμψηφισμό θα λαμβάνεται υπόψη και ο αναβαλλόμενος που έχει προκύψει από κόκκινα δάνεια και όχι μόνο από το PSI.
Το βασικό ζητούμενο, ωστόσο, είναι να περιοριστεί δραστικά η δημιουργία νέων “κόκκινων” δανείων και την ίδια ώρα να αυξηθούν -σταδιακά έστω -  οι “υγιείς” χορηγήσεις έτσι ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση χωρίς να “χαθούν” κεφάλαια. Επίσης, με την αυστηροποίηση του πλαισίου οι τράπεζες θεωρούν δεδομένο ότι θα καταφέρουν να εντοπίσουν μεγάλο μέρος των “μπαταχτσήδων” και να “αναβιώσουν” οφειλές μερικών δισεκατομμυρίων που σήμερα δεν εξυπηρετούνται σκοπίμως.



Πηγή:www.capital.gr

ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ !!! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ !!!

Τραγελαφικές καταστάσεις γύρω από ένα φορολογικό σύστημα με δύο μέτρα και δύο σταθμά !!!
Μηδενική φορολογία βάσει της ετήσιας δήλωσης που υποβάλλουν στη Δ.Ο.Υ. έχουν οι ξένοι ιδιοκτήτες πολυτελών βιλών !!!
Εν μέσω οικονομικής κρίσης, που οι ιδιοκτήτες ακινήτων πληρώνουν έως και 40 φόρους, επιβαρύνσεις, τέλη στα ακίνητα, οι κάτοικοι εξωτερικού που έχουν σπίτια στην Ελλάδα δεν έχουν κανένα απολύτως τεκμήριο, με αποτέλεσμα για οικίες και αυτοκίνητα που διατηρούν στο εσωτερικό της χώρας να τυγχάνουν μίας άλλης φορολογικής μεταχείρισης !!!

Ούτε ευρώ φόρο για βίλες! ~ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΞΕΝΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Ν. Μαγνησίας Αριστείδης Παπανδρέου, εξήγησε ότι οι κάτοικοι εξωτερικού δεν φορολογούνται με τον καινούργιο νόμο, με βάση το τεκμαρτό εισόδημα, για σπίτια, αυτοκίνητα και σκάφη, που διατηρούν στην Ελλάδα, κάτι που δεν ίσχυε τις προηγούμενες χρονιές.

Πόσο δίκαιο, όμως, είναι ένα φορολογικό σύστημα που ενώ επιβαρύνει δυσβάσταχτα τον Ελληνα κάτοχο ακινήτων προκαλεί μηδενική επιβάρυνση σε ξένους ιδιοκτήτες ακινήτων;

Οι Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό και διατηρούν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ήταν το μείζον θέμα που προσπάθησε να αντιμετωπίσει ο καινούργιος φορολογικός νόμος. Πράγματι ο Νόμος 4172/13 απάλλαξε τους Ελληνες κατοίκους του εξωτερικού από τη φορολογία ακινήτων στην Ελλάδα, όμως, συμπεριέλαβε στην ίδια κατηγορία και τους αλλοδαπούς ιδιοκτήτες. Ποιο είναι το αποτέλεσμα;

Στη Μαγνησία ενδεικτικά, είπε ο κ. Παπανδρέου, η περιοχή που εκτείνεται γεωγραφικά από την Αφησσο μέχρι τον Κάλαμο σε ποσοστό άνω του 50% κατοικείται από Γερμανούς, Ολλανδούς και Αγγλους.

«Μέχρι πρότινος ένας ξένος που έχει ένα σπίτι στο Χόρτο, επειδή υπήρχε το τεκμήριο δεν είχε αφορολόγητα ποσά. Σήμερα διατηρεί το σπίτι του και ενδεχομένως το αυτοκίνητό του κι ενώ απαιτεί να έχει δρόμο για να φτάνει στην οικία του, να υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιών και γενικά υποδομές και παροχές, ωστόσο στο ελληνικό Δημόσιο δε χρωστάει ούτε ευρώ!» πρόσθεσε.

Ο Νόμος 4172/13 δεν προβλέπει φορολογία στους αλλοδαπούς κατοίκους εξωτερικού, φυσικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα.

Γι’ αυτό το λόγο προκαλεί και διάχυτο προβληματισμό. Αν και οι ξένοι ιδιοκτήτες σπιτιών θα πληρώσουν φόρο μέσω του ΕΝΦΙΑ, αναπάντητο παραμένει γιατί ο Ελληνας εργάτης που δηλώνει εισόδημα 5.000 ευρώ και έχει στην ιδιοκτησία του ένα σπίτι με τεκμήριο κατοχής 4.500 ευρώ και ένα αυτοκίνητο με τεκμήριο 4.000 ευρώ συν 3.000 ευρώ που είναι το ελάχιστο τεκμήριο των φορολογουμένων φορολογείται με τεκμαρτό εισόδημα 16.500 ευρώ και ο ξένος ιδιοκτήτης με μηδενικό όταν και οι δύο έχουν από ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα;

Ο ΙΣΠΑΝΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ !!!

Ονομάζεται Ρομπέρτο Ρίβας. 
Είναι Ισπανός πυροσβέστης. 
Πριν λίγες μέρες καταδικάστηκε από την ισπανική δικαιοσύνη και του επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ !!!
Το αδίκημα του Ρίβας ήταν ότι αρνήθηκε να εκτελέσει την εντολή των ανωτέρων του, να σπάσει την κλειδαριά στο σπίτι που διέμενε μια 85χρονη και να προχωρήσει στην έξωση της υπέργηρης γυναίκας, η οποία αδυνατούσε να πληρώσει το στεγαστικό της δάνειο !!!



Στην Ισπανία των χιλιάδων πλειστηριασμών σπιτιών από τις τράπεζες, η πολιτεία έχει αποφασίσει να αναθέτει στην Πυροσβεστική την διαδικασία της έξωσης των ανήμπορων ανθρώπων που έχουν οικονομικά καταστραφεί. Όταν οι ένοικοι του σπιτιού δεν συνεργάζονται και δεν… συμμορφώνονται στο ξεσπίτωμά τους, ανατίθεται στην Πυροσβεστική να παραβιάζει την είσοδο του σπιτιού. Και να πετάει τους ανθρώπους μαζί με τα υπάρχοντά τους έξω από το σπίτι. Έτσι οι τράπεζες παραλαμβάνουν το σπίτι «καθαρό»….

Ο Ισπανός πυροσβέστης αρνήθηκε να το κάνει. Αρνήθηκε να συνεργαστεί και να υπακούσει στην εντολή. Αρνήθηκε να ξεσπιτώσει την 85χρονη. Και η πολιτεία τον οδήγησε σε δίκη. Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και στο ερώτημα γιατί δεν εκτέλεσε την εντολή που του είχε δοθεί, ο Ρίβας απάντησε:«Εγώ σώζω ανθρώπους, δεν σώζω τράπεζες».

Η πολιτεία τιμώρησε τον Ρίβας για την ανυπακοή και την απείθειά του. Αμέσως μετά τη δίκη, εξερχόμενος της αίθουσας, ο Ρίβας πέρασε καταχειροκροτούμενος ανάμεσα από τους συναδέλφους του που είχαν παραταχθεί στην έξοδο του δικαστηρίου για να τον υποδεχτούν. Σε χειροκροτήματα ξέσπασε και το πλήθος του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στο χώρο. Ανάμεσά τους ήταν και τα μέλη του Συνδέσμου Θυμάτων Στεγαστικών Δανείων που έχει συσταθεί στην Ισπανία.

ΡΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΟΡΝΙΑ, ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ;;;

Σκανδαλώδης προσπάθεια ξεπλύματος των ευθυνών των παραγόντων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας για το οικονομικό έγκλημα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου «Αθήνα ΄97»,  μέσω βουλευτικής τροπολογίας κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας !!!

Η διακομματική τροπολογία που υπογράφεται από τους Άδωνη Γεωργιάδη, Πύρρο Δήμα, Κώστα Σκανδαλίδη, Γιάννη Κουτσούκο, Γιάννη Δημαρά, Άννα Καραμανλή, Σταυρούλα Ξουλίδου, περιέχει πλήθος ανακριβειών, παραπλανά σκόπιμα το Κοινοβούλιο δηλώνοντας ότι «δεν έχει διαπιστωθεί ουδεμία παράβαση κλπ». 

Κατ’ αυτό τον τρόπο ακυρώνονται θεσμοί όπως οι Οικονομικές Επιθεωρήσεις, το Ελεγκτικό Συνέδριο, οι Δικαστικές Αρχές, που εδώ και χρόνια έχουν εκδώσει αναλυτικά πορίσματα με συντριπτικά στοιχεία για τις οικονομικές ατασθαλίες και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και ταυτόχρονα επιχειρείται παρέμβαση σε μια υπόθεση που δεν έχει κλείσει ούτε στο οικονομικό της σκέλος.
Οι υπογράφοντες βουλευτές επιμελώς παρακάμπτουν τα στοιχεία που αναφέρονται στα πορίσματα, όπως η αδικαιολόγητη υπέρβαση κατά 10 δισεκατομμύρια δραχμές του αρχικού προϋπολογισμού της διοργάνωσης (από 9,2 σε 19 δις.), οι μαύρες τρύπες στη διαχείριση των εισιτηρίων (250 εκατ. δρχ), οι απ’ ευθείας αναθέσεις για τις τελετές έναρξης και λήξης με τις υπερκοστολογήσεις, οι παράνομες δαπάνες χωρίς παραστατικά, η παράλειψη ασφάλισης μεγάλου αριθμού εργαζομένων, οι σκανδαλώδεις συμβάσεις με την τότε ΕΡΤ και κυρίως η απόλυτη αδιαφάνεια κι έλλειψη παραστατικών στα θέματα φιλοξενίας και μετακίνησης άγνωστου αριθμού αθλητών και συνοδών.
Εκφράζουμε την απορία ποιος δικαιούται να χαρίσει τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταλογισθεί υπέρ του ΙΚΑ ;;; 
Ποιος μπορεί να σβήνει τα δεκάδες εκατομμύρια από μη παρακράτηση φόρων και χαρτοσήμου, τα δεκάδες εμβάσματα από το εξωτερικό που κατέληγαν σε άγνωστους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα παράνομα πριμ και παχυλούς μισθούς «στελεχών» που παράνομα εξακολουθούσαν να ρέουν ακόμα και πολλούς μήνες μετά τη λήξη των συμβάσεων ;;;
Ευτυχώς που τουλάχιστον ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ξέπλυνε την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛΛ, από τη ντροπή της υπογραφής της Ντροπολογίας !!!



Θεωρούμε ότι η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου του «Αθήνα ΄97» λειτουργεί ως πρόκριμα για την συγκάλυψη της ασύγκριτα μεγαλύτερης λεηλασίας δημόσιου χρήματος που έγινε στους Ολυμπιακούς αγώνες και στο «Αθήνα 2004». Το πολιτικό και αθλητικό κατεστημένο προσπαθεί να διασωθεί εν΄ όψη της προδιαγραφόμενης ανατροπής και της έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας. Οι εκάστοτε Υφυπουργοί και Γενικοί Γραμματείς Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας είναι συνένοχοι. Πως προχωρά η δικαστική διερεύνηση για την συγκάλυψη του σκανδάλου από τη μεριά τους;

Σήμερα κανείς δεν δικαιούται να υποκρίνεται ότι το «κλείσιμο» του Αθήνα ΄97 αποτελεί τυπική διαδικασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια έχει καταθέσει πληθώρα ερωτήσεων για το σκάνδαλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου «Αθήνα΄97» απαιτώντας τα πορίσματα, ασκώντας έλεγχο για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις των ελέγχων (ερωτήσεις Γιάννη Δραγασάκη 2523/30-7-2004, 11571/15326/8-6-2006, 567/27-12-2006, 10-42008), έχει κάνει ακόμα και αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ώστε να αποφευχθεί η παραγραφή των αδικημάτων (Γιάννης Δραγασάκης 7-11-2007).

ΟΣΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣΔΟΚΕΙΤΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ........ ΜΗ ΦΑΤΕ, ΘΑΧΕΙ ΓΛΑΡΟ !!!

ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ !!! ΞΥΠΝΑΕΙ, ΒΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ !!!

Η Αργεντινολόγος-Ροδακινοπαραγωγός-Εκπρόσωπος Τύπου ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ κάνει πραγματικά σκυλίσια ζωή.
Ξυνπάει το πρωί !!! 
Βάφεται !!! 
Την βάζει ο σωφέρ στο αυτοκίνητο !!! 
Και την πηγαίνει στο πρωϊνό του Παπαδάκη !!! 



Λίγο τόχετε αυτό ;;; 
Ούτε για χέσιμο δεν προφταίνει να πάει η κλασομπανιέρα !!!
Ξαναψηφίστε την οι μαλάκες που τη στείλατε στη Βουλή !!!


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΜΕ 1 ΤΡΙΣ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΑΝ ΩΣ ΧΡΗΜΑ !!!

Δριμύτατες κατηγορίες, όπως ότι μετέτρεψε την ΕΚΤ σε ''bad bank'', εξαπολύει κατά του Μ. Ντράγκι αλλά και κατά της Α. Μέρκελ ο γερμανός οικονομολόγος Χ. Βέρνερ Σινν, με άρθρο του στους Financial Times.

Sinn: Η Μέρκελ πρέπει να σταματήσει τις... παρανομίες Ντράγκι






















ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Ή ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ" ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΣΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.
ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΧΘΟ ΣΑΣ !!! 

Παρά τις διαμαρτυρίες της Bundesbank, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσφέρει στις τράπεζες της Ευρώπης μεγάλη βοήθεια. Για να τις βοηθήσει να ταιριάξουν με την προτεινόμενη τραπεζική ενοποίηση, η ΕΚΤ προτείνει να τις ξελαφρώσει από ένα τμήμα εκ των δυνητικά τοξικών δανείων που έχουν διαθέσει στον ιδιωτικό τομέα, τα οποία θα τιτλοποιηθούν σε χρεόγραφα ABS και θα τα αναλάβει ο ισολογισμός της κεντρικής τράπεζας.
Ένα τρισεκατομμύριο ευρώ σε τραπεζική ρευστότητα δημιουργήθηκαν από «αέρα κοπανιστό», για να τακτοποιηθούν οι λογαριασμοί με τους ξένους

Η ΕΚΤ θα προτιμούσε να αγοράζει τα καλύτερα κομμάτια από αυτά τα χρεόγραφα και να αφήνει τα περισσεύματα «junk» στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Επειδή όμως οι πολιτικοί δεν παίζουν το παιχνίδι, η ΕΚΤ θα πρέπει να... κλείσει τη μύτη της και να ολοκληρώσει τη μετατροπή της σε υπηρεσία διασώσεων.

Η ΕΚΤ ξεκίνησε ως κεντρική τράπεζα που θα εκτελούσε το έργο της νομισματικής πολιτικής, παρέχοντας ρευστότητα για εγχώρια χρήση. Όμως όταν η χρηματοπιστωτική κρίση ξέσπασε το 2008, οι τράπεζες της Ιρλανδίας και της νοτίου Ευρώπης ήλθαν αντιμέτωπες με τεράστια έλλειψη ξένων δανείων, τα οποία τους είχαν γίνει απαραίτητα. Η ΕΚΤ επέτρεψε στις εθνικές κεντρικές τράπεζες αυτών των χωρών να καλύψουν τις ελλείψεις, δανείζοντας όλο περισσότερο χρήμα, με όλο πιο άχρηστες εγγυήσεις.

Αυτή η άσκηση δημιουργίας χρήματος ξεπέρασε τα όρια που ήταν απαραίτητα για να διασφαλιστεί η εγχώρια ρευστότητα: Ένα τρισεκατομμύριο ευρώ σε τραπεζική ρευστότητα δημιουργήθηκαν από «αέρα κοπανιστό», για να τακτοποιηθούν οι λογαριασμοί με τους ξένους. Οι πολίτες των έξι κρατών που ενεπλάκησαν σε αυτήν τη διαδικασία, χρησιμοποίησαν τα χρήματα για να ξεπληρώσουν τα ξένα δάνεια και να αγοράσουν ξένα αγαθά.

Το σχέδιο της ΕΚΤ να αγοράσει χρέη θα καταλήξει να μεταφέρει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, δισεκατομμύρια ευρώ, από τους φορολογούμενους πολίτες της ευρωζώνης στους πιστωτές

Η ΕΚΤ προχώρησε καθοδηγώντας τις εθνικές κεντρικές τράπεζες να παράσχουν σε κράτη υπό κρίση δάνεια ύψους 223 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του αποκαλούμενου προγράμματος Securities Markets Programme (SMP). Ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, επιπλέον πρόσφερε απεριόριστη προστασία στα κρατικά τους ομόλογα, επισημοποιώντας την δέσμευσή του να κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να σώσει το ευρώ, υπό την ομπρέλα των «outright monetary transactions» (OMT). Με αυτά, μειώθηκαν τα επιτόκια με τα οποία δανείζονταν οι χρεωμένες χώρες της ευρωζώνης και αντιστράφηκαν οι ζημίες των ξένων πιστωτών τους, πυροδοτώντας ένα ακόμη όργιο δανεισμού.

Η ΕΚΤ μετατρέπεται σε bad bank

Όσο έντονα κι αν είναι αυτά τα μέτρα, ίσως ωχριούν μπροστά σε αυτά που μελετώνται. Προσφέροντας άμεσα πίστωση στον ιδιωτικό τομέα, η ΕΚΤ μπαίνει σε πολύ μεγαλύτερη αρένα. Ο κ. Ντράγκι έχει σχολιάσει ότι, ως πρώτο βήμα, σκοπεύει να επεκτείνει τον ισολογισμό της ΕΚΤ κατά 1 τρισ. ευρώ. Όταν έληξε η άνθηση της αγοράς ακινήτων, πολλοί ιδιώτες δανειολήπτες στην νότιο Ευρώπη κόντεψαν να χρεοκοπήσουν. Το σχέδιο της ΕΚΤ να αγοράσει τα χρέη τους, θα καταλήξει να μεταφέρει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, δισεκατομμύρια ευρώ, από τους φορολογούμενους πολίτες της ευρωζώνης, στους πιστωτές αυτών των άτυχων ατόμων και εταιριών. Όπως σχολίασε παλαιότερα ο διευθύνων σύμβουλος της UBS και πρώην διοικητής της Bundesbank, Aλεξ Βέμπερ, η ΕΚΤ μετατρέπεται σε bad bank.

Ο κ. Ντράγκι δεν θα τολμούσε ποτέ να υποσχεθεί ότι θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» χωρίς την υποστήριξη των αρχηγών κυβερνήσεων, και ειδικά της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκέλα Μέρκελ

Η ΕΚΤ δηλώνει ότι αυτά τα ανορθόδοξα μέτρα είναι απαραίτητα για να καταπολεμηθεί ο υποβόσκων αποπληθωρισμός. Δεδομένου ότι οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν (αν και βραδέως, δεδομένου ότι ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώνεται στο 0,9%), ο ισχυρισμός μοιάζει σαν φύλλο συκής. Σε κάθε περίπτωση, ο αποπληθωρισμός δεν συνιστά κίνδυνο για την νότιο Ευρώπη, αλλά βασική προϋπόθεση για αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας. Δεν είναι τίποτα λιγότερο από δημοσιονομική διάσωση –κάτι που η ΕΚΤ δεν έχει δικαίωμα να κάνει, όπως διακήρυξε και το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας, κηρύσσοντας παράνομα τα OMT.

Κι όμως, οι πολιτικοί μπορεί και πάλι να κρατήσουν τα στόματά τους κλειστά για τις παραβάσεις της ΕΚΤ. Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης ίσως να νοιώθουν ακόμη και ευγνωμοσύνη που η ΕΚΤ λαθραία κάνει κάτι, για το οποίο σε διαφορετικές περιπτώσεις θα έπρεπε να ληφθεί έγκριση από αυστηρά κοινοβούλια. Ο κ. Ντράγκι δεν θα τολμούσε ποτέ να υποσχεθεί ότι θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» χωρίς την υποστήριξη των αρχηγών κυβερνήσεων, και ειδικά της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκέλα Μέρκελ. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, το ανέφερε ανοιχτά πρόσφατα.

Αλλά το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας έχει ρητά απαγορεύσει στη γερμανική κυβέρνηση να αδρανεί όταν η ΕΚΤ παραβιάζει τις αρμοδιότητές της.
SSL Certificates