.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΡΑΤΑΣΗ - ΑΝΑΣΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ !!!

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών έχουν ετοιμάσει εισήγηση για παράταση μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου στην προθεσμία υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ αλλά και στην πληρωμή του φόρου !!!

«Ανάσα» 30 ημερών για ένα εκατομμύριο φορολογούμενους
Η συγκεκριμένη «ανάσα» για ένα εκατομμύριο επιτηδευματίες αναμένεται να είναι μια από τις πρώτες εισηγήσεις προς τον νέο πολιτικό προϊστάμενο του υπουργείου Οικονομικών και αποσκοπεί στο να κυλήσει ομαλότερα η είσπραξη του φόρου που συμπίπτει χρονικά με την «αναταραχή» των εκλογών.
Η παρέμβαση, έτσι όπως έχει συνταχθεί η εισήγηση, δεν έχει κανένα κόστος για το υπουργείο Οικονομικών πέραν ίσως της μικρής καθυστέρησης στην είσπραξη του φόρου. Τι προτείνεται; Με βάση τη νομοθεσία, ο ΦΠΑ του τελευταίου τριμήνου, πρέπει να υποβληθεί μέχρι την Παρασκευή και ο φόρος να πληρωθεί σε δύο δόσεις. Η μία δόση να καταβληθεί επίσης μέχρι την Παρασκευή και η 2η δόση μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα δηλαδή μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Προτείνεται να δοθεί η δυνατότητα στους επιτηδευματίες και τη δήλωση και την πληρωμή του φόρου να μπορέσουν να την κάνουν εμπρόθεσμα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Τι θα αλλάξει για το υπουργείο Οικονομικών αν η εισήγηση γίνει δεκτή; Αντί τα έσοδα να βεβαιωθούν στο τέλος Ιανουαρίου –με αβέβαιη την είσπραξή τους καθώς λόγω εκλογών τα πάντα ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα είχαν παγώσει- να εισπραχθούν όλα μαζί στο τέλος Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε, εκτιμάται ότι θα έχει αποκατασταθεί το κλίμα στην αγορά και θα έχουμε επιστρέψει σε φυσιολογικές ροές.

Τι κερδίζουν οι φορολογούμενοι; Χρόνο και την αποφυγή του κινδύνου να υποβάλλουν τις δηλώσεις και να πληρώσουν τον φόρο σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης που εν πολλοίς προκλήθηκαν και λόγω των εκλογών. Με όλο αυτό το κλίμα που επικράτησε κατά την προεκλογική περίοδο, οι επαγγελματίες είχαν στο μυαλό τους πώς θα εισπράξουν τις αμοιβές από τους πελάτες τους και τι θα κάνουν με το «ταμείο» και όχι πώς θα υποβάλλουν τον ΦΠΑ και πώς θα πληρώσουν τον φόρο.

Ο ΦΠΑ του Ιανουαρίου, είναι εξαιρετικά σημαντικός για τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς η συγκεκριμένη δήλωση εμπεριέχει την εορταστική περίοδο αλλά και το «κλείσιμο» της χρονιάς. Είναι κοινό μυστικό ότι τα περισσότερα έσοδα, ειδικά από τους ελεύθερους επαγγελματίες, τιμολογούνται στο τέλος του έτους. Έτσι, και ο ΦΠΑ του Ιανουαρίου, αποφέρει στο κράτος τα περισσότερα έσοδα από οποιονδήποτε άλλο. Τα έσοδα που έχουν προϋπολογιστεί προσεγγίζουν τα 1,7-1,9 δισεκατομμύρια ευρώ όταν τα συνολικά
ΠΗΓΗ
http://www.toxwni.gr/ellada/item/37770-anasa-30-imeron-gia-ena-ekatommyrio-forologoymenous
SSL Certificates