.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 7 ΔΙΣ ΣΕ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ;;;


Πρέπει να πληρώσουμε 7 Δις € μέσα σε 3 εβδομάδες !!!




Περίπου 7 δισ. ευρώ σε φόρους κυρίως σε Τέλη κυκλοφορίας, ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ πρέπει να πληρώσουν οι Έλληνες νομοταγείς φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του έτους.

Ο στόχος του Υπουργείου Οικονομικών έως το τέλος Δεκεμβρίου είναι 6,962 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα τέλη κυκλοφορίας θα αποδώσουν 1,092 δισ. ευρώ, περίπου 1 δισ. ευρώ είναι οι προσδοκώμενες εισπράξεις από τον ΦΠΑ, ενώ περισσότερα από 500 εκατ. αναμένεται να αποδώσει η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ.


Αυξημένα τέλη κυκλοφορίας του 2017 θα πληρώσουν μόνο 31.854 αυτοκίνητα με βάση την πρώτο έτος κυκλοφορίας σε χώρα της ΕΕ και όχι το πρώτο έτος κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Μειωμένα τέλη προβλέπονται για 41.978 εισαγόμενα μεταχειρισμένα κυκλοφορίας στην ΕΕ.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι ιδιοκτήτες ακινήτων προτίμησαν να εξοφλήσουν εφάπαξ τον ΕΝΦΙΑ ήδη από τον Σεπτέμβριο, όταν έτρεχε η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης. Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι τον Σεπτέμβριο εισπράχθηκαν περισσότερα από 1 δισ., ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 40% των ετήσιων εσόδων (2,650 δισ. ευρώ) από ΕΝΦΙΑ. Για πολλούς ιδιοκτήτες πάντως οι δόσεις συνεχίζουν να τρέχουν έως τον Φεβρουάριο καθώς τον Δεκέμβριο εξοφλείται η 4η από τις 6 προγραμματισμένες δόσεις.

Τέλος, μέσα στο Δεκέμβριο λήγουν οι προθεσμίες υποβολής δήλωσης και απόδοσης ειδικού φόρου πολυτελείας (έως τις 27 Δεκεμβρίου), η υποβολή δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενων φόρων από μερίσματα και τόκους (28 Δεκεμβρίου) και η υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία (30 Δεκεμβρίου).

Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι ο προϋπολογισμός θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο από το 1% του ΑΕΠ, έναντι 0,5% που είναι ο στόχος του Μνημονίου ΙΙΙ.

ΠΗΓΗ
http://www.toxrima.gr/prepei-na-plirosoyme-7-dis-e-mesa-se-3-vdom/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates