.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 27/03/2022 !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF



ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ: ΠΟΤΕ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ !!!

 



Η αλλαγή των ρολογιών στη θερινή ώρα, θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Κυριακής της 27ης Μαρτίου, παρόλο που πέρυσι υπήρχε η πεποίθηση πως θα σταματήσουμε να ρυθμίζουμε τα ρολόγια μας ανάλογα με τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα.

Κι αυτό γιατί οι σχετικές συζητήσεις της ΕΕ δεν οδήγησαν πουθενά.

Φέτος, η τελευταία Κυριακή του μήνα είναι στις 27 Μαρτίου 2022. Εκείνη την ημέρα οι δείκτες των ρολογιών θα πάνε μία ώρα μπροστά.

Συγκεκριμένα, όταν το ρολόι μας δείξει 03:00, θα το γυρίσουμε μία ώρα μπροστά, ώστε να δείξει 04:00.

ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ LIDL ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 647.000€ ΓΙΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ !!!

 


Το υψηλότερο διοικητικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, για αισχροκέρδεια, καταλογίστηκε στην Lidl. Το πρόστιμο, το οποίο ανέρχεται σε 647.000 ευρώ, επιβλήθηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη καθώς κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενήργησαν ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα της αλυσίδας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι η Lidl. Η αλυσίδα έχει το δικαίωμα να προσβάλει δικαστικά το διοικητικό πρόστιμο.

48 πρόστιμα για αισχροκέρδεια τους τελευταίους 3 μήνες

Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ !!!

 



Γράφει ο Τραπεζικός


Ο κινέζος θεωρητικός της στρατηγικής Σουν Τζου έλεγε: «Όλος ο πόλεμος βασίζεται στην παραπλάνηση».

Στις 24 Οκτωβρίου 1918 ξεσπά στη Ρωσία η μεγάλη ένοπλη Εργατική Επανάσταση. Στις 25 Οκτωβρίου 1918 σχηματίζεται το πρώτο συμβούλιο των επιτροπών του λαού (Σοβιέτ) και η Ρωσία μετατρέπεται πλέον σε Σοβιετική Ένωση.

Οι ηγέτες της Ρωσικής Επανάστασης περιμένουν ότι η Επανάσταση θα μεταδοθεί σαν πυρκαγιά και σε όλες τις άλλες δυτικές χώρες (Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, ΗΠΑ κ.λπ.). Αλλά η επανάσταση δεν επεκτάθηκε. Το 1922 με πρωτοβουλία του Λένιν διοργανώθηκε στο Ινστιτούτο Μαρξ-Ένγκελς στη Μόσχα μια συγκέντρωση με θέμα: «Γιατί η επανάσταση δεν εξαπλώνεται και τι πρέπει να γίνει». Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν ο Γκέοργκ Λούκατς Ουγγροεβραίος αριστοκράτης γιος τραπεζίτη και Νο 2 θεωρητικός του Μαρξισμού μετά τον ίδιο τον Μαρξ. Καθώς και ο Γουίλι Μούζενμπεγκ ο οποίος πρότεινε ότι «οι διανοούμενοι έπρεπε να οργανωθούν και να υπονομεύσουν τις Δυτικές Κοινωνίες από «μέσα» ώστε να φανεί ότι ο Δυτικός Πολιτισμός «βρωμάει». Πρέπει να καταστραφούν οι δομές και οι αξίες του Δυτικού πολιτισμού έτσι ώστε να είναι εύκολη η επιβολή της δικτατορίας του προλεταριάτου στις Δυτικές χώρες». Ο Λένιν πέθανε το 1924 και ο Στάλιν εξεδίωξε τους Λούκατς, Μούζενμπεγκ και τους υποστηρικτές τους. Ο Λούκατς εγκαταστάθηκε στην Γερμανία όπου προέδρευσε στην πρώτη συνεδρίαση μιας ομάδας κομμουνιστών ψυχολόγων και κοινωνιολόγων. Στην ουσία ήταν η ίδρυση της σχολής της Φρανκφούρτης. Ονομάσθηκε σχολή της Φρανκφούρτης (άτυπος τίτλος) για να περιγράψει όλους τους διανοούμενους που συνδέονται με το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης.

(Η Φρανκφούρτη είναι το «κάστρο» της οικογένειας Ρότσιλντ. Το έμβλημα της πόλης είναι η «κόκκινη ασπίδα» – Ρότσιλντ – και εκεί εδρεύει το Γερμανικό Χρηματιστήριο και η Μπούντεσμπανκ ή Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας – όχι τυχαία βέβαια).

Έτσι δημιουργήθηκε μια νέα δεξαμενή σκέψης (think tank). Η σχολή της Φρανκφούρτης πιστεύει ότι είναι σαφώς πιο αποτελεσματικός τρόπος η άλωση των Δυτικών Κοινωνιών μέσω του συνδυασμού Μαρξισμού και ψυχολογίας. Η ένωση του Μαρξ και του Φρόιντ θα ήταν η «μήτρα» ώστε να δημιουργηθεί μια νέα «ιδεολογία» που θα μπορούσε να σπάσει τις ιδεολογικές αρχές και τις δομές του αστικού κράτους.

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ: ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !!!

 



Λαέρτης Τανακίδης, αναδημοσίευση από το περιοδικό Σελιδοδείκτης


«Κανένας δεν είναι τόσο ανόητος, ώστε να προτιμά τον πόλεμο αντί για την ειρήνη. Γιατί στην ειρήνη τα παιδιά θάβουν τους γονείς, ενώ στον πόλεμο οι γονείς θάβουν τα παιδιά»
Ηρόδοτος

Η απλή και συνταρακτική αυτή αλήθεια παραβλέπεται για μια ακόμη φορά. Κάποιοι την αγνόησαν και με διαδοχικές στοχευμένες κινήσεις έσπρωξαν τα πράγματα ως την σύγκρουση παραβλέποντας τις ευαισθησίες και τα συμφέροντα των άλλων.

Αν θέλεις να καταλάβεις τι και γιατί συμβαίνει, ρώτα «ποιος ωφελείται και ποιος βλάπτεται;». Είναι ένα από τα ασφαλέστερα κριτήρια που οδηγεί στην αποκρυπτογράφηση και την κατανόηση όσων συμβαίνουν πίσω από τις εικόνες και τον κουρνιαχτό της «επικαιρότητας».

Ωφελούνται οι εταιρείες παραγωγής και εμπορίας όπλων. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες παραγγέλνουν καινούρια εξοπλιστικά συστήματα. Ως και η Γερμανία επανεξοπλίζεται. Ανακοίνωσε θηριώδες ετήσιο κονδύλιο 100 δις ευρώ για την ενίσχυση της άμυνάς της. Ότι παραβιάζονται έτσι διάφορες προβλεπόμενες εγγυήσεις μετά τον Β’ Π.Π. για την αποφυγή αυτής της εξέλιξης θεωρείται κάτι φυσικό.

Ωφελείται (προσωρινά τουλάχιστον) το ΝΑΤΟ. Ελλείψει ορατού, συγκεκριμένου και επικίνδυνου αντιπάλου παρουσίαζε σημεία χαλάρωσης. Τώρα συσπειρώνεται και ενισχύεται.

ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ "ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ" ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

 


ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ....ΟΙ ΗΠΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ !!!

 


ΠΩΣ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ !!!

 



Πλαφόν σε ρεύμα και αέριο, πόλεμος με τα βενζινάδικα


Με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, άπειροι είναι οι πελάτες, φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι που με ρωτάνε για το αν και πώς επηρεάστηκε η Ρουμανία από αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τις υψηλότατες τιμές φυσικού αερίου, ρεύματος, βενζίνης/πετρελαίου και καταναλωτικών αγαθών. Για να μην απαντώ σε όλες και όλους χωριστά, επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω σήμερα τα θέματα εδώ, απλά και γρήγορα:

Ο πόλεμος
  • Όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι για αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία και την καταστροφή του πολέμου. Αν όμως προσπαθήσουμε να δούμε τα πράγματα και έξω από το πρίσμα της συμφοράς αυτής, οι Ρουμάνοι μαζί με τους Πολωνούς θα είναι οι πρώτοι μεγάλοι κερδισμένοι (χωρίς να το ζητήσουν) αυτής της φρικτής κατάστασης που βιώνουμε. Κερδίζουν σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, θα σας το αναλύσω προσεχώς.
  • (Οι Ρουμάνοι ήταν ωφελημένοι και από τον έναν από τους άλλους δύο πολέμους που έγιναν στην Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια: Από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Η διάλυσή της εδραίωσε τη Ρουμανία ως το μεγαλύτερο κράτος της περιοχής. Με την εισβολή στην Κύπρο δεν είχαν σχέση).

Βασικά δεδομένα

Όταν μιλάμε για Ρουμανία, ας θυμόμαστε πως αναφερόμαστε σε μία χώρα που έχει μερικά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ;;;

 



Μπάιντεν: Θα προμηθεύσουμε με φυσικό αέριο την Ευρώπη


Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προμηθεύσουν περισσότερο υγρό φυσικό αέριο (LNG) στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να τη βοηθήσουν να μειώσει την εξάρτησή της από τις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

"Σήμερα συμφωνήσαμε σε ένα κοινό σχέδιο παιχνιδιού προς αυτόν τον στόχο, επιταχύνοντας παράλληλα την πρόοδό μας προς ένα ασφαλές μέλλον καθαρής ενέργειας", είπε ο Μπάιντεν σε δήλωση.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΝΕΡΓΗ ΡΩΣΙΔΑ ΓΙΑ...ΟΛΙΓΑΡΧΗ !!!

 



Το προσωρινό πάγωμα του λογαριασμού μισθοδοσίας της σε ελληνική συστημική τράπεζα καταγγέλλει Ρωσίδα που ζει και εργάζεται 20 χρόνια στην Ελλάδα, κατοικεί σε δήμο της Ανατολικής Αττικής και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με Ρώσους ολιγάρχες, ούτε συνδέεται με κανένα τρόπο με ρωσικές νομικές οντότητες. Την καταγγελία έφερε στη δημοσιότητα η χανιώτικη εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης», ενώ αντίστοιχο δημοσίευμα φιλοξένησε η ιστοσελίδα Αttica Voice, αναφέροντας ότι το φαινόμενο είναι εκτεταμένο και αφορά και άλλους κατοίκους της Ελλάδας με ρωσική υπηκοότητα.

Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με την καταγγέλλουσα Αννα Κ. (τα πλήρη στοιχεία της στη διάθεση της εφημερίδας) και τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό της Διονύση Ασημακόπουλο, οι οποίοι μας εξιστόρησαν το περιστατικό, όπως είναι καταγεγραμμένο στις συνομιλίες με την τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζας, αλλά και σε αλληλογραφία τους με το υποκατάστημα στο οποίο τους παρέπεμψαν.

«Η Αννα έχει νόμιμη άδεια παραμονής στην Ελλάδα και εργάζεται αδιάλειπτα τα τελευταία 16 χρόνια. Φέτος για πρώτη φορά γράφτηκε στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ, γιατί η επιχείρηση στην οποία εργαζόταν ως σερβιτόρα έκλεισε. Στις 17 Μαρτίου, που αναμενόταν να πιστωθεί αναδρομικά το επίδομα ανεργίας, διαπιστώσαμε ότι δεν μπορεί να δεχτεί πληρωμή. Παράλληλα δεν μπορεί να κάνει ούτε ηλεκτρονική κατάθεση έστω λίγων ευρώ, ενώ από τον περίγυρό της είδε ότι το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες φίλες της με ρωσική υπηκοότητα.

»Μιλώντας με την τράπεζα μάς είπαν ότι αυτό γίνεται καθ’ υπόδειξη του ευρωπαϊκού κανονισμού 2022/328 “σχετικά με περιοριστικά μέτρα λόγω ενεργειών της Ρωσίας που αποσταθεροποιούν την κατάσταση στην Ουκρανία”. Τους παραπέμψαμε στα άρθρα του κανονισμού που φαίνεται ξεκάθαρα ότι το πάγωμα λογαριασμών δεν αφορά τη δική μας περίπτωση. Μας είπαν ότι το θέμα μπορεί να λυθεί, αλλά πρέπει να απευθυνθούμε στο υποκατάστημα όπου ανοίξαμε τον λογαριασμό. Στείλαμε γραπτή εξουσιοδότηση και επιστολή στην υποδιευθύντρια του υποκαταστήματος, όπου θέσαμε το πρόβλημα στο σύνολό του και ζητήσαμε να κοινοποιηθεί στην κεντρική διοίκηση της τράπεζας. Τελικά αναγκαστήκαμε να πάμε αυτοπροσώπως, μολονότι είναι μακριά από τον τόπο κατοικίας μας. Η υποδιευθύντρια δήλωσε άγνοια για την κατάσταση και ζήτησε οδηγίες από την κεντρική διεύθυνση. Μας ζητήθηκε να καταθέσουμε άδεια παραμονής. Ομως η τράπεζα ήδη διέθετε την άδεια παραμονής, αφού είναι προϋπόθεση για να ανοίξεις λογαριασμό. Τελικά ο λογαριασμός ξεμπλόκαρε μετά από μια διαδικασία ταλαιπωρίας που κράτησε περίπου μία εβδομάδα. Θεωρώ ότι οι δικαιολογίες που επικαλέστηκαν εκ των υστέρων είναι προσχηματικές. Το ατομικό πρόβλημα μπορεί να ξεπεράστηκε, όμως το ευρύτερο πρόβλημα παραμένει, αφού παρόμοιες δυσκολίες βίωσαν και άλλοι στην ίδια θέση με την Αννα», μας λέει ο κ. Ασημακόπουλος.

«ΟΛΑ ΚΑΛΑ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η ΕΚΤ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ !!!

 


Θα φτάσει πότε αυτή η ρευστότητα στην αγορά ;;;


Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει και μετά τον Ιούνιο να δέχεται τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας προς τις τράπεζες. Όπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ από τον Ιούνιο θα αρχίσει να αποσύρει σταδιακά τα έκτακτα μέτρα παροχής ρευστότητας στις τράπεζες, ωστόσο λαμβάνει ειδική μέριμνα για τα ελληνικά όμολογα τα οποία δεν διαθέτουν ακόμη επενδυτική βαθμίδα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είχε ανακοινωθεί από το Δεκέμβριο η ΕΚΤ θα συνεχίσει ν΄αγοράζει κατ΄εξαίρεση τα ελληνικά ομόλογα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος πανδημίας PEPP, η ΕΚΤ αποφάσισε σήμερα να δέχεται ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα για όσο καιρό θα συνεχίσει να επαναπενδύει τα ομόλογα που διατηρεί στο χαρτοφυλάκιο της από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!




Πέρασαν μέρες, το έφερα από εδώ, το είδα από την άλλη, όμως δεν μπόρεσα να την καταπιώ την δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος υποστήριξε ότι τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν αποθεματικά.

«Οι αποταμιεύσεις που έχουν συσσωρευτεί είναι αποταμιεύσεις που μπορεί να βγάλουν ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση από μια δύσκολη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημασία έχει πόσο θα κρατήσει ο πληθωρισμός ψηλά», είπε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά;

Ότι Τράπεζα της Ελλάδος και κυβέρνηση έχουν βάλει στο μάτι τις καταθέσεις των Ελλήνων.

Πάνε να φάνε τα λεφτά των πολλών, των μη προνομιούχων.

Που θα καταλήξουν αυτά τα χρήματα;

Μα στις τσέπες Βαρδινογιάννη, Λάτση, Μυτιληναίου, Περιστέρη και των λοιπών ολιγαρχών του καθεστώτος Μητσοτάκη.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

 



Εισαγγελείς: Ζητούν αποποινικοποίηση μικρο-αδικημάτων και πλαφόν στις αναβολές των δικών


Προτάσεις για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης υπέβαλλε στον Υπουργό Δικαιοσύνης η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Μεταξύ άλλων προτάσσει τον περιορισμό του αριθμού των αναβολών των ποινικών δικών αλλά και την αποποινικοποίηση ήσσονος σημασίας αδικημάτων που φορτώνουν υπερβολικά τα πινάκια των δικαστηρίων.

Οι εισαγγελείς επίσης παραμένουν αμετακίνητα υπέρ της ανάδειξης προερχόμενου από τον εισαγγελικό κλάδο στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και οχι επιλογής (δυνητικά) και από τον δικαστικό κλάδο , δηλαδή τους αρεοπαγίτες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης που αναδείχτηκε πρόσφατα με πρόεδρο τον Ευαγ. Μπακέλα, υπέβαλλε υπόμνημα με 13 ακόμα σημεία- προτάσεις για ζητήματα της Δικαιοσύνης.

Προτείνει μεταξύ άλλων:

-Περιορισμός της ενδιάμεσης διαδικασίας των δικαστικών συμβουλίων, με την υπαγωγή περισσότερων κακουργημάτων στη διαδικασία του άρθρου 309 ΚΠΔ.

Αυτό είχε προτείνει πρόσφατα και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας και πρακτικά σημαίνει πως είτε θα καταργηθούν είτε θα περιοριστεί ο ρόλος των δικαστικών συμβουλίων τα οποία υποχρεωτικά αποφαίνονται για την παραπομπή ή μη σε δίκη κακουργηματικών υποθέσεων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΡΤΕΛ !!!

 



"Βάλτε ξανά λιγνίτη για να πέσουν οι τιμές"

Για την ανάγκη να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό στο ενεργειακό μίγμα της χώρας η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνίτη, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στα Χανιά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ξυλοκαμάρα. Ο κ. Αδαμίδης δήλωσε ότι σήμερα στην Ελλάδα παρατηρείται αισχροκέρδεια στις τιμές του ρεύματος, μίλησε για ολιγοπώλιο με τέσσερις μόλις παραγωγούς συνολικά και εξήγησε λεπτομερώς, πώς σχηματίζονται οι τιμές του ρεύματος μέσω του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

“Οι παραγωγοί ρεύματος δεν ενδιαφέρονται για την άνοδο των τιμών του ρεύματος, γιατί οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν στα συμβόλαιά τους τη ρήτρα αναπροσαρμογής, που σημαίνει ότι η άνοδος των τιμών πληρώνεται από τον καταναλωτή. Το ρεύμα έχει μετατραπεί από κοινωνικό αγαθό, σε χρηματιστηριακό προϊόν και υπάρχει πλέον αισχροκέρδεια από τους παραγωγούς. Η χονδρική τιμή του ρεύματος έχει φτάσει και τα 0,32 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Εδώ και 14 μήνες, από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι και σήμερα η τιμή στη λιανική αυξάνεται. Η τιμή καθορίζεται από τις θερμικές μονάδες. Μετά τη διασύνδεση της Κρήτης, και οι σταθμοί του νησιού συμμετέχουν σε αυτό το σύστημα. Τέσσερις παραγωγοί υπάρχουν στη χώρα που ταυτόχρονα είναι και προμηθευτές. Έχει δημιουργηθεί ένα ολιγοπώλιο που λειτουργεί ως καρτέλ“, προσέθεσε.

Για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι οι καταναλωτές έχουν παγιδευτεί και πως κανείς δεν τους ενημέρωσε αναλυτικά τί ακριβώς σημαίνει:

ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ: Η ΕΕ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ !!!

 


Μεγαλύτερο δημοσιονομικό περιθώριο στην κυβέρνηση δίνει η Κομισιόν για να προχωρήσει σε περισσότερες ενισχύσεις, αποζημιώσεις και επιδοτήσεις των επιχειρήσεων που πλήττονται από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ε.Ε χαλαρώνει ακόμα περισσότερο το πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων ώστε να κράτη-μέλη να μπορούν να παρέχουν στήριξη στις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Ετσι, με βάση τους νους κανόνες τα κράτη μέλη μπορούν:
  • Να χορηγούν περιορισμένα ποσά ενίσχυσης σε επιχειρήσεις που πλήττονται από την τρέχουσα κρίση ή από τις συναφείς κυρώσεις και αντίμετρα
  • Να διασφαλίσουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει επαρκής ρευστότητα για τις επιχειρήσεις και
  • Να αποζημιώσουν τις επιχειρήσεις για τις πρόσθετες δαπάνες με τις οποίες επιβαρύνθηκαν λόγω των εξαιρετικά υψηλών τιμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση μπορεί πλέον να προχωρήσει στις εξής παρεμβάσεις:
  • Χορήγηση ποσού έως και 35.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση που δραστηριοποιούνται στους τομείς της γεωργίας, της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας και έως και 400.000 ευρώ ανά εταιρεία που πλήττεται από την κρίση και δραστηριοποιείται σε όλους τους άλλους τομείς κλάδους. Η στήριξη αυτή μπορεί να χορηγηθεί με οποιαδήποτε μορφή, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων επιχορηγήσεων.
  • Ενέσεις ρευστότητας με τη μορφή κρατικών εγγυήσεων και επιδοτούμενων δανείων. Ειδικότερα το δημόσιο μπορεί να παρέχει επιδοτούμενες κρατικές εγγυήσεις για να διασφαλίσουν ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να παρέχουν δάνεια σε όλες τις εταιρείες που πλήττονται από την τρέχουσα κρίση και. Μπορεί επίσης να χορηγεί δημόσια και ιδιωτικά δάνεια με επιδοτούμενο επιτόκιο.
Είναι σαφές ότι θα υπάρξουν όρια ως προς το μέγιστο ποσό δανείου, τα οποία θα βασίζονται στις λειτουργικές ανάγκες μιας εταιρείας, λαμβάνοντας υπόψη τον κύκλο εργασιών, το ενεργειακό κόστος ή τις συγκεκριμένες ανάγκες ρευστότητας.

ΔΕΗ: ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ 800.000.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ !!!

 



Στα 800 εκ. ευρώ ανέρχεται, σύμφωνα με στελέχη της επιχείρησης, το ποσό που επέστρεψε η ΔΕΗ το 2021 σε οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις για τη στήριξη τους απέναντι στην ενεργειακή κρίση αλλά και για τη διαμόρφωση ανταγωνιστικών τιμολογίων σε συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών της.

Η εισηγμένη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναμένεται να ανακοινώσει οριακή κερδοφορία για το 2021 και όπως αναφέρουν πληροφορίες το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε κατόπιν της πολιτικής που άσκησε για την οικονομική ανακούφιση των πελατών της.

Όπως αναφέρουν πηγές που μίλησαν στο energypress, την περασμένη χρονιά η ΔΕΗ διέθεσε περίπου 560 εκ. ευρώ είτε υπό τη μορφή έκπτωσης σε οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις, είτε για να καλύψει το κόστος εξισορρόπησης καθώς η ρήτρα δεν το απορροφά.

ΠΕΘΑΝΕ Η ΟΛΜΠΡΑΪΤ. Η ΕΜΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΩΝ "ΓΕΡΑΚΙΩΝ" ΤΩΝ ΗΠΑ !!!

 


Πέθανε σε ηλικία 85 ετών η Μαντλίν Ολμπράιτ, η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, που συνέδεσε το όνομά της με τους αμερικανοΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς και τα χιλιάδες θύματα που αυτοί προκάλεσαν, κατά τις 78 μέρες του πολέμου κατά της Γιουγκοσλαβίας. 

Είχε γεννηθεί το 1937 στην Τσεχοσλοβακία και ήταν κόρη του διπλωμάτη Γιόζεφ Κόρμπελ, ο οποίος το 1948, μετά την άνοδο του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας στην εξουσία, ζήτησε πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ. 

Μετά τη νίκη του Μπ. Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 1992, η Ολμπράιτ τον βοήθησε να συγκροτήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του. Το 1993 ο Κλίντον την διόρισε πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη. Διατήρησε τη θέση της μέχρι το 1997 όταν διαδέχθηκε τον Ουόρεν Κρίστοφερ ως υπουργός Εξωτερικών, θέση την οποία κράτησε μέχρι τη λήξη της θητείας του Κλίντον το 2001. Η Ολμπράιτ υπηρέτησε, από όλες τις θέσεις που ανέλαβε, τα συμφέροντα και τις δολοφονικές πολιτικές του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. 

Στις 12 Μάη 1996, ούσα πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, η Ολμπράιτ είχε δώσει συνέντευξη στην εκπομπή «60 minutes», σχετικά με τις φονικές κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του λαού του Ιράκ, όπου ερωτήθηκε από τη δημοσιογράφο Λέσλεϊ Σταλ: «Έχουμε ακούσει ότι μισό εκατομμύριο παιδιά έχουν πεθάνει. Θέλω να πω, είναι περισσότερα παιδιά από όσα πέθαναν στη Χιροσίμα. Νομίζετε ότι αξίζει αυτό το τίμημα;» και η Ολμπράιτ απάντησε: «Πιστεύουμε ότι αξίζει».

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ..."ΧΑΖΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ" !!!

 


H 17χρονη Ρόμπιν Γουεστ αποτελεί εξαίρεση μεταξύ των συνομηλίκων της, αφού δεν χρησιμοποιεί smartphone. Αντί να παρακολουθεί εφαρμογές όπως το TikTok και το Instagram, εκείνη προτιμά το λεγόμενο «χαζό τηλέφωνο».

Πρόκειται για κινητά τηλέφωνα με βασικές λειτουργίες, οι οποίες είναι πολύ πιο περιορισμένες σε σχέση με εκείνες ενός iPhone. Με αυτά, μπορείς μόνο να πραγματοποιείς και να δέχεσαι κλήσεις και να ανταλλάσσεις γραπτά μηνύματα (SMS). Αν κάποιος είναι μάλιστα, τυχερός, το «χαζό τηλέφωνό» του θα του επιτρέπει να ακούει ραδιόφωνο και να τραβάει απλές φωτογραφίες, αλλά σίγουρα δεν θα μπορεί να συνδέεται στο ίντερνετ ή σε εφαρμογές.

Οι συσκευές αυτές είναι παρόμοιες με κάποια από τα κινητά που αγόραζαν όλοι στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

ΒΕΤΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠΡΑΓΚΟ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ !!!

 


Τo βέτο που έθεσε η Γερμανία στην επιβολή εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου στην Ευρώπη, ύστερα από τη σχετική πρόταση της Κομισιόν, φαίνεται πως «περνάει» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Πηγές» από τις Βρυξέλλες, τις οποίες επικαλείται το Euractiv, αναφέρουν ότι η Σύνοδος Κορυφής δεν θα προχωρήσει σε υιοθέτηση πέμπτου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και η απαγόρευση εισαγωγής του ρωσικού πετρελαίου.

Η ΕΕ, σύμφωνα πάντα με τις εν λόγω «πηγές» δεν προτίθεται να συνεχίσουν την ευθεία αντιπαράθεση, σε επίπεδο κυρώσεων, με τη Μόσχα, προφανώς ανησυχώντας ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση θα εκτόξευε σε μεγαλύτερα ύψη τις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, που η αλήθεια είναι ότι έχουν πάρει για τα καλά την ανιούσα από χθες(σ.σ. 23/3/2022).

Ήδη σήμερα(σ.σ. 24/3/2022) 
η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent ξεπέρασε τα 122,16 δολάρια το βαρέλι για τα συμβόλαια Μαΐου 2022, ενώ η τιμή του φυσικού αερίου, όπως προκύπτει από το ολλανδικό συμβόλαιο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, κινείται πάνω από τα 116 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΡΩΣΙΑ: ΦΘΗΝΗ ΒΕΝΖΙΝΗ, ΑΝΘΗ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ 70% !!!

 


Κείμενο Αντώνης Αντζολέτος


«Πότε θα τελειώσει ο πόλεμος; Oταν θα λιώσουν οι πάγοι στα πάρκα». Με δεδομένο πως η θερμοκρασία στη Μόσχα κινείται κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου και ο Απρίλιος πλησιάζει, ένας αισιόδοξος Ρώσος κατά την 20ή ημέρα του πολέμου κάνει τη δική του ευχή. Τρώγοντας μια κατακόκκινη μπορς στο εστιατόριο ξενοδοχείου, δεν έχει πολλή όρεξη για κουβέντα.

Παραμένει σκεπτικός. «Η ειρήνη και η αρμονία είναι μεγάλος θησαυρός», λένε στη Ρωσία και ο ηλικιωμένος λιγομίλητος Μοσχοβίτης ανήκει σε αυτούς που πίστευαν πως ο πόλεμος δεν θα ξαναγυρίσει στην Ευρώπη.

Στη Μόσχα είχα ξαναβρεθεί το 2015 και το 2018. Επτά ημέρες είναι αρκετές για να καταλάβει κανείς πως οι ρυθμοί της ζωής είναι διαφορετικοί. Οσο και αν η καθημερινότητα δεν έχει αλλάξει και ο κόσμος συνεχίζει να κατακλύζει τους δρόμους και το μετρό. Πανάκριβα αυτοκίνητα εξακολουθούν να συνωστίζονται στα πάρκινγκ και στους δρόμους του κέντρου. Οι οδηγοί ευγενικοί, δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς.

Τα καφέ-φούρνοι έχουν μίνι ουρές στο ξεκίνημα της ημέρας και οι millennials δεν έχουν σταματήσει να γλεντάνε τα βράδια στη Rozhdestvenka και σε άλλα μπαράκια της πόλης. Αλλωστε, αυτά τα παιδιά έχουν γνωρίσει την πατρίδα τους μόνο μέσα από τα μάτια του Πούτιν. Ο πρώτος πανικός από τις κυρώσεις στην κεντρική τράπεζα και στα συναλλαγματικά της διαθέσιμα, που έφερε τον κόσμο μπροστά από τα ΑΤΜ, έχει ξεπεραστεί.

Στο GUM, το διασημότερο εμπορικό κέντρο της πόλης, οι ακριβές βιτρίνες εξακολουθούν να λάμπουν. Louis Vuitton, Burberry, Chanel, Prada, Moncler, Dior κ.ά. μαγνητίζουν το βλέμμα. Illussion στην Κόκκινη Πλατεία. Χρειάζεται τρίτη και τέταρτη ματιά για να καταλάβεις ότι από τα luxury brands που κοιτούν τους τοίχους του Κρεμλίνου έχει μείνει μόνο το περιτύλιγμα.

Πελάτες μέσα δεν υπάρχουν, ούτε καν υπάλληλοι. Μετά μια ώρα το αίνιγμα λύθηκε. Πολλές από τις φίρμες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής μέχρι τα τέλη Μαΐου. Ελπίζοντας πως τότε όλα θα έχουν τελειώσει. Ο πόλεμος ή μάλλον η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία» τους οδήγησε στο κλείσιμο.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΦΟΥΣΚΑ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ 90% ΣΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 



Συμβολή, αναλογικά μικρότερη των υψηλών τόνων που έχει προσλάβει το θέμα στην δημόσια σφαίρα, αναμένεται να έχει η φορολόγηση του υπερκέρδους των ενεργειακών ομίλων στην μάχη κατά της ενεργειακής ακρίβειας. Εξαιρώντας κανείς τις ΑΠΕ που ούτως ή άλλως επιστρέφουν το όποιο πλεόνασμα στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, το βάρος πέφτει στις υπόλοιπες τεχνολογίες, δηλαδή στον λιγνίτη, τα υδροηλεκτρικά και το φυσικό αέριο.

Η αποτελεσματικότητα ωστόσο του μέτρου θα φανεί όταν μέσα στο προσεχές διάστημα, οι μεγάλες εταιρείες του χώρου θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα για το 2021 και θα ολοκληρωθεί ο σχετικός έλεγχος της ΡΑΕ. Η έρευνα αφορά το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2021 έως σήμερα, το οποίο και θα συγκριθεί με το αντίστοιχο περσινό, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και πόσα είναι τα υπερκέρδη των εταιρειών.

Το σκεπτικό του μέτρου είναι ότι η ΡΑΕ θα συνυπολογίσει τα έσοδα των εταιρειών από τη παραγωγή (από την οποία έχουν κέρδη) και εκείνα από τη προμήθεια (συχνά γράφουν ζημιές) και η όποια διαφορά προκύψει σε σχέση με πέρυσι, θα φορολογηθεί με συντελεστή 90%. Αν για παράδειγμα μια εταιρεία έχει κερδοφορία 100 εκατ. ευρώ, όταν την προηγούμενη περίοδο είχε πετύχει 90 εκατ ευρώ, τότε αυτή η διαφορά των 10 εκατ. θα φορολογηθεί με 90%.

Ποιους αφορά

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΠΑΥΛΑΚΗ: ΝΕΟ ΠΑΝΔΗΜΙΚΟ ΚΥΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!

 



Καμπανάκι κινδύνου για νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού και νέα κύματα πανδημίας, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, τα οποία δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι ηπιότερα, έκρουσε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η επιδημία είναι εδώ, αλλά υπάρχει μια παγκόσμια τάση για άνοιγμα. Όμως αν αυτό γίνει πολύ γρήγορα και άτακτα, θα πληρωθεί, όπως πληρώνεται κάθε μέρα. Η Ελλάδα τον τελευταίο χειμώνα είχε τη χειρότερη επιδημία. Μετά τον Αύγουστο και τη χαλάρωση του καλοκαιριού, οι 13.000 θάνατοι που είχαμε μέχρι τότε, έχουν υπερδιπλασιαστεί. Τα περισσότερα από τα μισά θύματα ήταν όταν είχαμε τα εμβόλια, όλα τα μέτρα και ξέραμε τι να κάνουμε. Αυτή η χαλάρωση πληρώνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παυλάκης επισήμανε ότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστεί ένα καινούριο στέλεχος του ιού. «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε κάτι άλλο. Δεν ξέρει κανείς αν ο ιός ηρεμήσει. Αυτοί που το ισχυρίζονται, δεν ξέρουν τι λένε. Η γρίπη για παράδειγμα πολλές χρονιές είναι χειρότερη και υπάρχει εδώ και 100 χρόνια. Θα έχουμε κι άλλα επιδημικά κύματα και καινούρια στελέχη που μπορούν να κάνουν ακόμα και το καλοκαίρι επιδημία. Δεν μπορούμε να πάρουμε ως δεδομένο ότι τα επόμενα κύματα θα είναι ηπιότερα», πρόσθεσε.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΝΦΙΑ !!!

 



Ψηφίστηκαν από την ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ, οι διατάξεις για τον νέο ΕΝΦΙΑ, καθώς και η αρχή του σχετικού νομοσχεδίου. Το κυβερνών κόμμα είχε υποστηρίξει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε εμφανιστεί θετικός στις συγκεκριμένες διατάξεις, ενώ αργότερα, η αρμόδια τομεάρχης Έφη Αχτσιόγλου είχε πει ότι το κόμμα της θα δηλώσει «παρών».

Επί της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του πλαισίου λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς», στο οποίο εντάσσονταν οι διατάξεις για τον ΕΝΦΙΑ, και επί 299 ψηφισάντων, 157 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ, 141 βουλευτές τάχθηκαν κατά και 1 δήλωσε «παρών».

Επί των άρθρων 40-49 που αφορούν στον μειωμένο ΕΝΦΙΑ, και επί 299 ψηφισάντων, καταγράφηκαν τα εξής αποτελέσματα:

άρθρο 40: ναι 158, όχι 116, «παρών» 25

άρθρο 41: ναι 245, όχι 39, «παρών» 15

άρθρο 42: ναι 268, όχι 0, «παρών» 31

ΣΤΑ 1,8 ΔΙΣ ΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ !!!

 


Αύξηση παρουσίασε το ενεργητικό των επαγγελματικών ταμείων και των Ιδρυμάτων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών και ανήλθε στα 1,838 δισ. ευρώ στο τέλος του δ' τριμήνου του 2021, έναντι 1,777 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.

Αναλυτικότερα, οι συνολικές καταθέσεις των Ταμείων αυξήθηκαν σε 310 εκατ. ευρώ στο τέλος του δ' τριμήνου του 2021, έναντι 278 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 212 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο του 2020. Το ποσοστό των καταθέσεων επί του συνολικού ενεργητικού αυξήθηκε σε 16,9% έναντι 15,6% το προηγούμενο τρίμηνο και 12,5% το δ' τρίμηνο του 2020. Η αξία των τοποθετήσεων των Ταμείων σε χρεωστικούς τίτλους μειώθηκε σε 712 εκατ. ευρώ στο τέλος του δ' τριμήνου του 2021, έναντι 716 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 739 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο του 2020 και το ποσοστό τους επί του συνόλου μειώθηκε σε 38,8%, έναντι 40,3% το προηγούμενο τρίμηνο και 43,5% το δ' τρίμηνο του 2020.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ !!!

 


Συναγερμός έχει σημάνει στο Δήμο Καρύστου από απατεώνες που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο νέος τρόπος απάτης που χρησιμοποιούν είναι ο εξής:

ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ e bank ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΆΛΛΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ.

Ζητούν αριθμό λογαριασμού για να καταθέσουν χρήματα, κατόπιν λαμβάνεις μήνυμα sms από την “τράπεζα” το οποίο λέει προκειμένου να πιστωθεί το ποσό που έχεις συμφωνήσει, να στείλεις για επιβεβαίωση τους κωδικούς e banking για να γίνει η μεταφορά. Αν δεν το κάνεις ο πελάτης – απατεώνας σε παίρνει πάλι τηλέφωνο και σου ζητάει και τα ρέστα. Τότε ακούει τα εξ αμαξης και μη τον είδατε!

ΤΡΟΜΟΣ: ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΦΗΥΡΕ 40.000 ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 6 ΩΡΕΣ !!!

 


Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιήθηκε για να εφευρεθούν «εύκολα» 40.000 νέα πιθανά χημικά όπλα σε μόλις έξι ώρες.

Αυτό έγινε σύμφωνα με ερευνητές που μετέτρεψαν μια τεχνητή νοημοσύνη που είναι προγραμματισμένη να αναπτύσσει φάρμακα σε «κακό παράγοντα», για να δουν πώς θα μπορούσε να γίνει κατάχρηση για τη δημιουργία κακών όπλων.

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν πόσο εύκολο ήταν να τροποποιήσεις την τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να γίνει ένα τοξικό εργαλείο. Ειπώθηκε ότι η τεχνητή νοημοσύνη βρήκε πιθανά χημικά όπλα παρόμοια με έναν από τους πιο επικίνδυνους νευρικούς παράγοντες όλων των εποχών.

Αυτή η επικίνδυνη ουσία ονομάζεται VX.

Το VX είναι ένας άγευστος και άοσμος νευρικός παράγοντας και ακόμη και η παραμικρή σταγόνα μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο να εφίδρωση και να σπασμούς. Μια μεγαλύτερη δόση μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερους σπασμούς, ακόμη και να σταματήσει εντελώς την αναπνοή ενός ατόμου.

Οι επιστήμονες κλήθηκαν να αποκρύψουν τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς κατάφεραν να μετατρέψουν την τεχνητή νοημοσύνη καλής δράσης σε μια κακή εκδοχή.

Ο Fabio Urbina, ο κύριος συγγραφέας της εφημερίδας, είπε στο The Verge: «Σε γενικές γραμμές, ο τρόπος που λειτουργεί για αυτό το πείραμα είναι ότι έχουμε πολλά σύνολα δεδομένων ιστορικά μορίων που έχουν δοκιμαστεί για να δούμε αν είναι τοξικά ή όχι.

«Συγκεκριμένα, αυτό στο οποίο εστιάζουμε εδώ είναι το VX. Είναι ένας αναστολέας αυτού που είναι γνωστό ως ακετυλοχολινεστεράση. Οτιδήποτε κάνετε σχετίζεται με τους μυες, οι νευρώνες σας χρησιμοποιούν την ακετυλοχολινεστεράση ως σήμα για να πουν βασικά “πηγαίνετε να κινήσετε τους μυς σας”.

ΚΥΠΡΟΣ: ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ RCB BANK ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤ !!!

 



Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την σταδιακή παύση των εργασιών της τράπεζας η οποία αιφνιδιαστικά λίγο πριν ξεκινήσει η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου άλλαξε την μετοχική της σύνθεση μεταφέροντας το πακέτο του βασικού της μετόχου της Ρωσικής VTB Bank (PJSC) σε Κύπριους επενδυτές.

Η ΕΚΤ απεφάσισε ότι η RCB Bank δεν θα μπορεί να δέχεται νέες καταθέσεις, να χορηγεί νέα δάνεια ή να πραγματοποιεί νέες επενδύσεις. Παράλληλα διόρισε προσωρινούς διαχειριστές προκειμένου να συνεργαστούν με την τρέχουσα διοίκηση και να παρακολουθήσουν προσεκτικά τη ρευστότητα και το κεφάλαιο της τράπεζας.

Το σχέδιο εθελούσιας σταδιακής παύσης των τραπεζικών εργασιών της RCB Bank που προβλέπει την πλήρη αποπληρωμή των καταθετών, είναι επακόλουθο του αντίκτυπου των γεωπολιτικών κινδύνων στις εργασίες της τράπεζας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Πιο συγκεκριμένα :

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ: ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΠΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΧΗΡΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ !!!

 


Αν δεν το έχασε ήδη...


Μια χήρα με παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της σε πλειστηριασμό γιατί η δικαστίνα που δίκασε την αίτηση ανακοπής του πλειστηριασμού, δεν εξέδωσε ποτέ απόφαση στερώντας έτσι το μοναδικό μέσο άμυνας που είχε και τη μοναδική πιθανότητα να γλιτώσει έστω για λίγο το “σφυρί”.

Η υπόθεση είναι πρωτοφανής και τα ερωτήματα πολλά καθώς η συγκεκριμένη δικαστίνα, αποφασίστηκε στις 3 Μαρτίου από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου να απολυθεί απο το δικαστικό σώμα λόγω πολυετών καθυστερήσεων.

Όμως αυτή η απόφαση αποπομπής δεν έχει εκδοθεί επίσημα και ως εκ τούτου, σύμφωνα με την ερμηνεία που δίδεται , δεν μπορούν να της αφαιρέσουν ακόμη τον φάκελο. Είναι όμως έτσι;

Ένδικο μέσο

Η υπόθεση αφορά σπίτι στου Ζωγράφου που είχε τεθεί ως εγγύηση για να χορηγηθεί δάνειο 275.000 σε εμπορική εταιρία. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν πέθανε ο σύζυγος της γυναίκας και το δάνειο σταμάτησε να εξυπηρετείται. Έτσι το σπίτι – πρώτη κατοικία- της οικογένειας, στο οποίο μένουν η χήρα με το ενήλικο αλλά με προβλήματα υγείας παιδί της, βγαίνει , στο πλειστηριασμό. Και δεν προστατεύεται ως πρώτη κατοικία γιατί έχει μπει ως εγγύηση σε εμπορικό δάνειο. Έτσι το μοναδικό όπλο αυτής της γυναίκας ήταν να κάνει ανακοπή πλειστηριασμού (933 ΚπολΔ) η οποία συζητήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2021 από την συγκεκριμένη δικαστή.

ΝΕΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΥΨΟΥΣ 647.000€ ΣΕ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΓΙΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ !!!

 



Διοικητικό πρόστιμο, ύψους 647.000 ευρώ, επιβάλλεται, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ 7 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ !!!

 


ΑΦΑΝΤΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ 3.800.000€ !!! ΕΦΥΓΕ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΠΟΙΝΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ !!!

 


Ένας 45xpovoς ιερέας από τα Φάρσαλα απέφυγε τη φυλάκισή του αφού αποχώρησε από το δικαστήριο μόλις ολοκλήρωσε την απολογία του πριν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ανακοινώσει ποινή κάθειρξης 15 ετών για υπεξαίρεση του Δημοσίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, ο ιερέας και άλλοτε εξουσιοδοτημένος για θέματα συναλλαγών από τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος καταδικάστηκε για την υπεξαίρεση 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, αλλοιώνοντας μισθολογικές καταστάσεις ιερέων στα Φάρσαλα.

Οι δύο γυναίκες συγκατηγορούμενες και πρώην εφοριακοί της ΔΟΥ Φαρσάλων κηρύχθηκαν αθώες, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί με κάθειρξη 12 ετών.

Από την πλευρά του, ο 45χρονος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη, ενώ χθες μετά και την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα καταδικάστηκε με τη μέγιστη ποινή για την κατηγορία της υπεξαίρεσης του Δημοσίου, αυτήν της κάθειρξης 15 ετών.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ !!!

 


Για 78 ημέρες τα βομβαρδιστικά της Συμμαχίας χτύπαγαν πόλεις και χωριά

Ήταν 24 Μαρτίου 1999 και ώρα 20:45 όταν ξεκίνησε η επιχείρηση «Noble Anvil», η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε να βομβαρδίζει τη Γιουγκοσλαβία, στηριζόμενο στα ψέματα της Μαντλίν Ολμπράιτ, που χθες άφησε την τελευταία της πνοή, ακριβώς τις ώρες που ετοίμαζε τις βόμβες.

24 Μαρτίου 1999 ήχησαν οι αντιαεροπορικές σειρήνες στην Πρίστινα, στο Βελιγράδι και στην Ποντγκόριτσα. Δήθεν για να προστατευτεί ο αλβανικός πληθυσμός στο Κόσοβο, που καταπιεζόταν από το καθεστώς Μιλόσεβιτς, όπως επέμενε η Ολμπράιτ.

Πριν το ΝΑΤΟ πάρει την απόφαση για την επιχείρηση βομβαρδισμού κάλεσαν στο Ραμπουγιέ της Γαλλίας τον Μιλόσεβιτς και του έθεσαν όρους απαγορευτικούς για την δήθεν επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου. Όρους τους οποίους ο ηγέτης των Σέρβων απέρριψε ως υποτελείς. Η συνάντηση ουσιαστικά ήταν προσχηματική, καθώς η απόφαση για τους βομβαρδισμούς είχε ληφθεί καιρό πριν.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΠΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ: ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ MCDONALD'S "ΘΕΙΟ ΒΑΝΙΑ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΨΑΞΑΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΗΜΑ !!!

 



Δείτε πόσο εύκολα, πολλά από τα 847 μαγαζιά των Mc Donald's που αποχώρησαν από τη Ρωσία, έπεσαν στα χέρια Ρώσων που προσφέρουν πλέον στα "Θείος Βάνια" πολύ ποιοτικότερα προϊόντα με ντόπια υλικά και σε πολύ χαμηλότερες τιμές..

Και μάλιστα χωρίς να ψάξουν για νέο σήμα..Απλά γυρνώντας κατά 90 μοίρες το υπάρχον της Αμερικανικής αλυσίδας..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΒΑΝΟΣ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η DOVALUE ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ ;;;

 



Γράφει ο Δημήτρης Αλβανός,
Δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω

Η Do Value θέλει υπεύθυνη δήλωση για να μιλάει με Δικηγόρο δανειολήπτη .

Ο νόμος που επικαλείται αφορά Δημόσια Αρχή , πότε έγινε Δημόσια Αρχή και δεν το μάθαμε;

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ !!!

 


ΗΠΑ: Γιατί «πάγωσαν» τις κυρώσεις κατά του Αμπράμοβιτς έπειτα από αίτημα Ζελένσκι


Στις αρχές Μαρτίου, αμερικανοί αξιωματούχοι συνέταξαν λίστα κυρώσεων κατά του Ρσου ολιγάρχη. Ρομάν Αμπράμοβιτς, προκειμένου να τεθούν σε ισχύ, παράλληλα με το πακέτο μέτρων της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Όμως,όταν ήρθε η ώρα να ανακοινωθούν το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει.

Ο λόγος: Σύμφωνα με την Wall Street Journal, o Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμβούλεψε τον Τζο Μπάιντεν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, να αναβάλλει την επιβολή των κυρώσεων καθώς μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός μεσάζοντας στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Για τις διαπραγματεύσεις, και προς το συμφέρον της επιτυχίας τους, δεν είναι χρήσιμο να σχολιάζουμε τη διαδικασία ούτε την ανάμειξη του κ. Αμπράμοβιτς», ανέφερε σε δήλωση εκπρόσωπος του ολιγάρχη. «Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, βάσει αιτημάτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών από εβραϊκές οργανώσεις της Ουκρανίας, έκανε ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις προσπάθειες που στοχεύουν στην αποκατάσταση της ειρήνης το συντομότερο δυνατό».

«Δεν πρόκειται να ανακοινώσουμε ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Μπάιντεν και του Προέδρου Ζελένσκι», δήλωσε η Έμιλι Χορν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Ούτε το υπουργείο Οικονομικών απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Το γραφείο του ουκρανού προέδρου και η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον, επίσης, δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

ΠΟΥΤΙΝ : ΣΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΕ & ΗΠΑ. ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩ & ΔΟΛΑΡΙΟ !!!

 

Η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει με φυσικό αέριο την Ευρώπη, μόνο που η Gazprom θα πληρώνεται σε ρούβλια, είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε μια προσπάθεια να σταματήσει την κατρακύλα του ρουβλίου. Και κάπως έτσι το ρωσικό νόμισμα κατέγραψε μέσα σε λίγες ώρες άνοδο 6% έναντι του δολαρίου και 12% έναντι του ευρώ.

Διαβάστε την δήλωση του όπως την μεταδίδει η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα στο facebook:

Πρόεδρος Β.Πούτιν:

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, ουσιαστικά, ανακοίνωσαν την πτώχευση σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη Ρωσία. Τώρα όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι οι υποχρεώσεις σε δολάρια και ευρώ μπορεί να μην εκπληρωθούν. Η συλλογική Δύση έβαλε τέλος στην αξιοπιστία των νομισμάτων τους.
Γι' αυτό πήρα την απόφαση οι πληρωμές για τις προμήθειες του φυσικού αερίου μας στις "μη φιλικές χώρες" να πραγματοποιούνται σε ρωσικά ρούβλια, το συντομότερο δυνατόν, να φύγουμε από τη χρήση των αναξιόπιστων νομισμάτων.

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΟΥΛΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Αντιμέτωπες με το σφυρί των πλειστηριασμών βρίσκονται εταιρείες καθώς και ηχηρά ονόματα της εγχώριας οικονομικής ζωής και όχι μόνο.

Ανάμεσα στα ακίνητα που έχουν βρεθεί στη δίνη των πλειστηριασμών συγκαταλέγεται και ένα μαγαζί-γωνία στην καρδιά της Αθήνας στο οποίο στο παρελθόν λειτουργούσε για αρκετά χρόνια εστιατόριο της αλυσίδας μαζικής εστίασης Palmie Bistro.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το κατάστημα που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος 72 και Μασσαλίας 1 και για το οποίο έχει προγραμματιστεί να διενεργηθεί πλειστηριασμός στις 27 Ιουλίου 2022, εφόσον στο διάστημα που μεσολαβεί, το οποίο είναι σχετικά μεγάλο, δεν υπάρξει κάποια κίνηση για την αναστολή του.

Το ακίνητο ανήκει στην Κουτρουλιάς Ανάπτυξη Καφέ- Εστιατόρια Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία με διακριτικό τίτλο Κουτρουλιάς ZaZa Bistro, στη διοίκηση της οποίας μετέχουν μέλη της οικογένειας Κουτρουλιά, η οποία βρίσκεται πίσω από τη γνωστή αλυσίδα εστίασης Palmie Bistro.

Με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 781.000 ευρώ, το εν λόγω ακίνητο αποτελεί μια οριζόντια ιδιοκτησία -κατάστημα, το οποίο καταλαμβάνει δεύτερο υπόγειο, πρώτο υπόγειο και μέρος του ισογείου μαζί με πατάρι, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερικές σκάλες και συνιστούν μία ενιαία αυτοτελή και διηρημένη ιδιοκτησία με συνολική επιφάνεια 400,20 τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας 140/1000 εξ’ αδιαιρέτου επί του οικοπέδου.

ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΣΗ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ !!!

 



Του Παναγιώτη Γεννηματά


Δεν πιστεύω να είναι πολλοί οι “αφελείς”, που πιστεύουν ότι η εντατική δαιμονοποίηση του Ρώσου προέδρου Πούτιν από τους Δυτικούς οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για απροσχημάτιστο δικτάτορα, ο οποίος έχει στερήσει από το ρωσικό λαό τα αγαθά της δημοκρατίας και της ευημερίας που απολαμβάνουν οι κάτοικοι των δυτικών “παραδείσων”.Η ιστορία έχει επανειλημμένως αποδείξει ότι από το 1945 και μετά η Δύση –ιδιαίτερα οι ΗΠΑ ως ηγέτιδα δύναμη– δεν απεχθάνεται ιδιαίτερα τους δικτάτορες, όσο και αν αποδεικνύονται στυγνοί. Αντίθετα, τους εναγκαλίζεται εγκάρδια, αρκεί να κρατούν ανοιχτή την πρόσβαση στους εθνικούς φυσικούς πόρους και στις εθνικές αγορές των κρατών, τα οποία υποτίθεται ότι προστατεύουν από κάποιον άλλο κακόβουλο εχθρό. Το ίδιο ισχύει και για τους εισβολείς!

Η Δύση απεχθάνεται και τιμωρεί τους εισβολείς στα εδάφη που η ίδια έχει θέσει υπό την προστασία της. Δεν απεχθάνεται, όμως, καθόλου την εισβολή, ως μέθοδο επιβολής των δικών της συμφερόντων και δια των όπλων επιβολής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της φιλελεύθερης δημοκρατίας! Τα παραδείγματα περισσεύουν, από το ασήμαντο νησάκι της Γρενάδας μέχρι το Βιετνάμ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη.Η Δύση έχει δαιμονοποιήσει τον Πούτιν για πολύ πιο πεζούς λόγους και σκοπούς. Το καθεστώς, που ο πρώην “σύντροφος” Πούτιν έχει από το 1999 επιβάλει στη Ρωσία, έχει απομονώσει τον γεωοικονομικό χώρο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης από τη σαρωτική εισβολή των ανέμων της παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι από το 1989 και μετά έχουν ανελέητα ισοπεδώσει τον πλανήτη.

Τα “τείχη” του Πούτιν

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ Ή ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ;;;

 


Ο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ "ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ" ΚΑΠΩΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΦΙΑΣΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ !!!

 



Τι μεταδίδει το radar.gr


Μετά τον τεράστιο θόρυβο που προκάλεσαν τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Radar.gr, ο Υπ. Οικονομικών φέρεται να πρόσθεσε διάταξη στο νόμο για την Επ. Κεφαλαιαγοράς που βρίσκεται στο δρόμο προς ψήφιση στη Βουλή, με την οποία «διορθώνει» έστω σε ένα βαθμό την σκανδαλώδη αρχική ρύθμιση, βάσει της οποίας μείζονος σημασίας χρηματιστηριακά κακουργήματα, από εσωτερική πληροφόρηση έως υπεξαιρέσεις και ξεπλύματα μέσα από την παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού, οδηγούνταν σε παραγραφή!!!

Η 5ετής παραγραφή των χρηματιστηριακών κακουργημάτων οδηγούσε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ όλους τους απατεώνες του Χρηματιστηρίου, πάσης φύσεως λαμόγια, από υπόδικους χρηματιστές και τραπεζίτες έως επιχειρηματίες, δήθεν τεχνοκράτες και νταραβεριτζήδες κερδοσκόπους!

Και ήδη την ώρα τούτη στην Επ. Κεφαλαιαγοράς εκκρεμούν 6 τεράστιες υποθέσεις, που λόγω του ότι ήταν στοιβαγμένες και αραχνιασμένες σε συρτάρια και ντουλάπια, βρίσκονταν ένα βήμα πριν την παραγραφή, η οποία από την 10ετία κατεβαίνει στην 5ετία!

Ωστόσο με την διορθωτική πράξη ο υπουργός επιδιώκει να να βάλει τέλος στα σενάρια και τις φήμες για φωτογραφική διάταξη που εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα και πλέον η 5ετής παραγραφή θα ισχύει εφεξής από την ψήφιση του νόμου και όχι αναδρομικά!

Τουλάχιστον κάτι είναι κι αυτό!

ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ !!!

 


Ο ΟΗΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΛΑΣΗ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ !!!

 


ΣΤΑ 270 ΔΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ !!! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΔΙΣ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!

 

ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΥΣΙΜΑ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΩΣ 750€ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ !!!

 



Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την οικονομική ενίσχυση των πληττόμενων από την αύξηση των καυσίμων, περιλαμβάνοντας σε αυτά και τα φορτηγά.

Το μέτρο ύψους 400 εκ. ευρώ καταλαμβάνει όλα τα φορτηγά ΔΧ και αφορά ενίσχυση από 300 μέχρι 750 ευρώ, ανάλογα με το τονάζ.

Συγκεκριμένα, για τα ελαφρά μέχρι 3,5 τόνους το βοήθημα είναι 300 ευρώ. Για τα φορτηγά 3,5 μέχρι 7,5 τόνους το βοήθημα είναι 400 ευρώ. Για τα φορτηγά 7,6 τόνων μέχρι 25,9 τόνους 600 ευρώ και για τα βαρέα άνω των 26 τόνων το βοήθημα ανά φορτηγό είναι 750 ευρώ.

Η παραπάνω δέσμευση της γαλλικής κυβέρνησης ανέστειλε προγραμματισμένη απεργία που είχε αναγγείλει η Γαλλική Ένωση Μεταφορών, OTRE.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

 


ΦΩΤΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ DEALNEWS 24-3-2022

ΟΙ ΗΠΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ !!!

 



Η αντιπαράθεση αναφορικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, μπαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς. Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, προειδοποίησε την Δύση, αλλά ειδικά τις ΗΠΑ, ότι η Ρωσία μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τις εξαγωγές εμπλουτισμένου ουρανίου στις χώρες οι οποίες έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας!

Εάν αυτή η απειλή πραγματοποιηθεί, οι συνέπειες θα είναι τεράστιες, παρότι το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι ευρέως γνωστό. Σχεδόν το μισό εμπλουτισμένο ουράνιο του πλανήτη, παράγεται και μέρος από αυτό εξάγεται από την Ρωσία.

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μάλιστα, ο Τραμπ που είχε κατηγορηθεί για σχέσεις με την Ρωσία, είχε καταγγείλει την κυβέρνηση Ομπάμα και προσωπικά την Κλίντον, ότι είχαν καταστήσει με μία σκανδαλώδη συμφωνία την Ρωσία ως υπερδύναμη στο ουράνιο! Σήμερα λοιπόν φαίνεται ότι δικαιώνεται.

Το θέμα του ουρανίου δεν έχει καμία σχέση με το πετρέλαιο. Μπορεί η Αμερική να μην έχει σοβαρές συνέπειες από το εμπάργκο στην αγορά ρωσικού πετρελαίου, καθότι το ρωσικό πετρέλαιο είναι ένα ελάχιστο, μονοψήφιο ποσοστό για την αμερικανική αγορά, με το Ουράνιο όμως δεν συμβαίνει το ίδιο. Αντίθετα, οι εισαγωγές εμπλουτισμένου ουρανίου από την Ρωσία, καλύπτουν περίπου το 20% των αναγκών των ΗΠΑ.

ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ !!!

 



Σε πλειστηριασμό βγήκε το σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη στο Ψυχικό.

Σε έναν μήνα από τώρα, και πιο συγκεκριμένα στις 27 Απριλίου «στο σφυρί» αναμένεται να βγει η μεζονέτα του ηθοποιού που είχε αποκτήσει με τη σύζυγό του στο Ψυχικό.

Αρχική τιμή έχει οριστεί το ποσό των 645.000 ευρώ, ενώ η πρώτη κατάσχεση είχε γίνει στις 21 Απριλίου του 2021.

"ΚΙ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ" ;;;

 


Γράφει ο Νίκος Καραχάλιος


Σε σχέση με τις κινήσεις του Πούτιν στην Ουκρανία σχεδόν καμία υπηρεσία (πλην της CIA και αυτή μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη των αιματηρών γεγονότων) και κανείς διεθνολόγος, γεωπολιτικός αναλυτής ή διπλωματικό στέλεχος του Δυτικού κόσμου, δεν είχε την ικανότητα (ή την ελευθερία) να προβλέψει τις εξελίξεις.

Τα εκατομμύρια των λέξεων που συνθέτουν το «πουτινικό αφήγημα» της Δυτικής πλευράς του «Νέου Τείχους» από τη στιγμή που το πρώτο Ρωσικό Τ-80 πάτησε σε ουκρανικό έδαφος δεν έχουν καμία «αξία», αφού το πολεμικό σκηνικό τις καθιστά αυτονόητα μέρος της «δικής μας» προπαγάνδας, αλλά δεν έχουν και μεγάλη σημασία (για εμάς που καθόμαστε στο αναπαυτικό σαλόνι μας όχι για τους εμπόλεμους και τα 3 εκατομμύρια των προσφύγων), από ανακρίβειες και αστοχίες αλλά συνθέτουν μία αναξιόπιστη γκάμα ψευδοπληροφοριών που συνίσταται από οφθαλμοφανή fake news. Τα «νέα» λοιπόν είναι τόσο «διάτρητα», όσο οι τοίχοι των πολυκατοικιών της Μαριούπολης μετά από 20 ημέρες πολιορκίας.

Όσο για τις μελλοντικές «προβλέψεις» ας το αφήσουμε καλύτερα… Νοστραδαμικού τύπου προφητείες που διαψεύδονται πριν κλείσει μια εβδομάδα επιχειρήσεων και ξεκινήσει η άλλη… Εγώ αν ήμουν ενσωματωμένος αναλυτής, που μια μέρα πριν την εισβολή διαρρήγνυα τα ιμάτιά μου πως «οι Ρώσοι δεν θα επιτεθούν» και την επομένη ισχυριζόμουν πως «θα τελειώσουν όλα σε μερικές μέρες» θα είχα κάνει χαρακίρι από ντροπή. Και αν ήμουν σταθμός θα τους έκοβα για να μην εισπράττει την τηλεθέαση το Open…

Τί θα είχε λοιπόν αξία;

Μία παράτολμη άσκηση;

Ίσως.

Υπάρχει μια σχετικά νέα μορφή ιστοριογραφίας που κατηγοριοποιείται υπό τον γενικό τίτλο “What if?”, δηλαδή «τί θα γινόταν αν;»

ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2€ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ !!!

 



Οι ανατιμήσεις σε ρεύμα, καύσιμα και πρώτες ύλες συμπαρασύρει τις τιμές σε όλα τα βασικά προϊόντα τροφίμων, δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας.

Οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η άνοδος στις τιμές των καυσίμων και η παρατεταμένη κακοκαιρία δημιουργούν πονοκέφαλο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της αγοράς, το τραπέζι για το Πάσχα φέτος θα είναι πιο ακριβό λόγω των ανατιμήσεων στα προϊόντα.

Οι τιμές σε κρέας, οπωροκηπευτικά, παραδοσιακά γλυκίσματα, ακόμα και στο ψωμί, αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά.

Πάνω από 3 ευρώ η τιμή στο σουβλάκι

Ενδεικτική είναι η τιμή στο σουβλάκι που πριν λίγο καιρό εκτός από γρήγορο φαγητό ήταν και φθηνό. Πλέον τείνει να ξεπεράσει τα τρία ευρώ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ !!!

 


Στασιμοπληθωριστικές τάσεις προκαλεί η «τέλεια καταιγίδα» που ζούμε μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η οποία ακολούθησε το ξέσπασμα της πανδημίας, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Μιλώντας στο συνέδριο του Money Review «Banking Summit υποστήριξε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ενισχύσει όλα τα τρωτά σημεία του συστήματος και έχει περιπλέξει την κατάσταση.

«Αναπόφευκτα, οι προοπτικές για την οικονομία και τον χρηματοπιστωτικό τομέα επηρεάζονται από αβεβαιότητες και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι παράγοντες της αγοράς μπορεί να χρειαστεί να περιηγηθούν σε θυελλώδη και αχαρτογράφητα ύδατα τους επόμενους μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ . Στουρνάρας ανέφερε ότι όσον αφορά στην ελληνική οικονομία υπάρχουν ισχυροί ούριοι άνεμοι καθώς το 2021 το πραγματικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 8,3% . Ταυτόχρονα, οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας είναι ευνοϊκές με την αύξηση της απασχόλησης να επιταχύνεται και την ανεργία να μειώνεται. Η Ελλάδα δικαιούται να λάβει περισσότερα από 70 δισ. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων τα επόμενα επτά χρόνια. Περίπου τα μισά από αυτά τα κεφάλαια (30,9 δισ. ευρώ) σχετίζονται με το σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ (NGEU). Τα υπόλοιπα είναι διαρθρωτικά κεφάλαια από τον προϋπολογισμό της ΕΕ 2021-2027.
SSL Certificates