.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΟΥΛΑ !!!

 

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 17/07/2022 !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ KIYOSAKI: ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ. ΟΙ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΘΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ !!!

 



Όλο και πιο ζοφερές είναι εκτιμήσεις για τα περιουσιακά στοιχεία, με τις περισσότερες να κάνουν λόγο για άνευ προηγουμένου συστημικά σοκ και τυφώνες στα χρηματιστήρια.

Και, φυσικά, ο γκουρού του personal finance και συγγραφέας του ευπώλητου βιβλίου «Rich Dad, Poor Dad», Robert Kiyosaki, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει...

Mάλιστα, προέβλεψε «πείνα», λόγω πληθωρισμού, που θα κάνει τις κονσέρβες, τα χαρτιά υγείας και τις σακούλες απορριμμάτων να αξίζουν περισσότερο από τον χρυσό...

«Η αγαπημένη μου λέξη, πλέον, έχει τέσσερα γράμματα… sale (σ.σ. πώληση).
Βρέθηκε η καρφίτσα για τη φούσκα της αγοράς.
Οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων καταρρέουν.
Ωστόσο, αν κάποιος διαθέτει μετρητά, θα υπάρξουν ευκαιρίες – ειδικά στην αγορά των κρυπτονομισμάτων και στην αγορά ακινήτων.
Μη χάσετε το μεγαλύτερο discount στη Γη…» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq έχουν υποχωρήσει 20% και 29% το 2022, το bitcoin υποχώρησε 60% ενώ τα επιτόκια έχουν αρχίσει να αυξάνουν το κόστος των στεγαστικών δανείων και να μειώνουν τη ζήτηση για κατοικίες.

Οι «χρησμοί»

Ο γκουρού του personal finance έχει κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου για τις φούσκες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ: ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ BRICS !!!

 



Αποκάλυψη ρωσικών ΜΜΕ: Τουρκία και Σουαδική Αραβία ζητούν να ενταχθούν στις BRICS


Στα τέλη Ιουνίου έγινε γνωστό ότι το Ιράν και η Αργεντινή αποφάσισαν να γίνουν μέλη των BRICS και η ένωση εξέφρασε την ελπίδα ότι η ένταξή τους θα γίνει σύντομα μαζί και των νέων χωρών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον όπως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος.

Η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία ετοιμάζονται να ενταχθούν στην ομάδα χωρών BRICS , αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα Izvestia, επικαλούμενη την πρόεδρο αυτού του διεθνούς φόρουμ, Πουρνίμα Ανάντ (Ερντογάν και Πούτιν στη φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Presidential Press Service via AP).

«Ετοιμάζονται να υποβάλουν αίτηση»

«Ολες αυτές οι χώρες έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους να ενταχθούν και ετοιμάζονται να υποβάλουν αίτηση για ένταξη. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα καλό βήμα, καθώς η επέκταση γίνεται αντιληπτή πάντα θετικά, θα αυξήσει σαφώς την επιρροή των BRICS σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η επικεφαλής του φόρουμ.

Σύμφωνα με την Ανάντ, αυτές οι χώρες, καθώς και το Ιράν με την Αργεντινή που υπέβαλαν αίτηση στα τέλη Ιουνίου, βρίσκονται ήδη «στη διαδικασία» ένταξης, επομένως αυτή είναι δυνατή στο εγγύς μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της επόμενης συνόδου κορυφής της ομάδας το 2023 στη Νότια Αφρική.

ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ: ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΝΕΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΛΙΓΝΙΤΗ !!!

 


ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ !!!

 


ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ;;;

 


ΠΑΜΕ ΓΙΑ "ΣΦΑΓΗ": ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 2023 ΦΟΥΛΑΡΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ !!!

ΠΙΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/funds-31562003.html


ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ: ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΠΝΙΓΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ !!!

 


ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ: ΕΚΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΙΝΕΖΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΠΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ !!!


ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: Ο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-FUNDS ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΜΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ "ΗΡΑΚΛΗ" !!!


Μιλάμε για κρατικές εγγυήσεις άνω των 18 δις ευρώ...που έχουν δοθεί στο σχέδιο "Ηρακλής 1 & 2" ....και που όλοι οι εμπλεκόμενοι(servicers, τράπεζες και πλέον ΥΠΟΙΚ) βλέπουν να καταπέφτουν !!!
Θυμηθείτε εδώ:

ΕΝΦΙΑ: ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ 900.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 


ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΕΠΩΝΥΜΟΙ" ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΜΕΖΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΠΕΝΤΖΟΥ !!!

 


Ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός της μεζονέτας στην Παλιά Πεντέλη ήρθε να ταράξει την κινηματογραφική ζωή του Αλέξανδρου Σπέντζου, δεύτερου γιου του Χρήστου Σπέντζου, σκηνοθέτη, παραγωγού και διανομέα ταινιών, που ίδρυσε τη Spentzos Film τη δεκαετία του ’40.

Ο 70χρονος σήμερα γόνος της οικογένειας που συνέδεσε το όνομά της με τον κινηματογράφο, θα δει την κατοικία της συμβολής των οδών Γορτυνίας και Μάνης στην Πεντέλη να βγαίνει στο σφυρί στις 2 Νοεμβρίου, αφού κατασχέθηκε για οφειλή 30.000 ευρώ.

Σημειωτέον ότι ο Αλέξανδρος Σπέντζος δεν έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Spentzos Film, παρά μόνο στην εταιρεία που διαχειρίζεται τον κινηματογράφο Ιντεάλ – έναν από τους πολλούς της Αθήνας που ανήκουν στην οικογένεια – και σε αυτή που διαχειριζόταν το Azul Beach Bar στο Χαλκούτσι Ωρωπού, το οποίο ήταν επένδυση του ίδιου του επιχειρηματία, αλλά πλέον αποτελεί παρελθόν.

Ο πλειστηριασμός της μεζονέτας

Στην περίπτωση που ο πλειστηριασμός προχωρήσει με επισπεύδοντα ιδιώτη, η μεζονέτα της Πεντέλης θα αλλάξει χέρια έναντι τουλάχιστον 580 χιλ. ευρώ. Το ακίνητο αποτελείται από δύο υπόγεια, δύο ορόφους και το δώμα. Το υπόγειο αποτελείται από τη εσωτερική σκάλα επικοινωνίας, διάδρομο, πλυντήριο, στεγνωτήριο, σιδερωτήριο και μία αποθήκη. Το ισόγειο αποτελείται από τη συνεχιζόμενη εσωτερική σκάλα επικοινωνίας σαλόνι, κουζίνα και βεράντα συνολικής επιφάνειας 70,65 τ.μ..Η μεζονέτα στην Πεντέλη

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ. ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΛΟ !!!

 



Άλλαξε χέρια κατά τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που έγινε την Πέμπτη το σπίτι του Ανδρέα Μικρούτσικου στη Μήλο, το οποίο και αποτέλεσε συχνά «καταφύγιο» για τον δημοφιλή καλλιτέχνη και παρουσιαστή.

Το ακίνητο βγήκε σήμερα στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 335.000 ευρώ με τη διαδικασία να ξεκινά στις 10 το πρωί και να ολοκληρώνεται λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Τελικά κατακυρώθηκε στις 336.650 ευρώ.

Ειδικότερα πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο έκτασης 3.020 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη θέση Μαύρα Γκρεμνά (Σταυρός) του Δ.Δ. Μήλου. Στο αγροτεμάχιο έχει ανεγερθεί οικοδομή αποτελούμενη από ισόγειο επιφάνειας 110,96 τ.μ. , στο οποίο υπάρχει ημιυπαίθριος χώρος 17,10 τ.μ., πρώτο όροφο 88,86 τ.μ. και υπόγειο 49,56 τ.μ.

Επισπεύδουσα ήταν η doValue και μαζί βγήκε ένα ακόμη όμορο μικρό αγροτεμάχιο, έκτασης 370 τ.μ., μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, με τιμή εκκίνησης 3.200 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η περιοχή των Μαύρων Γκρεμνών, βρίσκεται δυτικά του αεροδρομίου και των αλυκών της Μήλου σε μικρή απόσταση από την παραλία της Αχιβαδόλιμνης, ενώ το ακίνητο διαθέτει εύκολη πρόσβαση από την επαρχιακή οδό, αλλά και καλή θέα προς την θάλασσα και τον Αδάμαντα.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑ-ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΝΕΟ-ΑΣΤΕΓΩΝ !!!

 



Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Δημήτρη Κούλαλη στο imerodromos.gr με τίτλο «Θα έρθουν οι κομμουνιστές και δεν θα έχουμε σπίτια να μας πάρουν» :


«Τα ακίνητα στην Ισπανία ήταν ανέκαθεν ακριβά, επ’ ωφελεία των τραπεζών και του κατασκευαστικού τομέα. Έτσι, η πλειοψηφία του κόσμου ωθήθηκε στη λύση του στεγαστικού δανείου. Δεν υπήρχε, όμως, κανένα προστατευτικό πλαίσιο… Μετά από τρεις μη καταβεβλημένες δόσεις η τράπεζα σε πέταγε έξω από το σπίτι».

Με αυτά τα λόγια περιέγραφε την οριακή κατάσταση στη στεγαστική αγορά της Ισπανίας, η δημοσιογράφος και μεταφράστρια του βιβλίου: «Εδώ έζησε – Η ιστορία μιας έξωσης» (εκδ. Angelus Novus), Κορίνα Βασιλοπούλου. Η συνομιλία μας με την έμπειρη δημοσιογράφο ήταν στα πλαίσια του ρεπορτάζ του «Ημεροδρόμου» σχετικά με το ανομολόγητο «gentrification» που συντελείται τα τελευταία χρόνια σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια, όπου η φτώχεια, η εγκληματικότητα και η καταστολή ήρθαν αρμονικά να συνδεθούν με το Airbnb, την τουριστικοποίηση της περιοχής και την δραστηριοποίηση των funds.

Στα φρέσκα κουλούρια τώρα, πρόσφατο δημοσίευμα της «Καθημερινής» παρουσίαζε τα εμπόδια στην διαλεύκανση του τοπίου γύρω από το ζήτημα των «κόκκινων δανείων». Αναλυτικότερα, η εφημερίδα παρουσίαζε τα τρία μεγάλα αγκάθια της υπόθεσης, με πρώτο αυτό της ψηφιακής πύλης για τη ρύθμιση των χρεών φυσικών και νομικών προσώπων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πύλη δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία, αν και αναμένεται να υποδεχθεί όλες τις αιτήσεις που θα υποβάλλονται για τη ρύθμιση των χρεών προς τις τράπεζες, κυρίως όμως προς τα fund που κατέχουν τα «κόκκινα δάνεια». Πλην της λειτουργίας της ως κόμβος για καταγραφή του συνόλου των αιτήσεων, το ψήφισμα για τη σύστασή της προβλέπει τη σύνδεσή αυτής με τις φορολογικές αρχές, τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης των εν λόγω δανείων, ώστε να αντλούνται όλα τα στοιχεία εκείνα που κρίνονται απαραίτητα για το χρέος που βαρύνει τους οφειλέτες.

Ένα άλλο «όπλο», παράλληλα «αγκάθι» για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ο περιβόητος «εξωδικαστικός συμβιβασμός». Ξέρετε, εκείνη η διαδικασία που ήρθε να αντικαταστήσει τη «σεισάχθεια» που ευαγγελιζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση και που «ξέχασε» ως κυβέρνηση. Ε, αυτή η ρύθμιση δεν προχωρά όπως ανέμεναν οι σημερινοί, μέσω της αυτοματοποιημένης λύσης που έχει δημιουργηθεί στη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους, με το σενάριο που προέβλεπε λύσεις εντός διμήνου να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Έτσι, 5.600 υποθέσεις βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα (συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ), ενώ άλλες 36.600, στις οποίες οι οφειλέτες έχουν συναινέσει στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτου, δεν έχουν προχωρήσει εξίσου.

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ !!!

 




Ανησυχία και πολιτικές εξελίξεις σε όλη την Ευρώπη φέρνει η απειλή της Ρωσίας για διακοπή φυσικού αερίου. Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, υπήρξε σαφής: Προειδοποίησε για ένα «δύσκολο» και «σκληρό» φθινόπωρο, ενώ εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα η Ρωσία θα διακόψει πλήρως την παροχή αερίου προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Λίγο αργότερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δικαίωσε τους φόβους του Μακρόν, υπογραμμίζοντας ότι το μέλλον του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1 προς τη Γερμανία θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη και τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία φέρνει στην επιφάνεια τα εφιαλτικά σενάρια για ρεύμα και θέρμανση με το δελτίο, ενώ όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ προσπαθούν να έχουν εναλλακτικά σχέδια για τον χειμώνα που έρχεται. Στο ίδιο μήκος κύματος και η κυβέρνηση, που προχώρησε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την Επιτροπή Διαχείρισης Ενεργειακών Κρίσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να εκπονήσει σχέδιο ενεργειακής επάρκειας για το χειμώνα. Έτσι προέκυψε σχέδιο τεσσάρων σημείων ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η αύξηση της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ σε επίπεδο διπλάσιο από το τρέχον, δηλαδή στις 10 τερραβατώρες.

Διπλασιασμός λιγνιτικής παραγωγής

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ το σχέδιο για τον διπλασιασμό της λιγνιτικής παραγωγής που παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης περιλαμβάνει:

ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

 


Πονοκέφαλο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκαλούν τα συσσωρευμένα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες, που αντί να μειωθούν, αυξάνονται και μάλιστα με γεωμετρική πρόοδο!

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι... κάτι δεν πάει καλά στην επικοινωνία του οικονομικού επιτελείου με τους φορείς που χρωστούν σε ιδιώτες, καθώς ενώ τα κονδύλια βγαίνουν από τα κρατικά ταμεία, συνεχίζουν να καταγράφονται καθυστερήσεις στην πληρωμή.

Στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2022 το συσσωρευμένο απόθεμα των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης αυξήθηκε κατά 36% ή κατά 486 εκατ. Ευρώ Αυξήθηκαν δηλαδή στα 1,786 δισ. ευρώ, από 1,301 δισ. ευρώ στις αρχές του έτους.

Η αύξηση προήλθε από την συσσώρευση επιπλέον ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων σε όλους τους υποτομείς της Γενικής Κυβέρνησης ( οι οποίοι λαμβάνουν τακτική επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό), με το μεγαλύτερο μέρος αυτής να παρατηρείται στις οφειλές των νοσοκομείων. Ειδικότερα:

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΥΡΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 



Η ανησυχία της ΤτΕ για τη νέα γενιά κόκκινων δανείων! Οι εκ των έσω πληροφορίες μιλούν για «μεγάλο κύμα»

Αλήθεια, έχει κάποιος συνολική εικόνα, για τα νέα κόκκινα δάνεια ή θα βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων κάποια στιγμή; Και αν κάθε μία τράπεζα γνωρίζει είτε επακριβώς είτε… περίπου (ναι, ξέρω τι σας λέω), δεν θα έπρεπε να έχουν όλες μαζί ενημερώσει τον επόπτη, την Τράπεζα Ελλάδος; Οι πληροφορίες μου λένε ότι η ΤτΕ “κάτι” έχει αντιληφθεί και ανησυχεί σφόδρα, αλλά προσκρούει στο ότι οι τράπεζες δεν είναι και πολύ συνεργάσιμες, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι τώρα “τρέχουν με άλλα σοβαρότερα θέματα” (;…)

Κάποιες πρώτες πληροφορίες που προέρχονται εκ των έσω του τραπεζικού συστήματος, κάνουν λόγο για “μεγάλο κύμα” νέων κόκκινων δανείων, το οποίο καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια να περιοριστεί, με τη χρήση διαγραφών κάποιων ποσών από τόκους, αύξησης των δόσεων, άρα και μικρότερου ποσού δόσης και τρίμηνων περιόδων χάριτος, με στόχο να μπορέσει ο δανειολήπτης να ανταποκριθεί και να μην εξελιχθεί η όλη κατάσταση σε νέο εφιάλτη.

60 ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΛΕΨΕ 7...ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ !!!

 



Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και δέκα ημερών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 60χρονο, επειδή έκλεψε κατεψυγμένες μπουγάτσες από σούπερ – μάρκετ και αντιστάθηκε στους αστυνομικούς όταν κλήθηκαν να τον ελέγξουν. Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κλοπή και βία κατά υπαλλήλων, δεχόμενο ότι τέλεσε τις πράξεις με μειωμένο καταλογισμό.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε την περασμένη Παρασκευή σε σούπερ – μάρκετ στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, επρόκειτο για επτά συσκευασίες μπουγάτσας, συνολικής αξίας 15,26 ευρώ, εκ των οποίων μία βρέθηκε κάτω από τα ρούχα του και οι υπόλοιπες μέσα σε σακούλα.

Υπάλληλος της επιχείρησης είχε ειδοποιήσει την Άμεση Δράση και στο σημείο (εντός της επιχείρησης) έφτασαν δύο αστυνομικοί. Καθώς ο 60χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, «έσπρωχνε και δεν δέχθηκε να τον ελέγξουμε […] λέγοντας ακατάληπτα πράγματα», όπως κατέθεσε μάρτυρας – αστυνομικός, κλήθηκαν για ενίσχυση άλλοι δύο αστυνομικοί και ακολούθησε η σύλληψή του.

Η υπεράσπιση του 60χρονου ισχυρίστηκε ότι οι πράξεις τελέστηκαν με μειωμένο καταλογισμό και επικαλέστηκε πρόβλημα που του παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια στο κεφάλι, εξαιτίας του οποίου έχει ελαττωμένη αντίληψη. Τον ισχυρισμό αυτό επιβεβαίωσαν συγγενικό του πρόσωπο και ο εργοδότης του που εξετάστηκαν ως μάρτυρες. Ανέφεραν δε, ότι ο κατηγορούμενος εργάζεται πάνω από 25 χρόνια σε τυροκομείο, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές και αμείβεται ικανοποιητικά.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΙΟΝΗΣ: Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ, Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ !!!

 

ΜΠΛΕΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ Η UBER !!!

 



Δεκάδες γυναίκες στις ΗΠΑ καταγγέλλουν σεξουαλικές κακοποιήσεις από οδηγούς


Αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες βρίσκεται η Uber, καθώς πάνω από 550 γυναίκες στις ΗΠΑ την εμπλέκουν με σεξουαλικές παρενοχλήσεις και απαγωγές.

Όπως αναφέρει το BBC, η δημοφιλής αμερικανική υπηρεσία μεταφορών δέχτηκε μήνυση από 550 γυναίκες που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης από οδηγούς εταιρείας.

Στην αγωγή που κατατέθηκε χθες σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, οι πελάτισσες κατηγορούν οδηγούς της υπηρεσίας για απαγωγή, σεξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμό σεξουαλικής φύσεως, παρακολούθηση, παρενόχληση και επίθεση.

Οι γυναίκες ισχυρίζονται ότι η εταιρεία δεν έθεσε σε εφαρμογή επαρκείς προστατευτικές διατάξεις και τις έθεσε σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια των διαδρομών.

Στην αγωγή υποστηρίζεται επίσης ότι η Uber γνώριζε ανάλογα περιστατικά που σημειώθηκαν σε διάφορες αμερικανικές πολιτείες ήδη από το 2014 κι ότι έριξε μεγαλύτερο βάρος στην ανάπτυξή της, παρά στην ασφάλεια του πελατολογίου της.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ !!!

 



Η εξάπλωση των αυτοκινήτων με plug-in υβριδικά συστήματα φέρνει στην επιφάνεια μία κατάσταση την οποία πάρα πολλοί οδηγοί αγνοούν. Το γεγονός δηλαδή ότι η βενζίνη «γερνάει» αν μείνει για αρκετό καιρό μέσα στο ρεζερβουάρ. Κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα στα plug-in υβριδικά, τα οποία μπορούν να κινούνται για αρκετά μεγάλο διάστημα μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

Το θέμα δεν αφορά μόνο τα σύγχρονα PHEV αλλά και τα υπόλοιπα συμβατικά αυτοκίνητα, τα οποία μένουν για αρκετό καιρό ακινητοποιημένα. Η γήρανση της βενζίνης δεν είναι κάτι καινούργιο και αποτελεί πρόβλημα ήδη από την εφεύρεση του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η βενζίνη «γερνάει» πολύ γρήγορα στο ρεζερβουάρ και χάνει την ποιότητα ανάφλεξής της κατά την κρύα εκκίνηση. Πόσο όμως μπορεί να αφήσει κάποιος το ρεζερβουάρ του με την ήδη υπάρχουσα ποσότητα χωρίς να την ανανεώσει;

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι η βενζίνη είναι ένα προϊόν με περιορισμένη διάρκεια ζωής. Η γήρανσή της ξεκινά αμέσως μόλις φύγει από το διυλιστήριο. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση χωρίς να χάνει σε ποιότητα από τρεις μήνες έως και έναν χρόνο.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη της γήρανσής της είναι το πόσο εκτίθεται σε φως και αέρα και ποιες διακυμάνσεις υπόκειται το καύσιμο. Για παράδειγμα η βενζίνη γερνάει πιο γρήγορα σε ανοιχτό παρά σε κλειστό δοχείο. Το ρεζερβουάρ της βενζίνης είναι μια ενδιάμεση κατάσταση. Και αυτό που έχει σημασία είναι πόσος αέρας, δηλαδή πόσο λίγη βενζίνη βρίσκεται μέσα στο ρεζερβουάρ.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ: ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" !!!

 



Η ΕΕ ΕΦΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΑ SITES ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 



H Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εθνικές αρχές προστασίας των καταναλωτών δημοσίευσαν τα αποτελέσματα ενός πανευρωπαϊκού ελέγχου των ιστοτόπων μεσιτείας για ενοικίαση αυτοκινήτου.

Υπό τον συντονισμό της Επιτροπής, οι αρχές δέκα κρατών μελών και της Νορβηγίας ήλεγξαν 78 ιστοτόπους μεσιτείας για ενοικίαση αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων των ιστοτόπων αεροπορικών εταιρειών, για να ελέγξουν κατά πόσον οι μεγαλύτεροι μεσίτες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη συμμορφώνονται με τους κανόνες της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών. Συνολικά μόνο το 45% των ιστοτόπων συμμορφώνονται με τα πρότυπα της ΕΕ ενώ το υπόλοιπο 55% παραβιάζει τη νομοθεσία της ΕΕ.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης κ. Ντιντιέ Ρεντέρς δήλωσε σχετικά: «Πολλοί καταναλωτές θα πάνε σύντομα διακοπές και θα νοικιάσουν αυτοκίνητο, συχνά μέσω ιστοτόπων κράτησης ξενοδοχείων ή αεροπορικών εταιρειών.

Οι καταναλωτές πρέπει να ενημερώνονται με πλήρη διαφάνεια σχετικά με τους όρους της μίσθωσης και τον ρόλο των μεσιτών. Για παράδειγμα, οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν σε ποια εταιρεία να απευθυνθούν σε περίπτωση αναβολής της πτήσης τους.

Πρέπει επίσης να λαμβάνουν σαφείς και πλήρεις πληροφορίες για τη συνολική τιμή της μίσθωσης και της ασφάλισης, ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστες εκπλήξεις κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου.»

Τα ευρήματα

Περίπου το ένα τρίτο των ιστοτόπων δεν διευκρινίζει αν οι καταναλωτές πρέπει να επικοινωνήσουν με τον μεσίτη ή με την εταιρεία ενοικίασης σε περίπτωση ερωτήσεων ή καταγγελιών.

Επιπλέον, το 28% των ιστοτόπων δεν αναφέρει σαφώς την εταιρική επωνυμία του μεσίτη και σχεδόν οι μισοί ιστότοποι δεν παρέχουν σαφή ενημέρωση για το τι περιλαμβάνει η ασφάλιση.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ: ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15:00 ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" !!!

 


ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ, ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ !!!

 



Μυρίζουν ενεργειακά κανόνια...


Για οικονομική ασφυξία μιλά η προμήθεια του ρεύματος. Τρεις είναι οι λόγοι που επικαλείται η αγορά: πρώτον, η αύξηση των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών, σε συνδυασμό με την «έκρηξη» των διακανονισμών και τη μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή των οφειλών. Δεύτερον, τη συνακόλουθη πίεση στα κεφάλαια κίνησης των προμηθευτών. Και τρίτον, τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση από πλευράς πολιτείας της πίστωσης στους προμηθευτές των ποσών των επιδοτήσεων, με συνέπεια να αναγκάζονται να τις βάζουν από το δικό τους ταμείο.

Η οικονομική δυσπραγία νοικοκυριών και επιχειρήσεων αποτυπώνεται πλέον στην αδυναμία τους να είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των λογαριασμών του ρεύματος. Η καθυστέρηση στην καταβολή των οφειλών φθάνει ως και τις 90 ημέρες, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται όλο και περισσότερο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι διακανονισμοί. Αυτό σημαίνει, όπως εξηγούν στο Euro2day.gr εκπρόσωποι εταιριών προμήθειας, ότι ο κάθε ένας πάροχος θα πρέπει να διαθέτει διαρκώς κεφάλαια κίνησης για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να εξυπηρετεί τους πελάτες του, εισπράττοντας το αντίτιμο σε πολλές περιπτώσεις τρεις μήνες μετά.

Η πίεση για ανεύρεση κεφαλαίων κίνησης, λένε πηγές καθετοποιημένων ομίλων, εντείνεται και για έναν ακόμη λόγο. Η επιβολή πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά «κουρεύει» από τη μία πλευρά τις αμοιβές της παραγωγής, ενώ από την άλλη, ο έτερος βραχίονας, η προμήθεια αναγκάζεται να αγοράζει την ηλεκτρική ενέργεια στις υπέρογκες χονδρικές τιμές του Χρηματιστηρίου Ενέργειας. «Η κυβέρνηση μας “έσπασε” την καθετοποίηση», υποστήριξε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος μεγάλου ενεργειακού ομίλου.

ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ;;; ΤΑ ΕΨΑΛΕ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-FUNDS: ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!


«Θα φέρω το θέμα στη Βουλή» !!!

Με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους απευθύνθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στους εκπροσώπους των τραπεζών και των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων, καταλογίζοντάς τους υψηλά ποσοστά απορριψιμότητας τόσο στις ρυθμίσεις δανείων στο πλαίσιο του εξωδικαστικού όσο και στις διμερείς συμφωνίες.

Στη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών συμμετείχαν: ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η ειδική γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Μαριαλένα Αθανασοπούλου, στελέχη των servicers, στελέχη των τραπεζών με αρμοδιότητα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χ. Απαλαγάκη, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής και ο Ηλίας Πλασκοβίτης από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Υψηλά ποσοστά απόρριψης

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε σε υψηλούς τόνους τις τράπεζες και τους servicers να προχωρήσουν σε πιο ριζικές ρυθμίσεις, τονίζοντάς τους ότι δεν βοηθούν τη διαδικασία εξυγίανσης, καθώς με βάση τα στοιχεία που τους παρουσίασε, οι τράπεζες απορρίπτουν σε ποσοστό 67% τις ρυθμίσεις, είτε μέσω του εξωδικαστικού είτε τις διμερείς, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στις εταιρείες διαχείρισης, όπου το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 34%.

Αιχμές για τους πλειστηριασμούς

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός Οικονομικών και στους πλειστηριασμούς και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καταλόγισε στις τράπεζες και στους servicers πως το μόνο εργαλείο που αξιοποιούν είναι οι πλειστηριασμοί, σε αντίθεση με τις ριζικές ρυθμίσεις δανείων. Από την πλευρά τους, τα στελέχη των τραπεζών και των εταιρειών διαχείρισης επισήμαναν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι την ένταση των πλειστηριασμών τη ζητούν οι επενδυτές που έχουν αγοράσει φέτες των τιτλοποιημένων δανείων, αλλά και πακέτα μη εξυπηρετούμενων δανείων που βγήκαν προς πώληση τα προηγούμενα έτη.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ e-ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ !!!

 


O SSM ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΝΟΥΣ !!!

 


Τι γράφει το bankingnews.gr

Παρά την μεγάλη εξυγίανση που έχει συντελεστεί στις ελληνικές τράπεζες, την κεφαλαιακή τους ενίσχυση και την κερδοφορία που εμφανίζουν…η οικονομική συγκυρία είναι δυσμενής.
Η ενεργειακή κρίση προκαλεί τριγμούς σε όλη την Ευρώπη, η εκτίναξη του πληθωρισμού αλλάζει άρδην όλη την νομισματική πολιτική και ο κίνδυνος ύφεσης αυξάνεται.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον υπάρχουν ενστάσεις ή ανησυχίες για ορισμένες αποφάσεις που δυνητικά θα ληφθούν…

Πηγή προσκείμενη σε μεγάλη αμερικανή επενδυτική τράπεζα που έχει διατελέσει σύμβουλος σε πλήθος υποθέσεων ανέφερε τα εξής στο bankingnews.

«Στον SSM στον Μόνιμο Εποπτικό Μηχανισμό των Τραπεζών που υπάγεται στην ΕΚΤ υπάρχει έντονος προβληματισμός για ορισμένα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

1)Οι τράπεζες ειδικά η Εθνική και η Eurobank ενώ πληρούν τα τυπικά κριτήρια διανομής μερισμάτων δεν είναι σαφές εάν τον Οκτώβριο επιτραπεί τελικά η διανομή κερδών εάν το οικονομικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί λόγω οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.
Τον Οκτώβριο του 2022 θα αποφασίσει ο SSM εάν τελικά θα επιτρέψει την διανομή μερισμάτων αλλά προφανώς θα είναι αδύνατο να διανεμηθούν μερίσματα σε ένα περιβάλλον οικονομικής επιδείνωσης.

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 



ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Η ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΙΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ ΣΕ ΡΕΥΜΑ-ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΠΛΕΙΣΤΗΣΙΑΣΜΩΝ. ΟΧΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ !!!

 


Η ΕΕ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΕΤΣΑ !!!

 


Μπορεί η Εξεταστική Επιτροπή να ολοκλήρωσε την έρευνά της και το θέμα να έφυγε από την επικαιρότητα, στις Βρυξέλλες όμως δεν ξεχάστηκε. Έτσι, στην ετήσια έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου υπάρχει ειδική αναφορά για το θέμα, ενώ επισημαίνεται ότι «η κατανομή των κρατικών διαφημίσεων δημιουργεί κάποιες ανησυχίες».

Όπως επισημαίνεται, η έλλειψη διαφάνειας στη διανομή διαφημίσεων από κρατικούς φορείς έχει επισημανθεί τόσο από τη Media Freedom Rapid Response όσο και το Media Pluralism Monitor που επικεντρώνονται στη «χωρίς διαφάνεια» κατανομή των κονδυλίων για την ενημέρωση γύρω από την πανδημία.

2 ΣΕ 1: Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ, ΟΙ ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ !!!

 


ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΕΤΑ !!!




Η Δανία έχασε τη μάχη για τη φέτα στο Δικαστήριο της Ε.Ε.


Ενδυνάμωση της προστασίας της φέτας ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης προσφέρει η απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε., σύμφωνα με την οποία η Δανία δεν μπορεί να εξάγει τυρί με την επωνυμία «φέτα» και σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης που έχουν κατοχυρωθεί από τα κράτη-μέλη μπορούν να παράγονται με συγκεκριμένες προδιαγραφές μόνο σε αυστηρά καθορισμένες περιοχές και κανένα άλλο προϊόν δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά με το ίδιο όνομα. Ωστόσο δεν είναι σαφώς καθορισμένο τι ισχύει γι’ αυτά τα προϊόντα στις αγορές των τρίτων χωρών. Εκμεταλλευόμενη το συγκεκριμένο «παράθυρο» της νομοθεσίας, η Δανία εξήγε άσπρο τυρί με την επωνυμία «φέτα» εκτός Ε.Ε. και κυρίως στις ΗΠΑ, αξιοποιώντας τη φήμη του ελληνικού τυριού.

Ωστόσο αναμένεται να τεθεί τέλος σε αυτή την πρακτική, καθώς το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο οποίο είχε προσφύγει η Ελλάδα για να προστατεύσει τη «φέτα» ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Δανία, παραλείποντας να λάβει μέτρα ώστε να προλάβει και να σταματήσει την εξαγωγή τυριού που ονόμαζε «φέτα» σε τρίτες χώρες, παρέβη τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει με τον Κανονισμό 1151/2012.

«Το βασικότερο επιχείρημά μας, το οποίο και έγινε δεκτό από το Δικαστήριο, είναι ότι στο μέλλον η Ε.Ε. μπορεί να επιχειρήσει να κάνει μια διμερή συμφωνία με μια χώρα για την προστασία ευρωπαϊκών προϊόντων. Οπότε δεν πρέπει να αφήνουμε τα κράτη-μέλη να προβαίνουν σε κινήσεις που ναρκοθετούν την προστασία των προϊόντων μας», τονίζει στην «Κ» ο δικηγόρος κ. Θεόδωρος Γεωργόπουλος, εκπρόσωπος του γραφείου που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της υπόθεσης.

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA ΒΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ !!!

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ...
Θυμηθείτε και εδώ:
ΚΟΙΤΑ ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ: ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ..... ΤΥΧΑΙΑ....ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA 2000 !!!


Κατακαλόκαιρο, με ένα νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση για μόλις εφτά ημέρες, η κυβέρνηση επιχειρεί να αποτελειώσει τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας, «χαλαρώνοντας» τους τελευταίους περιορισμούς οι οποίοι αφορούσαν την προστασία της βιοποικιλότητας που φιλοξενούν. Το νομοσχέδιο σηματοδοτεί ακόμα μία σοβαρή υποβάθμιση του θεσμικού πλαισίου προστασίας του περιβάλλοντος, καταγγέλλουν 11 περιβαλλοντικές οργανώσεις που κάνουν λόγο για μια πρωτοφανώς μικρής διάρκειας και εμφανώς προσχηματική διαβούλευση, η οποία λήγει σήμερα, και «αποτελεί εμπαιγμό απέναντι σε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα και πολίτη στο πλαίσιο της καλής διακυβέρνησης».

Το νομοσχέδιο, με τίτλο «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, των περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος, επείγουσες δασικές, χωροταξικές και πολεοδομικές διατάξεις, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και ζητήματα κυκλικής οικονομίας», επιχειρεί μεταξύ άλλων:

■ Την ακόμα εντονότερη αλλοίωση του διεθνώς αποδεκτού θεσμού των αυστηρά προστατευόμενων περιοχών (κατηγορία στην οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τα κράτη-μέλη να εντάξουν τουλάχιστον το 10% της επικράτειας). Συγκεκριμένα επιτρέπει εντός των ορίων τους ακόμα περισσότερες δραστηριότητες που είναι ασύμβατες με κάθε έννοια αυστηρής προστασίας, όπως η κατασκευή πλατειών και «γραμμικών υποδομών μεταφορών» (δηλαδή δρόμων), οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, η ερασιτεχνική αλιεία και η βόσκηση.

■ Την εξ αρχής επιβάρυνση όλων των ζωνών προστασίας των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 με νέες χρήσεις που δεν προβλέπονταν από το έτσι κι αλλιώς προβληματικό ισχύον καθεστώς. Χαρακτηριστικά στις ζώνες προστασίας της φύσης (δεύτερη σε αυστηρότητα ζώνη προστασίας) προβλέπονται πλέον η κατασκευή και λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων και άλλων τουριστικών υποδομών, εγκαταστάσεων ΑΠΕ καθώς και κατασκηνώσεων, ενώ σε όλες τις κατηγορίες (πλην της «απόλυτης προστασίας») προβλέπονται πλέον εξορυκτικές δραστηριότητες (εφόσον η είσοδος του μεταλλείου/λατομείου βρίσκεται έξω από αυτές!) συμπεριλαμβανομένων των εξορύξεων υδρογονανθράκων.

ΔΙΠΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ !!!

 



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ: ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΠΗ !!!

 



Άλυτο πρόβλημα για χιλιάδες δανειολήπτες παραμένει ο τρόπος αντιμετώπισης της εξωφρενικής ανόδου του ελβετικού φράγκου, που καθιστά απολύτως προβληματική την αποπληρωμή αυτού του είδους δανείων. Σοβαρότατος είναι πλέον ο κίνδυνος να κοκκινίσουν χιλιάδες δάνεια παρόλο που έως σήμερα στην συντριπτική τους πλειοψηφία εξυπηρετούνται κανονικά.

Η Ελλάδα δυστυχώς επέλεξε να πράξει διαφορετικά από τις υπόλοιπες χώρες μέλη της Ε.Ε. μη προκρίνοντας έτσι τα δικαστήρια δυναμική ερμηνεία των σχετικών κοινοτικών οδηγιών για τα δάνεια με ρήτρα ξένου νομίσματος, προκειμένου τα νοικοκυριά να μην υπερχρεώνονται, χρωστώντας σήμερα οι δανειολήπτες όσα αρχικά δανείστηκαν, αν όχι παραπάνω.

Όπως έγινε γνωστό, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να υποβάλλει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταγγελία κατά της Ελλάδος, η οποία και εισήχθη, αναφορικά με την παραβίαση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδος (Άρειος Πάγος) του άρθρου 267 Συνθήκης Λειτουργίας Ευρωπαϊκής Ένωσης (Σ.Λ.Ε.Ε.), με σοβαρότατο κίνδυνο η Ελλάδα να βρεθεί επί παραβάσει και χιλιάδες δανειολήπτες (μέλη ΣΥΔΑΝΕΦ) να δικαιούνται να αξιώσουν αποζημίωση κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Κατόπιν του δελτίου τύπου που εξέδωσε ο ΣΥΔΑΝΕΦ και επιστολών που απέστειλε τόσο στους Βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου, όσο και στους Βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, άμεσα ανταποκρίθηκαν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταθέτοντας ερώτηση με τίτλο «Σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες ελβετικού φράγκου» προς τον Υπουργό Οικονομικών, κο Σταϊκούρα στις 13/4/2022.

ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!

 


Η Ελλάδα έχει πολύ πόνο μπροστά – Δελτίο στα καύσιμα, 4ο μνημόνιο, ύφεση, πληθωρισμός έως 2024, τράπεζες εκτός αγορών


Από το bankingnews.gr


Υπάρχει ακόμη πολύς πόνος μπροστά.

Η οικονομία της Ελλάδος – και όχι μόνο της Ελλάδος – θα υποφέρει από ύφεση… όχι ανάπτυξη 4,5% με 5% δεν θα δούμε αλλά το πρόσημο θα είναι αρνητικό… έρχεται ύφεση αλλά δεν είναι σαφές εάν θα καταγραφεί στο 4ο τρίμηνο του 2022 ή στις αρχές του 2023.

Υπάρχει πολύς πόνος μπροστά και παρά την παρέμβαση της ΕΚΤ που απέτρεψε τα χειρότερα, η αλήθεια είναι ότι από 4,72% το 10ετές ελληνικό ομόλογο έχει υποχωρήσει στο 3,46% διαμορφώνοντας το spread με την Γερμανία στις 233 μονάδες βάσης…

Η Ελλάδα αποδείχθηκε έρμαιο της κερδοσκοπίας και στην πρώτη καταιγίδα επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο… ότι οι κερδοσκόποι εύκολα μπορούν να θέσουν τα ελληνικά ομόλογα εκτός αγορών, εύκολα η Ελλάδα μπορεί να αποκλειστεί από τις αγορές, εύκολα η Ελλάδα μπορεί να μπλοκαριστεί από τους επενδυτές, εύκολα η Ελλάδα μπορεί να μην καταφέρει να ξαναδανειστεί…

Η Ελλάδα επιβιώνει μόνο με την παρέμβαση της ΕΚΤ… η εξέλιξη είναι πρωτοφανής και αποδεικνύει το μέγεθος της σαθρότητας της ελληνικής οικονομίας.

Υπάρχει πολύ πόνος μπροστά αφού ήδη οι ελληνικές τράπεζες έχουν τεθεί εκτός αγορών.
Η απόδοση του ομολόγου της Πειραιώς με κουπόνι 9,75% φέρει τιμή 91 μονάδες βάσης και εμφανίζει απόδοση 15,30% στο χρόνο ανάκλησης και 11,70% στην λήξη το 2029.

Η απόδοση του ομολόγου της Alpha bank με κουπόνι 5,5% φέρει τιμή 77,7 μονάδες βάσης και εμφανίζει απόδοση 13,35% στο χρόνο ανάκλησης και 9,45% στην λήξη.

Οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να δανειστούν από τις αγορές, είναι απομονωνόμενες.

Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΣΣΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΣΣΑ, ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ 1.500.000€ ΚΑΙ Ο...ΧΛΙΔΑΤΟΣ ΓΑΜΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ !!!




Ξεσήκωσε αντιδράσεις, μόλις μικρό διάστημα από το διορισμό της Άννας Πουσκούρη Reich στην Attica Bank κι έφτασε να γίνει «πρωτοσέλιδο», αφού χτίστηκε με δάνειο από την FBB, τράπεζα του Βίκτωρα Ρέστη, που «έσκασε».

Ο λόγος για την κατοικία που ήταν ιδιοκτησίας της πρώην επικεφαλής της Attica Bank, στην Ύδρα, η οποία εν τέλει πήρε το δρόμο του πλειστηριασμού. Αν είναι γόνιμος, το σπίτι θα αλλάξει χέρια στις 26 Ιανουαρίου και μάλιστα με τιμή, ιδιαίτερα υψηλή, της τάξης των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Οφειλέτιδα είναι η Littorea Limited, που εδρεύει στην Κύπρο, διαχειρίστρια της οποίας είναι σήμερα η επίσης κυπριακή Fidescorp Services Limited, oργανισμός χρηματοοικονομικών συμβούλων.

Το ακίνητο όμως ήταν δημιούργημα της άλλοτε ισχυρής κυρίας του τραπεζικού κλάδου, όπως φαίνεται και από την έγκριση των εργασιών στην κατοικία στην Ύδρα, το 2014.

Στην απόφαση του τότε υπουργού Πολιτισμού, Κωνσταντίνου Τασούλα είναι κοινοποιημένη η Άννα Πουσκούρη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, η Littorea Limited, με νόμιμο εκπρόσωπο συγγενικό πρόσωπο της κ. Πουσκούρη, έλαβε δάνειο 1,3 εκατομμυρίων από την FBB για την αγορά του οικοπέδου, ενώ αργότερα κατέστη εκπρόσωπος της κυπριακής οντότητας, μαζί με το σύζυγό της, κ. Reich.

Η κ. Πουσκούρη ήταν παλιότερα στέλεχος της HypoVereinsbank και είχε έρθει στην Ελλάδα το 1996, με στόχο την επέκταση των τοπικών εργασιών της γερμανικής τράπεζας. Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1979 στη Bayersiche Vereinsbank στο Μόναχο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΡΒΙΑΣ: ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ !!!

 


Την θέση πως ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία δεν είναι ούτε περιφερειακός ούτε τοπικός αλλά παγκόσμιος διατύπωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Alexander Vucic.

«Η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος, όπου η Δύση πολεμά τη Ρωσία μέσω των Ουκρανών στρατιωτών» είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Pink TV ο πρόεδρος της Σερβίας.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι εν μέσω ενός παγκοσμίου πολέμου, όλες οι συζητήσεις για έναν περιφερειακό ή τοπικό πόλεμο πρέπει να σταματήσουν.

Όλος ο δυτικός κόσμος πολεμά τη Ρωσία μέσω των Ουκρανών.

Πρόκειται για παγκόσμια σύρραξη» υποστήριξε ο Vucic, επισημαίνοντας ότι τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία είναι ενδεικτικά της κατάστασης και στα Βαλκάνια.

Όπως είπε, η Σερβία θα κάνει ότι είναι δυνατό και περνά από τα χέρια της για να διατηρηθεί η ειρήνη στην περιοχή.

Η στάση της Σερβίας

Σύμφωνα με τον Σέρβο πρόεδρο, επιδίωξη του είναι η χώρα να μην αποκλείσει τις επαφές και τη συνεργασία τόσο με τη Δύση όσο και με τη Ρωσία.

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία, να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Κίνα αλλά και με όλα τα άλλα έθνη.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ e-ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ !!!

 


Από το γραφείο των συμβολαιογράφων θα διεκπεραιώνονται από την ερχόμενη εβδομάδα υποθέσεις κληρονομιάς κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ MyProperty.

Πρόκειται για το τελευταίο βήμα ηλεκτρονικών μεταβιβάσεων κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων καθώς ήδη από τα γραφεία των συμβολαιογράφων κλείνουν με ηλεκτρονικό τρόπο μεταβιβάσεις που αφορούν αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεές. Οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται πλέον για καμία υπόθεση φορολογίας κεφαλαίου να προσέρχονται στις εφορίες, κλείνοντας ένα κεφάλαιο ταλαιπωρίας και «χαμένων» εργατοωρών τόσο για τους ίδιους όσο και για τους εφοριακούς.

Από τις αρχές του έτους, οι ψηφιακές μεταβιβάσεις ακινήτων αγγίζουν τις 84.530 και παραπάνω από μία στις δύο υποθέσεις αφορά αγοραπωλησίες (47.036), για να ακολουθήσουν γονικές παροχές (26.115) και δωρεές (11.379). Το παζλ συμπληρώνεται τώρα με τις υποθέσεις κληρονομιάς. Οι ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις ανέβασαν κατακόρυφα ταχύτητα μετά και την καθιέρωση αφορολόγητου 800.000 ευρώ για γονικές παροχές και δωρεές μεταξύ συγγενών πρώτου βαθμού, αλλά το αφορολόγητο αυτό δεν ισχύει για τις κληρονομιές, οι οποίες έχουν τη δική τους, ξεχωριστή κλίμακα.

Στις κληρονομιές, το αφορολόγητο είναι 150.000 ευρώ και στη συνέχεια εφαρμόζεται κλίμακα με συντελεστές 1% από τις 150.000 και μέχρι του ποσού των 300.000 ευρώ, 5% από το ποσό των 300.000 ευρώ και μέχρι τις 600.000 ευρώ, ενώ για τα ποσά που υπερβαίνουν τις 600.000 ευρώ επιβάλλεται φόρος 10%. Ισχύει, δε, ειδικό αφορολόγητο φόρου κληρονομιάς 400.000 ευρώ για τον επιζώντα σύζυγο (μετά από 5 έτη γάμου) και τα ανήλικα τέκνα του. Για την πρώτη κατοικία, η κληρονομιά είναι αφορολόγητη μέχρι 200.000 ευρώ, αν αποκτάται από άγαμο και 250.000 ευρώ για το ζευγάρι, όριο που αυξάνεται ανάλογα με τα παιδιά που έχει ο φορολογούμενος.

Όλες οι απαντήσεις

Η ΑΑΔΕ έχει εκδώσει αναλυτικό οδηγό κληρονομιών, με απαντήσεις στις πλέον συνηθισμένες απορίες των φορολογουμένων.

ΣΚΑΝΕ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΒΡΟΧΗ ΣΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ: ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ CELSIUS NETWORK !!!

 



Η Celsius Network υπέβαλε αίτηση πτώχευσης με βάση το Chapter 11 και γίνεται το τελευταίο θύμα στην αγορά που έχει υποστεί απώλειες κεφαλαιοποίησης ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Celsius, η οποία έχει περισσότερους από 100.000 πιστωτές, είπε ότι έκανε το βήμα για να σταθεροποιήσει τις δραστηριότητές της και να επεξεργαστεί μια αναδιάρθρωση για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η αίτηση έγινε στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, μεταδίδει το Bloomberg.

Η εταιρεία, ένας από τους μεγαλύτερους δανειστές κρυπτονομισμάτων, είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, προσφέροντας επιτόκια έως και 18% στους καταθέτες, πριν σταματήσει όλες τις αναλήψεις τον Ιούνιο. Στην τελευταία δήλωσή της, η Celsius ανέφερε ότι έχει εκτιμώμενα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού μεταξύ 1 και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δυσάρεστες εξελίξεις στη Celsius αναδεικνύουν τα προβλήματα στον χώρο των crypto. Υπενθυμίζεται ότι η Voyager Digital Ltd. κατέθεσε αίτηση για προστασία προ ημερών, ενώ κατέρρευσε και το hedge Three Arrows Capital.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Η Orama Ventures LLC ανακοίνωσε ένα πρωτοποριακό εθνικό δίκτυο στην Ευρώπη για την παροχή υπηρεσιών προηγμένης αεροκινητικότητας με αφετηρία την Ελλάδα που θα φέρει την επανάσταση στον τομέα της διασύνδεσης και των μεταφορών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μία ομάδα από κορυφαίους επενδυτές παγκοσμίως στους τομείς της αεροπλοΐας, των κατασκευών, του τουρισμού και της φιλοξενίας, έχει δημιουργήσει μία κοινοπραξία με σκοπό την ανάπτυξη των απαιτούμενων υποδομών, για την είσοδο και λειτουργία αεροσκαφών τύπου eVTOL στην Ελλάδα, μέχρι το 2026.

Τα eVTOL είναι αεροσκάφη με ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης, με δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη διαδρόμου προσγείωσης. Μπορούν να μεταφέρουν μέχρι έξι επιβάτες με μηδενικές εκπομπές ρύπων, ελάχιστα επίπεδα θορύβου και με κόστος ανά χιλιόμετρο, απολύτως συγκρίσιμο με αυτό ενός συμβατικού ταξί.

Πρόκειται για αεροσκάφη που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιχειρούν στα αστικά κέντρα -έως τώρα απροσπέλαστα για τα παραδοσιακά μέσα εναέριων μεταφορών-, επιτρέποντας την απρόσκοπτη, αποδοτική και ταχύτατη μεταφορά των επιβατών, με τρόπο βιώσιμο, περιβαλλοντικά και οικονομικά βέλτιστο.

Η εξυπηρέτηση των eVTOL θα γίνεται από σταθμούς κάθετης προσγείωσης και απογείωσης, που ονομάζονται Vertiport. Οι σταθμοί Vertiport είναι σχεδιασμένοι για να βρίσκονται σε αστικά κέντρα, είτε σε διαθέσιμους ανοιχτούς χώρους, είτε σε κατάλληλα διαμορφωμένα δώματα κτιρίων. Καθώς επίσης και σε περιφερειακούς προορισμούς, στην ηπειρωτική και τη νησιωτική επικράτεια.

Η πλατφόρμα Orama Nexus, όπως θα ονομάζεται, θα ξεκινήσει με την κατασκευή σταθμών Vertiport σε κεντρικά σημεία και προάστια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε περισσότερα από είκοσι περιφερειακά αστικά κέντρα και νησιά. Ενώ θα συνεχίσει την ανάπτυξη του δικτύου της, με την εγκατάσταση περισσότερων από εκατό μικρών σταθμών επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Η πλατφόρμα Orama Nexus έχει σα στόχο να επεκτείνει το δίκτυό της, έτσι ώστε να δημιουργήσει εναέρια διασύνδεση μέσω προγραμματισμένων ή on demand δρομολογίων, με κάθε γωνιά της Ελληνικής επικράτειας.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΟΥΛΑ !!!

 

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ: ΒΓΗΚΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!!

 



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει η Σρι Λάνκα ενώ άρχισε η ανάπτυξη του στρατού στους δρόμους της οικονομικής πρωτεύουσα του νησιωτικού κράτους (Κολόμπο) μετά την απόφαση του «υπηρεσιακού προέδρου» (και πρώην πρωθυπουργού) να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει μόνο για το Κολόμπο από το μεσημέρι μέχρι αύριο τα ξημερώματα σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν περαιτέρω ταραχές.

Χθες, ο Βικρεμεσίνγκε ανέθεσε σε επιτροπή που αποτελείται από δυο διοικητές των ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Αμυνας, την «αποκατάσταση του νόμου και της τάξης».

Η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας πάντως χθες δεν εμπόδισε τους διαδηλωτές να παραμείνουν στα κυβερνητικά κτίρια που έχουν καταλάβει και στους δρόμους.

Σήμερα ανακοίνωσαν ότι τερματίζουν την κατάληψη των δημοσίων κτιρίων και προς το παρόν η κατάσταση είναι σχετικά ήρεμη με δυνάμεις ασφαλείας να έχουν αναπτυχθεί γύρω από το κοινοβούλιο.

ΟΡΓΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥ POWER PASS !!!

 



Power Pass: Οι πολίτες βλέπουν τα ποσά και δεν ξέρουν αν πρέπει να γελάσουν ή να κλάψουν


Άρχισε από σήμερα, Πέμπτη η ενημέρωση των πολιτών για την επιστροφή των χρημάτων που θα λάβουν από το Power Pass, ωστόσο, αυτό, δεν πήγε και τόσο καλά.

Τούτο προδίδουν τουλάχιστον οι μέχρι στιγμής αντιδράσεις πλείστων οικιακών καταναλωτών που περίμεναν εδώ και μήνες να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και να υποδεχτούν ένα ευχάριστο "ανακουφιστικό" νέο με την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που είδαν ποσά των 20 και 30 ευρώ ως επιστροφές ελάφρυνσης απέναντι στους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος και τη δυσθεώρητων επιπέδων ρήτρα αναπροσαρμογής, αδυνατώντας φυσικά να ερμηνεύσουν τον τρόπο με τον οποίο έγινε η εκκαθάριση και δρομολογούνται οι αναδρομικές αποζημιώσεις.

Η ΚΛΕΨΥΔΡΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΠΙΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/funds-31562003.html

ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΝΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ !!!

 


ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ !!!

 


ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΕΝΟΧΟΣ ΑΛΛΑ...ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ !!!

 


ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ "ΣΧΕΔΙΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ": ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΗΔΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ 20 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΣΩΘΕΙ" ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/funds-31562003.html


Τράπεζες: Στο σφυρί τιτλοποιημένα δάνεια 20 δισ. ευρώ για να σωθεί ο Ηρακλής


Στην άμεση πώληση τιτλοποιημένων δανείων σε τρίτους οδηγούνται οι διαχειριστές τους, καθώς το τρέχον περιβάλλον αβεβαιότητας και αστάθειας δημιουργεί σημαντικές δυσκολίες στην εκτέλεση των αρχικών σχεδιασμών για ανακτήσεις.

Κορυφαία πηγή από τον κλάδο επισημαίνει μιλώντας στον «ΟΤ» πως, «τίποτα δεν είναι το ίδιο σε σχέση με δύο χρόνια νωρίτερα, όταν δομήθηκαν οι συναλλαγές για την εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών».

Όπως εξηγεί, «από τη μία πλευρά λόγω της πανδημίας και της παύσης λειτουργίας των δικαστηρίων σταμάτησαν οι πλειστηριασμοί για μεγάλο χρονικό διάστημα και από την άλλη η ενεργειακή κρίση δυσχεραίνει τις κινήσεις για την είσπραξη των οφειλών».

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει, «πλέον απαιτούνται άμεσες κινήσεις για να επιτευχθούν οι στόχοι των ανακτήσεων από τα κόκκινα δάνεια που εντάχθηκαν στο σχήμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, με βάση τους κανόνες της συγκεκριμένης αγοράς, για να μην ενεργοποιηθούν οι εγγυήσεις του προγράμματος, θα πρέπει οι διαχειριστές την πρώτη διετία μετά από μία τιτλοποίηση να έχουν επιτύχει το 80% των ανακτήσεων που προβλέπει το business plan της»

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΞΕΝΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 


Διαβάστε το κάτωθι απόσπασμα από το ot.gr και θα καταλάβετε: 


Αν δε θέλει το κοράκι τότε ποιος;

Δεν έχω καλά νέα να σας μεταφέρω για το νέο φορέα που θα αποκτά ακίνητα ευάλωτων και υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τα οποία στη συνέχεια θα τους τα μισθώνει, ώστε να διατηρήσουν τη στέγη τους.

Όπως έχει στηθεί ο μηχανισμός, το κράτος θα καταβάλλει επίδομα ενοικίου έως και 210 ευρώ το μήνα και τα υπόλοιπα θα τα βάζει ο ενοικιαστής, ο οποίος μετά από 12 χρόνια θα έχει τη δυνατότητα να επαναγοράζει το σπίτι του.

Ο διαγωνισμός για την αναζήτηση επενδυτή που θα αναλάβει τη δουλειά έχει ξεκινήσει. Οι προβλέψεις όμως δεν φαίνεται να είναι θετικές.

Όπως μου έλεγε κορυφαία πηγή από τον κλάδο των εταιρειών διαχείρισης από δάνεια και πιστώσεις, πρόσφατα επικοινώνησε με συνάδελφό του στη Βρετανία, που ασχολείται με αυτές τις δουλειές και τον ρώτησε εάν ενδιαφέρεται.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 18 ΔΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΣΧΕΔΙΑ ΗΡΑΚΛΗΣ" 1 ΚΑΙ 2 !!!

 



Οι κρατικές εγγυήσεις πίσω από την μεγάλη πιστωτική επέκταση των τραπεζών

Ο Ιούλιος θα είναι μήνας εξελίξεων για τα κόκκινα δάνεια καθώς αναμένεται, ακόμη και ως το τέλος της εβδομάδας να κλείσουν δύο μεγάλα projects, αυτό της «ΑΡΙΑΔΝΗΣ και το Skyline της Αlpha Bank  , ενώ ως το τέλος του μήνα η Intrum θα πρέπει να ανακοινώσει τον προτιμητέο επενδυτή για το Τethys.

Eπίσης, αν όλα εξελιχθούν ομαλά η Τράπεζα Αττικής θα επιχειρήσεις να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ.

Μία που ανέφερα τον ΗΡΑΚΛΗ μου ήρθε συνειρμικά το ευρύτερο «λεπτό ζήτημα» της παροχής κρατικών εγγυήσεων από το Ελληνικό Δημόσιο.

Λίγο τα κόκκινα δάνεια, λίγο η πανδημία και απ΄ότι φαίνεται στο Υπουργείο Οικονομικών έχουν τερματίσει το «κοντέρ».
SSL Certificates