.

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ: ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ !!!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ/ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ/ΠΗΡΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ;;;;
Τον Μάρτιο 2019 το γερμανικό υπουργείο εργασίας πλήρωσε 778.000 ευρώ «αφορολόγητα» σε 2.000 «δικαιούχους» σε διάφορες χώρες της Ευρώπης....Τα στοιχεία τους όμως δεν τα δημοσιοποιούν οι γερμανικές αρχές με πρόσχημα...τα προσωπικά δεδομένα !!!





Τι γράφει ο imerodromos.gr :

Μικρή εισαγωγή στο μεταφρασμένο άρθρο του Γερμανού ιστορικού Καρλ-Χάιντς Ροτ “Η διπλή ηθική της γερμανικής πολιτικής μνήμης” που ακολουθεί.

Η γονυκλισία του καγκελάριου Βίλλυ Μπραντ στις 7 Δεκεμβρίου 1970 στο Μνημείο της Εξέγερσης του Γκέτο της Βαρσοβίας (1943) ήταν συγκλονιστική και έκανε το γύρο του κόσμου. Η μελέτη των αρχείων του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών από τους Καρλ-Χάιντς Ροτ και Χάρτμουτ Ρίμπνερ για το βιβλίο τους «Η οφειλή των επανορθώσεων. Υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη» (2018), έφερε στη δημοσιότητα στοιχεία που θολώνουν την εικόνα αυτής της ταπεινής, συμβολικής χειρονομίας του Μπραντ.

Πριν από το ταξίδι του πολιτικού του SPD στην Πολωνία, εμπειρογνώμονες του γερμανικού ΥΠΕΞ συνέταξαν μια έκθεση σχετικά με το θέμα της αποζημίωσης θυμάτων της γερμανικής ναζιστικής κατοχής στην Πολωνία. Κατέθεσαν πέντε προτάσεις που κυμαίνονταν από μια γενναιόδωρη αποζημίωση μέχρι την πλήρη απόρριψη αυτών της “μηδενικής λύσης”. Σε μυστική συνεδρίαση υπό την προεδρία του Μπραντ αποφασίστηκε τελικά η “μηδενική λύση”. Καμία αποζημίωση για τα θύματα της ναζιστικής τρομοκρατίας στην Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των επιζώντων και των απογόνων των ηρώων της εξέγερσης του Γκέτο της Βαρσοβίας που ζούσαν ακόμη στην Πολωνία.

Στην Ελλάδα συμβολικές πράξεις αλλά “μηδενική λύση” ζούμε κάθε χρόνο πολλές φορές σε μαρτυρικούς τόπους, όπως στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα ή στον Χορτιάτη…

G20: 36 ΧΩΡΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΡΕΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!



Η ομάδα των 20 πιο ισχυρών οικονομικά κρατών (G20) ανακοίνωσε ότι 36 από το σύνολο των 77 χωρών που έχουν σχετικό δικαίωμα έχουν υποβάλει αίτηση για την αναστολή των επίσημων διμερών πληρωμών για τα χρέη τους, προκειμένου να βοηθηθούν στην προσπάθεια που κάνουν για την καταπολέμηση των οικονομικών συνεπειών από την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

Σε ανακοίνωσή της, η σαουδαραβική γραμματεία της G20 εξήγησε ότι η πρωτοβουλία ανακούφισης από το βάρος του χρέους που εγκρίθηκε τον Απρίλιο, μπορεί να παράσχει άμεση οικονομική ρευστότητα 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των χωρών που συμμετέχουν σε αυτή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: "ΜΠΟΝΟΥΣ" ΣΕ ΟΣΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΑΝΕΙΑ, "ΤΙΜΩΡΙΑ" ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΑΡΓΟΥΝ !!!

ΟΣΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΑΝΕΙΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, ΕΝΩ ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΘΑ ΧΑΝΟΥΝ ΠΟΡΟΥΣ
Τάδε έφη ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για τα δάνεια του Ταμείου Εγγυοδοσίας τους Αναπτυξιακής Τράπεζες που θα τρέξει τις επόμενες μέρες. 


“Την άλλη εβδομάδα ξεκινάει το μεγάλο εγγυοδοτικό που θα φτάσει σε δάνεια ως τα 7 δισεκατομμύρια και βλέπουμε” σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή. Τόνισε δε πως “αν χρειαστεί επιπλέον, θα το αυξήσουμε”.

Μιλώντας στην Ολομέλεια σημείωσε πως “θα παρακολουθήσουμε τις πρώτες 30 μέρες πως οι τράπεζες δίνουν τα χρήματα. Η κάθε τράπεζα έχει αιτηθεί και μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας υπογράφουμε συμβόλαια μαζί της για το τμήμα που δικαιούται από τις εγγυήσεις”.

Ωστόσο επεσήμανε πως “αν μετά τις 30 ημέρες δούμε ότι κάποιες τράπεζες μένουν πάρα πολύ πίσω και κάποιες άλλες τράπεζες τρέχουν πάρα πολύ, θα επιβραβεύσουμε με ανακατανομή των πόρων αυτές που τρέχουν και θα τιμωρήσουμε αυτές που πηγαίνουν αργά και ας χάσουν λεφτά αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους”. Μάλιστα σημείωσε πως “τα εργαλεία τα φτιάχνουμε για να πάνε τα χρήματα στις επιχειρήσεις και να ζήσουν. Αυτή είναι η πολιτική μας απόφαση”

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΡΑΠΙΣΜΑ !!! ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: "ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" !!!



Mε συντριπτική ήττα της πλευράς των 8 μελών του Προεδρείου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (Σαλάτα - Βεργώνη - Λυμπερόπουλου, Κώνστα - Φούκα - Στενιώτη, Βουλγαρίδη - Κομπολίτη), έκλεισαν οι ηλεκτρονικές κάλπες στο εσωτερικό της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας, καθώς δικαστές και εισαγγελείς, με πρωτοφανή πλειοψηφία "αγκάλιασαν" την πρόταση του νυν προέδρου της ΕΔΕ Χριστόφορου Σεβαστίδη και έξι συμβούλων και αποφάσισαν, να διεξαχθούν άμεσα εκλογές, για την ανάδειξη νέου προεδρείου, όπως ορίζει το καταστατικό τους.

Ενδεικτικό της αποδοχής, που είχε η πρόταση της πλευράς Σεβαστίδη είναι το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που αποτελεί ισχυρό... ράπισμα, γιά την αντίπερα όχθη.
Συγκεκριμένα στην ψηφοφορία συμμετείχαν 690 μέλη. Τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 6.

Στο ερώτημα «Επιθυμείτε την άμεση διενέργεια αρχαιρεσιών στην Ένωση, μέχρι
τις 15 Ιουλίου 2020;»

Επί συνόλου 676, ψήφισαν ΝΑΙ 624 (92,3%) και ΟΧΙ 52 (7,7%).

ΣΕ ΠΑΓΙΔΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΕΤΕ: ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!




Δουλειά των τραπεζών είναι να συγκεντρώνουν χρήματα, μέσω καταθέσεων, από άτομα ή επιχειρήσεις που διαθέτουν ρευστότητα που δεν χρειάζονται άμεσα (ή και για πολύ μεγαλύτερο διάστημα) και να τα διοχετεύουν, μέσω δανείων, σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που τα χρειάζονται για επενδύσεις ή καταναλωτικούς σκοπούς. Αυτή η η διαμεσολάβηση είναι η πεμπτουσία της τραπεζικής.


Οι τράπεζες μεσολαβούν μεταξύ αυτών που έχουν χρήματα τα οποία δεν χρειάζονται τώρα και τα μεταφέρουν σε όσους τα χρειάζονται τώρα! Ή, όπως το έθεσε ο τρίτος λόρδος Ρότσιλντ, οι τράπεζες διευκολύνουν την κίνηση του χρήματος από το σημείο Α, όπου βρίσκεται, στο σημείο Β, όπου απαιτείται να βρίσκεται.

Γιατί αυτή η μικρή διάλεξη περί τραπεζών; Διότι χθες διαβάζοντας την δεκασέλιδη ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, δεν υπήρχε ούτε μια αναφορά στις δανειοδοτήσεις! Η ανακοίνωση καταπιανόνταν με πάρα πολλά θέματα: την εξ αποστάσεως εργασία, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, τα έσοδα, τις δαπάνες, τα κέρδη, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τις προβλέψεις, τις καταθέσεις, την κεφαλαιακή επάρκεια. Μέχρι και αναφορά στις διεθνείς δραστηριότητες (που πια έχουν περιοριστεί μόνο στα Σκόπια) περιλάμβανε. Όμως, δεν υπήρχε ούτε κουβέντα για τα δάνεια και τις εκταμιεύσεις νέων δανείων. Λες και η ανακοίνωση δεν αφορούσε τράπεζα και μάλιστα την Εθνική Τράπεζα.


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΦΟΒΟΥ, Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ & Η ΒΑΛΤΩΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!



Του Κώστα Ν. Γεωργίου
Κοινωνιολόγος

Τελικά γιατί έγιναν όλα αυτά; 

Ο κορωνοιός αποδεικνύεται όλο και περισσότερο ότι ήταν προπαγάνδα φόβου. 

Τα στοιχεία από την Massachusetts των ΗΠΑ είναι συγκλονιστικά το 98,1% των ανθρώπων που πέθαναν από δήθεν κορωνοιό είχαν κάποιο πολύ σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Πολλά νοσοκομεία ανά τον κόσμο έπαιρναν επιδοτήσεις εάν είχαν ασθενείς με κορωνοιό, πιστοποιούσαν νεκρούς ότι πέθαναν από κορωνοιό και οι επιδοτήσεις έρρεαν στα νοσοκομεία. 

Επί 4-5 μήνες όλος ο πλανήτης τρομοκρατήθηκε από επιπόλαιους επιδημιολόγους που ήταν μαριονέτες και παπαγάλιζαν ανοησίες, με τις κυβερνήσεις απλά να μιμούνται η μια την άλλη στην προπαγάνδα φόβου. 

Ο φόβος και όχι η λογική κυριάρχησαν και η απόδειξη ότι ο κορωνοιός είναι προπαγάνδα φόβου αποδεικνύεται και στην Ελλάδα, όπου στις παραλίες συρρέουν κατά χιλιάδες οι Έλληνες ξαφνικά ο κορωνοιός εξαφανίστηκε, ξαφνικά όλοι ξέχασαν το σοκ… 

Όμως ο στόχος διεθνώς από μια κλίκα κεντρικών τραπεζιτών και ισχυρών κυβερνήσεων πέτυχαν τον στόχο τους.

ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ !!!




Η πλήρης λειτουργία των ποινικών δικαστηρίων, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, αρχίζει μετά την 21η Ιουνίου 2020, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αντίθετα εξαιρούνται του μέτρου αυτού, τα αυτόφωρα, η εκδίκαση κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορουμένους των οποίων συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, οι ποινικές δίκες που αφορούν κακουργήματα και ο χρόνος παραγραφής συμπληρώνεται με αποτέλεσμα την αποφυλάκιση των προφυλακισμένων, η κλήρωση των ενόρκων, η δημοσίευση δικαστικών αποφάσεων, κ.λπ., ενώ παράλληλα επαναλαμβάνονται στην ΚΥΑ τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Όπως αναφέρει η ΚΥΑ από την Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, ξεκινάει η λειτουργία: 
α) του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, του Εκλογοδικείου και του Μισθοδικείο, 
β) του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας, 
γ) του Ελεγκτικού Συνεδρίου και 
δ) των πολιτικών δικαστηρίων της χώρας.

Το πλήρες κείμενο της ΚΥΑ έχει ως εξής:

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΙΖΝΕΣ: ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΝΩ ΤΟΥ 86% Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ FORTHNET !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & FUNDS ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ & ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΡΝΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ
Με περίπου 42.000.000€ έκλεισε το ντιλ της Forthnet όταν τα κόκκινα δάνειά της ξεπερνούν τα 300.000.000€ !!!




Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ 29 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ !!!




Χοντρές γερμανικές ενεργειακές μπίζνες στην Ελλάδα....

Τι μεταδίδει topontiki.gr :

Την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την υλοποίηση ενός μεγάλου αιολικού πάρκου στο Περιστέρι και εντός της ζώνης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων υπέβαλλε προς έγκριση Γερμανική εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα με ανάλογα έργα σε 16 χώρες. Η ΜΠΕ είναι σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 4 Ιουλίου και με την έγκρισή της η επένδυση μπορεί να περάσει στο στάδιο της υλοποίησης. Το αιολικό πάρκο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, θα αναπτυχθεί στους Δήμου Μετσόβου και Βορείων Τζουμέρκων.

Συνολικά θα τοποθετηθούν 29 ανεμογεννήτριες και η συνολική ισχύς θα φτάνει στα 88,4 ΜW.

Πρόκειται για ένα αιολικό πάρκο αντίστοιχο με αυτό του Κασιδιάρη που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα.

Στο Περιστέρι, όπως παρουσιάζει η ΜΠΕ, θα γίνουν τέσσερα αιολικά πάρκα, τα οποία όμως θα λειτουργούν ως ένα.

ΕΚΤ: ΜΕ BAD BANKS & ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΚΑΛΩΝ" ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!




Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν τα κόκκινα δάνεια - Μελέτη της ΕΚΤ για τα NPLs λόγω πανδημίας


Ιδιαίτερα σημαντική μελέτη εκπόνησε η ΕΚΤ προκειμένου να αντλήσει συμπεράσματα για τη συμπεριφορά των κόκκινων δανείων ανά την Ευρώπη μετά τις κρίσεις.

Κατά τη διάρκεια των κρίσεων, αυξάνεται ο αριθμός των δανείων που δεν μπορούν να εξοφληθούν.

Για την απάντηση στο ερώτημα αυτό χρησιμοποιήθηκε μια νέα βάση δεδομένων που καλύπτει μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPL) σε 88 τραπεζικές κρίσεις από το 1990 και μετά.
Τα δεδομένα δείχνουν ότι η αντιμετώπιση των NPLs είναι κρίσιμη για την οικονομική ανάκαμψη.

Σε σύγκριση με την κρίση του 2008, ορισμένοι παράγοντες συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων αυτή τη φορά: οι τράπεζες έχουν περισσότερα κεφάλαια, τα λογιστικά πρότυπα του ΔΠΧΑ 9 μπορούν να βοηθήσουν στην αναγνώριση των κόκκινων δανείων και πριν την πανδημία δεν υπήρχε πιστωτική έκρηξη.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ DEAL ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ: ΣΤHN INTRUM 2,4 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ PQH ΓΙΑ ΜΟΛΙΣ 3% !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι μεταδίδει το mononews.gr:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πώληση στην Intrum του χαρτοφυλακίου μη-εξυπηρετούμενων δανείων Aeolus της PQH, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες.

Ήδη από τις 20 Δεκεμβρίου 2019, οι δύο πλευρές είχαν ανακοινώσει την υπογραφή της σχετικής σύμβασης πώλησης, με το αντίτιμο να ανέρχεται σε 71,1 εκατ. ευρώ ή 7% επί του ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου.

Το Aeolus αποτελείται από μη-εξυπηρετούμενα δάνεια λιανικής και μικρά επιχειρηματικά δάνεια χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις λογιστικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ και συνολικής απαίτησης 2,4 δισ. ευρώ.

ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ;;; ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!



Γκάλοπ: Οι πολίτες αφήνουν τον κορονοϊό και ανησυχούν πλέον για την οικονομία

Βαθμό κάτω από τη βάση σε θέματα όπως το Μακεδονικό, τα εργασιακά και το μεταναστευτικό βάζουν οι πολίτες στην κυβέρνηση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε το Forum της Metron Analysis για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega.

Την ίδια ώρα η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει παγιωθεί και φτάνει τις 20 μονάδες. Πάντως, τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν απώλειες δυνάμεων, αν και το κόμμα που κυβερνά πολύ περισσότερες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 40,3% έναντι 42,5% έχει χάσει δηλαδή περί τις 2,2 μονάδες κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αποδίδεται στην ανησυχία των πολιτών για τα οικονομικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του βρίσκεται στο 20,9% έναντι 21,4% τον Απρίλιο, δηλαδή χάνει μόλις 0,5 μονάδες.

Στην τρίτη θέση με ποσοστό 5,1% (από 5% τον Απρίλιο) βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ που δεν μπορεί να αποκομίσει κέρδη από τις απώλειες των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,6% (από 4,7%), η Ελληνική Λύση με 2,6% από 2,9%. Κάτω από το 3% βρίσκεται το ΜΕΡΑ 25 με 2,5% (από 3,2%) και τέλος η Χρυσή Αυγή είναι στο 1,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 7,9% ενώ δεν θα ψηφίσει το 7,2% των ερωτηθέντων.

Τα σημαντικότερα προβλήματα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πολιτών είναι:

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΡΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ !!!

ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΚΗΣ ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΩΝ
Μια νίκη των δικηγόρων αφού ικανοποιήθηκε το αίτημά τους για διατήρηση της «προφορικότητας» στις δίκες, ενώ ταυτόχρονα κερδίζουν και το δικαίωμα να λαμβάνουν ένορκες βεβαιώσεις αυξάνοντας την δικηγορική ύλη , περιλαμβάνει η τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε προχθές.




Η τροπολογία η οποία αφορά στο άνοιγμα των Δικαστηρίων έρχεται να εκσυγχρονίσει πληθώρα διαδικασιών στην πολιτική δίκη, εισάγοντας τη Δικαιοσύνη στην ψηφιακή εποχή.

Ενημέρωση με email

Με το νέο νομοσχέδιο ενεργοποιείται η ενημέρωση μέσω e-mail και η πλήρης λειτουργία του συστήματος solon.gov.gr

Συγκεκριμένα:

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑ ΕΛΤΑ: Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΝΕΕΣ "ΠΛΗΓΕΣ" !!!

ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ
Όλα προμηνύουν ξεπούλημα...



Το τελειωτικό χτύπημα στα ΕΛΤΑ έδωσε η πανδημία, αφού οι ειδικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν έβαλαν στον πάγο την υλοποίηση του προγράμματος εξυγίανσης και μεγάλωσαν την τρύπα κατά 35 εκατομμύρια ευρώ.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται επιδεινώνει την ήδη δεινή οικονομική κατάσταση των ταχυδρομείων, εξανεμίζοντας ακόμη και την προκαταβολή των 15 εκατ. ευρώ που έλαβε ο οργανισμός από την αποζημίωση της Καθολικής Υπηρεσίας για το 2020.

Όπως μάλιστα διαπιστώνεται το μέγεθος του προβλήματος είναι τόσο βαθύ που τα ΕΛΤΑ δεν κατάφεραν να επωφεληθούν ούτε από την εκτίναξη της ζήτησης που δημιουργήθηκε την περίοδο της καραντίνας στο σύνολο της αγοράς ταχυμεταφορών.

Για πολλοστή φορά, τα δεδομένα σκιαγραφούν συνθήκες αδιεξόδου, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν για την ομαλή κάλυψη της μισθοδοσίας το πολύ έως τον Ιούλιο.

Ακόμη και η προοπτική είσπραξης της αποζημίωσης για την παροχή της καθολικής υπηρεσίας της περιόδου 2013-2020, συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ, η οποία δεν έχει καταβληθεί στα ΕΛΤΑ, εξανεμίζεται από τις επιτακτικές ανάγκες του Οργανισμού.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΕΠΕΤΕ: ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΕΤΕ ΟΙ 2 ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ !!!

ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ
Και το οποίο φορτώνεται, για μια ακόμη φορά, στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων, ζημιώνοντας ταυτόχρονα και τους συνταξιούχους της ΕΤΕ που είδαν τις κρατήσεις ετών να έχουν κάνει φτερά !!!



«Κλεισμένο» θεωρεί πλέον η Εθνική Τράπεζα το θέμα του Λογαριασμού Επικούρησης, μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Γ. Βρούτση, όμως οι συνταξιούχοι της τράπεζας δεν «παραδίδουν τα όπλα», σε ό,τι αφορά τις δικαστικές τους ενέργειες και εκδόθηκαν ήδη, το τελευταίο διάστημα, δύο τελεσίδικες αποφάσεις που δέχονται τα επιχειρήματά τους από το Εφετείο Αθηνών, ενώ γίνονται κινήσεις για να προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά το νόμο Πετρόπουλου, και ο νόμος Βρούτση.

Η Εθνική Τράπεζα απέφυγε το σχηματισμό προβλέψεων για τον ΛΕΠΕΤΕ στον ισολογισμό της χρήσης 2019, αξιοποιώντας το νόμου Βρούτση και περνώντας στα βιβλία της μόνο μια χρέωση ύψους 90 εκατ. ευρώ. Όμως, τα δικαστήρια δεν έχουν «σιγήσει» και με δύο αποφάσεις του Μονομελούς Εφετείου της Αθήνας δικαιώνουν τους συνταξιούχους που είχαν προσφύγει κατά τις τράπεζας, η οποία αναμένεται να προσφύγει τώρα στον Άρειο Πάγο.

Ειδικότερα, όπως τονίζει ο νομικός, Γιάννης Κυριακόπουλος, στο Σin, με την απόφαση 3350/22.05.2020 του Εφετείου, ανατρέπεται πρωτόδικη απόφαση που ήταν αρνητική. Η απόφαση (ΓΑΚ 9247/10.12.2019) είναι πραγματικά ιδιαίτερα σημαντική καθώς:

ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΚΑΝΕ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ:

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!




Με την είδηση για προσαγωγή αρχικά και σύλληψη στη συνέχεια 11 ατόμων, κυρίως επιχειρηματιών της Καλαμάτας, έπειτα από πολλαπλές επιχειρήσεις αστυνομικών στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξύπνησαν προχθές το πρωί οι κάτοικοι της Καλαμάτας.

Μαζί με τους υπόπτους τα κλιμάκια των αστυνομικών, με τη συνδρομή εισαγγελικών λειτουργών, «σήκωσαν» από σπίτια που έλεγξαν πολλά έγγραφα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα οποία κατασχέθηκαν, καθώς η βασική κατηγορία που τους αποδίδεται είναι το «ξέπλυμα χρήματος».

Αναλυτικά η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της εκβίασης από κοινού και κατά περίπτωση τις παραβάσεις των νόμων περί αναβολικών, όπλων και ναρκωτικών.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, την οποία φαίνεται να θεωρεί ιδιαίτερα σοβαρή, αναμένονται σήμερα, ενώ επίσης σήμερα όσοι κατηγορούνται θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ο «κοριός» έγραφε

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΗΔΕΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ !!!

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
Απίστευτη ασέβεια από τα κρατικά ταμεία που χρωστούν τα έξοδα κηδείας 45.752 νεκρών !!!




Τακτική «μπαταχτσή», που κάνει… μπλακ χιούμορ στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, μοιάζει να εφαρμόζει ο ΕΦΚΑ, αφού, σύμφωνα με καταγγελία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), 45.752 δικαιούχοι του τ. ΟΓΑ είναι στην αναμονή δύο με τρία χρόνια για να λάβουν έξοδα κηδείας (!), το ύψος των οποίων, πλέον, φέρεται ότι φτάνει τα 37.401.600 ευρώ.

Η ηγεσία του ΕΝΔΙΣΥ απέστειλε για το θέμα αυτό χθες επιστολή στον διοικητή του ενιαίου φορέα, την οποία γνωστοποίησε στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Όπως αναφέρουν οι επικεφαλής του δικτύου στη διοίκηση του ΕΦΚΑ, «με μεγάλη μας λύπη, πληροφορηθήκαμε ότι είναι απλήρωτα εδώ και δύο – τρία χρόνια τα έξοδα κηδείας, τα οποία ανέρχονται στο σύνολο σε 37.401.600 ευρώ (800 ευρώ έκαστος) σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ. Και σαν να μην έφτανε η καθυστέρηση, τα παραστατικά μέσα σε τσουβάλια (άκουσον άκουσον) ταξιδεύουν και για την επαρχία… ώστε να πάρουν και τον αέρα τους, να καθυστερήσουν και εκεί -άγνωστο πόσο- και κάποτε θα πληρωθούν οι οικογένειες των θανόντων», ενώ θέτουν στον κ. Χάλαρη ένα απλό ερώτημα: «Έχετε αναρωτηθεί, κ. διοικητά του ΕΦΚΑ, αν πολλές οικογένειες δεν είχαν χρήματα και έθαψαν με δανεικά τους ανθρώπους τους;»

Η LUFTHANSA ΘΕΛΕΙ ΤΑ 9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ !!!




Αντιδρά η Lufthansa στους όρους της Ε.Ε. για τη στήριξη των 9 δισ.


Μόλις λίγες εβδομάδες προτού εξαντλήσει πλήρως τα αποθεματικά της, η Lufthansa ανακοίνωσε προχθες πως αδυνατεί να εγκρίνει το πακέτο στήριξης ύψους 9 δισ. ευρώ που προσφέρει η γερμανική κυβέρνηση. Ο λόγος είναι τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία, προκειμένου να επιτρέψει την παροχή της ενίσχυσης, απαιτεί από τον γερμανικό αερομεταφορέα την παραχώρηση των δικαιωμάτων προσγείωσης και απογείωσης στα αεροδρόμια του Μονάχου και της Φρανκφούρτης. Επίσης, ζητεί τη μείωση του στόλου της εταιρείας έως και κατά 20 αεροσκάφη.

Αναγνωρίζοντας ότι το πακέτο στήριξης είναι η μόνη ευκαιρία της Lufthansa για να επιβιώσει από την κρίση του κορωνοϊού και λαμβάνοντας υπόψη ότι η εταιρεία χάνει περίπου 1 εκατ. ευρώ για κάθε ώρα αδράνειας, το εποπτικό συμβούλιο της αεροπορικής δήλωσε ότι θα εξετάσει ενδελεχώς την εφαρμογή της συμφωνίας, ενώ θα αναζητεί και εναλλακτικές λύσεις. Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή περίπου το 90% του στόλου της Lufthansa βρίσκεται καθηλωμένο στο έδαφος.

ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΡΙΧΝΕΙ Η ΙΑΠΩΝΙΑ: 234 ΤΡΙΣ ΓΙΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ !!!



Νέο, γενναίο πρόγραμμα μέτρων για τη στήριξη της ιαπωνικής οικονομίας ενέκρινε χθες η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε, το οποίο ανέρχεται σε 1,1 τρισ. δολάρια (δηλαδή 117 τρισ. γιεν). Στο πλαίσιο αυτό προβλέπονται απευθείας δαπάνες 33 τρισ. γιεν, αποσκοπώντας να αποτρέψουν μία βαθύτερη ύφεση εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας.

Επίσης, θα δοθούν ενισχύσεις σε εταιρείες οι οποίες έχουν πληγεί από την πανδημία, επιδοτήσεις για την κάλυψη των ενοικίων τους, αρκετά τρισεκατομμύρια γιεν στο σύστημα υγείας και στις τοπικές οικονομίες. Συνολικά για τη στήριξη των επιχειρήσεων τα κονδύλια σχεδόν τριπλασιάζονται από 45 τρισ. γιεν του πρώτου πακέτου του Απριλίου σε 140 τρισ. γιεν, αυξάνοντας τα δάνεια μηδενικού επιτοκίου και τη χορήγηση κεφαλαίου. Πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα μέτρων στήριξης ύψους 117 τρισ. γιεν, που αποφασίζει να εφαρμόσει ο Σίνζο Αμπε, μετά το πρώτο ίσης αξίας του Απριλίου, που χρηματοδοτεί ο πρώτος συμπληρωματικός προϋπολογισμός. Εν μέρει το χθεσινό πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από έναν δεύτερο συμπληρωματικό προϋπολογισμό, φέρνοντας το σύνολο των κρατικών ενισχύσεων στα 234 τρισ. γιεν (2,18 τρισ. δολάρια), ή στο σχεδόν 40% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ιαπωνίας. Εάν θα πρέπει να συγκριθεί με κάποιο άλλο, αυτό θα είναι των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο ανέρχεται σε 2,3 τρισ. δολάρια.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ΟΙ 3 ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΣΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ "ΓΕΡΕΣ ΠΛΑΤΕΣ"...ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!




Τι μεταδίδει το mononews.gr :

Λοιπόν, μελετώντας τις τράπεζες που δήλωσαν συμμετοχή στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων της Αναπτυξιακής Τράπεζας βλέπει κανείς τους γνωστούς αγνώστους (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank, Attica, Optima Bank, Παγκρήτια Τράπεζα κλπ ) αλλά και δύο ακόμη χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Την ProCredit Bank Hellas και τον οργανισμό EBury.

Η πρώτη είναι 100% θυγατρική της ProCredit Bank Βουλγαρίας και οι δύο (δηλαδή η ελληνική και η βουλγάρικη) ανήκουν κατά 100% στην εταιρεία ProCredit Holding AG & Co. KGaA, η οποία εδρεύει στην Φρανκφούρτη στην Γερμανία.

Αυτή με την σειρά της είναι η μητρική εταιρία του αναπτυξιακού ομίλου ProCredit, ο οποίος αποτελείται από εμπορικές τράπεζες για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!!



Κύπρος: Έλληνες καταθέτες διεκδικούν αποζημιώσεις για το «κούρεμα» του 2013


Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τις ζημιές που υπέστησαν από το κούρεμα καταθέσεων το 2013, διεκδικούν Έλληνες υπήκοοι με προσφυγή που καταχώρησαν στο Διεθνές Κέντρο Επίλυσης των Επενδυτικών Διαφορών (ICSID) της Παγκόσμιας Τράπεζας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με επιστολή τους προς την Βουλή των Αντιπροσώπων, οι 956 καταθέτες και ομολογιούχοι από την Ελλάδα καλούν τη Βουλή «να ασκήσει την όποια επιρροή της στον Πρόεδρο της Κύπρου, για μια ταχύτερη επίλυση του θέματος, σε μία υπόθεση που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλήξει υπέρ μας».

Σύμφωνα με το κυπριακό Stockwatch, σχετικό αντίγραφο της επιστολής, όπως αναφέρουν, έλαβε και η Ελληνική Κυβέρνηση «με σκοπό να ασκηθεί πίεση σε ανώτατο επίπεδο».

Για προσπάθεια άσκησης πολιτικής πίεσης και για καθ’ όλα αβάσιμους ισχυρισμούς, κάνει λόγο η Νομική Υπηρεσία, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας ότι «παρόμοιοι ισχυρισμοί σχετικά με τα μέτρα εξυγίανσης έχουν ήδη απορριφθεί από άλλα διαιτητικά δικαστήρια, από το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

14 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ & ΜΕ "ΑΛΜΥΡΑ" ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΑΤ !!!



Με επιτόκια αρκετά... αλμυρά, που θα ξεπερνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, και το 5% για τις μικρότερες επιχειρήσεις, σχεδιάζουν να δώσουν οι τράπεζες τα δάνεια με κρατικές εγγυήσεις, για τα οποία οι αιτήσεις αναμένεται ότι θα αρχίσουν να «τρέχουν» στις αρχές του Ιουνίου.

Τα δάνεια με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας θα καλύπτονται το καθένα με κρατική εγγύηση 80% (στο σύνολο αυτού του χαρτοφυλακίου θα προβλέπεται κάλυψη με εγγυήσεις έως και για το 40% του ύψους των δανείων). Αυτό σημαίνει ότι, σε αντίθεση με τα δάνεια του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, όπου υπήρχε μόνο επιδότηση του επιτοκίου από κράτος, τα δάνεια του επόμενου προγράμματος θα έχουν πολύ μικρότερο βαθμό κινδύνου για τις τράπεζες.

Επιπλέον, οι τράπεζες θα μπορούσαν να περάσουν στις επιχειρήσεις κάποια από τα οφέλη που θα αντλήσουν από τα ειδικά προγράμματα της ΕΚΤ για την πανδημία. Για παράδειγμα, όπως σημείωνε πρόσφατα η Moody's, έχουν ανεβάσει στα 21,5 δισ. ευρώ το δανεισμό τους από το πρόγραμμα TLTRO με αρνητικό επιτόκιο 0,50%, χρησιμοποιώντας ως εγγύηση κρατικά ομόλογα και κερδίζοντας σημαντικά ποσά από το αρνητικό επιτόκιο δανεισμού.

Επίσης -και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό- τα δάνεια με κρατικές εγγυήσεις, με πρόσφατη απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, αξιολογούνται εποπτικά σαν δάνεια προς το Ελληνικό Δημόσιο, άρα εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία με τα κρατικά ομόλογα, παραμένοντας εκτός σταθμισμένου σύμφωνα με τον κίνδυνο ενεργητικού, δηλαδή δεν απαιτείται οι τράπεζες να κρατούν «στην άκρη» κεφάλαια για να καλύψουν τον κίνδυνο.

ΒΟΥΛΕΥΜΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ & ΑΛΛΟΥΣ 7 ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 1.000.000€ !!!



Και εις άλλα με υγεία...

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε μερίδα του νομικού κόσμου που παρακολουθεί εδώ και χρόνια τα όσα συμβαίνουν σε κεντρική Μητρόπολη της Δυτικής Ελλάδας βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για υπόθεση υπεξαίρεσης-μαμούθ άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ στη Μητρόπολη και σε Ιερά Μονή που ελέγχεται από αυτή.

Πρόκειται για υπόθεση που είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ στο παρελθόν και στην οποία τότε ήταν κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος ο Μητροπολίτης, καθώς και ακόμα επτά άτομα.

Στις 21 Ιανουαρίου 2020, λοιπόν, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εξέδωσε για την υπόθεση βούλευμα σύμφωνα με το οποίο τόσο ο Μητροπολίτης όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι απαλλάσσονται από τις κατηγορίες όχι γιατί δεν διέπραξαν κάποιο αδίκημα, αλλά γιατί το αδίκημα που φέρεται να διέπραξαν έγινε μετά από επτά έτη πλημμέλημα και ως εκ τούτου πρέπει βάσει νόμου να παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος τους.

Το εν λόγω βούλευμα προκάλεσε την άμεση αντίδραση των δικηγόρων που εκπροσωπούν τους μηνυτές, καθώς κάνουν λόγο για λανθασμένη αξιολόγηση της υπόθεσης από τους δικαστές και για απόφαση που ουσιαστικά παραδέχεται πως διαπράχθηκαν αδικήματα χωρίς να «δείχνει» αυτούς που τα διέπραξαν.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΡΟΣ ΔΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΕΠΕΤΕ: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ;;;

ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΣΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ
Εξώδικο φωτιά των ΣΥΤΑΤΕ και ΣΕΠΕΤΕ !!!




Εξώδικη δήλωση προς τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, αναφορικά με το ζήτημα του ΛΕΠΕΤΕ, απέστειλε ο Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού της ΕΤΕ.

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, παρά το γεγονός ότι τα μέλη του έχουν καταβάλλει αυξημένες εισφορές στο ΛΕΠΕΤΕ, η επικούρηση για αυτά θα είναι μειωμένη κατά 66%.

Παράλληλα καταγγέλει ότι κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το συγκεκριμένο θέμα και το επιστημονικό προσωπικό της ΕΤΕ.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Ο Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις στο θέμα του ΛΕΠΕΤΕ, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του νόμου Βρούτση 4680/2020 και παρεμβαίνει αναλόγως.

Επισημαίνεται ότι και οι εν ενεργεία συνάδελφοι, οι προσληφθέντες στην Τράπεζα μέχρι 31.12.2004, έχουμε καταβάλλει στο ΛΕΠΕΤΕ, όλα τα προηγούμενα χρόνια, πολύ αυξημένες εισφορές της τάξεως του 12,5% επί του συνόλου των μικτών αποδοχών μας. Αντίθετα η προσδοκώμενη επικούρηση, σύμφωνα με το νόμο Βρούτση 4680/2020, θα είναι πολύ μειωμένη για τους μελλοντικούς συνταξιούχους, σε ποσοστό έως 66%, σε σχέση με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Επικούρησης.

Επειδή, μέχρι στιγμής, στο χώρο της Τράπεζάς μας, δεν έχει ασχοληθεί κανείς σοβαρά με τις καταβαλλόμενες εισφορές στο ΛΕΠΕΤΕ των εν ενεργεία συναδέλφων, τις γενικότερες δυσμενείς εξελίξεις στο θέμα της παροχής επικούρησης, αλλά και λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στους συναδέλφους για το σοβαρό αυτό θέμα, σε συνεργασία με τον ΣΥΤΑΤΕ, στείλαμε στη Διοίκηση και στην Κυβέρνηση την παρακάτω εξώδικη δήλωση:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΘΥΡΙΔΕΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΙΖΕΣ, ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ & ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!



Αποδεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες των κατηγορούμενων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μια διαδικασία που μεθοδεύτηκε από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η δέσμευση των λογαριασμών και των θυρίδων που συμπλήρωσαν 18μηνο, έληξε στις 19 Μαΐου 2020 και οι κάτοχοι των συγκεκριμένων λογαριασμών μπορούν να διακινούν ελεύθερα τα χρήματα των τραπεζικών τους λογαριασμών σε ελληνικές και ξένες τράπεζες όπως και το περιεχόμενο των θυρίδων τους.

Πρόκειται για κατηγορούμενους για τεράστιας έκτασης φοροδιαφυγής, είσπραξη μίζας, δωροδοκίες και ξέπλυμα χρήματος, οι οποίοι αποκτούν ξανά πρόσβαση στους λογαριασμούς και στις θυρίδες τους. Μεταξύ αυτών είναι και όσοι βρίσκονται στις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς ή στις λίστες των Εμβασμάτων, ή είναι εμπλεκόμενοι και κατηγορούμενοι για τις υποθέσεις Siemens, C4i, εξοπλιστικών προγραμμάτων κ.λπ.

Η απελευθέρωση τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων προβλέφθηκε από τον ν. 4637/2019, που ψήφισε η κυβέρνηση τον περασμένο Νοέμβριο, με διάταξη του οποίου τέθηκαν ασφυκτικοί χρονικοί περιορισμοί στις δικαστικές αρχές για την εκδίκαση των συγκεκριμένων υποθέσεων.

Πιο συγκεκριμένα ο ν. 4637/2019 «Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις» προβλέπει ότι η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των προσώπων που κατηγορούνται για μαύρο χρήμα, δεν μπορεί να παρατείνεται πέραν των 18 μηνών, με το σκεπτικό ότι το ίδιο χρονικό όριο ισχύει και για την προσωποκράτηση, όταν διαπράττονται άλλα εγκλήματα.

ΓΓ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 100.000€ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ !!!




Διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ επιβλήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε ασφαλιστική εταιρεία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τις διατάξεις που αφορούν στους γενικούς όρους, οι οποίοι διαλαμβάνονται στα ασφαλιστήρια συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης ισόβιας διάρκειας σχετικά με την αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΕΕ: ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ !!! Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ...ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ !!!

ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΥΡΕΣ(ΟΛΛΑΝΔΙΑ,ΑΥΣΤΡΙΑ,ΔΑΝΙΑ ΚΤΛ) ΠΟΥ ΠΙΕΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΩΣ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ....
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:




Τα ψιλά γράμματα στο «Σχέδιο Μάρσαλ» της Κομισιόν

Από χθες το βράδυ, αξιωματούχοι της Κομισιόν προσπαθούσαν να κατεβάσουν τους τόνους και να διαμηνύσουν ότι η πρόταση της Κομισιόν για το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης είναι «απλά η πρόταση». Δεν έχει περάσει ακόμα από κανένα «σώμα» και «δεν υπάρχει καν η πρώτη γραπτή αντίδραση από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, που εντέλει είναι αυτά που θα διαμορφώσουν την τελική μορφή».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα ποσά που αναλογούν σε κάθε χώρα (και στην Ελλάδα έχουν διαρρεύσει διάφορα), αξιωματούχοι υπογράμμιζαν ότι «είναι νωρίς να μιλάμε για τελικά νούμερα), προσθέτοντας ότι το σχέδιο διάσωσης «δεν πρέπει να γίνει υποχείριο πολιτικών φιλοδοξιών της κάθε χώρας-μέλους» και ότι πρέπει να υπάρχουν «έλεγχοι» γι' αυτό.

Υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της Κομισιόν, ο οποίος είχε λόγο για το τελικό αποτέλεσμα της πρότασης, ανέφερε ότι αρκετοί επίτροποι, λόγω της κατάστασης που δημιούργησε η Covid-19 και της ισχυρότατης πίεσης που δέχονται από τις κυβερνήσεις των χωρών τους, αναγκάζονται να βάλουν σε δεύτερη μοίρα το συμφέρον της ΕΕ που έχουν υποχρέωση να πρεσβεύουν.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η ΠΡΩΤΗ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ...ΑΠΟ ΤΗΝ EUROBANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ξεκινά το πάρτι του σχεδίου "Ηρακλής"...

Στην πρώτη τιτλοποίηση πανευρωπαϊκά εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού θα προχωρήσει η Eurobank, ανοίγοντας εκ νέου την αγορά των τιτλοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η Eurobank έλαβε την έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών για την παροχή των εγγυήσεων στους senior τίτλους των τιτλοποιήσεων Cairo I και Cairo II, με τους οποίες θα εγκαινιαστεί η λειτουργία του ελληνικού Asset Protection Scheme, "Ηρακλής". Στις 16 Μαΐου η Eurobank υπέβαλε στο Υπουργείο Οικονομικών και την αίτηση για παροχή εγγύησης στην τρίτη τιτλοποίηση, Cairo III και το αίτημά της βρίσκεται σε πορεία αξιολόγησης.

Η έγκριση για την παροχή εγγύησης στις δύο πρώτες τιτλοποιήσεις Cairo και η μεταβίβασή τους στον "Ηρακλή" θα μειώσουν τον δείκτη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Eurobank σε περίπου 15% - 16% το β΄ ή γ΄ τρίμηνο 2020. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται από την Τράπεζα, ενώ αναλυτικότερη παρουσίαση της πορείας του εμπροσθοβαρούς σχεδίου μείωσης των NPLs αναμένεται την Παρασκευή κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου στους αναλυτές.

ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ: ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ !!! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ...ΑΠΟΛΥΣΗΣ !!!



Ελάχιστο είναι το όφελος για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιουνίου και σε καμία περίπτωση η μείωση δεν είναι ικανή να αποτρέψει απολύσεις, όπως υποστηρίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις ταλανίζονται από τα λουκέτα και την υπολειτουργία λόγω πανδημίας η ελάχιστη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, δεν αποτελεί κίνητρο για τη συγκράτησης της απασχόλησης και την αποτροπή απολύσεων, αφού το όφελος είναι αμελητέο.

Για τους αμειβόμενους με τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ, το μηνιαίο όφελος θα είναι 2,73 ευρώ ή 9 λεπτά του ευρώ την ημέρα και 38,22 ευρώ τον χρόνο, ενώ για τον εργοδότη το όφελος θα είναι 3,12 ευρώ τον μήνα ή 43,68 ευρώ, τον χρόνο.

Για τον αμειβόμενο με 1.000 ευρώ, οι καθαρές αποδοχές θα αυξηθούν κατά 4,20 ευρώ τον μήνα ή κατά 14 λεπτά την ημέρα και κατά 58,80 ευρώ τον χρόνο ενώ για τον εργοδότη το συνολικό κόστος θα μειωθεί κατά 4,80 ευρώ ή κατά 67,20 ευρώ τον χρόνο.

Η μείωση των εισφορών, δεν αποτελεί μέτρο που λαμβάνεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, αλλά περιλήφθηκε στoν πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο και ήταν προγραμματισμένη να εφαρμοστεί από την 1η Ιουνίου.

ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΥ 30%..."ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ 40% ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ !!!




Στο 30% περιορίστηκε τελικώς η έκπτωση φόρου για τους εκμισθωτές ενοικίων που έχασαν «δια νόμου» το 40% του ενοικίου που εισπράττουν, λόγω κορωνοϊού. Μετά από αλλεπάλληλες σκέψεις και αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο, η έκπτωση φόρου για τους ιδιοκτητες ακινήτων, θα είναι κατά 9% μικρότερη από την αρχικά αναμενομένη. Ενώ οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έκπτωση ίση με το 1/3 ή 33,3% της απώλειας των ιδιοκτητών, τελικώς η έκπτωση ανακοινώθηκε ότι θα ανέλθει στο 30%.

Για την ακρίβεια, η τελική διάταξη που ήρθε προς ψήφιση στη Βουλή προβλέπει ότι για όσους έχασαν τουλάχιστον το 40% των μηνιαίων μισθωμάτων κατ’εντολήν του Κράτους, θα τύχουν έκπτωσης φόρου, ίσης με το 20% του 60% το οποίο τελικώς εισέπραξαν. Με άλλα λόγια, για ενοίκιο 1000 ευρώ από το οποίο ο ιδιοκτήτης εισέπραξε το 60% ή 600 ευρώ, το δημόσιο θα του δώσει έκπτωση 20% ή 120 ευρώ. Συνεπώς για τα 400 ευρὠ που έχασε, θα λάβει μέσω της φορολογίας τα 120 ευρώ, δηλαδή το 30% ή 13,3 ευρώ λιγότερα από όσα αναμένονταν (καθώς 400€ Χ 33,3% = 133,2 ευρώ).

Το ποσόν αυτό (30% της απωλείας που υπέστησαν) θα το συμψηφίσουν (μόνο) με τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις που λήγουν και καλούνται να πληρώσουν από τις 31 Ιουλίου και μετά, δηλαδή ποσά ή δόσεις φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κλπ. Η ακριβής διαδικασία θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί προσεχώς.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ΣΠΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ: ΦΕΣΩΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ....ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ !!!

ΠΗΡΑΝ ΤΑ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ( ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ), ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ, ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΤΛ ΚΤΛ...ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !!!!!!!!!
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ:

http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/07/juncker-14.html
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/03/blog-post_133.html
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/04/12-fraport.html
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/04/ta-capital-controls.html
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/09/fraport.html
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/09/fraport_21.html
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/03/blog-post_912.html




Fraport: Οι Γερμανοί τα θέλουν όλα δικά τους

Την ώρα που οι Γερμανοί – και οι δορυφόροι τους – θέλουν να συντελέσουν στον απόλυτο αφανισμό της χώρας μας, αν όχι από τον… κορονοιό, αλλά από το… τέταρτο μνημόνιο, φαίνεται πως η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη γίνεται ‘’πεδίον δόξης λαμπρόν’’ για τους επιχειρηματίες από τη συγκεκριμένη χώρα που ‘’χάνουν΄΄ χρήματα εξαιτίας της πανδημίας.

Πως εξηγείται το γεγονός ότι με δυόμισι μήνες υγειονομική κρίση, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η Γερμανική Fraport, η οποία τα τελευταία χρόνια διαχειρίζεται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, επιθυμεί να ενεργοποιήσει όρο στο συμβόλαιό της με το ελληνικό δημόσιο και να ζητήσει αποζημιώσεις ύψους ακόμα και 70 εκατ. ευρώ λόγω επιπτώσεων από την πανδημία;

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ !!! ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΕΠΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πυκνώνουν οι συζητήσεις μεταξύ οικονομικού επιτελείου- τραπεζών για βασικές παραμέτρους του Πτωχευτικού και σύμφωνα με πληροφορίες του economistas, το νομοσχέδιο αναμένεται στην καλύτερη περίπτωση να έχει ψηφιστεί στο τέλος του επόμενου μήνα.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται νέος γύρος παρατηρήσεων- σχολίων εκ μέρους των τραπεζών, με τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι παραμένουν οι διαφωνίες για το χρόνο της “2ης ευκαιρίας”, δηλαδή μετά από πόσο καιρό από τη ρευστοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων, τα φυσικά και νομικά πρόσωπα θα απαλλάσσονται από τα υπόλοιπα χρέη. 

Η νέα διαδικασία πτώχευσης

Σύμφωνα με το σχέδιο του Πτωχευτικού, που συμπεριλήφθηκε στην τελευταία Έκθεση Αξιολόγησης της Κομισιόν, για τις μικρές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά η διαδικασία πτώχευσης θα είναι απλή και η “2η ευκαιρία”, με διαγραφή των υπολοίπων χρεών, θα δίνεται με τη συμπλήρωση 1 έτους. Για τις μεγάλες επιχειρήσεις, η διαδικασία πτώχευσης θα είναι πιο σύνθετη, έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα των τραπεζών από δόλιες και κακόπιστες κινήσεις, με τη “2η ευκαιρία” να δίνεται με τη συμπλήρωση 5 ετών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες ζητούν να ισχύει η 3ετία για όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις πτώχευσης, δηλαδή και για τα νοικοκυριά, έτσι ώστε να εξαντλούν όλα τα περιθώρια ανάκτησης. 

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: ΜΑΤΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕΧΡΙ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ !!! ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ !!!

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ. ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ, ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τροπολογία υπ. Δικαιοσύνης: Πώς θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια, ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί

Την επαναλειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών και τον προσδιορισμό από το δικαστήριο όσων δικών αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν από τις 13/3/2020 έως τις 31/5/2020, περιγράφει τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σε αυτή προβλέπεται επίσης ότι οι πλειστηριασμοί που είχαν ορισθεί κατά το χρονικό διάστημα από 1.6.2020 έως 31.7.2020 ματαιώνονται και με πρωτοβουλία του επισπεύδοντος ορίζεται, εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριάντα ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας και με την αρχικά εκτιμηθείσα αξία και τιμή πρώτης προσφοράς νέα ημέρα πλειστηριασμού μετά την 31η.7.2020.

Αναλυτικά η τροπολογία:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ
ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

"Κύρωση α) της από 13.4.2020 Π.Ν.Π. "Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις” (A΄ 84) και β) της από 1.5.2020 Π.Ν.Π. "Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα” (Α΄90) και άλλες διατάξεις"

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΖΙΡΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!



Δικαστική απόφαση για γαλλικό εστιατόριο βάζει τις αποζημιώσεις λόγω κορονοϊού στο παγκόσμιο "μενού"


Η AXA ανακοίνωσε χθες ότι θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος από τις αποζημιώσεις για διακοπή δραστηριότητας σε κάποιους ιδιοκτήτες εστιατορίων στη Γαλλία αφού η γαλλική ασφαλιστική εταιρία έχασε δικαστική υπόθεση που θεωρήθηκε πιθανό προηγούμενο για διαμάχες που σχετίζονται με τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο.

Δικαστήριο του Παρισιού έκρινε την περασμένη εβδομάδα ότι η AXA θα πρέπει να καταβάλει σε ιδιοκτήτη εστιατορίου τα έσοδα δύο μηνών που έχασε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η AXA είχε υποστηρίξει ότι η πολιτική της δεν καλύπτει διακοπή δραστηριότητας λόγω υγειονομικής κρίσης.

Ο Στεφάν Μανιγκόλντ, ιδιοκτήτης τεσσάρων εστιατορίων στο Παρίσι που προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρίας, δήλωσε στο Reuters ότι μετά την απόφαση του δικαστηρίου οι συνεργάτες του έχουν λάβει τηλεφωνήματα από τη Βρετανία, τη Νότια Αφρική, την Ισπανία και τις ΗΠΑ ζητώντας λεπτομέρειες για το συμβόλαιό του και την απόφαση του δικαστηρίου. "Αυτή η απόφαση στο Παρίσι έχει παγκόσμια απήχηση", δήλωσε.

ΖΟΦΕΡΗ Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ: ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ 95% ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ & 50% ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ !!!



Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία από τον κλάδο της εστίασης το πρώτο διήμερο της επαναλειτουργίας τους.

Σύμφωνα με όσα λέει στο insider.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων και πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της εστίασης η πτώση του τζίρου στις καφετέριες έφτασε το 50% ενώ στα εστιατόρια άγγιξε το 95%.

«Η κίνηση ήταν πεσμένη, δεν βοήθησε βεβαίως και ο καιρός αλλά και το γεγονός ότι οι πρώτες μέρες τις εβδομάδας δεν είναι ενδεικτικές. Περιμένουμε το Σαββατοκύριακο για να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει παράλληλα ότι περίπου το 20% των καταστημάτων παρέμειναν κλειστά κατά το άνοιγμα του κλάδου.

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ: ΧΑΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΖΙΡΟ ΤΟΥΣ !!!



Τα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών κάνουν λόγο για πτωχεύσεις, προγράμματα διάσωσης και χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας


Καταργήσεις θέσεων εργασίας, πτωχεύσεις, προγράμματα «διάσωσης»: ο τομέας των αερομεταφορών σε διεθνές επίπεδο δέχεται ολοένα πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία έχει καθηλώσει τα αεροσκάφη στο έδαφος.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) υπολογίζει ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας στον κύκλο εργασιών των αεροπορικών εταιρειών το 2020 θα φθάσει τουλάχιστον τα 314 δισεκατομμύρια δολάρια (286 δισεκ. ευρώ), ότι δηλαδή ο τζίρος τους θα υποστεί συρρίκνωση κατά 55% σε σύγκριση με το 2019. Ο τομέας δεν αναμένεται να επανέλθει στο επίπεδο της κίνησης που καταγραφόταν προτού ξεσπάσει η πανδημία παρά το 2023, προειδοποιεί ο ίδιος φορέας.

Ήδη οι πτωχεύσεις είναι πολλές

Η LATAM προστέθηκε στις αεροπορικές εταιρείες που έχουν κηρύξει πτώχευση χθες. Αδυνατώντας να καλύψει τις οφειλές της, η μεγαλύτερη εταιρεία αεροπορικών μεταφορών της Λατινικής Αμερικής υπήχθη σε καθεστώς προστασίας από τις διεκδικήσεις των πιστωτών της βάσει του κεφαλαίου 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, που επιτρέπει σε εταιρείες να προχωρούν σε αναδιαρθρώσεις. Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 42.000 ανθρώπους.

Κ.ΜΙΧΑΛΟΣ: ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ !!!



Κωνσταντίνος Μίχαλος: «Ε δεν είναι δυνατόν μετά από τρεις ανακεφαλοποιήσεις για τις οποίες έχει κυριολεκτικά ματώσει ο κάθε Έλληνας πολίτης να έχουμε αυτή τη συμπεριφορά από το τραπεζικό σύστημα...»

Την επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση στο θέμα της ρευστότητας στην αγορά και τις πιέσεις που πρέπει να ασκηθούν στις τράπεζες στην κατεύθυνση αυτή αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, ενώ όπως είπε αν δεν επιτευχθεί κάτι θα πρέπει μία από τις τέσσερις τράπεζες να κρατικοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο Μίχαλος μιλώντας στο «Κόκκινο» υποστήριξε πως: «Είναι αδιανόητο τη στιγμή που κρεμόμαστε κυριολεκτικά από μια κλωστή, τη στιγμή που καμία από αυτές τις επιχειρήσεις οι οποίες είναι αναγκασμένες να χτυπήσουν την πόρτα και να βρεθούν στο κατώφλι της τράπεζας της οποίας συνεργάζονται να ζητήσουν ένα δάνειο δεν είχαν τέτοια στόχευση διότι πολύ συντηρητικά, νοικοκυρεμένα οι περισσότεροι, το υγιές επιχειρείν όπως συνηθίζουμε να λέμε στην Ελλάδα προσπαθούσε με ίδιες δυνάμεις να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει σε καθημερινή βάση».

ΑΑΔΕ: "ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕ" Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!




Εφικτή ξανά η αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας


Διευκρινίσεις για τη μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας φυσικών προσώπων μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό δίνει η ΑΑΔΕ.

Όπως επισημαίνεται, από τη λήξη των έκτακτων μέτρων για την απαγόρευση της κυκλοφορίας που προβλέφθηκαν για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, παύει η εφαρμογή της Α. 1077/2020 Απόφασης Διοικητή ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή. Ενόψει των ανωτέρω, οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας και υπέβαλαν σχετική αίτηση από τις 4 Απριλίου του 2020, ημερομηνία έναρξης ισχύος της απόφασης Α.1077/2020 και έως τις 24 Μαΐου του 2020, θα υποβάλλουν νέα αίτηση ηλεκτρονικά μέσω TAXISnet κατά τα οριζόμενα στην ΠΟΛ 1123/2014.

ΤΟ ΣτΕ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΒΑΤΟ ΤΟΥ TAXIS !!!




Τον πλήρη κατάλογο με τα άτομα, δημόσιες υπηρεσίες κλπ, που επισκέφθηκαν τα φορολογικά δεδομένα τους και πότε, θα μπορούν να έχουν οι φορολογούμενοι αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας δίνοντας τη δυνατότητα στον πολίτη να σπάει το άβατο του απορρήτου του TAXIS.

Σύμφωνα με την απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου η οποία δημοσιεύθηκε στο «Πρώτο Θέμα», η απόφαση υποχρεώνει τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) του υπουργείου Οικονομικών να ενημερώνει του πολίτες όταν πρόκειται να μεταβιβάσει προσωπικά δεδομένα τους σε τρίτους,έτσι ώστε να μπορούν να προβάλλουν, όταν θέλουν αντιρρήσεις.


Η απόφαση δικαίωσε προϊσταμένη ΔΟΥ η οποία ζητούσε να πληροφορηθεί ποιοι επισκέφθηκαν και άντλησαν στοιχεία για εκείνη από το TAXIS, καθώς κατηγορήθηκε ποινικά, αλλά τελικά αθωώθηκε.

Αρχεία

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΝ ΡΕΥΜΑ !!!



Σε μεγένθυση:

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ !!!


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 15 ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΣΩ ΚΕΠ !!!



Στα ΚΕΠ εντάσσονται, έπειτα από Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά, δεκαπέντε πιστοποιητικά αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που έως σήμερα χορηγούνταν μόνο από τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που συμπληρώνει τις υπηρεσίες που υλοποιούνται από το gov.gr. Η υπηρεσία αφορά τους πολίτες που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες και εντάσσεται στο πλαίσιο μετεξέλιξης των ΚΕΠ στο μοναδικό σημείο φυσικής επαφής των πολιτών με το Δημόσιο.

Επιπλέον, μετά από πρόταση της κοινής ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) μεταξύ των πιστοποιητικών που θα χορηγούνται από τα ΚΕΠ είναι και το πιστοποιητικό περί θέσεως σε δικαστική συμπαράσταση (προσωρινή ή οριστική) για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρία.

Τα πιστοποιητικά τα οποία θα είναι στο εξής διαθέσιμα από τα ΚΕΠ, είναι τα εξής:

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η ΜΑΥΡΗ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ, ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΡΑΤΙΑΣ !!!



Το Βέλγιο έχει πληθυσμό λίγο μεγαλύτερο από της Ελλάδας (11,5 εκατομμύρια έναντι 10,7 εκατομμυρίων) αλλά έκταση 4,3 φορές μικρότερη (30,5 τετρ. χλμ, έναντι 132 της Ελλάδας). Το ΑΕΠ του, όμως, είναι δυόμιση φορές υψηλότερο από το ελληνικό. Η πρωτεύουσά του, οι Βρυξέλλες, είναι έδρα-σύμβολο της ευρωκρατίας, αλλά και πολλών πολυεθνικών. Το βελγικό κράτος είναι τόσο καλά οργανωμένο, λένε αρκετοί, ώστε μπορεί να δουλεύει και χωρίς κεντρική κυβέρνηση. Και είναι αλήθεια ότι δύο φορές (μία μέχρι τον περασμένο Μάρτιο και μία πριν δέκα χρόνια) ήταν επί ενάμιση χρόνο στον «αυτόματο πιλότο», δηλαδή με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Μαγική χώρα, σωστά;

Και μετά, ήρθε ο κορωνοϊός: στις 11 Μαρτίου καταγράφηκαν οι πρώτοι τρεις νεκροί. Μέσα σε ένα μήνα έφτασαν τις τρεις χιλιάδες. Τον επόμενο μήνα (δηλαδή μέχρι σήμερα) το σύνολο των θυμάτων ξεπέρασε τις 9.000: είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη αναλογία νεκρών προς κατοίκους παγκοσμίως! Πώς τα «κατάφερε» έτσι το Βέλγιο; Ίσως να βοήθησε άλλη μια πρωτιά της μαγικής αυτής χώρας: εκεί δραστηριοποιούνται δεκάδες χιλιάδες λομπίστες που προωθούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών και άλλων επιχειρήσεων. Με τη «βοήθεια» των οποίων, τα όποια μέτρα πήρε η κυβέρνηση αυτοακυρώθηκαν από τις μαζικές εξαιρέσεις.

Σχολεία, εστιατόρια κ.λπ. έκλεισαν και οι μετακινήσεις περιορίστηκαν, αλλά οι επιχειρήσεις (πολλές από αυτές με χιλιάδες εργάτες και υπαλλήλους να δουλεύουν δίπλα-δίπλα) εξακολούθησαν να λειτουργούν. Έτσι η επιδημία εξαπλώθηκε γοργά, κυρίως στην πιο «ανεπτυγμένη» Φλάνδρα. Η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη αν δεν ξεσπούσε, στις 12 Μαρτίου, ένα κύμα αυθόρμητων εργατικών κινητοποιήσεων με αίτημα να σταματήσει η λειτουργία των επιχειρήσεων που δεν ήταν κρίσιμης σημασίας. Όταν, στις 16 Μαρτίου, άρχισαν να απεργούν και οι εργάτες της Audi, τους ακολούθησαν οι πάντες. Δύο μέρες αργότερα η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποφασίσει τη διακοπή λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων. Χωρίς δηλαδή τον ξεσηκωμό των «αναλώσιμων», η επιδημία θα ήταν ακόμη πιο θανατηφόρα!

«Μολύνονται και πεθαίνουν. Και λοιπόν;»

ΤΟ ΣτΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ 10.000 ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΔ !!!

ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2018
Χωρίς προηγούμενη επεξεργασία, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι αρχαιολογικοί χώροι,μνημεία κτλ., είχαν μεταβιβαστεί στην ΕΤΑΔ 10.119 ακίνητα !!!






Μια τυχαία λίστα 10.119 κρατικών ακινήτων είχαν φτιάξει οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών στα μέσα του 2018, προκειμένου να καλύψουν, έπειτα από πολυετή καθυστέρηση, τις απαιτήσεις των δανειστών.

Ετσι, για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση «εξόδου από τα μνημόνια», με δύο αποφάσεις του τότε υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου, προβλεπόταν η μεταβίβαση των ακινήτων στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), που ελέγχεται από το Υπερταμείο. Τότε δημιουργήθηκε μεγάλος θόρυβος καθώς στον κατάλογο περιλαμβάνονταν τα ενετικά τείχη των Χανίων, το τουρκικό χαμάμ στην κρητική πόλη, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ο Λευκός Πύργος κ.α.

Στην προηγούμενη κυβέρνησημ είχαν ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως δεν πρόκειται να παραχωρηθούν/πωληθούν αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία κ.α. Επικαλούνταν τον νόμο 4389 του 2016, που είχε ψηφιστεί τον Ιούνιο της συγκεκριμένης χρονιάς, στο πλαίσιο κάλυψης των απαιτήσεων του μνημονίου.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Η ΓΑΛΛΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ BOOKING & AIRBNB !!!



Στη δημιουργία εθνικής πλατφόρμας κρατήσεων προσανατολίζεται η κυβέρνηση της Γαλλίας.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα για όσους τουρίστες θέλουν να έχουν πρόσβαση σε ταξιδιωτικές προσφορές στη Γαλλία, όπως καταλύματα και εστιατόρια.

Το έργο, του οποίου το κόστος εκτιμάται σε 1,3 δις. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από την Caisse des Dépôts και την Bpifrance.

Είναι μέρος του σχεδίου ανάκαμψης του τουρισμού, που ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Édouard Philippe.

Συνολικά, η κυβέρνηση σκοπεύει να επενδύσει 18 δις. ευρώ για να βοηθήσει τον τουριστικό τομέα να ανακάμψει.

ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !!! ΕΧΟΥΝ...ΤΟΥΣ "ΛΑΓΟΥΣ" ΤΟΥΣ !!!

ΕΒΑΛΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ, ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΝΟΥΣ...
Το αρχικό σχέδιο του ταμείου ανάκαμψης των Γαλλο-γερμανών με επιχορηγήσεις τώρα μετατρέπεται σιγά σιγά σε νέα δάνεια !!!




Τι μεταδίδει το euro2day.gr :

Ταμείο Ανάκαμψης: Συμβιβασμός με δάνεια και επιδοτήσεις σε 7ετές πλάνο

Αύριο αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ανακοινώσει η Κομισιόν την πρότασή της για το μεσοπρόθεσμο πλάνο στήριξης της ΕΕ από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Το σχέδιο για το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των εξελίξεων αλλά και τις επιλεκτικές διαρροές της Κομισιόν, δεν θα απαρτίζεται μόνο από επιχορηγήσεις, όπως υποστήριζε ο Γαλλογερμανικός άξονας, αλλά και από χαμηλότοκα δάνεια και δημοσιονομικές δεσμεύσεις, όπως θέλουν οι τέσσερις σκληροπυρηνικές χώρες του Βορρά.

Με τον Νότο να είναι απών για ακόμη μια φορά, οι Βόρειοι φαίνεται να «παλεύουν» μεταξύ τους για τις αποφάσεις που θα δεσμεύουν όλες τις χώρες-μέλη για πολλά χρόνια. Αυστρία, Ολλανδία, Δανία και η Σουηδία κατέθεσαν πρόταση σύμφωνα με την οποία τα χρήματα από το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανασυγκρότηση από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού θα πρέπει να διατεθούν με τη μορφή συνδυασμού μη επιστρεπτέων επιχορηγήσεων, δανείων και εγγυήσεων. Αντιδρούν δε με βέτο, εάν δεν «ακουστεί» η πρότασή τους και δεν ενσωματωθεί στο τελικό πλάνο.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟΝ ESM ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!

ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ+ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ...Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ !!!
Διαβάστε σχετικά εδώ και θα καταλάβετε:



Γιάννης Στουρνάρας: Θα προτείνω προσφυγή στον ESM  για φθηνό δανεισμό

Απαντώντας χθε στον δεύτερο κύκλο ερωτήσεων στην κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιων Οργανισμών και Τραπεζών ο κ. Στουρνάρας εξήγησε ότι τα δεδομένα για την εκτίμηση της ύφεσης συνεχώς αναπροσαρμόζονται εξηγώντας πως «πλέον από το τραπέζι έχουν φύγει οι εκτιμήσεις περί ύφεσης στο 20%».

«Συνεχίζω να είμαι αισιόδοξος» τόνισε.

Παράλληλα, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η πιστοληπτική γραμμή που είχε προτείνει το 2018 δεν σημαίνει νέο μνημόνιο αλλά χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού χωρίς νέα μέτρα. Τόνισε δε ότι και σήμερα θα προτείνει στην κυβέρνηση της ΝΔ να προσφύγει στον ESM.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!



Γράφει η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα

Ένα από τα μέτρα που ελήφθησαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και του lockdown που ακολούθησε σε πολλούς τομείς της οικονομίας ήταν η αναστολή διενέργειας των πλειστηριασμών, αρχής γενομένης την 13η Μαρτίου 2020, οπότε και ήταν αναρτημένοι 8.285 πλειστηριασμοί. Έκτοτε με διαδοχικές ΠΝΠ παρατάθηκε η συνέχιση της αναστολής διενέργειας τους. Η τελευταία εξ αυτών, που θεσπίστηκε στις 15-5-2020, ανέστειλε, τόσο τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης, όσο και τη διενέργεια πλειστηριασμών έως τις 31-5-2020.

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, ενημερώνοντας την 18η Μαΐου το Κοινοβούλιο, επισήμανε, ότι η διενέργεια των πλειστηριασμών θα ανασταλεί έως τις 31 Ιουλίου 2020. Με δεδομένο, ότι ακολουθεί ο μήνας Αύγουστος, χρονικό διάστημα που δεν επιτρέπεται η διενέργειά τους, οι πλειστηριασμοί θα επανεκκινήσουν από 1η Σεπτεμβρίου 2020 με τους ήδη αναρτημένους πλειστηριασμούς να ανέρχονται σε 1.835.

Ένα σοβαρό θέμα που προκύπτει και απαιτεί ρυθμίσεως, σχετίζεται με τους πλειστηριασμούς, για τους οποίους έχει ασκηθεί ένδικο βοήθημα (ανακοπή) από τον οφειλέτη. Λόγω της αναστολής των εργασιών των Δικαστηρίων, το ένδικο βοήθημα δεν έτυχε εκδικάσεως, με αποτέλεσμα ο οφειλέτης να στερηθεί την τυχόν προστασία του. Σαφώς, για τους πλειστηριασμούς αυτούς θα πρέπει να οριστεί νέο χρονικό διάστημα διενέργειας τους, στο πλαίσιο του οποίου θα δύναται να επαναφερθεί προς εκδίκαση το ασκηθέν ένδικο μέσο και να εκδοθεί δικαστική απόφαση. Εναλλακτικά το ασκηθέν ένδικο μέσο να τύχει κατά προτεραιότητα προσδιορισμού εκδικάσεως και ταχύτατης έκδοσης απόφασης μέχρι την διενέργεια του πλειστηριασμού την 1 Σεπτεμβρίου 2020 και εντεύθεν. Η εναλλακτική αυτή περίπτωση πιθανά λόγω των στενών χρονικών ορίων είναι μη υλοποιήσιμη. Σε περίπτωση δε, μη προβλεφθείσας σχετικής ρύθμισης, ο οφειλέτης θα στερηθεί το δικαίωμα δικαστικής προστασίας, με αποτέλεσμα να εγείρονται ζητήματα παραβίασης διατάξεων του εθνικού δικαίου και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΠΟΤΕ Η ΕΦΟΡΙΑ "ΣΥΓΧΩΡΕΙ" ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ !!!




Οι περιπτώσεις που η Εφορία "συγχωρεί" λάθη εφόσον διορθωθούν εντός συγκεκριμένων προθεσμιών


Τα λάθη στις φορολογικές δηλώσεις τρομάζουν τους φορολογούμενους, για ενδεχόμενα μπλεξίματα με την εφορία και την επιβολή προστίμων, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες τα λάθη «συγχωρούνται» και οι δηλώσεις γίνο νταιχωρίς πρόστιμα.

Όμως αυτό ισχύει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά καθοριστική σημασία έχει ο χρόνος υποβολής της τροποποιητικής δήλωσης.Η νομοθεσία παρέχει στους φορολογούμενους τη δυνατότητα διόρθωσης των λαθών που πιθανόν έγιναν κατά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης.

Ταυτόχρονα η νομοθεσία προβλέπει ότι για κάθε τροποποιητική ή συμπληρωματική δήλωση, προβλέπεται η επιβολή προστίμου ύψους 100 ευρώ, για τα φυσικά πρόσωπα, 250 ευρώ, για τις επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία και 500 ευρώ για τις επιχειρήσεις με διπλογραφικό βιβλία.Τα συγκεκριμένα πρόστιμα δεν ισχύουν πάντα.

Με αποφάσεις της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ αντιμετωπίστηκαν ορισμένες της νομοθεσίας και πλέον δεν επιβάλλονται κυρώσεις.Αυτοί που σίγουρα, γλιτώνουν τις περιπέτειες, είναι όσοι υποβάλουν νωρίς τη φορολογικό τους δήλωση και όχι την τελευταία στιγμή, καθώς σημασία έχει ο χρόνος υποβολής της τροποποιητικής δήλωσης.
SSL Certificates