.

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Η ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ !!!


ΝΕΑ ΜΟΔΑ: ΤΡΑΠΕΖΕΣ & FUNDS ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΟΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ !!!

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΣΑΣ !!!


ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ: ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ & ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΡΟΔΟΚΗΘΟΥΝ !!!




Στον χώρο της Αγοράς λειτουργούσαν στην αρχαιότητα τα σημαντικότερα Δικαστήρια της Ηλιαίας.

Τέτοια δικαστήρια έχουν εντοπιστεί σε αρκετά σημεία.

Ένα από αυτά είναι το κτίριο που προϋπήρχε στη βόρεια πτέρυγα της μεταγενέστερης στοάς του Αττάλου.

Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν έξι ψήφοι μέσα στην ψηφοδόχο τους, καθώς και μια κλεψύδρα.
Η Ηλιαία ήταν το λαϊκό Δικαστήριο το κυρίαρχο σώμα του Δήμου, δηλαδή του λαού στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Κάθε χρόνο από κάθε φυλή, κληρώνονταν 6.000 Ηλιαστές.

Από αυτούς, συνήθως οι 2.000 Ηλιαστές επαρκούσαν για τις καθημερινές ανάγκες δικαστηρίων.

Ηλιαστής είχε δικαίωμα να γίνει, κατόπιν κληρώσεως, οποιοσδήποτε Αθηναίος πολίτης είχε συμπληρώσει το 30 έτος της ηλικίας του, εφόσον δεν είχε χρέη προς το Δημόσιο και δεν ήταν άτιμος, δηλαδή εφόσον δεν είχε στερηθεί των πολιτικών του δικαιωμάτων.

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΕΩΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ !!!




Τι μεταδίδει το enikos.gr :

Αύξηση του ορίου οφειλών από τα 4.000 στα 6.000 ευρώ για τους περίπου 30.000 «εγκλωβισµένους» αγρότες που δεν µπορούν να λάβουν σύνταξη λόγω χρεών στον πρ. ΟΓΑ έρχεται µε τη ρύθµιση των 120 δόσεων. Συνολικά, µέσω της ρύθµισης θα απεγκλωβιστούν περίπου 80.000 οφειλέτες µη µισθωτοί που βρίσκονται στον προθάλαµο της σύνταξης και ασφαλίζονταν σε ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ.

Το πολυαναµενόµενο νοµοσχέδιο κατατίθεται στη Βουλή τη ∆ευτέρα, όπως προανήγγειλε χθες η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, και θα περιλαµβάνει, σύµφωνα µε την ίδια, τις ρυθµίσεις οφειλών σε Εφορία και Ταµεία, όπως και σηµαντικές εργασιακές διατάξεις. Για τους αγρότες που θα ενταχθούν στη ρύθµιση προβλέπεται αύξηση κατά 2.000 ευρώ του πλαφόν που «ξεκλειδώνει» την πόρτα της συνταξιοδότησης. ∆εδοµένου ότι οι προσαυξήσεις θα «κουρεύονται» για τους αγρότες κατά 100%, όσοι έχουν αρχική βασική οφειλή έως 6.000 ευρώ θα µπορέσουν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης αµέσως µετά την ένταξη στη ρύθµιση. Οι αγρότες συνταξιοδοτούνται µε:

Οριο ηλικίας 67 ετών και τουλάχιστον 15ετία ασφάλισης (συµπεριλαµβανοµένου του χρόνου στον Κλάδο Πρόσθετης) ή

Οριο ηλικίας 62 ετών µε τουλάχιστον 40ετία ασφάλισης.

Οι αγρότες άνω των 62 ετών µε ληξιπρόθεσµες οφειλές άνω των 4.000 ευρώ (σηµερινό όριο για έξοδο στη σύνταξη) υπολογίζονται σε περίπου 30.000. Η πλειονότητα αυτών, δηλαδή περίπου οι 10.000, είναι άνω των 67 ετών και χρωστούν συνολικά 103 εκατ. ευρώ. Σε ηλικία 62 ετών βρίσκονται περίπου 4.000 αγρότες, ενώ µεταξύ 64 έως 67 ετών οι «εγκλωβισµένοι» οφειλέτες φτάνουν τους 12.000.

ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ: ΝΕΟ ΝΤΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ-ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ !!!




Τι μεταδίδει το capital.gr :


Στο στόχαστρο μελών της αναρχικής συλλογικότητας "Ρουβίκωνας" μπήκε για ακόμη μία φορά δικηγορικό γραφείο, επί της οδού Μέρλιν 10, στην Αθήνα στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ένα βίντεο 54 δευτερολέπτων τα μέλη του "Ρουβίκωνα" εμφανίζονται να σπάνε τον εξοπλισμό στο εσωτερικό του δικηγορικού γραφείου, φωνάζοντας ότι "σας είχαμε πει να μην απειλήσετε ξανά κόσμο" και να βάφουν τους τοίχους με μαύρο σπρέι.

Για την έφοδο έγινε μία σύλληψη και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ηγετικό στέλεχος του "Ρουβίκωνα", σύμφωνα με το eleftherostypos.gr.

Η ανάρτηση του Ρουβίκωνα:

«Δεν νομίζουμε ότι χρειαζόταν εμάς το δικηγορικό γραφείο Κάρολος Χανικιάν για να συνειδητοποιήσει τον ρόλο του. Και κατά συνέπεια δεν θα περιμέναμε ότι η προηγούμενη παρέμβασή μας θα το οδηγούσε σε κάποια κρίση συνείδησης ώστε να σταματήσει να ταλαιπωρεί φτωχούς να ξεπληρώσουν τράπεζες και funds . Άλλωστε οι νουθεσίες και μερικές αόριστες απειλές συνιστούν μεν κίνδυνο για απελπισμένους δανειολήπτες αλλά δεν ιδρώνουν το αυτί όσων τους τηλεφωνούν. Για όποιον δουλεύει ως μπράβος της νόμιμης μαφίας, είναι λογικό να κάνει γρήγορα εκτίμηση κινδύνου. Κι από πρώτη άποψη το να θεωρήσεις ότι δεν θα πέσει δεύτερη οβίδα στο ίδιο σημείο είναι αναμενόμενο συμπέρασμα για έξυπνους ανθρώπους.

FOLLI FOLLIE: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ !!!



Του Γιάννη Κυριακόπουλου

Ένα σχεδόν χρόνο μετά την ανακοίνωση του Αμερικανικού FUND Quintessential Capital Management σχετικά με τις πλασματικές, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, Οικονομικές Καταστάσεις της Εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Εταιρείας FOLLI, εξεδόθη η απόφαση ΜΠΑ 2419/2019, επί της αιτήσεως συντηρητικής κατασχέσεως που κατατέθηκε εκ μέρους 56 μελών της Ενώσεως Ελλήνων Επενδυτών, μετόχων –επενδυτών σε χρηματοπιστωτικά μέσα και παράγωγα προϊόντα της εταιρείας αυτής.

Η απόφαση δίνει το δικαίωμα στους ζημιωθέντες αιτούντες, μέλη της Ενώσεως Ελλήνων Επενδυτών που υπέβαλε Μηνυτήρια Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενόψει της καταθέσεως –μαζί με πολλούς άλλους- των Αγωγών τους στα Πολιτικά Δικαστήρια να επιδιώξουν την συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας των καθών (εξαιρουμένων ορισμένων εξ αυτών) έως ύψους 1.700.000 ευρώ, όσες είναι εν συνόλω οι ζημίες τους από την ολοσχερή καταστροφή των κεφαλαίων τους που εμπιστεύθηκαν αγοράζοντας μετοχές, ομόλογα και παράγωγα της FOLLI.

Τα σημαντικότερα όμως (και ήδη ισχυρά νομολογιακά) συμπεράσματα τα οποία αντλούνται από αυτή την πραγματικά εμβληματική απόφαση, δεν είναι τόσο αυτά που άπτονται των δικαιωμάτων μιας μερίδος επενδυτών που έχασαν τις οικονομίες τους στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, αλλά αφορούν την σύμπασα επενδυτική κοινότητα της Χώρας, και "επουλώνουν" εν μέρει την τεράστια χαίνουσα πληγή που προκλήθηκε από αυτό το απίστευτο σκάνδαλο προκαλώντας ανυπολόγιστη βλάβη και δυσφήμηση σε όλη την Ελληνική Κεφαλαιαγορά αλλά και την Ελληνική Οικονομία επέκεινα!

Ο λόγος που πιστεύουμε ότι είναι μια πραγματικά πρωτοποριακή απόφαση είναι γιατί ανοίγει τον δρόμο για την πραγματική προστασία των επενδυτών στην Ελλάδα, που δυστυχώς έως σήμερα χωλαίνει πραγματικά, καθώς αποδέχεται στην αιτιολόγησή της τα εξής :

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΞΥΠΝΑΝΕ !!! ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ 2019 ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΧΡΕΗ ΑΠΟ 1η ΜΑΪΟΥ Ή 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Αυτά θα πρέπει να έχουν ρυθμιστεί σε 12 δόσεις ή να έχουν εξοφληθεί εμπρόθεσμα.




ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ: ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ & ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΑ POS !!!


ΒΟΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ALPHA BANK ΚΑΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ !!!


Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΜΕΓΑΛΗ ΜΚΟ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ΕΙΠΑΜΕ...ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΠΙΖΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Έσοδα εκατομμυρίων ευρώ και επιχορηγήσεις-χρυσάφι από fund Σαουδαραβικών συμφερόντων μέσω...Ελβετίας !!!




Ξέπλυμα χρήματος μέσω ΜΚΟ στην Ελλάδα – Τι διερευνούν οι Αρχές

«Ξέφραγο αμπέλι» θεωρούν τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) στην Ελλάδα οι διεθνές Αρχές που είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο του ξεπλύματος χρήματος, κάτι που έχει ήδη επικοινωνηθεί αρμοδίως στην ελληνική κυβέρνηση.

Σχετική προειδοποίηση εστάλη προ ημερών και από την Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης (Financial Action Task Force - FATF), τον φορέα από τον οποίον προέρχονται οι κανόνες του διεθνούς δικαίου για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη τελευταία ολομέλεια της FATF στο Παρίσι η αμερικανική προεδρία -η οποία αξιολογεί την παρούσα περίοδο την Ελλάδα - έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις αδυναμίες της χώρας μας στον έλεγχο της χρηματοδότησης των ΜΚΟ.

Δεν είναι τυχαίο πως με απόφαση της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Οικονομικών Έλενας Παπαδοπούλου, έχουν ήδη συσταθεί ειδικές ομάδες εργασίας που θα πρέπει έως τις 10 Μαΐου να καταθέσουν στην Επιτροπή Στρατηγικής για το Ξέπλυμα Χρήματος ειδική ανάλυση στην οποία αφενός θα καταγράφεται το πλαίσιο λειτουργίας και εποπτείας των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αφετέρου θα κατατίθενται προτάσεις για την αντιμετώπιση των εντοπισθέντων κενών. 

Στα χαρτιά το ενιαίο μητρώο

BLOOMBERG: ΠΟΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ;;; ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !!!

ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ BLOOMBERG, Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, Ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ Η ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ «ΧΑΡΙΣΟΥΝ» ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστόπουλος, «δανειολήπτες έπαθαν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο λόγω της συνεχούς πίεσης» !!!


ΕΣΥ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ Ή ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ;;;
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Bloomberg: Οι Έλληνες δεν βλέπουν καμία ανάκαμψη, χάνουν τα σπίτια τους

Όπως λένε πολλοί επενδυτές, η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω μιας «τούρμπο» ανάκαμψης μετά από χρόνια ύφεσης και λιτότητας. Όμως, ορισμένοι Έλληνες, όπως η Δήμητρα Δ., δεν «μασάνε» την ιστορία περί ανάκαμψης. Και αυτό γιατί η 53χρονη πολιτικός μηχανικός είναι έτοιμη να χάσει το σπίτι της, ένα διαμέρισμα 140.000 ευρώ, καθώς η τράπεζα απειλεί να της το πάρει για δάνειο των 50.000 ευρώ που δεν μπορεί να αποπληρώσει.

«Προτιμώ να χάσω το σπίτι μου, παρόλο που ξέρω πως δεν είναι λογικό από οικονομική άποψη», δηλώνει στο Bloomberg, μη θέλοντας να αποκαλύψει το πλήρες όνομά της, καθώς ντρέπεται για την οικονομική της κατάσταση. Προσθέτει όμως: «Δεν με νοιάζει πια. Θα ζήσω σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα των 50 τ.μ., αλλά θα είμαι ήρεμη».

Στα τέλη Μαρτίου, η Βουλή ψήφισε ένα πλαίσιο προστασίας, μετά από μακροχρόνια διαμάχη με τους πιστωτές της χώρας σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Το νέο πλαίσιο καλύπτει «κόκκινα» δάνεια ύψους περίπου 25 δισ. ευρώ, βάσει στοιχείων της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Από αυτά, η ΕΕΤ αναμένει ότι θα ενταχθούν στο νέο πλαίσιο δάνεια περίπου 10 δισ. ευρώ – που αντιστοιχούν σε περίπου 160.000 δανειολήπτες – και τελικά να αναδιαρθρωθούν και να «πρασινίσουν» δάνεια περίπου 5 δισ. ευρώ.

Αν οι εκτιμήσεις αυτές είναι σωστές, το νέο πλαίσιο θα βοηθήσει τόσο τους δανειολήπτες όσο και τις τράπεζες, με τους πιστωτές της Ελλάδας και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να έχουν θέσει τη μείωση των «κόκκινων» δανείων ως πρώτη προτεραιότητα για τη χώρα.

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ...ΕΚΑΛΗ !!!




Απλησίαστες οι τιμές εξαιτίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων....

Διαμέρισμα 45 τ.μ. επί της οδού Νίκης στην πλατεία Συντάγματος: τιμή ενοικίασης 1.000 ευρώ. Γκαρσονιέρα ημιυπόγεια 36 τ.μ. στο Κουκάκι: Τιμή ενοικίασης 800 ευρώ. Διαμέρισμα 37 τ.μ. στο Κολωνάκι: Τιμή ενοικίασης 1.500 ευρώ. Οσο κι αν οι τιμές των ενοικίων αυτών φαντάζουν εξωφρενικές καθώς φθάνουν ακόμα και τα 40 ευρώ το τετραγωνικό, είναι πραγματικές. Είναι τα ενοίκια που ζητούν οι ιδιοκτήτες των κατοικιών μέσα από τις αγγελίες των μεσιτικών γραφείων. Οι τιμές έχουν πάρει φωτιά. Σε πολλές περιοχές είναι απλησίαστες για έναν υπάλληλο, έναν φοιτητή ή ένα ζευγάρι. 

 Τα σπίτια που διατίθενται για μακροχρόνια μίσθωση στην καρδιά του Λεκανοπεδίου δεν είναι μόνο πανάκριβα αλλά και ελάχιστα. Μια γκαρσονιέρα 46 τ.μ. στην περιοχή του Καλλιμάρμαρου ενοικιάζεται προς 860 ευρώ, ενώ ένα άλλο διαμέρισμα 50 τ.μ. στο Κουκάκι 56 ετών ενοικιάζεται 1.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, στην Κηφισιά και συγκεκριμένα στο Κεφαλάρι ένα διαμέρισμα 94 τ.μ. διατίθεται προς 650 ευρώ τον μήνα ή 7 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ στην Πολιτεία βρίσκουμε μεζονέτα 260 τ.μ. με 1.300 ευρώ τον μήνα ή 5 ευρώ το τετραγωνικό.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΕΙ Η EUROBANK ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΕ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!




Πώληση 100 διαμερισμάτων σε ισραηλινό fund για βραχυχρόνιες μισθώσεις(airbnb) και χρυσές βίζες...

Tρεις συναλλαγές πώλησης «κόκκινων» ακινήτων δρομολογεί η Eurobank με στόχο να μειώσει κατά 1.100 ακίνητα το απόθεμα των REOs στο ενεργητικό της., σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Η Eurobank, όπως και οι υπόλοιπες τράπεζες, «πατούν γκάζι» στη ρευστοποίηση των REOs -των ακινήτων δηλαδή που έχουν απορροφήσει από τους πλειστηριασμούς που έχουν διενεργήσει οι ίδιες. Μαζί με τα ακίνητα που αγόρασε το 2018 η Eurobank, έχει συσσωρεύσει στο ενεργητικό της 4.200 «κόκκινα» ακίνητα και, μέχρι πρότινος, πουλούσε περίπου 300 περίπου ετησίως.

Φέτος, όμως, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες κατέθεσαν για πρώτη φορά στον εποπτικό μηχανισμό της ΕΚΤ (SSM) στόχους μείωσης των κόκκινων ακινήτων, μαζί με τους στόχους για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Η Eurobank προγραμματίζει την πώληση τριών πακέτων REOs, οι οποίες αναμένεται να «κλείσουν» εντός του 2019, αν και η μεταβίβαση των ακινήτων θα αποκληρωθεί το επόμενο έτος, καθώς απαιτείται διάστημα άνω των έξι μηνών. Οι συναλλαγές που βρίσκονται ήδη σε διαδικασία υλοποίησης είναι:

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ FUNDS ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΕΩΣ ΚΑΙ 100% ΚΕΡΔΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ 4ΕΤΙΑ ΑΝ ΣΤΟΧΕΥΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ...
Υπάρχει κάτι που δεν έχεις καταλάβει ακόμη ;;;




Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :


Οι Έλληνες τραπεζίτες δημιουργούν funds με Έλληνες επιχειρηματίες και διεθνείς επενδυτές με στόχο να εξαγοράσουν ή χρηματοδοτήσουν υγιείς ή προβληματικές εταιρίες. 

Οι τραπεζίτες – γνωστοί και κορυφαίοι – αναμένεται με την ολοκλήρωση των διαδικασιών θα έχουν συγκεντρώσει έως 650 εκατ ευρώ με την συμμετοχή ελλήνων επιχειρηματιών, διεθνών επενδυτών, της EBRD και το IFC κ.α. 

Ήδη δύο funds λειτουργούν και άλλα δύο προετοιμάζονται αλλά το βασικό ερώτημα είναι τι συμφέρει περισσότερο η δημιουργία fund για να εξαγοράζει και χρηματοδοτεί υγιείς μικρομεσαίες εταιρίες ή η δημιουργία fund για να εξαγοράζει και χρηματοδοτεί προβληματικές εταιρίες;

ΧΟΝΤΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!




Τι τρέχει με την Alpha Bank;

Η μετοχή της Alpha Bank δέχεται σημαντικές πιέσεις και ορισμένοι επενδυτές αποφάσισαν στις τελευταίες συνεδριάσεις να πουλήσουν… Το ζήτημα απασχολεί έντονα, όπως πληροφορείται η στήλη, τη διοίκηση της τράπεζας τα στελέχη της οποίας έχουν πυκνώσει τις ενημερώσεις προς στους επενδυτές… Αν θα αποδώσει το… μασάζ θα φανεί στις επόμενες χρηματιστηριακές συνεδριάσεις… Βέβαια, όσο περνά ο καιρός η τράπεζα πρέπει να βγει ένα ισχυρό story πιο επιθετικής μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων… Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται κάποια από τα ξένα funds που εδρεύουν στην βρετανική πρωτεύουσα…

Ως εκ τούτου, όλοι θα περιμένουν να ακούσουν στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, η οποία θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες, πιο συγκεκριμένα σχέδια από τον CEO της τράπεζας Βασίλη Ψάλτη. Οψόμεθα…

Σύννεφα στις τράπεζες…


Στις διοικήσεις των τραπεζών επικρατεί προβληματισμός για την ικανότητα επίτευξης των φετινών στόχων μείωσης των NPLs. Κι αυτό διότι τα σχέδια ολιστικής αντιμετώπισης που επεξεργάσθηκε η κυβέρνηση πάνε πίσω…

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ NOVARTIS !!!

ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ
Οι εισαγγελείς διενεργούν έρευνα όσον αφορά τη θητεία του Α.Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας, με επίκεντρο την περίοδο Απρίλιος 2011-Μάιος 2012 και στο στόχαστρό τους, τέσσερα φάρμακα της υπό έλεγχο βιομηχανίας.




Εξηγήσεις για την υπόθεση Novartis δίνει σήμερα στον εισαγγελέα ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός Υγείας εξετάζεται με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας.

Ο κληθείς πρώην υπουργός έχει δηλώσει πως είναι απολύτως έτοιμος να αντικρούσει όλες τις αιτιάσεις των εισαγγελέων, ωστόσο έχει δικαίωμα σήμερα Παρασκευή να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας ώστε και να προετοιμάσει πλήρες υπόμνημα παροχής εγγράφων εξηγήσεων του.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι η κλήση οποιουδήποτε προσώπου με την ιδιότητα του υπόπτου, δεν σημαίνει ότι είναι και κατηγορούμενος. Κι αυτό γιατί μετά την παροχή των εξηγήσεων που θα δώσει η εισαγγελέας έχει τη δικονομική δυνατότητα είτε να ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη, είτε να αρχειοθετήσει τη δικογραφία.

Οι εισαγγελείς διενεργούν έρευνα όσον αφορά τη θητεία του κ. Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας με επίκεντρο την περίοδο Απρίλιος 2011 -Μάιος 2012 και στο στόχαστρο τους, τέσσερα φάρμακα της υπό έλεγχο βιομηχανίας. Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ και σύμφωνα με το διαβιβαστικό που απέστειλαν πριν λίγες ημέρες στη Βουλή, τα σκευάσματα αυτά ήταν:

ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ FAKE NEWS, Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ !!!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1131426710399147&set=pcb.1131428087065676&type=3&theater

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΒΓΑΛΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ !!!

ΜΠΡΟΣΤΑΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΥΤΕ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ


Έτσι, λοιπόν, η μόνη λύση κόντρα στην αυθαιρεσία τους, είναι η δική μας αυθαιρεσία. Αφού γνωρίζουμε ότι μας φωτογραφίζουν παράνομα, τους φωτογραφίζουμε παράνομα και εμείς, με την ελπίδα να καλέσουν την αστυνομία, να οδηγηθούμε όλοι μαζί στο αστυνομικό τμήμα και, έτσι, μετά την υποβολή των εκατέρωθεν μηνύσεων, να αναγκαστούν να επέμβουν η Δικαιοσύνη και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.......

ΑΝΕΡΓΙΑ+ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ: ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...




Τι γράφει το banks.com.gr :


ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ η κυβέρνηση γιατί -με την δική της πολιτική- τα επίσημα στοιχεία της ανεργίας δείχνουν μια θεαματική πτώση 10 ποσοστιαίων μονάδων από το 2014 ενώ ταυτόχρονα τα επιτόκια των ελληνική ομολόγων βρίσκονται σε επίπεδα χαμηλότερα από την έναρξη της δεκαετούς κρίσης.

Είναι κι αυτή μία από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια.

Πίσω στο μακρινό 2008, η ανεργία στην Ευρωζώνη κατά μέσο όρο ήταν στο 7,3%. Εκείνη την εποχή το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα ήταν στο 7,8% δηλαδή η απόκλιση από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο ήταν ανεπαίσθητη.

Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε με τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων. Η Ελλάδα πλήρωνε για τον δανεισμό της λίγο ακριβότερα από την Γερμανία. Αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος που οι κυβερνήσεις της εποχής δανείζονταν αλόγιστα και υπερβολικά για να καλύψουν τις απαιτήσεις του λαού για περισσότερο «κοινωνικό κράτος».

Το 2008 έγινε ένας ισχυρός τεκτονικός σεισμός σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Ο Καπιταλισμός δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα στο πιο ευαίσθητο σημείο του: Την αξιοπιστία. Όλες οι χώρες μπήκαν σε ύφεση. Το 2009 ήταν η μοναδική χρονιά -μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο- που το ΑΕΠ ολόκληρου του πλανήτη ήταν αρνητικό, μειώθηκε.

Όλες οι χώρες μπήκαν στην στενωπό της κρίσης. Η ανεργία στην Ευρωζώνη εκτινάχθηκε στο 10,8%.Στην Ελλάδα, η ανεργία ξέφυγε πήγε στο 18%, στο 20% και μετά στο 28%.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!



Ένα μήνα παράταση ζητούν οι τράπεζες για να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα...


«Η διαδικασία επεξεργασίας των αιτημάτων προστασίας θα πρέπει να είναι απολύτως αυτοματοποιημένη», ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση των Θεσμών στο σχέδιο της ελληνικής πλευράς για λειτουργία της πλατφόρμας στο... χειροκίνητο μέχρι νεωτέρας και κάπως έτσι φαίνεται ότι πάμε για ένα νέο θρίλερ με την α’ κατοικία.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, σήμερα ή το αργότερο αύριο, θα πάρουν ΦΕΚ οι τεχνικές προδιαγραφές για την πλατφόρμα υποδοχής των αιτημάτων υπαγωγής στο νέο πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας. Ωστόσο, σε αυτήν την πρώτη φάση δεν είναι δυνατή παρά μόνο η λειτουργία βασικών αυτοματισμών. Είναι ενδεικτικό ότι αν μπει κανείς αυτήν τη στιγμή στο intranet, δηλαδή στην «κλειστή» ηλεκτρονική πλατφόρμα που δοκιμάζεται και ξαναδοκιμάζεται πριν τεθεί στη διάθεση του κοινού, θα διαπιστώσει ότι το σύστημα δεν μπορεί να αντλήσει αυτομάτως το παραμικρό στοιχείο π.χ. από τις φορολογικές δηλώσεις των ενδιαφερόμενων.

Ο στόχος είναι μέσα στα επόμενα 24ωρα κι αφού οι τεχνικές προδιαγραφές πάρουν τη «βούλα» του ΦΕΚ, να μπορεί η πλατφόρμα να αντλεί στοιχεία απευθείας από το TAXIS και τον ΕΦΚΑ. Αυτή η πιλοτική λειτουργία της πλατφόρμας, πριν ανοίξει για τους δανειολήπτες, θα μπει στο μικροσκόπιο των Θεσμών, οι οποίοι έρχονται στην Αθήνα τη Δευτέρα κι αν άρουν τις ενστάσεις τους, τότε ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη λειτουργία. Ωστόσο, υπάρχει ένα... «μικρό» πρόβλημα, που καθιστά εξαιρετικά αβέβαιη τη θετική κατάληξη αυτού του test από τους Θεσμούς.

ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!





Κατηγορίες για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος αντιμετώπισαν στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019 εκατοντάδες φορολογούμενοι με μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.


Σημειώνεται πως φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν ποσά φόρων άνω των 50.000 ευρώ για περισσότερους από τέσσερις μήνες μετά την ημερομηνία λήξης των προβλεπόμενων προθεσμιών, βρίσκονται αντιμέτωπα με μηνυτήριες αναφορές από τις αρμόδιες ΔΟΥ για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

Εκτός από τις ποινικές διώξεις για τη μη πληρωμή των οφειλών τους στο Δημόσιο, πολλοί εξ αυτών κατηγορούνται και για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δηλαδή ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΤΟ 0,2% ΜΕΓΑΛΟΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΩΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!

ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 55% ΤΩΝ 4.000.000 ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ, ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΣΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 500€
Από την άλλη 79 φορολογούμενοι χρωστούν περισσότερα 34 δισ. ευρώ !!!




Την εικόνα 4 και πλέον εκατομμυρίων μικροοφειλετών που σηκώνουν στις πλάτες τους μερικές χιλιάδες μεγαλομπαταχτσήδων καταγράφουν για ακόμα μία φορά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με αφορμή την προώθηση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Οι μισοί οφειλέτες δεν χρωστούν ούτε 500 ευρώ ο καθένας, περισσότεροι από 3,7 εκατ. φορολογούμενοι χρωστούν ποσά μικρότερα από 10.000 ευρώ, ενώ μόλις 79 άνθρωποι χρωστούν περισσότερα 34 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως ο αριθμός των οφειλετών υπό την απειλή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης αυξήθηκε στα 1,85 εκατ., ενώ εκείνοι που ήδη τα υφίστανται αυξήθηκαν στους 1,18 εκατ. πολίτες.


Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια πολίτες καταγράφονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίου Εσόδων (ΑΑΔΕ) ως οφειλέτες του Δημοσίου, με τις συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές που ανέρχονται σε 104,365 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η πραγματική εικόνα είναι πως λιγότεροι από 20.000 φορολογούμενοι χρωστούν τα μεγάλα ποσά, που ξεπερνούν τα 300.000 ευρώ, με το χρέος που καταγράφεται από αυτούς να ξεπερνά τα 85 δισ. ευρώ, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των οφειλετών του Δημοσίου, περισσότεροι από εννέα στους δέκα χρωστούν ποσά το πολύ έως 10.000 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, από το σύνολο των 4.064.750 οφειλετών, 54,6% χρωστούν ποσά κάτω των 500 ευρώ ο καθένας, οφειλές από 501 ευρώ έως 5.000 ευρώ έχουν 32,9% των οφειλετών, από 5.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ έχουν 10,7% των οφειλετών, ενώ 1,7% χρωστούν ποσά από 50.001 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ. Τέλος από 1.000.001 ευρώ και πάνω χρωστούν 0,2% των οφειλετών. Με άλλο λόγια, από τα στοιχεία προκύπτει ότι 87,5% των οφειλετών χρωστούν έως και 5.000 ευρώ, ποσοστό που φθάνει στο 92,6% αν το ποσό της οφειλής ανέβει έως τα 10.000 ευρώ.

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!




Η Τράπεζα του Καναδά και η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης προχώρησαν στην ανταλλαγή ψηφιακών νομισμάτων χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain.


Στον κόσμο των ψηφιακών νομισμάτων μπαίνουν οι κεντρικές τράπεζες, κάτι που είχε επισημάνει το ΔΝΤ εδώ και καιρό ότι θα πρέπει να συμβεί, προκειμένου να ενισχυθεί η διαφάνεια στη συγκεκριμένη αγορά, που χαρακτηρίζεται από έντονη μεταβλητότητα.

Την αρχή έκαναν η Τράπεζα του Καναδά και η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης. Προχώρησαν στην ανταλλαγή ψηφιακών νομισμάτων χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain, στην πρώτη επιτυχή δοκιμή μεταξύ δύο κεντρικών τραπεζών.

ΟΙ 16 ΦΟΡΟΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ 100 ΕΩΣ 20.000€ !!!




Με πρόστιμο από 100 ευρώ τιμωρούνται όσοι δεν υποβάλουν φορολογική δήλωση και εντοπιστούν από την εφορία ή υποβάλουν εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση.

Όμως τα 100 ευρώ, είναι μόνο η αρχή. Η νομοθεσία προβλέπει προσαύξηση των προστίμων ανάλογα με τον φόρο που απέφυγε ο φορολογούμενος, με τη μη υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Επίσης, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας υπάρχουν συνολικά 16 φορολογικές παραβάσεις οι οποίες τιμωρούνται με πρόστιμα που ξεκινούν από 100 ευρώ και φτάνουν μέχρι και σε 20.000 ευρώ(!) και αφορούν από την απλή παράβαση της μη υποβολής δήλωσης, μέχρι και τη μη χρήση POS, τη μη έκδοση αποδείξεων, την απώλεια βιβλίων ή την αλλοίωση δεδομένων των ταμειακών μηχανών.

Ακόμη, παράμετρος της φορολογικής νομοθεσίας είναι ότι τα πρόστιμα πολλαπλασιάζονται σε περιπτώσεις υποτροπής.

Αναλυτικότερα για καθεμία από τις παρακάτω παραβάσεις επιβάλλεται πρόστιμο στον υπόχρεο ύψους 100, 250, 500, 1.000, 2.500, 5.000, 10.000 ή 20.000 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση και συγκεκριμένα:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ : 1.714 ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΪΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Μέχρι το τέλος Μάιου έχουν προγραμματιστεί 1.852 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Εξ αυτών οι 1.714 πλειστηριασμοί αφορούν σε ακίνητα εκ των οποίων τα 522 είναι κατοικίες.

Ήδη, έως το τέλος του έτους έχουν δρομολογηθεί 5.652 πλειστηριασμοί οι οποίοι θα διενεργούνται σταδιακά με τη λίστα να μεγαλώνει συνεχώς. Οι 5.392 εκποιήσεις αφορούν σε ακίνητα, εκ των οποίων 1.973 είναι κατοικίες, 437 καταστήματα, 345 αγροτεμάχια και 52 ξενοδοχειακές μονάδες.

Πάνω από επτά στα δέκα ακίνητα που εκποιήθηκαν το τελευταίο έτος κατέληξαν στα χέρια των τραπεζών, καθώς λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή. Πρόκειται κυρίως για ακίνητα φιλέτα επαγγελματικά και πολυτελείς κατοικίες.

Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί είτε κηρύσσονται άγονοι λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος είτε αναστέλλονται λόγω ρύθμισης με τον οφειλέτη πριν το ακίνητο βγει στο σφυρί ή κάποιας νέας δικαστικής απόφασης που μπλοκάρει στον παρά πέντε τον πλειστηριασμό.

Συνολικά από τον Φεβρουάριο του 2018 μέχρι σήμερα έχουν ανασταλεί 7.025 πλειστηριασμοί, ενώ 419 ματαιώθηκαν.

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΣΕ ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ !!!

ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΕΙ 48ΩΡΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΟΒΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αλεξανδρούπολη γρονθοκόπησε ελεγκτή της ΑΑΔΕ !!!




Ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αλεξανδρούπολη χειροδίκησε κατά ελεγκτή της ΑΑΔΕ, ενώ κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε να μην κόβει αποδείξεις.

Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, ελεγκτές της, κατά τη διάρκεια προληπτικού ελέγχου για την έκδοση αποδείξεων, μπήκαν σε καφετερία της Αλεξανδρούπολης, όπου διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι όχι μόνο δεν εκδίδονταν αποδείξεις αλλά δεν κόβονταν ούτε τα δελτία παραγγελίας.

Κατά βεβαίωση των παραβάσεων και ενώ οι ελεγκτές ενημέρωσαν τον επιχειρηματία ότι θα επιβληθεί στην επιχείρησή του 48ωρο «λουκέτο», όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, εκείνος επιτέθηκε και χτύπησε με γροθιές τον έναν εφοριακό υπάλληλο.

Η συνέχεια δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

"SUCCESS STORY" : Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 24 ΔΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΣΚΛΗΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΒΙΑΙΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Η Ελλάδα είναι μια κανονικότατη...αποικία χρέους !!!




Η Ελλάδα χρωστάει 24 δισ. πιο πολλά από το 2010 που μπήκε στη δίνη των Μνημονίων

Την απόλυτη χρεοκοπία της πολιτικής των Μνημονίων αποτυπώνουν τα επίσημα στοιχεία της Eurostat για το δημόσιο χρέος της χώρας. Στο τέλος του 4ου τριμήνου του 2018 το χρέος ανήλθε στα 334,573 δισ. ευρώ, έναντι 317,485 δισ. ευρώ στο τέλος του 4ου τριμήνου του 2017. Είναι ενδεικτικό ότι η χώρα μπήκε στα Μνημόνια το 2010 με χρέος 310,384 δισ. ευρώ και σήμερα έφτασε να χρωστά 24 δισ. περισσότερα.

Αυτό σημαίνει ότι έπειτα από δέκα χρόνια αιματηρής λιτότητας, τρία αντικοινωνικά Μνημόνια και ένα PSI στο οποίο τα ασφαλιστικά ταμεία και χιλιάδες μικροεπενδυτές έχασαν τα αποθεματικά και τις λιγοστές οικονομίες τους, η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει αποικία χρέους. Δανείζεται για να ξεπληρώνει τις υποχρεώσεις της, εισχωρώντας όλα και βαθύτερα στη δίνη της εξάρτησης.

Την ίδια στιγμή οι φόροι στο εισόδημα και στην περιουσία ανήλθαν σε 4,982 δισ. ευρώ (19,1% των συνολικών εσόδων), έναντι 4,647 δισ. ευρώ (18,5% των συνολικών εσόδων) το 4ο τρίμηνο του 2017.

Η φορολογία

ΟΙ ΠΟΛΥΣΧΙΔΕΙΣ...ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΟΥΝ & ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!




Το χαρτοφυλάκιο Nemo κόκκινων δανείων και οι εφοπλιστές με …πολυσχιδή δραστηριότητα


Οι πληροφορίες πληθαίνουν: Στο χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων Nemo που έχει βγάλει προς πώληση η Τράπεζα Πειραιώς και είναι ήδη στο στάδιο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με το Davidson Kempner συμπεριλαμβάνονται και ορισμένα ηχηρά ονόματα εφοπλιστών της ποντοπόρου ναυτιλίας που έχουν την οικονομική επιφάνεια που απαιτούνταν, προκειμένου να μην «κοκκινίσουν«.

Όπως είναι γνωστό, το χαρτοφυλάκιο Nemo απαρτίζεται από 17 μη εξυπηρετούμενα δάνεια– όλα από τον χώρο της ναυτιλίας, κυρίως ποντοπόρου- η συνολική απαίτηση της Τράπεζας Πειραιώς φθάνει στα 562 εκατ. Ευρώ με την καθαρή λογιστική αξία στα 232 εκατ. Ευρώ.

Το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου εντοπίζεται σε ορισμένα από αυτά τα «κόκκινα δάνεια» που αφορούν σε εφοπλιστές με πολυσχιδή δραστηριότητα...

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ & Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ

1. Όπως οι περισσότεροι ίσως γνωρίζετε, η ΕΤΕ παραιτήθηκε από την έφεση που είχε ασκήσει κατά της υπ’αρίθμ. 2048/2018 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με το δικόγραφο της αιτήσεως αναιρέσεως που άσκησε κατά της ιδίας αποφάσεως. Με την υπ’αρίθμ. 2048/2018 απόφαση έγιναν δεκτοί οι περισσότεροι εκ των ισχυρισμών μας, η κύρια νομική βάση της αγωγής μας και το αίτημά μας να αναγνωριστεί ότι υποχρεούται η τράπεζα να καταβάλλει στους δικαιούχους τις επικουρικές παροχές στο διηνεκές. (Αναλυτικά για το σκεπτικό και το διατακτικό της απόφασης έχουμε ενημερώσει με ανάρτηση στο site του γραφείου μας). 
Ως εκ τούτου, κρίνουμε οτι είναι μια πολύ καλή για μας απόφαση που μας δικαιώνει πλήρως και δεν έχουμε λόγο να την προσβάλλουμε με ένδικο μέσο. Κατά συνέπεια, όσα περί του αντιθέτου διαμείβονται και επιχειρηματολογούνται τελευταίως, είναι επιπόλαια και αβάσιμα και δεν συμβάλλουν στην επιτυχή –προς όφελος όλων- έκβαση της υποθέσεως στον Αρειο Πάγο.

Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!


Στην Καινή Διαθήκη, μια από τις ελάχιστες φορές που ο Ιησούς εμφανίζεται με βίαιο πρόσωπο, είναι όταν αναποδογυρίζει τους πάγκους των αργυραμοιβών και τους εκδιώκει από τον ναό, κρατώντας ένα μαστίγιο, καταστρέφοντας “τὰς τραπέζας τῶν ἀργυραμοιβῶν” και αποκαλώντας τους “σπήλαιον λῃστῶν” (Ματθ. 21:12-13, Μαρκ. 11:15-17, Λουκάς 19:45-46, Ιωάν. 2:13-16).

Και δεν είναι μόνον ο Ιησούς με το μαστίγιο. 

Είναι τόνοι χριστιανικών γραπτών με την ίδια κοινή αντίληψη και κατεύθυνση, όπως αυτό του Μέγα Βασιλείου προς τους πλουτούντας, που τους ρωτά τι θα απαντήσουν στον Δικαστή.

Υπερβατικός ο Άγιος Βασίλειος !!! 

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ!!!

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΦΟΡΟΥΣ 12.000.000€ ΜΕ ΤΟΚΟ ΣΤΗΝ...ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ !!!




Με μία σειρά οκτώ αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας από το 2017 έως και το 2019, κατόπιν αντίστοιχων προσφυγών της εταιρείας, το Δημόσιο καλείται να πληρώσει στην Ελληνικός Χρυσός / Eldorado συνολικά περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ, συν τους τόκους. Οι υποθέσεις αφορούν τις οικονομικές χρήσεις 2009-2011 και είναι τριών κατηγοριών:

Α) Με τρεις αποφάσεις το Δημόσιο «καταδικάζεται» να επιστρέψει στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΦΠΑ ύψους 6.524.694 ευρώ. Αυτός είναι ο ΦΠΑ που κατέβαλε η εταιρεία για την αγορά του εξοπλισμού του εργοστασίου Εμπλουτισμού Σκουριών από τη Φινλανδική Οutotec Minerals OU, καθώς και για την ανάθεση τεχνικών μελετών σε μελετητικές εταιρείες για την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία του εν λόγω εργοστασίου. Το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό της εταιρείας ότι δεν υποχρεούται σε διακανονισμό του ΦΠΑ, αντίθετα αυτός πρέπει να της επιστραφεί εντόκως από την ημερομηνία άσκησης της προσφυγής επειδή το εργοστάσιο δεν τέθηκε σε λειτουργία εντός πενταετίας από την αγορά του εξοπλισμού. Ισχυρίστηκε δε η εταιρεία και έγινε επικουρικά δεκτό από το δικαστήριο ότι για την καθυστέρηση αυτή ευθύνεται αποκλειστικά το Δημόσιο που με παράνομες πράξεις και παραλείψεις του παρεμπόδισε τη λειτουργία του εργοστασίου. Σχολιασμός των αποφάσεων αυτών θα γίνει στη συνέχεια.

FREEPORTS: ΞΕΠΛΥΜΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ !!!




Έρευνα για τη δραστηριότητα του Ελβετού εμπόρου τέχνης Ιβ Μπουβιέ, που κατηγορείται από τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ για απάτη


Το περυσινό σκάνδαλο ύψους 230 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη νομιμοποίηση εσόδων, κυρίως από ρωσικά χρήματα, που αποκαλύφθηκε από έναν υπάλληλο στο εσθονικό υποκατάστημα της Danske Bank, άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας» στην Ευρώπη για αυστηρότερο έλεγχο στην καταπολέμηση μαύρου χρήματος.

Η πολιτική που εφαρμόζει η Ευρωπαική Ένωση για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες γίνεται ακόμη πιο αυστηρή όσον αφορά και τα αποκαλούμενα freeports, σύμφωνα με το Forbes.

Στο δημοσίευμα του οικονομικού περιοδικού αναφέρεται ότι τα freeports είναι μεγάλες εγκαταστάσεις που χρησιμεύουν για την αποθήκευση έργων τέχνης, κλασικών αυτοκινήτων, χρηματικών ποσών, χρυσού, κρασιών και ειδών πολυτελείας. Τα περισσότερα βρίσκονται σε λιμάνια, ενώ κάποια freeports χρησιμοποιήθηκαν από ανθρώπους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Danske Bank.

Όπως αναφέρει το Forbes, τα freeports ήταν υπεράνω υποψίας και περνούσαν απαρατήρητα. Μια πρόσφατη έκθεση, όμως, της Υπηρεσίας Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPRS) κατέδειξε ότι οι ελεύθεροι λιμένες της ΕΕ μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από εταιρείες offshore για την εκτέλεση χρηματοοικονομικών συναλλαγών με μηδενικούς φόρους.

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!




Στις 10 πιο ακριβές χώρες του κόσμου για την αγορά δεδομένων κινητής τηλεφωνίας βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Cable σε 230 χώρες.

Μπορεί η πλειοψηφία των χωρών της ανατολικής Ευρώπης είναι μεταξύ των φτηνότερων στην αγορά ίντερνετ, λόγω της καλή υποδομής των δικτύων, η Ελλάδα κάνει τη διαφορά!

Το φθηνότερο ίντερνετ από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης είναι στην Πολωνία με μέση τιμή ανά 1GB 1,19 ευρώ, στη Ρουμανία με 1,70 ευρώ και τη Σλοβενία ​με 1,99 ευρώ.

Η μέση τιμή στην Ελλάδα ανά 1GB είναι... 29,40 ευρώ (!), γεγονός που την τοποθετεί στα 10 πιο ακριβά μέρη του κόσμου για αγορά δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ !!!




Την θεσμοθέτηση της φορολόγησης των κρυπτονομισμάτων και των κερδών τους ως επένδυση χαρτοφυλακίου, με φόρο 15% όπως στις μετοχές, σχεδιάζει να προτείνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Οι φορολογικές αρχές βάζουν στο στόχαστρο το "blockchain", τα ηλεκτρονικά "πορτοφόλια" και άλλες μορφές συναλλαγών μέσω ηλεκτρονικού χρήματος, καθώς αυτοί οι όροι συζητιούνται πλέον όλο και περισσότερο στο στρατηγείο της ΑΑΔΕ.

Ψηφιακές πλατφόρμες και ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών αλλάζουν τα δεδομένα και η φορολογική αρχή στρέφει το βλέμμα σε νέες, με παγκόσμια εμβέλεια, ψηφιακές πλατφόρμες εμπορίας ή παροχής υπηρεσιών και συστήματα πληρωμών. Ειδικά όταν στο εξωτερικό έχει ξεκινήσει να γίνεται χρήση κρυπτονομισμάτων (Bitcoin, Ethereum, Ripple, κ.α.) από τους ίδιους τους φορολογούμενους, ακόμη και για να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις!

Υπερκέρδη

Το φαινόμενο της διάδοσης νέου τύπου ηλεκτρονικών πληρωμών απασχολεί -πανευρωπαϊκά πλέον- όλο και περισσότερο τις φορολογικές διοικήσεις. Η ΑΑΔΕ βρίσκεται σε επαφές με φορολογικές διοικήσεις άλλων κρατών, αναζητώντας διεθνή συνεργασία με σκοπό την φορολόγηση και την ανάπτυξη τεχνογνωσίας για την παρακολούθηση της high – tech φοροδιαφυγής.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΣΑΝ 3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ !!!


ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΠΙΣΩ !!!



Ο Sascha Ledowski αγόρασε ένα στρώμα από γερμανικό ιστότοπο διαδικτυακών πωλήσεων. Κατά την παραλαβή του αγαθού, αφαίρεσε το προστατευτικό περιτύλιγμα του στρώματος. Στη συνέχεια επέστρεψε το στρώμα στη slewo ζητώντας την επιστροφή του τιμήματος αγοράς, ύψους 1.094,52 ευρώ και των εξόδων επιστροφής.

Η slewo έχει την άποψη ότι το S. Ledowski δεν μπορούσε να ασκήσει το δικαίωμα υπαναχώρησης που κανονικά διαθέτει ο καταναλωτής επί 14 ημέρες σε περίπτωση αγοράς μέσω του Διαδικτύου.

Ειδικότερα, κατά την επιχείρηση αυτή, η οδηγία σχετικά με τα δικαιώματα των καταναλωτών αποκλείει το δικαίωμα υπαναχώρησης όσον αφορά τα «σφραγισμένα αγαθά τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής, και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση».

Το Bundesgerichtshof (Ομοσπονδιακό Ακυρωτικό Δικαστήριο, Γερμανία), το οποίο επιλήφθηκε της διαφοράς, ζήτησε από το Δικαστήριο να ερμηνεύσει την οδηγία.

Επίσης ζητούσε να διευκρινιστεί, μεταξύ άλλων, αν, αγαθό όπως ένα στρώμα, του οποίου το προστατευτικό περιτύλιγμα αφαιρέθηκε από τον καταναλωτή μετά την παράδοσή του, εμπίπτει στην εξαίρεση που προβλέπει η οδηγία.

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ !!!



Μέσα από τους ανθρώπους έχει αναδυθεί ένα αίσθημα αδυναμίας, το οποίο αποτελεί μία έκφραση της αλλοτρίωσης, της αποξένωσης της συνείδησης από όλα όσα συμβαίνουν – κάτι που θεωρείται ως η μεγαλύτερη νίκη της Ολιγαρχίας. Δεν είναι λοιπόν πια σε θέση να κατανοήσουν πως δεν υπάρχει αδυναμία στις Δημοκρατίες – ότι όλες οι δομές που έχουν επιβληθεί βίαια μπορούν να καταργηθούν, με έναν νόμιμο και συνταγματικό τρόπο, ειρηνικά και δημοκρατικά.



«Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, ένας από τους πλουσιότερους τότε ανθρώπους του κόσμου (1937), είχε πει πως το σύγχρονο τραπεζικό σύστημα δημιουργεί χρήματα από το πουθενά – ενώ η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή εφεύρεση στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Συνέχισε δε λέγοντας ότι, οι τραπεζίτες κατέχουν ολόκληρη τη γη – την οποία όμως, εάν τους την αφαιρέσει κανείς, αφήνοντας τους τη δυνατότητα να δημιουργούν με τον ίδιο τρόπο χρήματα, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα έχουν αρκετά κεφάλαια για να την αγοράσουν ξανά.

Πράγματι τώρα, ακόμη και σήμερα, μία μικρή ομάδα ιδιωτών τραπεζιτών κυβερνάει μυστικά τον πλανήτη μας. Οι τραπεζίτες αυτοί δεν κατευθύνουν μόνο τη Fed ή την ΕΚΤ αλλά, επίσης, τις υπερεθνικές οργανώσεις – όπως τον ΟΗΕ, την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ και την BIS, την κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών.

Χειραγωγούν την τιμή του χρυσού και του ασημιού, τα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς επίσης τις πανίσχυρες αγορές, έχοντας προκαλέσει σκόπιμα τη φούσκα των ακινήτων που την ακολούθησε η χρηματοπιστωτική κατάρρευση και η κρίση κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη – οδηγώντας τον πλανήτη στο χάος. Ο αιώνιος στόχος της μικρής αυτής ελίτ του χρήματος, δεν είναι κάτι λιγότερο από την παγκόσμια κυριαρχία – την οποία ονομάζει ως μία «νέα τάξη πραγμάτων», θέλοντας να την επιβάλλει χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό, αδιαφορώντας εντελώς για το ύψος του τιμήματος.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΗ+ΑΜΑΛΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ !!!




Η Χρυσή και η Αμαλία χάνουν τα σπίτια τους σε Ψυχικό, Καστρί και Σπέτσες


Στη δίνη της υπερχρέωσης και του υπέρογκου δανεισμού της ΑΝΕΚ στροβιλίζονται οι δύο από τις τρεις θυγατέρες του Σήφη και της Ελένης Βαρδινογιάννη. Οι κόρες του ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με την ΑΝΕΚ χάνουν τα σπίτια τους, καθώς σε λίγες ημέρες βγαίνουν σε πλειστηριασμό από τις πιστώτριες τράπεζες έναντι δανειακών οφειλών.

Η Αμαλία-Αναστασία Βαρδινογιάννη, σύντροφος του Σπύρου Καπράλου, χάνει την εντυπωσιακή μονοκατοικία της στο Παλαιό Ψυχικό, καθώς και το μερίδιό της σε διώροφη οικία στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών. Με λίγες ημέρες διαφορά η αδελφή της Χρυσή θα δει κι αυτή να βγαίνει στο σφυρί το σπίτι της στο Καστρί.

Σύμφωνα με τις αναγγελίες των πλειστηριασμών που έχουν αναρτηθεί στην ειδική ιστοσελίδα, ο πρώτος, στην περίπτωση που δεν υπάρξει στο μεταξύ διακανονισμός, είναι προγραμματισμένος για τις 9 Μαΐου. Πρόκειται για την οικία της Αμαλίας Βαρδινογιάννη στο Παλαιό Ψυχικό που βγαίνει στο σφυρί με επισπεύδουσα τη Eurobank για ποσό οφειλής 500.000 ευρώ, αν και το ακίνητο βαρύνεται από το 2004 με προσημείωση υποθήκης για ποσό 427.488 ευρώ και από το 2017 με υποθήκη για ποσό 3 εκατ. ευρώ.

Τιμή πρώτης προσφοράς έχει καθοριστεί η εμπορική αξία του ακινήτου και ανέρχεται στα 2,106 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα οικόπεδο 681,7 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, με μια τριώροφη κατοικία-μεζονέτα με υπόγειο που χτίστηκε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου υπάρχει και πισίνα 45 τ.μ.

Ο ΥΨΗΛΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!




Σύσκεψη σε τράπεζα για την ΔΕΗ

Τα δάνεια της ΔΕΗ ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ – όχι όλα τα χρέη τα οποία αγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ – και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ελληνικών τραπεζών κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα… Βέβαια, έχουν καλύψει κάπως την υπογραφή τους με τις εγγυήσεις/ενέχυρα που έχει βάλει υποθήκη η επιχείρηση… 

ΟΙ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗ !!!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ !!!
Στην ΥΠΕΡΒΑΣΗ, επειδή τους πήραμε έγκαιρα χαμπάρι, φροντίσαμε να προσαρμόσουμε τα δικόγραφα των ανακοπών στις διαταγές πληρωμής, ακόμη και στην τελευταία αυτή αθλιότητα του νομοθέτη, δλδ των βουλευτών, που εσείς, οι δανειολήπτες, τους κάνετε με την ψήφο σας νταλαβερτζήδες των τραπεζών !!! 



Το σχόλιο του επικεφαλής νομικού της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, Δικηγόρου πΑΠ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟΥ, που ανέδειξε το ζήτημα 

1ον) Στην αιτιολογική έκθεση ορίζεται ότι: Αναφορικά με τα χρηματοδοτικά ιδρύματα που λειτουργούν στο εξωτερικό, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ότι η εισφορά επιβαρύνει μόνον τα φ.π. ή ν.π. που είναι υπόχρεα για υποβολή φορολογικής δηλώσεως ... (Διευκρινίζεται = δεν τίθεται θέμα αναδρομικότητας.Τίθεται θέμα ορισμού του όρου ως δηλωτικού. Τέρμα το θέμα διαφάνειας. Έχει διευκρινιστεί ότι υφίσταται η εισφορά και υπόχρεοι είναι οι αφμίτες στην Ελλάδα {φ.π. ή ν.π όπου ν.π. και τράπεζες}. Είναι δηλωτικός πλέον ο όρος της επιβάρυνσης. Δεν τίθεται θέμα αναδοχής χρέους ή απλής υπόσχεσης ελευθερώσεως) 

2ον)Το ότι οι απαιτήσεις που μεταβιβάζονται στα funds διατηρούν τον τραπεζικό τους χαρακτήρα έχει ΗΔΗ ρυθμιστεί από το άρθρο 1 του Κεφαλαίου Α του ν.4254/2015 (Α΄176) σύμφωνα με το οποίο οι μεταβιβαζόμενες απαιτήσεις από δάνεια και πιστώσεις λογίζονται ως τραπεζικές και μετά τη μεταβίβασή τους

ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ:

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΤΙ ;;;



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Ελληνική Δημοκρατία, σωτήριον έτος 2019, 
Άγιον Πάσχα....

Παράλληλα με τα πάθη του Ιησού, ξεκίνησε ένας ακόμη, μεταμνημονιακός αυτή τη φορά, γολγοθάς για  εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες δανειοληπτών, που το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της κύριας κατοικίας, τους καταδίκασε στην αιώνια σταύρωση, επιχειρώντας, έτσι, για μια ακόμη φορά, να εξασφαλίσει το δικαίωμα της ανάστασης στις τράπεζες. 

Ο γολγοθάς του ξεσπιτώματος.

Τα funds, που εξαιρέθηκαν, πριν από οτιδήποτε άλλο, πρωτίστως, από το πλαίσιο εφαρμογής του "ηθικού κινδύνου", στην πράξη, αγόρασαν κοψοχρονιά τα συμβατικά δικαιώματα των τραπεζών επί της ακίνητης περιουσίας μας, στο 5% έως 30% των υπολοίπων των κόκκινων δανείων μας. Και έχοντας, έτσι, εξασφαλίσει χαριστικά την καταλήστευση της ιδιωτικής μας περιουσίας, σήμερα, προχωρούν αδίστακτα στην άσκηση του, πρώτη φορά αριστερά, νομοθετημένου πλέον δικαιώματός τους, να μας πετάξουν έξω από τα σπίτια μας.

Οι προτάσεις που απευθύνονται, καθημερινά πλέον στους δανειολήπτες, από τράπεζες και funds, κάνουν ακόμη και την "Ανήθικη Πρόταση" να φαντάζει ταινία παιδικού κινηματογράφου.     

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΙΘΠΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΤΟ ΘΜΘ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΛΑΘΟΘ ΑΝΗΘΥΧΙΑ ΤΩΝ ΘΥΡΙΔΑΙΩΝ !!!





Παπαδημούλης: Αισιοδοξία και προβληματισμός από τις ισπανικές κάλπες

«Το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών γεννά αισιοδοξία και προβληματισμό», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Αισιοδοξία για την προοδευτική συμμαχία που μπορεί να διαμορφωθεί με τη νίκη σοσιαλιστών και το αποτέλεσμα των Podemos. Προβληματισμό για την είσοδο ακροδεξιάς στη Βουλή για 1η φορά μετά την πτώση του Φράνκο», αναφέρει επίσης.



Κυριακή 28 Απριλίου 2019

ΠΑΣΧΑ 2019: ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ..... ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ !!!



Σταυρώνουν τους δανειολήπτες για να … «αναστήσουν» τις τράπεζες 

Σε μια επιχείρηση διάσωσης των τραπεζών , οι «κόκκινοι» δανειολήπτες παραδίδονται στα ξένα funds που ενώ αγοράζουν «για ένα κομμάτι ψωμί» τα δάνεια τους, τα διαπραγματεύονται σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές, απειλώντας με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Η κυβέρνηση στο θέμα αυτό υπέστη δεινή ήττα. Στην αρχή, προσπάθησε να κερδίσει προεκλογικούς πόντους, διαφημίζοντας τη «νέα προστασία» της πρώτης κατοικίας, αλλά αφού έπεσαν τα μαχαίρια των Θεσμών, τελικά η πλειοψηφία αναγκάστηκε να νομοθετήσει ένα «κουφάρι» νόμου που αφήνει τους περισσότερους δανειολήπτες απ’ έξω, χωρίς προστασία!

SSL Certificates