.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 3 ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΣΕ ΛΕΒΕΝΤΗ & ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

3.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!




Αντιμέτωποι με κατηγορίες για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος έχουν βρεθεί την περίοδο από την 1η-1-2016 έως την 30ή-4-2019 περίπου 3.000 φορολογούμενοι που έχουν εμπλακεί σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, καθώς κρίθηκαν ύποπτοι διάπραξης του συγκεκριμένου αδικήματος από την αρμόδια Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η οποία απέστειλε σχετικά έγγραφα αναφορών και προς τις αρμόδιες φορολογικές αρχές για τη διενέργεια των σχετικών φορολογικών ελέγχων.

Επιπλέον, οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισαν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα περισσότερες από 660 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής συνολικού ύψους άνω του 1,5 δισ. ευρώ για τις οποίες υπέβαλαν αναφορές προς την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, προκειμένου να διερευνήσει περαιτέρω εάν συντρέχουν λόγοι να δρομολογηθούν οι διαδικασίες άσκησης ποινικών διώξεων για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος κατά των εμπλεκομένων. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ απέστειλαν στην Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες περισσότερες από 5.800 αναφορές για περαιτέρω διερεύνηση του ενδεχομένου της διάπραξης του αδικήματος του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος σε βάρος μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Οι αναφορές αυτές αφορούσαν υποθέσεις μη εμπρόθεσμης πληρωμής οφειλών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους άνω των 9,4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα, με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΑΑΔΕ κατά το χρονικό διάστημα από την 1η-1-2016 έως την 30ή-4-2019:

BLOOMBERG: Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!




«Η Αθηναϊκή Ριβιέρα, που απέχει μόλις 20 λεπτά από την Ακρόπολη και το πολυσύχναστο κέντρο της πρωτεύουσας, θα έπρεπε να είναι ένας χώρος αναψυχής για τους πλούσιους του κόσμου. Ωστόσο, δεν είναι», γράφει το Bloomberg.

Όπως γράφει το Bloomberg «η ακτογραμμή των 70 χιλιομέτρων, με τα γαλάζια νερά, τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα και τις εκπληκτικές εικόνες του Σαρωνικού κόλπου, έχουν μόνο ένα μικρό αριθμό πολυτελών ξενοδοχείων, ενώ ακόμη και εκείνα δυσκολεύονται να βρουν το εκπαιδευμένο προσωπικό που χρειάζονται για να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των επισκεπτών υψηλού επιπέδου. Εύλογα, οι τουρίστες με «βαθιές τσέπες» γεμίζουν την περιοχή, αναδεικνύοντας έτσι τη χαμένη ευκαιρία περαιτέρω ανάπτυξης, σε μια χώρα, που αντλεί το 20% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της από τον κλάδο του τουρισμού.

«Υπάρχει έλλειψη στην Ελλάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προκειμένου να καταρτίσουμε τους ανθρώπους να δουλεύουν ως οικονόμοι σε πολυτελείς βίλες, να παρέχουν υπηρεσίες θαλασσοθεραπείας ή να εργάζονται σε γιοτ, όλα όσα βρίσκονται σε ζήτηση από πλούσιους τουρίστες», δήλωσε η Χαρά Κοβούση, διευθύντρια της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ανάβυσσου, στη νότια πλευρά της Αθήνας.

"SUCCESS STORY": ΠΩΣ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!




ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΙΟΒΕ


Το ότι η συρρίκνωση των εισοδημάτων στις αρχές της κρίσης, προκάλεσε ντόμινο σε όλη την οικονομική δραστηριότητα, άρα και στην οικοδομή και στην αγορά ακινήτων, δεν είναι ούτε νέο ούτε αποτελεί έκπληξη, ειδικά για όσους παρακολουθούν τους δείκτες της κτηματαγοράς.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι η ένταση, σχεδόν βίαιη, των νέων φόρων στα ακίνητα, δεν επιτάχυνε, απλώς, τη μείωση των τιμών αλλά άσκησε πολλαπλάσια πίεση στο ΑΕΠ. Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας αποτυπώνουν τη “βουτιά” των τιμών κατά 40% και πλέον, πριν αρχίσει δειλά- δειλά η ανάκαμψη τους τα δύο-τρία τελευταία τρίμηνα.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΕΔΡΑΝΟ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ !!!




Έσπασε το έδρανο μέσα στο δικαστήριο την ώρα που η συνεδρίαση ήταν σε εξέλιξη και από τύχη δεν τραυματίστηκαν οι δικηγόροι.

Όπως περιγράφει με ανάρτησή της στο facebook η γνωστή δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, το έδρανο των δικηγόρων κατέρρευσε εν ώρα συνεδρίασης και από τύχη δεν τραυματίστηκε.

Όπως λέει «ακούστηκε εκκωφαντικός θόρυβος όπως διαλύθηκε ακριβώς μπροστά από τα πόδια μου», και «σοκαρισμένοι οι δικαστές ζήτησαν από τους αστυνομικούς να μεταφέρουν το έδρανο». Διαβάστε τι έγραψε η δικηγόρος και δείτε τις φωτογραφίες που ανάρτησε:

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ-ΔΙΟΔΙΑ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΣΕ 2 ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΕΝΩ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ !!!

Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΣΒΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Η Αττική Οδός πρέπει να επιστρέψει άμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο λέει το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών !!!



Αύξηση των διοδίων σε δύο δόσεις ανακοίνωσε η Αττική Οδός.

Την πρώτη Ιουλίου τα διόδια για ΙΧ από τα 2,80 ευρώ θα πάνε στα 3 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου θα αυξηθούν εκ νέου στα 3,3 ευρώ.

Αναλυτικά οι τιμές των διοδίων θα διαμορφωθούν ως εξής:

ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΜΕ ΧΡΕΗ ΕΩΣ 500€ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!


Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

"ΣΥΜΜΑΧΙΑ" ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΜΕΣΩ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ !!!



Τεχνογνωσία για την καταπολέμηση της απόκρυψης εισοδήματος από βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών ανταλλάσσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με τις φορολογικές διοικήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αναγνωρίζοντας ότι οι προσπάθειες σε αυτό το πεδίο σε καθαρά εθνική βάση αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες, η φορολογική διοίκηση επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πληροφοριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλής επισκέφθηκε πρόσφατα την Ισπανία και συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη της ισπανικής φορολογικής διοίκησης. Σημαντικό βάρος των ανταλλαγών τεχνογνωσίας και εμπειριών αφορούσε στο ζήτημα της δήλωσης εισοδημάτων από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών.

Από την πλευρά της η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε σειρά κινήσεων για τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων μέσω των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών. Συγκεκριμένα:

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο "ΜΥΘΟΣ" ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ !!!




Αν και η εργασία από το σπίτι και, γενικότερα, εκτός γραφείου έχει ανθίσει τα τελευταία 20 χρόνια, πολλές εταιρείες το ξανασκέφτονται.

Η ευέλικτη εργασία παραμένει δημοφιλής, αλλά οι περισσότεροι εργοδότες θέλουν τους εργαζόμενους στο γραφείο για κάποιο – αν όχι το μεγαλύτερο – διάστημα της ημέρας. Πάνω από το 60% των εταιρειών που περιλαμβάνονται σε πρόσφατη έρευνα της Society of Human Resource Management δηλώνουν ότι επιτρέπουν κάποια μορφή εργασίας εκτός γραφείου, ποσοστό που το 1996 κυμαινόταν στο 20%. Ωστόσο το 77% των εταιρειών δεν αφήνουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν αποκλειστικά από το σπίτι. Οι περισσότεροι το επιτρέπουν κατά περίπτωση· αν κάποιος, για παράδειγμα, πρέπει να μείνει σπίτι γιατί περιμένει τον υδραυλικό ή τον κούριερ.

Η τεχνολογία έχει διευκολύνει πολύ την εργασία εκτός γραφείου για τους υπαλλήλους τα τελευταία 20 χρόνια, είτε πρόκειται για εφαρμογές chat είτε για εταιρικό λογισμικό. Η ευελιξία στο ωράριο θεωρείται μεγάλο πλεονέκτημα από τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα για τους γονείς. Οι εταιρείες το εκμεταλλεύτηκαν, προκειμένου να διατηρούν ικανοποιημένους τους υπαλλήλους και να μειώνουν τα λειτουργικά έξοδα.

309 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ/ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ !!!


ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ !!!

ΚΛΕΙΣΤΑ-ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ
Περίπου 820.000.000 ήταν τα έσοδα τους από τα διόδια το 2018, περισσότερα από 500.000.000€ το 2017...Και μην ξεχνάμε φυσικά ότι πίσω από τις εταιρείες που ελέγχουν τα διόδια βρίσκονται εργολάβοι+ξένοι που κατάκλεψαν το ελληνικό δημόσιο επί πάνω από 20 χρόνια με το γνωστό καρτέλ που έστηνε τους διαγωνισμούς στα δημόσια έργα !!!




Τι αποκαλύπτει το economistas.gr:

Πληρώνουμε εκατομμύρια για τα κλειστά διόδια


Αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ θα πληρώσει στην εταιρεία «Νέα Οδός Α.Ε.» το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να καλύψει τα έσοδα που έχασε η επιχείρηση από το γεγονός πως δεν έχουν λειτουργήσει οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο.

Όπως αναφέρει η απόφαση της αποζημίωσης που υπογράφει ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, το ποσό των 10 εκατομμυρίων θα καταβληθεί για να καλυφθούν τα έσοδα που έχασε η «Νέα Οδός» το 2018.

Η λειτουργία των δύο πλευρικών σταθμών διοδίων προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης και θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από το 2013.

Ωστόσο, ο κ. Σπίρτζης έχει αποφασίσει να παγώσει τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται αποζημιώσεις στην εταιρεία που διαχειρίζεται την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ 10 και 14 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

TA FUNDS ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ !!!

ΚΑΤΟΠΙΝ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ...
ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ+ΤΑ FUNDS ΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/06/funds_12.html



Τι γράφει το euro2day.gr :

Βγήκαν τα πωλητήρια για τα πρώτα ακίνητα του Amoeba

Άρχισαν, σταδιακά, να βγαίνουν στην αγορά πωλήσεις επαγγελματικών ακινήτων, τα οποία αποτελούν εξασφαλίσεις δανείων που αγοράστηκαν από funds.

Την αρχή έκανε η Bain, η οποία αγόρασε, πέρυσι, από την Τράπεζα Πειραιώς χαρτοφυλάκιο με μη εξυπηρετούμενα εταιρικά δάνεια με εξασφαλίσεις επί ακινήτων (project Amoeba).

120 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ Ο ΚΟΦΤΗΣ ΣΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ !!!

9 ΣΤΟΥΣ 10 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΜΕ ΧΡΕΗ ΕΩΣ 20.000€
Οι συνολικές αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών στην εφορία έχουν ξεπεράσει τις 100.000 και αυξάνονται με ρυθμό περίπου 5.000 αιτήσεων την ημέρα !!!




Περιορισμένο ενδιαφέρον για ρύθμιση χρεών από μεγάλους οφειλέτες αναδεικνύει, σύμφωνα με πληροφορίες, η «χαρτογράφηση» των φορολογουμένων που έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως 9 στους 10 οφειλέτες οι οποίοι έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 20.000 ευρώ, ενώ στα «μεγάλα πορτοφόλια» με δηλωθέν εισόδημα πάνω από 50.000 ευρώ και μεγάλα χρέη, ο κόφτης στο πλήθος των δόσεων φαίνεται να λειτουργεί ως αντικίνητρο.

Οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 10.000 ευρώ άλλωστε, αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων με ανοιχτούς λογαριασμούς στην εφορία. Στοιχεία της ΑΑΔΕ, τα οποία επεξεργάστηκε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, δείχνουν ότι ένας στους δύο οφειλέτες της Εφορίας χρωστά μικροποσά έως 500 ευρώ, ενώ εννέα στους δέκα έχουν οφειλές που δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ.

Οι συνολικές αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών στην εφορία έχουν ξεπεράσει τις 100.000 και αυξάνονται με ρυθμό περίπου 5.000 αιτήσεων την ημέρα.Καταγράφεται όμως, σύμφωνα με πληροφορίες από λογιστικά γραφεία, το φαινόμενο ένταξης στη ρύθμιση και άμεσης απώλειάς της από τον φορολογούμενο, καθώς δεν καλύπτεται η προϋπόθεση καταβολής της πρώτης δόσης εντός τριών ημερών.

ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΕΗ ΕΩΣ 300.000€ !!!



Βγήκε η ΚΥΑ. Τις επόμενες μέρες θα πάρει ΦΕΚ.

Η απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλών του εξωδικαστικού μηχανισμού θα εφαρμοστεί σε λίγες μέρες και για τις επιχειρήσεις με χρέη έως 300.000 ευρώ.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ τις αμέσως επόμενες μέρες, περιλαμβάνει και τις εκκρεμείς αιτήσεις από το στάδιο, στο οποίο αυτές βρίσκονται.
Η απόφαση

Αναλυτικά η απόφαση ορίζει τα εξής σχετικά με τον τυποποιημένο τρόπο αξιολόγησης βιωσιμότητας:

Η υπ’ αριθμ. 130060/27.11.2017 (ΦΕΚ 4158 Β’) απόφαση τροποποιείται ως ακολούθως προκειμένου να ενταχθούν στο πεδίο εφαρμογής της οφειλές έως τριακόσιες χιλιάδες (300.000) ευρώ:

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/06/2019: ΕΦΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΠΑθηνών 3325/2018 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ 6ης ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ !!!

ΤΗΝ 08/04/2019 ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ, ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΥΠΑ, Η ΕΦΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΠΑθηνών 3325/2018 ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ 6ης ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΜΕ ΓΑΚ 32333/2019 ΚΑΙ ΕΑΚ 2453/2019.
Το δικόγραφο, για ευνόητους λόγους προσωπικών δεδομένων, δημοσιεύεται χωρίς τα στοιχεία των εκκαλούντων. 



Εκκαλούντες, ως Δανειολήπτες, στην έφεση κατά της ΠΠΑθηνών 3325/2018 απόφασης επί της 6ης Ομαδικής Αγωγής, είναι όλοι οι ενάγοντες της 6ης Ομαδικής Αγωγής, ως Δανειολήπτες, οι οποίοι προσκόμισαν εμπρόθεσμα τις πιστωτικές τους συμβάσεις, εντός της εκ του νόμου προβλεπόμενης προθεσμίας για την κατάθεση των προτάσεων, ενόψει της από 26/10/2017 συζήτησης της 6ης Ομαδικής Αγωγής, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 6ης ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΔΩ:

Τις προηγούμενες ημέρες, μετά την ολοκλήρωση της πρόσφατης αναβάθμισης του μηχανογραφικού συστήματος του Σωματείου και την πλήρη συμμορφωση αυτού προς τον Κανονισμό GDPR, ολοκληρώθηκε και η ηλεκτρονική καταχώρηση, ταξινόμηση και αρχειοθέτηση, όλων των προσωπικών και οικονομικών δεδομένων των εκκαλούντων της από 08/04/2019 Έφεσης κατά της ΠΠΑθηνών 3325/2018 απόφασης επί της 6ης Ομαδικής Αγωγής.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω και, ενόψει του προσδιορισμού της συζήτησης της από 08/04/2019 Έφεσης κατά της ΠΠΑθηνών 3325/2018 απόφασης επί της 6ης Ομαδικής Αγωγής, καλούνται όλοι οι εκκαλούντες να επικοινωνήσουν άμεσα με το Σωματείο, προκειμένου να λάβουν τις σχετικές, μηχανογραφικές ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην ανωτέρω Έφεση και να ενημερωθούν για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης, σε συνδυασμό με τις όποιες ατομικές τους δικαστικές ή εξωδικαστικές εξελίξεις, όπως, ειδικότερα, Διαταγές Πληρωμής, Καστασχέσεις, Πλειστηριασμούς, Τραπεζική Διαμεσολάβηση, Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών, Προτάσεις Κουρέματος και Ρύθμισης, Πωλήσεις Δανείων ή Πιστωτικών Καρτών σε Funds, Εκχωρήσεις σε Εταιρείες Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων, Οχλήσεις από Εισπρακτικές, κλπ.



ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ !!!

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ...ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ
Επί μια 20ετια και πλέον κατάκλεψαν το Ελληνικό Δημόσιο στήνοντας διαγωνισμούς, πλήρωσαν πρόστιμα της πλάκας, οι ξένοι έμειναν στην απέξω αλλά συνεχίζουν να διεκδικούν και να αναλαμβάνουν δημόσια έργα !!!




Εκτός από την εμπλοκή του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που οδηγεί σε καθυστερήσεις στην υπογραφή συμβάσεων δημοσίων έργων, ανάλογη στάση τηρεί και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το τελευταίο, όπως προκύπτει και από το διαγωνισμό για την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Κιάτο – Ροδοδάφνη (με μειοδότη την ΑΚΤΩΡ), ζήτησε από την αναθέτουσα αρχή να προχωρήσει σε έλεγχο του αναδόχου σε σχέση με τα μέτρα αυτοκάθαρσης που προβλέπει η περυσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για εταιρείες που έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις στρέβλωσης του ανταγωνισμού.

Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ & Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 20 ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΑ
Η υπερφορολόγηση, τα χρέη & η γραφειοκρατία "πνίγουν" το επιχειρείν στην Ελλάδα !!!




Πάνω από 20 "λουκέτα" έχουν μπει σε μεγάλες βιομηχανίες της χώρας, στα χρόνια της κρίσης, εξαιτίας της συρρίκνωσης της ελληνικής αγοράς αλλά και της έλλειψης ανταγωνιστικότητας σε σχέση με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Το κλείσιμο μεγάλων παραγωγικών μονάδων συνεχίζεται, ενώ στον αντίποδα οι νέες ελληνικές επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν εν μέσω κρίσης εξακολουθούν να προσανατολίζονται στο χώρο της εστίασης και του λιανεμπόριου τροφίμων.

Σημαντικό είναι και το κύμα φυγής από τους ξένους πολυεθνικούς Ομίλους οι οποίοι πλέον δεν επενδύουν παραγωγικά στην Ελλάδα λόγω της υψηλής φορολογίας, του ασφαλιστικού κόστους αλλά και της γραφειοκρατίας.

Ο περιορισμός της παραγωγικής δραστηριότητας ελληνικών και ξένων Ομίλων και κατ' επέκταση τα λουκέτα στις μεγάλες βιομηχανίες έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια και εντάθηκαν τα τελευταία χρόνια, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, έχοντας πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις τόσο στην απώλεια θέσεων έργασίας όσο και στην συνεισφορά στο εγχώριο ΑΕΠ.

ΣΤΟ ΔΟΚΑΝΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ !!!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΦΟΡΟ-ΕΛΕΓΧΩΝ
Στο στόχαστρο είναι οι χώρες με φορολογικές συντελεστές που είναι χαμηλότεροι έως 50% σε σχέση με τους αντίστοιχους συντελεστές που ισχύουν στην Ελλάδα.




«Κόλαση» γίνονται οι φορολογικοί παράδεισοι για τις επιχειρήσεις


Το επιχειρηματικό όνειρο των Ελλήνων να στήσουν μία εταιρεία σε χώρες με κριτήριο τον χαμηλό φορολογικό συντελεστή όπως είναι η Βουλγαρία η Κύπρος η Ουγγαρία αλλά και σε χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς πολύ σύντομα θα καταλάβουν ότι το όνειρο θα γίνει εφιάλτης.

Γρήγορα θα καταλάβουν ότι ο φορολογικός μηχανισμός είναι πιο ισχυρός από τους επιχειρηματίες που επιλέγουν φορολογικούς παραδείσους πιστεύοντας ότι θα γλιτώσουν από την τσιμπίδα του νόμου.

Το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα ραβασάκια της εφορίας για ελέγχους εταιρειών που έχουν παρουσία σε χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς.
Στο στόχαστρο είναι οι χώρες με φορολογικές συντελεστές που είναι χαμηλότεροι έως 50% σε σχέση με τους αντίστοιχους συντελεστές που ισχύουν στην Ελλάδα.

Σήμερα ο φορολογικός συντελεστής είναι στο 28% για τη χώρα μας ενώ η Βουλγαρία η Κύπρος και η Ουγγαρία παρουσιάζουν συντελεστές μικρότερους του 14%.

Οι έλεγχοι θα εστιάσουν στις δαπάνες οι οποίες εκ προοιμίου δεν θα γίνουν αποδεκτές.
Συγκεκριμένα η ελληνική νομοθεσία αναφέρει ότι οι δαπάνες που καταβάλλονται σε φορολογικό κάτοικο – μέλους της Ε.Ε και με βάση την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της Ελλάδας και αυτού του κράτους μέλους, προσδιορίζει ότι κατ’ αρχήν εκπίπτουν οι δαπάνες από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, εφόσον πληρούνται οι γενικές προϋποθέσεις του άρθρου 22 του ν. 4172/2013 για την εκπεσιμότητα των δαπανών.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΓΙΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !!!

ΜΕ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ
Έχουν βάλει στο μάτι το στοκ των χιλιάδων κατασχεμένων ακινήτων των τραπεζών συν τα δεκάδες χιλιάδες ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί μέχρι το τέλος του 2020 !!!





Τι μεταδίδει το capital.gr :

Το βλέμμα στραμμένο στην επομένη της 7ης Ιουλίου και στην αλλαγή κυβέρνησης την οποία προεξοφλούν, έχουν οι διεθνείς επενδυτές, όπως φάνηκε από τις επαφές τους με τις ελληνικές τράπεζες στο διήμερο road show του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών στη Νέα Υόρκη.

Οι εκατέρωθεν συναντήσεις, αν και λιγότερες από πέρυσι λόγω της πληθώρας συνεδρίων αυτή την εβδομάδα (HSBC Emerging Markets στη Νέα Υόρκη, Wood στην Αθήνα), είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού συμπίπτουν χρονικά με τη σύντομη προεκλογική περίοδο, αλλά και την αναμονή σημαντικών κινήσεων στο τραπεζικό σύστημα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, πρωταρχικό ερώτημα των ξένων επενδυτών ήταν οι εκτιμήσεις των τραπεζών για την πορεία της οικονομίας μετά τις εκλογές και οι προσδοκίες για την τόνωση της ανάπτυξης από τη νέα κυβέρνηση.

Για τις προοπτικές του τραπεζικού κλάδου, το ζητούμενο της ανάπτυξης είναι κρίσιμο δεδομένου του άθλου που πρέπει να επιτευχθεί για τη μείωση των "κόκκινων" δανείων και την εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών. Η ταχύτητα με την οποία προσδοκάται να κινηθεί η αύξηση του ΑΕΠ θα καθορίσει την ταχύτητα ίασης των προβληματικών δανείων και τη δυνατότητα διάθεσης νέων κεφαλαίων στην Οικονομία, κρίνοντας το πόσο γρήγορα οι ελληνικές τράπεζες θα επανέλθουν στον παραδοσιακό τους ρόλο και σε πλήρη κανονικότητα.

Στο πλαίσιο της μείωσης των "κόκκινων" δανείων και πέρα από τα σχέδια των τραπεζών για την επίτευξη του στόχου αυτού, ένα νέο στοιχείο αναδύθηκε στις επαφές με τους επενδυτές. Πρόκειται για την πορεία της αγοράς ακινήτων.

ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΑΑΔΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ !!!

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2019
Η νέα εφαρμογή θα είναι υποχρεωτική για όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.







Στην εσπευσμένη ένταξη της εφαρμογής για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια στο σύστημα της προχωρά η η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η νέα εφαρμογή θα είναι υποχρεωτική για όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.


Το μέτρο θα τρέξει παράλληλα με τα ηλεκτρονικά βιβλία που καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών μαζί με την ΑΑΔΕ με στόχο να μπει ένα φρένο στα πλαστά και εικονικά τιμολόγια που έχουν κατακλύσει την αγορά.

Το έργο των ηλεκτρονικών βιβλίων έχει ένα βαθμό ωριμότητας ως προς τον σχεδιασμό του και εφόσον εξασφαλιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η αποθηκευτική και υπολογιστική ισχύς που απαιτείται, θα μπορέσει να λειτουργήσει πριν το τέλος του 2019.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, κάθε τιμολόγιο που θα εκδίδει ή θα λαμβάνει η επιχείρηση θα καταχωρίζεται αυτομάτως στην ηλεκτρονική μερίδα που θα τηρεί στο Taxisnet, η οποία θα αντικαταστήσει τα χάρτινα βιβλία που τηρεί στις εγκαταστάσεις της.

ΕΝΦΙΑ: 1 ΣΤΑ 4 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ !!!

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 75% ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΑΦΩΣ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΚΟΠΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
Εν ολίγοις δεν πάει άλλο !!! Ιδίως με τον ΕΝΦΙΑ. Έναν παράλογο+αντισυνταγματικό φόρο που επιβλήθηκε στον Έλληνα φορολογούμενο επειδή απλώς κατέχει κάποιο ακίνητο, το οποίο όπως στη πράξη δεν του προσφέρει κανένα πρόσοδο !!!





Υπέρ της δραστικής μείωσης του ΕΝΦΙΑ συνηγορούν τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης για την πληρωμή του φόρου. Ένα μεγάλο μέρος του φόρου ούτως ή άλλως δεν πληρώνεται στην ώρα του από τους ιδιοκτήτες ακινήτων γεγονός που αποδεικνύει ότι ο συγκεκριμένος φόρος δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τη φοροδοτική ικανότητα των ιδιοκτητών ακινήτων. Για παράδειγμα, μπορεί ένας ιδιοκτήτης ακινήτων να εμφανίζεται ότι διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία (ή σημαντικής αντικειμενικής αξίας) αλλά το εισόδημά του από αυτήν την ιδιοκτησία να είναι μηδαμινό ή ακόμη και μηδενικό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης:

- η συνολική βεβαίωση του ΕΝΦΙΑ κάθε χρόνο διαμορφώνεται στο ποσό των περίπου 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ

- από το ποσό της συνολικής βεβαίωσης του ΕΝΦΙΑ πληρώνεται εμπρόθεσμα περίπου το 74,5%. Δηλαδή από τα 3,2 δισ. ευρώ της βεβαίωσης μπαίνει στα κρατικά ταμείο το ποσό των 2,4 δισ. ευρώ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!! ΕΝΝΕΑ (9!!!) ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

ΕΝΝΕΑ (9!!!) ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤτΕ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά στους Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας, ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, ΧΑΡΙΘΕΑ ΠΙΣΚΟΠΙΑΝΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, ΙΡΙΔΑ ΣΤΑΘΑΚΟΥ-ΔΑΡΣΑΚΛΗ & ΡΟΒΕΡΤΟ ΜΕΡΙΑΝΟ, για τις νέες αυτές, μοναδικές δικαστικές αποφάσεις !!!
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html

Η κυβέρνηση, αντί, επί 4 ολόκληρα χρόνια, να ψηφίζει διαρκώς νόμους κατά της κοινωνίας και υπέρ των τραπεζών, θα μπορούσε να είχε νομοθετήσει το σκεπτικό των εκατοντάδων, πανομοιότυπων δικαστικών αποφάσεων, με τις οποίες, οι δανειολήπτες της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, δικαιώνονται καθημερινά στα Δικαστήρια όλης της χώρας. Εμείς κάναμε πράξη τις προεκλογικές υποχέσεις του 2015 και ΤΑΡΑΞΑΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, αλλά, προφανώς, ο δρόμος της τραπεζικής παρανομίας και αυθαιρεσίας, ήταν πιο εύκολος και πιο βολικός, για τους τραπεζοκόμους υπουργούς ΣΤΑΘΑΚΗ+ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ+ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ !!!



Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής (ΤΙΤΛΟΣ+ΕΚΤΕΛΕΣΗ) αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση για την προστασία του συνόλου της περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών του δανειολήπτη από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΕΠΕΤΕ: ΕΓΕΙΡΕΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΕ ΣΤΟ ΕΤΕΑΕΠ !!!



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΠΕΤΕ


Προ ολίγων ημερών ψηφίσθηκε ο νόμος «Κύρωση των επιμέρους συμβάσεων για τα έργα V και VI της από 06/09/2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος ‘Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος’ και του ελληνικού δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας και άλλες διατάξεις».

Με τη διάταξη του άρθρου 24 του εν λόγω νόμου επιχειρείται να «ρυθμισθεί» το ζήτημα του ΛΕΠΕΤΕ μέσω της («προσωρινής») ένταξης των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας και δικαιούχων του ΛΕΠΕΤΕ στο ΕΤΕΑΕΠ.

Ειδικότερα, προβλέφθηκε ότι α) «από 01/01/2019 το ΕΤΕΑΕΠ αναλαμβάνει την καταβολή μηνιαίας επικουρικής σύνταξης στους δικαιούχους….η ΕΤΕ καταβάλλει στο ΕΤΕΑΕΠ τις αναλογούσες εισφορές επικουρικής ασφάλισης για το σύνολο των ασφαλισμένων του ΛΕΠΕΤΕ…πλέον συμπληρωματικής ασφαλιστικής εισφοράς», β) το ύψος της σύνταξης αυτής καθορίζεται βάσει ενός μαθηματικού τύπου γ) η ΕΤΕ θα καταβάλλει στους συνταξιούχους τις συνταξιοδοτικές παροχές του έτους 2018 στο ύψος που προκύπτει από την εφαρμογή του μαθηματικού αυτού τύπου και αφού συμψηφισθούν τυχόν καταβληθείσες παροχές από το ΛΕΠΕΤΕ για το συγκεκριμένο έτος. Η δε καταβολή του 1/5 του συνολικού αυτού ποσού θα πραγματοποιηθεί έως 31/08/2019 και το υπόλοιπο θα καταβληθεί τμηματικά το αργότερο έως 31/12/2020.

Με την εν λόγω νομοθετική ρύθμιση, ο κοινός νομοθέτης:

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: Η ΕΦΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΔΕΔ
Οι 7 από τις 9 τελευταίες υποθέσεις που εκδίκασε το τελευταίο διάστημα αφορούσαν ελέγχους τραπεζικών καταθέσεων !!!




Σε αποτελεσματικό εργαλείο πάταξης της φοροδιαφυγής αναδεικνύεται η άρση του τραπεζικού απορρήτου από την Εφορία και η καταμέτρηση των καταθέσεων του ελεγχόμενου.

Η Εφορία το χρησιμοποιεί κατά κόρον, όπως αποδεικνύεται από τις υποθέσεις που φτάνουν στη ΔΕΔ οι οποίες τιτλοφορούνται «Προσαύξηση περιουσίας - Άρση τραπεζικού απορρήτου για έλεγχο λογαριασμών».

Είναι χαρακτηριστικό, πως, όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, από τις 9 τελευταίες υποθέσεις που εκδικάστηκαν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, οι 7 αφορούσαν φορολογούμενους (φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις), στους οποίους άρθηκε το τραπεζικό απόρρητο και η Εφορία βρήκε στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ποσά τα οποία δεν μπόρεσαν να τα δικαιολογήσουν, άλλοι στο σύνολό τους και άλλοι εν μέρει.

Οι συγκεκριμένες υποθέσεις αφορούν ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το 2018 και αφορούσαν στη χρήση 2012, η οποία παραγράφονταν στις 31 Δεκεμβρίου του 2018 και προκειμένου να αποφευχθεί η παραγραφή η ΑΑΔΕ επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές μπαράζ φορολογικών ελέγχων.

ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!! ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Ρεσάλτο τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Εκβιαστικά «ραβασάκια» κατά χιλιάδες καταφτάνουν από τις τράπεζες στους δανειολήπτες με τα οποία τους καλούν να σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμείς οφειλές τους, επισείοντας παράλληλα την απειλή της λήψης μέτρων εάν το αμελήσουν.

Αποδέκτες είναι αδιακρίτως όλοι οι υπερήμεροι δανειολήπτες, φυσικά πρόσωπα που έχουν λάβει καταναλωτικά ή στεγαστικά ή επιχειρηματικά δάνεια, καθώς και επιχειρήσεις.

Εντύπωση προκαλεί η επιμονή των τραπεζών για τα καταναλωτικά δάνεια, καθώς τα συγκεκριμένα δάνεια δεν έχουν εξασφαλίσεις. Όμως όσοι δανειολήπτες προέβησαν σε κάποιο διακανονισμό κατά τα τελευταία χρόνια στους όρους της νέας σύμβαση τέθηκαν και ψιλά γράμματα, που επιτρέπουν στην τράπεζα να προβαίνει σε κατασχέσεις έναντι της οφειλής.

Είναι σαφές ότι οι τράπεζες ετοιμάζονται για τη μεγάλη εξόρμηση στο θέμα των κόκκινων δανείων αμέσως μετά τις εκλογές, με μαζικές πωλήσεις δανείων σε distress funds, σε μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων (κατοικιών ή άλλων) των οφειλετών, καθώς στην απόκτηση του ελέγχου των εταιρειών που έχουν υπερήμερα δάνεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται κυριολεκτικά για «ρεσάλτο» των τραπεζών στις χρεωμένες επιχειρήσεις, εκδιώκοντας τις διοικήσεις που στηρίζονται από τους νυν μετόχους, για να αποφασίσουν στη συνέχεια εάν θα εξυγιανθούν και θα βγουν στο σφυρί, αν θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους ή θα μπει λουκέτο.

Μέχρι τις εκλογές υπάρχει μια άτυπη εκεχειρία για τη λήψη αναγκαστικών μέτρων, καθώς αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί και παύουν οι εργασίες των δικαστηρίων.

ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΙΧ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ !!!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ...
Οι Τελωνειακές Αρχές επέβαλλαν πρόστιμο 1.800 και 8.000 ευρώ σε αλλοδαπούς για παράνομη κυκλοφορία ΙΧ με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα.




Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ειδικότερα στον αριθμό φύλλου 1934 δημοσιεύθηκαν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε αλλοδαπούς ιδιοκτήτες οχημάτων με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας οι οποίοι τα κυκλοφορούσαν στη χώρα μας χωρίς να έχουν πληρώσει τους αναλογούντες δασμούς.

Με αυτή την κίνηση το οικονομικό επιτελείο θέλει να δώσει ένα μήνυμα στους ιδιοκτήτες οχημάτων με ξένες πινακίδες ότι επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα στους παραβάτες ακόμη και αν διαθέτουν ξένη υπηκοότητα.

Ειδικότερα όπως αναγράφεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης:

«Επιβολή διοικητικού προστίμου στον F. H. του J. και της Sh. για την τελωνειακή παράβαση της παράνομης κατοχής και κυκλοφορίας κοινοτικού οχήματος εντός ελληνικής επικράτειας.

Με την 17/2019/2.4.2019 καταλογιστική πράξη της Προϊσταμένης Διεύθυνσης του Τελωνείου Καβάλας επιβάλλεται, δυνάμει του άρθρου 137Α παρ. 1α ν. 2960/2001, στον Fatah Hqzan του Jawhar και της Sheena (κάτοχος του υπ’ αριθμ. 18/4000/4/636- η/13.6.2018 υπηρεσιακού σημειώματος του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης), που τυγχάνει πρόσωπο αγνώστου διαμονής στην Ελλάδα (σχετική η υπ’ αριθμ. πρωτ. 1507/19/576086/18.3.2019 βεβαίωση της Δ/νσης Δημόσιας Ασφάλειας), διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων οκτακοσίων ευρώ (1.800,00 €), πλέον 2.4% Τ.Χ. και Ο.Γ.Α., για τελωνειακή παράβαση παράνομης κατοχής και κυκλοφορίας εντός ελληνικής επικράτειας του Ι.Χ.Φ. οχήματος μάρκας FORD TRANSIT CONNECT T230L, 1.753 κυβικών εκατοστών και μεικτού βάρους 2,340 τόνων, με αρ. πλαισίου WF0UXXTTPU—-, αριθμό κυκλοφορίας WN —, γερμανικών αρχών, χωρίς να έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες στο ν. 2960/2001 και τη Δ.247/88 Α.Υ.Ο.Ο. διατυπώσεις.

Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΣΚΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 350.000.000€ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΕΔΙΝΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ή ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ...
Μια εκ των δανειστριών τραπεζών που είχε ήδη μεγάλη έκθεση, έδωσε το 2015 πρόσθετη χρηματοδότηση 50.000.000€ στη Χαλυβουργική, προκειμένου να αποπληρωθούν δάνεια τράπεζας του εξωτερικού ;;;



Τι αποκαλύπτει το bankingnews.gr :

Πάνω από 350 εκ ευρώ αναμένεται να κοστίσει στις τράπεζες η Χαλυβουργική της οικογένειας Αγγελόπουλου που υποτίθεται ότι αναζητεί στρατηγικό επενδυτή στο πρόσωπο του ομίλου Βιοχάλκο μέσω της Pricewaterhouse. 

Τα δάνεια της εταιρίας είναι τάξεως των 420 εκ ευρώ και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα για περίπου δύο έτη ενώ κάποιες τράπεζες τα έχουν καταγγείλει αλλά δεν μπορούν να προχωρήσουν σε κινήσεις καθώς δεν μπορούν να εισπράξουν τίποτα ελλείψει εξασφαλίσεων. 

Από την άλλη και αυτές που έχουν εξασφαλίσεις με προσημείωση της ακίνητης περιουσίας είναι σε μεγάλο βαθμό άνευ αντικρίσματος καθώς η αξία των ακινήτων είναι υποπολλαπλάσια του ύψους των προσημειώσεων. 

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ !!!

Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΦΥΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/3100000.html




Σε πλειστηριασμό βγάζει η Εθνική Τράπεζα την πρώην εκτυπωτική μονάδα του ΚΚΕ γνωστή “ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ” τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δυο πλειστηριασμούς (ηλεκτρονικούς) που θα πραγματοποιηθούν στις 18/9/2019 και αφορούν, τόσο τα οικόπεδα και τα κτίρια που φιλοξενούνται οι εγκαταστάσεις, όσο και τα μηχανήματα, δηλαδή τις εκτυπωτικές μονάδες (εφημερίδων, βιβλίων, εντύπων κλπ).

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ...ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΝΩ ΤΗΣ 30ΕΤΙΑΣ !!!

ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
Την ίδια ώρα καλπάζουν οι τιμές των κατοικιών με άνοδο 4% στο α΄ τρίμηνο 2019 !!!




Σε χέρια τρίτων, Ελλήνων, αλλά και ξένων, πέρασαν την περίοδο 2017-2019 περισσότερα από 60.000 ακίνητα, με τα διαμερίσματα να κρατούν τη μερίδα του λέοντος και τα οικόπεδα να κάνουν… comeback μετά από σχεδόν μία 10ετία πτώσης των τιμών.

Όπως προκύπτει από την πανελλαδική έρευνα της Ένωσης Μεσιτών Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας (ΕΠΠΑ), που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της 1ης Athens Real Estate Expo, την επίμαχη περίοδο πωλήθηκαν 34.454 διαμερίσματα (11.268 το 2017, 18.337 το 2018 και 4.849 τους πρώτους μήνες του 2019) έναντι 5.414 μονοκατοικιών (ποσοστό 9,01%, με τις περισσότερες συναλλαγές, ήτοι 2.864, να έχουν πραγματοποιηθεί πέρυσι). Συνολικά, οι δύο κατηγορίες οικιστικών ακινήτων συγκέντρωσαν το 66,37% του ενδιαφέροντος των αγοραστών, αφήνοντας στις τελευταίες θέσεις τα επαγγελματικά ακίνητα, που προτιμήθηκαν από μόλις το 7,08% αυτών.

Την ίδια στιγμή, «έκρηξη» παρουσίασαν το επίμαχο διάστημα οι συναλλαγές στα οικόπεδα. Ειδικότερα, το 2017 πωλήθηκαν 2.586 αγροτεμάχια, αριθμός ο οποίος εκτινάχθηκε σε 3.839 τον αμέσως επόμενο χρόνο, ενώ τους πρώτους μήνες του 2019 έγιναν 923 σχετικές αγοραπωλησίες. «Η κτηματαγορά βρίσκει την τελευταία τριετία έναν πολύ θετικό βηματισμό, γεγονός που αποδεικνύεται από τις διαδοχικές αυξητικές τάσεις τα τέσσερα τελευταία εξάμηνα. Εξαιρετικά ενθαρρυντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι τα οικόπεδα, τόσο στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας (12,1% πανελλαδικά) όσο και σε επιμέρους περιφέρειες και δήμους, αποτελούν πλέον ένα υπολογίσιμο ποσοστό στον όγκο συναλλαγών, καταρρίπτοντας τις έως τώρα εκτιμήσεις ότι τελούν ακόμα σε αγρανάπαυση», σημειώνει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο γενικός γραμματέας της ΕΠΠΑ, κ. Θεολόγος Μπόσδας, και συνεχίζει: «Μιας τέτοιας μορφής στροφή του αγοραστικού κοινού προς τα οικόπεδα καταδεικνύει τη θετική προσδοκία σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, με τον κόσμο να αποβλέπει σε εκ βάθρων… καλύτερες μέρες».

FUNDS ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ...ΛΙΓΟΤΕΡΑ !!!

ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ Ή ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ;;;
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι το έχουν κάνει κι άλλοι, ορίστε τα "οφέλη"(χωρίς να λένε κουβέντα για τις παρανομίες των τραπεζών) και ελάτε και εσείς για να σας τα πάρουμε, κοψοχρονιά+"εθελοντικά"+"αμαχητί", συνεχίζοντας να μας χρωστάτε....

Τι μεταδίδει το mononews.gr :

Ξεκίνησαν οι πρώτες εθελοντικές παραδόσεις και πωλήσεις σπιτιών από «κόκκινους» δανειολήπτες.

Πρόκειται για στεγαστικά δάνεια που βρίσκονται σε βαθιά καθυστέρηση και έχουν μεταβιβαστεί από τις τράπεζες στις εταιρείες διαχείρισης καθυστερούμενων οφειλών.

Όπως αναφέρουν στελέχη που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά, «επιδίωξη μας είναι να προσφέρουμε λύσεις βιώσιμες, με στόχο να λύσουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα καθυστερούμενα στεγαστικά δάνεια».

Μάλιστα οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν πως «βλέπουν» την πλήρη οικονομική εικόνα του κάθε πελάτη και χρησιμοποιώντας αλγόριθμους, προτείνουν λύσεις, που ανάλογα με την περίπτωση περιλαμβάνει και άφεση χρέους, δηλαδή «κούρεμα» μέρους της οφειλής.

Το τελευταίο διάστημα λοιπόν έχουν μπει μπροστά λύσεις όπως είναι η εθελοντική παράδοση του ακινήτου, η εθελοντική πώληση του, αλλά και ρυθμίσεις στη λογική του split balance, δηλαδή το δάνειο «σπάει» σε δύο μέρη, το ένα κομμάτι εξυπηρετείται κανονικά και το άλλο «παγώνει» μέχρι νεωτέρας, χωρίς να αποκλείεται και η πλήρης διαγραφή του, αν τα οικονομικά του δανειολήπτη δεν βελτιωθούν, μέχρι τη λήξη της διάρκειας του δανείου.

Προς το παρόν οι εταιρείες διαχείρισης ακολουθούν την οδό της συναίνεσης.

Εξάλλου, σύμφωνα με το νόμο Σταθάκη –Κατσέλη (αναθεώρηση του ν. Κατσέλη), οι εταιρείες διαχείρισης διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, θα πρέπει να έχουν έδρα στην Ελλάδα και να ακολουθούν τα όσα ορίζονται στον Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος. Διέπονται δηλαδή από τους ίδιους κανόνες στους οποίους υπακούν και οι τράπεζες.

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΓΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ΑΝ Η ΝΔ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ !!!




Ο κόσμος το΄χει τούμπανο και ο Γιάννης κρυφό καμάρι...


Επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας, Γιάννη Στουρνάρα, για τις προειδοποιήσεις του πως θα χαθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο Kontra, το βράδυ της Τρίτης και κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε: «Αν κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, ο κ. Στουρνάρας θα πει ότι η οικονομία πάει καλύτερα. Και αυτό γιατί θέλει να κερδίσουν οι δυνάμεις που πιστεύει ότι θα φέρουν πρόοδο. Εάν κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, που δεν το ευχόμαστε και θα κάνουμε το παν να μην συμβεί αυτό, θα κάνει φοροαπαλλαγές για τους λίγους και θα περιορίσει τις φοροαπαλλαγές για τους πολλούς. Αυτό είναι το μήνυμα του Γιάννη Στουρνάρα, είναι σαφές το μήνυμά του».

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ MEGA-ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤ !!!




Ενθάρρυνση των διασυνοριακών συγχωνεύσεων και εξαγορών τραπεζικών ομίλων στο εσωτερικό της EE

Τι γράφει το dealnews.gr:

Kοσμογονικές αλλαγές έρχονται σύντομα στον ευρωπαϊκό τραπεζικό χάρτη, που δεν πρόκειται να αφήσουν ανεπηρέαστες τις ελληνικές τράπεζες. O σχηματισμός mega τραπεζών είναι προ των πυλών, καθώς η Φρανκφούρτη αποφάσισε την ενεργοποίηση της παλιάς ντιρεκτίβας για την ενθάρρυνση των διασυνοριακών συγχωνεύσεων και εξαγορών τραπεζικών ομίλων στο εσωτερικό της EE.

Παρότι ορισμένοι πιστεύουν ότι η συζήτηση και οι πιέσεις των τελευταίων εβδομάδων που επαναφέρουν αυτά τα σχέδια στο προσκήνιο έχουν αφετηρία την αγωνία των Γερμανών να διασώσουν την κλυδωνιζόμενη Deutsche Bank μέσα από ένα mega deal είτε ενδογερμανικού είτε διασυνοριακού τύπου, η «ομοβροντία» δηλώσεων από κορυφαία στελέχη της EKT που «δείχνουν» το δρόμο των συγχωνεύσεων μόνο τυχαία δεν είναι.

Yπό το βάρος των εξελίξεων του εμπορικού πολέμου, των επιπτώσεων του Brexit, αλλά κυρίως της συνεχιζόμενης εξασθένησης των ευρωπαϊκών τραπεζικών ομίλων, η Φρανκφούρτη βάζει στις ράγες το σχέδιο δημιουργίας πανευρωπαϊκών τραπεζικών «πρωταθλητών», που θα έχουν το μέγεθος, το εκτόπισμα και την ικανότητα να ανταγωνιστούν τα τραπεζικά μεγαθήρια των HΠA και της Kίνας.

Mέσα σε διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας ο Iσπανός αντιπρόεδρος της EKT Λουίς Nτε Γκίντος, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. Φρανσουά Bιλερουά επανέφεραν στο προσκήνιο το θέμα, επικαλούμενοι ως βασικούς λόγους της τραπεζικής εξασθένησης διαρθρωτικά ζητήματα, όπως ο μεγάλος όγκος μη ενεργών περιουσιακών στοιχείων, τα υπερβολικά ανοίγματα και τα υψηλά κόστη, που θα οδηγήσουν σε κέρδη πολύ χαμηλότερα του επιδιωκόμενου στόχου για 8-10% στην τριετία.

Πέρα απ’ αυτές τις κινήσεις όμως, η άποψη ότι η λύση στα ζητήματα αυτά είναι η συγκέντρωση του κλάδου με εγχώρια, αλλά κυρίως διασυνοριακά mega deals, έχει υιοθετηθεί τόσο από τον νέο επικεφαλής του εποπτικού μηχανισμού (SSM) Aντρέα Ένρια, όσο όμως ακόμη και από τον απερχόμενο σε λίγους μήνες πρόεδρο της EKT Mάριο Nτράγκι.

80 ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ "CUM-EX" !!!

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/06/blog-post_67.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/55-cum-ex.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/blog-post_90.html



Bloomberg: 80 πρώην και νυν στελέχη της Deutsche Bank στο στόχαστρο των αρχών για μεγάλη φορολογική απάτη

Περίπου 80 πρώην και νυν υπάλληλοι της Deutsche Bank είναι ύποπτοι στο πλαίσιο έρευνας των γερμανικών εισαγγελικών αρχών για φορολογική απάτη, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Στους υπόπτους περιλαμβάνονται ο επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής, Γκαρθ Ρίτσι και οι πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι, Γιόζεφ Άκερμαν και Άνσου Γιάιν, σύμφωνα με τις πηγές. Εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, ενώ από το εισαγγελικό γραφείο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για κάποια απάντηση. 

ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΕΛΕΓΧΕΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ+ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ Ο SSM ;;;




Ύποπτα εμβάσματα εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό που δεν δικαιολογείται η προέλευση τους...

Περίεργες πληροφορίες κυκλοφορούνε εσχάτως για έναν εν ενεργεία μεγαλοτραπεζίτη του οποίου ο SSM ελέγχει τους λογαριασμούς και τις συναλλαγές. Αξιόπιστες πηγές μιλάνε για περίεργα έως ύποπτα εμβάσματα στο εξωτερικό πολλών εκατομμυρίων χωρίς να δικαιολογείται η προέλευση.

Χ.ΑΠΑΛΑΓΑΚΗ(ΕΕΤ): "Η ΔΙΕΥΡΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ" !!!

ΕΝΩ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΙΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ...
Προφανώς η προτίμηση των τραπεζών για μαζικό ξεπούλημα κόκκινων δανείων σε τιμές 3-5% στα κοράκια των funds και όχι στους ίδιους τους δανειολήπτες έστω και σε διπλάσια τιμή, αποτελεί για εκείνην "τιτάνια προσπάθεια" !!!
Ενώ για μια ακόμη φορά ως εκπρόσωπος των τραπεζών επικαλέστηκε τη γνωστή "καραμέλα" των στρατηγικών κακοπληρωτών. Πάντως, όσον αφορά τις γνωστές παρανομίες των τραπεζών δεν ακούσαμε(σιγά μην ακούγαμε δηλαδή) ούτε κουβέντα.Για όλα φταίνε πάντα οι δανειολήπτες...



Τι μεταδίδει το euro2day.gr:


Μία από τις παραμέτρους του τεράστιου όγκου μη εξυπηρετούμενων δανείων στην αγορά, που δεν διστάζει να «φωτίσει» η καθηγήτρια και γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, η κυρία Χαρούλα Απαλαγάκη. «Το έχω πει πολλές φορές, ότι δηλαδή η διευρυμένη προστασία που δόθηκε από τον νόμο, ιδίως μεταξύ 2009 και 2015, χωρίς κριτήρια στους δανειολήπτες, είναι η βασική αιτία για τον τεράστιο όγκο των κόκκινων δανείων», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στην ενδιαφέρουσα συνέντευξή της προς το Euro2day.gr, η θεσμική τραπεζίτης επισημαίνει ότι «όλη η οικονομία πρέπει να στηρίζεται στη συνέπεια», εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι προς τα τέλη του 2021 θα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε αφήσει πίσω μας το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Και εκτιμά ότι η σοβαρή και μόνιμη ανάπτυξη θα μας βάλει ξανά στην τροχιά της αποταμίευσης.

Από τη θέση σας ως Γενικής Γραμματέως της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, πώς θα χαρακτηρίζατε την «τιτάνια» -θα έλεγα- προσπάθεια των ελληνικών τραπεζών να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια;

Συμφωνώ μαζί σας απόλυτα ως προς τον χαρακτηρισμό «τιτάνια». Όπως γνωρίζετε, κατά γενική παραδοχή, η συσσώρευση των κόκκινων δανείων οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ένταση της δημοσιονομικής κρίσης και στη μακρά και πρωτόγνωρη ύφεση που δοκίμασε η ελληνική οικονομία. Για μία σημαντική μερίδα δανειοληπτών, ιδίως ιδιωτών, η δραστική μείωση των εισοδημάτων δημιούργησε ανυπαίτια αδυναμία εξυπηρέτησης των δανειακών τους υποχρεώσεων. Δυστυχώς, όμως, ένας επίσης σημαντικός αριθμός δανειοληπτών εκμεταλλεύτηκε το γενικό κλίμα οικονομικής δυσπραγίας και ενώ είχε τη δυνατότητα, πολύ συνειδητά, δεν ανταποκρίθηκε στην αυτονόητη αυτή υποχρέωσή του. Το έχω πει πολλές φορές ότι η διευρυμένη προστασία που δόθηκε από το νόμο, ιδίως μεταξύ 2009 και 2015, χωρίς κριτήρια στους δανειολήπτες, είναι η βασική αιτία για τον τεράστιο όγκο των «κόκκινων δανείων». Είναι απλοϊκή η προσέγγιση ότι δηλαδή η Τράπεζα ως ισχυρή θα πρέπει να επωμιστεί το κόστος από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Το κόστος επιρρίπτεται στους συνεπείς δανειολήπτες και στην οικονομία. Τα κόκκινα δάνεια ανακόπτουν την ομαλή χρηματοδότηση της οικονομίας. Ούτε η κοινωνία πρέπει να διάκειται εχθρικά στις τράπεζες, ούτε και οι τράπεζες να αγνοούν την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα. Είναι πολύ εύκολο να δημιουργεί κανείς ρήγματα. Το ζητούμενο είναι να βρει τα σημεία σύγκλισης και συνεργασίας. Και να ξεκινάει από μία αυτονόητη για μένα αρχή. Οτι δηλαδή όλη η οικονομία πρέπει να στηρίζεται στη συνέπεια.

ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ESTIA !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ Ή ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ....
Εν ολίγοις, κόβεται η χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκής χρηματοδότησης σε αυτή τη μερίδα μεταναστών(καθώς το λάμβαναν επί 3-4 χρόνια) και το κόστος μετακυλίεται, για μια ακόμη φορά, στον Έλληνα φορολογούμενο !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:





Νέο άρθρο προστίθεται στην υπουργική απόφαση "Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης".

Στην ουσία προστίθενται και νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα του ΚΕΑ. Συγκεκριμένα εντάσσονται και οι δικαιούχοι Διεθνούς Προστασίας που έληξε πρόσφατα η παροχή οικονομικής βοήθειας και στέγασης που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία.

Πλέον δικαιούχοι θα είναι και οι ωφελούμενοι Προγράμματος παροχής οικονομικής βοήθειας και στέγασης «ΕΣΤΙΑ».


ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΜΕ ΑΡΧΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 80.000.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ
Στη σύσταση Ταμείου Εγγυοδοσίας για τις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα προχωρούν τα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.




Συγκεκριμένα, με κοινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη, ιδρύεται το «Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης», με αρχικό προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ τα οποία θα εισφερθούν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ τη διαχείρισή του θα έχει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕταΕ).

Στόχος του Ταμείου είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τομέα μεταποίησης γεωργικών προϊόντων, μέσω της παροχής εγγυήσεων. Δηλαδή, οι γεωργικές επιχειρήσεις θα μπορούν να λαμβάνουν δάνεια από τις τράπεζες με τις οποίες θα συνεργαστεί το ΕΤαΕ, τα οποία (δάνεια) θα είναι εγγυημένα σε ένα ποσοστό. Αν και ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί, το ύψος της εγγύησης θα κινείται στα ίδια επίπεδα με ανάλογα εγγυοδοτικά εργαλεία, δηλαδή σε ποσοστό 70% έως 80% του δανείου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην υπουργική απόφαση, η χρηματοδότηση και υλοποίηση των επενδύσεων μέσω του Ταμείου αναμένεται να συνεισφέρει στις παρακάτω Περιοχές Εστίασης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης:

1) Περιοχή Εστίασης 2Α: «Βελτίωση της οικονομικής αποδοτικότητας όλων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και διευκόλυνση της αναδιάρθρωσης και του εκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, προκειμένου, ιδίως, να αυξηθεί η συμμετοχή και ο προσανατολισμός στην αγορά και η διαφοροποίηση της γεωργίας».

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΕΩΣΕΙΣ "ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ" ΣΤΑ ΑΤΜ ΑΠΟ ΙΟΥΛΙΟ !!!

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΚΑΘΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ATM ΑΛΛΗΣ
Διπλασιάζεται το κόστος αναλήψεων από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, μετά την απόφαση των τραπεζών να «σπάσουν» τις συμφωνίες της ΔΙΑΣ και να εξομοιώσουν τις χρεώσεις για ελληνικές και ξένες κάρτες.




Έως και διπλάσιες προμήθειες θα πληρώνουν οι Έλληνες για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από τα μέσα Ιουλίου.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική των ελληνικών τραπεζών έρχεται να εξομοιώσει τις χρεώσεις που επιβαρύνονται οι κάτοχοι ελληνικών καρτών με αυτές που καταβάλλουν από πέρυσι το καλοκαίρι οι τουρίστες, αλλά και όσοι χρησιμοποιούν κάρτες ξένων τραπεζών (π.χ. Revolut, N26) ή κάρτες ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρήματος (π.χ. Viva).

Αυτό που ουσιαστικά κάνουν οι τράπεζες είναι να «σπάσουν» τις διμερείς συμφωνίες της ΔΙΑΣ που κρατούσαν χαμηλά τις χρεώσεις για τη χρήση των ΑΤΜ άλλων τραπεζών για τους πελάτες -στα επίπεδα των 1,20-1,40 ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι να αναπροσαρμόσουν τις χρεώσεις ΔΙΑΣ στα επίπεδα της χρέωσης DAF (Direct Access Fee), την οποία αποφάσισαν να επιβάλλουν συντονισμένα στους χρήστες ξένων καρτών και καρτών εκτός τραπεζικού συστήματος. Οι χρεώσεις αυτές ανέρχονται σε 2 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, σε 2,5 ευρώ για την Alpha Bank και τη Eurobank και σε 3 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

Η Πειραιώς έχει ήδη ενσωματώσει την αναπροσαρμογή στον τιμοκατάλογό της, η οποία θα ισχύει από τις 22 Ιουλίου, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνουν σύντομα και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr. Συγκεκριμένα, η Πειραιώς επιβάλλει χρέωση 3 ευρώ για όσους πελάτες χρησιμοποιούν τα ΑΤΜ της χωρίς να είναι πελάτες της. Επιπλέον, χρεώνει 0,60 λεπτά τους πελάτες της όταν κάνουν χρήση του δικτύου ΑΤΜ άλλων τραπεζών στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες της Πειραιώς θα χρεώνονται από 2,60 έως 3,10 ευρώ όταν χρησιμοποιούν ΑΤΜ άλλης ελληνικής τράπεζας.

ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: 228.000.000€ ΝΕΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ !!!

ΚΑΙ 400 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΜΕΡΑ
Ένας στους δύο Έλληνες με ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία, τα οποία ξεπερνούν συνολικά τα 104,3 δις !!!
Ενώ 1.200.000 φορολογούμενοι είναι με κατασχεμένους λογαριασμούς !!!




Νέου απλήρωτους φόρους άφησαν οι φορολογούμενοι τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τον συγκεκριμένο μήνα οι φορολογούμενοι, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, δεν εξόφλησαν το ποσό των 228 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο αφορά σε κάθε είδους φορολογική υποχρέωση.

Ειδικότερα από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτουν τα εξής:

- οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς τη φορολογική διοίκηση διαμορφώθηκαν τον Απρίλιο στα 104,31 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση μόλις τριών εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με τον Μάρτιο

- οι νέες ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές, δηλαδή αυτές που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους διαμορφώθηκαν στο τέλος Ιουλίου σε 2,901 δισ. ευρώ έναντι 2,636 που ήταν στο τέλος Μαρτίου. Παρουσίασαν δηλαδή μια αύξηση της τάξης των 265 εκατομμυρίων ευρώ

Η INTRUM ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΤΟΝ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 20€ !!!

Η "ΔΡΑΣΗ" ΤΗΣ INTRUM ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Μόνος και απόλυτος στόχος η είσπραξη χρεών με κάθε τρόπο για να κονομήσουν !!!



Intrum AB, λέγεται η Σουηδική επιχείρηση από το 2017, μετά την συγχώνευση της Intrum Justitia AB με την εταιρία Lindorff Group AB.

Είναι ιδιωτική εταιρία είσπραξης χρεών, χρηματοπιστωτικών κινήσεων καθώς και τιμολογήσεων.

Με τίτλο: Χιλιάδες Σουηδοί κατέληξαν στον «Τειρεσία»- η καινούργια συμφωνία με την Intrum είναι ο λόγος της αύξησης,δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική σελίδα της Σουηδικής τηλεόρασης στις 30 Ιανουαρίου του 2019 στοιχεία για την πολιτική είσπραξης της επιχείρησης.

Η εκπομπή «Εντολή Ελέγχου» της Σουηδικής Τηλεόρασης αποκαλύπτει πως πίσω από την δραματική αύξηση αποστολών χρεωστών στον Σουηδικό «Τειρεσία» βρίσκεται η καινούργια συμφωνία του Συνδέσμου Δήμων και Νομαρχιών/Περιφερειών που περιλαμβάνει μέχρι στιγμής 60 Δήμους και Νομαρχίες με την εταιρεία Intrum.

Τον Αύγουστο του 2018 οι υπηρεσίες του «Τειρεσία» χτύπησαν συναγερμό.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΒΟΜΒΑ !!! SSM+ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΖΗΤΟΥΝ 100.000 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ 31/12/2020 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ "ΣΑΠΙΖΟΥΝ" ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ !!!

ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΩΠΗ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
Τελικά, όσες εθνικές τραγωδίες κι αν περάσουμε, μυαλό ως χώρα δεν θα βάλουμε ποτέ...



Παροπλισμένα βρίσκονται δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία έχουν υποστεί βλάβες κατά τη διάρκεια της αντιμετώπισης των πυρκαγιών, ενώ η χώρα μας εισέρχεται στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου με μεγάλες ελλείψεις στα μέσα πυρόσβεσης. 

Η Realnews επισκέφθηκε το πρώην δημόσιο ΚΤΕΟ των Μεγάρων, που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες ως το συνεργείο για τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Εκεί, φιλοξενούνται περίπου 100 πυροσβεστικά κάθε κατηγορίας, μεγάλα κλιμακοφόρα, διασωστικά και υδροφόρα οχήματα κάθε μεγέθους, τα οποία μεταφέρθηκαν πρόσφατα από το παλαιό συνεργείο της Πυροσβεστικής, στον Ασπρόπυργο.

ΝΕΟ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ": ΣΤΙΣ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ !!!




Ποιες δαπάνες καλύπτει το πρόγραμμα

Ξεκινάει στις 12 Ιουλίου ο νέος κύκλος του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον». Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο οδηγός με τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά υπαγωγής των νοικοκυριών.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλος, οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα μπορούν να υποβληθούν από τις 12 Ιουλίου με την πλατφόρμα που λειτούργησε και στον πρώτο κύκλο να ανοίγει τις πύλες της σταδιακά ανά ομάδα περιφερειών της χώρας.

Ο ίδιος ανήγγειλε και τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων των δικαιούχων νοικοκυριών. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει, «η έβδομη κατηγορία στην οποία είχαν δυνατότητα χορήγησης άτοκου δανείου, όχι επιδότησης, φυσικά πρόσωπα και οικογένειες με εισόδημα έως 40.000 ευρώ θα ανέβει στα 80.000 ευρώ.

Το νέο «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα έχει προϋπολογισμό της τάξης των 270 εκατ. ευρώ και θα αφορά περί τα 25.000 νοικοκυριά. Το ανώτατο ποσοστό επιδότησης για τις υπόλοιπες έξι κατηγορίες θα κυμαίνεται από 50% μέχρι 70% του επιλέξιμου προϋπολογισμού εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών. Τα συγκεκριμένα όρια είναι προσαυξημένα κατά 5% ανά προστατευόμενο μέλος.

ΗΠΑ: ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΠΩΛΗΤΕΣ ΠΑΓΩΤΩΝ...ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!




Δεκάδες εταιρείες-βιτρίνες ίδρυσε μια ομάδα Αμερικανών επιχειρηματιών ελληνικής καταγωγής, που πουλούσε παγωτά στο κεντρικό Μανχάταν της Νέας Υόρκης για να γλιτώσει από οφειλές που ανέρχονται σε 4,5 εκατ. δολάρια!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, ο Δημήτριος Τσίρκος και οι συνεργάτες του είχαν ιδρύσει (μεταξύ άλλων) την εταιρεία New York Ice Cream και πωλούσαν μέσω ειδικά διαμορφωμένων φορτηγών παγωτά στο κεντρικό Μανχάταν, όπου οι τουρίστες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τιμές Νέας Υόρκης για να απολαύσουν ένα παγωτό.

Ωστόσο, στα φορτηγά της εταιρείας είχαν κοπεί περίπου 22.500 κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα, κυκλοφορία σε λεωφορειολωρίδες και άλλες τροχαίες παραβάσεις μεταξύ 2009 και 2017. Το ύψος των κλήσεων σήμερα ανέρχεται σε 4,5 εκατ. δολάρια.

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ 690.000.000€ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟ 2018 !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
Αρνητική πρωτιά σε όλη την ΕΕ η Ελλάδα, με το ποσοστό παράνομων τσιγάρων στο 23,6% , με αύξηση 5,6 μονάδων σε σχέση με το 2017 !!!




Η ανεξάρτητη «Έκθεση Stella» της KPMG, που ανατέθηκε από την Philip Morris International (PMI) και αφορά την κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), αναφέρει τα εξής:

H παράνομη αγορά τσιγάρων στην Ελλάδα το 2018 εκτινάχθηκε στο 23,6% και η χώρα κατακτά την αρνητική πρωτιά έχοντας το μεγαλύτερο ποσοστό παράνομων τσιγάρων στην ΕΕ, που κόστισε στα κρατικά ταμεία 690 εκατ. ευρώ το 2018. 

Ταυτόχρονα, δεύτερη αρνητική πρωτιά, στην Ελλάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη ποσότητα παραποιημένων τσιγάρων στην ΕΕ (1,5 δισεκατ. τσιγάρα).

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: "ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ" ΚΑΤΑ 55% ΠΟΥΛΗΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ !!!




Τράπεζα Πειραιώς: Συμφωνία για την πώληση του Nemo στην Davidson Kempner έναντι 240 εκατ.

Σε συμφωνία με εταιρεία συνδεδεμένη με την Davidson Kempner Capital Management LP για την πώληση επιχειρηματικών (ναυτιλιακών) μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), μεικτής λογιστικής αξίας 507 εκατ. ευρώ και συνολικής πιστωτικής απαίτησης 535 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ !!!




Της Αναστασίας Χρ. Μήλιου
Δικηγόρος Αθηνών


Δεν είναι πολλές μέρες που εκδόθηκε απόφαση του ΑΠ που δικαιώνει την τράπεζα σε σχέση με τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο. Η απόφαση αυτή αφορά ατομική αγωγή δανειολήπτη, η οποία έφτασε μέχρι τον τελευταίο βαθμό δικαιοδοσίας αλλά το δικόγραφο της αναίρεσης πρόβαλε μόνο έναν λόγο δηλαδή ένα μόνο νομικό επιχείρημα που σχετιζόταν με την καταχρηστικότητα. Ο Εισαγγελέας του ΑΠ είχε θετική εισήγηση σε αντίθεση με τους δικαστές του ΑΠ που έκριναν και απέρριψαν τον έναν και μοναδικό αυτό λόγο και επικύρωσαν την εφετειακή απόφαση που δικαίωνε την τράπεζα.

Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες της Ευρώπης που δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων σχετικά με το ζήτημα αυτό και θεωρεί ότι τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο δεν είναι επενδυτικά προϊόντα και δεν περιέχουν συναλλαγματικό κίνδυνο. Οι περισσότερες ευρωπαϊκες χώρες δικαιώνουν τους δανειολήπτες που προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη και ακυρώνουν τα δάνεια αυτά. Η Ελλάδα όχι…

Οι δανειολήπτες δανείων σε ελβετικό φράγκο καλούνται να επιστρέψουν ποσά πολύ μεγαλύτερα από αυτά που έλαβαν αρχικά, θύματα της ισοτιμίας των δύο νομισμάτων που άλλαξε δραματικά τα τελευταία χρόνια υπέρ του ελβετικού. Η διαφορά αυτή είναι απαιτητή από την τράπεζα καθώς οι δόσεις υπολογίζονται και καταβάλλονται με την ισοτιμία της ημέρας αποπληρωμής σύμφωνα με τους όρους της δανειακής σύμβασης. Αυτό άλλωστε ήταν και το ζητούμενο. Να καταβάλλεται η δόση υπολογιζόμενη με την εκάστοτε ισοτιμία της ημέρας που η δόση ήταν ληξιπρόθεσμη και απαιτητή. Η διαφορά της ισοτιμίας είναι καθαρό κέρδος της τράπεζας.

Πώς όμως πρέπει να κινηθούμε από εδώ και πέρα οι έχοντες δάνεια σε ελβετικό φράγκο; Αυτό που πρέπει να γίνει αρχικά σαφές και κατανοητό σε όλους είναι ότι θα υπάρξουν πολλές αποφάσεις ακόμα. Κάθε διάδικος έχει δικαίωμα να προσφύγει στον ΑΠ για να εξαντλήσει όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας προκειμένου να δικαιωθεί. Επομένως όλες οι ατομικές αγωγές που έχουν κατατεθεί και κριθεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό μπορούν να κριθούν και από τον ΑΠ, όπως και η συγκεκριμένη ατομική αγωγή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν θετικές και αρνητικές για τους δανειολήπτες αποφάσεις από τους δικαστές του ΑΠ.

ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ: ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ "ΜΑΛΑΚΑ" !!!

ΔΙΚΗ ΟΤΕ-SIEMENS, ΔΙΚΗ ΤΤ, ΔΙΚΗ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ, ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...
Εν ολίγοις πλυντήριο ξεπλύματος σκανδάλων.




Σημαντικές αλλαγές σε εν εξελίξει δίκες, κυρίως σε όσες έχουν οικονομικό αντικείμενο για τις οποίες εδώ και μήνες ζητούνται σωρηδόν αναβολές από κατηγορουμένους ως καταχραστές του δημοσίου , φέρνει ο νέος ποινικός κώδικας.

Η ισχύς των κωδίκων αρχίζει από την 1η Ιουλίου με πολλές δίκες να βρίσκονται κοντά στο στάδιο της εισαγγελικής πρότασης και σε άλλες, όπως στην δίκη των κατηγορουμένων για τα μαύρα ταμεία της Siemens, η εισαγγελέας έχει κάνει την πρόταση της επί της ενοχής (με βάση τον παλιό κώδικα) με τις νέες διατάξεις, όμως, να καταλαμβάνουν τους κατηγορουμένους, αφού ο νέος κώδικας έχει αναδρομική ισχύ και στις εκκρεμείς υποθέσεις.

Τι μέλλει γενέσθαι; όπως λένε νομικοί, είναι μονόδρομος οι δικαστές να… κατεβάσουν τα μολύβια μέχρι τις 2 Ιουλίου, ώστε να αντιμετωπίσουν την νέα πραγματικότητα, αποφεύγοντας οποιαδήποτε ενδιάμεση διαδικασία.

Η δωροδοκία και ο νόμος περί καταχραστών

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

COLPO GROSSO: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΙΡΛΑΝΔΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!




Οι αμέτρητες κομπίνες και η φυλάκιση


Ο ζάμπλουτος κυβερνήτης της επαρχίας Σαραβάκ ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους υψηλούς προσκεκλημένους του και δεν μπορεί να κρύψει την χαρά του. Ο ένας είναι ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και ο άλλος ένας Έλληνας, ο ...επονομαζόμενος «Ντον».

Το πραγματικό όνομά του είναι Αχιλλέας Καλλάκης, αν και σε άλλους προτιμούσε να συστήνεται ως Στέφανος Κολλάκης. Γόνος οικογένειας εφοπλιστών στο Λονδίνο, ο ίδιος έγινε περισσότερο γνωστός λόγω της επαγγελματικής σχέσης του με το πόκερ, χρησιμοποιώντας την πράσινη τσόχα ως… μέσο για να μπει στο διεθνές τζετ σετ.

Γεννημένος στο δυτικό Λονδίνο το 1968, ο Καλλάκης βρέθηκε να σπουδάζει στο πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ, όπου και γνώρισε τον μελλοντικό συνεργάτη του στις απάτες, Μάρτιν Λιούις.

Οι δυο τους αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ξεκινήσουν μια σειρά από «επιχειρήσεις» που στόχευαν στο εύκολο χρήμα. Τα πρώτα θύματά τους αποδείχτηκαν πολύ εύκολα και αφελή. Επρόκειτο για κάποιους πλούσιους Αμερικανούς που έψαχναν με κάποιο τρόπο να αποκτήσουν ευγενική καταγωγή, αναφέρει το menshouse.gr.
SSL Certificates