.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 24/07/2022 !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΑΙΣΧΟΣ: ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !!!

 



Ζητούν τη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας και την αποζημίωση των ΜΑΠ παρελθόντων ετών που δεν πληρώθηκαν


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί(σ.σ. 14/7) εργαζόμενοι στην Καθαριότητα και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του κεντρικού δήμου, διεκδικώντας από τη διοίκηση να τους χορηγηθούν τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), που απαιτούνται για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο, ενώ ακολούθησε ανοιχτή γενική συνέλευση στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης». Αντιπροσωπεία του δήμου Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από τον γενικό γραμματέα Νίκο Λιακόπουλο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρο Λεκάκη, έδωσαν το «παρών» ώστε να ενημερωθούν για τα αιτήματα.

"ΦΩΤΙΑ" : ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ 1κΦ x EV1LSTYLES ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ !!!

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
Εμείς, λόγω ηλικίας, έχουμε ελάχιστα ακούσματα στην ραπ σκηνή, αλλά αυτό το τραγούδι έχει ηχηρά μηνύματα αφύπνισης για όλους μας !!!
Ακούστε το:



Το μήνυμα που μας έστειλαν οι 1kΦ και EV1LSTYLES στις 20 Ιουλίου, την ημέρα που ζούσαμε ξανά φωτιές και καταστροφές, αλλά εμείς εξαιτίας των δεκάδων καθημερινών μηνυμάτων το διαβάσαμε σήμερα:


Καλημέρα αν και δεν είναι πολύ καλή για όλους μας.Στον τελευταίο μας δίσκο
έχουμε βγάλει ενα ραπ κομμάτι που λέγεται Φωτιά και γράφτηκε την εποχή των
φονικών πυρκαγιών της βόρειας Έυβοιας!Δίνει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της
κυβέρνησης των δοσίλογων και παρακρατικών εφιαλτών και σήμερα δυστυχώς
είναι πάλι επίκαιρο.

Επειδή πολεμάμε στο ίδιο μετερίζι της αλήθειας και δενβείναι ολα τα ραπ της ξεφτίλας του σεξισμού της βίας και των ναρκωτικών αν θέλετε να μας βοηθήσετε παρακαλούμε δώστε να το ακούσει ο κόσμος γιατί δεν έχουμε managers και προώθηση είναι ολα εντελώς ανεξάρτητα.

Όλα τα έσοδα απο το δίσκο μας να σας κάνουμε επίσης γνωστό πως πάνε σε παιδιά με ειδικές ικανότητες μέσω της σελίδας μας (http://instagram.com/4thachildren) !

Ευχαριστούμε.

Με σεβασμό!

Οι καλλιτέχνες 1kΦ και EV1LSTYLES

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΚΟΠΗΣ !!!!

 


ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ 60% !!!

 


Η Αρχή για το ξέπλυμα του βρήκε καταθέσεις ύψους 308.877,81 ευρώ και η Εφορία του επέβαλε φόρους και πρόστιμα 183.576,54 ευρώ


Το 60% των τραπεζικών καταθέσεων κατάσχεσε η Εφορία από φορολογούμενο, ο οποίος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων που εντόπισε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Η νέα αυτή υπόθεση επιβεβαιώνει, πως οι τραπεζικές καταθέσεις αποτελούν κεντρικό στόχο των ελεγκτικών αρχών, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής.

Στο πλαίσιο αυτό σκανάρονται σε 24ωρη βάση οι τραπεζικοί λογαριασμοί, τα υπόλοιπα των οποίων συγκρίνονται με τα δηλωθέντα εισοδήματα των κατόχων.

Οι ηλεκτρονικές εφαρμογές οι οποίες ελέγχουν σήμερα τις καταθέσεις είναι:
  1. Το «Ειδικό Λογισμικό Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας», το οποίο χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της συνολικής καθαρής ατομικής/οικογενειακής τραπεζικής περιουσίας για κάθε ΑΦΜ και τη σύγκρισή της με τα δηλωθέντα ατομικά/οικογενειακά εισοδήματα κατ’ έτος, έτσι ώστε εξάγεται εκτίμηση αποκρυβείσας ή μη φορολογητέας ύλης. Μέσω αυτοματοποιημένων λογιστικών αλγορίθμων, το σύστημα μπορεί να συσχετίζει τα στοιχεία των πρωτογενών καταθέσεων με τα δηλωθέντα εισοδήματα μέσα σε λίγη ώρα, οδηγώντας σε κάποιες πρώτες ενδείξεις πιθανής φοροδιαφυγής, που αποτελούν το έναυσμα για τον ενδελεχή φορολογικό έλεγχο.
  2. Το «Σύστημα Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών», που παρακολουθεί τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του ελεγχόμενου.

Πάνω από τις μισές καταθέσεις!

Στην τελευταία περίπτωση, όπως προκύπτει από την απόφαση της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ, στους λογαριασμούς του φορολογούμενου, βρέθηκαν το έτος 2015, καταθέσεις ύψους 308.877,81 ευρώ.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ ΣΟΪΜΠΛΕ: ΣΑΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ. ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ"
Ενώ μας προετοιμάζει για νέα μνημόνια: «Δεν συμμερίζομαι την ευφορία σας. Η κρίση δεν ξεπεράστηκε τελεσίδικα...»

 




Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια νέα κρίση χρέους


Ο άλλοτε παντοδύναμος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλώνει στα Νέα πως έχει ήσυχη τη συνείδησή του για τις αποφάσεις του για την Ελλάδα, γιατί το κίνητρό του ήταν να βοηθήσει και όχι να βλάψει τους Ελληνες.

Ερωτηθείς για το ότι η Ελλάδα βγαίνει και από την ενισχυμένη επιτήρηση της Κομισιόν τον ερχόμενο Αύγουστο, αφήνοντας οριστικά πίσω της την τραυματική δεκαετία της κρίσης χρέους, σχολίασε τα εξής:

«Δεν συμμερίζομαι την ευφορία σας. Η κρίση δεν ξεπεράστηκε τελεσίδικα – κυρίως υπό το φως και των επίκαιρων συνθηκών. Αλλά εκείνο που ισχύει είναι: Η Ελλάδα πέτυχε πολλά! Και αυτό δείχνει ότι η δουλειά που έγινε δεν πήγε χαμένη. Χρειάστηκε να απαιτήσουμε πολλά από την Ελλάδα, αλλά πρωτίστως η Ελλάδα χρειάστηκε να απαιτήσει πολλά από τον εαυτό της. Το αντίτιμο για την εσωτερική υποτίμηση, την οποία έπρεπε να υποστεί η Ελλάδα, είναι πολύ βαρύ για τους Έλληνες πολίτες. Αλλά αυτή ήταν μία απόφαση των Ελλήνων και όχι άλλων Ευρωπαίων».

Σε σχέση με τα αίτια της ελληνικής κρίσης ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρει τα εξής:

«Το πρόβλημα ήταν ότι η Ελλάδα έγινε μέλος της ευρωζώνης με λάθος προϋποθέσεις. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου (σ.σ.: πρώην υπουργός Οικονομικών) το περιέγραψε επακριβώς. Αλλά στην Ελλάδα είπαν μετά ότι οι υπαίτιοι είναι στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Μ’ αυτό πρέπει να ζήσει κανείς. Στην πραγματικότητα, πάντα ήθελα να βοηθήσω την Ελλάδα – και έχουμε βοηθήσει πολύ την Ελλάδα. Εχω καθαρή τη συνείδησή μου και πιστεύω ότι πολλοί στην Ελλάδα το έχουν αντιληφθεί. Στην ευρωζώνη βρισκόμαστε τώρα ενώπιον νέων, μεγαλύτερων προκλήσεων και διαπίστωσα βεβαίως ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο. Αυτό δείχνει ότι οι μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να κάνει η Ελλάδα έπιασαν τόπο. Δεν είναι όλα καλά, αλλά πολλά έγιναν καλύτερα».

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΟΝΙΑ !!!

 


ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΣΤΡΟΦΙΓΓΕΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ !!!

 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ COLPO GROSSO ΣΑΛΛΑ ΜΕ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΙΣΧΥΡΗΣ CANDIA BANK ;;;

 



Διάψευση Σάλλα - Παγκρήτιας: Κανένα ενδιαφέρον για Τράπεζα Αττικής


Η Διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας και ο κ. Μιχάλης Σάλλας, από την πλευρά του στρατηγικού επενδυτή, και με αφορμή δημοσιεύματα, δηλώνουν πως ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν ούτε σκοπεύουν να εκδηλώσουν οποιοδήποτε ενδιαφέρον για την Τράπεζα Αττικής.

ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ: ΘΗΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 




ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ: ΒΟΡΡΑΣ VS ΝΟΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΦΤΗ ΣΤΟ ΑΕΡΙΟ !!!

 




Η μία μετά την άλλη, οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου απορρίπτουν την πρόταση της Κομισιόν για εθελοντική μείωση απ’ όλα τα κράτη-μέλη της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% από τον Αύγουστο μέχρι και τον Μάρτιο του 2023. Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία και Ελλάδα έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους και καταθέσει αντιπροτάσεις για να μη διαταραχθεί η εφοδιαστική αλυσίδα.

Κάποιοι μιλούν για πολιτική συμμαχία του Νότου απέναντι στους βόρειους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα από το κλείσιμο της στρόφιγγας του ρωσικού αερίου, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και καθοριστική θεωρείται πλέον η 26η Ιουλίου, όταν θα συνεδριάσει για το θέμα το Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνεί επί της αρχής με την πρόταση της Κομισιόν για τη μείωση 15% στη χρησιμοποίηση του φυσικού αερίου», διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, υπενθυμίζοντας τις κατατεθειμένες προτάσεις και σε ό,τι αφορά στις τιμές και σε σχέση με την προμήθεια. «Και σε αυτές τις προτάσεις θα επιμείνουμε», τόνισε, σημειώνοντας ότι η κατεύθυνση των προτάσεων αυτών μπορεί να δώσει πολύ ουσιαστικές και κρίσιμες λύσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στα ευρωπαϊκά κράτη και στους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Η άρνηση της Αθήνας στην πρόταση των Βρυξελλών εδράζεται:

ΡΩΣΙΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ "ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ" ΜΕ ΤΙΣ ΜΗ ΦΙΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ !!!

 




Στη «μαύρη λίστα» της Ρωσίας περιλαμβάνεται πλέον και η Ελλάδα, με αφορμή τη θέση που έχει λάβει από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, τη συμμετοχή στις δυτικές κυρώσεις, την απέλαση Ρώσων διπλωματών αλλά και την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ρωσία επικαιροποίησε τη λίστα με τις «μη φιλικές χώρες» στην οποία πλέον περιλαμβάνονται η χώρα μας, η Δανία, η Κροατία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

«Η κυβέρνηση ενημέρωσε τον κατάλογο των ξένων κρατών που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό», αναφέρει το διάταγμα που υπέγραψε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Mikhail Mishustin.

ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ: ΟΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΕ ΑΝΟΔΟ ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ !!!

 


Η αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της NielsenIQ (στοιχεία YTD έως 19 Ιουνίου 2022), κινείται στο σύνολό της θετικά, στο +0,9%, μια ανάπτυξη η οποία προέρχεται αποκλειστικά από αυξημένες τιμές, καθώς η ζήτηση παρουσιάζει αρνητική τάση για το σύνολο των μεγάλων κατηγοριών, όπως τις κωδικοποιεί η NielsenIQ.

Παρατηρώντας πιο συγκεκριμένα την πορεία επιλεγμένων FMCGs κατηγοριών, η τάση σε αξία του +0,7% που σημειώνουν οδηγείται κυρίως από τις κατηγορίες των Τροφίμων & Ποτών, οι οποίες παρουσιάζουν και τις μεγαλύτερες πληθωριστικές πιέσεις, στο +4,2%, με αποτέλεσμα οι όγκοι πωλήσεων να υποχωρούν κατά -2,7%.

Ωστόσο οι επιμέρους κατηγορίες εμφανίζουν εντελώς διαφορετικές δυναμικές. Ενδεικτικά αναφέρονται οι κατηγορίες του Ελαιόλαδου, του Συσκευασμένου Τυριού, αλλά και των Αλεύρων, των οποίων οι τιμές έχουν αυξηθεί μεσοσταθμικά κατά +22,7%, +9,6% & +9,1% αντίστοιχα. Επίσης σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι στην αύξηση αυτή έχουν συμβάλει ιδιαίτερα οι μήνες Μάιος και Ιούνιος, οι οποίοι έχουν παρουσιάσει σημαντικά πιο έντονες ανατιμήσεις, σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του έτους.

ΦΟΡΟ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ: Ο ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ !!!

 


«Καρότο και μαστίγιο» από το υπουργείο Οικονομικών που από τη μια δίνει έναν μήνα παράταση για υποβολές και πληρωμές δηλώσεων φόρου εισοδήματος, από την άλλη όμως δεν επιτρέπει τους φορολογούμενους και τους λογιστές να κάνουν ήσυχα «τα μπάνια του λαού», δίνοντας παράταση έως τον Σεπτέμβριο όπως πολλοί ζητούσαν.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών έδωσε «μισή παράταση» στις δηλώσεις φόρου εισοδήματος, ανακοινώνοντας ότι μπορούν να υποβάλλονται χωρίς πρόστιμα μέχρι 30 Αυγούστου. Χωρίς πρόστιμο επίσης θα μπορεί να πληρωθεί και η πρώτη δόση μαζί με τη δεύτερη, έως στις 31 Αυγούστου.

Από την ίδια ανακοίνωση πάντως, δεν προκύπτει παράταση για την έκπτωση 3% σε όσους προβούν εμπρόθεσμα σε ολική εξόφληση του φόρου εισοδήματος τον Αύγουστο.

Συνεπώς, στις επόμενες μέρες ή ώρες, θα πρέπει να παρακολουθούν οι πολίτες πότε θα εκδοθούν οι αποφάσεις, οι οποίες θα ξεκαθαρίζουν αν το υπουργείο Οικονομικών θα καλύψει και τις περιπτώσεις αυτές -ή αλλιώς θα χάσουν την έκπτωση όποιοι κάνουν χρήση των παρατάσεων και σπεύσουν να εξοφλήσουν τον Αύγουστο αντί Ιούλιο. Επί τους παρόντος πάντως, έκπτωση 3% για πληρωμές μετά τις 29 Ιουλίου πρέπει να μην θεωρούνται δεδομένες.

Έκτακτη παράταση εκπλήρωσης υποχρεώσεων έδωσε επίσης χθες η κυβέρνηση και για όσους είδαν το σπίτι τους, η επιχείρηση, η παραγωγή ή οι καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από τις πυρκαγιές που σάρωσαν πολλές περιοχές της Αττικής –και όχι μόνον. Με τα νέα δεδομένα, οι ημερομηνίες πληρωμών φορολογικών αλλά και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες μετατίθενται αυτομάτως κατά 6 μήνες, ενώ απαλλάσσονται και από τον ΕΝΦΙΑ για 3 χρόνια.

Με βάση όλα τα νέα δεδομένα, όπως διαμορφώνονται ως αυτήν τη στιγμή –και εν αναμονή οριστικών αποφάσεων για τις κρίσιμες λεπτομέρειες – το πρόγραμμα πληρωμών Ιουλίου και Αυγούστου διαμορφώνεται πλέον για τους φορολογουμένους ως εξής:

1. Για τον Ιούλιο:

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ !!!

 


Όπως εξηγούν στο NEWS 24/7 τραπεζικές πηγές «καθολικά το πιστωτικό σύστημα είναι αποφασισμένο να μεταφέρει - και μάλιστα σχετικά άμεσα - τις καθημερινές συναλλαγές, όπως καταθέσεις, αναλήψεις, μεταφορές και πληρωμές από το γκισέ στα ATMs εντός του καταστήματος. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις ήδη σήμερα οι συναλλαγές αυτές δεν γίνονται πλέον στο γκισέ, με τους τραπεζοϋπαλλήλους να κατευθύνουν τους πελάτες απευθείας στα ηλεκτρονικά μηχανήματα.

Σε αυτή την κατεύθυνση και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες προχωρούν σε σημαντικές επενδύσεις, αναβαθμίζοντας τεχνολογικά τα υφιστάμενα καταστήματα και αλλάζοντας τη δομή τους, ώστε προτεραιότητα για τους πελάτες να είναι πλέον οι ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, στόχος είναι οι επισκέψεις των πελατών στα καταστήματα να περιοριστούν σημαντικά και να έχουν περισσότερο συμβουλευτικό και λιγότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. «Σε λίγο καιρό ο πελάτης θα έρχεται στο κατάστημα της τράπεζας για να συζητήσει θέματα όπως το στεγαστικό του δάνειο ή το αποταμιευτικό και επενδυτικό του πρόγραμμα και σε καμία περίπτωση για να πληρώσει λογαριασμούς ή να μεταφέρει χρήματα.

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι εγχρήματες συναλλαγές στα καταστήματα να γίνονται πλέον αποκλειστικά με τη χρήση των μηχανημάτων, καλλιεργώντας τη νέα κουλτούρα στους τελευταίους πελάτες που επιμένουν τον γκισέ.

ΜΠΑΚΟΣ, ΚΑΫΜΕΝΑΚΗΣ, ΕΞΑΡΧΟY ΠΗΡΑΝ ΤΟ ACTION24 !!!

 


Τη μεταβίβαση του 100% των μετοχών της εταιρείας που έχει το Action 24, σε εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Δ. Μπάκο, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου ανακοίνωσε η Greenhill Investments Limited.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ανακοινώνεται η υπογραφή σύμβασης μεταβίβασης του 100% των μετοχών της εταιρείας που έχει το Action 24, σε εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Δ. Μπάκο, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπολογίζεται να γίνει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την οριστική συμφωνία με τους Μπάκο και Καϋμενάκη για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Action 24 είχε γνωστοποιήσει ο Διονύσης Παναγιωτάκης κατά τη διάρκεια άτυπης σχετικής ενημέρωσης που παρείχε σε στελέχη τον καναλιού το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 14 Ιουλίου.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΚΤΥΛΙΟ !!!

 



Ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να άλλαξε πέρυσι, ωστόσο η έλευση του νέου πρότυπου μέτρησης των εκπομπών CO2, γνωστός και ως WLTP, άφησε εκτός πολλά καινούρια και «καθαρά» αυτοκίνητα καθώς αυξήθηκαν δυσανάλογα οι μετρήσεις τους.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αλλά και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχαν εντοπίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πολύ νωρίς, ‘όμως, η μείωση της κίνησης αλλά και ο κορωνοϊός αποτέλεσαν βασικά στοιχεία της διόρθωσης των δεδομένων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr, ο νέος Δακτύλιος που θα ισχύσει από τον Οκτώβριο του 2022 έως και τον Ιούλιο του 2023 θα έχει σημαντικές αλλαγές κυρίως για τους ιδιοκτήτες οχημάτων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η Ιανουαρίου 2021, από τότε που ξεκίνησε να εφαρμόζεται ο νέος τρόπος υπολογισμού των μέσων εκπομπών CO2 στα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να αυξηθούν κατά πολύ οι τιμές τους.

Ειδικότερα. το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών περιλαμβάνει την ελεύθερη πρόσβαση των οχημάτων με εκπομπές έως και 145 γρ./CO2 το χιλιόμετρο σε περίπτωση που η πρώτη άδεια κυκλοφορίας του έχει εκδοθεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 2021. Με αυτό τον τρόπο θα διορθωθεί ένα σημαντικό λάθος που είχε γίνει, καθώς οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας έως και τον Δεκέμβριο του 2020 κινούνταν ελεύθερα στον Δακτύλιο και τα ίδια ακριβώς οχήματα που οι άδειες κυκλοφορίας τους είχαν εκδοθεί λίγες ημέρες αργότερα κινούνταν στον Δακτύλιο υπό το καθεστώς των μονών – ζυγών!

Μάλιστα, στο νέο Δακτύλιο θα εισέρχονται όλα τα αυτοκίνητα τα οποία ταξινομούνται για πρώτη φορά σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 01.01.2021 και εφεξής, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 145 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου ή σταθμισμένης συνδυασμένου κύκλου, αν πρόκειται για υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα εξωτερικής φόρτισης ή του αερίου καυσίμου για αυτοκίνητα διπλού καυσίμου-Bi-fuel, σύμφωνα με την Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων-Worldwide Light Test Procedure/WLTP).

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ: ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" !!!

 

ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ 14 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ PQH. ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΝΕΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΑ FUNDS ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 14 ΔΙΣ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΞΙΑΣ 7 ΔΙΣ , ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ !!!


Διαβάστε τι γράφει το mononews.gr

«Στον αέρα τίναξε την δουλειά της πώλησης κόκκινων δανείων με την κωδική ονομασία “Αριάδνη” ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ, η διοίκηση της PQH Ειδικός Εκκαθαριστής Πιστωτικών Ιδρυμάτων, υπό τις εντολές της CEO κ. Τάνιας Σουσάρη».

Αυτό υποστηρίζουν πηγές κοντά στην διαδικασία.

Μαζί με την βοήθεια της MORGAN STANLEY, που λειτουργούσε ως σύμβουλος, οι άνθρωποι της PQH έβγαλαν ένα τεράστιο πακέτο για πώληση περίπου 5 δισ. ευρώ με προδιαγραφές 6 μηνών πριν, όταν δηλαδή ο πληθωρισμός και τα επιτόκια ήταν στο 0.

«Αντί να κάνουν στροφή 180 μοιρών ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς σήμερα, επέμεναν να ζητάνε ένα υψηλό νούμερο για να πουλήσουν όλα αυτά τα δάνεια» λένε οι ίδιες πηγές.

Και όλα αυτά όταν ο πληθωρισμός είναι στο 10% και χθες η ΕΚΤ αύξησε κατά 0,5% τα επιτόκια του ευρώ.

«Αποτέλεσμα ήταν να γραφτεί ο μεγάλο φιάσκο» σύμφωνα με τα όσα λέγονται στην αγορά.

Βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος:

«Οι δεσμευτικές προσφορές ήταν οικονομικά απαράδεκτες» απάντησε χαρακτηριστικά στέλεχος της PQH σε ερώτηση του mononews και συμπλήρωσε πως “οι προσφορές στην ουσία, δεν ήταν δεσμευτικές καθώς εμπεριείχαν όρους και προϋποθέσεις που ακύρωναν τη δεσμευτικότητα”.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΠΙΕΖΑΝ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ;;;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
Είναι και οι μπίζνες του "Σχεδίου Ήλιος"...μια από τις βασικές μπίζνες των μνημονίων που είχε παγώσει για λίγο...




Η RWE, η ΔΕΗ και ο Λάτσης

Από το mononews.gr

Ο τεράστιος γερμανικός ενεργειακός Όμιλος RWE έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα, σε αιολικά, φωτοβολταϊκά και τώρα στα θαλάσσια αιολικά.

Σε κάθε τομέα επέλεξε και ένα ξεχωριστό Έλληνα συνεταίρο.

Έφτιαξε κοινή εταιρία με τη ΔΕΗ, έχουν ήδη κοινή εταιρεία για να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά στα λιγνιτικά πεδία Κοζάνης-Πτολεμαΐδας δυναμικότητας 2000 Μεγαβάτ.

ΤΟ EURO2DAY ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙ: Ο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΤΟΥ "ΗΡΑΚΛΗ" !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΙΟΥΛΗ, ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ"
Δείτε το σχετικό απόσπασμα:



Διαβάστε τώρα τι μεταδίδει το euro2day.gr


Όσοι παρακολουθούν τη σχετική επικαιρότητα θα θυμούνται πρόσφατο θέμα του Euro2day.gr, που αποκάλυψε τον «καυγά» του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τους τραπεζίτες ( τόσο στις τράπεζες, όσο και στους servicers, επαγγελματίες τραπεζίτες είναι επικεφαλής), για τις ρυθμίσεις δανείων, όπως και την προχθεσινή συνέντευξη του πρώτου, με το ίδιο αντικείμενο.

Εν ολίγοις, τον καυγά τον βλέπουμε (εν μέρει), μπροστά στα μάτια μας, αυτό που δεν έχουμε δει είναι το… πάπλωμα.

Οι πιστωτές έχουν ήδη επιταχύνει τους πλειστηριασμούς, προκειμένου να καλύψουν τις απαιτήσεις τους, (τους τελευταίους 2-3 μήνες είναι διπλάσιοι σε σχέση με προηγουμένως) κάτι που αναμένεται να συμβεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο 2ο εξάμηνο, ήτοι από Σεπτέμβριο και μετά.

Το θέμα είναι εξαιρετικά «ευαίσθητο» πλέον για την κυβέρνηση για δύο λόγους.

- Πρώτον διότι με τέτοια ακρίβεια, πολύς κόσμος ζορίζεται να πληρώσει το ρεύμα και τα έξοδα του, πόσο μάλλον τα δάνεια του παρελθόντος, ενώ οι εκτιμήσεις είναι πως συντόμως θα «χτυπήσουν» και ρυθμισμένα δάνεια, καθώς θα εξαντληθουν τα «αποθέματα λίπους» που δημιούργησε η επιδοματική πολιτική της πανδημίας.

- Δεύτερον, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ότι βρισκόμαστε σε μια διαρκή προεκλογική περίοδο, με τους επόμενους μήνες, ως τα μέσα του ερχόμενου έτους, να είναι πολύ κρίσιμοι για το κυβερνών κόμμα και τα ποσοστά του.

Στο παρελθόν, τέτοια θέματα τα έλυναν οι κυβερνήσεις με μια νομοθετική ρύθμιση για «πάγωμα» των πλειστηριασμών, οπότε ξεμπέρδευαν. Ωστόσο, “this time is different”, που λένε και οι αγγλοσάξονες.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι τα business plan για τα κόκκινα δάνεια, περιλαμβάνουν (κατά μέσο όρο περίπου στο 1/3 του συνόλου) ανάκτηση απαιτήσεων μέσω πλειστηριασμών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, "γνωρίζω" σημαίνει και αποδέχτηκα. Αν παγώσουν ξανά οι πλειστηριασμοί, τότε οι σχεδιασμοί ανάκτησης (που ήδη πήγαν πίσω λόγω πανδημίας) θα πάνε «άκλαυτοι».

Κάτι που αφενός δεν θα αρέσει καθόλου στα 5-6 μεγάλα ξένα funds που πήραν τα δάνεια, (αγοράζοντας έστω κι έτσι Ελλάδα), κι αφετέρου, θα «χτυπήσει» στον περίφημο «Ηρακλή», με τις κρατικές εγγυήσεις πίσω του. Εκείνες τις εγγυήσεις για τις οποίες μέχρι τώρα η κυβέρνηση κερδίζει τη μάχη με την Eurostat, να μην περάσουν στο δημόσιο χρέος.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΜΕ ΜΟΛΙΣ 7.000.000€ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Η DEUTSCHE BANK 700 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Η DEUTSCHE BANK ΜΕ ΤΟΣΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΗΔΗ Η ΑΔΕΙΑ...
Αν ήταν άνθρωπος, θα ήταν πολυ-ισοβίτης !!!




Η Deutsche Bank τακτοποίησε νομική εκκρεμότητα από έρευνα της εισαγγελίας στη Φρανκφούρτη σχετικά με υποψίες για ξέπλυμα χρήματος.

Η τράπεζα συμφώνησε να πληρώσει το ποσό των €7,01 εκατ., όπως μεταδίδει το Bloomberg, ενώ οι εισαγγελείς σε έρευνα που πραγματοποίησαν, επιβεβαίωσαν 701 περιπτώσεις ύποπτης δραστηριότητας.

Ο συμβιβασμός έρχεται σε λιγότερο από τρεις μήνες αφότου αξιωματούχοι της εισαγγελίας εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη, για να μάθουν εάν η τράπεζα καθυστέρησε να υποβάλει αναφορά ύποπτης δραστηριότητας σε μια υπόθεση πριν από αρκετά χρόνια.

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ !!!

 



Στο προσκήνιο και πάλι το οξύτατο θέμα των δανείων σε ελβετικό φράγκο με αφορμή τη νέα δυσβάσταχτη ανατίμηση της ισοτιμίας, το γεγονός ό,τι πλησιάζουμε σε εκλογές (πολλοί εικάζουν σύντομα), αλλά και τις πρόσφατες σχετικές -άκαρπες- κοινοβουλευτικές επερωτήσεις αλλά χρήσιμες ως προς την αποκάλυψη των προθέσεων των αρμοδίων Υπουργών και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν θεσμικά το ζήτημα κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Την ίδια στιγμή που το πολιτικό σύστημα αρχίζει να πιέζεται κάνει την εμφάνισή του το παλιό αφήγημα των Τραπεζών περί ζημίας τους σε υποτιθέμενη νομοθετική πρωτοβουλία.

Είναι αλήθεια πως για το εν λόγω μείζον ζήτημα διαχρονικά έχει πάρει θέση το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της Χώρας, προκαλώντας μάλιστα οι ίδιοι πλήθος επερωτήσεων στη Βουλή, αναγνωρίζοντας από κοινού την καταστροφή που έχουν υποστεί χιλιάδες νοικοκυριά.

Αντιστάθμιση κίνδυνου (hedging) για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει σε ελβετικό φράγκο.

Το γεγονός ότι ουδέποτε ζημιώθηκαν τα Πιστωτικά Ιδρύματα τα οποία δάνειζαν με ρήτρα αξίας συναλλάγματος, και ότι εκατομμύρια δανειολήπτες σε όλη την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα είχαν πέσει θύματα των διεθνών οικονομικών συμφερόντων, ήρθε να επιβεβαιωθεί με μια σειρά γεγονότων.

Συγκεκριμένα, την «αποφράδα ημέρα» για τους δανειολήπτες σε όλη την Ευρώπη, την 15η Ιανουαρίου 2015, που η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας προέβη σε άρση του κλειδωμένου ορίου ισοτιμίας ευρώ/chf, τότε (σύμφωνα με σωρεία δημοσιευμάτων) ο κ. Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με το ελβετικό φράγκο και εάν αυτές επηρεάζουν τις Ελληνικές τράπεζες. Ειδικότερα (με βάση τα δημοσιεύματα) σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο κ Στουρνάρας ανέφερε στον Πρωθυπουργό πως δεν υπάρχει πρόβλημα με το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς οι Τράπεζες έχουν κάνει αντιστάθμιση κίνδυνου (hedging) για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει σε Ελβετικό φράγκο.

Ζημιώθηκαν οι Τράπεζες που χορήγησαν αυτά τα δάνεια, όταν άλλαξε η ισοτιμία ευρώ/chf;

ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ: Ο ΖΕΪΜΠΕΚ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ !!!

 


ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Η ΦΟΥΣΚΑ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΤΑΝ ΣΚΑΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !!!

 


ΞΑΝΑΡΩΤΑΜΕ: ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ;;;

 


ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΛ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


ΠΟΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 13 ΕΤΩΝ ;;; ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΣΠΙΤΙΟΥ !!!

 


Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ ΣΦΙΓΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

 




ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ-ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: ΔΕΝ ΤΑ ΕΨΑΛΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ FUNDS Ο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ. ΕΔΩΣΕ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΟΥ ΣΑΛΛΑ !!!

 



Ο Σταϊκούρας και ο Μιχάλης Σάλλας


Ήταν γνωστό σε όσους παρακολουθούν από κοντά και χωρίς παρωπίδες, ότι όλη αυτή η ιστορία με τους διακανονισμούς των κόκκινων δανειοληπτών και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό δεν πήγαινε τόσο καλά.

Ηρθε να το επιβεβαιώσει και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές κατά των servicers και των τραπεζιτών.

Παρούσα στην παρουσιάση των στοιχείων και νέα ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Μαριαλένα Αθανασοπούλου, η οποία μου μεταφέρουν ότι είναι «καλή στη δουλειά της».

Ο λαλίστατος προκάτοχος της Φώτης Κουρμούσης , φρόντισε να εγκαταλείψει εγκαίρως το «πλοίο» πριν πάρει επικίνδυνη κλίση, και εντάχθηκε στην οικογένεια του ΤΧΣ.

Τα πενιχρά αποτελέσματα των ρυθμίσεων τα έχετε διαβάσει σίγουρα.

ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ !!!

 



Ο χαμένος θησαυρός της Φλώρινας

Το είδαμε κι αυτό. Με απόφαση που έλαβε στις 15 Ιουλίου η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δόθηκε «Έγκριση επέμβασης, για ανεύρεση θησαυρού από τον κ. Μ.Χ. σε δημόσια δασικού εν γένει χαρακτήρα έκταση του άρθρου 3 του Ν. 998/1979 ως ισχύει, εμβαδού 17.251,86 τ.μ., στην περιοχή Κοινότητας Κέλλης, του Δήμου Αμυνταίου, της Π.Ε. Φλώρινας». 

Στα διαλαμβανόμενα περιλαμβάνονται απόφαση (στις 06-05-2022) του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για χορήγηση άδειας εκσκαφής για την ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού και συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και εποπτείας των ερευνών, με τους όρους που τίθενται σε αυτή, η Υπεύθυνη Δήλωση του ενδιαφερομένου Μ.Χ., Αρχιτέκτονα Μηχανικού, περί απαλλαγής από τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης της αιτούμενης επέμβασης, καθώς και η αίτησή του «για χορήγηση έγκρισης επέμβασης για την ανεύρεση δημοσίου θησαυρού σε δασική εν γένει έκταση, εμβαδού 17.251,86 τ.μ.».

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

 



Αξιοθαύμαστη «κουλτούρα πληρωμών» επιδεικνύουν –πάνω στο αποκορύφωμα της κρίσης ακρίβειας- οι φορολογούμενοι πολίτες, συμβάλλοντας στην «υπερείσπραξη» κρατικών εσόδων από τα οποία η κυβέρνηση αντλεί πόρους για να προχωρά σε φοροελαφρύνσεις, να δίνει επιδοτήσεις και άλλα μέτρα στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, οι «υπερπτήσεις» των κρατικών εσόδων (κατά 875 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο) δεν οφείλονται μόνον σε αυξημένες εισπράξεις από ΦΠΑ και έμμεσους φόρους λόγω ανατιμήσεων, αλλά προέρχονται από την συνεπή πληρωμή άμεσων φόρων εκ μέρους των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές:

· για τρέχοντες φόρους εισοδήματος φυσικών προσώπων που η διορία πληρωμής α΄δόσεως λήγει στις 29 Ιουλίου: με τα ως τώρα εκκαθαριστικά έχουν βεβαιωθεί για πληρωμή πρόσθετοι φόροι 1,78 δισεκατομμύρια ευρώ. Μέχρι σήμερα όμως έχουν ήδη πληρωθεί 523 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή πριν λήξει η 1η από τις 8 μηνιαίες δόσεις, οι πολίτες εξόφλησαν ήδη το 30% από τους φόρους της χρονιάς!

· για φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων: η βεβαίωση φόρου ως τώρα δείχνει 1,275 δισ και οι επιχειρήσεις έχουν ήδη αποπληρώσει τα 188 εκατ. ευρώ. Εξόφλησαν δηλαδή το 15% των οφειλών τους, πριν καν λήξει η υποβολή δηλώσεων.

· στον ΕΝΦΙΑ: η βεβαίωση εφέτος ανήλθε είναι 2,265 δισ ευρώ και η είσπραξη έχει φτάσει ήδη στα 1,077 δισ. ευρώ. Παρά τις 10 δόσεις, ήδη το 50% του ΕΝΦΙΑ έχει πληρωθεί και εισπραχθεί.

CIA ΓΙΑ ΠΟΥΤΙΝ: ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΥΓΙΗΣ !!!

 


Δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι (διανοητικά) ασταθής, ή σε κακή υγεία, δήλωσε ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, ενώ μέσω έντονης φημολογίας στα ΜΜΕ ότι ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος κλείνει τα 70 φέτος, μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, πιθανώς και καρκίνο.

Όμως ο Ουίλιαμ Μπερνς είπε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο, αστειευόμενος μάλιστα ότι φαίνεται «υπερβολικά υγιής».

«Υπάρχουν πολλές φήμες για την υγεία του Προέδρου Πούτιν αλλά εξ όσων γνωρίζουμε είναι εντελώς υπερβολικά υγιής», δήλωσε χαρακτηριστικά χαριτολογώντας ο Μπερνς στο Φόρουμ Ασφαλείας του Άσπεν στο Κολοράντο.

Απαντώντας στα γέλια των παρευρισκομένων, διευκρίνισε ότι τα λεγόμενά του δεν αποτελούν επίσημη αξιολόγηση πληροφοριών. Ο Μπερνς, ο οποίος υπηρέτησε ως πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα, τόνισε ότι παρακολουθούσε και επικοινωνούσε με τον Ρώσο ηγέτη για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

«Ο κ. Πούτιν πιστεύει πολύ στον έλεγχο, τον εκφοβισμό και στην εκδίκηση» και αυτά τα χαρακτηριστικά του έχουν σκληρύνει την τελευταία δεκαετία, καθώς ο κύκλος των συμβούλων του έχει συρρικνωθεί, ανέφερε ο επικεφαλής της CIA.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Η ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕΙ 880.000€ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ !!!

 


Χρήματα από δύο μεγάλες εταιρείες κατηγορείται ότι είχε υπεξαιρέσει μια 57χρονη λογίστρια, εις βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Συγκεκριμένα, από το 2009 μέχρι το 2017 φέρεται να έχει αρπάξει, τμηματικά, 880 χιλιάδες ευρώ για να πληρώσει οφειλές ΦΠΑ κάτι όμως που δεν έκανε ποτέ. Με τον λογαριασμό της «φουσκωμένο» η 57χρονη κυκλοφορούσε χωρίς να περιμένει ότι θα μπορούσε από τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΑ AIRBNB Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Πρωταθλήτρια στη ζήτηση καταλυμάτων που ενοικιάζονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας τύπου Airbnb αναδεικνύεται η Ελλάδα για το γ’ τρίμηνο του 2022, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 26,5% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας AirDNA, η χώρα μας σημειώνει το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο ζήτησης πανευρωπαϊκά, με τη Γερμανία να ακολουθεί με αύξηση 26,4% και την Αυστρία και τη Γαλλία να έπονται στο συν 17,5% και στο συν 14,5%.

Η ζήτηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο βάσει των στοιχείων της AirDNA φαίνεται ότι έχει επιστρέψει στα προ πανδημίας νούμερα, γεγονός που αποτυπώνεται στην αύξηση σε ποσοστό 7,2% που καταγράφηκε ως προς τον αριθμό διανυκτερεύσεων για το α’ εξάμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Αντίστοιχη άνοδος κατά 67,5% σημειώθηκε συγκριτικά με το 2021.

Μόνο για τον Ιούνιο, τα καταλύματα βραχυχρόνιων μισθώσεων, διατηρώντας τη θετική δυναμική τους, κατέγραψαν 3,2% περισσότερες διανυκτερεύσεις σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019 (+52,9% έναντι 2021), με την Ελλάδα να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις 20 ευρωπαϊκές χώρες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

(ΒΙΝΤΕΟ) Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΥΤΟΦΩΡΑΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ - ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΦΥΤΕΥΕΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!

 

Σάλος με δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι έχει καρκίνο - Γι'αυτό τον έκαναν με το ζόρι Πρόεδρο

Χτες προκλήθηκε σάλος με δήλωση του Τζο Μπάιντεν ότι έχει καρκίνο, που έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Εκεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, περιέγραψε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα διυλιστήρια πετρελαίου, κοντά στο πατρικό του στο Κλέιμποντ του Ντέλαγουερ και προχώρησε στην εξής δήλωση: «Γι’ αυτό και εγώ όπως και τόσοι πολλοί άλλοι άνθρωποι με τους οποίους μεγαλώσαμε μαζί, έχουμε καρκίνο και γιατί επί πολλά χρόνια το Ντέλαγουερ είχε το υψηλότερο ποσοστό κακοήθειας». Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση ταξίδεψε ανά τον κόσμο με ταχύτητα φωτός, βάζοντας “φωτιά” στον Λευκό Οίκο, ο οποίος έσπευσε να “μαζέψει” τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου και να ηρεμήσει τους πολίτες της χώρας που άρχισαν να ανησυχούν. 

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΟΚ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ 6.000.000 ΜΕΓΑΒΑΤΩΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΔΗΓΙΑ !!!

 


Για «την τύχη» περίπου 6 εκατ. MWh φυσικού αερίου -όσο δηλαδή θα κληθεί να μειώσει την κατανάλωσή της η χώρα μας, αν τεθεί σε ισχύ ο πανευρωπαϊκός «κόφτης» στο καύσιμο- καλείται να αποφασίσει η κυβέρνηση μέχρι την επόμενη Τρίτη, 26 Ιουλίου, όταν η σχετική πρόταση Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα τεθεί προς ψήφιση στην έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την πρόταση που ανακοινώθηκε από την Κομισιόν, όλα τα κράτη-μέλη θα κληθούν εθελοντικά να μειώσουν την κατανάλωσή τους σε αέριο κατά 15%, από τον Αύγουστο έως και τον Μάρτιο του 2023. Αν στην πορεία υπάρξει σημαντική μείωση των εισαγωγών καυσίμου, δηλαδή «κλείσιμο της κάνουλας» από τη Μόσχα, τότε ο στόχος αυτός θα γίνει δεσμευτικός.

Στην περίπτωση της χώρας μας, η κοινοτική φόρμουλα για τον υπολογισμό του εν λόγω ποσοστού αντιστοιχεί σε περικοπή ποσοτήτων αερίου 6 εκατ. MWh περίπου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η χώρα μας προσώρας σταθμίζει τα δεδομένα της πρότασης Κανονισμού, έχοντας πλέον στα χέρια της την πλήρη εικόνα. «Τελεί υπό αξιολόγηση, ακόμη τίποτα δεν έχει κλειδώσει», επισημαίνουν χαρακτηριστικά υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η δήλωση αυτή σημαίνει πως η Ελλάδα θα λάβει μέρος στις πανευρωπαϊκές ζυμώσεις, που θα ενταθούν τα επόμενα 24ωρα, χωρίς να έχει εκ των προτέρων αποκρυσταλλώσει αρνητική ή θετική στάση. Εξάλλου, στη μία πλευρά της πλάστιγγας μπαίνει το γεγονός ότι η πρόταση Κανονισμού έρχεται σε μία συγκυρία όπου η χώρα μας έχει μειώσει σημαντικά την κατανάλωση αερίου, λόγω των υψηλών τιμών, ενώ έχει την πρόθεση να την περιορίσει έτι περαιτέρω.

Από την άλλη, το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η επίτευξη αυτού του ποσοστού που θέτει ο ευρωπαϊκός Κανονισμός, και μάλιστα ξεκινώντας άμεσα από την 1η Αυγούστου, μπορεί να εγκυμονήσει κινδύνους για την ασφάλεια σε τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια, αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία των εγχώριων βιομηχανιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τεχνικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ήδη διενεργήσει αναλυτική έκθεση για το κατά πόσο είναι εφικτός αυτός ο στόχος των 6 εκατ. MWh, επιμερίζοντας αυτό το «ψαλίδι» σε όλους τους κλάδους που καταναλώνουν φυσικό αέριο. Η έκθεση δείχνει πως η περικοπή αυτή μπορεί να υλοποιηθεί, χωρίς να ξεπερασθούν οι «αντοχές» του εγχώριου ενεργειακού συστήματος.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΩΝ !!!

 



Η γερμανική κυβέρνηση μόλις παραδέχτηκε ότι 1 στις 5.000 βολές Covid προκαλούν «σοβαρές παρενέργειες». Αυτό είναι προφανώς χαμηλό – αλλά ακόμα κι έτσι μεταφράζεται σε 110.000 σοβαρά τραυματισμένους μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες-σημειώνει ο Alex Berenson.

Kάντε αναγωγή στα δισεκατομμύρια εμβολιασμένων σε ολόκληρο το κόσμο προσθέστε και το άρθρο-σοφιστεία του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου υπέρ της νομιμότητας του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60, προσθέστε και την σχετική απόφαση του ΣτΕ και στη συνέχεια περιμένετε για τα συμπεράσματα της έρευνας πάνω από 200 ανεξάρτητων δημοσιογράφων σε όλο το κόσμο οι οποίοι ερευνούν την προέλευση του ιού COVID-19 και τον ρόλο των εμβολίων COVID-19 και ετοιμασθείτε για μια συνέχεια που δεν τη χωράει ο ανθρώπινος νους…

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΕΔΩΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ !!!

 


Με νομοθετική διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022.

Όπως ανακοινώθηκε, παρά το γεγονός ότι εφέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022 και μέχρι χθες είχε υποβληθεί το 81% των φορολογικών δηλώσεων, η χρονική αυτή παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης.

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

ΤΖΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ 6ου ΚΥΜΑΤΟΣ !!!

 



Κορύφωση τους 6ου κύματος της πανδημίας περιμένει την επόμενη εβδομάδα ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας ενώ ανέφερε ότι στο «κόκκινο» βρίσκεται η Κρήτη λόγω τουρισμού.

Παράλληλα ο καθηγητής πνευμονολογίας επισήμανε πως οι θάνατοι μπορεί να φτάσουν και τους 300 την εβδομάδα.

Μέχρι 35 θανάτους την ημέρα

«Ίσως αυτή τη βδομάδα να υπάρξει κορύφωση του 6ου κύματος, θα δούμε αύξηση στις διασωληνώσεις, δεν θα είναι πάνω από 130-140 αυτό που θα συμβεί δυστυχώς είναι ότι θα έχουμε παραπάνω θανάτους, δηλαδή 200-300 νεκρούς την εβδομάδα, γύρω στους 25-35 σε καθημερινή βάση» είπε χαρακτηριστικά.

Πολύ μεγάλο το επιδημιολογικό φορτίο στην Κρήτη

Ακόμα ανέφερε: «Η Κρήτη βιώνει ένα από τα χειρότερα κύματα της πανδημίας, πιστεύω ότι είναι πιο μπροστά από την υπόλοιπη χώρα σε κρούσματα όπως και όλοι οι τουριστικοί προορισμοί.

ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ: ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ !!!

 


Για 181 από τις 365 ημέρες του χρόνου εργαστήκαμε φέτος, για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές στο κράτος, 
με την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας να έρχεται την 1η Ιουλίου. Εάν συνυπολογιστεί και το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2022, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν μελλοντικές γενιές, τότε θα έπρεπε να εργαστούμε μέχρι και σήμερα, 20 Ιουλίου, για να πληρώσουμε φόρους, εισφορές και ελλείμματα.

Η μελέτη για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας, διεξάγεται για 8η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) με στόχο να απεικονίσει με εύληπτο τρόπο τα φορολογικά βάρη των Ελλήνων. Δείχνει την ημέρα που οι Έλληνες φορολογούμενοι θα «απελευθερώνονταν» από το βάρος των φόρων, αν με τα χρήματα που κέρδιζαν από την εργασία τους έπρεπε, πριν καλύψουν τις δικές τους ανάγκες, να αποπληρώσουν πρώτα τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.

Τα κύρια ευρήματα της φετινής μελέτης

● Σε σύγκριση με την περσινή χρονιά το 2022 εργαστήκαμε 2 ημέρες λιγότερο για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές, καθώς σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2021 εργαστήκαμε για το κράτος 183 ημέρες (Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας 2021: 3 Ιουλίου).

9,5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΕ ΨΕΥΤΟΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΟΥ "ΔΑΓΚΩΝΕ" ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ !!!

 


Έπεσε η αυλαία στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων για την ψευτοδικηγόρο Χαρίκλεια Ιατροπούλου που καταδικάστηκε σε 9,5 χρόνια κάθειρξη (όσο και η πρωτόδικη ποινή).

Προσποιούμενη την δικηγόρο με πάρα πολλές γνωριμίες, η Χαρά Ιατροπούλου φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες ανθρώπους από το 2013 έως σήμερα, υποσχόμενη λύσεις σε χρέη προς τις τράπεζες και το Δημόσιο ,αποκομίζοντας οφέλη που φέρεται να ξεπερνούν 3 εκατομμύρια ευρώ.

Κομβικό ρόλο στο «ψάρεμα» των υποψηφίων θυμάτων της σπείρας έπαιζαν δυο μέντιουμ και δυο ιερομόναχοι, από τους οποίους αποσπούσε πληροφορίες για άτομα που είχαν ανοιχτές υποθέσεις με το δημόσιο και οφειλές προς τις τράπεζες και στην συνέχεια τα προσέγγιζε και τους έπειθε πως είχε την λύση για το πρόβλημα τους. 

Η 46χρονη είχε φιλικές σχέσεις μαζί τους και κατάφερνε να μαθαίνει το υπόβαθρο των υποψηφίων θυμάτων τους, που είτε εξομολογούνταν στους ιερομόναχους, είτε έψαχναν μέσα από τους μελλοντολόγους να μάθουν τι θα γίνει με τις υποθέσεις που τους απασχολούσαν. .Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος, τα τέσσερα μέλη της σπείρας, δυο γυναίκες ηλικίας 46 και 50 ετών και δυο άνδρες ηλικίας 44 και 50 ετών,συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ημαθία. Η 46χρονη “εγκέφαλος” της σπείρας, παρουσιαζόταν στα υποψήφια θύματά της ως δικηγόρος, οικονομολόγος και ιδιοκτήτης μεγάλου δικηγορικού γραφείου με συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα και γνωριμίες σε δημόσιους φορείς, ακόμη και σε «μυστικές υπηρεσίες». 

Υποσχόταν ρυθμίσεις χρεών προς το δημόσιο με άμεση εκδίκαση των υποθέσεων, λύσεις σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέσω διακανονισμού με τις τράπεζες, καθώς και ρυθμίσεις ταμειακών οφειλών, ακόμα και σε εξαιρετικά πολύπλοκες περιπτώσεις που «φάνταζαν αδύνατες» μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μάλιστα για να ακόμη γίνει πιο πειστική υποστήριζε πως δεν ήθελε ούτε χρηματική αποζημίωση για τις υπηρεσίες της, άλλωστε παρουσιαζόταν ως άτομο με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. 

Στην συνέχεια τους ζητούσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα της υπόθεσης, επικαλούμενη τη δημιουργία φακέλου, με σκοπό στην πραγματικότητα την αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων και την δημιουργία οικονομικού προφίλ για τον εκάστοτε, ώστε να επιλέξει τελικά άτομα με οικονομικό υπόβαθρο. Οι συναντήσεις της σπείρας με τα υποψήφια θύματα γίνονταν σε καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία ή ακόμη και στα οικίες των θυμάτων. 

Στις συναντήσεις εμφανιζόταν είτε με τον σύζυγό της που ψευδώς συστηνόταν ως Αξιωματικός και πιλότος της Αεροπορίας Στρατού ή της Πολεμικής Αεροπορίας, θεωρώντας ότι η επαγγελματική του ιδιότητα προσδίδει κύρος στη σύζυγο του και αληθοφάνεια στους ισχυρισμούς της. Με τον 55χρονο, ο οποίος συστηνόταν ως καθηγητής Πανεπιστημίου καθώς και ως βοηθός και γραμματέας της ή με την 50χρονη, η οποία συστηνόταν ως οδηγός και «σωματοφύλακας» της. Κάποια από τα θύματά τους τα οποία είχαν υποθηκευμένα σπίτια όταν ζητούσαν βοήθεια της παρέδιδαν άλλα σπίτια τα οποία ήταν «καθαρά» από χρέη αλλά εκείνη εξαφανιζόταν και πάλι.

Η ΕΚΤ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ !!!

 



H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αυξήσει σήμερα τα επιτόκια, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, με μία αύξηση μεγαλύτερη από αυτή που είχε προαναγγελθεί να φαίνεται όλο και πιο πιθανή καθώς οι αξιωματούχοι της φοβούνται ότι θα χάσουν τον έλεγχο του πληθωρισμού που αυξάνεται συνεχώς.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη πλησιάζει σε διψήφιο επίπεδο και υπάρχει κίνδυνος να παγιωθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τον στόχο 2% της ΕΚΤ, απαιτώντας αυξήσεις των επιτοκίων ακόμη και αν αυτές θα επιβραδύνουν ή συρρικνώσουν την οικονομία της που υποφέρει ήδη από τον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ κάθε άλλο παρά είναι στην ίδια γραμμή σχετική με την ταχύτητα που πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι η τράπεζα είναι ήδη πολύ πίσω από τις εξελίξεις, ιδιαίτερα σε σύγκριση με άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες, όπως των ΗΠΑ (Fed), ενώ άλλοι τονίζουν ότι θα διογκωθεί ο κίνδυνος της ύφεσης.

Έως πρόσφατα, η ΕΚΤ έστελνε το μήνυμα για μία αύξηση 25 μ.β., την οποία θα ακολουθούσε μία μεγαλύτερη αύξηση τον Σεπτέμβριο, αλλά πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι σήμερα θα είναι στο τραπέζι και μία αύξηση 50 μ.β. καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται γρήγορα.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ: ΘΑ ΒΓΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΠΙΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/funds-31562003.html


Για του λόγου το αληθές, σχεδόν 137.000 πλειστηριασμοί φορτωμένοι στην πλατφόρμα αυτή τη στιγμή:

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ !!!

 


2 ΣΕ 1: ΞΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-FUNDS !!!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/09/blog-post_790.html

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΝΤΟΥ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΕ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΘΑΡΗ.. ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΑ !!!

 


Του Άρη Σπίνου

Τελικά όταν αλλάξουν οι καρέκλες αφεντικά βγαίνουν και από τα συρτάρια ξεχασμένες υποθέσεις ή ενίοτε μπαίνουν πιο βαθιά. Μαθαίνω ότι, οι αρμόδιες αρχές έβαλαν στο αρχείο, οριστικά πλέον, σοβαρότατη υπόθεση πολύ γνωστού εφοπλιστή, ο οποίος θεωρείται μπον βιβέρ και είναι διάσημος για την …συλλογή του, η οποία αφορούσε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο έλεγχος του εφοπλιστή, ο οποίος υπήρξε εξονυχιστικός και πραγματοποιήθηκε ακόμη και στο σπίτι και στο γραφείο του από όπου κατασχέθηκαν έγγραφα και σκληροί δίσκοι, είχε γίνει μετά από ανώνυμη καταγγελία στις ανεξάρτητες Αρχές!

ΜΥΛΟΙ ΑΛLΑΤΙΝΗ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΕΙ Η DOVALUE ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ !!!

 




Στο σφυρί οδηγείται το ιστορικό βιομηχανικό συγκρότημα της εταιρείας Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί δύο σχετικοί πλειστηριασμοί. Ο ένας σε βάρος της υπό λύση και εκκαθάριση εταιρείας «Αστικές Αναπτύξεις Θεσσαλονίκης Α.Ε», που αφορά το 25% της κυριότητας της έκτασης και έχει οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, με τιμή εκκίνησης 1.508.000 ευρώ. Ο δεύτερος και βασικότερος σε βάρος της Αλλατίνη Εταιρεία Δημητριακών Βορείου Ελλάδος ΑΒΕΕ, γνωστής τα τελευταία χρόνια ως Nutriart, που έχει οριστεί για τις 16 Νοεμβρίου, με τιμή εκκίνησης 3.204.500 ευρώ. Δηλαδή η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 4.712.500 ευρώ.

Επισπεύδουσα και στις δύο περιπτώσεις είναι η doValue, με τα ποσά των απαιτήσεων να είναι 2.861.697,47 ευρώ, για την πρώτη περίπτωση και 2.149.654,07 ευρώ για τη δεύτερη.

Οι Μύλοι Αλλατίνη μπορεί να είναι πλέον σήμερα ένας ερειπωμένος και εγκαταλελειμμένος χώρος στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αλλά αποτελούν το πιο χαρακτηριστικό ίσως σύμβολο των περασμένων εποχών, όπου η πόλη γνώριζε σημαντική βιομηχανική ανάπτυξη.

Είναι, με άλλα λόγια, ένα κομμάτι της βιομηχανικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης που λόγω κακοδαιμονιών και γραφειοκρατίας έχει καταλήξει στη σημερινή μορφή του, παρά τα διάφορα σχέδια αξιοποίησης.

ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ BREAK ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ-ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!

 



Στοπ στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς από την Εφορία μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η Εφορία ρίχνει το βάρος της στον έλεγχο επιχειρήσεων και επαγγελματιών αλλά και στη λαθρεμπόριο καυσίμων καθώς και στις δύο περιπτώσεις καταγράφεται έξαρση με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι ο Αύγουστος θα είναι ένας ήσυχος μήνας για τους οφειλέτες του Δημοσίου καθώς δεν πρόκειται η φορολογική διοίκηση να βγάλει στο σφυρί» κανέναν ακίνητο. Όπως προκύπτει από τον προγραμματισμό ο πρώτος πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου και αφορά 2 οικόπεδα στη Θεσσαλονίκη, 1 διαμέρισμα επίσης στη Θεσσαλονίκη, μια κατοικία στο Καστρί και μια μεζονέτα στη Κηφισιά.

Σημειώνεται ότι πρόσφατη διάταξη που ψηφίσθηκε από τη Βουλή και τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική απόφαση από την ΑΑΔΕ ορίζει ότι η εφορία δεν μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις αντικειμένων και περιουσιακών στοιχείων που είναι απαραίτητα για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειας του τον οφειλέτη.

Επίσης, εκτός των περιουσιακών στοιχείων που είναι αναγκαία για τη διαβίωση του οφειλέτη, προκειμένου για πρόσωπα τα οποία με την προσωπική τους εργασία αποκτούν όσα τους χρειάζονται για να ζήσουν, εξαιρούνται από την κατάσχεση, τα πράγματα που είναι απαραίτητα για την εργασία τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η "ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ: ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ OTP Η ALPHA BANK ΑΛΒΑΝΙΑΣ !!!

 



Η Alpha Διεθνών Συμμετοχών Μονοπρόσωπη Α.Ε., θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Alpha Bank, ολοκλήρωσε επιτυχώς την πώληση του συνόλου των μετοχών της (100%) που κατείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank Αλβανίας SHA, προς την OPT Bank Plc σε συνέχεια
λήψεως σχετικών εγκρίσεων των εποπτικών αρχών.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: "ΛΑΥΡΑΚΙΑ" ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΜΕ....ΜΑΓΙΟ !!!

 


Από το mononews.gr

Το είδαμε κι αυτό καλοκαιριάτικα.

Φίλοι μας από την Σύρο και την Σίφνο μας είπαν πως εμφανίστηκαν στα μαγαζιά εστίασης της περιοχής εφοριακοί με βερμούδες, εφοριακοί μεταμφιεσμένοι σε δήθεν καλοκαιρινά ζευγάρια για να ξεγελάσουν τους καταστηματάρχες και γυναίκες εφοριακοί με σαγιονάρες που μάλιστα κρατούσαν τσάντες θαλάσσης στο χέρι.

Τουλάχιστον και ευτυχώς δεν παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής να κυκλοφορούν γυναίκες εφοριακοί με παρεό.

Τι έκαναν λοιπόν οι συμπαθέστατοι δημόσιοι λειτουργοί μας;

Έπιασαν τραπέζι κοντά σε ταμειακές μηχανές και POS, παρήγγειλαν καφέδες, μεζέδες και διάφορα καλοκαιρινά εδέσματα και άρχισαν να τσεκάρουν πόσες από τις παραγγελίες «χτυπιούνται» στην μηχανή και πόσες περνάνε κατευθείαν με μαύρα χρήματα στα χέρια του ιδιοκτήτη.

Μάλιστα μου λένε πως σε μία περίπτωση τουλάχιστον υπήρχε στην ομάδα των εφοριακών και υπάλληλος του Υπουργείου Εργασίας για να ελέγξει εάν τηρείται η εργασιακή και ασφαλιστική νομοθεσία (η οποία σπανίως τηρείται στα νησιά αυτή την εποχή, τα δύσμοιρα παιδιά στα μαγαζιά δουλεύουν 14ωρα χωρίς να εισπράττουν υπερωρίες).

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

 


Στη δημοσιότητα δόθηκαν με εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία τεσσάρων μελών συμμορίας που κατηγορούνται ότι διέπρατταν απάτες σε βάρος υποψήφιων αγοραστών ακινήτων ή οχημάτων σε πλειστηριασμούς.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. ΤΟΛΑΚΗ Σοφία του Νικολάου-Τιμολέοντος και της Κωνσταντίνας, γεννηθείσα την 20-6-1963 στην Αθήνα,

2. ΘΩΜΑ Μαρία του Γεωργίου και της Αντωνίας, γεννηθείσα την 9-12-1952 στην Αθήνα,

3. ΚΙΟΥΛΑΝΗ Κωνσταντίνο του Σάββα και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 13-9-1973 στον Πειραιά και

4. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο του Αντωνίου και της Μαρίας, γεννηθέντα την 19-10-1954 στην Αίγυπτο.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών πέρασαν χειροπέδες στην σπείρα η οποία όπως αναφέρει το διαβιβαστικό της ασφάλειας «προφασιζόμενη ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με Πρόεδρο Τράπεζας που κατέχει υψηλή θέση με επιρροή σε πλειστηριασμούς ακινήτων και οχημάτων, καθώς και σε διευθετήσεις δανείων, τους έπειθε ότι θα τύχουν προτεραιότητας στους εν λόγω πλειστηριασμούς προς απόκτηση ακινήτου ή οχήματος σε πιο οικονομική τιμή, είτε θα διευθετηθεί μέρος του δανείου τους». Για να αποκτήσουν λοιπόν οι πελάτες την προνομιακή μεταχείριση ισχυριζόταν συχνά – πυκνά ότι είχαν προκύψει προβλήματα με την Εφορία, συμβολαιογράφους και νομικές υπηρεσίες. Τα θύματα τα εντόπιζε η 70χρονη, Θωμά Μαρία και ο 68χρονος Κυριακόπουλος Νίκολας είχε τον ρόλο του εισπράκτορα των χρημάτων από τους παθόντες, τα οποία κατέληγαν στην 59χρονη φερόμενη αρχηγό. Συνελήφθη επίσης και ο Κωσταντίνος Κιουλάνης 49χρονος που είχε βοηθητικό ρόλο στην σπείρα.
SSL Certificates