.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΗΣ DANSKE BANK ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ
Το σκάνδαλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Danske Bank έλαβε χθες νέες διαστάσεις καθώς η βρετανική αρχή εγκλημάτων (NCA) ανακοίνωσε ότι ερευνά τη χρήση εταιρειών εγγεγραμμένων στο Ηνωμένο Βασίλειο.



«Πρόκειται για μέγα σκάνδαλο», δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, συντασσόμενη με τις φωνές που ολοένα και πληθαίνουν ζητώντας τη λήψη αυστηρών μέτρων για τα δισεκατομμύρια ευρώ που υποτίθεται ότι ‘ξεπλύθηκαν’ μέσω ευρωπαϊκών τραπεζών.

Εκπρόσωπος της NCA δήλωσε ότι η βρετανική υπηρεσία συνεργάζεται με άλλους κυβερνητικούς φορείς για να περιορίσει την ικανότητα των εγκληματιών να χρησιμοποιούν εγγεγραμμένες στη Βρετανία εταιρίες για ξέπλυμα χρήματος.

Βρετανικές και ρωσικές οντότητες κυριαρχούν στη λίστα με τους λογαριασμούς που χρησιμοποιήθηκαν για πληρωμές 200 δισεκ. ευρώ μέσω της μονάδας της Danske Bank στην Εσθονία από το 2007 έως το 2015, πολλές εκ των οποίων είναι ύποπτες, όπως ανακοίνωσε η ίδια η τράπεζα αυτή την εβδομάδα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2021...ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2004 !!!

ΑΝΤΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ...ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Και μάλιστα εντός τετραετίας !!!



Μέχρι το 2021 θα πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο, και συγκεκριμένα η εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), τα λεωφορεία που, βάσει σύμβασης του 2004 με την Irisbus France (νυν Iveco), προβλεπόταν να παραληφθούν από τον Ιούλιο του 2004 έως τον Μάρτιο του 2005. Η προμήθεια περιλάμβανε 283 λεωφορεία Diesel και 121 λεωφορεία φυσικού αερίου όπου διαπιστώθηκαν κατασκευαστικές αστοχίες. Ύστερα από περίπου 10 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή τα έτη 2014 και 2015, οι αρμόδιες επιτροπές της ΟΣΥ προσδιόρισαν τη ζημιά από τα ελαττωματικά οχήματα σε περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Και δεδομένου ότι εκκρεμούσε η καταβολή του 10% του τιμήματος των συμβάσεων, δηλαδή 8,1 εκατ. ευρώ, η ΟΣΥ αρνήθηκε να καταβάλει στην Iveco France το ποσό αυτό. Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει, σε παλαιότερη απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, η εταιρεία διεκδίκησε αποζημίωση της τάξης των 7 εκατ. ευρώ (όσο η εκτιμώμενη ζημία) για διαφυγόντα έσοδα. Ωστόσο, αντί αποζημίωσης, η ΟΣΥ θα παραλάβει ανταλλακτικά αξίας 7 εκατ. ευρώ και θα πληρώσει 8,1 εκατ. ευρώ.

Εξωδικαστικός συμβιβασμός

Αυτό βάσει του συμφωνητικού εξώδικης επίλυσης διαφορών που υπέγραψε η ΟΣΥ με την Irisbus France στις 27 Δεκεμβρίου 2017, όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση με τα αποτελέσματα του 2017. Σύμφωνα με τη συμφωνία αυτή, η ΟΣΥ Α.Ε. θα εξοφλήσει ολοσχερώς την υποχρέωση ύψους 8,1 εκατ. ευρώ προς την IVECO FRANCE, ενώ η γαλλική εταιρεία θα παραδώσει στην ΟΣΥ Α.Ε. ανταλλακτικά αξίας περίπου 7 εκατ. ευρώ (7.058.414,09 η αξία των ανταλλακτικών + 35.500 ευρώ κόστος απαιτούμενων ωρών εργασίας) μέσα σε μία τετραετία.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΟΙ ΚΛΙΝΕΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ !!!

ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΤΥΠΟΥ AIRBNB
Ο αριθμός κλινών των σπιτιών που προσφέρονται για τουριστική μίσθωση μέσω της Airbnb στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας έχει ξεπεράσει τον αριθμό ξενοδοχειακών κλινών, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ενωσης Ξενοδόχων Αθήνας - Αττικής και Αργοσαρωνικού.


Αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι κλίνες των ξενοδοχείων φτάνουν τις 26.000, κατανοεί τις διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, αν και υπήρξε σημαντική αύξηση των αεροπορικών αφίξεων στην Αθήνα τους θερινούς μήνες, η πληρότητα των ξενοδοχείων ήταν από μειωμένη έως οριακά αυξημένη.

Δέσμευση

Σημειώνεται ότι, ύστερα από απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Αρχών της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών, η Airbnb δεσμεύτηκε να τροποποιήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις, και να βελτιώσει την παρουσίαση των τιμών έως το τέλος του 2018.

ΜΙΖΕΣ NOVARTIS: ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ;;;

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ UBS ΣΤΗ ΖΥΡΙΧΗ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 42.000.000€
Οι ελβετικές αρχές εντόπισαν λογαριασμό με στο όνομα του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas, Κωνσταντίνο Φρουζή, και τον δέσμευσαν !!!



Δημοσίευμα στον οικονομικό Τύπο αποκαλύπτει πως οι ελβετικές αρχές εντόπισαν λογαριασμό στο όνομα του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas, Κωνσταντίνο Φρουζή, και τον δέσμευσαν.

Συγκεκριμένα, η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «F&M VOICE» αποκαλύπτει επικαλούμενη δημοσιογραφικές πληροφορίες της, πως «βρέθηκε στην UBS, στο κεντρικό κατάστημα στη Ζυρίχη, λογαριασμός στον όνομα του κ. Φρουζή, ο οποίος εκτιμάται από τις ελβετικές αρχές ότι, αποτελεί τροφοδότη λογαριασμό για τις πληρωμές της Novartis στην Ελλάδα».

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ !!!



Τι γράφει το analyst.gr :

Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας πιέζει για την επίλυση της υπερχρέωσης των χωρών της Ευρωζώνης με τη βοήθεια της ΕΚΤ και του παγώματος του ποσοστού των χρεών που υπερβαίνουν το 60% – ενώ η Ελλάδα θα έπρεπε να συνταχθεί άμεσα με την πρόταση, την οποία είχαμε ήδη αναλύσει το 2012.

Ανάλυση

Σύμφωνα με δημοσιεύματα , η Ιταλία θέλει να μειωθεί το δημόσιο χρέος όλων των κρατών της ζώνης του ευρώ κάτω από το 60% του ΑΕΠ τους. Όσο δηλαδή προβλέπει η συμφωνία του Μάαστριχτ αλλά και είναι σωστό με κριτήριο το ότι, το ευρώ είναι ξένο νόμισμα για όλες τις χώρες που το έχουν υιοθετήσει – αφού καμία δεν το ελέγχει και δεν μπορεί να το «τυπώσει».

Η μέθοδος που προτείνει ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της χώρας, ο οποίος είχε απαγορευθεί να γίνει υπουργός οικονομικών της λόγω των απόψεων του για επιστροφή στη λιρέτα , είναι η μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του εκ μέρους της ΕΚΤ – ενώ η πρόταση έγινε με ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του και στάλθηκε στην Κομισιόν.

Εν προκειμένω, για να βοηθηθεί η διαδικασία μείωσης, η ΕΚΤ θα έπρεπε να προσφέρει μία «εγγύηση» για το ποσόν που υπερβαίνει το 60% των χρεών των χωρών-μελών της, με αντάλλαγμα την υποθήκευση των μελλοντικών φορολογικών εσόδων τους ή μεμονωμένων περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου – για την περίπτωση της μη αποπληρωμής μιας ή περισσοτέρων δόσεων.

Γενικότερα πάντως η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας πιέζει για έναν ευρύτερο ρόλο της ΕΚΤ, ενώ ο Σαβόνα δήλωσε προηγουμένως ότι, πρέπει να της δοθούν μεγαλύτερες εξουσίες για να μπορεί να επηρεάζει τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Ο οικονομικός τώρα εκπρόσωπος της δεξιάς παράταξης που συγκυβερνά την Ιταλία με το «Κίνημα 5 Αστέρων», κάλεσε την ΕΚΤ να στηρίξει τα επιτόκια των ομολόγων, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί ο περιορισμός τους κάτω από τις 150 μονάδες βάσης – υπενθυμίζοντας πως η διαφορά των δεκαετών ιταλικών επιτοκίων με τη Γερμανία (spreads) είναι της τάξης των 235 μονάδων βάσης (στο 2,85% συνολικά).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 6.000 ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΠΙΕΣΕΙΣ SSM ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Ξεφορτώνονται το παλιό "στοκ" ακινήτων για να το γεμίσουν με νέα που αρπάζουν κάθε εβδομάδα από τους πλειστηριασμούς !!!


Με τρεις κινήσεις όπως οι πωλήσεις πακέτων, η πώληση μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών και αγγελιών αλλά και οι διάθεσή τους μέσω leasing, ετοιμάζονται οι τράπεζες να διαχειρισθούν τον μεγάλο όγκο των ακινήτων που έχουν ήδη στα χαρτοφυλάκιά τους, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί έτι περαιτέρω την επόμενη διετία εξαιτίας των πλειστηριασμών.

Με βάση τις εκτιμήσεις, αναμένεται έως τις αρχές του 2019 οι τράπεζες να διαθέσουν σε τρίτους περισσότερα από 6.000 ακίνητα. Πρόκειται για κατοικίες και επαγγελματικά ακίνητα, που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία των τραπεζών ως ανακτήσιμες εγγυήσεις κόκκινων δανείων. Τα εν λόγω ακίνητα, δηλαδή, έχουν περάσει στην ιδιοκτησία της τράπεζας είτε μέσω των πλειστηριασμών, είτε μέσω άμεσης ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη κυρίως στις περιπτώσεις πτώχευσης.

Ο μέσος όρος που μία τράπεζα διακρατεί ένα ακίνητο που περιέχεται το τελευταίο διάστημα στην κατοχή της ανέρχεται σε 8-10 μήνες, διότι πρέπει, όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές, να «καθαρίσει» το ακίνητο από φόρους (ΕΝΦΙΑ, τέλος ακίνητης περιουσίας), αλλά και από ζημιές που έχει υποστεί προκειμένου εν συνεχεία να το πουλήσει.

ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 2.000.000€ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!!

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το capital.gr κάθε μέρα κατάσχονται, κατά μέσο όρο, 400.000 ευρώ από καταθέσεις οφειλετών προς τα ταμεία !!!

\


Με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς "τρέχουν" οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίοι δεν "συμμορφώνονται" με τις προειδοποιήσεις του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) που στόχο έχουν την εξόφληση, εφάπαξ ή τμηματική, των ασφαλιστικών χρεών τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr κάθε μέρα κατάσχονται, κατά μέσο όρο, 400.000 ευρώ από καταθέσεις οφειλετών προς τα ταμεία. Έτσι κάθε εβδομάδα, τα ταμεία εισπράττουν μέσω των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων στα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, κοντά στα 2 εκατ. ευρώ.

Προτεραιότητα για κατασχέσεις έχουν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές οφειλές προς τους εργαζομένους (δηλ. προς το τέως ΙΚΑ) και όχι ασφαλιστικές οφειλές των επαγγελματιών προς τους δικούς τους ασφαλιστικούς κλάδους (δηλαδή το τέως ΕΤΑΑ και ο τέως ΟΑΕΕ), σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Αν συνεχισθεί αυτό το μπαράζ, τότε σε ετήσια βάση, αναμένεται να εισρεύσουν στα ταμεία 104 εκατ. ευρώ από κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΙΝΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!


Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ SSM ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ !!!

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΞΑΝΑ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το λέμε και το γράφουμε από το καλοκαίρι ότι το φθινόπωρο θα είναι πολύ θερμό για τις ελληνικές τράπεζες, που σύντομα θα κληθούν να πραγματοποιήσουν νέες ανακεφαλαιοποιήσεις !!!



Σε συνθήκες έντονης αβεβαιότητας, που παραπέμπουν σε παλαιότερες και δύσκολες εποχές, έχει επανέλθει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπο με μια κρίσιμη «ετυμηγορία»: ως το τέλος του έτους, ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της ΕΚΤ θα αποφασίσει για τις κεφαλαιακές ανάγκες που θα κληθούν να καλύψουν οι τράπεζες μέσα στο 2019.


Η αγορά είχε πανηγυρίσει δεόντως, τον περασμένο Απρίλιο, την επιτυχή ολοκλήρωση των τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών, με τον κλαδικό δείκτη να εκτινάσσεται τότε πάνω από τις 1.000 μονάδες. Σήμερα, ο δείκτης πελαγοδρομεί κάτω από τις 600 μονάδες, καθώς οι επενδυτές αντιλαμβάνονται ότι τα τεστ αντοχής ήταν μόνο το πρώτο βήμα μιας εποπτικής διαδικασίας, που μπορεί να κρύβει σοβαρές παγίδες.

Αυτές τις ημέρες, ολοκληρώνεται το δεύτερο στάδιο των εποπτικών διαδικασιών, καθώς βρίσκονται στην Αθήνα στελέχη του SSM για να καταλήξουν, σε συνεννόηση με τους Έλληνες τραπεζίτες, στους νέους στόχους που θα αναλάβουν να καλύψουν οι τράπεζες έως και το 2021, όσον αφορά τη μείωση των προβληματικών ανοιγμάτων.


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ & ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/12/alpha-bank-3.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/08/blog-post_49.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_125.html





Μετά το ατυχές επεισόδιο που υπήρξε σε υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, οι ελληνικές τράπεζες έστειλαν εγκύκλιο σε όλο το δίκτυο καταστημάτων τους αναφέροντας ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αποχωρούν από την εργασία τους στις 14:45. 

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες υλοποιείται αυτή η απόφαση, ωστόσο έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στη λειτουργία των τραπεζών και φαίνεται ότι το μέτρο δεν είναι αποτελεσματικό. 

Οι τράπεζες αναζητούν λύση ώστε να ξεπεραστούν τα εργασιακά θέματα που έχουν ανακύψει, χωρίς να διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του δικτύου υποκαταστημάτων των ελληνικών τραπεζών.

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ;;; ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΣΕ "ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ"...ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Σε νομοσχέδιο που κατέθεσε το ΥΠΟΙΚ περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει πως οι φορολογούμενοι με οφειλές από φόρους στα ακίνητα (ΦΑΠ και ΕΝΦΙΑ) που προχωρούν στην πώληση κάποιου ακινήτου, θα μπορούν να λαμβάνουν το προβλεπόμενο πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ από την εφορία με παρακράτηση όχι μόνο του ποσού κύριων και πρόσθετων φόρων για το συγκεκριμένο ακίνητο, αλλά και του συνολικά οφειλόμενου ποσού ΦΑΠ και ΕΝΦΙΑ, χωρίς να απαιτείται ρύθμιση....






Ακόμη πιο εύκολη καθίσταται η διαδικασία πώλησης ακινήτου για την πληρωμή ΕΝΦΙΑ, με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις κινητές αξίες που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Αναλυτικότερα, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει πως οι φορολογούμενοι με οφειλές από φόρους στα ακίνητα (ΦΑΠ και ΕΝΦΙΑ) που προχωρούν στην πώληση κάποιου ακινήτου, θα μπορούν να λαμβάνουν το προβλεπόμενο πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ από την εφορία με παρακράτηση όχι μόνο του ποσού κύριων και πρόσθετων φόρων για το συγκεκριμένο ακίνητο, αλλά και του συνολικά οφειλόμενου ποσού ΦΑΠ και ΕΝΦΙΑ, χωρίς να απαιτείται ρύθμιση.

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ: 58 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ...ΚΑΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ Ή ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ !!!



Τι γράφει το dikografies.blogspot.gr :


Μετά από 58 ημέρες διακοπής της δίκης, λόγω των θερινών διακοπών και δεν ήταν έτοιμη σήμερα η εισαγγελέας Εφετών Ελευθερία Παντελάκη, για να αγορεύσει περί της ενοχής ή όχι των κατηγορουμένων, για τις "χρυσές πληρωμές", στις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ετσι, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, με πρόεδρο την Ουρανία Κουζέλη, διέκοψε τη συνεδρίαση για τις 5 Οκτωβρίου.

"ΛΑΒΡΑΚΙΑ" ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΥ ΣΕΕΔΔ: 14 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΞΕΧΑΣΑΝ...ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ 13.000.000€ !!!

ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΕΛΝΕΙ Η QUALCO TA ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΦΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ...
Ενώ ανέθεσε σε εισπρακτικές-δικηγορικά τις τηλεφωνικές οχλήσεις !!!



Στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, που κλιμακώνει το κυνηγητό των οφειλετών στέλνοντας προειδοποιητικές επιστολές για την τακτοποίηση των χρεών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες έχουν αποσταλεί στους πελάτες της 300.000 με 340.000 επιστολές ειδοποίησης αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών τους. Εκτός όπως από τις κινήσεις της ίδιας της ΔΕΗ, που αφορούν στην αποστολή ειδοποιητηρίων με την υπογραφή δικηγόρου, στο κυνήγι έχει βγει και η Qualco η οποία κάνει επαφές μέσω τηλεφωνικού κέντρου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εταιρία που έχει αναλάβει την υπόθεση της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέθεσε υπεργολαβικά σε εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών και δικηγορικά γραφεία την ειδοποίηση πελατών. Υπενθυμίζεται ότι η Qualco έχει δεσμευτεί έναντι της ΔΕΗ την είσπραξη στο επόμενο εννιάμηνο 450 εκατ. ευρώ.

Σύντομα ετοιμάζεται και ο δεύτερος γύρος αποστολής ειδοποιητηρίων σε χιλιάδες επίσης οφειλέτες. Το κριτήριο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι απλήρωτοι λογαριασμοί να ξεπερνούν τους δύο συνεχόμενους εκκαθαριστικούς, ενώ δεν υπάρχει πλαφόν στο ύψος του ποσού.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ !!!

ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΕΩΣ 10.000€
Την άμεση επιστροφή ποσών φόρων (εισοδήματος και ΦΠΑ) έως 10.000 ευρώ στις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα προβλέπει μεταξύ άλλων νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.



Οι επιστροφές θα γίνονται χωρίς έλεγχο των φορολογουμένων, αν και παρέχεται η δυνατότητα στη φορολογική διοίκηση να προχωρήσει σε δειγματοληπτικό έλεγχο. Στόχος είναι στο τέλος του έτους, το υπουργείο Οικονομικών να μην έχει "στοκ" εκκρεμών επιστροφών φόρων για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστροφές φόρου νομικών προσώπων έως 10.000 ευρώ αφορούν στο 90% των εκκρεμών περιπτώσεων και το 1,24% του συνολικού ποσού των επιστροφών της κατηγορίας αυτής. Στόχος της φορολογικής διοίκησης είναι να επιταχυνθεί η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτους προς τους φορολογούμενους, μέρος των οποίων είναι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων.

ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Διάταξη με αναδρομική ισχύ από την 1-1-2018 θα επιτρέπει στους εφοριακούς να κάνουν εφόδους στις τράπεζες αναζητώντας «μαύρο χρήμα» !!!






Φύλλο και φτερό θα κάνουν οι εφοριακοί τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπόπτων ατόμων για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», με τις υπερεξουσίες που δίνει στις ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.

Ειδικότερα, με διατάξεις του νομοσχεδίου επιτρέπεται στις ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ έχουν άμεση πρόσβαση στα στοιχεία των τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και άλλων χρηματοοικονομικών εταιρειών ώστε να τσεκάρουν περιπτώσεις υπόπτων ατόμων, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στην ουσία δηλαδή, οι εφοριακοί θα μπορούν να κάνουν κυριολεκτικά φύλλο και φτερό τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία έχει η πρόβλεψη της διάταξης ότι το νέο καθεστώς ισχύει αναδρομικά από την 1-1-2018.

Επίσης, η ΑΑΔΕ αποκτά την αρμοδιότητα να ελέγχει και λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού όπως και οι φορολογικές άλλων χωρών της ΕΕ, θα μπορούν να ανοίγουν άμεσα λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ !!!

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ, Γ.ΚΑΝΔΑΛΕΠΑ
Αν γίνει δεκτή η αναίρεση ανατρέπεται ουσιαστικά η νομολογία που ισχύει από το 2014 βάσει εγκυκλίου του Ελβετικού Υπουργείου Δικαιοσύνης προς τις εισαγγελικές αρχές της χώρας στην οποία αναφερόταν σαφώς ότι δεν μπορούν να ικανοποιούνται δικαστικές συνδρομές που βασίζονται σε προϊόντα υποκλοπής(όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού τα στοιχεία προήλθαν από τη λίστα Λαγκάρντ) γιατί έτσι παραβιάζεται η αρχή της καλής πίστης μεταξύ των κρατών.



Ένα δικαστικό θρίλερ, πρωτοφανές για τα δεδομένα της Ελβετίας αλλά και μια παραγγελία του Ελβετικού Υπουργείου Δικαιοσύνης που ανατρέπει τα πάντα γύρω από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, συνθέτουν το σκηνικό γύρω από το αίτημα δικαστικής συνδρομής που έχει υποβάλλει η ελληνική δικαιοσύνη εδώ και 4,5 χρόνια για τον κουμπάρο του Γιάννου Παπαντωνίου.

Η μία ανατροπή μετά την άλλη σημειώνεται εδώ και 4,5 χρόνια στην υπόθεση που αφορά το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρεί με τη σύζυγό του στην Ελβετία, ο Γιώργος Κανδαλέπας, κουμπάρος του Γιάννου Παπαντωνίου.

Λίγες ημέρες πριν την απολογία του πρώην υπουργού στους ανακριτές κατά της διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλου για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ποσού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ που συνδέεται με τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού από την γαλλική Thales, η ικανοποίηση του ελληνικού αιτήματος «φρέναρε» για μία ακόμη φορά.

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: ΑΡΘΡΟ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ" ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ !!!



Ταχεία απονομή δικαιοσύνης αλλά με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας

Του Χριστόφορου Σεβαστίδη,
Δ.Ν. – Εφέτη, Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων


"Κάθε φορά που ξεκινάει ένα δικαστικό έτος και γίνεται μια καταγραφή των χρόνιων προβλημάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης πρώτο στη λίστα εγγράφεται αυτό της μεγάλης καθυστέρησης στην εκδίκαση των υποθέσεων. Στις δυσμενείς επιπτώσεις από την καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης συνήθως καταγράφονται η απώλεια εμπιστοσύνης των πολιτών στο δικαστικό σύστημα, ο κίνδυνος αυτοδικίας και τώρα τελευταία η αποθάρρυνση των επιχειρήσεων να επενδύσουν στην χώρα μας. Οι προσπάθειες δεκάδων Υπουργών Δικαιοσύνης μέχρι σήμερα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα απέτυχαν προφανώς όχι λόγω αδυναμίας αντίληψής του και των αιτιών που το δημιουργούν αλλά περισσότερο λόγω υιοθέτησης μεθόδων εκ προοιμίου ατελέσφορων. Μία άλλη παράμετρος που λειτουργεί αντίρροπα στις προσπάθειες που έγιναν είναι η τακτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις να μην συμμορφώνονται σε αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων επί υποθέσεων που αφορούν μεγάλες κατηγορίες πολιτών και να τους αναγκάζουν να προσφεύγουν εξ αρχής στον δικαστικό μηχανισμό για ζητήματα που νομικά έχουν αμετάκλητα κριθεί.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ...ΤΙΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ" !!!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκος Νικολόπουλος: "Σε μια εποχή που τρομοκρατημένοι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ανησυχούν αν αύριο θα βγει το σπίτι τους σε πλειστηριασμό από τις τράπεζες, στη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας βάλθηκαν να αποκτήσουν δυο θωρακισμένα αυτοκίνητα αξίας 630.000€, ένα για τον Πρόεδρο και έναν για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και, εκτός αυτού, να προχωρήσουν σε σκανδαλώδεις αυξήσεις για τους διοικητές και για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αυτής" !!!





Ερώτηση κατέθεσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος στον Υπουργό Οικονομίας και στον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με τα δημοσιεύματα για την σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ από την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για αγορά πολυτελών αυτοκινήτων και για αυξήσεις εκτός πραγματικότητας στα στελέχη της τράπεζας.

Σε μια εποχή που οι τράπεζες προχωράνε σε πλειστηριασμούς ακινήτων φτωχών πολιτών είναι, το ελάχιστο, πρόκληση, τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιούνται για αγορά πολυτελών αυτοκινήτων της διοίκησης και για διπλασιασμούς στους μισθούς των στελεχών της.

Ανέφερε στην ερώτηση του ο κ. Νικολόπουλος:

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΟ ΑΠΕ 75.000€ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΑΛΛΑ "ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ" !!!

ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Δεν έχει πληρώσει το παραμικρό παρά τις επανειλημμένες έγγραφες οχλήσεις από το ΑΠΕ προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ !!!



Προκαλεί το θράσος του ΠΑΣΟΚ, που παρά το γεγονός ότι έχει “φεσώσει” με 75.000 το ΑΠΕ, όπως φαίνεται από απάντηση του προέδρου του Μιχ.Ψύλλου στο ΥΨΗΠΤΕ, δεν δίστασε πρόφατα να συνταχθεί με τη ΝΔ και να “πυροβολήσει” το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για το τηλεγράφημα από Βρυξέλλες που αναφερόταν σε συμφωνία με τους θεσμούς για τη μη περικοπή των συντάξεων.

Όχι μόνο στις Τράπεζες αλλά και στο ΑΠΕ χρωστάει το ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται από την έγγραφη απάντηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η οποία δόθηκε από το υπουργείο ΨΗΠΤΕ στον Νίκο Νικολόπουλο μετά από σχετική ερώτηση στον Νίκο Παππά.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΙΚΟΝΑ Η ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ !!!



Πλατεία Ομονοίας: "Επιδρομή" επενδυτών με δεκάδες πρότζεκτ


Νέα δυναμική αποκτά η πολύπαθη πλατεία Ομονοίας με επενδυτικές δραστηριότητες, κατασκευή ξενοδοχείων και την αξιοποίηση ιστορικών κτιρίων. Ένας τόπος συνάντησης που κατά το παρελθόν έζησε σπουδαίες στιγμές, αλλά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης μετατράπηκε σε έναν παρακμιακό δημόσιο χώρο. Ένα κατεξοχήν κομβικό σημείο του αστικού τοπίου, που στο πέρασμα των ετών δέχτηκε πολυάριθμες παρεμβάσεις και για μεγάλο χρονικό διάστημα αφέθηκε στη φθορά, στη διάβρωση, στην υποβάθμιση και στην εγκατάλειψη. Όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα κάποιες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, σε συνδυασμό με τη διαρκή κινητικότητα που επικρατεί στην περιοχή, στόχο έχουν να τη μετατρέψουν σε ένα εμπορικό κέντρο αλλά και σε ένα πεδίο πολλαπλών στάσεων, δίνοντας νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας.

Ήδη η διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο ισόγειο του επιβλητικού κτιρίου στη διασταύρωση Πανεπιστημίου και Πατησίων έδωσε τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί εμπορικά ένας χώρος επιφάνειας άνω των 700 τ.μ. Συγκεκριμένα, στα 250 τ.μ. ξεκίνησε τη λειτουργία του κατάστημα της δανέζικης εταιρείας Flying Tiger, ενώ στα υπόλοιπα 480 τ.μ. αναμένεται άμεσα να λειτουργήσει ένα νέο υπερκατάστημα της ελληνικής αλυσίδας καλλυντικών Galerie de Beauté. Ένα ιστορικό μέγαρο το οποίο οικοδομήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και λόγω των αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών τα σχέδια αποδίδονται στον αρχιτέκτονα Eρνστ Τσίλερ. Πρόκειται για προϊόν του λεγόμενου εκλεκτικιστικού ιστορισμού, που διατηρεί βέβαια κάποια στοιχεία του αθηναϊκού νεοκλασικισμού. Εκτείνεται σε τρεις όψεις, επί της πλατείας Ομονοίας, της οδού Πανεπιστημίου και της οδού Πατησίων, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέες από το υπουργείο Πολιτισμού.

ΟΔΗΓΙΑ ΔΕΔΔΗΕ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ: ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΟΒΕΤΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ !!!




Τι καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ηρακλείου:


«Η Γραμματεία Ηρακλείου του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει τις δεκάδες διακοπές ρεύματος που κάνει η διοίκηση της ΔΕΗ καθημερινά στο Ν. Ηρακλείου, σε λαϊκά νοικοκυριά που βρίσκονται σε εξαθλίωση.

Καθημερινά δεκάδες άνεργοι, εργαζόμενοι, άτομα με αναπηρία καταγγέλλουν στα ταξικά σωματεία που στηρίζονται από τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, ότι τους κόβεται το ρεύμα ή ότι δέχονται απειλές από τη ΔΕΗ να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για να μην τους το κόψουν ή για να τους το επανασυνδέσουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση άνεργης γυναίκας στον δήμο Χερσονήσου στην περιοχή Γούβες, όπου η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα και της ζητάει για την επανασύνδεσή του 1.700 ευρώ, για χρέος 3.400 ευρώ, ενώ είχε μαζέψει το ποσό των 700 ευρώ με τη βοήθεια των ταξικών σωματείων, η ΔΕΗ αρνήθηκε να κάνει ρύθμιση. Η συναδέλφισσα εκτός ότι είναι άνεργη, έχει και τον σύζυγό της με τέσσερα εγκεφαλικά και αναπηρία στο γηροκομείο για τον λόγο ότι χρειάζεται αυξημένη φροντίδα, με αποτέλεσμα το μοναδικό τους εισόδημα, η σύνταξη του συζύγου, να πηγαίνει ακέραιη εκεί.

ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ;;; Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !!!




Όπως την μεταφέρει το dikografies.blogspot.gr :


Γιατί χαμογελούσε ο κατηγορούμενος Αφγανός στον εισαγγελέα...

Mεταφέρουμε αυτούσια την ανάρτηση, που έκανε εισαγγελέας στο facebook:

«Σήμερα θέλω να προβληματιστώ μαζί σας. Δικάσαμε στο δικαστήριο έναν Αφγανό, κλοπές και ληστείες. Είχε αποφυλακιστεί πριν λίγο καιρό και συνέχισε τα ίδια εγκλήματα. Προκαταβολικά να πω ότι, και καλός άνθρωπος να είναι κάποιος, αν το στομάχι διαμαρτύρεται, είιναι επόμενο να εγκληματίσει για να ζήσει. 

Λοιπόν ο άνθρωπος αυτός έκανε κακό σε κάποιους νομοταγείς πολίτες. Συνελήφθη, παραπέμφθηκε απο τον εισαγγελέα,με την άσκηση ποινικής δίωξης, στον Ανακριτή και ζήτησε δικηγόρο, γιατί είναι άπορος. Ορίστηκε δικηγόρος εξ επαγγέλματος, ο οποίος πρέπει να πήρε από το ελληνικό δημόσιο κάποιες εκατοντάδες ευρώ για αμοιβή. Απολογούμενος ζήτησε διερμηνέα, ο οποίος φυσικά πληρώθηκε από το κράτος. Προφυλακίστηκε, όπου εξασφάλισε στέγη και τροφή τσάμπα. Αν ζήτησε πραγματογνωμοσύνη, για να αποδειχτεί ότι είναι τοξικομανής, τότε καταβάλλονται άλλα χρήματα, για αμοιβή του ψυχιάτρου. 

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο Α.ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ !!!

ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ "ΞΕΧΝΟΥΣΕ" ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ(ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΥΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ) ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΜΕΤΟΧΕΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΜΕΡΙΔΙΑ ΑΠΟ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROBANK...
Ο επανέλεγχος του πόθεν έσχες έγινε με αφορμή 2 έγγραφες καταγγελίες της Eurobank(σχετικές με το προαναφερθέν δάνειο) βάσει των οποίων, όπως αναφέρει η τράπεζα, προκύπτουν: «σαφείς υπόνοιες για τέλεση αδικημάτων, όπως απιστία εκ μέρους υπαλλήλων της, ηθική αυτουργία σε απιστία εκ μέρους του Δημάρχου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» !!! 


Την ώρα που το όνομα του Αντρέα Παχατουρίδη εμφανίζεται ως φαβορί στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις της ΝΔ για το «γαλάζιο» χρίσμα στην Περιφέρεια Αττικής, βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπει σε δίκη για κακούργημα τον νυν δήμαρχο Περιστερίου, βάζοντας κυριολεκτικά «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό.

Ο δήμαρχος Περιστερίου ο οποίος έχει καταφέρει να εκλέγεται για μία περίπου 20ετία, παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Επί σειρά ετών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αντρέας Παχατουρίδης απέκρυπτε από τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υπέβαλε, σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, δικά του αλλά και της συζύγου του.

Τραπεζικές καταθέσεις, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, συμμετοχές σε εταιρίες, αλλά και ένα ακίνητο μεγάλης αξίας στις Τρεις Γέφυρες Αττικής, παρέπεσαν από τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του νυν δημάρχου Περιστερίου. Το εν λόγω μάλιστα ακίνητο το οποίο είχε αγοραστεί κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του κ. Παχατουρίδη από κοινού με συνεργάτη του, με δάνειο που έλαβαν από κοινού από τη EUROBANK φαίνεται ότι μεταβιβάστηκε σε εταιρία στην οποία είναι συνέταιρος ο δήμαρχος Περιστερίου χωρίς όμως να γνωστοποιηθεί η μεταβίβαση στην τράπεζα.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΛ !!!

ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΚΑΝΟΝΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥΣ
Αυτοί είναι οι Γερμανοί που σου κουνάνε το δάχτυλο...



Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν (ξανά) BMW, Daimler και η VW Group (Volkswagen, Audi, Porsche) για να διαπιστωθεί αν και κατά πόσον οι κολοσσοί της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν παραβεί τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε προχθές ότι ξεκινά σε βάθος έρευνα για να διαπιστώσει εάν ο λεγόμενος «κύκλος των πέντε» προέβη σε συνεννοήσεις για να σταματήσει την ανάπτυξη συστημάτων περιορισμού των επιβλαβών εκπομπών των αυτοκινήτων τους - βενζινοκίνητων και ντίζελ. Πρόκειται για τεχνολογίες, όπως καταλύτες, που περιορίζουν τα οξείδια του αζώτου στα βενζινοκίνητα οχήματα, και φίλτρα, που μειώνουν τις μικροσωματιδιακές εκπομπές στα πετρελαιοκίνητα.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά η Ευρωπαία επίτροπος, υπεύθυνη για την Πολιτική Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, «οι τεχνολογίες αυτές αποσκοπούν στο να καταστήσουν τα επιβατικά οχήματα λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον. Αν αποδειχθεί, αυτή η συμφωνία μπορεί να έχει στερήσει στους καταναλωτές την ευκαιρία να αγοράζουν λιγότερο ρυπογόνα αυτοκίνητα». Ετσι, μόλις τρία χρόνια από τη «θύελλα» του Dieselgate, που ανάγκασε τη VW να καταβάλει αποζημιώσεις και πρόστιμα τουλάχιστον 27 δισ. δολαρίων, οι νέες αποκαλύψεις αναμένεται να επιφέρουν νέο πλήγμα στο κύρος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο σύνολό της, την ώρα που απειλείται με νέα βαρύτατα πρόστιμα.

ΟΙ 143 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΩΣ 12/12/2018 !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/12122018.html



Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν συνολικά 143 διαφορετικές δραστηριότητες λιανικών συναλλαγών εμπορίας αγαθών και παροχής υποχρεούνται το αργότερο μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου να τηρούν στις τράπεζες Επαγγελματικούς Λογαριασμούς στους οποίους οφείλουν να συγκεντρώνουν αποκλειστικά όλες τις εισπράξεις λιανικών συναλλαγών που πραγματοποιούν στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

Η θέσπιση του Επαγγελματικού Λογαριασμού δίνει την δυνατότητα στη Φορολογική Διοίκηση να λαμβάνει πιστότερη απεικόνιση των λιανικών συναλλαγών των επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Κι αυτό διότι στους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς θα μπορούν να έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι οποίες θα αντλούν πληροφορίες, μεταξύ άλλων, για το ύψος των συναλλαγών των επιχειρήσεων αυτών με τους πελάτες τους που είναι μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ'επάγγελμα αγρότες προκειμένου να προσδιορίζουν αυτόματα εάν οι δαπάνες εκάστου εξ' αυτών των φορολογουμένων που πραγματοποιούνται στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις καλύπτουν τα ποσοστά 10% - 18,75% επί των συνολικών ετησίων εισοδημάτων τους που απαιτούνται για την κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου εισοδήματος των 8.636 -9.545 ευρώ.

Επιπλέον, οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες θα έχουν αυτόματα στη διάθεσή τους αναλυτικά δεδομένα για το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου που πραγματοποιούν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τις συναλλαγές τους με το καταναλωτικό κοινό και θα μπορούν:

- να προσδιορίζουν αυτόματα και με αντικειμενικό τρόπο τα ελάχιστα όρια των φορολογητέων ακαθαρίστων εσόδων τους από τις συγκεκριμένες συναλλαγές καθώς και των αναλογούντων φόρων.

ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ: ΚΛΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ & ΑΑΔΕ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 600 ΑΤΟΜΑ !!!

ΥΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Παρά ταύτα σε χαμηλούς ρυθμούς(στο 15%) κινείται η εισπραξιμότητα των βεβαιωθέντων ποσών.


Ο χορός του μαύρου χρήματος καλά κρατεί, καθώς η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και η ΑΑΔΕ από τις αρχή του έτους έχουν κινήσει διαδικασίες έρευνας για περισσότερα από 600 άτομα, ενώ για 144 άτομα ζητήθηκαν πληροφορίες από τράπεζες ή διωκτικές υπηρεσίες του εξωτερικού.

Από τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζει το Σin προκύπτει πως οι δύο υπηρεσίες ανταλλάσσουν στοιχεία για δεκάδες υποθέσεις κάθε μήνα, καθώς, παρά τους ελέγχους και το ασφυκτικότερο νομοθετικό πλαίσιο οι πηγές του «μαύρου χρήματος» είναι ανεξάντλητες.

Από τις αρχές του 2018 μέχρι και τον Αύγουστο υπό έλεγχο βρίσκονται συνολικά 608 άτομα, μέσα στα οποία σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται και άτομα εμπλεκόμενα στο μέγα σκάνδαλο της Novartis.

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ !!!


ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Είναι 30%-50% πάνω από τις εμπορικές.



Μορφή χιονοστιβάδας έχει προσλάβει πλέον η καθημερινή κατάθεση προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που τέθηκαν σε ισχύ τον περασμένο Ιούνιο. Οι προσφυγές κατατίθενται στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο από ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, κατοικιών κ.λπ. από όλη την Ελλάδα.

Ετσι, για μία ακόμη φορά οι σύμβουλοι Επικρατείας καλούνται να κρίνουν το καυτό για τους ιδιοκτήτες ζήτημα των αντικειμενικών αξιών. Η Ολομέλεια του ΣτΕ τη διετία 2014-2015 με δύο αποφάσεις της (4003/2014 και 4446/2015) όχι μόνο έκρινε παράνομες τις ισχύουσες τότε αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, αλλά σχεδόν ομόφωνα υποχρέωσε την κυβέρνηση να εκδώσει υπουργική απόφαση για πανελλαδική αναδρομική αναπροσαρμογή τους. Μάλιστα, η Ολομέλεια είχε επισημάνει πριν από τρία χρόνια ότι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ από 21/5/2015.

Παράλληλα, πριν από δύο χρόνια η επταμελής σύνθεση του Β’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με σειρά αποφάσεών της (2334-2337/2016) έκρινε παράνομο τον τρόπο προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε τέσσερις περιοχές της χώρας (Φιλοθέη, Ψυχικό, Νέος Βουτζάς, Δελφοί). Το υπουργείο Οικονομικών, λοιπόν, αναπροσάρμοσε τις αντικειμενικές αξίες για τις εν λόγω περιοχές, υιοθετώντας τις δικαστικές αποφάσεις του Β’ Τμήματος του ΣτΕ. Τώρα, ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, κατοικιών και μονοκατοικιών από το Ψυχικό, τη Φιλοθέη, την Εκάλη, την πλατεία Μαβίλη, το Κολωνάκι, την Κυψέλη, τα Κάτω Πατήσια, την Καισαριανή, τον Πειραιά, την Πυλαία-Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, την Κρωπία, την Υδρα κ.λπ., αλλά και το Σωματείο «Ενωση Ιδιοκτητών Ψυχικού» προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Ολοι ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και εξωπραγματική η από 12 Ιουνίου 2018 απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών με την οποία αναπροσαρμόζονται οι τιμές εκκίνησης για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των ακινήτων που βρίσκονται σε περιοχές εντός σχεδίου σε όλη τη χώρα κατά το αντικειμενικό σύστημα.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑ !!!



Τι γράφει το ellinikahoaxes.gr :


Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε άρθρο που ισχυρίζεται πως η κάνναβη μπορεί να θεραπεύσει μια ευρεία γκάμα ασθενειών μέσα σε 3 έως 6 μήνες. Είναι αλήθεια;

ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στο emedi.gr διαβάζουμε: 

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Η ΣΤΗΜΕΝΗ, ΒΡΩΜΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ !!!





























Τι γράφει το analyst.gr :


Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη, εάν συνεχίσει να εφαρμόζει τα προγράμματα της Τρόικα και να διενεργεί τις σκανδαλώδεις ιδιωτικοποιήσεις που της υπαγορεύονται – με αποτέλεσμα να υφαρπαχθεί το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας και ιδιωτικής της περιουσίας, οπότε να αλλάξει το ιδιοκτησιακό της καθεστώς, μαζί με την αλλοίωση του πληθυσμού της μέσω των μεταναστευτικών ροών.


“Στόχος οφείλει να είναι η απόλυτα ισορροπημένη σχέση μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα μίας χώρας, έτσι ώστε να προστατεύεται η αυτονομία του κράτους για την ασφάλεια των Πολιτών του – οι οποίοι το εμπιστεύθηκαν, αναθέτοντας τη δημόσια διοίκηση στους Θεσμούς του. Η εθνική κυριαρχία ενός κράτους, όπως συνήθως αποκαλείται η πλήρης αυτονομία του, είναι δυνατόν να καταλυθεί από αρνητικές εξελίξεις στο εσωτερικό του, ιδίως δε στην οικονομία του – χωρίς να είναι απαραίτητη η στρατιωτική εισβολή στην «επικράτεια» του”.

.
Ανάλυση

Διαβάζοντας την αναγγελία των επομένων ιδιωτικοποιήσεων, όπως είναι τα λιμάνια της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης, της Κέρκυρας κοκ., καθώς επίσης της κοινωφελούς ΕΥΑΘ, της ΕΥΠΑΠ και των υπολοίπων επιχειρήσεων του δημοσίου, θεωρήσαμε σκόπιμο να επαναλάβουμε ανανεωμένη την ανάλυση μας γενικότερα για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Στα πλαίσια αυτά τα εξής:

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



"Χείρα βοηθείας" στην πώληση υγιών δανείων αναζητούν οι τράπεζες



Υποχρεωμένες να βάλουν χέρι στις κεφαλαιακές τους εφεδρείες είναι οι τράπεζες από τη "δυσκολία" να μειώσουν τα NPLs. Και αυτό πολύ πιο σύντομα από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Αναζητείται πλέον "σανίδα σωτηρίας" και στα υγιή δάνεια των χαρτοφυλακίων τους ενόψει της επερχόμενης δραστικότερης μείωσης κατά 30 δισ. ευρώ των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Σε γνώση της κυβέρνησης η εξαιρετικά δυσχερής θέση, καθώς η μείωση των NPLs που πρέπει να επιτευχθεί ισοδυναμεί προοπτικά με την "εξαφάνιση" του ενεργητικού μιας ολόκληρης τράπεζας. Δύσκολος και θολός ο ορίζοντας για τον τραπεζικό κλάδο τα επόμενα χρόνια.

Και τα... χρυσαφικά

CAPITAL CONTROLS: ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ !!!




Νέα σημαντική χαλάρωση στους περιορισμούς, τις εσωτερικές συναλλαγές, αλλά και στη διαχείριση τραπεζικών λογαριασμών αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που έρχονται θα αφορούν την πλήρη άρση του περιορισμού στις αναλήψεις μετρητών ανά λογαριασμό από τα τραπεζικά καταστήματα έναντι του ορίου των 5.000 ευρώ το μήνα που ισχύει σήμερα και τη δυνατότητα ανοίγματος νέου τραπεζικού λογαριασμού από φυσικά και νομικά πρόσωπα σε τράπεζα με έδρα την Ελλάδα.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΚΟ ERCI ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ !!!

ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΕΠΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ...
Όπως διαπιστώθηκε η ΜΚΟ έφερε παράνομα στην Ελλάδα πάνω από 70.000 αλλοδαπούς από το 2015 !!! Πόσες ακόμη ΜΚΟ υπάρχουν στη χώρα που κάνουν ανάλογες μπίζνες ;;;





Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης προσήλθε σήμερα(σ.σ. χθες), με τον δικηγόρο του, ο καταζητούμενος δουλέμπορος – ιδιοκτήτης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ERCI Πάνος Μωραΐτης, ο οποίος κατηγορείται -μαζί με 30 άλλα στελέχη της οργάνωσης- για βαριές κακουργηματικές πράξεις σχετιζόμενες με διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το pronews.gr, ο κατηγορούμενος ως δουλέμπορος, πήγε στη Μυτιλήνη σήμερα το πρωί με το πλοίο της γραμμής και αμέσως μετά την εμφάνισή του στην Εισαγγελία συνελήφθη, αφού ενεργοποιήθηκε το σε βάρος του εκκρεμές ένταλμα σύλληψης.

Η δράση της ERCI

Η εξάρθρωση από την ΕΛΑΣ του μεγάλου δικτύου παράνομης διακίνησης μεταναστών από την ΜΚΟ ERCI τη Λέσβο που έλαβε χώρα πριν από ένα μήνα κα η οποία δρούσε ανεξέλεγκτα από το 2015, έμελλε να αποτελέσει την αρχή για ένα μεγάλο κύμα αποκαλύψεων.

Τα 30 και πλέον μέλη -εκ των οποίων 6 Έλληνες- της συγκεκριμένης ΜΚΟ έφερναν στην Ελλάδα χωρίς την παραμικρή δυσκολία αλλοδαπούς από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου έναντι αδρός αμοιβής, που έφτανε τα 2.000 ευρώ το κεφάλι.

Μια εκ των εκ συλληφθέντων είναι και η «προσφυγοπούλα» Σάρα Μαρντίνι, η οποία είχε γίνει σύμβολο της προσφυγικής κρίσης από τα ΜΜΕ.

Η ERCI είχε δικτυωθεί σε όλη την Ελλάδα καθώς δούλευε, σύμφωνα με τα όσα έλεγε η ίδια για την περίφημη ενσωμάτωση των «προσφύγων» στην ελληνική κοινωνία.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΘΕΕ ΜΟΥ;;;

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ
Γιατί και πώς οι επιλογές του σήμερα, προδικάζουν το αύριο !!!



Ο Μάνος τέλος 2007 αγόρασε διαμέρισμα 123 τετραγωνικά στη Βούλα, νιόπαντρος, μαζί με τη γυναίκα του τη Στέλλα. Ο Μάνος έπαιρνε καλά λεφτά και επίσης καλή δουλειά είχε και η γυναίκα του, ως γραμματέας διευθύνσεως μάλιστα. 


ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ..." !!!

ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑΝΝΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Έτσι, για να μην ξεχνάμε και ποιοι είναι οι θιασώτες του "μαζί τα φάγαμε"...





Ας θυμηθούμε τι έλεγε στην αλήστου μνήμης παρουσία του στον Ενικό του Νίκου Χατζηνικολάου το 2012 :

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: 830 ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ημέρα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι και η σημερινή Τετάρτη με 232 εκποιήσεις ακινήτων να ολοκληρώνουν τη σημερινή ατζέντα. Οι 123 πλειστηριασμοί αφορούν στην περιοχή της Αττικής, 18 στην Θεσσαλονίκη και 91 στην περιφέρεια.

Έχουν επίσης προγραμματισθεί , 24 συμβατικοί πλειστηριασμοί επομένως το σύνολο των δημοσιευμένων (ανά οφειλέτη) πλειστηριασμών είναι 256.

Το σύνολο των ακινήτων (ή κινητών) που εκπλειστηριάζονται αυτή την εβδομάδα είναι 830.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ: ΣΤΟ ΑΠΘ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΤΙΜΗ ΥΠΕΡΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ !!!

ΔΑΠΑΝΗΘΗΚΑΝ 12.000.000€ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΑ 3.000.000€...
Γεμάτη σκάνδαλα η Ελλάδα...αλλά ένοχοι στο τέλος πουθενά !!!


Την άσκηση ποινικών διώξεων για ακίνητο, το οποίο απέκτησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για τη στέγαση μέρους των εκπαιδευτικών και ερευνητικών του δραστηριοτήτων, με δαπάνη, προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ, προερχόμενη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία - Θράκη 2007-2013», παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς Βορείου Ελλάδος.

Αξιολογώντας τα συμπεράσματα έρευνας της Οικονομικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία το κτιριακό συγκρότημα που τελικώς επελέγη φέρεται να είχε πολεοδομικές αυθαιρεσίες και η εμπορική του αξία εκτιμήθηκε αρχικώς τέσσερις φορές κάτω από την προϋπολογιζόμενη δαπάνη, ο εισαγγελέας Εφετών, Αχιλλέας Ζήσης, ζήτησε να ασκηθούν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, ενώ διαβίβασε την υπόθεση σε ειδική ανακρίτρια διαφθοράς.

Την έρευνα προκάλεσε μήνυση ιδιοκτητών άλλων ακινήτων που κατήγγειλαν ότι παραβιάστηκαν οι όροι του διαγωνισμού. Η προκήρυξη του ΑΠΘ αφορούσε διεθνή δημόσιο διαγωνισμό για την αγορά ακινήτου προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στέγασης των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων του Ιδρύματος. Σύμφωνα με την προκήρυξη αναζητούνταν κτίριο ή κτίρια στη νοτιοανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, συνολικής επιφάνειας κατ' ελάχιστον 6.601 τ.μ., ενώ η δαπάνη του καθορίστηκε στα 12 εκατ. ευρώ (με την αξία του ΦΠΑ), με συγχρηματοδότηση κοινοτικών και εθνικών πόρων.

Προς τούτο συγκροτήθηκαν δύο επιτροπές, μία επιτροπή διαγωνισμού και μία επιτροπή εκτιμητών, αποτελούμενες στο σύνολό τους από πανεπιστημιακούς, μηχανικούς, υπαλλήλους και ελεγκτές Εφορίας (Δ.Ο.Υ.) και Τραπέζης.

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ !!!




ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

O Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων τονίζει για μία ακόμη φορά ότι τα μνημεία προστατεύονται από το Σύνταγμα και αποτελούν de facto ακίνητη περιουσία του δημοσίου, εκτός κάθε συναλλαγής. Καταγγέλλει την επιχειρούμενη εκχώρηση της διαχείρισης όλων των μνημείων, αρχαίων και νεώτερων, τα οποία περιλαμβάνονται στην υπ΄ αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 «Μεταβίβαση, κατ’ άρθρα 196 παρ. 6 και 209 του Ν. 4389/2016, ακινήτων στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.)», σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 86/18.06.2018 Απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. (ΦΕΚ 2320/ 19-6-2018/ Τεύχος Β΄).

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός έγινε γνωστό με αφορμή τη...δημοσιοποίηση καταλόγου των μνημείων που υπάγονται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων. Διαπιστώθηκε ότι σ’ αυτόν περιλαμβάνονται μεγάλα τμήματα της ανατολικής τάφρου των Ενετικών οχυρώσεων, η τάφρος του Βυζαντινού τείχους, η νότια τάφρος των Ενετικών οχυρώσεων, ακίνητα στα οποία έχουν έλθει στο φως σημαντικά μινωικά αρχιτεκτονικά κατάλοιπα, συγκροτήματα ενετικών νεωρίων, ο προμαχώνας Μοnigo, o Ενετικός προμαχώνας Lando, το φρούριο Φιρκά και το τούρκικο χαμάμ (ακίνητα απαλλοτριωμένα για αρχαιολογικούς σκοπούς από το ΥΠΠΟΑ ή και ακίνητα στα οποία έχουν επίσης πραγματοποιηθεί εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης). Περιλαμβάνονται ακόμη και τα Αρχαιολογικά Μουσεία (!), τόσο το στεγαζόμενο στον ναό του Αγίου Φραγκίσκου αλλά και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και άλλα όπως το Εθνικό Μουσείο Ελευθέριος Βενιζέλος ή το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης. Η κίνηση αυτή είναι πρωτοφανής για τα έως σήμερα δεδομένα της διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και πρόκειται δικαιολογημένα να ξεσηκώσει θύελλες αντιδράσεων σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; 7 ΚΥΡΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & 35 ΥΠΟΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΙΧΕ Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ !!!

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΧΡΥΣΟ+ΑΣΗΜΙ ΕΚΑΝΕ...
Στη Βουλή διαβιβάστηκαν δύο δικογραφίες οι οποίες αφορούν τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και είναι σχετικές με υποθέσεις εξοπλιστικων προγραμμάτων - με νεότερα στοιχεία που έχουν σταλεί στις ελληνικές δικαστικές αρχές από την Ελβετία και την Κύπρο - και τη μεταβίβαση του ακινήτου του στη Σύρο.



Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι δύο δικογραφίες αφορούν ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας, που δεν έχει παραγραφεί και του αδικηματος της απιστίας.

Με βάση τα παραπάνω η Βουλή καλείται για πρώτη φορά να ερευνήσει τα εξής ζητήματα - ερωτήματα για τον Γιάννο Παπαντωνίου: α. Το αδίκημα της παθητικής δωροδοκία, όπως και αυτό της απιστίας φέρονται να τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκότων του πρώην υπουργού οπότε οι πράξεις έχουν υποπέσει σε παραγραφή; β. Tα αδικήματα φέρονται ότι τελέστηκαν επ΄αφορμή των υπουργικών του καθηκόντων, οπότε, σύμφωνα με το ποινικό «μοντέλο» που ακολουθήθηκε πρόσφατα στην υπόθεση της Novartis, οι πράξεις παραμένουν "ζωντανές" και άρα πρόσφορες για ποινική διερεύνηση και τιμωρία σε περίπτωση ενοχής;

Στην περίπτωση που κριθεί ότι τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί - αν δηλαδή τελέστηκαν επ' αφορμή υπουργικών καθηκόντων - η Βουλή θα πρέπει να επιστρέψει τις δικογραφίες στην Τακτική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα και τον επίκουρο ανακριτή Γιώργο Ευαγγέλου, προκειμένου να διερευνήσουν περαιτέρω τις υπόθέσεις και αν κρίνουν ότι συντρέχει λόγος να ζητήσουν την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για τα αδικήματα αυτά και να καλέσουν σε απολογία τον κ. Παπαντωνίου.

Τα στοιχεία από τις Ελβετικές και Κυπριακές αρχές

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ "ΑΚΕΦΑΛΟ" ΤΟ ΣτΕ ;;;




Τι γράφουν το dikografies.blogspot.gr :


“Ακέφαλο” παραμένει το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς μετά την παραίτηση του Προέδρου του Νικόλαου Σακελαρίου, πριν από τη λήξη της θητείας του, τον περασμένο Μάιο, ακόμη δεν έχει επιλεγεί ο διάδοχος του, παρά το γεγονός ότι, ξεκίνησε επίσημα από χτες το νέο δικαστικό έτος.

Την ίδια απορία προκαλεί επίσης και το ότι, δεν έχουν καλυφτεί τα κενά στις θέσεις των Αντιπροέδρων ΑΠ, με αποτέλεσμα σε δύο ποινικά τμήματα του ΑΠ, να τους αναπληρώνουν Αντιπρόεδροι από τα άλλα τμήματα, γεγονός, που προκαλεί σειρά ερωτηματικών, για το τι επιδιώκει η κυβέρνηση, που δεν συγκροτεί το υπουργικό συμβούλιο, για τα κενά στη Δικαιοσύνη;

ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ DANSKE BANK: ΤΑ 200 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΠΤΕΣ ΡΟΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Βουλιάζει η μετοχή.



Την παραίτηση του υπέβαλε ο CEO της Danske Bank, Thomas Borgen, την Τετάρτη, εν μέσω σκανδάλου για ξέπλυμα χρήματος, το οποίο περιλαμβάνει ροή 200 δισ. ευρώ μέσω του τμήματος της Εσθονίας, το χρονικό διάστημα μεταξύ 2007 και 2015. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων είναι ύποπτο, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Είναι σαφές ότι η Danske Bank δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην ευθύνη της, στην περίπτωση της πιθανής νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην Εσθονία. Λυπάμαι βαθύτατα γι’ αυτό», δήλωσε ο Borgen σε μια ανακοίνωση, που αναφέρει λεπτομερώς τις αδυναμίες συμμόρφωσης, επικοινωνίας και ελέγχων.

Οι ρυθμιστικές αρχές και η χρηματοοικονομική κοινότητα θα εξετάσουν λεπτομερώς την έκθεση της Danske Bank, η οποία έρχεται μετά και τις πρόσφατες εκκλήσεις από τις Βρυξέλλες για μία νέα αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την εξάλειψη του οικονομικού εγκλήματος, μετά από σειρά σκανδάλων που περιλαμβάνουν ελέγχους κατά ξεπλύματος χρήματος.

ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΕΣΒΟΥ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/08/53.html



Δικάζονται, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βορείου Αιγαίου, 12 στελέχη, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, υπάλληλοι και δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου, η οποία έχει τεθεί υπό εκκαθάριση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για την πρωτόδικη εκδίκαση μιας υπόθεσης που έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές και αφορά την πρώτη μεγάλη δικογραφία του σκανδάλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου. Μια υπόθεση που ζημίωσε την τράπεζα με πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: 73 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 40ΗΜΕΡΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Σε έναν από τους βασικούς «πρωταγωνιστές» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών του φθινοπώρου αναδεικνύεται ο ξενοδοχειακός κλάδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στους σχετικούς πίνακες, οι πλειστηριασμοί που αφορούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται, αποκλειστικά ή εν μέρει, στον ξενοδοχειακό κλάδο φθάνουν τους 101, από τους οποίους 73 έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες 40 μέρες (μέχρι 31 Οκτωβρίου).

Όπως προκύπτει από την αναγωγή των σχετικών στοιχείων, οι πλειστηριασμοί αφορούν συνολικά 41 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι οποίες πρόκειται να βγουν στο σφυρί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018. Η αναφορά γίνεται με βάση τους πλειστηριασμούς που είχαν αναρτηθεί μέχρι 18 Σεπτεμβρίου 2018 ενώ οι σχετικοί πίνακες επικαιροποιούνται διαρκώς.

Το μπαράζ πλειστηριασμών που αφορούν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, παρά τη νέα φετινή αύξηση μεγεθών του ελληνικού τουρισμού, αποτυπώνει -σύμφωνα με παράγοντες του χώρου- τις ραγδαίες ανακατατάξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ ΚΟΒΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ & ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ !!!



Το Legalnews24.gr δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα το σκεπτικό της απόφασης 691/2018 του Αρείου Πάγου με την οποία λύνεται το θέμα του ποιός δικηγόρος - ο υπογράφων ή ο καταθέτων -είναι υπόχρεος στην έκδοση γραμματίου καταβολής. 

Το σκεπτικό της απόφασης (Γ΄πολ.) αναφέρει τα εξής:
"Κατά το άρθρο 61 παρ. 4 του ν. 4194/2013 "Περί του Κώδικα των Δικηγόρων", ο δικηγόρος για την κατάθεση κάθε είδους ενδίκων βοηθημάτων ή ενδίκων μέσων, καθώς και για την παράστασή του ενώπιον των δικαστηρίων, δικαστών και για κάθε στάδιο της δίκης οφείλει, στο πλαίσιο της υποχρέωσης προκαταβολής της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, να καταθέτει το σχετικό γραμμάτιο καταβολής, αλλιώς η σχετική διαδικαστική πράξη είναι απαράδεκτη.

Από τη διάταξη αυτή σαφώς προκύπτει ότι αμοιβής δικαιούται και επομένως υπόχρεος στην έκδοση γραμματίου καταβολής είναι ο δικηγόρος που συνέταξε και υπογράφει το δικόγραφο του ένδικου μέσου και όχι ο δικηγόρος που κατ’ εξουσιοδότηση του πρώτου ενεργεί την πράξη κατάθεσης του δικογράφου στη γραμματεία του οίκείου δικαστηρίου, αφού ο δεύτερος επιτελεί στην ουσία εργασία αντίστοιχης εκείνης του αγγέλου, περιοριζόμενος στην corpore εγχείριση του δικογράφου, για την οποία δεν προβλέπεται ιδιαίτερη αμοιβή από τα άρθρα 63 επ. και του παραρτήματος 1 του ν. 4194/2013, όπως ήδη ισχύει, σύμφωνα με τα οποία το δικαίωμα του δικηγόρου για τη λήψη αμοιβής ολοκληρώνεται με την υπογραφή του δικογράφου που ο ίδιος συνέταξε.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ & ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΕ 20.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ !!!



Τι γράφει το enikonomia.gr :

Στο στόχαστρο των τραπεζών μπαίνουν εφεξής οι οφειλέτες που έχουν προσφύγει στον Νόμο Κατσέλη και οι οποίοι αρνήθηκαν ως τα τέλη της περασμένης εβδομάδας την άρση του τραπεζικού τους απορρήτου. Η ημερομηνία έως την οποία οι οφειλέτες μπορούσαν να δηλώσουν ότι δεν δέχονται να αρθεί το τραπεζικό τους απόρρητο έληξε στις 15 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτοί που έκαναν χρήση αυτής της δυνατότητας προσεγγίζουν τις 20.000.

Αντιθέτως για όσους δεν εναντιώθηκαν στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτου, οι τράπεζες έχουν πλέον πρόσβαση στους λογαριασμούς τους. Το άνοιγμα των λογαριασμών δεν θα αφορά μόνο στις καταθέσεις που έχουν εκείνη την ημερομηνία, αλλά θα αφορά σε όλη την πενταετία σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί ποιοι εξ αυτών είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές και ποιοι έχουν φροντίσει να αποκρύψουν εισοδήματα την εν λόγω περίοδο.

ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ BAIL-IN ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!!

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Οι καταθέσεις στην Κύπρο δεν κουρεύτηκαν λόγω κόκκινων δανείων !!!



Ένα σαφές πλαίσιο για το τι έφταιξε και φτάσαμε στο bail-in και το κούρεμα των καταθέσεων το 2013 και ένα «καυτό» παρασκήνιο για το τι έγινε στα δύο κρίσιμα Eurogroup του δραματικού Μάρτη –με την ευθύνη για την πρόταση για «κούρεμα» των καταθέσεων για ποσά κάτω των 100.000 ευρώ να αποδίδεται ευθέως στην κυβέρνηση Αναστασιάδη– παραθέτει ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στο βιβλίο του για τα όσα έζησε ως επικεφαλής του άτυπου οργάνου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Στην Κύπρο είναι αφιερωμένο το πέμπτη κεφάλαιο του βιβλίου του Γερούν Ντάισελμπλουμ, του οποίου βασικά σημεία δημοσιεύει σήμερα ο «Πολίτης». Όπως αναφέρει αρκετά από αυτά τα σημεία αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ αν και ευγενικός στις περιγραφές του, «σφάζει με το γάντι» τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, χρεώνοντάς στην Κύπρο τις αποφάσεις του πρώτου Eurogroup για την επιβολή εφάπαξ εισφοράς σε όλες τις καταθέσεις, αλλά και την απόσταση που κράτησε στη συνέχεια από εκείνη την απόφαση, ενώ αφήνει και υπονοούμενα για τις σχέσεις του με τη Ρωσία.


ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ !!!

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «...πριν τελειώσει η χρονιά, θα δούμε μέτρα για εκείνους που δεν μπορούν να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ή δεν μπορούν να γίνουν δεκτές οι περιπτώσεις τους στο σύστημα του εξωδικαστικού...»


«Το κεντρικό θέμα είναι η υπερχρέωση οφειλετών, λόγω των πολύ υψηλών εισφορών που υπήρχαν» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5.

«Έχουμε ήδη φτιάξει την πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, εντάξαμε και τα χρέη που δημιουργήθηκαν το 2017, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι αρκετά αυτά τα μέτρα. Παρεμβαίνουν οι τράπεζες και άλλοι παράγοντες, που παρεμποδίζουν μία άμεση και εύλογη λύση για τους οφειλέτες» ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

(ΒΙΝΤΕΟ) Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΝΔ & ΠΑΣΟΚ !!!

ΕΤΣΙ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΣΟΚ & ΝΔ
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/11/blog-post_257.html

Μετά την πρόσφατη τηλεοπτική, αναλυτική ενημέρωση, σχετικά με την δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων, από τον αρμοδιότερο όλων, τον διορισθέντα ειδικό πραγματογνώμονα, καθηγητή Τραπεζικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κο Γεράσιμο Σαπουντζόγλου, αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι για τον αγώνα που δώσαμε, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα Υπέρβαση, προκειμένου η δικογραφία να βγει από το αρχείο και να παραπεμφθούν επιτέλους στην δικαιοσύνη οι τραπεζίτες και οι κομματικοί διευθυντές που, με το κόλπο των κομματικών θαλασσοδανείων, έκλεψαν κυριολεκτικά από το τραπεζικό σύστημα περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ.



Πράγματι, ο κος Σαπουντζόγλου, την προηγούμενη Παρασκευή, στην ΕΡΤ και στην εκπομπή 2η ΜΑΤΙΑ, ερωτώμενος ειδικά από την έγκριτη δημοσιογράφο κα Κατερίνα Ακριβοπούλου, ανέλυσε στην πράξη το σκεπτικό και την βάση του κατηγορητηρίου, με το οποίο παραπέμπονται στην δικαιοσύνη τα 50 τραπεζικά στελέχη της ΑΤΕ και της Εθνικής Τράπεζας, μαζί με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΕ ΤΟΝ Κο ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΣΑΠΟΥΝΤΖΟΓΛΟΥ:
https://webtv.ert.gr/ert1/devteri-matia/14sep2018-deyteri-matia/

Από την ανωτέρω ανάλυση του κου Σαπουντζόγλου επιβεβαιώθηκε με τον πανηγυρικότερο τρόπο το περιεγχόμενο της από 11/03/2016 μηνυτήριας αναφοράς Νικολόπουλου και των επ’ αυτής καταθέσεων των μαρτύρων κκ Κυριάκου Τόμπρα και Λεωνίδα Στάμου, με την οποία ζητούσαμε να βγεί από το αρχείο η δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων, επειδή, οι περιπτώσεις των τραπεζικών χρηματοδοτήσεων στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, δεν εμπίπτουν στην ασυλία της από 04/04/2013 τροπολογίας με γενικό αριθμό 390 και ειδικό αριθμό 37 του Υπουργείου Ανάπτυξης, αφού προκύπτει αβίαστα ότι δεν συντρέχει η προϋπόθεση υπ’ αριθ. (β) αυτής, καθόσον δεν τηρήθηκαν σε καμία περίπτωση κατά τη χορήγησή τους οι σχετικές κανονιστικές πράξεις του κου Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΠΔΤΕ).

Ταυτόχρονα όμως, από την ανωτέρω μαρτυρία του κου Σαπουντζόγλου, επιβεβαιώθηκε με τον πανηγυρικότερο τρόπο και το δεύτερο σημείο της από 11/03/2016 μηνυτήριας αναφοράς Νικολόπουλου, σχετικά με τις ευθύνες της Τράπεζας της Ελλάδος και των δυο επιθεωρητών της που, πλέον, αποδεικνύεται με τον πανηγυρικότερο τρόπο, ότι, ψευδομαρτύρησαν ενώπιον των αρμοδίων εισαγγελέων, εκτελώντας οδηγίες «δικαστικής προστασίας» των εμπλεκομένων τραπεζικών στελεχών και κομματικών διευθυντών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Ειδικότερα, ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, επεσήμανε τα εξής:

(BINTEO) ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΤΠΕΙ ΠΩΣ ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΕΛΙΑΤΣΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ 10/09/2017
Οι τράπεζες, εκτός από τους δανειολήπτες, κλέβουν και το δημόσιο, με τις παράνομες και καταχρηστικές χρεώσεις στα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, που στο τέλος πληρώνει τα πάντα όλα, χωρίς ποτέ να ελέγξει την κίνηση και τα υπόλοιπα των αντίστοιχων λογαριασμών !!! 

SSL Certificates