.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 10/07/2022 !!!

 ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η Νο1 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ «ΚΟΒΕΙ» ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ !!!

 



Σε μία απόφαση που αφορά εκατομμύρια ενοικιαστές ακινήτων στη Γερμανία προχώρησε η Vonovia, η μεγαλύτερη εταιρεία εκμετάλλευσης κατοικιών στη χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Reuters, η Vonovia θα μειώσει τη θέρμανση στη διάρκεια της νύχτας για τους ενοικιαστές της σε πολλά από τα διαμερίσματα που διαχειρίζεται, την ώρα που η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προετοιμάζεται για την πιθανότητα μίας κρίσης φυσικού αερίου.

Η εταιρεία, με περίπου 490.000 διαμερίσματα σε πολλές γερμανικές πόλεις και η οποία συνεργάζεται με διάφορους προμηθευτές ενέργειας για τη θέρμανση των κατοικιών, θα ρυθμιστεί η θέρμανση κατά τέτοιον τρόπο, ώστε τη νύχτα η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 17 βαθμούς από τις 23.00 μέχρι τις 06.00 το πρωί, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της.

Οι ένοικοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη θέρμανση τους κανονικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και τις απογευματινές ώρες και το «δελτίο» δεν θα επηρεάσει την παροχή ζεστού νερού.

Πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο

Το μειωμένο πρόγραμμα θέρμανσης θα εφαρμοστεί σταδιακά τους επόμενους μήνες και θα τεθεί πλήρως σε ισχύ από τις αρχές του φθινοπώρου.

Το μέτρο στοχεύει στην εξοικονόμηση έως και 8% της κατανάλωσης φυσικού αερίου, ανέφερε η εταιρεία.

Οι ενοικιαστές πληρώνουν ένα σταθερό μηνιαίο ποσό για θέρμανση βάσει ετήσιας εκτίμησης. Στο τέλος κάθε έτους, οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν επιπλέον χρήματα από τους ενοικιαστές ή να προχωρήσουν σε επιστροφές χρημάτων, ανάλογα με την πραγματική κατανάλωση και το κόστος ενέργειας. Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί θέρμανσης που καλούνται να πληρώσουν οι Γερμανοί πολίτες είναι ενδεικτικοί του ράλι του ενεργειακού κόστους αλλά και των ενεργειακών ελλείψεων στη χώρα. Η ανεξέλεγκτη άνοδος στις τιμές ενδεχομένως να σημαίνει ότι οι ενοικιαστές των εν λόγω κατοικιών θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα πιο ακριβούς λογαριασμούς στις αρχές του επόμενου έτους.

ΣΟΚ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 800.000 ΝΕΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΟΛΙΣ ΜΗΝΑ !!!

 




Περισσότεροι από 800.000 είναι οι νέοι οφειλέτες με χρέη στο Δημόσιο μέσα σε ένα μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι οφειλέτες του Δημοσίου έφθασαν τα 4.744.758 τον Μάιο από 3.944.665 που ήταν τον Απρίλιο. Και οι ίδιες οι Αρχές έχουν προβληματιστεί από την εντυπωσιακή αύξηση των οφειλετών και αναζητούν τις αιτίες του φαινομένου.

Και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αυτό το νούμερο, καθώς τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν τον Μάιο δεν παρουσιάζουν σημαντική αύξηση που να δικαιολογεί μια τέτοια εξέλιξη.

Χρέη 4,037 δισ. στο 5μηνο

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το πρώτο πεντάμηνο του έτους δείχνουν ότι τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη έφθασαν σε 4,037 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 3,733 δισ. ευρώ αφορούν φόρους που έμειναν απλήρωτοι στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2022.

Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία έχουν ανέλθει σε 112,537 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 25,482 δισ. ευρώ είναι ανεπίδεκτα είσπραξης, με αποτέλεσμα το καθαρό χρέος να διαμορφώνεται σε 87,056 δισ. ευρώ.

Οι οφειλέτες με χρέη προς το Δημόσιο έφθασαν τα 4.744.758 τον Μάιο από 3.944.665 που ήταν τον Απρίλιο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 500.000€ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ STOIXIMAN !!!

 



Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο 500.000 ευρώ στον ΟΠΑΠ διότι γνωστοποίησε εκπρόθεσμα την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της Kaizen Gaming International Ltd (STOIXIMAN), η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Ανώνυμη Εταιρεία (ΟΠΑΠ Α.Ε.) δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τον φάκελο εξαγοράς της Kaizen Gaming International Ltd και η Ε.Α. κρίνει ότι το σχετικό Έντυπο Γνωστοποίησης θα έπρεπε να είχε υποβληθεί στην Υπηρεσία το αργότερο έως τις 18 Μαΐου 2020. Αντ’ αυτού, η συγκέντρωση γνωστοποιήθηκε εκπρόθεσμα στην Υπηρεσία στις 18 Δεκεμβρίου 2020, ήτοι εντός διακοσίων σαράντα πέντε (245) ημερών από τη σύναψη της Συμφωνίας-Πλαίσιο και υπερβαίνοντας κατά διακόσιες δεκατέσσερις (214) ημέρες την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης γνωστοποίησης.

Η ΕΑ με ομόφωνη απόφαση της κρίνει ότι ως προς τη σοβαρότητα της εν λόγω παράβασης και σε σχέση με την επιμέτρηση προστίμου, θα πρέπει καταρχάς να σημειωθεί ότι η γνωστοποιούσα είναι μια πολύ σημαντική επιχείρηση για τα ελληνικά δεδομένα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, η ισχύς της στις περισσότερες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται είναι πολύ μεγάλη, δεδομένου ότι κατέχει σε πλείστες αγορές υπερδεσπόζουσα θέση, ενώ και η STOIXIMAN BUSINESS έχει επίσης σημαντική οικονομική ισχύ και εδραιωμένη (πρώτη) θέση στην οριζοντίως επηρεαζόμενη σχετική αγορά του διαδικτυακού αθλητικού στοιχήματος.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ AIRBNB !!!

 





Υποχρεωμένη να παρέχει πληροφορίες στις φορολογικές αρχές για τις συμβάσεις βραχυπρόθεσμης μίσθωσης στις οποίες μεσολαβεί όπως και να παρακρατεί φόρο για λογαριασμό τους είναι η Airbnb σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Airbnb έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια σε αντιπαράθεση με τις Αρχές αρκετών χωρών της Ε.Ε., υποστηρίζοντας ότι η φορολογία και άλλες απαιτήσεις τους παραβιάζουν την αρχή της Ε.Ε. για την ελευθερία παροχής υπηρεσιών στο μπλοκ των 27 χωρών.

Η υπόθεση για την οποία ο γενικός εισαγγελέας Maciej Szpunar δημοσιοποίησε χθες την πρότασή του αφορά ιταλικό νόμο του 2017 που απαιτεί από την Airbnb και τις άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυπρόθεσμης μίσθωσης ακινήτων την παροχή πληροφοριών για τα συμβόλαια ενοικίασης, παρακράτηση του σχετικού φόρου 21% επί του ενοικίου και καταβολή του στις φορολογικές αρχές. Η αμερικανική εταιρεία προσέφυγε κατά του νόμου στο ιταλικό Συμβούλιο της Επικρατείας και αυτό με τη σειρά του ζήτησε οδηγίες από το Δικαστήριο της Ε.Ε. με έδρα το Λουξεμβούργο.

Ο γενικός εισαγγελέας του ευρωπαϊκού δικαστηρίου -η γνώμη του οποίου δεν είναι δεσμευτική αλλά στις 4 από τις 5 υποθέσεις που εκδικάζονται υιοθετείται από το δικαστήριο- υποστήριξε τον ιταλικό νόμο. «Το άρθρο 56 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών δεν αποκλείει την υποχρέωση συλλογής και διαβίβασης πληροφοριών ή παρακράτησης φόρου» υπογράμμισε.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΙΕΣ: ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ !!!

 



Τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε σπίτι ζευγαριού ηλικιωμένων με σοβαρά προβλήματα υγείας στα Άνω Λιόσια, για το ποσό των 700 ευρώ από ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρισμού καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα κατά της Ακριβείας του Δήμου Φυλής.

Σημειώνει πως «η εταιρεία ήταν ενήμερη για την ολιγοήμερη αδυναμία έγκαιρης πληρωμής. Σήμερα έχει ήδη αποπληρωθεί πάνω από το 50% της οφειλής και το ρεύμα εξακολουθεί να είναι κομμένο».

Η Επιτροπή καταγγέλλει πως «το παραπάνω γεγονός δεν είναι το μοναδικό. Απειλές για διακοπή ηλεκτροδότησης έχουν υπάρξει και σε άλλα νοικοκυριά της περιοχής και δείχνει χαρακτηριστικά ότι η ανάπτυξη και η τεράστια κερδοφορία των ομίλων στον κλάδο της Ενέργειας χτίζεται πάνω στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών. Αποτελεί πρόκληση από τη μία ο πακτωλός επιδοτήσεων από την κυβέρνηση προς τους εγχώριους ενεργειακούς ομίλους και από την άλλη οι χιλιάδες διακοπές ρεύματος σε ανέργους και φτωχές λαϊκές οικογένειες».

ΧΡΕΗ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ: ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η «ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ» ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ-ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ !!!

 



Τα στοιχεία για την πορεία αποπληρωμής των οφειλών ασφαλιστικών εισφορών που είχαν ενταχθεί σε προγράμματα δόσεων και έχουν βεβαιωθεί από το ΚΕΑΟ παρουσίασε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Παναγιώτης Τσακλόγλου στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 1ης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου έτους 2022 του ΚΕΑΟ:
  • Οι ενεργές ρυθμίσεις στην πάγια ρύθμιση (12 δόσεις) του ν. 4152/2013 κατά το 1ο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2021, αυξήθηκαν κατά 109,21% και το ρυθμισμένο ποσό κατά 56,43%, συνολικού ποσού 457 εκατ. ευρώ. Το ύψος των ήδη ολοκληρωμένων ρυθμίσεων ανέρχεται σε ποσό 850 εκατ. ευρώ, ενώ των απωλεσθεισών ρυθμίσεων ανέρχεται σε περίπου 7 δισ. ευρώ.
  • Οι ενεργές ρυθμίσεις στην ρύθμιση των 72 δόσεων του ν.4756/2021 κατά το 1ο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2021, αυξήθηκαν κατά 441,33% και το ρυθμισμένο ποσό κατά 1.511,35%, το οποίο ανέρχεται συνολικά σε 680 εκατ. ευρώ.
  • Οι απωλεσθείσες ρυθμίσεις στην ρύθμιση των 120 δόσεων του ν.4611/2019 κατά το 1ο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2021 αυξήθηκαν κατά 162,44% και το ρυθμισμένο ποσό αυτών κατά 91,60%. Συνολικά οι ενεργές ρυθμίσεις ανέρχονται σε 2,5 δισ. ευρώ, ενώ έχουν ολοκληρωθεί ήδη ρυθμίσεις συνολικού ποσού 467 εκατ. ευρώ και έχουν απωλεσθεί ρυθμίσεις συνολικού ύψους 2,4 δισ. ευρώ.

ΚΕΑΟ: Τα στοιχεία για τις εισπράξεις

Ο ΔΣΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ 20 ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΓΙΑ "ΤΗΛΕΔΙΚΕΣ" !!!

 


Από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ξεκίνησαν πανελλαδικές πειθαρχικές διώξεις κατά των δικηγόρων που συμμετέχουν στα "παράθυρα" των τηλεοπτικών καναλιών και διεξάγουν "τηλεδίκες" επί εκκρεμών υποθέσεων που απασχολούν έντονα τους πολίτες.

Ήδη, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, έχει εκφράσει "τη ρητή και κατηγορηματική αντίθεσή της σε όποιες αντιδεοντολογικές συμπεριφορές" δικηγόρων που εμφανίζονται στα τηλεοπτικά "παράθυρα".

Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήσης Κωνσταντίνου, επιλήφθηκε αυτεπάγγελτα του θέματος και άσκησε πανελλαδικά πειθαρχικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου (in rem), οι οποίοι τα δύο τελευταία χρόνια εμφανίζονται στα τηλεοπτικά "παράθυρα" και εκπομπές επί εκκρεμών υποθέσεων. Εκτιμάται ότι οι ελεγχόμενοι θα είναι περίπου 20 δικηγόροι.

Οι πειθαρχικές διώξεις δεν είναι προσωποποιημένες, αλλά ο αρμόδιος εισηγητής που θα οριστεί θα εξατομικεύσει ποια άρθρα του Κώδικα Δικηγόρων έχουν παραβιαστεί κατά περίπτωση από τους ελεγχόμενους πειθαρχικά δικηγόρους.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ, ΕΝΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΔΡΟΜΟΣ !!!


 

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΥΠΗΤΕΡΗΣ !!!

 


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΟΝΙΑ !!!

 


ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΥΣΗΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ...ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 


Τι μεταδίδει το news247.gr


Στα θετικά που έχουν συντελεστεί στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα τα τελευταία χρόνια όπως η τεράστια μείωση των κόκκινων δανείων και η αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας αλλά και στις προκλήσεις όπως η κεφαλαιακή επάρκεια, πιθανό νέο κύμα κόκκινων δανείων αλλά και το ζήτημα των υπερχρεωμένων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που πρέπει να διευθετηθεί καθώς υπονομεύουν την ανάπτυξη, αναφέρθηκαν διεξοδικά οι επικεφαλής των αποστολών των θεσμών στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Economist.

H επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζούλια Λεντβάι, αναφέρθηκε στη μείωση του ποσοστού των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών κοντά στο 10%, χαρακτηρίζοντας την τεράστιο βήμα, ενώ αναφέρθηκε και στην αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας τους.

Προκλήσεις

Σημείωσε ότι οι προκλήσεις είναι επίσης μεγάλες αναφορικά με τη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού και των κεφαλαίων των τραπεζών καθώς και της κερδοφορίας τους.

Η θετική εικόνα, είπε, θα έχει συνέχεια, εφόσον συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στην απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα. Στάθηκε ιδιαίτερα σε μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, οι οποίες αφορούν και στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στις Αρχές για το σχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε εξαιρετικό.

Αναφέρθηκε στα δάνεια 12,5 δισ. ευρώ που θα δοθούν στην αγορά μέσω των τραπεζών, στην παροχή κινήτρων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) για να ανέβουν επίπεδο, στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, την ψηφιοποίηση και την πράσινη μετάβαση.

ΚΑΥΣΙΜΑ: ΑΝΘΟΥΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑ !!!

 


Η έξαρση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στα υγρά καύσιμα (αλλά και σε άλλους τομείς όπως τα αλκοολούχα ποτά) βρίσκονται στο επίκεντρο του ελεγκτικού μηχανισμού και ήδη σε καθημερινή βάση διενεργούνται δεκάδες έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων αλλά και σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των δράσεων για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου και της αθέμιτης κερδοφορίας στην αγορά των καυσίμων, πραγματοποιήθηκε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, όπου μεταξύ άλλων αποφασίσθηκε η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών, όπως η εξομοίωση των συντελεστών ΕΦΚ του βιομηχανικού υγραερίου με το υγραέριο λοιπών χρήσεων, η υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για όλες τις συναλλαγές αγαθών που υπόκεινται σε ΕΦΚ και η γνωστοποίηση παραλαβής από άλλα κράτη-μέλη ή το εσωτερικό της χώρας διαλυτών και άλλων προϊόντων νέου τύπου που χρησιμοποιούνται στη νοθεία των καυσίμων.



Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών και των εμπλεκομένων υπηρεσιών, η επιχειρησιακή δράση για τη δίωξη του λαθρεμπορίου στηρίζεται σε δύο άξονες: πρώτον, στη δίωξη εγκληματικών οργανώσεων, και δεύτερον, στον έλεγχο της παραβατικότητας και στην αύξηση της συμμόρφωσης. Συγκεκριμένα:

Η MICROSOFT ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ !!!

 


Έρευνα για την εξαγορά της εταιρείας videogames Activision Blizzard από τη Microsoft ξεκίνησε η εποπτική αρχή ανταγωνισμού της Βρετανίας, βάζοντας στο μικροσκόπιο μια συμφωνία-μαμούθ, ύψους 68,7 δισ. δολαρίων, η οποία ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο.

Το γεγονός σηματοδοτεί μία από τις πρώτες έρευνες από το φορέα επιβολής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της χώρας. Η εξαγορά αναμένεται να έχει τεράστιες συνέπειες για τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών αξίας 190 δισ. δολαρίων, παραχωρώντας στη Microsoft τον έλεγχο απίστευτα προσοδοφόρων franchises, συμπεριλαμβανομένων των Call of Duty, Candy Crush και Warcraft.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!

 


Ελλείψεις περισσότερων από 400 φαρμακευτικών σκευασμάτων παρατηρούνται στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης με συνέπεια εκατοντάδες πολίτες να περιμένουν έως και 30 ημέρες μέχρι να βρεθεί το φάρμακο που χρειάζονται για τη θεραπεία τους. Τα παραπάνω προκύπτουν από με στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

Πρόκειται κυρίως για φάρμακα για την καρδιά, τον σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, το αναπνευστικό, τη νόσο Πάρκινσον, αλλά και αντιπυρετικά, αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη, αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά και γαστρεντερολογικά . Σύμφωνα με τον τον ΦΣΘ οι φαρμακοποιοί για τους εξυπηρετήσουν τους πολίτες αναζητούν φάρμακα από φαρμακείο σε φαρμακείο εντός του νομού Θεσσαλονίκης είτε και σε άλλους νομούς, από τον Έβρο έως και την Κρήτη.

Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, καθώς λόγω του καλοκαιριού, οι εταιρείες κλείνουν για διακοπές, αλλά τα αποθέματα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες.

Χρόνιο πρόβλημα οι ελλείψεις φαρμάκων

«Οι ελλείψεις φαρμάκων είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο όχι μόνο δεν λύνεται, αλλά επιδεινώνεται ταλαιπωρώντας τους φαρμακοποιούς και θέτοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς. Πλέον σπάνια μία συνταγή μπορεί να εκτελεστεί πλήρως, αφού σχεδόν πάντα λείπει τουλάχιστον ένα σκεύασμα από όσα αναγράφονται σε αυτήν. Κατά το διάστημα της αναμονής, πολλοί από τους ασθενείς κινδυνεύουν να μείνουν δίχως τη φαρμακευτική αγωγή τους, διότι για ένα φάρμακο που είναι σε έλλειψη, δεν υπάρχει πάντα κάποιο άλλο με το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί ή αναγκάζονται να επισκεφτούν εκ νέου το γιατρό τους για να την αλλάξουν», επισημαίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ" ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ "ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ" !!!


Γιάννης Γεωργακοπουλος : Αφού οι «Γαλάζιοι» υιοθέτησαν την πρόταση της «Υπέρβασης» για το Ιδιωτικό Χρέος, θα είμαι υποψήφιος μαζί τους στις επόμενες εκλογές. Οι «Γαλάζιοι», τολμώντας να υιοθετήσουν τις ιδρυτικές αρχές της «Υπέρβασης» για το Ιδιωτικό Χρέος, αποδεικνύουν στην πράξη ότι δεν έχουν δουλείες, εξαρτήσεις και διαμαρτυρημένα πολιτικά γραμμάτια στο τραπεζικό σύστημα και τους δανειστές….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/09/blog-post_790.html


Ενισχύθηκε η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τον διακεκριμένο εκπαιδευτικό εμπειρογνώμονα της Ελλάδας για το ΥΠΑΙΘ στον Ο.Ο.Σ.Α., το Συμβούλιο της Ευρώπης, την UNESCO, την UNISEF, του πρωτοκόλλου για τα δικαιώματα του παιδιού,Γιάννη Γεωργακόπουλο.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ” ΓΑΛΑΖΙΑΣ” Πρωτοβουλίας καθηγητής Νίκος Βασιλειάδης με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνει την αποδοχή της συμμετοχής του κ.Ιωάννη Γεωργακόπουκου στην κοινή μας προσπάθεια για να πάει η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Η συστράτευση ενός ανθρώπου που άφησε το έντονο αποτύπωμά του επί δεκαετίες στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, διακονώντας ως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εμπειρογνώμονας της Ελλάδας για το Υ.ΠΑΙ.Θ στον Ο.Ο.Σ.Α., το Συμβούλιο της Ευρώπης, την UNESCO, την UNISEF, του πρωτοκόλλου για τα δικαιώματα του παιδιού, καθώς και ως εμπειρογνώμονας μέσω προγραμμάτων σε ξένες χώρες, για την επιμόρφωση αλλογενών – αλλοεθνών σε σεμινάρια εκπαιδευτικών στα μαθήματα των αρχαίων ελληνικών και της ελληνικής φιλοσοφίας, έγινε ασμένως δεκτή από την ομάδα πρωτοβουλίας.

Μετά ταύτα, υλοποιείται εξελικτικά και εν τοις πράγμασι η συνεργασία με το κίνημα ” ΥΠΕΡΒΑΣΗ”, καθώς ο κος Γεωργακόπουλος τυγχάνει ιδρυτικό της μέλος.

Καταληκτικά, όπως υπογράμμισε ο Ν.Βασιλειαδης «η Εθνική Παιδεία είναι βασικός πυλώνας για την Αναγέννηση του Ελληνισμού και η παρουσία και προτασιολογική παρέμβαση ενός ανθρώπου που θεράπευσε επαξίως στον σημαντικό και ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, αναδεικνύει, όπως και η συμβολική συμμετοχή του Λεωνίδα Στάμου, πως η “συνοδική” συμμετοχή και κατάθεση της επιστημοσύνης ενός εκάστου ικανών και άξιων πατριωτών στην κοινή μας προσπάθεια, λειτουργεί υπεραξιακά ατον ανιδιοτελή μας αγώνα να πάει η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΕΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ FUND !!!

 


Τι μεταδίδει το thetoc.gr

Με απόφαση που εξέδωσε την Πέμπτη το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου έγινε δεκτή η ανακοπή που άσκησε ο Ροδίτης ολυμπιονίκης της ποδηλασίας και μοντέλο Γιώργος Χειμωνέτος και ακυρώθηκαν η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης δικαστικής επιμελήτριας του Πρωτοδικείου Ρόδου, αλλά και η περίληψη κατασχετήριας έκθεσης ακίνητης περιουσίας της ιδίας δικαστικής επιμελήτριας με τις οποίες είχε βγει σε πλειστηριασμό από ισπανικό fund το σπίτι του στη Ρόδο.

"Είμαι πολύ ταλαιπωρημένος, ηθικά και οικονομικά, και περιμένω επιτέλους να δικαιωθώ από το δικαστήριο, έστω και ύστερα από εννιά χρόνια".

Με τα παραπάνω λόγια ο Γιώργος Χειμωνέτος είχε περιγράψει τα συναισθήματά του για τον γολγοθά που ανεβαίνει από το 2013, όταν έχασε το σπίτι του στη Ρόδο, σε πλειστηριασμό.

"Είχα πάρει ένα δάνειο από μια ισπανική τράπεζα, η οποία εξειδικευόταν στη χρηματοδότηση κατοικιών. Ομως, με τη γενικευμένη οικονομική κρίση που άρχισε το 2008, όπως πάρα πολύς κόσμος, έτσι κι εγώ, παρουσίασα αδυναμία ως προς την αποπληρωμή του, αφού κάποιες επιχειρηματικές δραστηριότητές μου δεν πήγαν καλά", αναφέρει ο Ελληνας πρωταθλητής ποδηλασίας και ολυμπιονίκης του 2004, πιάνοντας από την αρχή το νήμα μιας πραγματικά παράδοξης ιστορίας.

Ο κ. Χειμωνέτος εστράφη κατά του χρηματοοικονομικού ιδρύματος με την επωνυμία "UNION DE CREDITOS INMOBILIARIOS S.S. ESTABLECIMIENTO FINANCIERO DE CREDITO", που εδρεύει στην Μαδρίτη Ισπανίας, νόμιμα εκπροσωπούμενου από την ανώνυμη εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις με την επωνυμία "UCI GREECE CREDIT AND LOAN MANAGEMENT SERVICES", που εδρεύει στην Αθήνα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΟΚ: ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΑΝΩ ΤΟΥ 12% ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Η ΕΛΣΤΑΤ !!!

 



Νέο ιστορικό ρεκόρ τριών δεκαετιών αναμένεται να σπάσει ο πληθωρισμός που θα ανακοινώσει το μεσημέρι η ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούνιο, καθώς θα υπερβαίνει το 12%.

Το πρώτο δείγμα γραφής είναι δώσει προ ημερών η Eurostat εκτιμώντας ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα θα αγγίξει το 12%. Με δεδομένο ότι ο τρόπος υπολογισμού σε σχέση με την ΕΛΣΤΑΤ διαφέρει, το ποσοστό αύξησης του πληθωρισμού θα είναι αρκετά υψηλότερο.

Για έναν ακόμα μήνα, η ακρίβεια καθοδηγείται από την ανατιμήσεις κυρίως στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, στα καύσιμα και τα τρόφιμα.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ !!!

 




ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ...ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !!!

 



Πλούσιοι τραπεζίτες (που ζουν στη χλιδή, με βίλες, κότερα και στο απυρόβλητο) ρακένδυτοι μέτοχοι! Η επιστροφή των διεφθαρμένων και η ασυλία για παλιά και νέα εγκλήματα!


Δυστυχώς η χώρα αυτή δεν αλλάζει. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της κοινωνίας την τελευταία δεκαπενταετία τα διέπραξαν οι τραπεζίτες!

Όλα ανεξαιρέτως τα μνημόνια τα οποία εκλήθη να πληρώσει ο ελληνικός λαός και ο απλός φορολογούμενος πολίτης προκλήθηκαν από τις τράπεζες και κατευθύνθηκαν σε αυτές για να κλείσουν οι τρύπες που ακόμη είναι ανοιχτές!

Και το απίστευτο αποτέλεσμα μετά από όλα αυτά που συνέβησαν στη χώρα είναι:

1. Οι τραπεζίτες, κυρίως οι πρώην, όλοι αυτοί δηλαδή που διαχειρίστηκαν το πιστοληπτικό σύστημα της χώρας κατά την τελευταία 15ετία να είναι κροίσοι! Να ζουν στη χλιδή, διαθέτοντας τεράστιες περιουσίες, βίλες, κότερα, διαμερίσματα στο εξωτερικό, λογαριασμούς τραπεζικούς σε όλο τον κόσμο, επιχειρήσεις στις οποίες είναι μέτοχοι, κρυφά ή φανερά!!!

2. Παρά τα εγκλήματα που διέπραξαν, απάτες, απιστία, υπεξαιρέσεις και άλλα πολλά, μόνοι τους ή με συνενόχους διεφθαρμένους επιχειρηματίες που τίναζαν στον αέρα τους ομίλους τους βγάζοντας τα θαλασσοδάνεια στην Ελβετία και αλλού, παρέμειναν ατιμώρητοι.

3. Απέσπασαν ασυλία, όχι μόνο για τα παλαιά εγκλήματα που διέπραξαν, αλλά και για όσα διαπράξουν στο μέλλον. Οι κυβερνήσεις, δυστυχώς τους διασφάλισαν, να ξεπλυθούν στην Σιλωάμ των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και να επιστρέψουν αλώβητοι και καθαροί στην κοινωνία να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, μέσα από νέους ρόλους και καθήκοντα, ακόμη και κρατικούς!!!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΛΑΜΑ ΑΠΟ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 


Νέες φωτιές ανάβουν τα τιμολόγια ρεύματος τον Αύγουστο

Τιμές-σοκ στα τιμολόγια του ρεύματος θα δουν οι καταναλωτές από την 1η Αυγούστου. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι υπάρχουσες πληροφορίες από την αγορά, οι προμηθευτές αναμένεται να προσδιορίσουν ως τις 10 Ιουλίου τιμές προμήθειας που θα κυμαίνονται από 0,46 έως 0,50 ευρώ την κιλοβατώρα, ενσωματώνοντας στην ονομαστική χρέωση και τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής.

Αυτό σημαίνει ότι για να επιτευχθεί ο διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης, να απορροφηθεί το 85% των αυξήσεων μετά την αναστολή της Ρήτρας Αναπροσαρμογής, εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί το ποσό του 1-1,5 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση για τις επιδοτήσεις. Ποσό που δεν καλύπτεται επ’ ουδενί, όπως επισημαίνουν καλά ενημερωμένες πηγές, από τα έσοδα του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, συνεπώς, θα πρέπει να αναζητηθούν επιπλέον κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι τιμές προμήθειας θα αλλάζουν κάθε μήνα από τους προμηθευτές, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα. Θα βασίζονται στη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρισμού στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, για την οποία θα γίνεται πρόβλεψη δύο μήνες πριν, στη διακύμανση της τιμής του φυσικού αερίου στο TTF, αλλά και στην αβεβαιότητα που συνεπάγονται για την αγορά οι ανεξέλεγκτες κινήσεις Πούτιν.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ !!!

 


Παράταση της προσωρινής διαταγής, με την οποία είχε απαγορευθεί η διακοπή ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής της ΔΕΗ, αποφάσισε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Η παράταση ισχύει μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο η αίτηση αναστολής και η αγωγή για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, που έχουν καταθέσει καταναλωτικές οργανώσεις -ΙΝΚΑ, ΕΚΠΟΙΖΩ, Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος. Οι Ενώσεις ζητούσαν να κηρυχθεί παράνομος ο τρόπος εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής, που επιφέρει στα οικιακά τιμολόγια αύξηση του κόστους παραγωγής ρεύματος, το οποίο, λόγω της ενεργειακής κρίσης, έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Η προσωρινή διαταγή αφορά τους οικονομικά ασθενείς οικιακούς καταναλωτές, ηλικιωμένους που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος ηλικίας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν διαμένουν με άλλο πρόσωπο που δεν έχει συμπληρώσει το ίδιο όριο ηλικίας, πελάτες με σοβαρά προβλήματα υγείας ή σε απομακρυσμένες περιοχές.

Κατά τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, ανέφερε: «Εχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα, είχαμε προβλέψει το τσουνάμι από τον Δεκέμβριο του 2020 και μάλιστα είχαμε στείλει και επιστολή στον υπουργό Κώστα Χατζηδάκη. Μας έλεγαν ότι οι αυξήσεις είναι της τάξης 1 έως 2 ευρώ, ενώ είναι εκατοντάδες και το είχαμε προβλέψει αυτό. Με τον τρόπο που χειρίζεται η ελληνική αγορά την ενέργεια θα δημιουργήσει ένα καρτέλ και θα αυξηθούν οι τιμές. Όταν υπάρχουν μόνο τέσσερις παίκτες που διαμορφώνουν την τιμή, δεν ασχολούνται με τον καταναλωτή. Εξαπατήθηκα και εγώ, όταν μου είπε η ΔΕΗ ότι επιβάλλει τη ρήτρα αναπροσαρμογής η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Ήμουν ένας από αυτούς που είπα ότι η επιβολή είναι επιταγή της ΡΑΕ, ενώ αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα».

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η αρμόδια επιτροπή του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση της ΔΕΗ, με την οποία ζητούσε τη διενέργεια πιλοτικής δίκης για το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής, έτσι ώστε η απόφαση που εκδοθεί να αποτελεί πιλότο για όλες τις αγωγές που έχουν κατατεθεί στα δικαστήρια για το θέμα αυτό.

Ανακοίνωση

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία κάνει λόγο για νέα δικαστική δικαίωση των θέσεων της για το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής. Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια αναφέρει: «Με νέα κρίση του, υπό διαφορετική σύνθεση, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, έκρινε κατά πιθανολόγηση ότι η Ρήτρα Αναπροσαρμογής είναι άκυρη και αντίθετη στην κείμενη δικαιοταξία και διατήρησε την ισχύ της ήδη εκδοθείσας προσωρινής διαταγής, μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της ασκηθείσας συλλογικής αγωγής.

ΚΑΥΣΙΜΑ: ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ !!!

 


ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΕΙ !!!

 


ΡΕΚΟΡ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ Η...ΑΜΕΡΙΚΗ !!!

 


Η στήριξη της ηπείρου στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τελικά επιζήμια.

Γράφει η Emma Ashford*
Opinion/The New York Times

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ευρώπη, όπου οι συζητήσεις περί ενότητας κατέκλυσαν τον αέρα. Στη σύνοδο της Ομάδας των 7 (G7) στη Βαυαρία της Γερμανίας, οι ηγέτες συνεχάρησαν τους εαυτούς τους για τις αποφάσεις που έλαβαν τους τελευταίους μήνες και επανέλαβαν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία. Βρήκαν, μάλιστα, χρόνο για να βγάλουν ακόμη και την παραδοσιακή "οικογενειακή φωτογραφία”, μια συχνά αμήχανη στιγμή για τους ηγέτες του πλανήτη. Στη δε σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που ξεκίνησε την Τρίτη και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, είχαμε μια από τα ίδια.

Η τάση των ηγετών να αυτοσυγχαίρουν τους εαυτούς τους είναι σχετικά νέα. Μόλις πριν από τρία χρόνια, το ΝΑΤΟ -ξεφτιλισμένο από τις αποτυχημένες επεμβάσεις στη Λιβύη και το Ιράκ, εσωτερικά διχασμένο όσον αφορά το μέλλον του και λαβωμένο από τον χλευασμό του Ντόναλντ Τραμπ- κηρύχθηκε "εγκεφαλικά νεκρό” από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Τώρα η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Τέσσερις μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ ορθώνεται ως αναζωογονημένο ανάχωμα απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες σε όλη την ήπειρο, αποφασισμένοι να συνεργαστούν, μιλούν με αυτοπεποίθηση περί κοινού σκοπού.

Ωστόσο, παρ’ όλες τις συζητήσεις για την ευρωπαϊκή αποφασιστικότητα, οι τελευταίοι μήνες κατέδειξαν στην πραγματικότητα κάτι άλλο: την εξάρτηση της ηπείρου από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίλυση των προβλημάτων ασφαλείας της. Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Από πολλές απόψεις, αυτός είναι ο ρόλος που διαδραματίζει η Αμερική από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά, διασφαλίζοντας -ακόμη και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991- ότι η Ευρώπη λειτουργεί υπό την αμερικανική στρατιωτική ομπρέλα.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ: ΠΙΘΑΝΗ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΦΕΣΗ !!!

 



Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε ότι «έχουν πέσει σοβαρές σκιές» στις προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία από τον Απρίλιο και ότι η ίδια δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιθανή παγκόσμια ύφεση το επόμενο έτος, δεδομένων των αυξημένων κινδύνων.

Η Γκεοργκίεβα είπε στο πρακτορείο Reuters ότι εντός των επόμενων εβδομάδων το ΔΝΤ θα αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψή του για 3,6% ανάπτυξη το 2022. Αυτή θα είναι η τρίτη αναθεώρηση των προβλέψεων από τις αρχές του έτους. Πρόσθεσε ότι οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ εξετάζουν ακόμη τα νέα δεδομένα.

ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ: ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΟΙΚΙΑΖΑΝ ΧΡΥΣΑΦΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ !!!

 


Από το radar.gr

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν κάμποσα χρόνια, οι τράπεζες προσπαθούσαν να βρουν τρόπους για να δανειοδοτήσουν ή για να είμαι ακριβής, για να δικαιολογήσουν την χρηματοδότηση, του εμπορικού κέντρου Διογένης στη Λεωφόρο Συγγρού ιδιοκτησίας της οικογένειας Παπαθεοχάρη!

Και επειδή η κατάσταση ήταν σύνθετη και τα νούμερα μέσα από τις προσθαφαιρέσεις δεν βγαίνανε, επινόησαν ένα τέχνασμα το οποίο κατέστη διαχρονικό!!! Χρησιμοποιήθηκε τότε και χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα. Και προφανώς θα χρησιμοποιηθεί (κάτι πιάνουν οι κεραίες μου) στο άμεσο μέλλον! Ήδη κάτι κτίρια νοικιάστηκαν – «αγοράστηκαν» σε real estate project (ενώ δεν θα έπρεπε να είναι τέτοιο) σε τιμές δυσθεώρητες και παντελώς αδικαιολόγητα! Γιατί όταν φεύγεις από το …Μανχάταν για να εγκαταστάσεις στο Μπρούκλιν επειδή είναι – δήθεν- καλύτερα, κάτι τρέχει!

Τι έκαναν λοιπόν τότε οι τράπεζες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να βγουν τα νούμερα: πήγαν και νοίκιασαν χώρους στο εμπορικό κέντρο για τη λειτουργία καταστημάτων με υψηλά, αν δεν με απατά η μνήμη μου, ενοικιοστάσια! Με τιμή ανά τετραγωνικό πολύ υψηλότερη από τα συνήθη στην πέριξ αγορά με τη δικαιολογία του νέου εμπορικού, που θα προσελκύσει κόσμο και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στα επιχειρηματικά δρώμενα!

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΟΥ GREEN FAST LOAN ΤΗΣ EUROBANK ;;;

 



Κυρία… Ogilvy: Ψάχνω το επιτόκιο για το Green Fast Loan, αλλά δεν το βλέπω!

Από το 1voice.gr

Πολύ ωραία μας τα λέει η Ogilvy, για το νέο σποτ της τράπεζας:
“Όλοι μας πιστεύουμε σε έναν πιο πράσινο κόσμο. Γι’ αυτό και μέσα στην καθημερινότητά μας έχουμε πλέον υιοθετήσει αρκετές «πράσινες» συνήθειες. Μήπως όμως έχουμε συνηθίσει και πράγματα που δεν φροντίζουν το μέλλον του πλανήτη; Για το νέο Green Fast Loan της Eurobank κάναμε «άλλη μια διαφήμιση για το περιβάλλον»… με όλα όσα θα περιμέναμε να δούμε σε μια επικοινωνία για το περιβάλλον: ανεμογεννήτριες, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επαναχρησιμοποιούμενα καλαμάκια. Όμως, αυτά το κοινό έχει συνηθίσει να τα βλέπει. Και, παρότι μπορεί να είναι ευαισθητοποιημένο, ίσως να μη δίνει και πολλή σημασία. Το ίδιο, ωστόσο, δεν συμβαίνει και με τις παλιές, ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι μας; Με τον τρόπο αυτό, η επικοινωνία στρέφει την προσοχή μας σε κάτι που έως τώρα πιθανώς να μην είχαμε παρατηρήσει και η Eurobank με τη σειρά της δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να αντικαταστήσει τις ενεργοβόρες οικιακές συσκευές, μέσα από ένα νέο προσωπικό δάνειο”.

Αλλά, όταν το προϊόν που διαφημίζεις είναι δάνειο, δεν πρέπει κάπου να φαίνεται και το… επιτόκιο; Ή μήπως όχι;

ΑΡΙΑΔΝΗ ΝΟΥΚΑ: Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ !!!

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ EDF !!!

 



Η Γαλλική "ΔΕΗ" θα κρατικοποιηθεί πλήρως...δήλωσε η πρωθυπουργός της Γαλλίας


Η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να κρατικοποιήσει πλήρως την Électricité de France S.A., κοινώς γνωστή ως EDF , ανακοίνωσε την Τετάρτη η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπόρν...

«Σας επιβεβαιώνω σήμερα ότι το κράτος σκοπεύει να ελέγχει το 100% του κεφαλαίου της EDF», είπε η Μπόρν.

«Πρέπει να έχουμε τον πλήρη έλεγχο της παραγωγής και της απόδοσής της ηλεκτρικής ενέργειας», είπε η Μπόρν στην πρώτη της σημαντική ομιλία στο γαλλικό κοινοβούλιο. «Πρέπει να διασφαλίσουμε την κυριαρχία μας απέναντι στις συνέπειες του πολέμου (στην Ουκρανία) και στις κολοσσιαίες προκλήσεις που έρχονται. … Γι’ αυτό σας επιβεβαιώνω την πρόθεση του κράτους να κατέχει το 100% του κεφαλαίου της EDF.”

Δ.ΧΙΟΝΗΣ: ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ !!!

 



«Όταν ο πληθωρισμός αρχίζει να εξελίσσεται στην ελληνική οικονομία δεν σταματάει εύκολα» τόνισε στον RealFm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή ο Καθηγητής Οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Διονύσης Χιόνης.

«Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μια μακροημέρευση του πληθωριστικού φαινομένου στην ελληνική οικονομία εννοώντας και το 2022 και το 2023 και μάλιστα σε τέτοια επίπεδα» υποστήριξε ο κ. Χιόνης και πρόσθεσε:

«Μας διαφεύγει ότι η αύξηση των τιμών δεν έχει ακόμα ενσωματωθεί στις διεκδικήσεις των τιμών και των μισθών σε συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Αυτό θα συμβεί από Σεπτέμβριο και μετά. Θα φτάσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι να ζητούν κάποια αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης. Αυτό σημαίνει ότι εισερχόμαστε σε ένα σπιράλ σαν αποτέλεσμα αύξησης τιμών – αύξησης μισθών».

Ο κ. Χιόνης αναρωτήθηκε «τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι και να μειωθεί ο πληθωρισμός θα μειωθούν οι τιμές σε ενέργεια και τρόφιμα; Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το κακό σενάριο γιατί η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο. Έχει ένα εξωτερικό χρέος που είναι τρομακτικό. Έχει και δημοσιονομικό έλλειμμα».

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!

 


Δεκάδες χιλιάδες είναι οι κενές θέσεις εργασίας σε τουριστικές περιοχές στην Ελλάδα, οι οποίες ακόμη δεν έχουν καλυφθεί. Την ίδια στιγμή και λόγω της πανδημίας, δημιουργήθηκε άλλο ένα πρόβλημα.

Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία παράτησαν τις δουλειές τους για να βρουν κάτι πιο σταθερό αφού η πανδημία επηρέασε και τον τουρισμό. Το πρόβλημα εντείνεται στη χώρα μας αφού οι εργαζόμενοι δεν πηγαίνουν να εργαστούν στα ξενοδοχεία αφού καταγγέλλουν «κακές συνθήκες εργασίας» και «χαμηλή αμοιβή».

Τα ξενοδοχεία στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, πρέπει όμως να δουλέψουν. Και για να γίνει αυτό πρέπει να στελεχωθούν με προσωπικό. Έτσι κυρίως οι μεγάλες ευρωπαϊκές αλυσίδες προσλαμβάνουν εργαζόμενους με ένα απλό βιογραφικό, ακόμη και εάν δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία.

Μάλιστα το euronews αναφέρει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι εγκατέλειψαν τη θέση τους και πλέον τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση σε ότι αφορά τα ταξίδια μετά την πανδημία.

Αυτό βέβαια έχει επίπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών αλλά μέχρι στιγμής δεν δείχνει να απασχολεί αυτό το θέμα. Πάντως τα ξενοδοχεία το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό και έτσι σιγά σιγά περιορίζουν και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΔΟΛΩΜΑ ΤΟ...POWER PASS !!!

 



Οι απόπειρες εξαπάτησης όλο και πληθαίνουν, με τους δράστες όπως φαίνεται να μην κάνουν ούτε… καλοκαιρινές διακοπές

Οι πάσης φύσεως απατεώνες καραδοκούν, δοκιμάζουν νέες συνταγές και το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει πολύ ακριβά.

Η καταγγελία στο Live News φέρνει στο φως νέα ηλεκτρονική απάτη με δόλωμα το Power Pass.

Εκεί που καθόταν αμέριμνη στο σπίτι της, στα Σεπόλια, το κινητό της τηλέφωνο άρχισε να χτυπά, με την προσπάθεια των απατεώνων να είναι διπλή.

Δόλωμα τα χρήματα του Power Pass που περιμένει και ήδη έχουν αρχίσει να καταβάλλονται σε ορισμένους. Μόνο που το συγκεκριμένο δίδυμο, το μόνο που ήθελε ήταν τους τραπεζικούς κωδικούς της γυναίκας για να αδειάσει τον λογαριασμό της.

ΠΑΥΛΑΚΗΣ: ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΚΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 10.000 ΝΕΚΡΟΥΣ !!!

 



O γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης με ανάρτησή του στο Facebook τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι κυβερνήσεις ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων και προχώρησε σε μία δυσοίωνη πρόβλεψη ότι τα κύματα του καλοκαιριού και του χειμώνα μπορεί να κοστίσουν επιπλέον 10.000 θανάτους

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Οι κυβερνήσεις μας στερούν ολοένα και περισσότερο το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα να μην μολυνθούμε πηγαίνοντας στη δουλειά μας, ή το σχολείο μας, ή τις διακοπές μας» και προσθέτει ότι «δυστυχώς, η πλειοψηφία των κυβερνήσεων έχει παρασυρθεί σε λάθος επιλογές».

Ο ίδιος υπενθυμίζοντας ότι προειδοποιούσε ήδη από τις αρχές Ιουνίου για το κύμα της πανδημίας το οποίο βρίσκεται ήδη σε έξαρση, τονίζει πως «με αρκετή βεβαιότητα ο χειμώνας θα είναι δύσκολος αυτό μπορούμε πια να το προβλέψουμε».

Τέλος, ο κ. Παυλάκης αναφερόμενος στην Ελλάδα σημειώνει ότι τα κύματα του καλοκαιριού και του χειμώνα μπορεί να κοστίσουν επιπλέον 10.000 θανάτους.

Αναλυτικά όσα έγραψε στην ανάρτηση του:

ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ 2,7 ΔΙΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/funds-31562003.html


Διαβάστε τι μεταδίδει το mononews.gr


Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνιών συνθετικών τιτλοποιήσεων εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα

Η Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. ανακοινώνει ότι η θυγατρική της, Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. (η «Τράπεζα») προχώρησε στη σύναψη δεσμευτικών συμφωνιών για τρεις συνθετικές τιτλοποιήσεις εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων στεγαστικών δανείων, δανείων προς μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και άλλα δάνεια (από κοινού οι «Συναλλαγές»).

Στο πλαίσιο των Συναλλαγών, η Τράπεζα Πειραιώς θα αποκτήσει ασφάλιστρο προστασίας έναντι πιστωτικών ζημιών με τη μορφή χρηματοοικονομικής εγγύησης.

Τα υποκείμενα δανειακά χαρτοφυλάκια συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας περίπου €2,7δισ. θα παραμείνουν στον ισολογισμό της Τράπεζας.

Η ΣΕΡΒΙΑ ΦΤΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ !!!

 


Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι δεν θα εξετάσει καν το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την αναγνώριση του Κοσόβου.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε σήμερα διακήρυξη στην οποία αναφέρεται ότι στο τέλος των διαπραγματεύσεων «η Σερβία και το Κόσοβο αναμένεται να υπογράψουν συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων με βάση την αμοιβαία αναγνώριση».

Είναι η πρώτη φορά όπου σε επίσημο έγγραφο της ΕΕ ζητείται από την Σερβία να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

«Η Σερβία, όμορφα, αξιοπρεπώς και με ευγενικό τρόπο λέει, όχι. Ούτε καν έχουμε πρόθεση να εξετάσουμε αυτό το ενδεχόμενο» απάντησε ο Βούτσιτς.

Στην διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γίνεται επίσης αναφορά στην στάση του Βελιγραδίου απέναντι στην Μόσχα.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΗΣ INTRUM ΚΑΙ Η ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ !!!

 


Τι γράφει το euro2day.gr


Μια νέα μεγάλη αγορά επιδιώκει να ανοίξει για τις εν Ελλάδι εργασίες του ο σουηδικός όμιλος Intrum, εξού και εισέρχεται στη διαχείριση απαιτήσεων σε καθυστέρηση, που έχουν οι επιχειρήσεις από εταιρικούς πελάτες (αγορά b2b τιμολογίων).

Πρόκειται για μια αγορά της τάξης των 18 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 35% (σ.σ. περίπου 6,3 δισ. ευρώ) των απαιτήσεων βρίσκεται σε καθυστέρηση. Η φράση «βρίσκεται σε καθυστέρηση» βέβαια είναι αρκετά σχετική, όταν μιλάμε για το εγχώριο επιχειρείν. Πρώτον, λόγω των παραδοσιακά χειρότερων χρόνων εξόφλησης σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και δεύτερον, λόγω του μικρού μεγέθους των περισσότερων εγχώριων επιχειρήσεων και του βαθμού άτυπων σχέσεων που διατηρούν με το εταιρικό τους πελατολόγιο.

H Intrum Hellas αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο σε υπό διαχείριση απαιτήσεις servicer της εγχώριας αγοράς με την υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA), όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις.

Παραμένοντας στα... χωράφια της Intrum, να σημειώσουμε ότι μίκρυνε η περίμετρος των προς πώληση απαιτήσεων από δάνεια ξενοδοχείων, που έχει βγάλει προς πώληση ο servicer για λογαριασμό τριών τιτλοποιήσεων.

Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ: ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ !!!

 



Η παγίδα θανάτου για την Eυρώπη


Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Ευάγγελου Μυτιληναίου από το συνέδριο του Economist. Δεν δώσαμε την απαραίτητη σημασία στην ασφάλεια εφοδιασμού, είπε, και τώρα η Ευρώπη είναι σε κίνδυνο, εκτίμησε, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη κινδύνευε με ύφεση αλλά τώρα ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος. 

Η Ευρώπη έχει μπροστά της μια παγίδα θανάτου τα επόμενα χρόνια, μέχρι να καλυφθεί το κενό από το ρωσικό αέριο. Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, θα χρειαστούν 3-4 χρόνια ώστε να υπάρξουν αρκετά LNG και εναλλακτικές πηγές για τα ενεργειακά αποθέματα της Ευρώπης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν γνωρίζει πώς θα μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, αν η κατάσταση χειροτερέψει μέσα σε αυτό το διάστημα.

ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ(ΜREL) ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


Διαβάστε σχετικα και εδώ:

ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ: ΨΩΝΙΑ ΜΕ ΒΕΡΕΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ !!!

 


ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΩΣΕ Η OLAF: ΟΡΓΙΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ !!!


Θα πληρώσει η Ελλάδα για τους χαμένους δασμούς ;;;
Θυμηθείτε εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/01/200000000.html
 

ΚΕΡΔΑΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ !!!

 


ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ...ΤΖΟΓΟ: 2 ΔΙΣ/ΜΗΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

 



Πλώρη για νέο ρεκόρ έχει βάλει φέτος η εγχώρια αγορά τυχερών παιγνίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) μέσα στους πρώτους πέντε μήνες του έτους, οι Έλληνες πόνταραν στη θεά τύχη πάνω από 10,7 δισ. ευρώ. Για την ίδια περίοδο, τα ακαθάριστα έσοδα, τα έσοδα δηλαδή που έμειναν στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων ανήλθαν σε 906,5 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα οι Έλληνες ποντάρουν στην νόμιμη αγορά τυχερών παιγνίων παραπάνω από 2 δισ. ευρώ ή περίπου 67 εκατ. ευρώ κάθε ημέρα.

Με τα παραπάνω, φαίνεται ότι τα πονταρίσματα σε κινητά τηλέφωνα, σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πρακτορεία ΟΠΑΠ, καζίνο και ιππόδρομο, φέτος για πρώτη φορά θα ξεπεράσουν τα 20 δισ. ευρώ.

Σε σχέση με το 2021, φέτος καταγράφεται μεγάλη αύξηση, τόσο στον τζίρο (πονταρίσματα) όπως και στα ακαθάριστα έσοδα (GGR). O τζίρος ή Total Gaming Revenues (TGR) είναι αυξημένος κατά 30,1% σε σχέση με τους πρώτους πέντε μήνες του 2021, ενώ τα ακαθάριστα έσοδα των παρόχων (Gross Gaming Revenues ή GGR) είναι αυξημένα κατά 72,2%.

Η μεγάλη αυτή αύξηση έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι πέρυσι κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους παρέμενε κλειστή η αγορά των επίγειων τυχερών παιγνίων (πρακτορεία ΟΠΑΠ, καζίνο κ.λπ.). Αντίθετα, η online αγορά που το 2021 λειτουργούσε κανονικά, σημείωσε μικρή μεν, αύξηση δε, κατά 3,8% στον τζίρο (TGR). Αντίθετα, τα ακαθάριστα έσοδα (GGR) μειώθηκαν κατά 16,8% και από 336,66 εκατ. ευρώ τους πρώτους πέντε μήνες του 2021, φέτος βρέθηκαν στα 280,16 εκατ. ευρώ.

ΑΡΙΑΔΝΗ ΝΟΥΚΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ !!!

 

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ: ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΑΜΟΥΘ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ Η ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΧΕΡΙΑ !!!

 


Με "δικαστική σφραγίδα" του πολυμελούς πρωτοδικείου στα χέρια του Τουρκικού Ομίλου Dardanel η "εταιρία Καλλιμάνης"! Κούρεμα των δανείων της κατά... 90%! Ποιος π. τραπεζίτης την διεκδίκησε!


Του Άρη Σπίνου

Στα χέρια του τουρκικού ομίλου Dardanel περνάει και με τη «βούλα» η εταιρεία κατεψυγμένων αλιευμάτων «Καλλιμάνης».

Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αιγίου δημοσιεύθηκε στις 20 Ιουνίου και με βάση το διατακτικό της, επικυρώνει την από 29/11/2021 συμφωνία εξυγίανσης, όπως αυτή τροποποιήθηκε στις 21/1/2022.

Το δικαστήριο δέχθηκε τις προφορικώς ασκηθείσες πρόσθετες παρεμβάσεις (υπέρ της συμφωνίας από τους εργαζομένους και τους πιστωτές που εκπροσωπούν οφειλές ύψους 70 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 88 εκατ. ευρώ), ενώ απέρριψε τις κύριες παρεμβάσεις.

Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει γενναίο «κούρεμα» των υποχρεώσεων της «Καλλιμάνης». Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι τον Αύγουστο υπεγράφη ανάμεσα στη “Dardanel” και τις πιστώτριες τράπεζες συμφωνία πώλησης των δανείων στο 10% της αξίας τους. Έτσι ο τουρκικός όμιλος κατέβαλε για τα δάνεια περί τα 6,05 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 2,8 εκατ. ευρώ θα διαθέσει για την πληρωμή πιστωτών πλην τραπεζών.

Παράλληλα, την ενδιάμεση περίοδο, από την ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής, έχει συμφωνηθεί να καταβάλει 50.000 ευρώ κάθε μήνα για την πληρωμή των εργαζομένων και 25.000 ευρώ ως μηνιαίο μίσθωμα για τις εγκαταστάσεις της «Καλλιμάνης» στο Αίγιο.

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!! Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΤΥΛΙΓΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος ολοκλήρωσε την 6η μελέτη καταγραφής των καταναλωτικών τάσεων στο λιανεμπόριο μέσω εξαμηνιαίας έρευνας καταναλωτικού κλίματος λιανεμπορίου την οποία πραγματοποιεί από τον Οκτώβριο του 2019.

Η έρευνα υλοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του εργαστηρίου ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε χώρα την περίοδο 19-21 Ιουνίου 2022 μέσω Πανελλήνιας Έρευνας σε δείγμα 900 καταναλωτών. Καταγράφονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα συμπεράσματα και τάσεις σε σχέση με τις αγοραστικές συνήθειες του κοινού την επίδραση των αυξήσεων του κόστους ενέργειας και την πανδημίας.

Καταρχάς, όπως φαίνεται στο σχήμα 1 το οποίο καταγράφει τους παράγοντες με τους οποίους επιλέγουν οι καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα, το ποσοστό των καταναλωτών που αγοράζουν προϊόντα με βασικό κριτήριο την χρηματική δαπάνη αυξήθηκε από 46% πέρυσι την ίδια εποχή σε 74% των 2022 με όλα τα υπόλοιπα κριτήρια να καταγράφουν μείωση. Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει αφενός τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών και αφετέρου ότι η ανησυχία του κοινού σε σχέση με τις ανατιμήσεις έχει αυξηθεί σημαντικά.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το διαθέσιμο εισόδημα, η εκτίμηση των καταναλωτών είναι ότι οι αυξήσεις στο κόστος ενέργειας μειώνουν μεσοσταθμικά το διαθέσιμο εισόδημα τους κατά 17%, με 2 στους 3 καταναλωτές (66%) να δηλώνουν ότι το διαθέσιμο εισόδημα τους μειώνεται πάνω από 20%.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ...ΕΞΟΧΙΚΑ ΜΑΣ !!!

 



Οι αγορές εξοχικών από Γερμανούς εκτοξεύτηκαν κατά 300%


Οι Γερμανοί ανεβαίνουν στην πρώτη θέση των ξένων αγοραστών κατοικιών στην Ελλάδα, επενδύοντας αυξημένα ποσά σε παραθαλάσσια ακίνητα, με προτίμηση σε περιοχές όπως η Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου, σύμφωνα με στοιχεία από την Elxis, εταιρεία παροχής υπηρεσιών που ειδικεύεται σε εξοχικές κατοικίες υψηλής ποιότητας.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πωλήσεις κατοικιών σε Γερμανούς υπηκόους αυξήθηκαν κατά 300% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με το 2021. Η αύξηση αυτή τοποθετεί τους Γερμανούς αγοραστές στην πρώτη θέση μεταξύ των αγοραστών εξοχικών κατοικιών στη χώρα, πάνω από επενδυτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα στοιχεία της Elxis δείχνουν επίσης ότι οι Γερμανοί διαθέτουν τα μεγαλύτερα ποσά, προχωρώντας σε αγορές κατοικιών που αγγίζουν κατά μέσο όρο τις 350.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση περίπου 20% σε σχέση με πέρυσι καθώς αυξάνεται η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα, επισημαίνει ο Γιώργος Γαβριηλίδης, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Elxis.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΤΑ ΝΕΑ ΗΧΗΡΑ ΣΦΥΡΙΑ !!!

 



Πολλά και ηχηρά σφυριά αναμένεται να χτυπήσουν το επόμενο διάστημα, στο βαθμό βέβαια που δεν θα υπάρξουν κινήσεις για την αναστολή των σχετικών πλειστηριασμών.

Έτσι για τις 27 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί 19 ιδιοκτησίες επί του μεγάρου της Endeavor Shipping στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Οι πλειστηριασμοί, που ήταν αρχικά να γίνουν στις 18 Μαΐου αλλά ανεστάλησαν, στρέφονται κατά μελών της οικογένειας Τζανετάτου.

ΕΦΟΡΙΑ: ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ !!!

 



Μπαράζ ελέγχων έχει εξαπολύσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με έμφαση, όπως κάθε καλοκαίρι, στους hot τουριστικούς προορισμούς και οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα πρόστιμα και τα λουκέτα πέφτουν «βροχή» σε όσους εντοπίζονται να μην έχουν κόψει αποδείξεις.

Η φορολογική νομοθεσία προβλέπει πρόστιμα από 1.000 έως και 2.500 ευρώ (2.500 έως 5.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής) για όσους εντοπίζονται να μην έχουν εκδώσει περισσότερες από 10 αποδείξεις ή αν η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ ανεξαρτήτως πλήθους παραστατικών, χώρια η αναστολή λειτουργίας ανάλογα με το μέγεθος της παράβασης.
SSL Certificates