.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η ΑΓΟΡΑ ΘΕΛΕΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ Η ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ NAMMOS !!!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ
Στην ανάκληση της σύμβασης παραχώρησης παραλίας της Μυκόνου στο εστιατόριο Nammos προχώρησε η γενική γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών !!!



Συγκεκριμένα, ανακλήθηκε το από 11/7/2017 συμφωνητικό μίσθωσης μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου και της εταιρείας NAMMOS RESTAURANT BY THE SEA «λόγω της μη τήρησης των όρων» του συμφωνητικού μίσθωσης «με την τοποθέτηση εξέδρας και κεκλιμένου διαδρόμου σχήματος ορθογωνίου αποτελούμενα από μεταλλική βάση και ξύλινο δάπεδο συνολικής έκτασης 236,40 τμ στις 31/8/2017 για την πραγματοποίηση κοινωνικής εκδήλωσης».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ Ή ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ 2 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ;;;

ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ: ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΠΑ !!!

ΚΑΙΝΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΚΑΙ ΖΗΜΙΩΝΑΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ !!!

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

3 ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΣΕ EUROBANK & ETE: ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΔΑΝΕΙΩΝ 83%, 84% & 86% !!!

3 ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΚΟΥΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Xρωστούσαν στην EUROBANK & την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και, μετά τα ΕΞΩΔΙΚΑ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΩΝ που έστειλαν στις τράπεζες, έκλεισαν οριστικά τις οφειλές τους, πριν τις εκδικάσεις των Ομαδικών Αγωγών στις οποίες συμμετέχουν, πετυχαίνοντας ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ μέχρι 86,40% !!!



ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΦΟΥ
ΤΑ ΕΠΙΔΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ !!!

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟΠ !!! 2 ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
Θερμά συγχαρητήρια στους Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ και ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις !!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :

Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη προστασία της περιουσίας του δανειολήπτη από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς !!!

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!! ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Δηλώνουν στήριξη στους δανειολήπτες και όσους διαμαρτύρονται κατά των πλειστηριασμών και προειδοποιούν να μην τολμήσουν να τους χρησιμοποιήσουν για να πετάξουν δανειολήπτες από τα σπίτια τους  !!!



Οι αστυνομικοί αρνούνται να συμβάλουν σε άλλους πλειστηριασμούς

Παρότι εδώ και έναν χρόνο η αστυνομία συμβάλει κανονικά στη διενέργεια πλειστηριασμών και μόλις μία ημέρα μετά τη σύλληψη δεκαεννέα πολιτών-μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στο Άργος, η Πανελλήνια Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) υποστηρίζει πως «συντάσσεται με όσους διαμαρτύρονται στους άδικους πλειστηριασμούς». Παράλληλα, οι αστυνομικοί υπάλληλοι καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία της περιουσίας των πολιτών και διαμηνύει να μην χρησιμοποιηθούν οι αστυνομικοί για την εφαρμογή μιας πολιτικής «που θα πετά στο δρόμο ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΑΣΥ υποστηρίζει πως βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών που απειλούνται από τους πλειστηριασμούς, πως πρώτιστο μέλημά τους είναι η διασφάλιση των καλών σχέσεων με την κοινωνία και πως δεν θέλουν οι πολίτες να τους βλέπουν ως «φόβητρο».

Ακόμη, καλεί την κυβέρνηση «να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει συναδέλφους μας για να εφαρμόσει μια πολιτική που θα πετά στο δρόμο ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ 3 ΣΤΑ 4 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ !!!

ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ...
Έρευνα που διεξήγαγαν από κοινού το Κέντρο Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών του Πανελληνίου Συνδέσμου και το Κέντρο Ερευνών και Μελετών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών !!!



Ξένες στην ίδια τους τη χώρα είναι οι μεταποιητικές επιχειρήσεις, αφού μόλις το 26% των προϊόντων που καταναλώνονται παράγεται εντός των ελληνικών τειχών.

Το υπόλοιπο 74% καλύπτεται από φθηνότερα εισαγόμενα προϊόντα, όταν το 2008 οι εισαγωγές αντιστοιχούσαν "μόλις” στο 70% ή και λιγότερο της εγχώριας κατανάλωσης. Γιατί; Γιατί η ελληνική μεταποίηση περιόρισε την παρουσία της στην εγχώρια αγορά, εξαιτίας των χαμηλών τιμών που επικράτησαν λόγω της κρίσης και της μειωμένης ζήτησης, και στράφηκαν στις ξένες αγορές στις οποίες προσέφεραν τα προϊόντα τους σε καλύτερες τιμές και με καλύτερους όρους πληρωμής.

ΞΕΦΤΙΛΑ: ΠΡΩΗΝ & ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ !!!

ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΡΑΝΟ ΝΑ ΤΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...
Καλά ρε, δεν πληρώνετε εσείς και μετά απαιτείτε να πάει να πληρώσει ο κοσμάκης ;;;



Ακόμα και βουλευτές δεν πλήρωσαν πρόστιμα στο δήμο Αθηναίων...

Εκτός από τους απλούς πολίτες, φαίνεται ότι και οι εθνοπατέρες (κάποιοι από αυτούς, τουλάχιστον) είναι μπαταχτσήδες έναντι του δήμου Αθηναίων και το Δημοτικό Συμβούλιο «έβγαλε στη σέντρα» κάποιους από αυτούς που δεν έχουν πληρώσει πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος», πρόκειται για κλήσεις της περιόδου 2009-2012 που παραμένουν απλήρωτες. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ασχολήθηκε με αυτά τα χρεή και προχώρησε σε επαναβεβαίωση των προστίμων.

ΤΟ «ΠΑΙΔΙ» ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ PQH ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΩΝ BAD BANKS !!!

Η ΜΙΚΡΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ !!!

Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο 2ος ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ
Στην μικρή -εδαφικά Ολλανδία- αξιοποιείται κάθε τετραγωνικό μέτρο για την ανάπτυξη γεωργικών μονάδων !!!



Σ’ ένα χωράφι με πατάτες στην Ολλανδία, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, ο Γιάκομπ βαν ντεν Μπόρνε κάθεται αναπαυτικά στο εσωτερικό μιας τεράστιας θεριστικής μηχανής το ταμπλό της οποίας ταιριάζει περισσότερο σε διαστημόπλοιο. Μέσα από το παρατηρητήριό του, τρία μέτρα πάνω από το χώμα, ο ολλανδός γεωργός χειρίζεται με μαεστρία ένα τρακτέρ (δίχως οδηγό) στο έδαφος κι ένα ελικόπτερο στον αέρα που συλλέγουν πολύτιμα στοιχεία όσον αφορά τη σύσταση του εδάφους, τα υδάτινα αποθέματα και την περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά, παρακολουθώντας και καταγράφοντας, ταυτόχρονα, την ανάπτυξη κάθε πατάτας ξεχωριστά.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις του Βαν ντεν Μπόρνε αποτελούν ακόμη μια τρανταχτή απόδειξη -αναφέρεται σε ρεπορτάζ στο τελευταίο τεύχους του National Geographic– της αποδοτικότητας της αποκαλούμενης «γεωργίας ακριβείας» (precision farming): την ώρα που ο παγκόσμιος μέσος όρος παραγωγής πατάτας ανά στρέμμα είναι περίπου εννέα τόνοι, τα χωράφια του αγρότη από την Ολλανδία παράγουν αποδεδειγμένα περισσότερους από 20 τόνους.

ΤΑ 15 SOS ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ !!!

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ
Ένα θετικό, όπως όλα δείχνουν και με βάση νέες δηλώσεις του ΓΓ του Υπουργείου Εργασίας, είναι ότι θα δοθεί τελικά ένα εύλογο διάστημα για την αποπληρωμή των δόσεων ώστε να μην χάνεται η ρύθμιση όπως στην περίπτωση των 100 δόσεων για όσους καθυστερούν τη καταβολή !!!
Παραμένει όπως να διευκρινιστεί αν και τι θα γίνει με τις «εθελοντικές» κατασχέσεις ακινήτων και καταθέσεων για όσους οφειλέτες μπαίνουν στη ρύθμιση !!!


Δεκαπέντε ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους για το πώς μπορεί να ενταχθεί ένας αυτοπασχολούμενος στη νέα ρύθμιση για τις οφειλές στα Ταμεία, πετυχαίνοντας τις μέγιστες δυνατές δόσεις και παράλληλα τη διάσωση της περιουσίας του.

1. Ποιους ελεύθερους επαγγελματίες αφορά;

Τους αυταπασχολούμενους που είναι ασφαλισμένοι στον τέως ΟΑΕΕ (έμποροι, αυτοκινητιστές κλπ.) και στο τέως ΕΤΑΑ (μηχανικοί,γιατροί, δικηγόροι).

2. Ποιου έτους τα χρέη μπορούν να ρυθμιστούν;
Τα χρέη που «γεννήθηκαν» έως 31 Δεκεμβρίου 2016. Έτσι, στην εν λόγω ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν και οι εισφορές αυταπασχολούμενων γιατρών, μηχανικών και γιατρών του 2016, για τις οποίες έχει δοθεί προθεσμία καταβολής έως 30 Νοεμβρίου 2017.

3. Τι θα γίνει με τα χρέη που «γεννήθηκαν» από 1 Ιανουαρίου 2017, οπότε άρχισε να ισχύει ο υπολογισμός των εισφορών με βάση το εισόδημα των επαγγελματιών ;
Τα χρέη αυτά μπορούν να εξοφληθούν είτε με την ένταξη στην «πάγια ρύθμιση» των 12 ισόποσων μηνιαίων δόσεων, είτε με «έναντι» καταβολές μέσω του κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής τον οποίο έχουν οι αυτασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ για την καταβολή των εισφορών τους από 1/1/2017.

ΝΕΕΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ !!!

ΚΑΤΑ 30 ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΛΗΠΤΩΝ, ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΑΤ
Η Εισαγγελία Διαφθοράς ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών να απαγγείλει για την υπόθεση τις κατηγορίες της απιστίας κατά συναυτουργία και κατά μόνας, κατ' εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες όσον αφορά τα πρώην τραπεζικά στελέχη και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες για τους δανειολήπτες !!!
Στα 80.000.000 ευρώ η ζημιά που υπέστη η Αγροτική τράπεζα !!!



Δικογραφία σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς εις βάρος πρώην στελεχών της Αγροτικής Τράπεζας για υπόθεση επισφαλών δανειοδοτήσεων που χορηγήθηκαν έως το 2010 και προκάλεσαν ζημιά της τράπεζας ύψους 80 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε για τα επίμαχα δάνεια, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τόσο των 30 στελεχών της τράπεζας που ενέκριναν τις πιστώσεις, όσο και κατά των δανειοληπτών.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση αφορά συγκεκριμένες δανειοδοτήσεις που ενέκρινε και χορήγησε η Αγροτική Τράπεζα σε έναν ιδιώτη και στη, μη ενεργό πλέον, εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ, την περίοδο Απριλίου 2000 έως και Ιουνίου 2010.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ TRUSTS ;;;

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ
Επιτρέπεται, ουσιαστικά, σε άτομα που απέκτησαν χρηματικά ποσά μεγάλου ύψους χωρίς να τα δηλώσουν στις ελληνικές φορολογικές αρχές, προερχόμενα ακόμη κι από εγκληματικές δραστηριότητες, να τα μεταβιβάσουν μέσω trusts σε όποιους θέλουν χωρίς να τα εμφανίσουν στις ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος !!!



«Παράθυρο» καταστρατήγησης των διατάξεων της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας για τα τεκμήρια προσδιορισμού του φορολογητέου εισοδήματος – τα περίφημα «τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων» - ανοίγει εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), η οποία εκδόθηκε στις 24 Ιουλίου 2017 και παρέχει αναλυτικές οδηγίες προς όλες τις φορολογικές αρχές της χώρας για τη φορολογική μεταχείριση νομικών οντοτήτων που δεν αναγνωρίζονται από το ελληνικό φορολογικό δίκαιο αλλά υπόκεινται στο αγγλοσαξωνικό δίκαιο.

Με την εγκύκλιο επιχειρούνται να απαντηθούν «ερωτήματα που έχουν υποβληθεί στη Φορολογική Διοίκηση ως προς τα ζητήματα που ανακύπτουν κατά τη φορολόγηση στην Ελλάδα των περιουσιακών στοιχείων που έχουν ανατεθεί σε διαχείριση εμπιστοσύνης (trust) ή έχουν μεταβιβασθεί σε ίδρυμα (foundation) της αλλοδαπής και των εισοδημάτων που αποκτώνται στα πλαίσια της εν λόγω διαχείρισης που πραγματοποιείται προς όφελος των δικαιούχων του». Ωστόσο, όπως θα δούμε στη συνέχεια, μια συγκεκριμένη οδηγία της εγκυκλίου λειτουργεί ως «Κερκόπορτα» στα «οχυρά» των «τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων» πίσω από τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο αμύνεται κατά των φαινομένων φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής όσων έχουν αποκτήσει πλούτο με τρόπο παράνομο ή απλώς θέλουν να αποφύγουν τη δήλωση του πλούτου τους στην Εφορία. Με την οδηγία αυτή δίδεται η δυνατότητα σε όσους έχουν αποκτήσει αλλά δεν έχουν δηλώσει στις ελληνικές φορολογικές αρχές τεράστιου ύψους κεφάλαια να αποφύγουν την σε βάρος τους εφαρμογή των διατάξεων του παλαιού και του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, για τις «τεκμαρτές δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων».

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται κατ’ αρχήν ότι: «To trust, άλλως εμπίστευμα - θεσμός με προέλευση το αγγλοσαξονικό δίκαιο - αποτελεί ιδιόμορφο καθεστώς διαχείρισης και εκκαθάρισης περιουσίας, το οποίο στερείται νομικής προσωπικότητας και δημιουργείται είτε με δήλωση του κυρίου της περιουσίας είτε με μεταβίβαση αυτής, εν ζωή είτε με διαθήκη. Ο ιδρυτής του εμπιστεύματος (settlor ή trustor) συμβάλλεται με πράξη συστάσεως (settlement) με τον εμπιστευματούχο (trustee) και του μεταβιβάζει περιουσιακά στοιχεία, τα οποία αυτός διαχειρίζεται προς όφελος άλλων προσώπων εμπιστευματοδόχων ή ωφελούμενων (beneficiaries) ή και του ίδιου (εμπιστευματούχου) ή και του ιδρυτή του εμπιστεύματος για εξυπηρέτηση ορισμένου σκοπού, τον οποίο ορίζει. Ειδικότερα, ο εμπιστευματούχος αποκτά την περιουσία του ιδρυτή διακριτά από τη δική του περιουσία και οφείλει να τη διατηρεί και να την αποδίδει σύμφωνα με τους όρους του εμπιστεύματος, οι δε δικαιούχοι-ωφελούμενοι είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή οντότητες, τα οποία απολαμβάνουν των ωφελειών του εμπιστεύματος από τους εμπιστευματούχους, είτε μέσω τακτικών πληρωμών, είτε με τη λήξη του εμπιστεύματος, επίσης βάσει των όρων που έθεσε ο ιδρυτής του (εν ζωή ή μετά θάνατον)».

ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΥΨΟΥΣ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ AIRBNB !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ GRANT THORNTON ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δυνητικά έσοδα ύψους άνω του ενός δισ. ευρώ θα μπορούσε να έχει το ελληνικό Δημόσιο στην τριετία 2015-17 αν επέβαλλε στην οικονομία διαμοιρασμού (μισθώσεις τύπου Airbnb) τη φορολόγηση που ισχύει στα ξενοδοχεία !!!


Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε έρευνα της Grant Thornton που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και αναδεικνύει το ύψος των απωλειών που υφίστανται τα κρατικά ταμεία εξαιτίας της αδράνειας της κυβέρνησης να ελέγξει φορολογικά την οικονομία διαμοιρασμού, ο τζίρος της οποίας ξεπέρασε φέτος το 1,7 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τη μελέτη, στην περίπτωση που υπάρξει κοινή φορολόγηση, δηλαδή επιβληθεί αντίστοιχος συντελεστής ΦΠΑ, δημοτικά τέλη και φόρος εισοδήματος ιδιοκτητών απευθείας στην κάθε συναλλαγή (μέσω των πλατφορμών της οικονομίας διαμοιρασμού) ώστε να μην είναι δυνατή η απόκρυψη του εσόδου, τότε είναι δυνατόν να δημιουργηθούν, ετησίως, για το Δημόσιο έσοδα 341 εκατ. ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα αυξάνονται τα δημόσια έσοδα δημιουργώντας δυνατότητες αναδιανομής των φορολογικών βαρών προς όφελος των ασθενέστερων ή μείωσης του δημοσίου χρέους, αλλά συγχρόνως επιτυγχάνεται εξομάλυνση του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων της οικονομίας διαμοιρασμού.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση της μελέτης, ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης ανέφερε ότι η οικονομία του διαμοιρασμού έχει πάψει να αποτελεί μία εναλλακτική δραστηριότητα, αλλά συνιστά μία παράλληλη με τον αδειοδοτημένο τομέα μεγάλη οικονομική δραστηριότητα με τεράστιο πλέον τζίρο. Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να μιλάμε για πάταξη της φοροδιαφυγής χωρίς διεύρυνση φορολογικής βάσης, και δεν μπορεί να λέμε ότι πολεμάμε τη μαύρη εργασία, αλλά να κλείνουμε το μάτι στην ασυδοσία ορισμένων». Η μελέτη έδειξε ότι μόνο για φέτος λόγω της οικονομίας διαμοιρασμού η ξενοδοχειακή αγορά υπέστη καθαρές απώλειες ύψους 525 εκατ. ευρώ, ενώ χάθηκαν 13.680 θέσεις εργασίας. Και όλα αυτά, ενώ η άμεση και έμμεση συμβολή του ελληνικού ξενοδοχείου στα τουριστικά έσοδα υπολογίζεται για το 2017 ότι θα ξεπεράσει τα 17 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 52% των εθνικών τουριστικών εσόδων. Πάντως, η Ελλάδα δεν είναι σε καμία από τις πρώτες 5 θέσεις προτίμησης των 5 κυριότερων τουριστικών αγορών μας. Η δε ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού κατατάσσει τη χώρα μας στην 24η θέση, με την Ισπανία στην 1η και τη Γαλλία στη 2η θέση.

ΤΡΑΓΙΚΟ: ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ;;;

ΚΑΝΟΥΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εσύ θα τους παραδώσεις το σπίτι σου ή θα έρθεις στην Υπέρβαση ;;;


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Στην Eurobank η πρώτη εθελοντική παράδοση ακινήτου σύμφωνα με το capital.gr

Στην υλοποίηση των πρώτων κινήσεων εθελοντικής παράδοσης ακινήτων στις τράπεζες για δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, οδηγεί η εφεξής στρατηγική για τη μείωση των κόκκινων δανείων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, η πρώτη "συναλλαγή" εθελοντικής παράδοσης ακινήτου, στο πλαίσιο των φιλικών λύσεων (amicable solutions) που θα εφαρμόσουν οι τράπεζες, πραγματοποιήθηκε από τη Eurobank. Πρόκειται για οφειλή δανείου 500.000 ευρώ με εξασφάλιση ακίνητο για το οποίο βρέθηκε αγοραστής – επενδυτής. Αντίστοιχες συμφωνίες θα πολλαπλασιαστούν προσεχώς από όλες τις τράπεζες.

Σύμφωνα με την πρακτική των amicable solutions, τις οποίες οι τράπεζες θα εφαρμόσουν σε δάνεια με πολυετή καθυστέρηση, καταγγελμένα και ένα βήμα πριν από τον πλειστηριασμό, η τράπεζα θα αποκτά το ενυπόθηκο ακίνητο με τη συναίνεση του οφειλέτη. Η συμφωνία με τον οφειλέτη θα προβλέπει είτε πώληση του ακινήτου σε τρίτον είτε αγορά του από την ίδια την τράπεζα, με ισόποση μείωση της οφειλής του δανειολήπτη έως πλήρη εξάλειψη του χρέους του.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ FRAPORT !!!

ΖΗΤΑΕΙ 100.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ
Ενώ το ΤΕΕ Δ. Κρήτης αναφέρει ότι η Fraport δεν τηρεί τους όρους της συμφωνίας στο αεροδρόμιο των Χανίων !!!

Επενδύσεις στο αεροδρόμιο Ζακύνθου...με μεταχειρισμένους ανεμιστήρες !!!



Καταγγελίες για «αποικιοκρατία και πλιάτσικο» από τη Fraport στα Χανιά

Στην ανακοίνωσή της, η Πρωτοβουλία επαναλαμβάνει τη θέση της πως η γερμανική εταιρεία «υφάρπαξε τα ελληνικά αεροδρόμια κατόπιν εκβιασμού» για να διασώσει την μητρική εταιρεία, η οποία είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα «όπως αποδείχθηκε από την ανάγνωση των ισολογισμών της». Παράλληλα, κάνει ειδική αναφορά στις δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη για την κατάσταση στα ελληνικά αεροδρόμια, την οποία περιγράφει ως χειρότερα από πριν τα αναλάβει η Fraport.

Ακόμη, η Πρωτοβουλία θέτει σοβαρά ερωτήματα για τις απαιτήσεις που εγείρει η εταιρεία, τόσο για τις «επενδύσεις» που είναι υποχρεωμένη να φέρει στα αεροδρόμια, όσο και για τη χρηματοδότηση των έργων της από το δημόσιο. Επιπροσθέτως, τονίζει πως εκτός της αύξησης των τελών κατά 2,40 ευρώ ανά διαδρομή επιβάτη, προχώρησε και στην επιβολή τελών στις τοπικές αερολέσχες, με αποτέλεσμα ορισμένες να απομακρυνθούν από τα περιφερειακά αεροδρόμια.



Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του Αεροδρομίου Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης»:

ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΤΑ 80.000.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΜΙΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ !!!

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΑΚΡΟΒΟΥΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ;;;
Αμετάκλητες αποφάσεις βόμβα της Ελβετικής Δικαιοσύνης ότι τα χρήματα ύψους 80 εκατ. δολαρίων που διακινήθηκαν σε ελβετικές τράπεζες προέρχεται από μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων και ανήκουν αποκλειστικά στον Άκη Τσοχατζόπουλο !!!



Νέα διάσταση στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών, με πρωταγωνιστή τον Ακη Τσοχατζόπουλο, δίνουν δύο αμετάκλητες αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ελβετίας, οι οποίες δέχονται οριστικά ότι το ποσό των 80 εκατ. δολαρίων (66,8 εκατ. ευρώ) που διακινήθηκε σε ελβετικές τράπεζες προέρχεται από μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων και ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον πρώην υπουργό Αμυνας του ΠΑΣΟΚ.

Οι αποφάσεις, τις οποίες παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ», εκδόθηκαν σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τον Ακη Τσοχατζόπουλο: τη στιγμή που, από τον περασμένο Μάιο, απολαμβάνει την ελευθερία του έχοντας αποφυλακιστεί με όρους μετά από πέντε χρόνια εγκλεισμού του στις Φυλακές Κορυδαλλού. Είναι νωπές ακόμη οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Ιούλιο, με τον 78χρονο πρώην υπουργό να απολαμβάνει τις βουτιές του σε πισίνες εντός και εκτός Αττικής, αναζητώντας λίγη δροσιά μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού. 

Κομβικής σημασίας είναι όμως και το γεγονός ότι οι αποφάσεις της Εισαγγελίας της Βέρνης έρχονται ενώ το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οδεύει προς την έκδοση απόφαση, με την οποία θα κρίνει αν θα επικυρώσει ή όχι την πρωτόδικη καταδίκη του πρώην υπουργού σε 20ετή κάθειρξη. Πέρα απ’ όλα αυτά, όμως, οι δύο αποφάσεις της ελβετικής Δικαιοσύνης κλονίζουν συθέμελα τους έως τώρα υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του πρώην υπουργού, σύμφωνα με τους οποίους οι διώξεις σε βάρος του είναι πολιτικές, αποτελούν προϊόν «πονόμευσής του από τον Κώστα Σημίτη και εντάσσονται σε έναν «βρώμικο πόλεμο» που διεξάγεται εναντίον του με σκοπό την εξόντωσή του!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η ΑΑΔΕ ΚΑΝΕΙ ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΘΩΣ Η ΑΑΔΕ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ...
Μιλάμε για καταστάσεις για γέλια και για κλάματα !!!






Πατρινός επιχειρηματίας δεν έχει ακίνητα αλλά η ΑΑΔΕ του κάνει... έκπτωση 50% στον φετινό ΕΝΦΙΑ

Έκπτωση 50% επί του ΕΝΦΙΑ 2017 έλαβε Πατρινός επιχειρηματίας από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων χωρίς ωστόσο να έχει στην κατοχή του κανένα ακίνητο!

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr στο επίσημο έγγραφο που απέστειλε η ΑΑΔΕ στον επιχειρηματία αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι βάσει της οποίας ελήφθη η απόφαση της έκπτωσης.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΤΗ: ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΣΕΠΩΣΕ 2.500.000 ΕΥΡΩ...ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ !!!

ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥ
Ο λογιστής υπέβαλε τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις και δήλωνε δικό του IBAN για τις επιστροφές φόρου !!!




Απύθμενο θράσος είχε λογιστής που δραστηριοποιείται στην Αττική, ο οποίος -πριν πέσει στα χέρια των Διωκτικών Αρχών- είχε τσεπώσει επιστροφές φόρων εκατομμυρίων ευρώ!

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες δικαστικές πηγές, όλα ξεκίνησαν όταν έφτασαν πληροφορίες και καταγγελίες για περίεργα συμβάντα σε κάποιο λογιστικό γραφείο. Ο έλεγχος από τις αρμόδιες φοροελεγκτικές υπηρεσίες ήταν αποκαλυπτικός. Ο λογιστής-φαντομάς μόνο για τη φετινή χρονιά είχε υποβάλει τουλάχιστον 500 τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις, εν αγνοία των πελατών του, με στόχο να καρπωθεί ο ίδιος τις επιστροφές φόρου που προέκυπταν από αυτές τις δηλώσεις.

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ;;;

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ
Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα – Οι 2 από τις 4 τράπεζες θα χρειαστούν νέες ΑΜΚ – Η κρατικοποίηση προ των πυλών



H πιθανότητα πάντως να δούμε σενάριο κρατικοποίησης τραπεζών το επόμενο διάστημα στο ελληνικό banking είναι αρκετά αυξημένη έως υπερβολικά αυξημένη.....

Γιατί δεν βλέπουμε ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα πολύ σοβαρό. 
Οι μετοχές των τραπεζών σχεδόν καθημερινά κατακρημνίζονται.
Ο κίνδυνος νέων αυξήσεων κεφαλαίου σε συνδυασμό με το Πόρισμα δημιουργούν εγκλωβίζουν σε καθοδικό σπιράλ το ελληνικό banking. 

ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΙΑΝΕ ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΑ ΜΜΜ !!!

ΕΝΩ ΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΔΙΝΑΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΚΛΟΠΩΝ ΣΕ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ Ή ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ
Είχαν προχωρήσει σε τουλάχιστον 764 κλοπές πορτοφολιών στα μέσα μαζικής μεταφοράς !!!



Αστυνομικοί εντόπιζαν πορτοφολάδες στο Μετρό αλλά δεν τους συνελάμβαναν και αρκούνταν σε νουθεσίες ότι «αν τους πιάσουν ξανά θα τους πάνε στο δικαστήριο»! Ακόμη στη μεγάλη 50μελή συμμορία που λυμαίνονταν τους συρμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ φέρεται να συμμετείχαν υπάλληλοι security του Μετρό ή και αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία εκεί και έπαιρναν μερίδιο από τα κέρδη. Επιπλέον μέλη της συμμορίας διαπιστώνεται ότι επιχειρούσαν μέσω δικηγόρων -που ήδη ελέγχονται- να δωροδοκήσουν δικαστές για ευνοϊκή εξέλιξη στις υποθέσεις τους.

Αυτά είναι ορισμένα από τα εντυπωσιακά όσο και άγνωστα στοιχεία που προκύπτουν από την μεγάλη δικογραφία (την αποκαλύπτει «Το Βήμα» ) που σχημάτισε η Ασφάλεια Αττικής για την μεγάλη σπείρα που είχε προχωρήσει σε 764 κλοπές πορτοφολιών σε μέσα μαζικής μεταφοράς και είχε κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΨΑΧΝΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΤΗΣ ΧΡΕΗ !!!

ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΒΙΩΣΗΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΕΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ...
Πρόθυμο fund που θα αγοράσει τα θαλασσοδάνεια τους ψάχνουν στη ΝΔ !!!




Το μεγάλο κόλπο της ΝΔ για να διαγράψουν χρέη €200 εκατ.


Τη σκανδαλώδη δανειοδότηση της Νέας Δημοκρατίας με περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ –ακόμη και την εποχή που ως κυβέρνηση είχε παγώσει την αγορά και απαιτούσε λιτότητα– φαίνεται ότι διαδέχονται τα ακόμη πιο σκανδαλώδη σενάρια για σβήσιμο αυτών των δανείων.

Και επειδή ούτε οι εποχές αλλά ούτε και η τραπεζική πραγματικότητα προβλέπουν τέτοιες ρυθμίσεις, επιχειρούν να εξαφανίσουν τα χρέη μέσω πρόθυμου fund που θα τα αγοράσει («κόκκινα» δάνεια) αλλά δεν θα τα απαιτήσει ποτέ. Φυσικά το συνωμοτικό σενάριο απαιτεί τη συνδρομή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος θα αποδεχθεί ότι τα δάνεια μπορούν να αγοραστούν από funds. Από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, η ΝΔ θα είναι υπόλογη για τα χρέη απέναντι σε ιδιώτες και όχι στην τράπεζα και τη Δικαιοσύνη. Τώρα γιατί ένα fund να δεχθεί να πληρώσει τα κουρεμένα έστω χρέη της ΝΔ, αυτό μπορεί να μην έχει λογική εξήγηση, έχει όμως εξήγηση διαπλοκής. Αυτός που θα εξυπηρετήσει τη ΝΔ θα εξυπηρετηθεί ανταποδοτικά από μια κυβέρνηση της ΝΔ. Η πληροφορία ότι γίνεται προσπάθεια για τέτοια «λύση» αποκαλύπτει ταυτόχρονα την αιτία διοργάνωσης του μυστικού δείπνου μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και του Ινδού μεγαλοεπενδυτή Πρεμ Γουάτσα τις ημέρες των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική. Ο ξένος επενδυτής, ο οποίος έχει τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από την κυβέρνηση Σαμαρά και αποτελεί συνομιλητή του κ. Στουρνάρα, βολιδοσκοπήθηκε για να εξυπηρετήσει τη ΝΔ μέσω των γνωριμιών του.

ΣτΕ: ΝΟΜΙΜΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ !!!

ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 2013
Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε με ψήφου 6 υπέρ και 1 κατά νόμιμη και συνταγματική την υπουργική απόφαση του 2013 με την οποία προβλέπεται πρόστιμο 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο (αδήλωτο) εργαζόμενο σε μία επιχείρηση !!!


Τα πρόστιμα τα επιβάλουν οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και η απόφαση του ΣτΕ είναι “πιλοτική” για όλα τα διοικητικά δικαστήρια της χώρας, αφού είχε υποβληθεί σχετικό προδικαστικό ερώτημα.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, τα πρόστιμα έχουν «υπαγορευθεί από επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην αποτελεσματική καταπολέμηση του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας, η οποία αφενός μεν παραβιάζει τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, με συνέπεια να μεταπίπτει η εργασία από κοινωνικό λειτούργημα σε αντικείμενο εμπορίας, αφετέρου δε στερεί από τα ασφαλιστικά ταμεία, σημαντικά έσοδα, με συνέπεια την αποδυνάμωση του ασφαλιστικού συστήματος, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα... δεν αντίκειται στην προβλεπόμενη από το άρθρο 25 παράγραφος 1 του Συντάγματος αρχή της αναλογικότητος", γιατί "δεν θεσπίζεται κύρωση προδήλως απρόσφορη, ούτε η προβλεπόμενη κύρωση υπερακοντίζει τον επιτακτικό σκοπό δημοσίου συμφέροντος, τον οποίο αποβλέπει να εξυπηρετήσει, δηλαδή την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, δεδομένου ότι με το σοβαρό ύψος του προβλεπόμενου προστίμου επιδιώκεται τόσον ο αυστηρός κολασμός του συγκεκριμένου παραβάτη, όσο και η αποτροπή της παράνομης πρακτικής της αδήλωτης εργασίας από τους λοιπούς εργοδότες».

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΛΑΘΡΑΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΟΥΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» !!!

ΜΕ 100 ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο α' μηχανικός !!!



Όχι μόνο δεν είχε πιστοποιητικά, ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση απάντλησης του πετρελαίου από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη», αλλά όπως αποκαλύπτεται, το δεξαμενόπλοιο «Lassea», είχε στις δεξαμενές του λαθραία καύσιμα!

Η ποσότητα καυσίμων, που εντοπίστηκε μετά από έλεγχο του λιμενικού και για την οποία δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά, ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε 100 τόνους πετρελαίου!

Τα καύσιμα βρίσκονταν στα διπύθμενα του πλοίου και αμέσως μόλις έγινε ο έλεγχος χθες Τρίτη, κατασχέθηκαν.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ: ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΡΟ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΡΑΜ !!!

ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΤΖΑΜΠΑ, ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΒΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 200.000.000 ΕΥΡΩ....
Μόνο στο Ελλάντα βαπτίζονται ως ιδιωτικοποιήσεις οι εξαγορές δημόσιων οργανισμών από κρατικές εταιρείες άλλων χωρών και ως επενδύσεις το ξεπούλημα !!!



Δεν πρόλαβαν να πέσουν οι υπογραφές για την απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι Ιταλοί βάζουν πλώρη για τις Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ στην οποία ανήκουν μετρό, ηλεκτρικός και τραμ. 

Οι Σταθερές Συγκοινωνίες αποτελούν ένα ελκυστικό επενδυτικό πακέτο για τους Ιταλούς, που παρουσιάζουν όμως έλλειμμα 32 εκατ. ευρώ.
Όμως και σε αυτή την περίπτωση, όταν θα φτάσει η στιγμή της ιδιωτικοποιήσης τους θα γίνει κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ απέναντι στα χρέη του ΟΣΕ όπως άλλωστε προέβλεπε και η σύμβαση πώλησης.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΧΘΕΣ
Τα ονόματα 32 κορυφαίων στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς που εμπλέκονται σε ύποπτες συναλλαγές περιλαμβάνονται στο πόρισμα σύμφωνα με την Καθημερινή !!!






Τράπεζα Πειραιώς: Υπ΄ ατμόν τα υψηλόβαθμα στελέχη «που έβαλαν την υπογραφή τους»


Εξηγήσεις θα κληθούν να δώσουν σχεδόν όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη προηγούμενων διοικήσεων της Τράπεζας Πειραιώς, στην Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρόεδρο της Αρχής για την καταπολέμηση βρώμικου χρήματος κα Άννα Ζαΐρη.

Είναι γνωστά ονόματα του ελληνικού banking, τα οποία έβαλαν την υπογραφή τους για να προχωρήσουν «διευκολύνσεις» έξω από τη διεθνή τραπεζική πρακτική και πλέον τα ονόματα τους περιλαμβάνονται στο πόρισμα της Τράπεζας Ελλάδος και έχουν φτάσει στα χέρια της κας Ζαϊρη.

Ήδη από χθες το μεσημέρι η ΤτΕ παρέδωσε στην επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος, τις συνοδευτικές αναφορές του πορίσματος της, για τον έλεγχο που πραγματοποίησε στην Τράπεζα Πειραιώς.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ;;;

ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ ;;;
Ποια επιχείρηση που πνίγεται από χρέη και είναι στον προθάλαμο των κατασχέσεων θα στέλνει στον επαγγελματικό λογαριασμό, που όμως δεν θα είναι ακατάσχετος, τα έσοδα της ;;; Τους σπρώχνετε ουσιαστικά να παίρνουν μετρητά και μαύρα !!!



Έρχεται υποχρεωτικός επαγγελματικός λογαριασμός για κάθε επαγγελματία - επιχείρηση αλλά ούτε κουβέντα για ότι θα είναι ακατάσχετος

Έναν και μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό θα υποχρεωθούν σταδιακά να χρησιμοποιούν για όλα τα έσοδά τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις. Η καθιέρωση του επαγγελματικού λογαριασμού είναι ένα από τα... προαπαιτούμενα προκειμένου να λειτουργήσει πρακτικά και αποτελεσματικά το σύστημα της παροχής του αφορολόγητου ορίου στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος.

Στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζουν τη σχετική ηλεκτρονική υποδομή όπου οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα δηλώσουν τον επαγγελματικό τους λογαριασμό. Ο λογαριασμός αυτός θα αποτελεί τη δεξαμενή δεδομένων από την οποία οι τράπεζες θα συγκεντρώνουν τα στοιχεία των πληρωμών που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι με κάρτες αλλά και τις πληρωμές- μεταφορές ποσών που πραγματοποιούν μέσω ιντερνετικής τραπεζικής (web banking).

Ειδικότερα, στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό θα καταλήγουν υποχρεωτικά τα έσοδα από τις πωλήσεις των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών μέσω των συσκευών ηλεκτρονικής χρέωσης POS, τα έσοδα από τις πωλήσεις που γίνονται με μεταφορά ποσών από τους πελάτες τους μέσω ιντερνετικής τραπεζικής και καταθέσεις σε τραπεζικά γκισέ και όλα τα υπόλοιπα έσοδά τους

ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!

ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ
Μέχρι τον Νοέμβριο η νέα ημερομηνία εκκίνησης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών !!!


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Απελευθέρωση πλειστηριασμών ζητούν οι Θεσμοί

Η πίεση των Ευρωπαίων να αρχίσουν άμεσα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς τις τράπεζες φέρνει σε δύσκολη θέση το Μαξίμου, σε μια χρονική στιγμή που «διψάει» για καλές ειδήσεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ευρωπαϊκοί κύκλοι αναφέρουν από την Δευτέρα ότι οι Θεσμοί ζητούν από την κυβέρνηση να θέσει άμεσα σε κίνηση την ηλεκτρονική διαδικασία των πλειστηριασμών αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθεί πρόβλημα ακόμη και για την «κάθοδο» των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα.

Οι ίδιες πληροφορίες από την ευρωπαϊκή πλευρά εμφανίζουν τους επικεφαλής των Θεσμών να καθυστερούν την άφιξή τους στην Ελλάδα. Έτσι, αντί να έλθουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στις 15 Οκτωβρίου, όπως ξέραμε μέχρι τώρα, ενδέχεται να περιμένουν ίσως ακόμη και ως το Eurogroup της 6ης Νοεμβρίου. Βεβαίως αν η κυβέρνηση κινηθεί γρήγορα το σκηνικό αυτό μπορεί να ανατραπεί όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.

ΙΣΑ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ 10ΧΡΟΝΗ ΝΕΦΕΛΗ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΣΑΡΚΩΜΑ !!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Στο αίτημα των γονιών ενός 10χρονου κοριτσιού που δίνει μάχη για τη ζωή του ανταποκρίθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, απευθύνοντας έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου η μικρή Νεφέλη να μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο στο εξωτερικό για θεραπεία !!!



Η Νεφέλη διεγνώσθη τον Ιούλιο, με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing στη διάφυση της δεξιάς κνήμης και κάνει χημειοθεραπεία στο ΚΕΘ του Νοσοκομείου Αγία Σοφία. Σύμφωνα με το θεραπευτικό Πρωτόκολλο AEWS003.1 χρήζει ριζικής χειρουργικής αφαίρεσης του όγκου και πρέπει να χειρουργηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Για τον σκοπό αυτό και σύμφωνα με την κρίση των Θεραπόντων Ιατρών έχει προγραμματισθεί η μετάβασή της σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού με αποδεδειγμένη εμπειρία, στο RIZZOLI ORTOPEDICO ISTITUTO, στη Μπολόνια της Ιταλίας.

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: ΞΕΧΡΕΩΝΕΙ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗ ;;;

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 20 ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ;;;
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/02/20_28.html
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/06/20.html



Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι καθαρές ζημιές στην υπό αποκρατικοποίηση Εγνατία Οδό το 2016 σε σχέση με το 2015, με τον κύκλο εργασιών να αυξάνεται κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η εταιρεία πέτυχε τους τελευταίους 19 μήνες να αποπληρώσει σημαντικό τμήμα του δανεισμού της στην τράπεζα Πειραιώς.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις δημοσιοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, ο κύκλος εργασιών, που προέρχεται, κατά βάση, από διόδια, ανήλθε σε 61,7 εκατ. ευρώ από 55,7 εκατ. ευρώ (+10,7%).

Οι ζημιές μετά από φόρους αυξήθηκαν, κατά 20,2 εκατ. ευρώ, στα 87,3 εκατ. ευρώ και δεν σχετίζονται, σύμφωνα με την εταιρεία, με την λειτουργία και εκμετάλλευση του οδικού άξονα από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους του Έβρου, μήκους 670 χλμ. Αποδίδονται, δηλαδή, στις αποσβέσεις του παγίου και τις προβλέψεις για την επιστροφή του μη επιλέξιμου ΦΠΑ από συγχρηματοδοτούμενα έργα.

ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΟΙ 2 ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΓΝΑ !!!

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2.500.000 ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΑΠΑΤΗ
ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/08/blog-post_75.html
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/08/blog-post_27.html



Σε αργία τέθηκαν με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, οι δύο γιατροί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ) που διώκονται για παράνομες συνταγογραφήσεις, από τις οποίες φέρεται ότι ζημιώθηκε το Δημόσιο, τουλάχιστον με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

Ο διοικητής του ΠΓΝΑ, Δημήτρης Αδαμίδης, δήλωσε πως της απόφασης του υπουργού προηγήθηκε η θετική γνωμοδότηση του αρμόδιου πειθαρχικού συμβουλίου, ενώ παράλληλα διεξάγεται και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Επί της διαδικασίας σημειώνει, πως ο ίδιος είχε θέσει από τις 18 Αυγούστου 2017, τους δύο γιατρούς σε αναστολή άσκησης καθηκόντων, η οποία βάση του νόμου έχει ισχύ 30 ημερών:
«Έχοντας παρέλθει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, συνήλθε όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, εξετάζοντας, κατόπιν ερωτήματος του υπουργείου, εάν συντρέχουν οι λόγοι για να τεθούν οι γιατροί σε δυνητική αργία, η οποία ισχύει αρχικά για ένα χρόνο, με δυνατότητα παράτασης κάθε χρόνο, στην περίπτωση που δεν έχουν προκύψει αθωωτικά στοιχεία».

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΤΑΝΕ ΓΚΑΖΙ ΜΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΕ FUNDS ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Αναθεωρούν τη στρατηγική μείωσης των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων οι τράπεζες

Αναθεωρημένους στόχους, με μεγαλύτερη έμφαση στις πωλήσεις, για τη μείωση των κόκκινων δανείων, υποβάλουν στον SSM στις αρχές Οκτωβρίου οι τράπεζες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, οι νέοι στόχοι πρόκειται να υποβληθούν προς έγκριση στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και θα αφορούν στη στοχοθεσία της επόμενης διετίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αναθεώρηση των στόχων δεν αναμένεται στο ποσοτικό, αλλά στο ποιοτικό σκέλος των στόχων, καθώς το ζητούμενο είναι να βρεθεί η μέθοδος για την επιτυχή υλοποίηση όσων αποτελούν ήδη δεσμεύσεις των τραπεζών και επί του παρόντος δεν επιτυγχάνονται με τους επιθυμητούς ρυθμούς.

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ: ΕΡΙΞΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΗΣ UBS !!!

ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ
100.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 βρέθηκαν στις αποχετεύσεις μίας τράπεζας και τριών παρακείμενων εστιατορίων !!!


Μία απίστευτη -ειδικά για τις μέρες μας- ιστορία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελβετία, καθώς άγνωστοι -μέχρι στιγμής- πέταξαν 100.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 στην τουαλέτα μίας τράπεζας και τριών παρακείμενων εστιατορίων, στέλνοντας αργότερα τον δικηγόρο τους προκειμένου να αποζημιώσει τις επιχειρήσεις για τις ζημιές που υπέστησαν!

Όπως ήταν φυσικό, οι εισαγγελικές αρχές της Γενεύης ξεκίνησαν έρευνα αφότου οι τουαλέτες μιας τράπεζας και τριών γειτονικών εστιατορίων βούλωσαν επειδή κάποιος έριξε στην αποχέτευση 100.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500.

ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ, ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΙ & ΒΙΖΙΤΟΒΟΣΚΟΙ !!!

ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Και ακόμη πιο τυχαία, ψηφίζουν όλοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ & Ποτάμι !!!



Oι περιπέτειες του εφοπλιστή και οι... μυθικές διατροφές

Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας εκτός από την αμύθητη περιουσία που συχνά αποτελεί λόγο δημόσιας προβολής του, πριν από λίγους μήνες ήρθε στο προσκήνιο και για την περιπετειώδη εκδίκαση της διατροφής μετά το διαζύγιο με την τελευταία σύζυγό του και πρώην ηθοποιού, Σοφία Γιαννικοπούλου. Μπορεί η κρίση να έχει πλήξει τα περισσότερα νοικοκυριά της χώρας, αυτό όμως δεν φάνηκε να ισχύει και για το συγκεκριμένο πρώην ζευγάρι, όπως άλλωστε προκύπτει και από το συνολικό ποσό περίπου 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που διεκδικεί ως διατροφή για τις δύο ανήλικες κόρες και την ίδια.



ΜΑΚΑΚΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ, ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΗΔΗ ΑΦΟΔΕΥΘΕΙ !!!

ΕΓΙΝΑΝ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΑΚΡΑΙΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΣΙΤΙΖΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!
Όχι ζέβρα, αλλά ούτε ασβός δεν θα ήταν ποτέ στην μίζερη ζωή του ο μπούλης Ανδρέας Ανδριανόπουλος, αν στις σύγχρονες κοινωνίες επικρατούσε ο νόμος της ανισότητας που κυριαρχεί στη ζούγκλα. Και όχι μόνον θα είχε φαγωθεί από τα άγρια θηρία, αλλά θα είχε ήδη χωνευθεί, αφοδευθεί και θα κυκλοφορούσε πλέον ως λίπασμα στα χωράφια του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, του οποίου σήμερα παριστάνει τον θιασώτη !!! 

ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤτΕ !!! ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ !!!

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ: ΤΟ Νο1 ΕΛΛΗΝΙΚΟ HOAX !!!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Η πραγματική προστασία της 1ης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, δηλαδή η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, καταργήθηκε την 31/12/2014, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν την ανανέωσε, ενώ την ίδια σκληρή μνημονιακή απαίτηση των δανειστών και της ΤτΕ ακολούθησε στη συνέχεια και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, που δεν τόλμησε ποτέ να την επαναφέρει !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Παράλληλα, με το νέο, τραπεζοκεντρικό ΚΠολΔ, που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2015, καθ' υπόδειξη της ΤτΕ και των δανειστών, ενώ ο οφειλέτης χάνει το σπίτι του στον πλειστηριασμό για χρέη στο δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία, επειδή τα χρήματα του πλειστηριάσματος πηγαίνουν κατά 65% πρώτα στις τράπεζες, για να καλύψουν οφειλές από δάνεια και κάρτες, αυτός συνεχίζει να χρωστά στο δημόσιο και τα ταμεία, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να χάνει την περιουσία του, αλλά να κινδυνεύει να καταλήξει και στη φυλακή, αφού οι οφειλές σε δημόσιο και ταμεία είναι ποινικοποιημένες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι ήδη προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, που γίνονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ και, έτσι, δεν μπορούν να μπλοκαριστούν με διαμαρτυρίες πολιτών στα Ειρηνοδικεία, να λειτουργούν στην πράξη ως ανέξοδοι, χαριστικοί πλειστηριασμοί υπέρ των τραπεζών, αφού πραγματοποιούνται χωρίς διαταγές πληρωμής και χωρίς την επίσπευση των τραπεζών, ενώ τα πλειστηριάσματα καταλήγουν κατά 65% σε αυτές.

Έτσι, οτιδήποτε αποκαλείται σήμερα ως προστασία της 1ης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ανήκει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας όσων την επικαλούνται !!!


Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

NOOR 2 ;;; 121 Kg ΚΟΚΑΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΣΤΑ !!!

ΣΤΟ "DIMITRIS C" ΤΗΣ DANAOS SHIPPING
Βρέθηκαν 121 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα στο Περού !!!




Συνολικά 121 κιλά κοκαΐνης εντόπισαν οι Αρχές του Περού μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων. Πρόκειται για το το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Dimitris C» (χωρητικότητας 3.400-tn και κατασκευής 2001) το οποίο ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία Danaos Shipping, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας.

ΠΑΡΤΕ ΚΟΣΜΕ !!! ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ 11.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ
Στη διάθεση με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας ακόμη 57 ακινήτων προχωρά μέσα στον Οκτώβριο η Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για τη δεύτερη ηλεκτρονική δημοπρασία στην οποία προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς !!! 



Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2017 μέσω του properties4sale.gr, του ειδικού διαδικτυακού της ιστότοπου. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δημοπρασία ιδιόκτητων ακινήτων της Τράπεζας πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Ιουνίου 2017 και σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία.
Δείτε ΕΔΩ όλα τα ακίνητα που πωλούνται :
https://www.properties4sale.gr/search?asset_grouping_id=3

Τιμές από 11.000 ευρώ !!!

Μέσω της νέας δημοπρασίας θα διατεθούν 57 ακίνητα από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν διαμερίσματα, μονοκατοικίες, γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα και κτίρια σε Αττική, Θεσσαλονίκη, παραθεριστικές περιοχές, νησιά κ.α. Οι τιμές εκκίνησης των ακινήτων κυμαίνονται από 11.000 έως 1.050.000 ευρώ, ενώ υπάρχει και δυνατότητα άμεσης αγοράς (buy now).


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ & ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ !!!

200.000.000 ΕΥΡΩ
Τόσα χρωστάνε όλα μαζί τα μαγαζιά (ΠΑΟ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΣΚΑΪ) του προπαγανδιστή του μνημονιακού σοφρωνισμού των Ελλήνων, Γιάννη Αλαφούζου !!!

2 ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ
Θερμά συγχαρητήρια στον Δικηγόρο της Επιστημονικής μας Ομάδας ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟ, για τη νέα αυτή, εξαιρετική δικαστική απόφαση !!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :



ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!


Η ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ ΦΕΡΝΕΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ & ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ
Βάζει μπρος για τα καλά τη μηχανή των κατασχέσεων η εφορία !!!






Η μη ικανοποιητική πορεία των δημοσίων εσόδων, η οποία δείχνει σοβαρά σημάδια κόπωσης των φορολογουμένων -παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εισπραχθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ- φέρνει κύμα κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων εκ μέρους της εφορίας.

Όσοι φορολογούμενοι χρωστούν και έχουν στην τράπεζα καταθέσεις, τότε θα γίνεται αυτόματη κατάσχεση του ποσού ακόμη και αν αυτό είναι πολύ χαμηλό. Η μόνη προστασία για τα νοικοκυριά είναι να δηλώσουν μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έναν μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό, αλλά αυτός προστατεύεται μέχρι του ποσού των 1.250 ευρώ.

ΑΑΔΕ: ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΣΕ 100 ΜΕΡΕΣ ;;;
Και το βασικότερο: τι κάνατε τα τελευταία 2 χρόνια που «λίμναζαν» χωρίς έλεγχο πάνω από 30.000 υποθέσεις φοροδιαφυγής στο ΣΔΟΕ με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε παραγραφές ή σε ελέγχους χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν σημαντικά νέα στοιχεία ;;; 
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:



Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά και τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις περί 5ετούς παραγραφής των υποθέσεων (και αυτών που προκύπτουν από τις διάφορες «λίστες») οδηγούν την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να εκδώσει νέες οδηγίες προς τις εφορίες, για το ποιες φορολογικές υποθέσεις πρέπει να ελέγξουν κατά προτεραιότητα μέσα στις τελευταίες 100 μέρες του χρόνου, πριν αλλάξει το έτος και για να μην παραγραφούν χωρίς έλεγχο.

Με απόφαση που εξέδωσε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, η ΑΑΔΕ καθορίζει ότι αλλάζει η προτεραιοποίηση που είχε γίνει πέρυσι για τις εκκρεμείς υποθέσεις του 2017 και οι Προϊστάμενοι των Ελεγκτικών Υπηρεσιών θα ελέγχουν κατά προτεραιότητα και θα προβαίνουν στην έκδοση πράξεων διορθωτικού προσδιορισμού φόρων και προστίμων. Η απόφαση είναι κρίσιμη για φορολογικές υποθέσεις 2001, 2006 και 2008, που θα ελέγχονται ως εξής:
SSL Certificates