.

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 03/07/2022!!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΡΟΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΑ...380$ !!!

 



Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να φτάσουν στα «στρατοσφαιρικά» επίπεδα των 380 δολαρίων το βαρέλι, εάν οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις ωθήσουν τη Ρωσία να προχωρήσει σε αντίποινα και περικοπές στην παραγωγή αργού, προειδοποίησαν οι αναλυτές της JPMorgan Chase & Co.

Η Ομάδα των G7 σχεδιάζει έναν περίπλοκο μηχανισμό για να βάλει πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου σε μια προσπάθεια να πιέσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Όμως, δεδομένης της ισχυρής δημοσιονομικής θέσης της Μόσχας, η χώρα μπορεί να αντέξει οικονομικά να μειώσει την ημερήσια παραγωγή αργού κατά 5 εκατομμύρια βαρέλια χωρίς να βλάψει υπερβολικά την οικονομία, γράφουν οι αναλυτές της JPMorgan, συμπεριλαμβανομένης της Natasha Kaneva, σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Για μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου, ωστόσο, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά. Μια περικοπή 3 εκατομμυρίων βαρελιών στις ημερήσιες προμήθειες θα ωθήσει τις τιμές αναφοράς του αργού στο Λονδίνο στα 190 δολάρια, ενώ το χειρότερο σενάριο των 5 εκατομμυρίων θα μπορούσε να σημαίνει ότι το αργό θα πάει στα 380 δολάρια, έγραψαν οι αναλυτές.

ΤτΕ: ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟ Νο1 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 



Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, παρά την εντυπωσιακή τους μείωση, παραμένουν το βασικό πρόβλημα για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα, όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική 2021 – 2022.

Επίσης, σημαντικές προκλήσεις παρουσιάζονται από τις αβεβαιότητες σχετικά με την οικονομική δραστηριότητα διεθνώς, που προκαλούνται από την ένταση των πληθωριστικών πιέσεων, τις γεωπολιτικές εξελίξεις και την αύξηση στο κόστος της ενέργειας.

Οι εξελίξεις αυτές, τονίζει η Τράπεζα της Ελάδος, μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων ΜΕΔ, ενώ μεσοπρόθεσμα θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή. Σε αυτή την κατεύθυνση η ΕΚΤ και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός διενεργούν το πρώτο εξάμηνο του 2022 άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων για τους κλιματικούς κινδύνους ανά πιστωτικό ίδρυμα, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων ελληνικών σημαντικών τραπεζών.

Επιπρόσθετα, η αρνητική επίπτωση στη συνολική ζήτηση από τις εντεινόμενες πληθωριστικές πιέσεις, σε συνδυασμό με την πλήρη άρση των μέτρων στήριξης έναντι της πανδημίας εντός του 2022, επιτείνει τους παραπάνω κινδύνους, επηρεάζοντας έτσι δυσμενώς τα μεγέθη των ελληνικών τραπεζών.

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS !!!

 


Κατέρρευσε η θεωρία της σκευωρίας Novartis, σιγή ιχθύος από Μαξίμου και ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Από το efsyn.gr

Η δικαιοσύνη τελικά μίλησε και στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων το πόρισμα της Προανακριτικής που έστησαν Ν.Δ .σε σύμπραξη με ΚΙΝ.ΑΛΛ. για δήθεν σκευωρία στο σκάνδαλο Novartis, με βασικούς κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Οι δύο τους παραπέμπονται τελικά στο Ειδικό Δικαστήριο για κατηγορία άσχετη με το σκάνδαλο Novartis, και όχι για στοχοποίηση των 10 πολιτικών προσώπων όπως επιμένει να ισχυρίζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που προσπαθεί να πιαστεί απ' τα μαλλιά.

Το βούλευμα - καταπέλτης αφήνει βαριά εκτεθειμένη την κυβέρνηση και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. που επέμεναν στο αφήγημα της σκευωρίας και μέχρι τώρα δεν έχουν βγει να κάνουν κάποιο σχόλιο για την ουσία της υπόθεσης. Και όλα αυτά ενώ το βράδυ της Πέμπτης η κυβέρνηση επέχαιρε για την τάχα παραπομπή των Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά τα δέκα πολιτικά πρόσωπα.

Αντιθέτως, Δ. Παπαγγελόπουλος και Ελ. Τουλουπάκη κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, για τη μη έγκαιρη αποστολή των μηνύσεων που είχαν υποβάλει βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και είχε παραδοθεί αρχικά στην Ελένη Ράικου, κατά του Ανδρέα Ξανθού και του Παναγιώτη Κουρουμπλή για την παράλειψη έκδοσης ενός δελτίου φαρμάκων.

Συγκεκριμένα: τον Φεβρουάριο του 2017 οι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛΛ.-ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδος, Β. Κεγκέρογλου και Ε. Χριστοφιλοπούλου κατέθεσαν μήνυση στην τότε εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελ. Ράικου για τη μη τιμολόγηση φαρμάκων το πρώτο εξάμηνο του 2015 από τους υπουργούς Π. Κουρουμπλή και Α. Ξανθό.

Σιγή ιχθύος μετά τα ψεύδη

ΕΠΕΣΕ ΚΑΡΦΩΤΗ ;;; ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟ ΣΔΟΕ ΞΕΣΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ !!!

 



Η "πράσινη ενέργεια" και τα εκατομμύρια των επιδοτήσεων στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ! Ο εποπτεύων εισαγγελέας της δίωξης Διαφθοράς Χρήστος Μπαρδάκης και ο διευθυντής έρευνας οικονομικών εγκλημάτων Ηλίας Κωσταντέας καλούν έναν - έναν να περάσει από τον πάγκο!


Του Άρη Σπίνου

Σιγά σιγά φτάνει η ώρα για όλους! Οι μηχανισμοί αυτού του κράτους αργούν αλλά ενίοτε δουλεύουν.

Μια σειρά από υποθέσεις που αφορούν επιδοτήσεις εκατομμυρίων που προέρχονται από τους Αναπτυξιακούς Νόμους για την ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας στην πατρίδα μας και αφορούν χρήματα που δόθηκαν σε επιχειρηματίες δικαιούχους, όπως μαθαίνουμε με εντολή του επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων κύριο Χρήστο Μπαρδακη, θα ανοίξει ο επιχειρησιακός διευθυντής του ΣΔΟΕ και προϊστάμενος στην ειδική διεύθυνση ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς , κύριος Ηλίας Κωσταντέας. Η έρευνα όμως δεν θα περιλαμβάνει μόνο αυτά.

Ο κύριος Κωσταντέας, έχει ήδη στο γραφείο τους φακέλους με υποθέσεις που αφορούν επιδοτήσεις του Αναπτυξιακού Νόμου που σχετίζονται με την πράσινη ενέργεια και θα ελέγξει την νομιμότητα των επιδοτήσεων. Μάλιστα τα αποτελέσματα αναμένονται να γίνουν γνωστά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ήδη ακούγεται στους διαδρόμους του ΣΔΟΕ πως ο κύριος Ηλίας Κωνσταντέας είναι αποφασισμένος να φτάσει την έρευνα σε βάθος. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι ο Επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγελέων κύριος Χρήστος Μπαρδάκης που στηρίζει με την πείρα του τις ενέργειες του Επικεφαλής του ΣΔΟΕ για να παραπέμψουν τους παραβάτες ενώπιον της δικαιοσύνης.

ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ: ΠΕΤΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

 


ΧΡΕΗ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ 72 ΔΟΣΕΩΝ ΑΛΛΑ...ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!

 


ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !!!

 


ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Ο ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ !!!


 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 


ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΙΘΗΚΩΝ: ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ Π.Ο.Υ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 


ΠΑΙΧΝΔΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ !!!

 


ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ !!!

 


ΣτΕ: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΚΤΟΣ....Ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΩΝ 100€ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 !!!

 


Ως έναν «συνταγματικά ανεκτό περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων» χαρακτηρίζει το Συμβούλιο της Επικρατείας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών συμπολιτών μας και το πρόστιμο ύψους 100 ευρώ σε περίπτωση μη αποδοχής του, κρίνοντας συνταγματικό το σχετικό μετρό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣτΕ, Δημ. Σκαλτσούνη, το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της επιβολής του επίμαχου προστίμου, όπως θεσπίστηκαν με το άρθρο 24 του ν. 4865/2021, συζητήθηκαν από την Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, το οποίο απέρριψε και τις τέσσερις αιτήσεις. Μειοψήφισαν ένα μέλος με αποφασιστική και ένα με συμβουλευτική ψήφο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, κρίθηκε ότι το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για πολίτες άνω των 60 ετών, «αποτελεί συνταγματικά ανεκτό περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων των διαδίκων, επειδή βασίζεται σε επίκαιρα και τεκμηριωμένα επιστημονικά και επιδημιολογικά δεδομένα και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση σκοπών μείζονος δημόσιου συμφέροντος, δηλαδή στην προστασία των ατόμων της ηλικιακής αυτής ομάδας έναντι της βαριάς νόσησης και του θανάτου, στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας και στην αποσόβηση του κινδύνου κατάληψης όλων των ΜΕΘ».

COMEBACK ΣΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο,ΤΙ ΣΩΖΕΤΑΙ !!!

 



Σημαντική αύξηση παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η παραγωγή ηλεκτρισμού από λιγνίτη, ως αποτέλεσμα των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στο ηλεκτρικό σύστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του διαχειριστή του συστήματος ΑΔΜΗΕ, η λιγνιτική παραγωγή παρουσιάζει υπερδιπλασιασμό και αντιπροσωπεύει πλέον πάνω από το 20% του συνολικού μείγματος παραγωγής, όταν μόλις πριν λίγες εβδομάδες οι λιγνίτες παρουσίαζαν ελάχιστη συνεισφορά στην κάλυψη των αναγκών του συστήματος.

Ωστόσο, καθώς οι συνθήκες της αγοράς έχουν διαφοροποιηθεί, έχει ήδη ξεκινήσει να τίθεται σε εφαρμογή η στρατηγική για ενίσχυση της λιγνιτικής παραγωγής, η οποία συγκυριακά εμφανίζεται λόγω της έκρηξης των τιμών του φυσικού αερίου, πιο ανταγωνιστική από την ηλεκτροπαραγωγή από μονάδες φυσικού αερίου.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση έχει κάνει γνωστό ότι ενδέχεται να παρατείνει τη λειτουργία των σύγχρονων λιγνιτικών μονάδων (Άγιος Δημήτριος 5 και Μελίτη), ενώ και η νέα μονάδα Πτολεμαΐδα 5 η οποία θα ξεκινήσει να λειτουργεί μετά το τέλος του καλοκαιριού μπορεί ανάλογα με τις συνθήκες να συνεχίσει να λειτουργεί ως λιγνιτική (και να μην μετατραπεί σε μονάδα φυσικού αερίου) έως το 2028.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, η λιγνιτική παραγωγή πρόκειται μέσα στην επόμενη διετία να αυξηθεί κατά 50%, προσωρινά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη εξάρτηση από το φυσικό αέριο, ενώ το μέτρο θα επαναξιολογείται με βάση τις συνθήκες της αγοράς και τη διαθεσιμότητα του καυσίμου.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΣΕΛΜΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥ ΒΩΒΟΥ ΣΤΗΝ Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ !!!

 


Από το newmoney.gr


Υπήρξε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της εγχώριας αγοράς στον τομέα της ξυλείας, αλλά ούτε αυτός κατάφερε να αποφύγει την κατάρρευση. Ο λόγος για τον όμιλο Shelman που είχε ιδρύσει το 1962 ο Παναγιώτης Ηλιάδης. Αφού μεσουράνησε επί σχεδόν πέντε δεκαετίες «προσέκρουσε» στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Έτσι, το 2009, και ενώ «μαύρα σύννεφα» απλώνονταν πάνω από τη χώρα, η Alfa Wood του Αντώνη Αδαμόπουλου εξαγόραζε το 73% της Shelman έναντι 11 εκατ. ευρώ, καθιστώντας τη θεσσαλική βιομηχανία ξύλου leader στην ελληνική αγορά ξύλου και προϊόντων ξυλείας, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες μεταποιητικές μονάδες στα Βαλκάνια.

Και τούτο, καθώς με την εξαγορά της Shelman αποκτούσε τη μητρική εταιρεία με εργοστάσια στη Χαλκίδα (όπου διέθετε και ιδιωτικό λιμάνι) και στη Ροδόπη, καθώς και τις θυγατρικές, δηλαδή τη βιομηχανία κόλλας Χατζηλουκάς Α.Ε. στην Κομοτηνή, τη Σέλμαν Σοφιανός Παρκέτα Α.Ε. (ποσοστό 50%), εταιρεία παραγωγής και τοποθέτησης παρκέτων με δραστηριότητα και στη Ρουμανία μέσω της Sofrom Exim S.A., την Ξυλεμπορική Πατρών Α.Ε. και την Ι. Τζήλος Α.Ε. στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2008 η Shelman είχε κύκλο εργασιών 138,34 εκατ. ευρώ, αλλά και ζημίες μετά από φόρους 20,52 εκατ. ευρώ.

Με άλλα λόγια, η Alfa Wood μαζί με το «βαρύ όνομα», τα εργοστάσια και το εκτόπισμα της Shelman φορτωνόταν τις ζημιές, τις υποχρεώσεις που ξεπερνούσαν τα 175 εκατ. ευρώ, το υπεράριθμο προσωπικό και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον ραγδαίας υποχώρησης της οικοδομικής δραστηριότητας και των πωλήσεων, καθώς και αυξανόμενου ανταγωνισμού από τις εισαγωγικές εταιρείες, αλλά και από τη σταδιακή κυριαρχία των αλουμινένιων κατασκευών, αντί του ξύλου.

Η πτώχευση και το γαϊτανάκι των πλειστηριασμών

ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

 


Σε συνομιλίες με το Υπουργείο Οικονομικών της Τουρκία βρίσκεται η ένωση ασφαλιστών της χώρας, για μια πιθανή έκδοση ομολόγων με δείκτη πληθωρισμού, καθώς οι ασφαλιστικές αναζητούν έναν νέο μηχανισμό για να προστατεύσουν τα κεφάλαιά τους από τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στη χώρα όπου οι πραγματικές αποδόσεις είναι έντονα αρνητικές και το επιτόκιο πολιτικής της κεντρικής τράπεζας διατηρείται στο 14% από τον Δεκέμβριο.
Ο Ozgur Obali, γενικός γραμματέας της Insurance Association of Turkey (TSB), είπε ότι ένα ομόλογο με αποδόσεις πάνω από τον πληθωρισμό θα προσφέρει ανακούφιση στους ασφαλιστές.

Οι ασφαλιστές μπορούν να αγοράσουν περίπου 30-32 δισεκατομμύρια λίρες (1,8-1,9 δισεκατομμύρια δολάρια) του ομολόγου, είπε σε συνέντευξη του, υπογραμμίζοντας το επίπεδο πιθανής ζήτησης για το ομόλογο.

"Περιμένουμε ένα επενδυτικό εργαλείο που θα αποτρέψει τουλάχιστον τη διάβρωση του κεφαλαίου μας.

Έχουμε φτάσει στα όρια μας", είπε ο Obali, αναφερόμενος στην έγκριση που απαιτείται από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα εκδώσει το ομόλογο .

Το πρόβλημα του πληθωρισμού

ΟΙ ΧΑΚΕΡ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ !!!

 




Πώς μπορούν να μπλοκάρουν δεξαμενόπλοια και εμπορικές πτήσεις προκαλώντας έμφραγμα στην παγκόσμια οικονομία – «Οποιοδήποτε ψηφιακό σύστημα μπορεί να χακαριστεί», ανέφερε ο David Emm της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Kaspersky

Με όπλο έναν απλό προσωπικό υπολογιστή, οι νέας γενιάς χάκερς έχουν αρχίσει να στοχοποιούν την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

«Οποιοδήποτε αεροπλάνο ή δεξαμενόπλοιο, όπως και κάθε ψηφιακό σύστημα, μπορεί να χακαριστεί», ανέφερε ο David Emm της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Kaspersky σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC. Ο ισχυρισμός του αυτός είχε αποδειχθεί και σε πείραμα της αμερικανικής κυβέρνησης το 2019, όπου ένας χάκερ κατάφερε να παραβιάσει τα συστήματα ενός αεροσκάφους Boeing.

Πολλές φορές, το χακάρισμα ενός τερματικού σταθμού σε ένα λιμάνι ή μίας εταιρείας μεταφορών είναι πολύ πιο απλό από την πρόσβαση σε ένα αεροσκάφος ή σε ένα πλοίο. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η γερμανική Hellmann Worldwide Logistics ανακοίνωσε πως έπεσε θύμα μίας επίθεσης «phishing». Η εταιρεία, η οποία προσφέρει υπηρεσίες μεταφορών αναγκάστηκε να διακόψει τις παραγγελίες της για αρκετές ημέρες. Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία δεν έχει γνωστοποιήσει την απώλεια εσόδων της λόγω της επίθεσης αυτής.

ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΕΟ !!!

 


Ένα μεγάλο πρόβλημα αναμένεται σύντομα να λυθεί μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την συνδρομή του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αφορά στην έλλειψη των μηχανημάτων POS από τα Δημόσια ΚΤΕΟ! Ναι, σωστά διαβάσατε μέχρι σήμερα τα δημόσια ΚΤΕΟ δεν διαθέτουν μηχανήματα POS και οι υπηρεσίες τους εξοφλούνται από τους ιδιοκτήτες οχημάτων που τα επισκέπτονται μόνο με την καταβολή μετρητών.

Τα Δημόσια ΚΤΕΟ της χώρας υπάγονται στις Περιφέρειες της χώρας. Τα παράβολα από τα ΚΤΕΟ εμβάζονται σε ΚΑΕ (κωδικοί αριθμοί εσόδων – εξόδων) του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έχει και την ευθύνη για προμήθεια μηχανημάτων ηλεκτρονικής πληρωμής POS και σύνδεσή τους με το τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr, σύντομα θα δοθεί λύση και τα POS βρίσκονται προ των πυλών των δημοσίων ΚΤΕΟ μετά από πρωτοβουλία-παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών.

Το πρόβλημα με τη μη χρήση των POS έχει αγγίξει πολλά Δημόσια ΚΤΕΟ καθώς οι ιδιοκτήτες οχημάτων που θέλουν να περάσουν από Τεχνικό Έλεγχο δεν μπορούν να πληρώσουν το κόστος με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας και τα μετρητά αποτελούν μονόδρομο.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το σταδιακό κλείσιμο των δημοσίων ΚΤΕΟ καθώς οι ιδιοκτήτες οχημάτων προτιμούν τις άυλες συναλλαγές κυρίως και λόγω του κορωνοϊού.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΩΝ ΑΡΠΑΞΕ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ 76.500€ !!!

 


Υπόθεση απάτης με θύμα μια γυναίκα 61 ετών από τη Θεσσαλονίκη,που έπεσε στα «δίχτυα» διεθνούς εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας εμφανίζονταν σε ανυποψίαστους πολίτες ως δήθεν τεχνικοί υπάλληλοι διεθνούς εταιρείας λογισμικού και με το πρόσχημα της παροχής υπηρεσιών για την προστασία των τραπεζικών τους λογαριασμών από κακόβουλο λογισμικό, αποκτούσαν πρόσβαση στα κινητά τηλέφωνα ή τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους, μέσω εγκατάστασης εφαρμογών απομακρυσμένου ελέγχου, εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα, με καταγωγή από την Αλβανία και το Κόσοβο, που φαίνεται να εμπλέκονται σε ανάλογες περιπτώσεις απάτης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην περίπτωση της 61χρονης Ελληνίδας, όπως ανακοινώθηκε, το κύκλωμα φέρεται να «άδειασε» τον τραπεζικό της λογαριασμό, αποσπώντας απ’ αυτόν το ποσό των 76.500 ευρώ, χρήματα τα οποία τμηματικά και μέσω λογαριασμών άλλων θυμάτων, κατέληξαν με διαδοχικές αποστολές εμβασμάτων, σε παραλήπτες στην Ελλάδα, την Αλβανία, το Κόσοβο, ακόμη και την Κολομβία.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

ΓΙΑΤΙ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ ΣΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ !!!

 



Τους τελευταίους έξι μήνες περίπου, έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης από σαλμονέλα, τα οποία συνδέονται με εργοστάσια σοκολάτας.

Πριν από μερικούς μήνες, οι αρμόδιες αρχές στη Βρετανία συνέστησαν στους γονείς να μην δίνουν στα παιδιά τους σοκολατένια αυγά «Kinder Suprise», υπό τον φόβο ότι μπορεί να είναι μολυσμένα με σαλμονέλα ενώ λίγες ώρες αργότερα και ο ΕΦΕΤ είχε προχωρήσει σε ανάκληση ορισμένων προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας.

Η επιδημία σαλμονέλας με τα μολυσμένα Kinder Έκπληξη απασχόλησε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, προκαλώντας ανησυχία κυρίως στους γονείς, καθώς έχει προσβάλει, κατά βάση, παιδιά και νεαρά άτομα. Ο μικροβιολογικός αυτός κίνδυνος βρισκόταν αυτή τη φορά κρυμμένος σε ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για παιδιά, τα σοκολατένια αυγά Kinder Έκπληξη, που κατασκευάζονται από τη Ferrero που εδρεύει στο Βέλγιο.

Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία και Ολλανδία, είναι μερικές από τις χώρες στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα σαλμονέλας. Σύμφωνα μάλιστα, με τα αρχεία καταγραφής, τουλάχιστον 200 αναφερθείσες περιπτώσεις σαλμονέλας πιστεύεται ότι συνδέονται με σοκολατένια πασχαλινά αυγά που παρασκευάστηκαν σε βελγικό εργοστάσιο που λειτουργεί από την ιταλική εταιρεία Ferrero. Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στη Βρετανία στις 7 Ιανουαρίου.

Και τώρα ο ελβετικός όμιλος Barry Callebaut, παγκόσμιος καλοσσός του κακάο και των προϊόντων σοκολάτας, ανακοίνωσε ότι διέκοψε την παραγωγή στο εργοστάσιο του Βίσε στο Βέλγιο, το μεγαλύτερο στον κόσμο, μετά τον εντοπισμό σαλμονέλας σε παρτίδα προϊόντων.

«Οι ειδικοί μας για τον έλεγχο της ποιότητας εντόπισαν τη λεκιθίνη ως πηγή της μόλυνσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου, με εκπρόσωπο να διευκρινίζει ότι «τα περισσότερα μολυσμένα προϊόντα βρίσκονται ακόμη στο εργοστάσιο του Βίσε» και ότι ο όμιλος έρχεται σε επαφή με 73 πελάτες (βιομηχανίες και σοκολατοποιούς) για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει μόλυνση στο επίπεδο του καταναλωτή.

«Ιστορική αναδρομή» στα κρούσματα σαλμονέλας

UBER STORY: ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΙΔΕΑ !!!

 


Ξεκινώντας ως μια απλή ιδέα, η Uber σήμερα, έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε μια start up πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εταιρείες της τελευταίας δεκαετίας. Παράλληλα, είναι η μεγαλύτερη σε αξία ανεξάρτητη startup σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η δημοφιλής εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2009, επέφερε την επανάσταση στις σύγχρονες μεταφορές. Έπειτα από 10 χρόνια λειτουργίας και συγκεκριμένα, στις 9 Μαΐου 2019 εισήχθη για πρώτη φορά στο χρηματιστήριο.

Όλα ξεκίνησαν το 2008, στο Παρίσι. Δύο φίλοι, ο Τράβις Καλάνικ και ο Γκάρετ Καμπ παρακολούθησαν το LeWeb, ένα ετήσιο τεχνολογικό συνέδριο με έμφαση στην καινοτομία. Μετά το τέλος του συνεδρίου ήταν αδύνατο οι δυο τους να βρουν ένα ταξί. Τι θα γινόταν αν μπορούσαν να είχαν καλέσει ένα ταξί μέσω του smartphone τους πριν ακόμη τελειώσει το συνέδριο; Λίγο αργότερα, οι δυο τους ίδρυσαν την Uber.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΘΕΤΙΚΟΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΕ ΜΥΚΟΝΟ-ΜΗΛΟ !!!

 



Εξαιρετικά υψηλή θετικότητα καταγράφουν, πλέον, οι περισσότεροι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, με τη Μύκονο και τη Μήλο να σπάνε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Σε πολλά από τα νησιά, όπου δεν έχουν προβλεφθεί φέτος δωμάτια καραντίνας για τους επισκέπτες, η θετικότητα είναι εξαιρετικά αυξημένη και ενώ το όριο ασφαλείας είναι το 4%, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το 20%.

Συγκεκριμένα, η Μύκονος, για ακόμη μία φορά, είναι πρωταθλήτρια στα κρούσματα του κορονοϊού, καθώς από θετικότητα 50,89% που είχε την προηγούμενη εβδομάδα, έφτασε στο 53,53%.

Ακόμη μεγαλύτερη διασπορά της νόσου Covid-19 έχει η Μήλος, όπου η θετικότητα εκτοξεύτηκε στο 52,45%, από 32,31% που ήταν πριν από επτά ημέρες. Κάτι που σημαίνει ότι σε αυτά τα δύο νησιά, περισσότεροι από ένας στους δύο που κάνουν τεστ, διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορονοϊό.

Αύξηση στα ήδη υψηλά ποσοστά έχει και η Σαντορίνη, η οποία από 33,51% την περασμένη εβδομάδα, έφτασε στο 39,51%.

Πάνω από 20% θετικότητα έχουν επίσης η Τήνος (25,6%), η Κως (24,38%), η Ιθάκη 23,74%, η Κάρπαθος 21,37%, η Κέρκυρα 20,04% και η Νάξος (21,7%).

Λίγο χαμηλότερα, αλλά αρκετά υψηλά, είναι και τα ποσοστά των θετικών διαγνώσεων σε Ζάκυνθο (19,93%), Ρόδο (18,54%) και Χανιά 18,35%.

ΚΟΜΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΑ "ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ" !!!

 


Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ !!!

 



Από το dikografies.blogspot.com


Είναι ντροπή, είναι απίστευτο και ταυτόχρονα επικίνδυνο, αυτό που συμβαίνει με την έλλειψη καθαριότητας και τη βρωμιά στα δικαστήρια της Αθήνας.

Μετά τους δικαστικούς υπαλλήλους, που κατέβασαν ρολά στα δικαστήρια της Ευελπίδων, μην αντέχοντας τη απελπιστική κατάσταση από τη μπόχα, καθώς δεν υπάρχει υπηρεσία καθαριότητας στο μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας, μετά και τις εκατοντάδες δικογραφίες, που στιβάζονται στις... ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ και στις ΣΚΑΛΕΣ του κτιρίου 13 της Ευελπίδων!!!, η κατάσταση ξεπέρασε κάθε όριο στο Πταισματοδικείο και στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

Οπως αποκαλύπτουν οι "Δικογραφίες", στα δύο νεόκτιστα και υποτίθεται σύγχρονων προδιαγραφών δικαστήρια της χώρας, δεν υπάρχει υπηρεσία καθαρισμού, καθώς έχει λήξει η σύμβαση με την εταιρία, που είχε αναλάβει την καθαριότητα δεν έχει υπογραφεί νέα σύμβαση, ούτε - έστω - έχει παραταθεί η προηγούμενη.

Μπροστά στο επικίνδυνο και τραγικό ενδεχόμενο, να χορεύουν κατσαρίδες και ποντίκια στα γραφεία τους, οι Πταισματοδίκες και οι Ειρηνοδίκες αποφάσισαν να πληρώσουν οι ίδιοι, από την τσέπη τους, μιά καθαρίστρια, για να έχουν έστω τη στοιχειώδη υγιεινή στις τουαλέτες.

Οπερ και εγένετο!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο...ΥΠΕΡΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!

 


ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ MREL ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ...11 ΔΙΣ !!!

 



Έντεκα δισ. ευρώ αναζητούν οι ελληνικές τράπεζες από τις αγορές, ή μέσω αυξήσεων κεφαλαίου μέχρι το 2025 για να καλύψουν τις απαιτήσεις MREL.

Και δεδομένων των συνθηκών αυτά τα 11 δις ευρώ είναι δύσκολο να καλυφθούν τουλάχιστον προσώρας.

Όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές το θέμα MREL απασχολεί το σύνολο των τραπεζών της ευρωζώνης και ως εκ τούτου, δεδομένων των νέων συνθηκών οι επόπτες πιθανόν να ξαναδούν το θέμα, ως προς τους χρονικούς περιορισμούς, αλλά και να αναζητήσουν εναλλακτικά εργαλεία που θα ικανοποιούν το SRB, αλλά και τις τράπεζες, καθώς έχουμε εισέλθει σε περίοδο ανόδου των επιτοκίων.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην Éκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2021-2022 της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης (SRB) για να επιτευχθεί ο στόχος για την MREL (η ελάχιστη απαίτηση για τα ίδια κεφάλαια και τις επιλέξιμες υποχρεώσεις) οι ελληνικές τράπεζες χρειαζόταν να αυξήσουν τα επιλέξιμα στοιχεία παθητικού τους κατά 14,6 δισεκ. Ευρώ μέχρι το τέλος του 2025. Για το σκοπό αυτό, το 2021 οι ελληνικές τράπεζες προέβησαν σε εκδόσεις ομολόγων ύψους 3,5 δισεκ. ευρώ. Επίσης, ορισμένες τράπεζες προέβησαν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου κατά τη διάρκεια του 2021 (Πειραιώς και Alpha Bank).

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ συνολικά απομένουν περίπου 11 δισεκ. ευρώ που πρέπει να καλυφθούν από αντίστοιχες ομολογιακές εκδόσεις ή άλλους τύπους επιλέξιμων στοιχείων παθητικού έως το τέλος του 2025.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΛΟΒΟΥ: «ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΞΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ» !!!

«ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 15.000€ ΑΠΟ ΚΑΡΤΕΣ»
Αντίδραση και από την ΕΣΗΕΑ για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς που χτυπάνε την πόρτα των συμπολιτών μας. Εμείς ως ΥΠΕΡΒΑΣΗ προειδοποιούμε χρόνια τώρα για το πλιάτσικο μεγατόνων που έρχεται....αλλά κάποιοι μας έλεγαν κινδυνολόγους...


Η απειλή δικαστικού κλητήρα ότι θα πάει σήμερα με ισχυρή αστυνομική δύναμη να αποσπάσει τα κλειδιά του διαμερίσματός της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, η οποία κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της σε πλειστηριασμό για 15.000 ευρώ στα Άνω Ιλίσια, κινητοποίησε φίλους και συναδέλφους, την ΕΣΗΕΑ, συλλογικότητες, αλλά και κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Η ίδια η Ιωάννα Κολοβού μιλώντας στο Open δήλωσε «πολύ συγκινημένη που από τόσο πρωί έχουν έρθει τόσο άνθρωποι. Η αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο και είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει. Δεν είμαι μόνο εγώ, σε όλη την Ελλάδα αυτή τη στιγμή γίνεται χαμός σχετικά με τα σπίτια που πέφτουν θύματα των πλειστηριασμών. Εγώ, για 15.000 ευρώ που δεν ήταν καν δάνειο, προσημείωση ή υποθήκη, ήταν κάρτες, χάνω το σπίτι μου. Και μάλιστα από μια εταιρεία-φάντασμα που δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι, με έναν δικαστικό επιμελητή που παριστάνει τον υπάλληλο της εταιρείας».

«Με έβρισε, με απείλησε ότι θα έρθει με ισχυρή αστυνομική δύναμη να με βγάλει από το σπίτι. Αυτό έγινε πριν τρεις ημέρες, αργά το βράδυ. Ο υπερβάλλων ζήλος του δικαστικού κλητήρα τον έκανε να δουλεύει μέχρι αργά το βράδυ, ενώ κανονικά είναι μέχρι τις 19.00. Θα έρθει από εδώ να του παραδόσω τα κλειδιά. Εγώ τα κλειδιά μόνο νεκρή θα τα δώσω, δεν υπάρχει περίπτωση να τα πάρει τα κλειδιά από το σπίτι. Το θεωρώ εξευτελιστικό, πολύ εξευτελιστικό. Δεν είναι δυνατόν ένα Κράτος Δικαίου, μια Δημοκρατία να πετάει ανθρώπους από το σπίτι λες και είναι ζώα. Δεν έχουμε Κράτος Δικαίου; Δεν είμαστε μια δυτική Δημοκρατία που υπερασπίζεται αν μη τι άλλο καθημερινά δικαιώματα; Ζω με μια σύνταξη 700 ευρώ, γιατί έφυγα νωρίς με μειωμένη σύνταξη, να φροντίσω το παιδί μου, που έχει πρόβλημα. Παρόλα αυτά μπήκε στο ΕΚΠΑ, γιατί το φρόντισα, πολύ. Τώρα είναι δίπλα εδώ, κοντά μου».

Σημειώνεται ότι μεταξύ των δεκάδων που βρέθηκαν δίπλα στην συνταξιούχο συνάδελφο για να υπερασπιστούν το δικαίωμά της να διατηρήσει την πρώτη κατοικία της είναι η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεανώ Φωτίου και ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

ΕΣΗΕΑ: Χιλιάδες χάνουν τα σπίτια τους επειδή έχουν πραγματική αδυναμία

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στην συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού, η οποία χάνει το μοναδικό της σπίτι για χρέος 15.000 ευρώ!» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

ΣΚΑΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΒΙΖΕΣ ;;;

 


Στο μικροσκόπιο των αρχών δύο υπουργοί για τις «χρυσές βίζες»! Με αφορμή τις κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες, ανοίγει ο φάκελος της διαφθοράς, επιχειρηματιών, τραπεζικών στελεχών και κρατικών λειτουργών!

Από το radar.gr

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο θεσμός της «χρυσής βίζας» συνδέθηκε σε κοινωνίες όπως της Μάλτας και της Κύπρου με φαινόμενα διαφθοράς, μαύρου χρήματος και εμπλοκή υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων! Και οι υποθέσεις αυτές σε μεγάλο βαθμό αφορούσαν εμπλοκή ρωσικού στοιχείου!

Αλλά και στην Ελλάδα υπήρξε εμφάνιση του φαινομένου αυτού διαχρονικά μέσα από την εμπλοκή τραπεζικών στελεχών και μεγαλοεπιχειρηματιών που πλούτισαν υπέρμετρα! Με την ένοχη ανοχή των αρχών, τα στραβά μάτια, αλλά και τα ανοιχτά παράθυρα διά μέσω υπουργών και κρατικών λειτουργών πολλών κυβερνήσεων!

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ COSMOTE,NOVA ΚΑΙ VODAFONE: ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΔΙΝΕΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ !!!

 


Περίπου 10% πιο ακριβά θα πληρώνουν, κατά πως φαίνεται, οι Έλληνες την συνδρομητική τους τηλεόραση από την 1η Ιουλίου, δεδομένου ότι επανέρχεται το τέλος υπέρ του Δημοσίου που θα επιβαρύνει με επιπλέον 10% την αξία της συνδρομής, δηλαδή την τιμή συμπεριλαμβανομένου και του πάγιου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης προ του φόρου προστιθέμενης αξίας..

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο δεν αποφάσισε την αναστολή του φόρου, ο οποίος είχε επιβληθεί για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2016 με τον νομό 4830/2021, ανεστάλη όμως με σχετική ρύθμιση από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως και τα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι ο φόρος στην συνδρομητική θα βαρύνει τους καταναλωτές που διατηρούν συνδρομή στους εγχώριους παρόχους τηλεοπτικού συνδρομητικού περιεχομένου κι όχι σε διεθνείς πλατφόρμες που είναι διαθέσιμες στην χώρα μας, όπως Netflix, Disney+, Apple TV+, Amazon Prime κ.ά., δεδομένου ότι οι εν λόγω εταιρείες δεν διατηρούν παράρτημα στην χώρα μας με ελληνικό ΑΦΜ.

Αυτός είναι και ο λόγος οι εγχώριοι πάροχοι όλο το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν σε συντονισμένες προσπάθειες ζητώντας την παράταση της αναστολής του τέλους έως και το 2023. Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα COSMOTE, VODAFONE και NOVA – WIND, δια μέσου της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, απέστειλαν επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση, χωρίς όμως κάποια επιτυχία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η εν λόγω πολιτική στρεβλώνει τον ανταγωνισμό.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑΝΝΗ ΑΠΑΤΣΙΔΗ !!!

 


Eπιστολή - καταπέλτης για την απαλλαγή “πρωταγωνιστών” φορολογικών υποθέσεων που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη, έστειλε ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου που κοινοποιείται και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα.

Αφορμή αποτέλεσε η καταδίκη της πελάτισσας του Ασπασίας Μαλαγάρη για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος βασικού εμπλεκόμενου σε φορολογικές υποθέσεις.

Η εντολέας του είχε διατελέσει Γενική Διευθύντρια Οικονομικής Επιθεώρησης του Υπουργείου Οικονομικών και ήταν μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος.

Ο δικηγόρος ζητά από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας να προστατεύσει την εντολέα του που ερεύνησε υποθέσεις φοροδιαφυγής ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του Δημοσίου, επισημαίνοντας την απόπειρα αυτοκτονίας υπαλλήλου της Novartis και την αυτοκτονία του ελεγκτή που χειρίστηκε τις φορολογικές υποθέσεις του τηλεοπτικού σταθμού Alter.

Στην ίδια επιστολή κατονομάζει τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που εξέδωσαν βούλευμα το οποίο έκρινε ότι με εντολή επανελέγχου δύναται να γίνεται εισήγηση να διαγράφονται πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και άλλους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν σχετικές υποθέσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο που χειρίστηκε την υπόθεση του ναρκόπλοιου "Noor 1" και απήλλαξε κατηγορούμενους με "ελαχιστότατες αμφιβολίες", ενώ χορήγησε "με δικαστικό προδέρμ" "αφειδώς ελαφρυντικά" στους καταδικασθέντες, όπως καταγγέλλει ο κ. Απατσίδης.

ΔΙΝΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ...ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 


Διαβάστε τι μεταδίδει το 1voice.gr


«Συναλλαγή της χρονιάς» αναδείχθηκε η τιτλοποίηση Galaxy της Alpha Bank στα βραβεία “NPL Securitisation Awards” της διεθνούς και καταξιωμένης έκδοσης Structured Credit Investor (SCI). To Project Galaxy, που ολοκληρώθηκε το β’ τρίμηνο 2021, αποτέλεσε τη δεύτερη μεγαλύτερη τιτλοποίηση με πιστοληπτική διαβάθμιση Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) στην Ευρώπη και τη μεγαλύτερη τιτλοποίηση που έχει ολοκληρωθεί ποτέ στην Ελλάδα, ύψους Ευρώ 10,8 δισ.

Το Project Galaxy ήταν η δεύτερη τιτλοποίηση της οποίας τα ομόλογα υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας φέρουν εγγύηση στο πλαίσιο του Προγράμματος Παροχής Εγγυήσεων «Ηρακλής». Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Alpha Bank διατήρησε το σύνολο των ομολογιών τιτλοποίησης υψηλής (Senior) εξοφλητικής προτεραιότητας (Ευρώ 3,8 δισ.), καθώς και το 5% των ομολογιών τιτλοποίησης μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας, ύψους Ευρώ 7 δισ. Το 51% των ομολογιών τιτλοποίησης μεσαίας και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας πωλήθηκαν σε εταιρεία που διαχειρίζεται και συμβουλεύει η Davidson Kempner, και το 44% των υπολοίπων ομολογιών θα διανεμηθούν στους μετόχους της Alpha Services and Holdings.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του SCI στη σχετική έκδοση ανακοίνωσης των βραβείων, η συναλλαγή Galaxy ήταν ένα ιστορικό ορόσημο για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εν γένει, καθώς το χαρτοφυλάκιό του αναλογούσε περίπου στο 20% των συνολικών καταγγελθέντων δανείων του τραπεζικού τομέα. Για την Alpha Bank, η ολοκλήρωση της συναλλαγής αποτέλεσε ένα ισχυρό εχέγγυο που επιτάχυνε την υλοποίηση του Σχεδίου Μετασχηματισμού της, συμβάλλοντας παράλληλα στη δραστική εξυγίανση του ισολογισμού της, καθώς ήδη αμέσως μετά τη συναλλαγή ο Δείκτης ΜΕΑ μειώθηκε στο 24% από 43%, ενώ αποτέλεσε τη βάση για τη διαμόρφωση του ίδιου δείκτη σε μονοψήφιο ποσοστό, που αναμένεται να επιτευχθεί στο β’ τρίμηνο 2022.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ....ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 



Βγαίνουν και θριαμβολογούν οι συστημικοί τραπεζίτες ότι δήθεν έχουν ξεκινήσει τις χρηματοδοτήσεις επενδυτικών σχεδίων και επέκτασης των επιχειρήσεων.

Και νομίζει ο απλός πολίτης ότι ξαφνικά το σύστημα λειτουργεί και πάλι ομαλά και ότι το τραπεζικό σύστημα έχει ξεκινήσει και πάλι τις ενέσεις ρευστότητας στο επιχειρηματικό τοπίο!

Όμως η αλήθεια, δυστυχώς είναι διαφορετική! Αυτά που λένε οι τραπεζίτες είναι …φούμαρα! Οι πόρτες των τραπεζών είναι ερμητικά κλειστές για τη μέση ελληνική επιχείρηση η οποία αδυνατεί να βρει χρηματοδοτικές λύσεις.

Οι πόρτες των τραπεζών είναι ανοιχτές μόνο για τους λίγους. Οι χρηματοδοτήσεις είναι μεμονωμένες και επιλεκτικές.

Και μάλιστα η πραγματικότητα είναι ότι την ώρα τούτη κατευθύνονται κατά κύριο λόγο στους ξένους επενδυτές!

Καταλάβατε σε ποιους: εκείνους που υποτίθεται ότι επενδύουν στην Ελλάδα, όχι όμως με ξένο χρήμα αλλά με ελληνικό!

Εκείνους που στην πραγματικότητα οι ξένες τράπεζες δεν τους χρηματοδοτούν ούτε τους παρέχουν τις εγγυήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα και το κενό αυτό σπεύδουν να το καλύψουν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες.

ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Η ΕΚΤ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ !!!

 



Reuters: Ομόλογα Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας θα αγοράζει η ΕΚΤ


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Tράπεζα αναμένεται να αγοράσει εκ νέου ομόλογα από Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα με μέρος των εσόδων που έχει από τη λήξη γερμανικού, γαλλικού και ολλανδικού χρέους, στην προσπάθειά της να περιορίσει τις διαφορές μεταξύ του κόστους δανεισμού τους. Αυτό αποκαλύπτει το Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες από στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Από 1/7 τίθεται σε εφαρμογή το πλάνο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΚΤ πρόκειται να ξεκινήσει αυτές τις κινήσεις την 1/7, προκειμένου να αποτρέψει τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στα επιτόκια μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, κάτι που, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο στα σχέδιά της για αύξηση των επιτοκίων, ώστε να αντιμετωπιστεί ο διαρκώς αυξανόμενος πληθωρισμός.

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ: ΤτΕ ΚΑΙ ΔΝΤ ΧΤΥΠΑΝΕ "ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ" !!!

 




ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 4ΜΗΝΟ !!!

 



Με αυξήσεις που υπερβαίνουν το 30% σε τρόφιμα –και όχι μόνο– συµπληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες τέσσερις μήνες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τα ηνία κρατούν αλεύρι, ηλιέλαιο, ζυμαρικά, χωρίς ωστόσο να «υστερούν» και άλλες κατηγορίες βασικών ειδών, τροφίμων και μη, από γαλακτοκομικά έως χαρτιά υγείας. Το κύμα των ανατιμήσεων μάλιστα δεν αναμένεται να κοπάσει όσο οι βασικές πρώτες ύλες, αλλά και υλικά συσκευασίας, καθώς και το ενεργειακό κόστος παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει από τις αρχές του χρόνου σε δύο γύρους ανατιμήσεων και αναμένεται πιθανόν και τρίτος τον Σεπτέμβριο. Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις εκείνων που θα προχωρήσουν σε νέες ανατιμήσεις μέσα στο καλοκαίρι, με τους προμηθευτές να επισημαίνουν ότι αυτές που έχουν γίνει έως τώρα απέχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό από την πραγματική επιβάρυνση του κόστους παραγωγής. Το χειρότερο, όπως επισημαίνουν, είναι ότι δεν μπορεί να γίνει καμία ασφαλής πρόβλεψη για τη διάρκεια και την ένταση των αυξήσεων στις τιμές των πρώτων υλών και του ενεργειακού κόστους, γεγονός που καθιστά δύσκολο και τον όποιο προγραμματισμό.

Μια πρώτη γεύση για τον πληθωρισμό και εάν αυτός θα κλείσει με νέο άλμα τον Ιούνιο, μετά το 11,3% του Μαΐου, θα πάρουμε την ερχόμενη Παρασκευή, 1η Ιουλίου, οπότε η Eurostat θα ανακοινώσει τις εκτιμήσεις της για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ενώ στις 8 Ιουλίου η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) θα ανακοινώσει τα στοιχεία για τον εθνικό δείκτη τιμών καταναλωτή.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΑΝΟΝΙΑ: ΔΙΑΣΩΣΗ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ UNIPER !!!

 




Ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού φυσικού αερίου δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση


Ο ενεργειακός κολοσσός Uniper συζητά πιθανή διάσωση από τη γερμανική κυβέρνηση αφού η Ρωσία περιόρισε τις παραδόσεις φυσικού αερίου, αναγκάζοντας την εταιρεία κοινής ωφέλειας να αγοράζει καύσιμα στην αγορά spot σε υψηλότερες τιμές.

Ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού φυσικού αερίου δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση για πιθανή αύξηση των κρατικών δανείων από την KfW ή ακόμη και άμεση επένδυση στο μετοχικό της κεφάλαιο, για να εξασφαλίσει ρευστότητα.

«Η επιχειρηματική προοπτική έχει επιδεινωθεί αισθητά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Uniper, Klaus-Dieter Maubach. «Τώρα συζητάμε ξανά με τη γερμανική κυβέρνηση για μέτρα σταθεροποίησης».

Η ρωσική Gazprom PJSC παραδίδει μόνο το 40% των συμβατικών όγκων από τα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με τη Uniper. Η Ρωσία διέκοψε τις ροές φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream, μιας βασικής διαδρομής προς την Ευρώπη, επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα. Η κρίση επηρεάζει επίσης χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και της Αυστρίας, οι οποίες επίσης ανέφεραν ότι λαμβάνουν λιγότερο φυσικό αέριο από αυτό που παραγγέλθηκε. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου έχουν εκτιναχθεί περισσότερο από 40% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

ΗΠΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 25.000.000$ ΣΤΗΝ UBS ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ !!!

 



Η UBS Group συμφώνησε να καταβάλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) πρόστιμο 25 εκατ. δολαρίων στο πλαίσιο διακανονισμού κατόπιν ισχυρισμών ότι ορισμένοι σύμβουλοί της συνέστησαν μια περίπλοκη επενδυτική στρατηγική, με επιλογές που μπορεί να μην ήταν προς το συμφέρον των πελατών τους.

Οι επενδυτικοί σύμβουλοι της UBS διέθεταν και πουλούσαν στην αγορά το προϊόν «YES», ή αλλιώς τη Στρατηγική Ενίσχυσης Απόδοσης, για περίπου έναν χρόνο αρχής γενομένης τον Φεβρουάριο του 2016, παρόλο που ορισμένοι εκ των ιδίων των συμβούλων δεν κατανοούσαν τους κινδύνους, σύμφωνα με την SEC. Η μονάδα UBS Financial Services της ελβετικής τράπεζας απέτυχε να παράσχει επαρκή εκπαίδευση και όταν οι επενδυτές έχασαν χρήματα, τόσο οι διαχειριστές όσο και οι πελάτες δήλωσαν έκπληκτοι.

Η τράπεζα, η οποία δεν παραδέχτηκε ή αρνήθηκε την αδικοπραγία, συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 17,4 εκατομμυρίων δολαρίων συν ποσό άνω των 7 εκατ. δολαρίων για παράνομα κέρδη και τόκους. «Η UBS εκφράζει την ικανοποίησή της για τη φιλική επίλυση του ζητήματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Και πρόσθεσε: «H UBS κτιμά το γεγονός ότι η SEC αναγνώρισε ότι στις αρχές του 2017, η UBS αποκατέστησε οικειοθελώς το ζήτημα ενισχύοντας το πλαίσιο ελέγχου κινδύνου και ενδυναμώνοντας το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα για τη στρατηγική».

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΦΕΤΟΣ !!!

 



Ένας στους δύο στην Ελλάδα δηλώνουν πως δεν θα πάνε διακοπές. Ενδεικτικά της ακρίβειας που πλήττει και τη δυνατότητα έστω και λίγων ημερών διακοπών αποτυπώνονται στα στοιχεία του Β’ μέρους της μηνιαίας δημοσκόπησης (Β΄μέρος) της MARC για τον ΑΝΤ1.

Στο ερώτημα αν θα πάτε φέτος το καλοκαίρι διακοπές, οι συμμετέχοντες στην έρευνα, σε ποσοστό 51,6%, απαντούν «όχι, δεν θα πάω». Μόνο το 6,5% απαντά πως θα πάει περισσότερες ημέρες από πέρυσι. 16,5% λέει πως θα πάει αλλά «λιγότερες ημέρες από πέρυσι» και το 22,3% ίδιες μέρες με πέρυσι.

FINANCIAL TIMES: Η ΚΙΝΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΜΕ...ΦΟΙΤΗΤΕΣ !!!

 



Κινέζοι φοιτητές πανεπιστημίων δελεάστηκαν ώστε να εργαστούν σε μια μυστική εταιρεία τεχνολογίας που συγκάλυπτε την πραγματική φύση των εργασιών της: την έρευνα δυτικών στόχων για κατασκοπεία και τη μετάφραση εγγράφων που υπεκλάπησαν.

Οι Financial Times εντόπισαν και επικοινώνησαν με 140 πιθανούς μεταφραστές, κυρίως πρόσφατους πτυχιούχους που έχουν σπουδάσει αγγλικά σε δημόσια πανεπιστήμια σε Χαϊνάν, Σιτσουάν και Σιάν. Είχαν απαντήσει σε αγγελίες εργασίας στη Hainan Xiandun, μια εταιρεία που βρισκόταν στο τροπικό νησί Hainan.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης περιελάμβανε μεταφραστικά τεστ σε ευαίσθητα έγγραφα που ελήφθησαν από κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και οδηγίες προς ερευνητές για το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, ένα βασικό στόχο.

Η Hainan Xiandun φέρεται με βάση ομοσπονδιακό κατηγορητήριο των ΗΠΑ του 2021 ότι ήταν κάλυψη για την κινεζική ομάδα χάκερ APT40. Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν κατηγορήσει την APT40 για διείσδυση σε κυβερνητικές υπηρεσίες, εταιρείες και πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, υπό τις διαταγές του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας.

Το FBI προσπάθησε να διακόψει τις δραστηριότητες της Hainan Xiandun τον περασμένο Ιούλιο, κατηγορώντας τρεις αξιωματούχους της κρατικής ασφάλειας στην επαρχία Hainan -τον Ding Xiaoyang, τον Cheng Qingmin και τον Zhu Yunmin- για τον υποτιθέμενο ρόλο τους στη λειτουργία της εταιρείας ως προμετωπίδας κρατικής κατασκοπείας. Ένας άλλος άνδρας που αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο Wu Shurong, πιστεύεται ότι είναι χάκερ.

ΠΤΩΣΗ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ !!!

 



Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η βιομηχανία αυτοκινήτου στη Ρωσία, λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία υπέστη μια πτώση ρεκόρ της παραγωγής της τον περασμένο μήνα παράγοντας μόλις 3.720 αυτοκίνητα σε σύγκριση με τα περίπου 112.000 που κατασκευάστηκαν τον περασμένο Μάιο, ανακοίνωσε η κρατική στατιστική υπηρεσία.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ 4η ΔΟΣΗ !!!

 


Στην παραδοχή ότι ο ίδιος δεν θα κάνει την 4η δόση εμβολίου προχώρησε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η πλατφόρμα των ραντεβού για τη 4η δόση εμβολίου άνοιξε για ηλικίες 30 έως 59 ετών, αλλά ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης απαντά ότι ο ίδιος δεν θα εμβολιαστεί.

Μιλώντας στο κυβερνητικό ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Ήδη τη Δευτέρα, με ανάρτησή του είχε εκτιμήσει ότι σήμερα θα έχουμε πάνω από 20.000 κρούσματα.

Πράγματι αυτό συνέβη, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 20.084 κρούσματα. Σύμφωνα με την ανάρτησή του ο μέσος όρος αύξησης των κρουσμάτων μόνο την τελευταία βδομάδα είναι 60%, ενώ η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: ΕΙΧΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΗΜΕΡΑ !!!

 



Ο ο πρώην υπουργός Ενέργειας εξέφρασε ενστάσεις και για τον τρόπο που προωθήθηκε η πράσινη μετάβαση

«Το γιατί, δεν είχε προβλέψει η Ε.Ε. ότι η εξάρτηση από το ρωσικό αέριο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ομηρία, είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, και έχει δύο πιθανές απαντήσεις: είτε η γραφειοκρατία -και αναφέρομαι στους υπηρεσιακούς της Κομισιόν, αλλά και στους ηγέτες των κρατών- ήταν ελλιπέστατα ενημερωμένοι, είτε κάποιοι από αυτούς υπηρετούσαν σκοπιμότητες, κρατικές ή άλλες!

Αυτό τόνισε ο πρώην υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης και εξηγώντας πως ο κώδωνας του κινδύνου είχε ήδη ...ακουστεί το 2014, αλλά προφανώς οι «σκοπιμότητες» ήταν αρκετά ισχυρές ώστε να θαφτεί σε κάποιο συρτάρι η το σχέδιο που είχε προτείνει και μάλιστα ως προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας!

«Κανείς δεν ξέρει με ποιες τιμές ρωσικού φυσικού αερίου προμηθεύονταν η Γερμανία ή η Ολλανδία, καθώς μια χώρα που προμηθεύεται σε πολύ χαμηλές τιμές φυσικό αέριο είναι επόμενο να μην θέλει να αλλάξει αυτή η κατάσταση και το τραγικό αποτέλεσμα το πληρώνουμε τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

ΟΚΤΩ (8!!!) ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ!!!

11 ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ & ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & SERVICERS ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!
Με τις δικαιώσεις τους, επειδή είναι οριζόντιες, να αφορούν και όλους εσάς που αντιμετωπίζετε τα ίδια ακριβώς προβλήματα από τράπεζες, servicers και funds.
Θερμά συγχαρητήρια στους Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας, κκ Λεωνίδα Στάμο, Μαίρη Λιβανίου, Ίριδα Σταθάκου-Δαρσακλή, Γιάννη Γαλανόπουλο, Θεοδώρα Κασελούρη και Σπυριδούλα Παπουτσή, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις !!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html


Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος και τον Πτωχευτικό Νόμο. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες!!!

ΜΠΑθηνών 5670/2022
https://www.ski-lawfirm.com/post/%CE%BC%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84-%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD-5670-2022-%CE%B5%CE%B9%CE%B4-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4-%CF%80%CE%B5%CF%81-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%8E%CE%BD?fbclid=IwAR2HK6Q3kdvkwhSQslF8hPdEgCv5PEM-y-7ZJXuyNq062Czw1-slDHCwLH8

ΜΠΑιγίου 80/2022
https://www.ski-lawfirm.com/post/%CE%BC%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-80-2022-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4-%CE%B1%CF%83%CF%86-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B7?fbclid=IwAR0OCvBn_BET8IMkFU_AjsFe_zf0xEFps5PUHmj0f17R9XrYGy93lhEfNpc

ΜΠΑιγίου 81/2022
https://www.ski-lawfirm.com/post/%CE%BC%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-81-2022-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4-%CE%B1%CF%83%CF%86-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B7?fbclid=IwAR1X9jwfww_EstNGnajhm-y58W4Rf4AcPfYJTu_Avpq3h79whEW7z-d74Ro

ΕιρΑθηνών 363/2022
https://www.ski-lawfirm.com/post/%CE%B5%CE%B9%CF%81-%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD-363-2022-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AD%CF%82?fbclid=IwAR3PMNDmoBaC2QdMB-DfV2P7eVhJxTmxcZx4DfTDPRSIKtj_0WtlO9uF6Os

ΜΠΑθηνών 04/2021
https://www.ski-lawfirm.com/post/mon-prot-athinon-4-2021-anakopes-pleistiriasmou?fbclid=IwAR1r2TaYvYJkcDepWS0P5ZA-wtzu2bpoBSIsoP-d3b28aA5PLltiW9cG2z4

ΕιρΑθηνών 196/2021
https://www.ski-lawfirm.com/post/eirinodikeio-athinon-196-2021-anakopes-diatagi-pliromis?fbclid=IwAR0aX0NdstJh_h8ATmKXOEw0fHJNZAyPZVx2LU1KHGsdn_eXlS8ByC7ZFmw

ΕιρΑθηνών 46/2021
https://www.ski-lawfirm.com/post/eirinodikeio-athinon-46-2021-anakopes-diatagi-pliromis?fbclid=IwAR0VlHwPIc6TKyvGe0Eq95iokc6ktiyaWJcCPMjfw50pgSY3_oeryPyAPTs

ΕιρΠειραιώς 68/2021
https://www.ski-lawfirm.com/post/eirinodikio-pireos-68-2021-asfalistika-metra?fbclid=IwAR0OCvBn_BET8IMkFU_AjsFe_zf0xEFps5PUHmj0f17R9XrYGy93lhEfNpc


ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΑΝΩ ΤΟΥ 500% ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ !!!

 


Καμπανάκι κινδύνου για την ταχύτατη διόγκωση του νέου κύματος του κορωνοϊού, με βάση την εικόνα από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, χτύπησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος.

Δυστυχώς το θέμα δεν είναι μόνο αν θα αυξηθούν πολύ τα κρούσματα τον Ιούλιο, «το 6ο κύμα ξεκίνησε πιο νωρίς, μας εξέπληξε και εμάς. Το περιμέναμε, λέγαμε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και ότι πρέπει να υπάρχει προσοχή μετά τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα. Ότι ο μη έλεγχος στις εισόδους της χώρας και η κατάργηση της μάσκας μπορεί να μας φέρουν προ αδιεξόδου».

Τα περί οικονομίας και τουρισμού «δεν είναι δικαιολογία, έχουμε 30.000 θανάτους, η χώρα μας γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Δεν είναι ότι επειδή "το κάνουν οι άλλοι, πρέπει να το κάνουμε και εμείς"», όπως υπογράμμισε. «Αν θέλουμε πραγματικά να ελέγξουμε την πανδημία, πρέπει να βάλουμε κάποια υγειονομικά πρωτόκολλα είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε».

ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΠΑΓΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ !!!

 



Εκπνέει σήμερα η προθεσμία που έχουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που δικαιούνται τα πιστωτικά «κουπόνια» των παγίων δαπανών να τα «εξαργυρώσουν» για την πληρωμή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι οτι, πρόσφατα, διευρύνθηκε η λίστα των δαπανών που μπορούν να συμψηφιστούν. Με τη νέα απόφαση δίνεται η δυνατότητα, η ενίσχυση να συμψηφισθεί (πέραν των οφειλών στη φορολογική διοίκηση και τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία) και με επιπλέον φορολογικές οφειλές ή από κάθε άλλο τέλος, εισφορά, πρόστιμο, χρηματική κύρωση που αποτελούν έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, οι οποίες οφειλές έχουν βεβαιωθεί στη φορολογική διοίκηση μέχρι 30 Ιουνίου 2022. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα να συμψηφισθούν και οφειλές στο ΚΕΑΟ.

Προϋπόθεση για τη χρήση των κουπονιών είναι οι δικαιούχοι να έχουν δηλώσει στην πλατφόρμα mybusinessSupport της ΑΑΔΕ το ποσό της κρατικής ενίσχυσης που θα χρησιμοποιήσουν για την έκπτωση των τρεχουσών φορολογικών οφειλών ή επόμενων (φόρος εισοδήματος 2022 ή ΕΝΦΙΑ 2022) καθώς και το ποσό της ενίσχυσης για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών.

Η ΑΑΔΕ πραγματοποιεί τους συμψηφισμούς με την εξής διαδικασία:

ΟΤΑΝ Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΣΜΟΣ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ...

 

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Όταν η κρίση γίνεται ευκαιρία και ο μαυραγοριτισμός βαφτίζεται λειτούργημα, χρειάζεται ένα ωραίο ποίημα για να παραμείνουν βιδωμένοι στους καναπέδες τους οι ιθαγενείς :

Συστημική Σταθερότητα......

Στρατηγικοί Κακοπληρωτές.....

ΠΑΡΤΕ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΗΛΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ: ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ !!!

 


Τιμές σοκ αναμένεται να χρεώσουν οι προμηθευτές ενέργειας για το μήνα Αύγουστο, τις οποίες και θα ανακοινώσουν στις 10 Ιούλιου.

Η αγορά ενέργειας είναι σε μεγάλο αναβρασμό, καθώς καλείται να προβλέψει ένα μήνα πριν που θα πάει η Οριακή Τιμή τον Αύγουστο σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά ασταθές και με ανοδικές τάσεις και ουσιαστικά να πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε μεγάλες αυξήσεις ή ενδεχόμενες ζημιές.

Εκτιμάται ότι τα νέα κυμαινόμενα τιμολόγια θα εμπεριέχουν το κόστος πρόβλεψης τιμής ή αλλιώς την ενσωμάτωση του κινδύνου των αγορών φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού και θα είναι υψηλότερα από τα προηγούμενα κυμαινόμενα με ρήτρα. Ταυτόχρονα, κάθε μήνα οι εταιρείες προμήθειας θα είναι αντιμέτωπες με τον κίνδυνο για ζημιές και χρέη, αυξάνοντας τις επισφάλειες και τις κεφαλαιακές τους ανάγκες.

Κι αυτό γιατί οι εταιρείες, μπροστά στον κίνδυνο να δεσμευτούν για τιμές σε χαμηλότερα επίπεδα από τα επίπεδα που τελικά θα διαμορφωθεί η Οριακή Τιμή τον Αύγουστο, και να γράψουν τεράστιες ζημιές, θα προτιμήσουν να εξασφαλιστούν, προεξοφλώντας μεγάλη αύξηση της ΟΤΣ για τον Αύγουστο.

“Τα νέα κυμαινόμενα τιμολόγια δε διαμορφώνονται με βάση την Οριακή Τιμή Συστήματος του μήνα που πέρασε. Το νέο σύστημα καλεί τους προμηθευτές να προβλέψουν ένα μήνα πριν που θα είναι οι τιμές τους τον επόμενο. Αυτό σημαίνει ότι προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο να προβλέψουν χαμηλότερες τιμές από εκεί που τελικά θα διαμορφωθεί η Οριακή Τιμή και να γράψουν μεγάλες ζημιές, θα προβλέπουν όσο μπορούν υψηλότερες τιμές.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ 3ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: ΑΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΕ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ !!!

 



“Η Ρωσία θα πρέπει να απαντήσει εάν το ΝΑΤΟ αναπτύξει υποδομές σε Φινλανδία και Σουηδία”, σχολίασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν για την επικείμενη ένταξη των σκανδιναβικών χωρών στη Βορειο-Ατλαντική Συμμαχία.

Σύμφωνα με το Interfax, o Ρώσος πρόεδρος δεν απέκλεισε να προκύψουν “εντάσεις στις σχέσεις μας με αυτές τις δύο χώρες μετά την απόφασή τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ”.

Αναφερόμενος στην πολεμική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, τόνισε πως οι στόχοι της Μόσχας παραμένουν αμετάβλητοι, αλλά “μπορεί να ακολουθηθούν διαφορετικές τακτικές”.

Όπως σημείωσε, τελικός στόχος είναι “η απελευθέρωση” του Ντονμπάς και να λάβει η χώρα του εγγυήσεις ασφαλείας από τη Δύση.

ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!!

 




Στο σφυρί κατοικία δημοσιογράφου – βουλευτή

Από το mononews.gr

Στους οφειλέτες των οποίων τα ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί ο Wiseman εντόπισε το όνομα βουλευτή, – πρώην δημοσιογράφου.

Συναδελφική αλληλεγγύη με υποχρεώνει να μην σας αποκαλύψω το όνομα του.

Θα αρκεστώ να αναφέρω ότι έχει εκλεγεί με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, σε μία από τις περιφέρειες της Αθήνας.

Πρόκειται για διώροφη, λιθόκτιστη κατοικία συνολικής επιφανείας 111 τετραγωνικών μέτρων στους Δελφούς, σε οικόπεδο σχεδόν 4 στρεμμάτων με ισόγειο 56 τ.μ., χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, πρώτο όροφο 56 τ.μ. και λοιπούς χώρους.

Η κατοικία αποτελεί πτέρυγα κτιριακού συγκροτήματος εξοχικών κατοικιών, που φέρει το όνομα Δρυάδες, αποτελούμενου από 4 πτέρυγες, οι οποίες έχουν ανεξάρτητη είσοδο, θέρμανση και εν γένει αυτοτελή λειτουργία.
SSL Certificates