.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 28/03/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΤΥΧΑΙΟ ;;; Η ΜΕΡΚΕΛ "ΞΕΧΑΣΕ"....ΝΑ ΕΥΧΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ !!!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ "ΘΥΜΗΘΗΚΕ" ΝΑ ΚΑΝΕΙ...ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ  ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ NEIN ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝΗΜΕΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ...
Εσύ τι δεν έχεις καταλάβει ακόμα ;;;



Δείτε το απόσπασμα από το πρωινό του Open:

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΝΕΙ Η ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ !!!

 



Αφορά στην υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων - απόσυρσης και αναβάθμισης ταμειακών μηχανών

Με αποφάσεις του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, παρατείνονται οι προθεσμίες: Ηλεκτρονικής υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ 2020, μέχρι την Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021.

Διόρθωσης των αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών, μέχρι την Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021.

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ !!!

 


Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με επιστολές της προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό των δικαστικών ενώσεων από όλες τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του υπουργείου Δικαιοσύνης που επεξεργάζονται θέματα λειτουργίας των Δικαστηρίων καθώς και της υπηρεσιακής κατάστασης των λειτουργών της Δικαιοσύνης.

Ολόκληρη η επιστολή της ΕνΔΕ έχει ως εξής:

«Η Ένωση απέστειλε προχθές(σ.σ. 24/3) ενημερωτικές επιστολές στον Πρωθυπουργό και στους Αρχηγούς των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων με τις οποίες εξέθεσε το πρόβλημα του συστηματικού αποκλεισμού των Δικαστικών Ενώσεων από όλες τις επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ασχολούνται με κορυφαία θέματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, των Δικαστηρίων και της υπηρεσιακής κατάστασης των Δικαστικών Λειτουργών.

Ζητήσαμε επίσης συναντήσεις ώστε να εκθέσουμε αναλυτικά τις απόψεις μας.

Ανάλογη γραπτή ενημέρωση και αίτημα παρέμβασης αποστείλαμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών, η οποία ήδη εξετάζει το ζήτημα.

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

 



Οι ναυτιλιακές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν αρχίσει να επαναπροσδιορίζουν την πορεία ων πλοίων τους, μακριά από τη διώρυγα του Σουέζ αφού η κομβική πλωτή δίοδος παραμένει κλειστή μετά την προσάραξη του «Ever Given» εδώ και τέσσερις ημέρες!

Στο ακινητοποιημένο πλοίο παραμένουν εμπορεύματα σε κοντέινερ αξίας περίπου 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ έχει δημιουργηθεί τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση και στα δύο άκρα του καναλιού και επτά γιγάντια δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο (ΥΦΑ) άλλαξαν πορεία την Παρασκευή μετά το κλείσιμο της κυκλοφορίας, με τεράστιο οικονομικό κόστος. Τρία από τα δεξαμενόπλοια ακολούθησαν τη μακρύτερη διαδρομή κάνοντας τον γύρο της Αφρικής μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας. Η προγραμματισμένη διέλευση 16 δεξαμενόπλοιων μέσω της διώρυγας του Σουέζ θα επηρεαστεί εάν το πρόβλημα συνεχιστεί μέχρι τέλους της εβδομάδας.

Από την πολυεθνική ναυτιλιακή εταιρεία Maersk δηλώθηκε ότι «εξετάζει όλες τις εναλλακτικές λύσεις» για τα εννέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που είναι ακινητοποιημένα στο κανάλι. «Όλοι καταστρώνουν σχέδια έκτακτης ανάγκης καθώς μιλάμε», δήλωσε ο Peter Sand, επικεφαλής αναλυτής ναυτιλίας της BIMCO, σύμφωνα με το CNN.

Οι προσπάθειες συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΑ ΚΟΜΒΙΚΑ DEALS ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Από το insider.gr

Κομβικά deals που ολοκλήρωσαν εν μέσω της πανδημικής κρίσης, έχουν δρομολογήσει και θα υλοποιήσουν εντός της διετίας 2021 – 2022 και τα οποία τις βάζουν σε νέα εποχή, ανακοίνωσαν μέσα στον Μάρτιο οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Με αιχμή την περαιτέρω δραστική μείωση των κόκκινων δανείων τους και turning point την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, οι ελληνικές τράπεζες κλείνουν το κεφάλαιο διαχείρισης της υπερδεκαετούς κρίσης και ανοίγουν το κεφάλαιο της δυναμικής συμβολής τους στην ανάκαμψη της Οικονομίας, με στοίχημα την ορθή αξιοποίηση της μοναδικής ευκαιρίας των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τράπεζα Πειραιώς

Ρόλο καταλύτη στην επόμενη μέρα για τις τράπεζες θα έχει η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα υλοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1 δις. ευρώ προκειμένου να επανιδιωτικοποιηθεί (η μη πληρωμή των CoCos τον Δεκέμβριο οδήγησε σε αύξηση του ποσοστού του ΤΧΣ στο 61,3% και σε κρατικοποίηση της Τράπεζας) και να υλοποιήσει το επιθετικό πλάνο με την σημειολογική επωνυμία Sunrise για την πλήρη εξυγίανσή της.

ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΤΗΣ BANKIA & ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΡΑΤΟ !!!

Ο ΟΠΟΙΟΣ, ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ, ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΙΚ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ...
Στην ανακοίνωσή της, η εισαγγελία καταπολέμησης της διαφθοράς ανέφερε ότι του απαγγέλθηκαν 11 νέες κατηγορίες, οι δύο από τις σοβαρότερες είναι η φοροδιαφυγή και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, με αποτέλεσμα η εισαγγελία να ζητά να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 70 ετών !!!



Ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ροντρίγκο Ράτο, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο διαφόρων σκανδάλων, κατηγορείται πλέον και για φοροδιαφυγή από τις εισαγγελικές αρχές στην Ισπανία, που ζητούν να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 70 ετών.

Ο 72χρονος Ράτο καταδικάστηκε το 2018 σε φυλάκιση 4,5 ετών για κατάχρηση, σε μία από τις υποθέσεις που σχετίζονταν με την πολυπλόκαμη υπόθεση της Bankia, της οποίας ήταν διευθυντής από το 2010 μέχρι το 2012.

Από τον Οκτώβριο του 2020, αφού έμεινε για σχεδόν δύο χρόνια στη φυλακή, απολαμβάνει ένα καθεστώς «ημιελευθερίας».

Στην ανακοίνωσή της, η εισαγγελία καταπολέμησης της διαφθοράς ανέφερε ότι απαγγέλθηκαν έντεκα νέες κατηγορίες σε βάρος του Ράτο, ο οποίος υπήρξε υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας στο παρελθόν και διευθυντής του ΔΝΤ μεταξύ 2004-2007.

Οι δύο από τις σοβαρότερες είναι η φοροδιαφυγή και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η εισαγγελία ζητά να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 70 ετών.

Μόνο για τα φορολογικά αδικήματα, ζητά να καταδικαστεί ο Ράτο σε κάθειρξη 53 ετών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ+LOCKDOWN ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΕ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!



ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΑ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΝΤ !!!

 


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ...ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟ ΓΕΝΝΑΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !!!


 

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Η ΦΑΓΕ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΤΟ 1/4 ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ 6ΕΤΙΑ !!!

 


Σε συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων της προχώρησε η ΦΑΓΕ. Μόνο πέρυσι απέλυσε 50 άτομα πλήρους απασχόλησης, ενώ από το 2015 έως και το τέλος του 2020 είχε απολύσει 240 άτομα.

Δηλαδή μείωσε τον αριθμό του απασχολούμενου προσωπικού της κατά 28,5%, δηλαδή πλέον δουλεύουν στα τρία εργοστάσια της σε ΗΠΑ και Ελλάδα σχεδόν 1/4 λιγότεροι εργαζόμενοι. Αποτέλεσμα στο τέλος του 2020 ο αριθμός του προσωπικού της να συρρικνωθεί στα 841 άτομα από 1.081 που απασχολούσε το 2015.

Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που οι πωλήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της εξαετίας αυξήθηκαν κατά 137 εκατομμύρια δολάρια ή κατά 35,7%.

ΦΑΓΕ: Τα οικονομικά στοιχεία

ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ !!! ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕUROBANK ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΙΜΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η CVC !!!

4 ΔΙΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΜΕ 1 ΔΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΡΠΑΖΕΤΑΙ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ....
Εσύ ακόμα απορείς γιατί έδωσαν ασυλία στους τραπεζίτες και στο ΤΧΣ ;;;





Διαβάστε τι μεταδίδει το bankingnews.gr βγάζοντας στην άκρη τις φιλοτραπεζικές-σάλτσες για να δικαιολογηθεί η πώληση:


Μετά την έγκριση που έλαβε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έστω και με ενστάσεις αλλά και με διάφορα σενάρια από την Barclays και την Deloitte…το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας που συνεδριάζει στις 26 Μαρτίου θα εισηγηθεί την πώληση του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.
Η έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας θα συγκληθεί στις 16 Απριλίου 2021 και με την συμμετοχή του ΤΧΣ με ποσοστό 40,3% και άλλων μετόχων θα ψηφιστεί η πώληση του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Να σημειωθεί ότι εδώ και πολλές εβδομάδες το bankingnews έχει αναφέρει ότι υπάρχει deal μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και του αμερικανικού fund CVC για την Εθνική Ασφαλιστική.

Το τίμημα και οι όροι

ΤΟ ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Ποιος είναι ο λόγος εκποίησης της Εγνατίας, όπως πιέζουν οι θεσμοί στην 9η Αξιολόγηση; Γιατί προκηρύσσει διαγωνισμούς το ΤΑΙΠΕΔ, αφού δεν του ανήκει η Εγνατία και γιατί αναφέρεται στην ιστοσελίδα του; Ποιος το έχει εξουσιοδοτήσει και με ποια διάταξη; Γιατί αναφέρεται το ΤΑΙΠΕΔ ως εντολοδόχος στην είσπραξη των διοδίων της Εγνατίας; Ισχύει ότι κατάσχονται τα έσοδα διοδίων από τράπεζες; Εάν ναι, γιατί;


Του Βασίλη Βιλιάρδου

Ο αυτοκινητόδρομος Εγνατία είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα. Με μήκος 670 χλμ., διασχίζει Μακεδονία, Θράκη και Ήπειρο – αποτελώντας την ταχύτερη, συνεχή διαδρομή των Βαλκανίων, συνδέοντας την Ασία και την Τουρκία στα ανατολικά, με την Ιταλία και με τη Δυτική Ευρώπη στη Δύση. Είναι δε βασικό τμήμα του ευρωπαϊκού διαδρόμου E90.

Συνδέει δυσπρόσιτες περιοχές, τέσσερα μεγάλα Ελληνικά λιμάνια, έξι αεροδρόμια, καθώς επίσης σημαντικούς βιομηχανικούς, τουριστικούς, γεωργικούς και αστικούς χώρους – 11 ελληνικές πόλεις, με το 36% του πληθυσμού και με το 33% του ΑΕΠ της χώρας. Συνδέεται επίσης με τις γειτονικές χώρες Σκόπια, Αλβανία, Βουλγαρία και Τουρκία – παρέχοντας τους σύνδεση με τα λιμάνια της Ελλάδας.

Η Εγνατία που ανήκει στο δημόσιο, κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1994-2009, με συνολικό κόστος 6 δις € χωρίς ΦΠΑ – ενώ καλύφθηκε από εθνικούς πόρους, με τη συμμετοχή της ΕΕ και με δάνεια από την ΕΤΕ.

Πρόσφατα τώρα αναφέρονται στην 9η Αξιολόγηση, μεταξύ άλλων που θα καταθέσουμε στα πρακτικά, όπως για όλα όσα λέμε, τα εξής:

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΝΕΡΟ & ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ;;;

 


Από το businessdaily.gr 


Τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής για τη διαχείριση υδάτων και απορριμμάτων ή τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) ώστε να καλύπτει την ύδρευση και τα απόβλητα θέτουν οι Βρυξέλλες ως προϋπόθεση για σειρά χρηματοδοτήσεων στην Ελλάδα.

Πρόκειται για θέμα που επαναφέρουν οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάθε φορά που ανακύπτουν προβλήματα ή καθυστερήσεις με έργα διαχείρισης νερού ή απορριμμάτων στην Ελλάδα. Η χώρα μας έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης σειρά μεγάλων έργων που συνδέονται με τη άρδευση και γενικότερα την διαχείριση του νερού, ενώ η κυβέρνηση στηρίζει τις πρωτοβουλίες δήμων για πρόσθετα έργα μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Από συνάντηση που είχε αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) Κώστας Σκρέκας με την πρέσβη της Ιταλίας, Πατρίτσια Φαλτσινέλι προκύπτει, όπως έγραψε ο κ. Σκρέκας στο Facebook, πως συζητήθηκε «το θετικό παράδειγμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Ιταλίας, η οποία ρυθμίζει, εκτός από την αγορά ενέργειας, τα ύδατα και τα απορρίμματα με εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία και την οικονομία».

ΚΟΡΩΝΟ-ΠΛΗΚΤΟΙ: ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ !!!

 


Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζει έξι νέες παρεμβάσεις στη νομοθεσία για τα ενοίκια, οι οποίες θα προβλέπουν:

1. Πλήρη απαλλαγή και από τα ενοίκια του μηνός Απριλίου για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις των κλάδων του λιανεμπορίου, της εστίασης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού και των μεταφορών, που έχουν μισθωμένα τα ακίνητα των επαγγελματικών τους εγκαταστάσεων. Απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων και τον Απρίλιο αναμένεται επίσης να νομοθετηθεί και για τα γυμναστήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία και πλήθος άλλες επιχειρήσεις πώλησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών που έχουν ως προϋπόθεση ομαλής λειτουργίας την πραγματοποίηση συναθροίσεων πολλών ατόμων σε εσωτερικούς χώρους.

2. Καταβολή αποζημιώσεων που θα αντιστοιχούν στο 80% των απολεσθέντων ενοικίων του μηνός Απριλίου σε όσους ιδιοκτήτες-φυσικά πρόσωπα εκμισθώνουν ακίνητά τους στις επιχειρήσεις των παραπάνω κλάδων.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ;;;; Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗ !!!


Τι γράφει το powergame.gr :

Τα δάνεια του «Σκλαβενίτη» έχουν αρχίσει να προβληματίζουν και μάλιστα σοβαρά τον Χρήστο Μεγάλου της «Τράπεζας Πειραιώς». 

Το ιδανικό σενάριο για τον έμπειρο τραπεζίτη, είναι να καταφέρει το συντομότερο δυνατόν, να βρεθεί ένας επενδυτής, που θα ενδιαφερθεί να τα αγοράσει. 

Πάντως το CVCτην έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 12,5 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Από το euro2day.gr

Απαιτήσεις από καταγγελμένα, ρυθμισμένα, αλλά και ενήμερα δάνεια ετοιμάζεται να βγάλει… στο σφυρί η Πειραιώς, στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιθετικού πλάνου εξυγίανσης του ισολογισμού της, που συνοδεύεται από ενέργειες κεφαλαιακής ενίσχυσης, συνολικού ύψους 2,6 δισ. ευρώ.

Μετά την υπογραφή δεσμευτικών συμφωνιών με την Intrum για τις τιτλοποιήσεις Phoenix (μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά) και Vega (καταγγελμένα όλων των κατηγοριών), η τράπεζα προγραμματίζει δύο ακόμη τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, μεικτής λογιστικής αξίας περίπου 11 δισ. ευρώ, καθώς και πωλήσεις χαρτοφυλακίων και μεμονωμένων δανείων, ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (Non Performing Exposures - NPEs) της τράπεζας ανήλθαν, στο τέλος του 2020, στα 22,5 δισ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών για τις τιτλοποιήσεις Phoenix και Vega (σ.σ. περί τα μέσα του έτους) και τη δωρεάν απόδοση «φέτας» των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης στους μετόχους της Πειραιώς Financial Holdings, θα αποαναγνωριστούν NPEs μεικτής λογιστικής αξίας 6,9 δισ. ευρώ.

FINANCIAL TIMES: Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΟ...ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

 


Τους τελευταίους μήνες, η πανδημική κρίση έχει παγώσει την οικονομική δραστηριότητα ανά τον πλανήτη, με μια ανησυχητική εξαίρεση: 
Το ξέπλυμα χρήματος. Πώς οι επιτήδειοι είδαν τον κορωνοϊό ως... ευκαιρία.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, η πανδημία του κορωνοϊού έχει περιορίσει αμέτρητες επιχειρηματικές δραστηριότητες, με μια ανησυχητική εξαίρεση: το ξέπλυμα χρήματος.

Τα lockdown έδωσαν στους εγκληματίες ακόμη περισσότερες ευκαιρίες να διαπράξουν αδικήματα και να ξεπλύνουν δισεκατομμύρια δολάρια.

To ξέπλυμα χρήματος, η διοχέτευση παράνομων κερδών μέσω τραπεζών και εταιρειών για τη νομιμοποίηση τους, συνήθως έχει τρεις μορφές, φυσική μεταφορά χρημάτων, τραπεζικές συναλλαγές και εξαγωγικό εμπόριο.

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ !!!

 


Την Τετάρτη 31 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία για τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα οι υπόχρεοι οφείλουν να καταθέσουν τις δηλώσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης δήλωσης προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα ή ακόμα και φυλάκιση.

Οι υπόχρεοι οφείλουν να καταθέσουν τις δηλώσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα pothen.gr.

«Τσουχτερά» πρόστιμα

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης δήλωσης προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα ή ακόμη και φυλάκιση.

Σε περίπτωση καθυστέρησης υποβολής ως και 30 ημέρες από την παρέλευση της προθεσμίας, η δήλωση γίνεται δεκτή από το σύστημα μόνο μετά από πληρωμή ηλεκτρονικού παραβόλου 200 ευρώ. Μετά την πάροδο των 30 ημερών η υποβολή επιτρέπεται ύστερα από πληρωμή ηλεκτρονικού παραβόλου 800 ευρώ.

SOS ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΟΛΗ Η ΑΓΟΡΑ !!!

 


ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΦΩΝΑΞΕ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ !!!

 

ΠΗΓΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ(26/3/2021)

ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΟΥΡΜΟΥΣΗ: Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ !!!

 


Ο νόμος για Ρύθμιση Οφειλών & Παροχή 2ης Ευκαιρίας – Νέος Πτωχευτικός Νόμος ήταν το αντικείμενο συζήτησης του πρώτου πάνελ του NPL Summit 2021.

Στο PANEL Ι με συντονιστή τον κ. Γιάννη Μούργελα, Νομικός Σύμβουλος, Ελληνική Ένωση Τραπεζών συμμετείχαν οι ομιλητές κ.κ. Θεώνη Αλαμπάση, Προϊσταμένη Τμήματος Νομικής Υποστήριξης, Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Υπουργείο Οικονομικών, Σπύρος Ανδρίτσος, Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΕΔΑΔΠ), Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Υπουργείο Οικονομικών, Μιχάλης Μητσόπουλος, Διευθυντής Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών, ΣΕΒ.

Ο κ. Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, από την μεριά του επεσήμανε πως ο πτωχευτικός νόμος κλήθηκε να αντιμετωπίσει τρία συγκεκριμένα ζητήματα.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ;;;

 



Μετά τη σχεδιαζόμενη ΑΜΚ της Τρ. Πειραιώς με όρους “ληστείας” για το Δημόσιο και τους (μικρο)μετόχους, μιά άλλη εξέλιξη στον τραπεζικό χώρο έρχεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη στις διοικήσεις των τραπεζών, στο ΤΧΣ και στους εποπτικούς μηχανισμούς. Είναι η μεθοδευόμενη πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής με τίμημα τουλάχιστον 55% χαμηλότερο από την καθαρή της θέση, που θα επιφέρει τεράστια ζημιά στην τράπεζα και στους μετόχους της – πρωτίστως στο Δημόσιο, το οποίο κατέχει 41%

Ποιός θα βάλει την υπογραφή του γι αυτή την εκποίηση που αποπνέει οσμή σκανδάλου, αγνοώντας τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, του στελεχικού δυναμικού της τράπεζας και της Ασφαλιστικής, καθώς και δεκάδων χιλιάδων μικρομετόχων;

Αυτοί που έχουν την αρμοδιότητα να αποφασίσουν – με τη συγκατάθεση προφανώς της κυβέρνησης – έχουν εξασφαλισμένη ασυλία και δεν πρόκειται δώσουν λόγο σε εισαγγελείς και δικαστές. Ομως η ευθύνη είναι βαριά. Και επιπλέον, ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος ότι η ασυλία θα τον προστατεύει και στο μέλλον, υπό οποιεσδήποτε πολιτικές συνθήκες...

Θα "νίψουν τας χείρας";

DEEPFAKE & ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ !!!

 


Από το protothema.gr

Πριν από μερικούς μήνες εκατομμύρια τηλεθεατές στη Νότια Κορέα παρακολουθούσαν, όπως κάθε βραδυ, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο κανάλι MBN. Η κεντρική παρουσιάστρια μετέδωσε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας, που στην πλειονότητά τους αφορούσαν την πανδημία. Ωστόσο, το συγκεκριμένο δελτίο διέφερε. Επρόκειτο για οφθαλμαπάτη. Οι θεατές έβλεπαν και άκουγαν τη δημοφιλή δημοσιογράφο, αλλά στην πραγματικότητα αυτή δεν ήταν εκεί. Είχε αντικατασταθεί από μια deepfake εκδοχή της. Ενα αντίγραφο δηλαδή που δημιουργήθηκε από υπολογιστή, το οποίο και στοχεύει να μιμηθεί τέλεια τη φωνή, τις χειρονομίες και τις εκφράσεις του προσώπου κάποιου. Οι θεατές, πάντως, είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων.

Οι περισσότεροι σχολίασαν το πόσο ρεαλιστικό ήταν, ενώ κάποιοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ότι η πραγματική παρουσιάστρια ενδεχομένως να χάσει και τη δουλειά της. Το τηλεοπτικό δίκτυο, πάντως, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το deepfake για μερικές έκτακτες ειδήσεις, ενώ η εταιρεία πίσω από την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης δήλωσε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτών από την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία έγινε ευρέως γνωστή όταν κυκλοφόρησαν στα social media τρία βίντεο με πρωταγωνιστή τον «Τομ Κρουζ», που είχαν την εμφάνιση του διάσημου ηθοποιού, τη φωνή του, τις εκφράσεις του, το γέλιο και τις χαρακτηριστικές κινήσεις του. Δεν ήταν, όμως, ο ίδιος. Ξεκαθαρίστηκε ότι πρόκειται για deepfake (μια σύνθετη λέξη που προέρχεται από τα «deep learning» και «fake»). Αυτό σημαίνει τροποποιημένα βίντεο, στα οποία ένα άτομο, σε υπάρχουσα φωτογραφία ή βίντεο, αντικαθίσταται από ένα άλλο. Τα deepfakes δημιουργήθηκαν το 2014 από τον Ιαν Γκουντφέλοου, πρώην διευθυντή του συστήματος μηχανικής μάθησης της ειδικής ομάδας Project της Apple. Το 2017, ένας χρήστης της πορνογραφικής ιστοσελίδας Reddit, με το ψευδώνυμο deepfake, ανάρτησε ένα πορνογραφικό βίντεο με «πρωταγωνίστρια» την Ισραηλινή ηθοποιό Γκαλ Γκαντότ.

Στην περίπτωση του Τομ Κρουζ η αληθοφάνεια των βίντεο επιβεβαίωσε το πόσο έχει εξελιχθεί η συγκεκριμένη τεχνολογία, εγείροντας ερωτήματα και ανησυχίες. Εξάλλου και μόνο ο όρος «deepfake», που περιλαμβάνει τη λέξη «ψεύτικο», κουβαλάει μια αρνητική χροιά. Ατομα που ειδικεύονται στην ασφάλεια του Διαδικτύου σημειώνουν ότι τα συγκεκριμένα βίντεο αποδεικνύουν ότι έχουμε φτάσει στο σημείο όπου δεν μπορεί να διακρίνει κάποιος τη διαφορά μεταξύ αληθινού και ψεύτικου. Εκτός από τη μάστιγα των fake news, τα deepfakes αναδεικνύονται σε νέο πονοκέφαλο, καθώς διαδίδονται πολύ εύκολα και λόγω του καθολικά προσβάσιμου λογισμικού.

Αξιολόγηση βιογραφικών από υπολογιστές

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 26/03/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

Ο ΜΑΝΤΩΝΑΝΑΚΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ EUROBANK ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ !!!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Διαβάστε και εδώ σχετικά:
ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΝΤΩΝΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΖΑΜΠΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΣΟΥΙΤΕΣ !!!
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ !!!
ΠΟΛΕΜΟΣ "ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ" ΜΑΝΤΩΝΑΝΑΚΗ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!



Στον ανακριτή η διοίκηση της Eurobank

-Μια ιστορία που δεν έχει λάβει και τόσο μεγάλη δημοσιότητα αναμένεται να εξελιχθεί την επόμενη βδομάδα στις δικαστικές αίθουσες. Αναφέρομαι στην μήνυση που είχε καταθέσει ο γνωστός ξενοδόχος Παντελής Μαντωνανάκης, εναντίον της διοίκησης της Eurobank.

-Παρά την αντίδραση της κυβέρνησης (και όχι μόνο) η υπόθεση προχώρησε κανονικά και με το νόμο. Έτσι, στις 8 Απριλίου έχουν κληθεί από τον ανακριτή Τόλια, όλα τα στελέχη που κατονομάζονται από τον καταγγέλλοντα ότι εμπλέκονται στην επίμαχη υπόθεση.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ: Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ "ΞΕΠΛΥΝΕ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ...ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ !!!

 



Άρειος Πάγος: Με το νέο Ποινικό Κώδικα η «εκμετάλλευση πόρνης» δεν είναι αξιόποινη πράξη


Ανέγκλητη έχει καταστεί πλέον με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή τον Ιούλιο του 2019, η πράξη της «εκμετάλλευσης πόρνης», και ως εκ τούτο το συγκεκριμένο αδίκημα δεν θεωρείται πλέον αξιόποινη πράξη.

Αυτό έκρινε με απόφασή του το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και αθώωσε έναν 50χρονο αλλοδαπό, Αλβανό υπήκοο, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δυο ετών με τριετή αναστολή για «εκμετάλλευση πόρνης».

Συγκεκριμένα, οι αρεοπαγίτες με την απόφαση που εξέδωσαν έκαναν δεκτή αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει ο αλλοδαπός κατά απόφασης που είχε λάβει το 2018 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Με την απόφαση αυτή, ο 50χρόνος κηρύχθηκε ένοχος, γιατί «κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Μάιο του έτους 2012 έως και τη σύλληψή του στις 3-9-2012 συντηρήθηκε εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ’ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της».

Η ΜΠΙΖΝΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ...ΕΚΑΤΣΕ !!!

 



Διδάγματα από μια «πανδημία» που δεν έκατσε: υγειονομικός κεϋνσιανισμός, εμβόλια και ο ιός H1N1 το 2009


Από το autonomeantifa.gr

Κούμπωσε ένα ζάναξ και βλέπουμε: υγειονομικός κεϋνσιανισμός και προβολή της κρίσης στο μέλλον

«Η ανεξέλεγκτη χρήση και τιμολόγηση ιατρικών υλικών μεγαλώνει την «τρύπα» στα οικονομικά των ασφαλιστικών Ταμείων, που δεν αποτελούν μόνο βορά επιτήδειων και χρηματιστηριακών εταιρειών αλλά επί σειρά ετών πληρώνουν την έλλειψη ενός αυτονόητου ελέγχου στο σύστημα Υγείας».[1]

Το παραπάνω απόσπασμα είναι ένα τυπικό δημοσίευμα της δεκαετίας του 2000 σχετικά με την αλόγιστη χρήση φαρμάκων. Σύμφωνα με τη λογική που αποπνέει το δημοσίευμα, μία κλίκα επιτήδειων, άτομα και εταιρείες, λυμαινόταν τα ασφαλιστικά ταμεία χρεώνοντάς τα ανεξέλεγκτα με ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες, ενώ το κράτος δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να τους ελέγξει. Ήταν η αφήγηση που πάντα κατέληγε στα περιβόητα λαμόγια, κάτι ύπουλους και καταχθόνιους τύπους που κατάφερναν να σφετεριστούν τα υπάρχοντα του καλοκάγαθου γίγαντα που ονομάζεται κράτος και ευθύνονταν που «έπεσε η χώρα στα βράχια» το 2010.
Όπως έχουμε εξηγήσει στο παρελθόν, η «αλόγιστη φαρμακευτική δαπάνη» δεν ήταν μία παθογένεια, μία παρέκβαση της λειτουργίας του κράτους∙ αντιθέτως ήταν μία συνειδητή κρατική πολιτική, ιδιαίτερα από το 2000 και μετά[2]. 

Το ελληνικό καπιταλιστικό οικονομικό υπόδειγμα είχε κατά βάση εφοπλιστές, τουρισμό και εργασία υποτιμημένων μεταναστών, μαζί με δανεικό ευρωπαϊκό χρήμα που διαχεόταν πυραμιδωτά στην ελληνική κοινωνία. Αλλά και πάλι όλα αυτά δεν ήταν αρκετά σε ένα περιβάλλον ολοένα και πιο οξυμένης καπιταλιστικής κρίσης. Μετά από μία σύντομη περίοδο χρηματιστηριακού παροξυσμού που έληξε άδοξα για τις τσέπες των ελλήνων μικροαστών το 1999, η βασική πηγή αισιοδοξίας ήταν η ολυμπιάδα του 2004 και οι δημόσιες δαπάνες που σκόρπιζαν χρήμα στην ελληνική οικονομία, έστω κι αν ο σκοπός ήταν η δημιουργία ενός γηπέδου για το λαοφιλές άθλημα του μπάντμιντον.

Πλάι σε όλα αυτά όμως, άρχισε να αναδύεται ως μία λογική και εύλογη πολιτική η χρήση των ασφαλιστικών ταμείων, των εισφορών δηλαδή της εργατικής τάξης, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της ντόπιας φαρμακοβιομηχανίας. Όχι ότι δεν γινόταν διαχρονικά ο σφετερισμός των ταμείων από το κράτος και η συσκότιση αυτής της λειτουργίας από την ελληνική αριστερά. Αλλά η αυξανόμενη σημασία του ιατρικού/φαρμακευτικού τομέα της οικονομίας ήταν ένα διεθνές φαινόμενο κι επιπλέον οι κοινωνικές σχέσεις που έφτιαχνε είχαν πολύ μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη σημασία απ’ ό,τι η δημιουργία γηπέδων μπάντμιντον.
Από τη δεκαετία του ΄90 και μετά, ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού άρχισαν να γίνονται αντιληπτά περισσότερο ως «ασθενείς» παρά ως πολίτες. Ήταν σίγουρα αυτοί που σήμερα αποκαλούνται «ευπαθείς ομάδες» και όλοι οι μεγαλύτερης ηλικίας που βρίσκονταν στον προθάλαμο τού να γίνουν «ευπαθής ομάδα». Η οικονομική λειτουργία αυτής της ιατρικοποίησης είχε κι έχει ξεχωριστή σημασία. Η εφημερίδα Ναυτεμπορική μάς πληροφορεί ότι:

Με βάση το δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή της δημόσιας δαπάνης για την υγεία, κάθε 1 ευρώ που το σύστημα επενδύει σε αυτήν, έχει μεσο-μακροπρόθεσμη απόδοση 4 ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας. Επιπλέον, έχει τεκμηριωθεί ότι η δραστηριότητα παραγωγής και εμπορίας φαρμάκων στην Ελλάδα προκαλεί σημαντικές θετικές επιδράσεις στην οικονομία και στην απασχόληση. Όπως προκύπτει από μελέτη του ΙΟΒΕ που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, κάθε ένα ευρώ αύξησης του ακαθάριστου προϊόντος στον κλάδο του φαρμάκου, οδηγεί σε αύξηση του ΑΕΠ της χώρας κατά 3,9 ευρώ. Επίσης, σε κάθε έναν από τους εργαζόμενους στον κλάδο του φαρμάκου, αντιστοιχεί συνολική συνεισφορά στην απασχόληση ίση με 5,7 ισοδύναμες θέσεις πλήρους απασχόλησης, σε εθνικό επίπεδο[3].

1821: ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΘΕΡΙΑ !!!

 



"Για βόλια τ' ασημόκουμπα βάζαμε στα τουφέκια χωρίς νερό, χωρίς ψωμί, χωρίς κανά προσφάϊ "

Τον Ξεσηκωμό δεν τον έκαναν λευκοντυμένα ευγενικά τσολιαδάκια που άκουγαν Μότσαρτ και Μπετόβεν· που χόρευαν λεπτεπίλεπτα βαλς σε σαλόνια με αφράτες πολυθρόνες και πολύχρωμες μεταξωτές ταπετσαρίες στους τοίχους. Τον κάμανε αγριάνθρωποι μουστακαλήδες, που φορούσαν λερή φουστανέλα και τρύπια τσαρούχια, αποφασισμένοι για ζωή και θάνατο. Χόρευαν τον πρωτόγονο πυρρίχιο χορό τους, τον "τσάμικο", με γκρινιάρηδες ζουρνάδες και πολεμικά σκληρόηχα νταούλια που αντηχούσαν βαριά, πέρα ως πέρα στα πέτρινα χωριά τους. Αρχέγονοι ρυθμοί και μελωδίες που ήχησαν άλλοτε σε χαροκόπι και άλλοτε σαν πολεμιστήριο σάλπισμα και χορός στρατολόγησης πολεμιστών (Γραβιά, 1821).

Άνθρωποι-θεριά, που το μάτι τους γυάλιζε από την φλογερή επιθυμία για "μιας ώρας ελεύθερη ζωή" (Ρήγας, 1797), σαν εκείνη που απολάμβαναν οι αητοί κι οι πέρδικες στα πετρωτά και δασωμένα βουνά τους (Κατσαντώνης). Παλληκαράδες αληθινοί, που προκαλούσαν τούς πανικόβλητους οθωμανούς "σταθήτε ωρέ περσιάνοι να μετρηθούμε !" (Νικηταράς). Που από την κορφή του λόφου σήκωναν προς τον σαστισμένο εχθρό περιπαικτικά/υποτιμητικά τη φουστανέλα τους και του έδειχναν ποιον είχαν διορίσει στρατηγικό συμβουλάτορά τους (Καραϊσκάκης, 1827). Που σαν άλλοι Λεωνίδες, ευρισκόμενοι στην πιο δεινή θέση, ειρωνεύονταν τους μουρτάτες πως "τα κλειδιά της πόλης είναι κρεμασμένα στις μπούκες των κανονιών μας" (Μεσολόγγι, 1826). Ψημένοι πολεμιστάδες, που βάζαν τούς δεκάχρονους υιούς τους να ματώσουν για πρώτη φορά στην μάχη τ´ άρματα και να τα τιμήσουν (Καστάνιτσα, 1780).

Τον Ξεσηκωμό, δεν τον έκαναν κυριλέδες νησιώτες "έμποροι", που κάτεχαν από διεθνείς συναλλαγές, ναυτικό δίκαιο και χρηματοπιστωτικές αξίες. Τον έκαμαν θαλασσοδαρμένοι πειρατές, που έσπαγαν με τη ναυτοσύνη τους αποκλεισμούς της θαλασσοκράτειρας Αγγλίας για να μπουν στα λιμάνια, γιατί δεν κάτεχαν κανέναν αξιώτερο από τον εαυτό τους να τους δίδει διαταγές. Με θράσος, αν και αιχμάλωτοι, κοίταξαν κατάματα τον ναύαρχο Νέλσωνα και τόλμησαν να του πουν "αν σε είχα στα χέρια μου, θα σε κρεμούσα απ´ το κατάρτι !" (Μιαούλης, 1802). Τον έκαναν τα καταδρομικά "Μαύρα Καράβια" του Γιάννη Σταθά, που πρώτα σήκωσαν την σύγχρονη γαλανόλευκη κι έκαναν "το πέλαο να κοκκινήσει" (Σκιάθος, 1808).

Τον Ξεσηκωμό, δεν τον έκαναν ξιπασμένες φεμινίστριες. Τον έκαναν αντρογυναίκες-καπετάνισσες που τίμησαν το οικογενειακό τους όνομα, που διέθεσαν την περιουσία τους και τους γυιους τους στον Αγώνα, σαν την μάνα Υψηλάντισσα και την Μαυρογένους ή που καβάλησαν τα καράβια των αντρών τους, σαν την Μπουμπουλίνα και που βρόντηξαν τα άρματα των αντρών τους, σαν την Δέσπω ή που ντύθηκαν αντρικά μόνο και μόνο για να μπουν στον Αγώνα (τραγούδι της Αρκαδιανής). Τον έκαναν με σπαρτιάτικη νοοτροπία, οι Μανιάτισσες με τα δρεπάνια στα χέρια (Διρός, 1826) που σήκωσαν το άξια το βάρος του Αγώνα την στιγμή που οι άντρες τους πολεμούσαν αλλού (Βέργα, 1826). Τον έκαναν οι σκληρές νοικοκυρές του χωριού, που ζύμωναν για τα παλληκάρια, που φύλαγαν στο πόστο των αντρών για να ξαποστάσουν κι εκείνοι μια στάλα, που γέμιζαν τα τουφέκια των σκοπευτών στον λίγο χρόνο ανάμεσα σε δυο βολές. Οι γυναίκες και τα μωρά τους, που έφτιαχναν μπαρουτόβολα στους μύλους της Δημητσάνας. Οι γυναίκες και τα πιτσιρίκια, που ξυπόλητοι ή με τα γαϊδουράκια τους ανέβαιναν τα βουνά σαν μαντατοφόροι κι εφοδιαστές.
Τον Ξεσηκωμό, δεν τον έκαναν άεθνοι προλετάριοι. Τον έκαναν νοικοκυραίοι και απλοί χωριάτες, οι φορείς ενός πολιτισμού με τις ρίζες του στο άμεσο ιστορικό παρελθόν μας, που αναγνώριζαν πως ο Βασιλιάς μας εσκοτώθη και καμιά συνθήκη δεν έκαμε με τους Τούρκους (Κολοκοτρώνης προς τον Χάμιλτον).

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΛΗ Η ΑΓΟΡΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ !!!

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Πνίγεται στα χρέη όλη η ελληνική κοινωνία και οι κυβερνόντες είναι στην κοσμάρα τους...Από την άλλη όμως, ξεκάθαρα, η αυτοκτονία δεν είναι λύση !!!



Το παρατεταμένο lockdown και η οικονομική ασφυξία που βίωσε η επιχείρησή του, οδήγησε έναν επιχειρηματία από τη Σητεία να δώσει τέλος στη ζωή του.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο 53χρονος άνδρας άνδρας άνοιξε το κατάστημά του το οποίο παρέμενε κλειστό όλους αυτούς τους μήνες και επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

Ο επιχειρηματίας έφτιαξε μια θηλιά από σκοινί και προσπάθησε να κρεμαστεί, όμως το σκοινί δεν άντεξε το βάρος του και ο άνδρας έπεσε στο έδαφος, χτυπώντας το κεφάλι του.

Τον εντόπισε η κόρη του

ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΛΕΠΕΡΣΟΝΑΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΜΑΜΟΥΘ ΤΩΝ ΘΥΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!

 

Ο 58χρονος θεατρικός παραγωγός Βασίλης Γκουρούσης ,σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη συνελήφθη για το ριφιφί σε θυρίδες της τράπεζας στο Ψυχικό.

Οι αρχές έφτασαν στη σύλληψή του μέσα από τα βίντεο των επισκέψεων στην τράπεζα στο Ψυχικό και από τον πιθανό χρόνο της κλοπής. Στο σημείο της διάρρηξης βρέθηκε και DNA του.

Ο ίδιος κρατάει σκληρή στάση απέναντι στους αστυνομικούς και δεν έχει ομολογήσει, ωστόσο το DNA που βρεθηκε στον χώρο, τον «δένει» απόλυτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συγκεκριμένες διαρρήξεις δεν εμπλέκονται άλλα άτομα.

Η TUI ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 48 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ !!!

 


Παγώνουν τα ταξιδιωτικά σχέδια των Βρετανών ενόψει των διακοπών του Πάσχα των Καθολικών.

Μετά τη δημοσιοποίηση των προθέσεων της κυβέρνησης Τζόνσον να θέσει σε εφαρμογή ρύθμιση, με την οποία θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο, της τάξεως των 5.000 λιρών, σε περίπτωση άσκοπων μετακινήσεων εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, το ταξιδιωτικό πρακτορείο TUI βάζει λουκέτο σε πολλά παραρτήματά του.

Όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο, σκοπεύει να κλείσει 48 καταστήματα ανά τη βρετανική επικράτεια.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ !!!

 


Tο πρώτο ευρωπαϊκό ρομπότ απολύμανσης έφτασε στην Ελλάδα και παραδόθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ενώ αναμένεται να παραδοθεί άμεσα ακόμα ένα στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης – Παπαγεωργίου με 100% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας, αγοράζει 200 ρομπότ απολύμανσης για ευρωπαϊκά νοσοκομεία.

Τα ρομπότ αυτά, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μπορούν να απολυμάνουν έναν κανονικό θάλαμο ασθενών σε δέκα μόλις λεπτά με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας. Με μία μόνον φόρτιση ένα ρομπότ μπορεί να απολυμάνει πάνω από 18 θαλάμους.

«Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ένα αποστειρωμένο περιβάλλον στα νοσοκομεία χωρίς να εκτίθεται το προσωπικό σε περιττό κίνδυνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΟ ΛΕΛΙΑΤΣΟ & ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΑΧΛΑ !!!

 

ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600 ΔΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ+ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ !!!

ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΙΣΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΓΕΝΝΑΙΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ...
Σε διαφορετική περίπτωση πάμε σε μια κοινωνική έκρηξη άνευ προηγουμένου !!!



Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για ιδιωτικό και δημόσιο χρέος

Από το bankingnews.gr

Ίλιγγο προκαλούν τα στοιχεία για το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος που έρχεται στο προσκήνιο με αφορμή την πανδημική κρίση και αθροιστικά ξεπερνά τα 584 δισ. ευρώ κινούμενο τρεισήμισι φορές πάνω από το ελληνικό ΑΕΠ (168 δις. ευρώ).

Από το προηγούμενο ποσό τα 243 δισ. ευρώ είναι «κόκκινες» οφειλές ιδιωτών προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις.

Με βάση την ακτινογραφία του Γραφείου προϋπολογισμού στη βουλή το ιδιωτικό χρέος διαρθρώνεται ως εξής:
  • 108,1 δισ. ευρώ, αφορούν οφειλές στην εφορία,
  • 58,1 δισ. ευρώ, δάνεια προς στις τράπεζες
  • 38,9 δισ. ευρώ, στις εγχώριες εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (ΕΔΑΔΠ).
  • 37,5 δισ. ευρώ εισφορές και τέλη προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Σε ύψος- ρεκόρ το δημόσιο χρέος

Το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης αυξήθηκε κατά 10 περίπου δισ φτάνοντας τα 341 δις ευρώ (205% του ΑΕΠ) τον Δεκέμβριο του 2020 και το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή χτυπάει καμπανάκι καθώς η εξυπηρέτησή του θα ασκήσει πιέσεις στον κρατικό προϋπολογισμό, ιδιαίτερα αφού αρθούν τα έκτακτα μέτρα μαζικών αγορών κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους για το 2020 η πανδημική κρίση επιδείνωσε τη μεσοπρόθεσμη εικόνα σε σχέση με την προηγούμενη ανάλυση (2019).

ΟΙ ΗΠΑ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ: ΟΙ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ !!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΩΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ "ΣΥΜΜΑΧΟΙ" ΜΑΣ ;;;
Αυτά συμβαίνουν όταν ως χώρα, μέσω των πολιτικών, έχεις απαξιώσει τον ίδιο σου τον εαυτό...



Σε μία εξοργιστική τοποθέτηση, άκρως προσβλητική για την Ελλάδα, προχώρησε ο πρώην ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και μέχρι πρόσφατα Αντιπρόεδρος της ONEX Ρόμπερτ Παλμ, ο οποίος μας αποκάλεσε «ζητιάνους» στο twitter με αφορμή το πρόγραμμα 5 δισ. ευρώ για την αγορά φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό και το αίτημα του ΠΝ για την απόκτηση αντιτορπιλικών Arleigh Burke, ως ενδιάμεση λύση.

Ο Ρ.Παλμ απάντησε σε ανάρτηση χρήστη του twitter ο οποίος έγραφε απαντώντας στο ερώτημα «τι φρεγάτα θα ήθελε από τις ΗΠΑ» (αντιτορπιλικό Arleigh Burke) κι από κάτω τι φρεγάτες δίνουν στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ (δείχνοντας τις ανεπαρκείς φρεγάτες παράκτιας άμυνας MMSC) με την απίστευτα αλαζονική τοποθέτηση ότι: «Οι ζητιάνοι δεν έχουν δικαίωμα επιλογής»!

Αναφερόμενος φυσικά στην Ελλάδα ως «ζητιάνου» που θα πρέπει να δεχθεί ό,τι τις δίνουν οι ΗΠΑ, ακόμα και αν είναι ακατάλληλα για την εθνική άμυνα και το Πολεμικό Ναυτικό, όπως οι φρεγάτες επακτίου αμύνης MMSC της LM για τις οποίες έστειλε χθες LoR στις ΗΠΑ η Ελλάδα!

ALPHA BANK: ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΦΘΗΝΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ...ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ !!!




Μόνο για τη χρηματοδότηση των αναγκών που δημιουργούνται λόγω πανδημίας και όχι για αύξηση των δαπανών με μόνιμο τρόπο πρέπει να αξιοποιούν το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων τα κράτη με υψηλό δημόσιο χρέος, επισημαίνει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο της, παραπέμποντας και στην ελληνική περίπτωση.

Η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της τράπεζας (επικεφαλής Παναγιώτης Καπόπουλος) αναλύει τη δημοσιονομική εικόνα της Ευρωζώνης, το δημόσιο χρέος της οποίας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 102% του ΑΕΠ της κατά μέσον όρο το 2020, που αποτελεί την υψηλότερη τιμή στην ιστορία της. Στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθεί στο 207,1% του ΑΕΠ το 2020, για να μειωθεί στο 194,8% το 2022. Επισημαίνεται ότι η άνοδος του χρέους προέκυψε κυρίως λόγω συρρίκνωσης του ΑΕΠ, ενώ αντίστοιχα η υποχώρησή του θα προέλθει από την ανάκαμψη.

Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ !!!!

 


We are all Greeks
Ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη....

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: COLPO GROSSO ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ !!!

 


ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑ...ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!


 

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, ΠΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 



Καταγγελία από Βαρουφάκη: «Ο Δραγασάκης δούλευε μαζί με την τσέχικη μαφία του ΟΠΑΠ»


Βαρύτατους υπαινιγμούς κατά του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, ότι λειτουργούσε υπέρ των συμφερόντων του ΟΠΑΠ και κατά της Επιτροπής Ελέγχου Τυχερών Παιγνίων

Μιλώντας στη Βουλή, υποστήριξε ότι πήγαν να τον «φάνε ζωντανό», γιατί ως υπουργός Οικονομικών, είχε προτείνει να ζητείται ΑΦΜ για όποιον παίζει. «Πόσοι από σας στον ΣΥΡΙΖΑ, ξέρετε τι έκανε ο κ. Δραγασάκης αρχικά πίσω από τις πλάτες μου και στη συνέχεια φανερά, λειτουργώντας υπέρ του ΟΠΑΠ», είπε χαρακτηριστικά.

«Τι έκανε ο Δραγασάκης πίσω από την πλάτη μου»

ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ !!!

 


Κακουργηματική απιστία κατά ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας - σύμφωνη με το σύνταγμα η πρόβλεψη της υποβολής έγκλησης


Με βούλευμά του ο Άρειος Πάγος επικυρώνει την οριστική παύση της ποινικής δίωξης κακουργηματικής απιστίας που στρέφεται κατά ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας λόγω μη υποβολής έγκλησης, απορρίπτοντας την αίτηση αναίρεσης που ασκήθηκε από τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά βουλεύματος του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με τη διάταξη του άρθρου 12 παρ. 3 του Ν. 4637/2019, η κατ' έγκληση δίωξη επεκτάθηκε και σε κακουργηματικές πράξεις απιστίας του άρθρου 390 παρ. 1 εδ. β' του νέου ΠΚ, στις περιπτώσεις εκείνες που η απιστία στρέφεται άμεσα κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος ή επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Κατά το σκεπτικό του ανωτάτου δικαστηρίου, η εν λόγω διάταξη δεν συνιστά συγκεκαλυμμένη αμνηστία, καθόσον δεν καθιερώνει γενικώς το ποινικώς ανεύθυνο των στελεχών των πιστωτικών ή χρηματοδοτικών ιδρυμάτων ή επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα κατά τη λήψη διαχειριστικών αποφάσεων, αλλά θέτει απλώς έναν πρόσθετο όρο, ήτοι την υποβολή έγκλησης, για τη δίωξη της αξιόποινης πράξης της κακουργηματικής απιστίας που φέρεται να έχει τελεσθεί εκ μέρους τους. Ως εκ τούτου, η εν λόγω διάταξη δεν αντίκειται στις διατάξεις του άρθρου 47 παρ. 3 και 4 του Συντάγματος.

Ούτε στην συνταγματική αρχή της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης (άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος) αντίκειται η εν λόγω πρόβλεψη της δίωξης της κακουργηματικής απιστίας, καθόσον πρόκειται για ρύθμιση που αφορά σε ορισμένη κατηγορία προσώπων, όπως στελεχών των πιστωτικών ή χρηματοδοτικών ιδρυμάτων ή επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα, η οποία είναι ουσιωδώς ανόμοια, σε σχέση με την περίπτωση δίωξης στελεχών των λοιπών ανώνυμων εταιρειών.

Τονίζεται, επιπλέον, πως η εν λόγω διάταξη δεν θέτει σε δυσμενέστερη θέση, σε σχέση με τον προϊσχύοντα ΠΚ , τους μικρομετόχους των τραπεζικών ανώνυμων εταιρειών, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση διατηρούν το δικαίωμα που τους παρέχεται από τη διάταξη του άρθρου 69 του ΑΚ.

ΒΟΜΒΑ ΧΡΕΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ: ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕΙΩΣΑΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ !!!

 



Από το protothema.gr


Αντιμέτωπες με έναν τεράστιο όγκο χρεών προς τους εκμισθωτές τους είναι πιθανό να βρεθούν μεγάλες εμπορικές αλυσίδες της χώρας! Τώρα, αποκαλύπτεται οτι μόνο οι υπομισθωτές τους (ως franchisee) είχαν το δικαίωμα μείωσης των ενοικίων που έγιναν από το Μάρτιο του 2020. Οι ίδιες οι εταιρίες (ως franchisor) έπρεπε να καταβάλουν ολόκληρο το ενοίκιο στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που νοικιάζουν (ως υπεκμισθωτές) κάτι που σημαίνει, οτι συμφώνα τις οδηγίες που δόθηκαν από την ΑΑΔΕ, οφείλουν όλα τα ποσά που κούρεψαν μονομερώς στους ιδιοκτήτες τους!

Όπως είναι διατυπωμένη η ισχύουσα νομοθεσία, φαίνεται ότι δικαιούχος μείωσης ενοικίου είναι μόνον ο υπομισθωτής και δικαιούχος αποζημίωσης είναι μόνον ο υπεκμισθωτής, ο οποίος και οφείλει να καταβάλει στον ιδιοκτήτη-εκμισθωτή ολόκληρο το συμφωνημένο μίσθωμα.

Δηλαδή, ο ιδιοκτήτης «Α» νοικιάζει ακίνητο στην αλυσίδα “B” (τον franchisor). H αλυσίδα με την σειρά της ενοικιάζει το ακίνητο (με ολο το πακέτο franchisee) στον υπομισθωτή «Γ». Σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλιο της ΑΑΔΕ Ε.2060/2021 (που ερμηνεύει την σχετική νομοθεσία) δικαιούχος μείωσης ενοικίου είναι μόνον ο υπομισθωτής «Γ» ενω δικαιούχος αποζημίωσης είναι μόνον ο υπεκμισθωτής, δηλαδή η αλυσίδα «Β», η οποία και οφείλει να καταβάλει στον ιδιοκτήτη-εκμισθωτή «Α» ολόκληρο το συμφωνημένο μίσθωμα!

Όπως, όμως, εξηγεί η ΠΟΜΙΔΑ οι υπεκμισθωτές, και ιδιαίτερα οι μεγάλες αλυσίδες, δήλωσαν προς τους εκμισθωτές ότι «εφόσον μειώνονται τα υπομισθώματα, και αυτοί με τη σειρά τους μειώνουν μονομερώς τα κύρια μισθώματα», αδιαφορώντας για το ότι οι ιδιοκτήτες δεν δικαιούνται και αυτοί κρατική αποζημίωση! Τώρα όμως αποκαλύπτεται οτι η αλυσίδα Β έπρεπε να είχε πληρώσει ολόκληρο το ενοίκιο στον ιδιοκτήτη «Α», άρα (βάση της ερμηνείας που δόθηκε) χρωστά όλα τα ποσά που κούρεψε μονομερώς από τα ενοίκια, εδώ και ένα χρόνο. Η ιδία αλυσίδα «Β» δικαιούται αποζημίωση από το κράτος την οποία χάνει ο ιδιοκτήτης καθώς υποτίθεται οτι έπρεπε να είχε εισπράξει ολόκληρο το ενοίκιο!

ΠΟΜΙΔΑ: Η λύση στο πρόβλημα

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!

 



Νέα αύξηση σημείωσε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα το 2020, παρά το κλίμα αβεβαιότητας και την ύφεση λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2020 η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα αυξήθηκε, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, κατά 8,8% με βάση τον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών.

Πρόκειται για την τέταρτη συνεχή χρονιά που τα σχετικά μεγέθη εμφανίζουν άνοδο, μετά το χαμηλό του 2016.

Επιπλέον, η οικοδομική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 8,9%, με βάση την επιφάνεια (σε χιλ. τετραγωνικά μέτρα) και κατά 5,9%, με βάση τον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας (σε χιλ. κυβικά μέτρα).

Που χτίστηκαν τα πιο πολλά ακίνητα

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 24/03/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΔΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕ Η ΕΚΤ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!!


 Σε μεγένθυση:

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ !!!

 


Από το dw.com


Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός: 7.353.885 αιτήσεις είχαν υποβληθεί από το 1991 στην Υπηρεσία Αρχείων της Στάζι από πολίτες που ζητούσαν πρόσβαση στους φακέλους που διατηρούσε το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Το 46% ήταν αιτήματα πολιτών που ήθελαν να μάθουν τι γνώριζε γι αυτούς η Στάζι, η μυστική υπηρεσία της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Όλα αυτά τα στοιχεία συμπεριλαμβάνονταν στις εκθέσεις πληροφοριοδοτών. Ο όγκος των σχετικών αρχείων υπολογίζεται σε μια απόσταση 111 χιλιομέτρων - για μια περίοδο 40 χρόνων.

Κατά την ειρηνική επανάσταση του 1989 ακτιβιστές της Ανατολικής Γερμανίας εμπόδισαν την καταστροφή των Αρχείων της Στάζι. Στην Επανενωμένη Γερμανία δημιουργήθηκε ειδική αρχή με επικεφαλής έναν «Ομοσπονδιακό Επίτροπο για τα Αρχεία της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας της πρώην ΛΔΓ». Η υπηρεσία είναι γνωστή απλά ως Αρχεία της Στάζι.

Με αφορμή την επέτειο από την Πτώση του Τείχους

ΤΟΥΡΚΙΑ: Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΒΑΘΑΙΝΕΙ & Η ΛΙΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ !!!

 


Η αποπομπή του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας Νατζί Αγμπάλ οδήγησε στην ελεύθερη πτώση την τουρκική λίρα και στην επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης τουρκικής οικονομίας. Ο Ταγίπ Ερντογάν εξοργίστηκε όταν η Κεντρική Τράπεζα προέβη σε αύξηση των επιτοκίων.

Ήταν θέμα χρόνου να απασφαλίσει, παρ’ ότι ο κεντρικός τραπεζίτης επιχείρησε έτσι να προστατεύσει το τουρκικό νόμισμα από νέα διολίσθηση, ώστε να αποτραπεί η αύξηση του πληθωρισμού.

Η απόφαση αυτή σηματοδότησε και το πρόωρο τέλος του. Η αποπομπή του ήρθε μόλις 4,5 μήνες μετά την τοποθέτησή του στην «ηλεκτρική καρέκλα» από τον ίδιο τον Ερντογάν. Ο ίδιος έχει ως δόγμα τα χαμηλά επιτόκια, ανεξαρτήτως της διεθνούς συγκυρίας. Έχει χαρακτηρίσει τα υψηλά επιτόκια «μητέρα και πατέρα όλων των δεινών».

Ο Αγμπάλ είχε αναλάβει το εξαιρετικά δύσκολο έργο του, το Νοέμβριο του 2020. Απολάμβανε το σεβασμό των διεθνών αγορών, ενώ πράγματι κατάφερε να επαναφέρει την τουρκική λίρα, μετά την πτώση της σε ιστορικό χαμηλό.

Ο διάδοχός του Σαχάπ Καβτζίογλου είναι ο τέταρτος διοικητής της τράπεζας μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών. Θωρείται σχετικά άγνωστος και άπειρος οικονομολόγος, ενώ έχει θητεύσει και ως πρώην βουλευτής του ισλαμικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρόεδρος του κόμματος DEVA Αλί Μπαμπατζάν εξαπέλυσε επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου λέγοντας: «Ο Ερντογάν ας ορίσει τον εαυτό του ως κεντρικό τραπεζίτη». Έτσι κι αλλιώς, ο νέος διοικητής αναμένεται να ακολουθήσει την επιθυμητή στρατηγική του Ερντογάν και να μειώσει τα επιτόκια και να ενισχύσει την υπό κατάρρευση οικονομία με ζεστό χρήμα. Εξάλλου, το βλέμμα του Τούρκου προέδρου βρίσκεται στις εκλογές του 2023.

ΕΕΤ: ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 50€ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ PIN !!!

 


Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει τους συναλλασσόμενους ότι παρατείνεται η ισχύουσα αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ έως την 30η Ιουνίου 2021

Σε συνέχεια της από 21 Δεκεμβρίου 2020 Ανακοίνωσης της ΕΕΤ, οι τράπεζες μέλη της, εφαρμόζοντας έμπρακτα τη δέσμευση διαρκούς συνδρομής τους στον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική καθημερινότητα, θα διατηρήσουν το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ, έως την Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021.

Από την 30η Μαρτίου 2020 οπότε και υιοθετήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του τερματικού (POS).
SSL Certificates