.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 13/03/2022 !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΤΟ ΣΚΑΪ "ΧΤΥΠΑΕΙ" ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ...ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ !!!

 



Τα τελευταία 24ωρα η Greenpeace έστησε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που παρακολουθεί την πορεία τάνκερ τα οποία μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο στις αγορές της Δύσης. Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής 148 δεξαμενόπλοια έχουν αναχωρήσει από ρωσικά λιμάνια με προορισμό την Ευρώπη παρά το γεγονός ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δηλώνουν ότι δεν θα δέχονται ρωσικό πετρέλαιο.

Ανάμεσα στα πλοία, την πορεία των οποίων καταγράφει το σύστημα της Greenpeace, συναντάμε, όπως είναι αναμενόμενο, και αρκετά τάνκερ ελληνικών εταιρειών, με ελληνική σημαία ή σημαία ευκαιρίας. Σύμφωνα με την εφαρμογή της Greenpeace το δεξαμενόπλοιο NISSOS CHRISTIANA, με ελληνική σημαία αναχώρησε από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ «μεταφέροντας ρωσικά ορυκτά καύσιμα προς άγνωστο προορισμό». Το συγκεκριμένο τάνκερ βλέπουμε ότι ανήκει σε εταιρεία η οποία έχει έδρα στη διεύθυνση Εθνάρχου Μακαρίου 2 (όπου «συμπωματικά» έχει την έδρα της η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ καθώς και η εφημερίδα καθημερινή).





Στην οικογένεια Αλαφούζου ανήκει το τάνκερ NISSOS ANTIMILOS, που σύμφωνα με τα στοιχεία της Greenpeace αναχώρησε στις 4 Μαρτίου από τη Ρωσία με ορυκτά καύσιμα. Το πλοίο, επίσης με ελληνική σημαία, ανήκει στην εταιρεία Kyklades Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου και έχει την ίδια διεύθυνση με… τον ΣΚΑΙ.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: ΛΕΓΟΤΑΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ, ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ;;;

 


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος


Στις 11 Μαρτίου 2006, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πέθανε στις φυλακές της Χάγης. Προηγουμένως είχε καταγγείλει τους δεσμοφύλακές του ότι τον οδηγούσαν στο θάνατο, αρνούμενοι να του παράσχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική αγωγή για τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Δέκα χρόνια αργότερα, ο Μιλόσεβιτς… αθωώθηκε. Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τον απάλλαξε – μετά θάνατο – από την κατηγορία για την υποτιθέμενη συνενοχή του Βελιγραδίου στη σφαγή 8.000 Βοσνίων μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα, τον Ιούλιο του 1995.




(εδω το απόσπασμα της απόφασης International Tribunal for the Prosecution of Persons Responsible for Serious Violations of International Humanitarian Law Committed in the Territory of the former Yugoslavia since 1991, Case No.: IT-95-5/18-T, Date: 24 March 2016 – https://www.icty.org/x/cases/karadzic/tjug/en/160324_judgement.pdf)

Φυσικά η είδηση της αθώωσης του Μιλόσεβιτς πέρασε στα «ψιλά». Τα βαποράκια του ΝΑΤΟ, που μετά έγιναν βαποράκια του ΔΝΤ, όσοι τότε έγραφαν λιβέλους διεκδικώντας ρόλο νεκροθάφτη στο γουέστερν της Νέας Τάξης, όσοι ελεεινολογούσαν πάνω στο φέρετρο του Μιλόσεβιτς, τα «κοράκια» και οι «αντικειμενικοί» αναλυτές, τα αθύρματα που εκτόξευαν μύδρους κατά του «χασάπη» με ταυτόχρονους επαίνους για την… κακομοίρα τη Δύση που ήθελε (!) αλλά «δεν κατάφερε να αποτρέψει τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας» (!), δεν ψέλλισαν λέξη.

«Και συ πρόστυχη πένα και ψοφίμι, του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα», που έλεγε ο Βάρναλης.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΩΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ: ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ !!!

 


ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

 


ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ...ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ !!!

 



11 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ: ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΛΟΓΩ ΚΕΡΔΟΥΣ !!!

 



Ben McGrath – wsws.org(άρθρο του 2021)

Μετάφραση/Επιμέλεια: Ανδρέας Κοσιάρης


Την περασμένη Πέμπτη 11 Μαρτίου συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια(σ.σ. έτος αναφοράς το 2021) από τον Μεγάλο Σεισμό της Ανατολικής Ιαπωνίας. Ο μεγέθους 9,1 βαθμών κλίμακας Ρίχτερ σεισμός, ο ισχυρότερος στην Ιαπωνική ιστορία, πυροδότησε ένα τεράστιο τσουνάμι που έφτασε σε ύψος 16,7 μέτρων, και η συνδυασμένη ισχύς τους διέλυσε την βορειοανατολική Ιαπωνική περιοχή Τοχόκου. Το τσουνάμι χτύπησε το ανεπαρκώς προστατευμένο Πυρηνικό Εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐιτσι, οδηγώντας σε τήξη τρεις από τους έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες και στη χειρότερη πυρηνική καταστροφή από το Τσέρνομπιλ το 1986. Η τριπλή αυτή καταστροφή είναι επί της ουσίας ένα κατηγορητήριο κατά του καπιταλισμού, που υποβαθμίζει την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή στο όνομα του κέρδους.

Υπολογίζεται ότι 18.500 χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ περίπου 2.500 παραμένουν επισήμως αγνοούμενοι. Σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να αφήσουν τις εστίες τους. Σήμερα, 41.000 είναι ακόμα κατηγοριοποιημένοι ως εκτοπισμένοι, ενώ 23.000 δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους γύρω από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Η ανακατασκευή της περιοχής έχει κοστίσει περισσότερα από 30 τρισ. γιεν (275 δισ. δολάρια) και πιστεύεται ότι η απόσυρση και ο καθαρισμός του πυρηνικού εργοστασίου θα διαρκέσει τρεις ακόμα δεκαετίες.

Νερό συνεχίζει να αντλείται και να διοχετεύεται στους κατεστραμμένους αντιδραστήρες, ώστε να τους διατηρήσει σε χαμηλή θερμοκρασία, και μεγάλες ποσότητες υψηλά ραδιενεργού ύδατος αποθηκεύονται σε ατσάλινες δεξαμενές έξω από τις εγκαταστάσεις. Η Ιαπωνική κυβέρνηση και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, η Tokyo Electric Power Company (TEPCO), σχεδιάζουν να αδειάσουν το ραδιενεργό νερό στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η επιθυμία αυτή συναντά τις έντονες αντιδράσεις των Ιαπώνων ψαράδων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το στίγμα και την πιθανή απώλεια εσόδων λόγω της ανησυχίας του κοινού για την ασφάλεια των αλιευμάτων τους.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ Η "ΛΥΠΗΤΕΡΗ" ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΝΦΙΑ !!!

 


ΣΤΗΝ EUROBANK ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ !!!

 



Eurobank: Μονοψήφια NPE, άλμα κερδών 65% και μέρισμα από τη χρήση 2022


Καλύτερα από στόχους που είχαν τεθεί από τη διοίκηση ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα της Eurobank για το 2021, καθώς η τράπεζα πέτυχε θεαματική αύξηση της οργανικής λειτουργικής κερδοφορίας κατά 64,9%. Παράλληλα, έγινε η πρώτη ελληνική τράπεζα που επιτυγχάνει μείωση του δείκτη NPE σε μονοψήφιο ποσοστό (6,8%). Η διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα διανεμηθεί μέρισμα στους μετόχους από τη χρήση 2022.

Όσον αφορά τη νέα κρίση που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο διευθύνων σύμβουλος, Φωκίων Καραβίας υπογραμμίζει ότι η παγκόσμια οικονομία μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά και είναι νωρίς να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος στην ελληνική οικονομία, αλλά τονίζει ότι εξακολουθούν να ισχύουν τα θεμελιώδη μεγέθη για την επικράτηση του θετικού σεναρίου για την Ελλάδα.

Στη δήλωσή του για τον σχολιασμό των αποτελεσμάτων, ο κ. Καραβίας αναφέρει:

«Το 2021 ήταν μια χρονιά-ορόσημο για τη Eurobank. Ολοκληρώνοντας με επιτυχία τo σχέδιο εξυγίανσης του ισολογισμού, γίναμε η πρώτη συστημική τράπεζα με μονοψήφιο δείκτη NPEs στο 6,8%, κάτι που αποτελεί σημείο καμπής για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά από 10 και πλέον χρόνια οικονομικής κρίσης. Ταυτόχρονα, συνεχίσαμε να επιτυγχάνουμε θετικές επιδόσεις σε όλους τους τομείς. Η αύξηση του κύκλου εργασιών μας, η οποία περιλαμβάνει νέες εκταμιεύσεις δανείων 7,8 δισ. ευρώ και αύξηση καταθέσεων κατά 5,9 δισ. ευρώ έναντι του 2020, οδήγησε τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων υψηλότερα κατά 4% το 2021. Ως αποτέλεσμα της ισχυρής κερδοφορίας και κεφαλαιακά θετικών συναλλαγών, η κεφαλαιακή μας βάση ενισχύθηκε περαιτέρω στο 16,8%.

ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΝΙΚΕΛΙΟΥ ΣΤΑ ΥΨΗ !!!

 


ΖΗΤΩ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" : Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΡΗΣΗ !!!

 


ΣΤΟ ΜΙΣΟ Ο ΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ !!!

 


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Ο ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ...ΚΥΨΕΛΗ ;;;

 



Εχει και η Μόσχα Κυψέλη, ή και η Κυψέλη έχει Μόσχα ;;;


H απάντηση, στις σχετικές ανταποκρίσεις της ΕΡΤ από τη Μόσχα...

Πάντως, εαν ισχύουν οι καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ ότι, ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μόσχα έβγαινε από την Κυψέλη και πως ήταν σε γνώση της διοίκησης και έβαζαν ως τόπο ανταπόκρισης Μόσχα, τότε αυτό - εκτός από ανυπαρξία αντικειμενικότητας, έχει και ποινικές διαστάσεις...

Ο επί χρόνια ανταποκριτής ελληνικών μέσων ενημέρωσης στη Μόσχα, Δημήτρης Λιάτσος, με ανάρτηση του δίνει την απάντηση σχετικά με τον περιβόητο ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Μόσχα, που τυχαία όμως βρέθηκε... στην Κυψέλη

Σημειώνει σχετικά:

«Διαβάζω τη δήλωση της ΕΣΗΕΑ περί ΕΡΤ και ανταποκριτή στη Μόσχα! Ενδιαφέρουσα προσέγγιση… «Βοηθάει» να σπάσω τη σιωπή μου! Περί δημόσιας τηλεόρασης την οποία υπηρέτησα με ειλικρίνεια, σεβασμό και πάθος επι 23 συναπτά έτη, έχω να δηλώσω: Από 1/1/21, μετά από διαγωνισμό στον οποίο πήρα μέρος αλλά δεν… κέρδισα(!), ο νέος νικητής υπέγραψε συμβόλαιο και ξεκίνησε τη δουλιά του. Πέρασαν ήδη 15 μήνες και στην ΕΡΤ δεν βγήκε ΟΥΤΕ ένα ρεπορτάζ από Ρωσία! Δε ξέρω από που η ΕΡΤ «έβγαζε» τον ανταποκριτή όταν από κάτω έδινε το όνομα του και εβαζε τη λέξη, ΜΟΣΧΑ. Ξέρω ότι δε βρέθηκε στη Μόσχα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ στο δεκαπεντάμηνο διάστημα. Αυτό προβλημάτισε ακόμα και την ελληνική πρεσβεία, το ΥΠΕΞ… Η ΕΣΗΕΑ, αναδείχνει τώρα το θέμα, μετά από παρέμβαση, λέει, των εργαζομενων στην ΕΡΤ. Η ΕΣΗΕΑ έχει εδώ, στη Μόσχα, δυο μέλη της! Υπάρχει η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία… Δεν ήξερε νωρίτερα, δε ρώταγε; Κάποιοι ίσως «κακίσουν» τον εν λόγο ανταποκριτή, συνάδελφο! Τον οποίο αναζητούσαν-μάταια-υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες ερχόμενοι στη Ρωσία το 15μηνο διάστημα. Με τη διοίκηση της ΕΡΤ, όμως, τι θα γίνει; Ποιοι έχουν την ευθύνη για την κατάσταση; Ποιος και με ποιο δικαίωμα εκθέτει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα;».

Η ΣΕΡΒΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΙΤΟΥ, ΑΛΕΥΡΩΝ, ΣΠΟΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ !!!

 



Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανήγγειλε, σε συνέντευξη Τύπου, έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και να αποφευχθούν ελλείψεις βασικών ειδών διατροφής όπως και μεγάλες ανατιμήσεις στα ορυκτά καύσιμα. Όπως ανέφερε αποφασίστηκε να απαγορευτούν οι εξαγωγές σίτου, αραβόσιτου, αλεύρων και σπορέλαιου.

Επίσης αποφασίστηκε η μείωση κατά 20% του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα ώστε να κρατηθούν οι τιμές σε λογικά επίπεδα. Ο Σέρβος πρόεδρος ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν κατακόρυφα οι εξαγωγές σιτηρών και λαδιού. «Μόνο την περασμένη Δευτέρα έφτασαν παραγγελίες από το εξωτερικό για 200.000 τόνους σίτου ενώ μέσα σε τρεις ημέρες οι εξαγωγές σπορέλαιου αυξήθηκαν κατά 109%», δήλωσε. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν ελλείψεις αλεύρων και σπορέλαιου στην εσωτερική αγορά. «Αυτήν την στιγμή έχουμε αποθέματα 800,000 τόνων σιταριού και ένα εκατομμύριο τόνους καλαμπόκι ενώ τον Αύγουστο θα φτάσει και η νέα σοδειά. Οι ανάγκες της χώρας για σιτάρι ετησίως είναι 1,2 εκατομμύριο τόνοι συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να κάνουν τα νοικοκυριά αποθέματα», δήλωσε ο Βούτσιτς καθησυχάζοντας τους πολίτες της χώρας. Τόνισε ότι η Σερβία θα βοηθήσει και τις γειτονικές χώρες όπως τα Σκόπια, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο, εάν παρουσιάσουν ελλείψεις σε σιτηρά.

ΟΑΕΔ: ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ...ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ !!!

 



H 55χρονη, κάτοικος Δήμου Διονύσου, με οικογενειακό εισόδημα το 2020, ύψους 250.000 ευρώ η οποία βρίσκεται εδώ και 123 μήνες, δηλαδή πάνω από 10 χρόνια στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ είναι το πιο χαρακτηριστική περίπτωση που αποκάλυψε η έρευνα του ΟΑΕΔ σε σχέση με τους ανέργους βορείων προαστείων οι οποίοι παραμένουν μέχρι και… 20 χρόνια (240 μήνες) εγγεγραμμένοι στο μητρώο, ενώ δηλώνουν εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως και διαμένουν σε ακριβές περιοχές.

Άλλες ενδεικτικές περιπτώσεις είναι:

- Ζευγάρι, κάτοικοι Κηφισιάς, με εισόδημα έτους 130.000 ευρώ το 2020 και παραμονή στις λίστες ανεργίας 132 μήνες.

- 56χρονη, έγγαμη, με 140 μήνες ανεργίας, κάτοικος Λυκαβηττού, με οικογενειακό εισόδημα 160.000 ευρώ το 2020

- 61χρονος κάτοικος Θεσσαλονίκης με 230 μήνες ανεργίας και εισόδημα 70.000 ευρώ κ.ά.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι σχεδόν 40.000 άτομα είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για περισσότερο από 1 χρόνο έχοντας ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ. Από αυτούς, περισσότεροι από 15.000 είναι εγγεγραμμένοι για περισσότερα από 5 χρόνια.

Η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων που προβλέπεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου εργασίας έχει ως στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο των «ανέργων βορείων προαστίων» με υψηλά εισοδήματα που επωφελούνται από τα προνόμια των εγγεγραμμένων στη λίστα τα οποία προορίζονται για όσους έχουν πραγματικές ανάγκες επιβίωσης.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ HSBC ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ "ΚΗΔΕΙΑ" ΣΤΟΝ ΣΑΛΛΑ !!!

 


Του Άρη Σπίνου


Σας έχουμε ενημερώσει για τις φήμες που διαρρέει ο Μιχάλης Σάλλας ότι ήδη έχει συμφωνήσει με την τράπεζα Ελλάδος για την αγορά της HSBC στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες το πράσινο φως δεν έχει ανάψει από την κεντρική τράπεζα και δεν πρόκειται να ανάψει. Να σας ενημερώσουμε όμως ότι τα ανώτερα στελέχη της HSBC δεν είναι αποφασισμένα να πάνε με "ξεροκόμματο" υπό την δούλεψη, εάν και εφόσον, στον Σάλλα.

Μαθαίνω λοιπόν ότι τις τελευταίες ημέρες στο Private Banking των τεσσάρων συστημικών τραπεζών γίνεται «πασαρέλα» από στελέχη της HSBC τα οποία με το «πελατολόγιο» τους υπό μάλης αναζητούν νέα στέγη.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΕΠΑΝΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ !!!

 


Της Δέσποινας Παπαγεωργίου


«Το σχέδιο προφανώς είναι να τρέξουν 5.000 Ουκρανοί στρατιώτες στα σύνορα με τη Ρωσία και να ρίξουν κεφαλιές στα ρωσικά στρατεύματα που σταθμεύουν εκεί», έγραφε στο Twitter η γεννημένη στην Ουκρανία συγγραφέας και πρώην πολιτικός Marina Weisband για την απόφαση της Γερμανίας να στείλει 5.000 κράνη ως βοήθεια στο Κίεβο σε περίπτωση ρωσικής εισβολής. Γιατί πριν ο Πούτιν εισβάλει στη χώρα, η Γερμανία παρέμενε ακλόνητη στη μακρά πολιτική της να μη στέλνει φονικά όπλα σε περιοχές που αποτελούν πιθανές ζώνες συγκρούσεων (παρόλο που αποτελεί πάγια οικονομική της δραστηριότητα να τα πουλά σε χώρες της Μέσης Ανατολής). Επιπλέον, το Βερολίνο είχε παγώσει ένα φορτίο με εννέα howitzer της κομμουνιστικής εποχής από την Εσθονία στην Ουκρανία. Είχε υποσχεθεί όμως να στείλει νοσοκομείο εκστρατείας στη χώρα.

Τρεις ημέρες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο πλανήτης θα έμενε άναυδος ακούγοντας τον άνθρωπο που το Spiegel είχε χαρακτηρίσει «ενσάρκωση της βαρεμάρας στην πολιτική», τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, να εκφωνεί έναν ιστορικό λόγο:

«Η 24η Φεβρουαρίου 2022 (σσ: η μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία) είναι σημείο καμπής στην ιστορία της ηπείρου μας… Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή… Και αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε σήμερα δεν είναι ίδιος με τον κόσμο που γνωρίζαμε», θα έλεγε ο Σολτς μιλώντας στη γερμανική Βουλή. Οπότε, η Γερμανία χρειάζεται «αεροπλάνα που πετούν, πλοία που πλέουν και στρατιώτες ιδανικά εξοπλισμένους για της αποστολές τους». Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να αντανακλούν «το μέγεθος και τη σημασία» της χώρας, θα συμπλήρωνε.

Κάπως έτσι, ο ΌλαφΣολτς ανακοίνωσε κατακλυσμιαίες και μέχρι πρότινος αδιανόητες αλλαγές στη γερμανική εξωτερική πολιτική: η χώρα του θα τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο (πάνω από το 50% των εισαγωγών της), θα αυξήσει σε περισσότερο από 2% του ΑΕΠ τις αμυντικές της δαπάνες, θα επενδύσει επιπλέον 100 δισ. ευρώ στις ένοπλες δυνάμεις της και θα στείλει εκατοντάδες αντιαρματικά όπλα και πυραύλους Stinger στην Ουκρανία. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι ίσως η Γερμανία αναγκαστεί να παρατείνει τη ζωή των πυρηνικών της εργοστασίων και να επισπεύσει την κατασκευή δύο τερματικών σταθμών για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου για να αναπληρώσει το ενεργειακό κενό που θα δημιουργηθεί από το πάγωμα των ρωσικών εισαγωγών φυσικού αερίου.

Αυτό ήταν. Στα 30 λεπτά που μιλούσε ο Γερμανός καγκελάριος ανακοινώθηκαν συθέμελες αλλαγές. Γιατί η Γερμανία ακολουθούσε για σχεδόν ογδόντα χρόνια μια εξωτερική πολιτική βασισμένη στη διπλωματία, την αποτροπή, την αυτοσυγκράτηση («Politik der Zurückhaltung») ακριβώς για να εξιλεωθεί αφού είχε αναθρέψει το τέρας του ναζισμού.

ΑΠΔΠΧ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 25.000€ ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ !!!

 



Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εξέτασε δύο καταγγελίες αναφορικά με αυτοματοποιημένες τηλεφωνικές προωθητικές ενέργειες από μία εταιρεία (η μία εκ των οποίων ανακλήθηκε από τον καταγγέλλοντα και ενώ η εξέτασή της από την Αρχή είχε ήδη αρχίσει), καθώς και τη γενικότερη πρακτική της αναφορικά με τις δραστηριότητες προωθητικού χαρακτήρα που πραγματοποιεί.

Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, βάσει των ανωτέρω, προκύπτει ότι η καταγγελλόμενη εταιρεία, πραγματοποίησε, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, αυτοματοποιημένες τηλεφωνικές προωθητικές ενέργειες.

Από την εξέταση των στοιχείων του φακέλου της υπόθεσης, προκύπτει ότι η εταιρεία προβαίνει σε αυτοματοποιημένες κλήσεις για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών χωρίς την προηγούμενη ειδική προς τούτο συγκατάθεση των υποκειμένων των δεδομένων. Και τούτο, διότι ο βασικός ισχυρισμός της ότι οι κλήσεις πραγματοποιούνται μόνο σε όσους έχουν δώσει ρητή προς τούτο προηγούμενη συγκατάθεση, καθώς επίσης και ότι οι κλήσεις δεν είναι αυτοματοποιημένες, κρίθηκε αβάσιμος.

Η Αρχή έκρινε ότι η εταιρεία δεν ενημέρωνε προσηκόντως τα υποκείμενα των δεδομένων για την ταυτότητά του, αφού – όπως προκύπτει από τις καταγγελίες – ουδείς εκ των καταγγελλόντων ήταν σε θέση να ονοματίσει την εταιρεία που τον κάλεσε διότι δεν υπήρχε τέτοια πληροφόρηση.

Πέραν της έλλειψης εκπλήρωσης των προϋποθέσεων νόμιμης επεξεργασίας ως προς την πραγματοποίηση προωθητικών ενεργειών, ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεν διαθέτει, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης, και διαδικασίες εξέτασης παραπόνων, αφού δεν προέβη σε κατ’ ουσίαν εξέταση των καταγγελιών.

Συγκεκριμένα, δεν πραγματοποίησε κανέναν έλεγχο για τη δεύτερη καταγγελία, ενώ για την πρώτη επικοινώνησε μεν με τον καταγγέλλοντα, αλλά δεν προσκόμισε στην Αρχή καμία απόδειξη ως προς το ότι είχε πράγματι λάβει – έστω και με την όχι ορθή διαδικασία που ακολουθεί – τη συγκατάθεσή του.

ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΣΤΑ ΕΜΙΡΑΤΑ !!!

 


Καλοδεχούμενοι είναι οι ολιγάρχες της Ρωσίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου οι εμίρηδες δεν έχουν καταδικάσει την εισβολή στην Ουκρανία, ούτε συντάχθηκαν με την πολιτική της Δύσης για την επιβολή κυρώσεων. Οι επενδύσεις των Ρώσων εκατομμυριούχων στα Εμιράτα είναι ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων και γι αυτό οι εμίρηδες παίρνουν αποστάσεις από την πολιτική της οικονομικής ασφυξίας.

Τουλάχιστον 38 Ρώσοι επιχειρηματίες και αξιωματούχοι που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του Κρεμλίνου έχουν αγοράσει δεκάδες ακίνητα στο Ντουμπάι, που η αξία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι μπορούν να απολαμβάνουν ξέγνοιαστοι τα θέλγητρα του πολυτελούς θερέτρου στον Περσικό κόλπο.

DIW: ΜΙΑ ΡΩΣΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ !!!

 



Σημαντικό πλήγμα αναμένεται να δεχθούν οι γερμανικές τράπεζες, οι οποίες έχουν καταγράψει σημαντικά κέρδη από την άνθηση των ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών, αλλά και η Ευρωζώνη, σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ρωσίας, εκτιμά ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών DIW Μαρσέλ Φράτσερ,

Λόγω των κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας για την στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, ο κ. Φράτσερ θεωρεί ότι η Ρωσία κινδυνεύει τους επόμενους μήνες να βρεθεί σε αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους της προς διεθνείς πιστωτές, προκαλώντας μεγάλη αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Το ρωσικό κράτος έχει πολύ μικρό εξωτερικό χρέος. Με την εξαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου η Ρωσία πέτυχε μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα και κατάφερε να μειώσει σημαντικά το χρέος της. Λόγω των κυρώσεων όμως, δεν υπάρχει πλέον ελεύθερη πρόσβαση στα ταμειακά αποθέματα», εξηγεί ο Γερμανός οικονομολόγος και εκφράζει την ανησυχία του ότι η σύγκρουση θα επεκταθεί στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, «όπου η Ρωσία και οι εταίροι της θα επιδιώξουν να προκαλέσουν αναστάτωση προκειμένου να ζημιώσουν την οικονομία της Δύσης».

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ: ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ CAYMAN ISLANDS "ΓΥΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ" ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ !!!

 




Όσο ο χρόνος περνά, οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας και ειδικά των ολιγαρχών απλώνονται και διευρύνονται όπως ο λεκές πάνω στο ρούχο. Πάρτε παράδειγμα τι συμβαίνει σε έναν από τους πιο γνωστούς φορολογικούς παραδείσους, τα Cayman Islands.

Με ημερομηνία 10/3/2022, η Cayman Islands Monetary Authority (CIMA) ενημερώνει όσους έχουν εταιρίες, funds και κάθε είδους συμφέροντα να ελέγξουν αν έχουν λογαριασμούς, funds ή άλλες οικονομικές σχέσεις μια σειρά προσώπων που αναφέρονται στο έγγραφο.

Δίνονται οδηγίες ότι πρέπει να αποφύγουν οποιαδήποτε συναλλαγή, να παγώνουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία, να τους απομακρύνουν από θέσεις που μπορεί να κατέχουν, να ενημερώσουν τις Αρχές κ.λπ.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΚΤ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ !!!

 



Η ΕΚΤ τόσο με την ανακοίνωση του ΔΣ, όσο και με τις διευκρινίσεις που έδωσε η κα Λαγκάρντ στην συνέχεια, δείχνει να «φοβάται» τον πληθωρισμό περισσότερο από την ύφεση, ίσως και τον «πόλεμο».

Η απόφαση να επισπεύσει το κλείσιμο και των καθαρών αγορών του APP τον Ιούνιο, μετά το κλείσιμο του PEPP στο τέλος του τρέχοντος μηνός, εκλαμβάνεται ως ενδείξεις ιεράρχισης των κινδύνων με πρώτο εκείνον των πληθωριστικών πιέσεων.

Η διευκρίνιση της κας Λαγκάρντ ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα ακολουθήσουν το τέλος των καθαρών αγορών του APP, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία, όπως το «λίγο μετά» της προηγούμενης ανακοίνωσης, παρά μόνο ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των οικονομικών στοιχείων, επιτρέπει στο ΔΣ της ΕΚΤ να κινηθεί όποτε αυτή το κρίνει χωρίς προειδοποίηση των αγορών.

Πάντως κάποιες απορίες δημιουργήθηκαν από την σύγκριση των αποχρώσεων στις δηλώσεις της κας Λαγκάρντ και του κ. Ντε Γκίντος.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ υποστήριξε ότι οι συνέπειες της κρίσης από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις σχετικές κυρώσεις δεν θίγουν ουσιαστικά το τραπεζικό σύστημα και την σταθερότητά του, αλλά η κα Λαγκάρντ από την πλευρά της παραδέχθηκε ότι οι κίνδυνοι όσο αφορά τον πληθωρισμό και την ανάκαμψη της ευρω-οικονομίας είναι σοβαροί. Πράγμα που αναμφίβολα δεν μπορεί παρά να επηρεάσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα που αποτελεί τον βασικό φορέα χρηματοδότησης της ευρω-οικονομίας. Αν πάσχει το δεύτερο σκέλος αυτής της σχέσης είναι ερωτηματικό το πως δεν θα επηρεασθεί το πρώτο σκέλος…

Τι θα κάνει με τα ελληνικά ομόλογα

Όσο δε αφορά την στάση της EKT απέναντι στα ελληνικά ομόλογα, τα μοναδικά που δεν διαθέτουν διαβάθμιση «investment grade», δεν άλλαξε τίποτα.

Η πρόβλεψη της ΕΚΤ ότι θα κάνει χρήση της ελαστικότητας επανεπένδυσης των χαρτοφυλακίων του PEPP για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε επίπεδο «κατακερματισμού» των spreads στο ευρω-σύστημα, είναι μία εκ των υστέρων εγγύηση, αφού προϋποθέτει να έχει συμβεί ο «κατακερματισμός», δηλαδή να έχει υποστεί μία χώρα την ζημιά για να παρέμβει η ΕΚΤ. Και αυτό δεν είναι καλό νέο για τα ελληνικά ομόλογα, καθώς αφήνει ανοικτό το πεδίο στις αγορές να δοκιμάσουν τα όρια ενεργοποίησης αυτού που η ΕΚΤ αποκαλεί «κατακερματισμό»… Αυτή η «κόκκινη γραμμή» παραμένει άγνωστη και οι κερδοσκοπικές ικανότητες των αγορών μπορούν κάλλιστα να δοκιμάσουν το σε ποιο σημείο ενεργοποιείται η εγγύηση της ΕΚΤ.

Επιπλέον εξακολουθεί να συνδέει ένα τέτοιο συμβάν με τις επιπτώσεις της πανδημίας και όχι με οποιαδήποτε νέα φάση της κρίσης.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ !!!

 



Στη φάκα τρία άτομα στη Θεσσαλονίκη τα οποία κατάφεραν με διαφόρους τρόπους να αποσπάσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και να αφαιρέσουν χρηματικά ποσά.

24χρονος αφαίρεσε 10,000 με το πρόσχημα αγορά Η/Υ, 44χρονος 3.000 ευρώ για υποτιθέμενη αμοιβή γιατρού και ένας 36χρονος ο οποίος φωτογράφισε τους κωδικούς 3 καρτών λαμβάνοντας 300 ευρώ.

Αναλυτικά:

– Απάτη σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Σεπτέμβριο του 2021 προσποιούμενος υποψήφιο αγοραστή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή από 41χρονο ημεδαπό, έπειτα από αγγελία που δημοσίευσε ο τελευταίος σε σελίδα στο διαδίκτυο, κατάφερε να εκμαιεύσει τα στοιχεία του ηλεκτρονικού λογαριασμού του στην τράπεζα και απέσπασε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

– Απάτη σε βάρος 44χρονου ημεδαπού, ο οποίος με την πρόφαση πληρωμής μέσω κάρτας προγραμματισμένου ραντεβού με 48χρονο ημεδαπό γιατρό, κατάφερε και του απέσπασε τους κωδικούς ασφαλείας και πραγματοποίησε μεταφορά χρημάτων αξίας 3.000 ευρώ.

Χ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ JP MORGAN - WESTERN UNION !!!

 



Η JPMorgan Chase, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα ως προς τα περιουσιακά της στοιχεία, αποχωρεί από τη Ρωσία.

“Ευθυγραμμιζόμενοι με τις οδηγίες των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο, τερματίζομυε τη δραστηριοποίησή μας στη Ρωσία και δεν επιδιώκουμε καμία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα ή συμφωνία στη Ρωσία”, ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας Tasha Pelio, σε γραπτή δήλωσή της.

Οι δραστηριότητες της τράπεζας στη Ρωσία “περιορίζονται πλέον” αποκλειστικά “στην παροχή βοήθειας σε πελάτες ανά τον κόσμο στο να αντιμετωπίσουν ή να κλείσουν προϋπάρχουσες υποχρεώσεις, στη διαφύλαξη των συμφερόντων των πελατών μας και στη φροντίδα για τους υπαλλήλους μας”, σημείωσε η εκπρόσωπος.

Η JPMorgan διαθέτει λιγότερους από 200 υπαλλήλους στη Ρωσία, οι οποίοι εργάζονται στους κλάδους εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Western Union αναστέλλει τις μεταφορές χρημάτων στη Ρωσία και Λευκορωσία

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ !!!

 


Οι ερευνητές της παγκόσμιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας ESET ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν αρκετές ιστοσελίδες που κάνουν συναισθηματικές αλλά ψεύτικες εκκλήσεις για αλληλεγγύη προς τον λαό της Ουκρανίας ή προτρέπουν το κοινό να βοηθήσει στη χρηματοδότηση των αμυντικών προσπαθειών της χώρας.

Αυτές οι ιστοσελίδες διατυπώνουν πολύ ασαφείς ισχυρισμούς σχετικά με το πώς θα αξιοποιηθεί η «βοήθεια». Με μία προσεκτικότερη έρευνα, σύμφωνα με την ESET, μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι καμία από αυτές δεν αντιπροσωπεύει κάποια νόμιμη οργάνωση. Για αυτό καλεί τους χρήστες να αποφύγουν ιστοσελίδες όπως οι:

• help-for-ukraine[.]eu

• tokenukraine[.]com

• supportukraine[.]today

• ukrainecharity[.]gives

• ukrainesolidarity[.]org

• ukraine-solidarity[.]com

• saveukraine[.]today

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι χρήστες πρέπει να είναι επιφυλακτικοί με τις συναισθηματικές εκκλήσεις για βοήθεια που μπορεί να φτάσουν στο email τους. Επίσης, κυκλοφορούν στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τεχνάσματα που αποσκοπούν στο να κάνουν τα θύματα να δωρίσουν Bitcoin.

Για να αποφεύγονται οι απάτες φιλανθρωπίας, οι ειδικοί της ESET συμβουλεύουν:

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η GOLDMAN SACHS !!!

 



Να τερματίσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία σχεδιάζει η Goldman Sachs Group Inc. και κατά συνέπεια θα γίνει η πρώτη μεγάλη τράπεζα της Wall Street που αποχωρεί από τη χώρα, αντιδρώντας στην εισβολή στην Ουκρανία.

«Η Goldman Sachs τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις αδειοδότησης», ανέφερε η εταιρεία, σύμφωνα με το Bloomberg. «Είμαστε επικεντρωμένοι στην υποστήριξη των πελατών μας σε όλο τον κόσμο, για τη διαχείριση ή το κλείσιμο προϋπαρχουσών υποχρεώσεων στην αγορά και στη διασφάλιση της ευημερίας των ανθρώπων μας».

Η τραπεζική «ατμομηχανή» της Wall Street έχει παρουσία στη Ρωσία εδώ και χρόνια, ωστόσο η χώρα δεν αποτελεί σημαντικό μέρος της παγκόσμιας τραπεζικής της δραστηριότητας. Στο τέλος του 2021, η συνολική πιστωτική έκθεσή της στη Ρωσία ήταν 650 εκατ. δολάρια, τα περισσότερα από τα οποία ήταν συνδεδεμένα με μη κρατικούς αντισυμβαλλομένους ή δανειολήπτες.

ΥΨΗΛΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ, ΒΗΧΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ RAPID TEST !!!

 


Πολλά είναι τα περιστατικά στην Ελλάδα όπου ασθενείς με υψηλό πυρετό και βήχα νομίζουν πως κόλλησαν την παραλλαγή Όμικρον, αλλά όσα rapid test και αν κάνουν βγαίνουν αρνητικά.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που κάνουν rapid test κάθε ημέρα νομίζοντας πως θα δείξει θετικό λίγες ημέρα μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων τους, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Δεδομένου μάλιστα πως η παραλλαγή Όμικρον σπάνια κάνει υψηλό πυρετό στους πλήρως εμβολιασμένους και αν κάνει, τότε θα είναι για σύντομο χρονικό διάστημα, τότε είναι κατανοητό πως δεν πρόκειται για κοροναϊό, αλλά για γρίπη και μάλιστα τις περισσότερες φορές γρίπη τύπου Α.

Η εμφάνιση της γρίπης τύπου Α γίνεται όλο και πιο εμφανής το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Άλλωστε παραδοσιακά ο Μάρτιος είναι ο μήνας της γρίπης λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που ξεγελούν πολλές φορές όσους νομίζουν πως… μπήκε η άνοιξη.

Πώς λοιπόν θα αναγνωρίσετε την γρίπη ώστε να πάψετε να ανησυχείτε για τον κοροναϊό;

Τι είναι ο ιός της γρίπης τύπου Α;

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ υπάρχουν τρείς τύποι ιού γρίπης ο Α, ο Β και ο C, από τους οποίους οι ιοί A και Β προκαλούν τις εποχικές εξάρσεις της γρίπης, και είναι αυτοί που συνήθως προσβάλουν τον άνθρωπο.

Οι ιοί γρίπης τύπου Α διακρίνονται σε υπότυπους με βάση τις πρωτεΐνες της επιφάνειας τους: αιμαγλουτινίνη (Η) και νευραμινιδάση (Ν). Μέχρι σήμερα είναι γνωστοί 16 υπότυποι με βάση την αιμαγλουτινίνη (H1-16) και 9 υπότυποι με βάση την νευραμινιδάση (Ν1-9), με διάφορους συνδυασμούς των δύο αυτών πρωτεϊνών.

Οι περισσότεροι ιοί γρίπης Α(Η7) έχουν αναγνωριστεί σε όλο τον κόσμο σε άγρια πτηνά και σε πουλερικά.

ΠΟΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ;;; Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

 


Σταϊκούρας – τράπεζες: 0-0

Σήμερα ο Χρ. Σταϊκούρας έχει την τακτική περιοδική σύσκεψή του με τους εκπροσώπους τραπεζών και servicers. 

Ακούω ότι το ΥΠΟΙΚ θα πιέσει πολύ για καλύτερες επιδόσεις στις ανακτήσεις δανείων. Η καλύτερη στιγμή της σύσκεψης, φαντάζομαι, θα είναι όταν με συγκαταβατικό ύφος οι τραπεζίτες θα απαντήσουν, “ναι, μπορούμε. Να φορτώσουμε περισσότερους πλειστηριασμούς στις πλατφόρμες”. 

Μετά όλοι μαζί θα αρχίσουν να παρατηρούν το ταβάνι, θα παραγγείλουν καμία πορτοκαλάδα να ανεβεί το ζάχαρο και θα περάσουν σε άλλες εποικοδομητικές ιδέες, για προγράμματα στήριξης κ.λπ. Ευτυχώς, σήμερα είναι Παρασκευή.

(ΒΙΝΤΕΟ) Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΤΣΟΣ ΑΦΗΣΕ ΑΦΩΝΟ ΤΟ MEGA ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΟ !!!

 



O Δημήτρης Λιάτσος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, επικαλέστηκε τις δηλώσεις του ρωσικού ΥΠΑΜ και ανέφερε ότι ένα έμπειρο μάτι μπορεί να καταλάβει βλέποντας τις φωτογραφίες ότι δεν πρόκειται για αεροπορικό βομβαρδισμό, αλλά για ελεγχόμενες εκρήξεις. Μάλιστα αποκάλυψε ότι το συγκρότημα όπου στεγάζεται το μαιευτήριο όχι μόνον είχε εκκενωθεί από στρατιώτες του τάγματος Αζόφ από τις 26 Φεβρουαρίου, αλλά δεν είχε και ρεύμα από τις 2 Μαρτίου, γεγονός που σήμαινε ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν γεννήσεις.

«Ερχεται τώρα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και λέει το εξής: Προσπαθήστε να φανταστείτε ότι έγινε αεροπορικός βομβαρδισμός και το το κτίριο είναι όρθιο. Για όσους ξέρουν, μπορούν να δουν πίσω από τους καπνούς και έχουν κάποια γνώση, μπορούν να δουν αυτό που λέει το υπ. Άμυνας της Ρωσίας, ότι η ανάλυση των στοιχείων από εκείνη την πλευρά δείχνει ότι δίπλα στα κτίρια έγιναν ελεγχόμενες εκρήξεις. Οι φωτογραφίες της περιοχής, του νοσοκομείου, δείχνουν ότι οι εκρήξεις ήταν στημένες, γιατί αυτές μπορούν να ξεγελάσουν τον κοινό οφθαλμό, την κοινή γνώμη, αλλά δεν μπορούν να ξεγελάσουν τους επαγγελματίες που ξέρουν πολύ καλά ότι βομβαρδισμός από αεροπλάνο σε ένα κτήριο δεν θα άφηνε τίποτα όρθιο. Το είπε και ο εκπρόσωπος του Ντονέσκ, ότι η κοπέλα είναι επαγγελματίας μοντέλο, η οποία βρέθηκε εκεί και ουσιαστικά φαίνεται σε 2-3 φωτογραφίες και τίποτα παραπέρα. Χωρίς να υπάρχουν δίπλα νοσοκομειακοί, νοσοκόμες, μαμές. Και το κυριότερο, από τις 2 Μαρτίου στο κτίριο αυτό, δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα. Ποιες γεννήσεις θα μπορούσαν να γίνουν εκεί μέσα; Και ήδη είχε αδειάσει από τις 26 Φεβρουαρίου, είχαν πετάξει όλο το νοσοκομείο έξω, οι μαχητές του Αζόφ και ουσιαστικά το είχαν κάνει ορμητήριό τους. Ας δούμε και αυτά τα στοιχεία και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του» δήλωσε αφήνοντας άφωνο το πάνελ.

Δείτε το βίντεο:

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ: Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ !!!

 



Αντίθετοι με την προοπτική νέας κοινής έκδοσης ομολόγου φαίνεται να δηλώνουν οι ηγέτες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω των απροσδόκητων δαπανών που θα προκύψουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το προσχέδιο των συμπερασμάτων της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βερσαλίες, όπως μεταδίδει το Reuters, τα 27 κράτη μέλη τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας και των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την μείωση των εξαρτήσεων όχι μόνο στο τομέα της ενέργειας (ειδικά από το φυσικό αέριο της Ρωσίας) αλλά και γενικότερα σε τομείς όπως αυτούς της βιομηχανίας, της υγείας και της τεχνολογίας, καθώς και την ανάγκη ισχυροποίησης της οικονομικής βάσης της ΕΕ και δημιουργίας ενός νέου αναπτυξιακού και επενδυτικού μοντέλου με χρονικό ορίζοντα το 2030.

«Οι εθνικές μας δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις συνολικές επενδυτικές ανάγκες και να αντικατοπτρίζουν τη νέα γεωπολιτική κατάσταση», αναφέρεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής. «Θα ακολουθήσουμε υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές, οι οποίες διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους για κάθε κράτος-μέλος, μεταξύ άλλων παρέχοντας κίνητρα για επενδύσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη και είναι κρίσιμες για τους στόχους μας για το 2030», αναφέρουν τα συμπεράσματα.

Νέο κοινό χρέος της ΕΕ

Ορισμένες χώρες όπως η Γαλλία θέλουν νέο κοινό χρέος της ΕΕ που θα εκδίδεται από κοινού για να μετριαστεί η μετατόπιση από τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας, στον αντίκτυπο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα για την Ουκρανία.

Ωστόσο, η Γερμανία, η Ολλανδία και άλλοι αντιτίθενται σθεναρά σε μια τέτοια κίνηση, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά ακόμη αχρησιμοποίητα χρήματα στο ταμείο ανάκαμψης, περίπου 800 δισεκατομμυρίων ευρώ της ΕΕ που το μπλοκ ήδη δανείζεται από κοινού για να χρηματοδοτήσει πολλές από τις προκλήσεις.

ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ: "ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΛΕΤΟΥΣΑΝ ΠΙΘΑΝΟΝ ΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΟΝ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΚΟ ΠΥΡΕΤΟ" !!!

 

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας περί των βιολογικών εργαστηρίων των ΗΠΑ στην Ουκρανία


Πληροφορίες επιβεβαιώνουν τον ηγετικό ρόλο του Γραφείου Περιορισμού Αμυντικών Απειλών των ΗΠΑ στη χρηματοδότηση και διεξαγωγή στρατιωτικο-βιολογικών ερευνών στο έδαφος της Ουκρανίας.

Έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες του έργου UP-4, το οποίο υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή εργαστηρίων στο Κίεβο, το Χάρκοβο και την Οδησσό και επρόκειτο να διαρκέσει έως το 2020.
Στόχος του έργου ήταν να μελετηθεί η δυνατότητα εξάπλωσης ιδιαίτερα επικίνδυνων λοιμώξεων μέσω των μεταναστευτικών πτηνών, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης υψηλής παθογονικότητας H5N1, η οποία έχει ποσοστό θνησιμότητας έως και 50% για τον άνθρωπο, καθώς και της νόσου των πτηνών Newcastle.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το πρόγραμμα P-781, το οποίο εξετάζει τις νυχτερίδες ως φορείς για πιθανούς παράγοντες βιολογικών όπλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα διεξάγεται σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορα της Ρωσίας, σε περιοχές κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας και στον Καύκασο.

Τα αναλυθέντα υλικά του προγράμματος UP-8 που αποσκοπούσε στη μελέτη του ιού του Κονγκο – Κριμαϊκού αιμορραγικού πυρετού (Congo – Crimean hemorrhagic fever) και του Hantavirus στην Ουκρανία καταρρίπτουν σαφώς τον δημόσιο ισχυρισμό των ΗΠΑ ότι τα βιολογικά εργαστήρια του Πενταγώνου στην Ουκρανία εργάζονται αποκλειστικά με Ουκρανούς επιστήμονες χωρίς την παρέμβαση Αμερικανών βιολόγων. Ένα έγγραφο επιβεβαιώνει ότι όλες οι σοβαρές έρευνες υψηλού κινδύνου διεξάγονται υπό την άμεση επίβλεψη Αμερικανών ειδικών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ "ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΩΣΙΑΣ: ΤΑ GAY PRIDE ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ !!!

 




Πατριάρχης Κύριλλος: "Για να διαλέξεις πλευρά και να μπεις στο κλαμπ των χωρών που κυνηγούν την παγκόσμια εξουσία, πρέπει να διοργανώσεις παρελάσεις gay pride" !!!


Ο επικεφαλής της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχης Κύριλλος, μακροχρόνιος σύμμαχος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ισχυρίστηκε ότι οι παρελάσεις gay pride ήταν μέρος της αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια κηρύγματός του, υποστηρίζοντας πως η οποία αντίσταση στις απαιτήσεις αυτές καταστέλλεται με τη βία.

Σύμφωνα με το CNN ο Κύριλλος, δήλωσε την προηγούμενη Κυριακή ότι η σύγκρουση στο Ντονμπάς αφορά «μια θεμελιώδη απόρριψη των αποκαλούμενων αξιών που προσφέρονται σήμερα από εκείνους που διεκδικούν την παγκόσμια εξουσία» και πως «η δοκιμή για το σε ποια πλευρά βρίσκεστε είναι αν η χώρα σας είναι πρόθυμη να διοργανώσει παρελάσεις gay pride».

«Για να μπεις στο κλαμπ αυτών των χωρών, είναι απαραίτητο να γίνει μια παρέλαση gay pride. Όχι να κάνουν μια πολιτική δήλωση πως είμαστε μαζί σας, αλλά για να κάνουμε μια παρέλαση ομοφυλοφίλων» τόνισε και πρόσθεσε: «Και ξέρουμε πώς οι άνθρωποι αντιστέκονται σε αυτές τις απαιτήσεις και πώς αυτή η αντίσταση καταστέλλεται με τη βία»,

Ο Κύριλλος αναφέρθηκε στον πόλεμο και ως αγώνα «μεταφυσικής σημασίας», προκειμένου η ανθρωπότητα να ακολουθήσει τους νόμους του Θεού. «Αυτό που συμβαίνει σήμερα στον τομέα των διεθνών σχέσεων δεν έχει μόνο πολιτική σημασία. Μιλάμε για κάτι διαφορετικό και πολύ πιο σημαντικό από την πολιτική. Μιλάμε για την ανθρώπινη σωτηρία», ισχυρίστηκε..

ΣΙΤΗΡΑ ΓΙΑ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Κτηνοτρόφοι σε απόγνωση με το καλαμπόκι


Πόλεμος και κερδοσκοπία γονατίζουν την κοινωνία και τον σκληρό πυρήνα της ελληνικής οικονομίας, την αγροτική. Ήδη, τεράστια είναι τα προβλήματα στην κτηνοτροφία. Η τιμή του καλαμποκιού έχει εκτοξευθεί, ενώ οι κτηνοτρόφοι δεν βρίσκουν ζωοτροφές.

Στο μεταξύ, μεγάλες αλευροβιομηχανίες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επάρκειας και αποθεμάτων σε σιτηρά - αλεύρι. Σύμφωνα με επιχειρηματίες του αγροτικού - κτηνοτροφικού τομέα, τα αποθέματα αρκούν για δύο με τρεις μήνες, ενώ άπαντες βρίσκονται σε αναζήτηση αγορών από άλλες χώρες, όπως κυρίως το Καζακστάν, η Ρουμανία και η Γερμανία.

Είναι προφανές ότι, εάν σε κεντρικό επίπεδο, η κυβέρνηση δεν σηκώσει τα μανίκια να δουλέψει από κοινού με τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες του αγροτο-κτηνοτροφικού κλάδου, καθώς και στον τομέα της καταπολέμησης της κερδοσκοπίας, η ελληνική κοινωνία κινδυνεύει να αντιμετωπίσει σύντομα επισιτιστική κρίση και απόλυτη ασυδοσία στις τιμές.

Καλαμπόκι - ζωοτροφές

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία έχουν ήδη οδηγήσει σε μεγάλες αυξήσεις των τιμών στα τρόφιμα. Φαινόμενο, ωστόσο, που είχε καταγραφεί και πριν τον πόλεμο, εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και της απαράδεκτης στάσης της κυβέρνησης να παρακολουθεί ως παρατηρητής την κούρσα των τιμών προς τα πάνω.

ΙΤΑΛΙΑ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ !!!

 



Οι οδηγοί φορτηγών στην Ιταλία αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία την ερχόμενη Δευτέρα 14 Μαρτίου.

Οι οδηγοί φορτηγών στην Ιταλία εξηγούν πως πρόκειται για “αποχή από την επαγγελματική δραστηριότητα”, με στόχο να συμφωνηθούν νέες μορφές κινητοποιήσεων.

Διαμαρτύρονται για την συνεχή αύξηση της τιμής των καυσίμων, για το κόστος συντήρησης των φορτηγών και τις ακριβές ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τα ιταλικά νησιά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΤΙΛΕΡ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ" !!!

 



«H κυβέρνηση υπηρετεί συμφέροντα του φυσικού αερίου, είναι ντίλερ του φυσικού αερίου» επισήμανε μιλώντας στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, εξαιτίας της επιμονής της ΝΔ στην προμήθεια του και παρά το γεγονός ότι οι λιγνιτικές μονάδες με καλύτερα φίλτρα μπορούν να παράξουν φτηνή ενέργεια εξαιτίας του χαμηλού κόστους του λιγνίτη και να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Αδαμίδης στον Νίκο Ξυδάκη εξήγησε πως κατά τη γνώμη του η κρίση λόγω πολέμου δεν έχει φανεί ακόμα και τόνισε πως η ενεργοποίηση μιας λιγνιτικής μονάδας παραγωγής ρεύματος στην Πτολεμαΐδα είναι μεν μια δικαίωση, όμως δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να επιχέρει καθώς οι καταναλωτές πληρώνουν τόσο ψηλά το ρεύμα, κάτι που δεν έχει προηγούμενο και είναι μόνο η αρχή.

Ο κ. Αδαμίδης μεταξύ άλλων τόνισε πως είναι ψέμα ότι ο λιγνίτης ρυπαίνει και το φυσικό αέριο δεν ρυπαίνει. Η φυσική ροή του αερίου, που πλέον καλύπτει το 50% των ενεργειακών αναγκών της Ελλάδας, δεν μπορεί να αντικατασταθεί με δεξαμενόπλοια εξήγησε.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ ΕΚΤ-ΤτΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ !!!

 


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΑΡΤΕΛ: ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ !!!

 


ΦΕΡΤΕ ΜΑΝΤΗΛΙΑ: ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ CREDIT SUISSE ΕΦΑΓΑΝ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΤΟΥ CEO ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

 



Έλαβε μόλις...4.100.000$ για το 2021 !!!


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Suisse Group Thomas Gottstein, είδε τις αποδοχές του να συρρικνώνονται κατά 43% πέρυσι, καθώς η τράπεζα κατέγραψε ζημία από τα δίδυμα πλήγματα των Archegos Capital Management και Greensill Capital.

Ο Gottstein έλαβε 3,8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (4,1 εκατομμύρια δολάρια) το 2021, ποσό σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο έτος αφού η Archegos έπληξε το βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα κινήτρων της τράπεζας, ενώ το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα κινήτρων ακυρώθηκε.

«Η επιτροπή αποζημιώσεων θεώρησε ότι είναι σημαντικό να δοθεί έμφαση στη λογοδοσία της ηγεσίας«, έγραψε στο ετήσιο report ο Kai Nargolwala, Πρόεδρος της Επιτροπής. Η συνολική «δεξαμενή» των bonus συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 1/3 στα 2 δισ. φράγκα.

ΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΦΑΓΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 140.000€ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ;;;

 


Καλά τα πρόστιμα, εισπράττονται όμως ;;; Θα είχε ενδιαφέρον να δοθούν τα στοιχεία στην δημοσιότητα σχετικά με την επιβολή-είσπραξη προστίμων...


Διοικητικό πρόστιμο ύψους 140.000 ευρώ επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, σε έλεγχο που διενήργησαν ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ: ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ, ΟΥΤΕ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ !!!

 



Ο Αλέξης Κούγιας απαντά στη ψευδή και συκοφαντική δήλωση του δικηγόρου του Νικόλαου Πατέρα, περί του ότι δήθεν εκπλειστηριάζεται και πωλείται το ιδιόκτητο νεοκλασικό γραφείο του κύριου Αλέξη Κούγια, που εδρεύει απέναντι από το Χίλτον.

Ολόκληρη η απάντηση του Αλέξη Κούγια:

 Όπως είναι γνωστό το ένα από τα δύο ιδιόκτητα γραφεία μου αξίας άνω τον 3.000.000 ευρώ, κατά την πλέον μετριοπαθή αξιολόγηση, εδρεύει στο εμβληματικό νεοκλασικό απέναντι από το Χίλτον, το άλλο και ιστορικό δικηγορικό γραφείο μου εδρεύει στον 9ο όροφο απέναντι από τα πάλαια δικαστήρια στο Αρσάκειο Μέγαρο και αποτελείται από έναν όροφο που βλέπει από τη μια πλευρά την Ακρόπολη και από την άλλη πλευρά τον Άγιο Γεώργιο στο Λυκαβηττό, του οποίου η αξία ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ.

Στην ιδιοκτησία μου ανήκουν και αλλά 25 περίπου ακίνητα σε όλη την Ελλάδα (ξενοδοχεία, καταστήματα, κατοικίες, οικόπεδα σε νησιά του Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους), των οποίων η αξία ξεπερνά κατά την εκτίμηση της εφορίας τα 50.000.000 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό λατρεύω το ποδόσφαιρο και ενδιαφέρομαι όχι μόνο για την ιδιόκτητη ομάδα μου την ΑΕΛ αλλά και για τις μεγάλες ομάδες γενικότερα, ιδιαιτέρα για τον Παναθηναϊκό.

Σε συνέντευξή μου πριν από λίγα χρόνια είχα εκφράσει την άποψή μου ότι ο Νικόλαος Πατέρας, ο οποίος διαχειρίστηκε 200.000.000 ευρώ των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλου , Βγενόπουλου, Ξυλά, Δάβαρη, Πολέμη, Νίκα και λοιπών, έκανε πολύ κακή διαχείριση αυτών των εκατομμυρίων και συγχρόνως δημιουργήθηκε ένα πολύ μεγάλο οικονομικό άνοιγμα στον Παναθηναϊκό, το οποίο και τελικώς τον οδήγησε σε μια καταστροφική οικονομική και αγωνιστική κατάσταση, η οποία παραλίγο να τον οδηγήσει και στη διάλυση, αφού χωρίς την υπογραφή μου και την ψήφο της ΑΕΛ θα υπεβιβάζετο στην Β’ Εθνική κατηγορία, γιατί δεν είχε αδειοδότηση.

ΠΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΚΟΜΗ ;;; ΝΙΩΘΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ: "ΕΓΩ ΠΙΕΣΑ ΤΟΝ ΚΛΙΝΤΟΝ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ" !!!

 



'Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε...και για να ξέρουμε τι μας γίνεται...


Διαβάστε το άρθρο του Νίκου Μόττα στις 15/11/2020:


Γράφει ο Νίκος Μόττας 

Ο Ντόναλντ Τραμπ φεύγει, ο Τζο Μπάιντεν έρχεται. Ήδη ορισμένα αστικά επιτελεία έχουν αρχίσει να φιλοτεχνούν το πορτραίτο του νέου Δημοκρατικού προέδρου, επιχειρώντας να πείσουν ότι η εναλλαγή στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ θα επιφέρει θετικές αλλαγές σε διεθνές επίπεδο.

Το έργο δεν είναι καθόλου καινούργιο. Την εκλογή Δημοκρατικών υποψηφίων στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα των ΗΠΑ ακολουθεί πάντα μια…«ελπίδα» ότι η ιμπεριαλιστική υπερδύναμη θα μετατραπεί – ως εκ θαύματος — από δυνάστης των λαών σε… «περιστέρι της ειρήνης». Το 1960 η «ελπίδα» ήταν ο Κένεντι, to 1976 ήταν ο Κάρτερ, το 1992 ο Κλίντον, το 2008 ο Μπαράκ Ομπάμα και σήμερα ο Τζο Μπάιντεν.

Για το τι συνέβη κατά τις προεδρίες Κένεντι, Κάρτερ, Κλίντον και Ομπάμα μιλάει από μόνη της η Ιστορία. Δεν θα σταθούμε εκεί. Θα πάμε κατευθείαν στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο προκειμένου να θυμήσουμε ορισμένες πτυχές της μακρόχρονης πολιτικής δράσης του ως γερουσιαστή.

Ήδη από το ξεκίνημα της δεκαετίας του 1990, όταν οι αντεπαναστατικές δυνάμεις επικρατούσαν στην Σοβιετική Ένωση και τις σοσιαλιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ο γερουσιαστής από το Ντέλαγουερ αναδεικνύονταν σε ένθερμο υποστηρικτή της επεμβατικής ιμπεριαλιστικής εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Χωρίς το αντίβαρο της ΕΣΣΔ και στην αυγή ενός μονοπολικού κόσμου, η ιμπεριαλιστική υπερδύναμη έπρεπε, σύμφωνα με τον Μπάιντεν, να παρεμβαίνει στρατιωτικά σε όποιο σημείο του πλανήτη κρίνει αναγκαίο. Πάντοτε, βέβαια, υπό το πρόσχημα της «δημοκρατίας» και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Να τι γράφει στο βιβλίο της «The Contenders» (2008) η βρετανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Λόρα Φλάντερς:

«Τις τελευταίες δεκαετίες, ως μέλος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της Γερουσίας, (ο Μπάιντεν) έχει σταθερά θέση υπέρ του επεμβατισμού, προωθώντας την άποψη ότι οι ΗΠΑ, ως η μόνη υπερδύναμη, θα πρέπει να παρεμβαίνει – στο πλαίσιο του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, ή και μόνη της – προκειμένου να προλαβαίνει γενοκτονίες, να διατηρεί την ειρήνη και να προωθεί την ειρήνη. Κατά την προεδρία Κλίντον, παρότρυνε την επέμβαση στη Βοσνία και στήριξε την επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο. Πιο πρόσφατα, επιχειρηματολόγησε υπέρ μιας διαμεσολάβησης στο Νταρφούρ, ακόμη και με στρατιωτικές δυνάμεις…» [1].

Βομβαρδίστε τους Σέρβους…

400.000€ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΓΙΑ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ ΚΑΥΣΙΜΑ !!!

 


Πρόστιμα σε πρατήρια με νοθευμένα καύσιμα


Εντελώς φαίνεται ότι έχει ξεφύγει η κατάσταση με τα πρατήρια υγρών καυσίμων που πουλάνε νοθευμένα καύσιμα σε ανυποψίαστους καταναλωτές με κίνδυνο να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στους κινητήρες των οχημάτων τους.

Μάλιστα σύμφωνα με την τελευταία δημοσιοποίηση της Περιφέρειας Αττικής σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Γαλάτσι επιβλήθηκε πρόστιμο-μαμούθ 400.000 ευρώ καθώς οι Αρχές διαπίστωσαν ότι η αμόλυβδη βενζίνη ήταν νοθευμένη σε ποσοστό 80% και 82% με διαλύτες και μεθανόλη!

Ειδικότερα σύμφωνα με την υπ. αρ. 838/25-02-2022 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, επεβλήθη πρόστιμο 200.000 ευρώ, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 19, την παρ.5 του άρθρου 20, την παρ.1 του άρθρου 22 και την παρ.1 του άρθρου 24 του Ν.4177/13 (ΦΕΚ 173/8-8-2013), σε συνδυασμό με την Y.A. Δ19 /Φ.11/οικ.13098 /1156/7.7.2010 (Β΄1039) άρθρο 1 παρ.8.1β, στην εταιρεία … που διατηρεί πρατήριο υγρών καυσίμων στο Γαλάτσι, επειδή, μετά από δειγματοληψία που διενεργήθηκε στις 13/07/21 από υπαλλήλους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) στο πρατήριο υγρών καυσίμων της εταιρείας στο Γαλάτσι και στο προϊόν Βενζίνη Αμόλυβδη 95 RON, βρέθηκε, ανάμεσα στα άλλα, ότι το εξετασθέν κατ’ έφεση δείγμα βενζίνης αμόλυβδης 95 RON, που ελήφθη από τις υπόγειες δεξαμενές του ανω πρατηρίου βρέθηκε Μη Κανονικό – Νοθευμένο σε ποσοστό περίπου 80% με μίγμα οργανικών διαλυτών που περιέχουν αρωματικές ενώσεις και μεθανόλη, διότι:

ΜΠΟΡΕΛ(ΕΕ) ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ: "ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ" !!!

 



Διεθνή φρενίτιδα έχει προκαλέσει η εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, καθώς το "μπλόκο" που επιβάλουν χώρες της Δύσης στη Ρωσία, στο πλαίσιο κυρώσεων εις βάρος της για την εισβολή στην Ουκρανία, θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους ενεργειακούς πόρους.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ φαίνεται πως βρήκε το αντίδοτο στο πρόβλημα, ζητώντας από τους ευρωπαίους να παίξουν το ρόλο τους στον "απογαλακτισμό" της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο.

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, μιλώντας στη σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κάλεσε τους Ευρωπαίους να μειώσουν τη ζέστη στα σπίτια τους, καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ανοίγει μια νέα ιστορική εποχή που θα σημαδέψει τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τις επόμενες δεκαετίες.

"Οι ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να μειώσουν τη ζέστη στα σπίτια τους. Όλοι πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια. Με τον ίδιο τρόπο θα χρησιμοποιούσατε λιγότερο νερό εάν υπήρχε ξηρασία. Με τον ίδιο τρόπο που φορούσαμε μάσκες", είπε.

Σε ό,τι αφορά τη ρωσική εισβολή, ο Ζοζέπ Μπορέλ κατηγόρησε τον εαυτό του ότι δεν έκανε αρκετά και δεν ήταν αρκετά γρήγορος, λέγοντας στο κοινοβούλιο ότι το τίμημα του πολέμου θα είναι μακροχρόνιο.

"Οι Ευρωπαίοι χρειάζονται τον θόρυβο των βομβών στις 5 το πρωί που πέφτουν στο Κίεβο για να τους ξυπνήσει από τον ύπνο της ευημερίας και να τους επιτρέψει να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που μας προβάλλει ο κόσμος", σχολίασε.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ... ΜΕ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ !!!

 


Τι αποκάλυψε η αστυνομική έρευνα για την “επιχείρηση” που είχε στηθεί από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών και ιδιοκτήτες σχολών υποψήφιων οδηγών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην έκδοση αδειών οδήγησης όλων των κατηγοριών, Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας και Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Επάρκειας / Αδειών Οδικού Μεταφορέα, χωρίς να τηρείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 6 άτομα μεταξύ των οποίων 3 υπάλληλοι Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και 3 ιδιοκτήτες σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών. Παράλληλα στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται 5 ακόμη ιδιοκτήτες σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες που περιήλθαν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για χρηματισμό υπαλλήλων και παρατυπίες, κατά τη διαδικασία των εξετάσεων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενώθηκαν τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2021, επιδιώκοντας παράνομο οικονομικό όφελος. Σκοπός τους ήταν να εφοδιάζουν υποψήφιους οδηγούς παράνομα με άδειες οδήγησης όλων των κατηγοριών, Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Επάρκειας (Π.Ε.Ε.) / Άδειες Οδικού Μεταφορέα (ADR) που χορηγούνται από σχολές Επαγγελματικής κατάρτισης Μεταφορέων.

ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΡΩΣΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ !!!

 



Νέα ονόματα 160 Ρώσων ηγετών και ολιγαρχών, οι οποίοι εμπλέκονται σε ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, προστίθενται στη μαύρη λίστα της ΕΕ με τις κυρώσεις, που αποφάσισαν οι 27 χώρες της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, ο νέος κατάλογος κυρώσεων περιλαμβάνει ονόματα 14 Ρώσων ολιγαρχών και επιχειρηματιών που εμπλέκονται σε βασικούς οικονομικούς τομείς παρέχοντας σημαντική πηγή εσόδων στη Ρωσική Ομοσπονδία -ιδίως στους κλάδους της μεταλλουργίας, της γεωργίας, της φαρμακευτικής, των τηλεπικοινωνιών και της ψηφιακής βιομηχανίας, καθώς και μέλη των οικογενειών τους. Περιλαμβάνονται επίσης 146 μέλη του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα οποία επικύρωσαν τις κυβερνητικές αποφάσεις της Συνθήκης Φιλίας, Συνεργασίας και Αμοιβαίας Βοήθειας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Συνολικά, τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ ισχύουν πλέον για συνολικά 862 φυσικά πρόσωπα και 53 οντότητες.

Στοχευμένες κυρώσεις

Επιπλέον, τα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να υιοθετήσουν περαιτέρω στοχευμένες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, ως απάντηση στη συμμετοχή της στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Ειδικότερα για τη Λευκορωσία τα συμφωνηθέντα μέτρα αφορούν τα εξής:

ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

 



Σημαντική αύξηση κατά 98,7% κατέγραψε τον Ιανουάριο του 2022 το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ.

Η εν λόγω άνοδος εμπεριέχει και τα καύσιμα-πλοία. Ωστόσο ακόμη και χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία κατά τον μήνα Ιανουάριο του 2022 παρουσίασε άνοδο κατά 84,6% σε σχέση με τον μήνα Ιανουάριο του 2021.

Συγκεκριμένα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου αυξήθηκε στα 2,944 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1,481 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Η αντίστοιχη αξία χωρίς τα πετρελαιοειδή κατά τον μήνα Ιανουάριο 2022 παρουσίασε αύξηση του ελλείμματος κατά 910,4 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη αξία χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία κατά τον μήνα Ιανουάριο 2022 παρουσίασε αύξηση κατά 903,3 εκατ. ευρώ.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ...ΔΟΛΑΡΙΟ !!!

 



O Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει διάταγμα με το οποίο καλείται η κυβέρνηση να αξιολογήσει τους κινδύνους και τα οφέλη από τη δημιουργία ψηφιακού δολαρίου από την Κεντρική Τράπεζα (Fed) καθώς και άλλα σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Το διάταγμα του Μπάιντεν προβλέπει την προετοιμασία εκθέσεων για «το μέλλον του χρήματος» και τον ρόλο των κρυπτονομισμάτων από τα υπουργεία Οικονομικών και Εμπορίου καθώς και σημαντικές Αρχές.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι είναι αναγκαία μία εκτεταμένη εποπτεία της αγοράς κρυπτονομισμάτων, η οποία ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια τον Νοέμβριο, για να διασφαλισθούν η εθνική ασφάλεια, η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και η ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ καθώς και για την αποτροπή της αυξανόμενης απειλής εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με αναλυτές, το από καιρό αναμενόμενο διάταγμα αποτελεί μία ισχυρή αναγνώριση της αυξανόμενης σημασίας των κρυτπονομισμάτων και των πιθανών συνεπειών τους για το αμερικανικό και παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Τον Ιανουάριο, η Fed έθεσε στο Κογκρέσο το ερώτημα αν οι ΗΠΑ πρέπει να έχουν ένα ψηφιακό δολάριο, οδηγώντας αναλυτές στην πρόβλεψη ότι θα χρειάζονταν χρόνια για αυτό.

ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ !!!

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 83 ΕΤΩΝ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Ήταν το 1969 όταν Interamerican και η Ασπίς Πρόνοια αποφάσισαν να πάρουν από κοινού την απόφαση να προσφέρουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής στον Νιλ Άρμοστρονγκ, τον Μάικλ Κόλινς και τον Έντουιν Όλντριν.



Πέθανε, σε ηλικία 83 ετών, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, όπως ανακοινώθηκε από την συχνότητα του Alpha.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, σύμφωνα με τον Alpha και την εκπομπή Happy Day, αντιμετώπιζε για χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας και τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Ο γνωστός επιχειρηματίας δραστηριοποιούνταν στο χώρο των ασφαλειών, της τηλεόρασης, των αιθουσών κινηματογράφου και του λιανικού εμπορίου, ενώ το όνομά του συνδέθηκε με τον Alpha.

Αφήνει πίσω του μία κόρη και δύο εγγόνια.


Όταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς ασφάλισε τους πρώτους ανθρώπους που πήγαν στη Σελήνη

Τον Ιανουάριο του 1969 ιδρύεται η πρώτη αμιγώς ασφαλιστική εταιρεία ζωής στην Ελλάδα, η Interamerican. Την εταιρεία ίδρυσαν ο Αλέξανδρος Ταμπουράς στον οποίο ανήκε η Ασπίς Πρόνοια και ο Δημήτρης Κοντομηνάς που ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της Interamerican.

Τον Ιούλιο του 1969 ήταν προγραμματισμένη η εκτόξευση της αποστολής Apollo 11, της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη. Τα πάντα ήταν καλά οργανωμένα για αυτή την ιστορική αποστολή και στη διάθεση των τριών αστροναυτών που θα πραγματοποιούσαν το ταξίδι ήταν τα πάντα εκτός από ένα πράγμα, καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν δεχόταν να τους κάνει ένα συμβόλαιο ζωής. Ακόμη και οι αμερικανικοί ασφαλιστικοί κολοσσοί θεώρησαν εξαιρετικά υψηλού ρίσκου μια τέτοια απόφαση και δεν τους ενδιέφεραν προφανώς τα μεγάλα διαφημιστικά οφέλη που θα προέκυπταν από μια τέτοια κίνηση.
SSL Certificates