.

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: 13.500.000€ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟ 2018 !!!

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ+ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...
Πώς κατανέμεται η κρατική χρηματοδότηση σύμφωνα με την απόφαση του ΥΠΕΣ.




Το ποσό των 13,5 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν το 2018 τα πολιτικά κόμματα. Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη κατανέμεται η τακτική κρατική χρηματοδότηση και η κρατική χρηματοδότηση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς λόγους στους δικαιούχους πολιτικούς φορείς και στους συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ θα εισρεύσουν την τρέχουσα χρονιά συνολικά 4.430.086,27ευρώ. Το ποσό αυτό επιμερίζεται σε 3.691.738,56 ευρώ προερχόμενα από την τακτική κρατική χρηματοδότηση και 738.347,71 ευρώ ως ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς λόγους.

Αντίστοιχα, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει συνολικό ποσό της τάξης των 3.580.359,56 ευρώ εκ των οποίων τα 2.983.632,97 αφορούν σε τακτική κρατική ενίσχυση και 596.726,59 ενίσχυση για επιμορφωτικούς σκοπούς.

Στο τρίτο κατά σειρά κοινοβουλευτικό κόμμα, «Χρυσή Αυγή», αναλογούν 1.145.219,33 ευρώ, η καταβολή των οποίων αναστέλλεται λόγω της γνωστής εμπλοκής της με τη Δικαιοσύνη.


ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΙ: ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ !!!

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ Ή ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ
Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο συμψηφισμός των εισφορών με βάση τα εκκαθαρισμένα εισοδήματα του 2016 για τους μη μισθωτούς και να έχουν αναρτηθεί τα διπλά ειδοποιητήρια τα οποία εκτός από τον συμψηφισμό θα εμπεριέχουν και τις εισφορές του μηνός Μαρτίου( η προθεσμία καταβολής που εξέπνεε στις 30 Απριλίου παρατείνεται έως 18/5/2018).




Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση σε περίπτωση χρεωστικού υπολοίπου, η 1η δόση από τις 5 προβλεπόμενες θα είναι πληρωτέα μέχρι 31/5/2018. 

Σε περίπτωση πιστωτικού υπολοίπου (δηλαδή σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος πλήρωσε περισσότερα το 2017 από ότι του αναλογούσε, καθώς το 2015 είχε υψηλότερο εισόδημα από το 2016) το ποσό συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές των τρεχουσών εισφορών 2018 και εφόσον προκύπτει υπόλοιπο επιστρέφεται εφάπαξ με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου εντός 2μήνου από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης. Αν ο ασφαλισμένος επιθυμεί το πιστωτικό υπόλοιπο να μείνει στο λογαριασμό του και να συμψηφίζεται με εισφορές επόμενων μηνών πρέπει να το δηλώσει έως 31/5/2018. Οι δόσεις εκκαθάρισης για το 2017, σε περίπτωση χρεωστικού υπολοίπου, πληρώνονται στο ακριβές ύψος τους καθώς είναι ευθέως συνδεδεμένες με την ασφαλιστική ενημερότητα.

Η διαδικασία εκκαθάρισης δεν αφορά ασφαλισμένους που εργάζονται παράλληλα ως ελεύθεροι επαγγελματίες (πρ. ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ) και ως μισθωτοί (δηλαδή πρ. ΙΚΑ) αλλά ούτε και τα “μπλοκάκια” που έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις της παρ. 9 του άρθρου 39 του νόμου Κατρούγκαλου .Η εκκαθάριση γι αυτές τις ομάδες θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ προβλέπονται συνδυαστικοί τρόποι στην καταβολή των δόσεων εκκαθάρισης 2017 και των τρεχουσών εισφορών 2018 ως εξής:

ΚΙ ΟΜΩΣ: ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ PwC
Μπορεί να αυξάνονται αλλά δεν φτάνουν οι ξενοδοχειακές κλίνες στην Ελλάδα εάν θέλουμε η χώρα μας να μετατραπεί σε κορυφαίο προορισμό.




Αυτό τουλάχιστον τονίζει μελέτη της PwC με τίτλο «Από την ύφεση στην Ανάκαμψη, Πολιτικές διευκόλυνσης επενδύσεων» που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως αναφέρεται, μέχρι το 2022, χρειάζονται 35,000 κλίνες στην Κρήτη, 7.000 στα Ιόνια νησιά και 3.000 στα νησιά του Νότιου Αιγαίου. Για το λόγο αυτό θα πρέπει οι «ώριμοι προορισμοί» να στηριχθούν περισσότερο από τις ιδιωτικές επενδύσεις, κάτι που όμως συναντά την αυστηρή κριτική παραγόντων του τουρισμού αφού θα δημιουργήσει συνθήκες υπερπροσφοράς με άγνωστα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της PwC Ελλάδας, κ. Κώστα Μητρόπουλο, υπάρχει άμεση ανάγκη προώθησης μεγάλης κλίμακας επενδύσεων όπως για παράδειγμα το Ελληνικό, ούτως έτσι ώστε η απόδοση τους να επιστρέψει γρηγορότερα στην οικονομία. Συνολικά, όπως καταλήγει η μελέτη, απαιτούνται 4,8 δισ.ευρώ, 1,7δισ. ευρώ για νέες κλίνες, άλλα 2,3 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχείων και 800 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών.


ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ & ΟΥΡΕΣ ΞΕΝΩΝ FUNDS ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




ΑΓΟΝΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΓΟΝΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ, ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΔΗ "ΣΚΟΤΩΜΕΝΗ" ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Αγονοι υπήρξαν όλοι οι πλειστηριασμοί που είχε προγραμματίσει για χθες το Δημόσιο, καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον από αγοραστές. Πρόκειται για 15 ακίνητα –οικόπεδα και κτίρια– που βγήκαν προς πλειστηριασμό με τιμές εκκίνησης από 96.000 ευρώ έως και 600.000 ευρώ, οι κάτοχοι των οποίων –κυρίως επιχειρήσεις– βαρύνονταν με οφειλές από 970.000 ευρώ έως και τα 863 εκατ. ευρώ.

Επόμενη κίνηση για τη ρευστοποίηση των συγκεκριμένων ακινήτων που ήταν και τα πρώτα που έβγαλε σε πλειστηριασμό το Δημόσιο στην εμπορική τιμή, είναι μείωση της τιμής ρευστοποίησης στο ένα τρίτο της αρχικής.

Με βάση τον νόμο, προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να υπάρξει δεύτερη προσπάθεια πλειστηριασμού στην αρχική τιμή, η οποία να αποβεί επίσης άκαρπη. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «eauction» έχει αναγγελθεί η διενέργεια 7.630 πλειστηριασμών έως τα τέλη του 2018 και ήδη το ηλεκτρονικό σύστημα επιτρέπει τη διενέργεια πλειστηριασμών όχι μόνο μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά και άλλες μέρες. Η έλλειψη αγοραστών για τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί μέσω πλειστηριασμών αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα στην αγορά ακινήτων σήμερα.

ΠΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!



Τι γράφει το cnn.gr :

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος σχεδόν το 50% των αποθεμάτων χρυσού βρίσκεται εντός της χώρας. Το υπόλοιπο 50% φυλάσσεται στην Τράπεζα της Αγγλίας, στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Ν. Υόρκης και στην Ελβετία.

ΤΑ ΕΛΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥΣ
Στην απίστευτη πρακτική να παρακρατούν χρήματα από την πληρωμή λογαριασμών ρεύματος ταχυδρομικά, δίχως να τα καταβάλουν εγκαίρως στη ΔΕΗ, προκειμένου να καλύπτουν δικές τους ταμειακές «τρύπες», συνεχίζουν να επιδίδονται τα ΕΛΤΑ.




Τακτική που πρωτοεμφανίστηκε προ ενός έτους, συνιστά «υπεξαίρεση» χρημάτων, και που παρά τα εξώδικα της ΔΕΗ, συνεχίζεται έως τις ημέρες μας, δίχως όμως και η επιχείρηση να αποφασίζει να διακόψει τη συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, παρ’ ότι η αγορά ταχυμεταφορών έχει ανοίξει και υπάρχει πληθώρα ιδιωτικών εταιρειών.

Σαν αποτέλεσμα της μεθόδευσης αυτής, πολλοί πελάτες της ΔΕΗ αφενός καλούνται να καταβάλουν ξανά το λογαριασμό τον οποίο έχουν ήδη εξοφλήσει, αφετέρου χάνουν την «έκπτωση συνέπειας», όπως ονομάζεται, ύψους 15%, καθώς εμφανίζονται να μην έχουν πληρώσει στην ώρα τους. Σαν να μην έφταναν αυτά, υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος διακοπής της παροχής λόγω οφειλής, που στην πραγματικότητα δεν υφίσταται.

Τα τηλέφωνα στο γραφείο παραπόνων -και όχι μόνο- είναι συνεχή, με τη ΔΕΗ να συμβουλεύει τους πελάτες της να προσκομίσουν στο κοντινότερο κατάστημα, την απόδειξη πληρωμής στα ΕΛΤΑ, προκειμένου να δικαιωθούν.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΑΝΤΟΥ: ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ 3 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΠΤΥ !!!

ΔΕΝ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 100 ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2008-2013 ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά χρησιμοποίησαν και χρηματοδοτήσεις του ΥΠΕΞ για άσχετα προγράμματα για να καλύψουν τρύπες από τις οφειλές των ιδιωτών αυτών !!!
Η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος τριών στελεχών του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ), μέτοχοι του οποίου είναι κατά 88% ο ΕΟΦ και 12% το ΥΠΟΙΚ, για απιστία στην υπηρεσία και ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος, αδικήματα που φέρονται να τελέστηκαν την περίοδο 2008-2013, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο ελληνικό δημόσιο. 

Το ΕΚΑΠΤΥ χρηματοδοτείται από το Κράτος και είναι αρμόδιο να πιστοποιεί ότι καλύπτουν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ιατρικά μηχανήματα που τοποθετούνται και λειτουργούν σε διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικά νοσοκομεία κλπ.

Με βάση την ασκηθείσα ποινική δίωξη τα τρία εμπλεκόμενα στελέχη φέρονται ότι ενώ ήταν αρμόδια να εισπράττουν οφειλές από τους ιδιώτες (οι οποίοι ζητούσαν να πιστοποιηθούν τα μηχανήματα τα οποία εισήγαγαν) δεν το έπραξαν για περίπου 100 ιδιώτες, την περίοδο 2008-2013 .


ΣΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ 1 ΣΤΙΣ 4 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
81.000 μικρές επιχειρήσεις δηλώνουν ότι έχουν βρεθεί αντιμέτωπες το προηγούμενο εξάμηνο με κατάσχεση/ ή δέσμευση λογαριασμών για οφειλές. 





Οι αριθμοί ευημερούν αλλά όχι και η πραγματική οικονομία, καθώς μία στις τέσσερις επιχειρήσεις είναι εγκλωβισμένη από την υπερχρέωση ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Αυτό προκύπτει από την έρευνα της ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία ΜARC ΑΕ σε πανελλαδικό δείγμα 1.008 μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα τα προβλήματα υπερχρέωσης εντοπίζονται σε ποσοστό 25% επί του συνόλου των επιχειρήσεων. Σταθερά υψηλότερο είναι το ποσοστό των επιχειρήσεων με καθυστερημένες οφειλές προς το πρώην ασφαλιστικό ταμείο των επαγγελματιών (ΟΑΕΕ, 26,3%). Αντίστοιχο είναι το ποσοστό των επιχειρήσεων που δηλώνει ότι έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία. Ποσοστό το οποίο στην τρέχουσα έρευνα αυξήθηκε στο 24,8% από 23,8% που ήταν στην προηγούμενη. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ οι ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού. Το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών που προστέθηκε μέσα στο 2017 ανήλθε στα 6,01 δισ. ευρώ (στοιχεία διοικητή ΑΑΔΕ), ενώ 81.000 μικρές επιχειρήσεις δηλώνουν ότι έχουν βρεθεί αντιμέτωπες το προηγούμενο εξάμηνο με κατάσχεση/ ή δέσμευση λογαριασμών για οφειλές. 



Ωστόσο, σημαντική αποκλιμάκωση παρατηρείται στον αριθμό των επιχειρήσεων που εκτιμά ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις φορολογικές υποχρεώσεις του έτους(19,6% έναντι 23,7% στην προηγούμενη έρευνα). Ενώ αμετάβλητες παραμένουν οι οφειλές των επιχειρήσεων προς τον ιδιωτικό τομέα, καθώς εκείνες που δηλώνουν ότι καθυστερούν να καταβάλλουν οφειλές σε προμηθευτές, για ενοίκια και για δόσεις δανείου 
διατηρούνται αντίστοιχα στο 19,8%, 15,7% και 16,5%.


3,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΒΓΑΛΕ Η BUNDESBANK ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ !!!

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ BILD
Η Bundesbank κέρδισε 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild».




Το άρθρο της Bild αναφέρει:

«Τα δισεκατομμύρια που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα από την αρχή της οικονομικής κρίσης σημαίνουν όχι μόνο τεράστιους κινδύνους για τη Γερμανία, αλλά και κέρδη από τόκους.

Πώς γίνεται αυτό; Για να πάρουν νέα χρήματα, οι χώρες μπορούν να εκδώσουν τα λεγόμενα κρατικά ομόλογα (παρόμοια με τις μετοχές των εταιρειών). Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα δεν τα ήθελε κανείς από το 2010 και μετά.


ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ & ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ !!!

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ
Το αυτί των τραπεζιτών που μπλοκάρουν συντονισμένα τον εξωδικαστικό, πότε θα το τραβήξετε κύριε Δραγασάκη;;;




Αλλαγές (κατάργηση ορισμένων δικαιολογητικών) στο πλαίσιο που αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ούτως ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων, ανακοίνωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, απαντώντας σε ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Δεν είμαστε σε φάση απολογισμού αλλά διόρθωσης του εξωδικαστικού», είπε και πρόσθεσε ότι από τις 30.000 αιτήσεις, μόνο οι 23 ή 26 περιπτώσεις έληξαν επιτυχώς.


ATTICA BANK: ΨΑΧΝΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 700.000.000€ !!!

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ METΕXELIXIS ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
Σε εξέλιξη βρίσκεται διαγωνισμός της Τράπεζας Αττικής για την πώληση του junior ομολόγου, καθώς και την ανάθεση διαχείρισης δανείων, ονομαστικής αξίας 700 εκατ. ευρώ, που αποτελούν το κάλυμμα της πρόσφατης τιτλοποίησης.




Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου κατά 197,9 εκατ. ευρώ, η τράπεζα βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης επενδυτή για την πώληση του junior ομολόγου, το οποίο εκδόθηκε κατά την πρόσφατη τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, συνολικού ποσού 700,5 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω δάνεια μεταφέρθηκαν από την τράπεζα στην εταιρεία ειδικού σκοπού Metexelixis, με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία εξέδωσε στο πλαίσιο της τιτλοποίησης ένα senior bond ονομαστικής αξίας 343,25 εκατ. ευρώ και ένα junior bond, ονομαστικής αξίας 357,25 εκατ. ευρώ, τα οποία δόθηκαν στην Τράπεζα Αττικής.


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΛΟΓΩ...ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!!

ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
«Παγωμένες» παραμένουν χιλιάδες κατασχέσεις πολυτελών αυτοκινήτων, κυρίως με κινητήρες μεγάλου κυβισμού, καθώς τόσο οι τράπεζες όσο και οι έμποροι αυτοκινήτων δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να πάρουν πίσω τα αυτοκίνητα καταβάλλοντας χιλιάδες ευρώ.




Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του movenews.gr σε χιλιάδες πολυτελή SUV ή λιμουζίνες με κινητήρες από 2 λίτρα οι τράπεζες αλλά και κάποιοι έμποροι αυτοκινήτων δεν ενεργοποιούν τις κατασχέσεις τις οποίες έχουν αποφασίσει τα ελληνικά δικαστήρια καθώς για να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση των οχημάτων θα πρέπει να εξοφληθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Ωστόσο επειδή σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις το ύψος των Τελών Κυκλοφορίας υπερβαίνει κατά πολύ την αξία του οχήματος δεν προβαίνουν στην κατάσχεσή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το movenews.gr στην διάθεσή του σε ένα πολυτελές SUV με ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας 1.100 ευρώ ο ιδιοκτήτης του δεν τα είχε εξοφλήσει την τελευταία 5ετία με αποτέλεσμα για να μεταβιβαστεί το όχημα στην τράπεζα θα έπρεπε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να καταβάλει το διπλάσιο της αρχικής αξίας τους, δηλαδή 2.200 ευρώ ανά έτος.


Η ΑΛΛΗ ΜΥΚΟΝΟΣ: ΧΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΠΑΡΑΠΗΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!

ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΧΩΡΟΥΣ...ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Ενώ ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Α Δημοτικού Σχολείου ξεκίνησε εκστρατεία μέσω facebook για να βρει φθηνό δωμάτιο σε μια δασκάλα…




Την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος θυμίζει σε αρκετά σημεία της η Μύκονος, καθώς το νησί γεμίζει μέρα με τη μέρα από κοντέινερ που χρησιμοποιούνται ως χώροι …αποθήκευσης εργαζόμενων. Την ίδια στιγμή ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Α Δημοτικού Σχολείου ξεκίνησε εκστρατεία μέσω facebook για να βρει φθηνό δωμάτιο σε μια δασκάλα …

Η αισθητική του νησιού καταστρέφεται μέρα με τη μέρα καθώς τα θηριώδη κοντέινερ καταλαμβάνουν μικρά και μεγάλα κομμάτια μυκονιάτικης γης αλλοιώνοντας την φυσιογνωμία του. Τα κοντέινερ καταφθάνουν στο λιμάνι με φορτηγά και ξεφορτώνονται δίπλα από επιχειρήσεις, κοντά σε κεντρικούς δρόμους ή στη μέση του πουθενά, όπου βολεύει τους ιδιοκτήτες τους.


ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ !!!


ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΣΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!!

ΦΕΥΓΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΕΝΟΧΟΣ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ "ΣΟΒΑΡΟ" ΑΔΙΚΗΜΑ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Τη στήριξή του στον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis, εξέφρασε με επιστολή του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης ξεκαθάρισε τη θέση του, τονίζοντας πως οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται από τη Δικαιοσύνη, κι ότι η ανεξαρτησία του έκαστου κεντρικού τραπεζίτη είναι αδιαπραγμάτευτη και προστατεύεται.

Ωστόσο, ο Μάριο Ντράγκι σημείωσε πως ο κ. Στουρνάρας μπορεί να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του μόνον αν κριθεί ένοχος για κάποιο «σοβαρό αδίκημα» από δικαστήριο. Υπενθύμισε δε, πως το τεκμήριο της αθωότητας καλύπτει, ως πανανθρώπινο θεμελιώδες δικαίωμα, όλα τα μέλη της ΕΚΤ.


ΕΤΣΙ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ !!!



της Ελένης Τσιάβο

Η πολυμελής εγκληματική οργάνωση με τους 66 κατηγορουμένους, είχε συσταθεί από το έτος του 2015 και διέπραττε κατ’ εξακολούθηση απάτες εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα. Η δράση της ήταν ιδιαίτερα έντονη, με τέλεση διάφορων εγκληματικών πράξεων που στόχο είχε την εξαπάτηση των θυμάτων μέσω ψευδών αγγελιών για την απόσπαση χρηματικών ποσών. Μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών αρχών προκύπτει ότι τα αρχηγικά και βασικά μέλη της σπείρας διαβιούν πλουσιοπάροχα, διαχειρίζονται υπέρογκα χρηματικά ποσά, διαμένουν σε πολυτελείς κατοικίες και οδηγούν αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης. Βασικά μέλη της σπείρας φέρονται να είναι νέοι ηλικίας από 25 μέχρι 37 ετών κάτοικοι Αργολίδας, Αττικής και Κορίνθου με πολλούς ακόμα συνεργάτες εντός της σπείρας που έχουν μάλιστα συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους.

Σύμφωνα με την περιγραφή στη δικογραφία, τα μέλη διακατέχονται από μεγάλη έπαρση και δεν διστάζουν να χλευάσουν τους παθόντες και να αστειευτούν μεταξύ τους στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα «κατορθώματα» τους. Σκοπός της εγκληματικής οργάνωσης είναι ο παράνομος προσπορισμός τεράστιου οικονομικού οφέλους μέρος του οποίου νομιμοποιείται α) με παντός τύπου αγορές (πολυτελή οχήματα, ανέγερση κατοικιών, πολλαπλές αγορές επισκέψεις στο Casino κ.α) β) με εικονικές αγορές μεγάλου ύψους σε επιχειρήσεις γ) με την ίδρυση και τη χρηματοδότηση υπαρκτών ή εικονικών εταιρειών και επιχειρήσεων. Το ποσό που βρέθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό σε διάστημα ενός έτους μετά την άρση απορρήτου αγγίζει τα 200.000 ευρώ από τις παράνομες δραστηριότητες.


ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΦΜ ΠΟΥ "ΧΤΥΠΑΝΕ" ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΙΚ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/03/blog-post_81.html



Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών βρίσκονται υποθέσεις απόκτησης ακινήτων μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών των τραπεζών, από Μαλαισιανούς πολίτες και μάλιστα χωρίς ΑΦΜ.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά για φαινόμενο που έχει λάβει έκταση και για το λόγο αυτό έχει κινήσει υποψίες. Αποτέλεσμα είναι να κινητοποιηθούν οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, καθώς η Αρχή για την καταπολέμηση της διακίνησης του μαύρου χρήματος, που ψάχνουν εξονυχιστικά τις υποθέσεις.

Μετά τη σχετική καταγγελία από συμβολαιογράφο, το θέμα έφτασε στη Βουλή, με το υπουργείο Οικονομικών να απαντά, ότι σε κάθε μεταβίβαση χορηγείται υποχρεωτικά ΑΦΜ, εφόσον δεν έχει ο αποκτών το ακίνητο, είτε είναι Έλληνας υπήκοος είτε υπήκοος χώρας της Ε.Ε. είτε τρίτης χώρας.

Πάντως, μετά τα καταγραφέντα συμβάντα, οι πλειοδότες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών των τραπεζών παρακολουθούνται και ελέγχονται εξονυχιστικά οι ροές των χρημάτων που φέρονται να διαθέτουν ώστε να συμμετέχουν τους πλειστηριασμούς και να αποκτούν ακίνητα.


Η υπόθεση προκάλεσε προβληματισμό στις ελεγκτικές αρχές οι οποίες εκτιμούν πως πρόκειται:


Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΣΚΑΝΕ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 15ΝΘΗΜΕΡΟ ;;;

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗ
Βόμβες πυροδότησε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, Αντώνης Μπαλωμενάκης, αποκαλύπτοντας πως έως τις 15 Μαΐου θα έχουν ασκηθεί διώξεις στους εμπλεκόμενους του πολυδαίδαλου σκανδάλου στο ΚΕΕΛΠΝΟ.




Ανοίγοντας τις εργασίες της σημερινής συνεδρίασης, κατά την οποία θα εξεταστεί για τρίτη φορά ο αν. υπουργός Υγείας, ο κ. Μπαλωμενάκης έφερε στην επιφάνεια όσα ειπώθηκαν στην χθεσινή επίσκεψη κλιμακίου της Επιτροπής στην προϊσταμένη του Σώματος Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Κατά τα λεγόμενα του προέδρου της Επιτροπής, η κ. Παπασπύρου ξεκαθάρισε στα μέλη του κλιμακίου πως στις 3 Μαΐου θα έχει διαβιβαστεί στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, το τελικό πόρισμα των Επιθεωρητών για το ΚΕΕΛΠΝΟ, αφού πέρα από το βασικό σώμα του πορίσματος που είναι ήδη κατατεθειμένο, αναμένεται την προαναφερθείσα ημερομηνία να διαβιβαστεί και το συμπληρωματικό.

Σε μία συντηρητική -όπως την αποκάλεσε- εκτίμηση, ο κ. Μπαλωμενάκης ξεκαθάρισε ότι έως τις 15 Μαΐου το πόρισμα θα έχει φτάσει και στη Βουλή. Ενημέρωσε το Σώμα ότι οι επιθεωρητές που ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση του Κέντρου ήταν 12 και επανέλαβε όσα του μετέφερε η κ. Παπασπύρου αναφορικά με το κωλυσιεργία ως προς την έκδοση του πορίσματος. Στο κλιμάκιο της Επιτροπής καταγγέλθηκε ότι η καθυστέρηση προέκυψε πρώτον επειδή πολλά έγγραφα που ζητούνταν έχουν χαθεί ή σβηστεί ή αναζητούνταν τα ίχνη τους, δίχως να υπάρχει η ανάλογη προθυμία εκ μέρους των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεύτερον, η κ. Παπασπύρου εξήγησε στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής ότι σημαντικό χρόνο κόστισαν στους επιθεωρητές οι μηνύσεις και οι κατηγορίες που δέχτηκαν από εργαζόμενους του Κέντρου.


ΙΣΠΑΝΙΑ: ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ AIRBNB ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΛΜΑ ΝΤΕ ΜΑΓΙΟΡΚΑ !!!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 300.000€
Οι Αρχές τις Πάλμα ντε Μαγιόρκα, πρωτεύουσας των Βαλεαρίδων Νήσων, που αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στη Μεσόγειο, αποφάσισαν να απαγορεύσουν σχεδόν όλες τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις ιδιωτικών κατοικιών, όπως αυτές μέσω της πλατφόρμας Airbnb, που σύμφωνα με τους κατοίκους έχουν οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων.




Βάσει των νέων κανονισμών, η Πάλμα εντάσσεται στη λίστα των τουριστικών πόλεων της Ευρώπης που έχουν επιλέξει να περιορίσουν την πρακτική αυτή, στο πλαίσιο της οποίας ιδιώτες μπορούν να υπενοικιάσουν ως τουριστικό κατάλυμα τα σπίτια τους ή ακόμα και κάποια δωμάτια σε αυτά, για μικρό χρονικό διάστημα.

Τον Φεβρουάριο, οι Βαλεαρίδες Νήσοι, μια εκ των οποίων είναι η Μαγιόρκα, ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ στην υπηρεσία διαμοιρασμού και ενοικίασης κατοικιών Airbnb διότι διαφήμιζε μη καταγεγραμμένα ακίνητα στην ιστοσελίδα της.

Οι νέοι κανονισμοί δεν θα επιτρέπουν πλέον το διαμοιρασμό κατοικιών σε συγκροτήματα διαμερισμάτων, αν και οι μονοκατοικίες θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες αρκεί να μην βρίσκονται σε προστατευμένες περιοχές, σε περιοχές κοντά σε αεροδρόμιο και να είναι σχεδιασμένες για οικιστική χρήση.


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΠΑΝΩ ΑΠΟ 550 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ+ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ !!!

ΚΑΙ ΟΙ 12 ΗΤΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ: ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΡΥΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΓΑΖΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ !!!



Η μεγαλύτερη φορολογική κομπίνα που ρεζίλεψε την Ε.Ε, έγινε κινηματογραφική ταινία.

Ο Αντουάν Ροκά, ένας επαγγελματίας που διευθύνει μια μικρή επιχείρηση, έρχεται αντιμέτωπος με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Με κίνδυνο να χάσει τα πάντα, αποφασίζει να παρανομήσει για να βγάλει γρήγορα χρήματα και να σώσει την επιχείρησή του. 


Καταστρώνει ένα σχέδιο παράνομης αγοραπωλησίας δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων, που εμπλέκει τη γαλλική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η “ελαστικότητα” του γαλλικού φορολογικού συστήματος έχει ως αποτέλεσμα σε μικρό χρονικό διάστημα ο Αντουάν να «κολυμπάει»στο χρήμα. Από τη μια μέρα στην άλλη δεν ήξερε πόσα χρήματα είχε. 

Γρήγορα, όμως, η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου και ο Αντουάν βρίσκεται στη δίνη του γαλλικού υποκόσμου, όπου εκφοβισμοί, ξυλοδαρμοί αλλά και δολοφονίες γίνονται κομμάτι της καθημερινότητάς του . 

Η «Απάτη σε Μαύρο Φόντο», η νέα ταινία του Ολιβιέ Μαρσάλ, βγαλμένη από τον «γκανγκστερικό» κόσμο των Μάρτιν Σκορσέζε και Μπράιαν ντε Πάλμα, βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα που συγκλόνισαν τη Γαλλία και άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης το 2009, που έμειναν στην ιστορία ως “η μεγαλύτερη απάτη του αιώνα”. 

Η πραγματική ιστορία 


ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΥΠΟΙΚ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ Ν 128/1975 !!!

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 20 ΔΙΣ Η ΖΗΜΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΥΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1991 ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ Ν 128/1975
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ 62...ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ !!!



Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε δέκα, ούτε καν πενήντα: 62 ήταν το 2014 οι θυγατρικές εταιρείες της Μαρινόπουλος (Marinopoulos Holdings Cyprus Limited) σε όλο τον κόσμο, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της που έχουν παρουσιαστεί στα δικαστήρια, ενώ η Μαρινόπουλος είχε αποχωρήσει από άλλες τρεις εταιρείες των οποίων είχε τον πλήρη έλεγχο έναν χρόνο νωρίτερα. 

Ο μακρύς κατάλογος των θυγατρικών της Μαρινόπουλος περιλαμβάνει επιχειρήσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία, Σερβία, Αλβανία, Σκόπια, Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. Μάλιστα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εταιρείες αυτές ελέγχονταν εξ ολοκλήρου από τη Μαρινόπουλος, και μόνο σε 9 εξ αυτών είχε μικρότερο ποσοστό. Τις εταιρίες αυτές έχουν παρουσιάσει στα δικαστήρια οι συνήγοροι του Θεόδωρου Καρυπίδη στον οποίο η οικογένεια Μαρινόπουλου του χρωστάει , όπως υποστηρίζει, πάνω από 20 εκατ. ευρώ.


Ακολουθεί αναλυτικά ο κατάλογος των θυγατρικών εταιρειών που είχε η Μαρινόπουλος στα τέλη του 2014:

ΣΤΑ 6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΖΟΓΟΥ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΠΑΠ
Στα 1.100 τα παράνομα στοιχηματικά sites που έχουν μπει στη μαύρη λίστα !!!




Tα δικαιώματα του ΟΠΑΠ για την on- line αγορά στοιχήματος υπενθύμισε χθες ο Πρόεδρος της ΟΠΑΠ κ. Καμίλ Ζίγκλερ τονίζοντας τα τεράστια έσοδα που χάνει το Δημόσιο απο τις παράνομες εταιρείες. Ερωτώμενος κατά την γενική συνέλευση είπε ότι ο ΟΠΑΠ διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα, γι αυτό η επικείμενη ρύθμιση θα πρέπει να λάβει αυτό ως δεδομένο. Υπολόγισε δε τον τζίρο της παράνομης αγοράς τζόγου σε 6 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάνει πάνω απο 400 εκατ. ευρώ σε φόρους. “Ο ΟΠΑΠ πραγματοποιεί το 75% του τζίρου και αποδίδει πάνω από 450 εκατ. ευρώ σε φόρους.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟ MEDIA MARKT !!! ΟΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΑ !!!



Pavlos Papadatos

ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟ MEDIA MARKT
ΟI ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΑ.


Αρχές Απριλίου αγόρασα στο Media markt Αμαρουσίου ένα Ipad. Μόλις άνοιξα την συσκευασία διαπίστωσα ότι δεν δέχεται κάρτα και πρέπει να ψάχνω για WF. Έστειλα λοιπόν αμέσως συνεργάτιδά μου να το αλλάξει, γιατί σύμφωνα με την εγγύηση του MEDIA MARKT μπορούσα να το αλλάξω εντός 14 ημερών. Το πρώτο πράγμα που της είπαν ήταν ότι θα μου αφαιρέσουν 10% από την αξία του Ipad γιατί είχα ανοίξει την συσκευασία, λες και θα ήμουν μάγος να γνωρίζω ότι μπαίνει στο διαδίκτυο μόνο με WF αφού δεν μου το είχε εξηγήσει ο πωλητής! 



ΒΟΜΒΑ: Η ELDORADO GOLD ΒΓΑΖΕΙ ΛΑΘΡΑΙΑ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ;;;

ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ
Απάντηση της υφυπουργού Οικονομικών Αικ.Παπανάτσιου σε σχετική ερώτηση βουλευτή.




ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών, Αικατερίνη Παπανάτσιου: Φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ πραγματοποιείται στην Eldorado Gold.

Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παραβάσεις με τη μεταφορά στο εξωτερικό πολύτιμων μετάλλων, μέσα στα «συμπυκνώματα» των μεταλλευμάτων και αποφεύγεται η πληρωμή φόρων στο Ελληνικό Κράτος, αλλά και η σχέση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. με τη μητρική της στο εξωτερικό, Eldorado Gold.

Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή, κατόπιν ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Χατζησάββα, σχετικά με τα μεταλλεία Κασσάνδρας, αναφορικά με τις εξορυκτικές δραστηριότητες της καναδικής εταιρίας «Eldorado Gold» μέσω της θυγατρικής της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» και στη δυνατότητα όπως αναφέρει «η χώρα μας να καταστεί ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού», καθώς και στα ερωτήματα που προκύπτουν «σχετικά με τα αποκομιζόμενα οφέλη της εθνικές μας οικονομίας».

Στο πλαίσιο αυτό, υπέβαλλε τα ακόλουθα ερωτήματα:


ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η ΠΩΛΗΣΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 3+1 ΠΩΛΗΤΗΡΙΑ ΕΝΤΟΣ ΜΑΪΟΥ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Μήνας σημαντικών ειδήσεων αναμένεται να είναι ο Μάιος για την Πειραιώς, αφού κατά τη διάρκειά του η μεν τράπεζα θα κληθεί να αποφασίσει για τις πωλήσεις χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων καθώς και του ποσοστού της στην «Αττική Οδό», ο δε όμιλος MIG, του οποίου βασικός πιστωτής είναι η Πειραιώς, για την πώληση της Attica Συμμετοχών και πιθανώς του Υγεία.

Ο διαγωνισμός πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εξασφαλίσεις επί ακινήτων (project Amoeba) προχωρά με μικρές καθυστερήσεις. Όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, η Πειραιώς «αβγάτισε» το χαρτοφυλάκιο, προσθέτοντας δάνεια ονομαστικής αξίας περίπου 350 εκατ. ευρώ από 65 επιχειρήσεις.

Έτσι, η ονομαστική αξία των πωλούμενων δανείων αγγίζει πλέον τα 2 δισ. ευρώ,από 1,6 δισ. ευρώ που ήταν στο στάδιο των μη δεσμευτικών προσφορών. Η αλλαγή εξηγεί και τη μικρή καθυστέρηση στη διαδικασία καθώς οι τέσσερις ενδιαφερόμενοι επενδυτές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ελέγξουν τις εξασφαλίσεις των δανείων που προστέθηκαν, πριν υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές στις 14 Μαΐου.


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES
Οι τράπεζες της Νοτίου Ευρώπης έχουν αυξήσει σημαντικά φέτος τον ρυθμό με τον οποίο λαμβάνουν επιπλέον προβλέψεις, ώστε να διαγράψουν από τον ισολογισμό τους την αξία μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) που σκοπεύουν να πωλήσουν. Ιδίως οι ιταλικές και οι ελληνικές τράπεζες έχουν αρχίσει, υπό την πίεση της ΕΚΤ, να πωλούν περισσότερα κόκκινα δάνεια, ενώ εκμεταλλεύονται κανονιστική ρύθμιση που τους επιτρέπει να κατανέμουν σε περισσότερα χρόνια την επίπτωση των προβλέψεων στην κεφαλαιακή τους επάρκεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των FΤ.




Σύμφωνα με αναλυτές, προκειμένου η εισαγωγή του νέου λογιστικού προτύπου IFRS 9 στην αρχή του έτους να μην πλήξει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, οι κανονιστικές αρχές επέτρεψαν στις τράπεζες να καταχωρίσουν σταδιακά εντός πέντε ετών την επίπτωση στα βασικά ίδια κεφάλαιά τους.

Σε αυτό το καθεστώς εμπίπτει και η λήψη προβλέψεων για τη μελλοντική πώληση ΜΕΔ, γεγονός που έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική ευκαιρία για τις τράπεζες της Νοτίου Ευρώπης να πωλήσουν κόκκινα δάνεια χωρίς να επιδεινωθεί άμεσα η κεφαλαιακή τους επάρκεια και να αναγκαστούν, ενδεχομένως, να προχωρήσουν σε αύξηση κεφαλαίου. Ο συνδυασμός, λοιπόν, πίεσης από την ΕΚΤ και ευνοϊκής κανονιστικής ρύθμισης έχει οδηγήσει τις ιταλικές τράπεζες να αυξήσουν, το 2018, κατά 10,7 δισ. ευρώ τις προβλέψεις για τη ζημία που προβλέπεται να προκαλέσει η μελλοντική πώληση ΜΕΔ και τις ελληνικές (και κυπριακές) κατά 3,5 δισ. ευρώ.

Η ταχύτερη πώληση κόκκινων δανείων αποτελεί αισιόδοξο νέο για τις κανονιστικές αρχές, διότι αναμένεται ότι θα επιτρέψει στις τράπεζες να χορηγήσουν νέα δάνεια, ενώ θα είναι και σε καλύτερη θέση για να αντιμετωπίσουν μελλοντικές κρίσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με τους F.T., το μέγεθος ορισμένων προβλέψεων, ιδίως σε ιταλικές και σε ισπανικές τράπεζες, έχει αιφνιδιάσει αξιωματούχους στην ΕΚΤ που ανησυχούν ότι οι τραπεζίτες σπεύδουν να πωλήσουν ΜΕΔ για να εκμεταλλευθούν το «παραθυράκι» που άνοιξε όταν ετέθη σε εφαρμογή το νέο λογιστικό πρότυπο. Αξιωματούχοι του κοινού εποπτικού μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ έχουν στείλει επιστολές σε αρκετές τράπεζες, εκφράζοντας ανησυχία ότι αυτές οι προβλέψεις θα έπρεπε να υπολογιστούν διαφορετικά. Η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.


Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ !!!




Λίγες μέρες πριν βρέθηκα στη Λάρισα.
Περπατώντας στον κεντρικό δρόμο της πόλης είδα δεκάδες καφετέριες.
Ψάχνοντας λίγο αργότερα κάποια στοιχεία διαπίστωσα ότι η εν λόγω πόλη έχει πάνω από 2.000 καφετέριες, για αυτό και πολλοί την ονομάζουν η «πόλη του καφέ». 


Κοιτάζοντας λίγο παραπάνω τα στοιχεία που πρόσφατα δημοσιεύτηκαν, διαπίστωσα ότι οι Έλληνες ακόμη και στην εποχή της κρίσης, της μειωμένης κατανάλωσης λόγω της πτώσης του διαθέσιμου εισοδήματος, επενδύουν κατά μεγάλο ποσοστό στους κλάδους της εστίασης και του λιανεμπορίου.

Είναι δε ενδεικτικό ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι νέες εταιρείες δεν δημιουργούν μόνιμες θέσεις εργασίας εκτός από αυτήν του ιδιοκτήτη και συνήθως η διάρκεια ζωής τους δεν ξεπερνά την εξαετία, ενώ δύο στις δέκα επιχειρήσεις δεν καταφέρνουν να κλείσουν ούτε δύο χρόνια λειτουργίας.



ΒΟΜΒΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!! ΜΕΣΑ ΣΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΘΗΚΑΝ 110.000 ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ !!!

ΤΟ 2017 ΟΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ 38.000 ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ
Ενώ όπως τόνισε η καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου: «Ο πληθυσμός γερνάει ταχύτερα από τις προβλέψεις».




Βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας που θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να απενεργοποιηθεί αποτελεί το δημογραφικό, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν οι ειδικοί στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής. 

«Ο πληθυσμός γερνάει ταχύτερα από τις προβλέψεις» τόνισε η Αλεξάνδρα Τραγάκη, καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Οι αιτίες αυτής της αρνητικής εξέλιξης είναι πολλές, από την αύξηση του προσδόκιμου ζωής και τον έλεγχο της γονιμότητας έως το μοντέλο τού «λίγα παιδιά και πιο αργά» που ακολουθούν πολλά ζευγάρια στις σύγχρονες κοινωνίες. Το ουσιαστικό πρόβλημα, ωστόσο, εντοπίζεται στην απουσία πολιτικής, ενώ θα ήταν λάθος να αποδοθεί αυτή η κατάσταση στην οικονομική κρίση και μόνο.

«Η ύφεση επιδείνωσε το πρόβλημα, αλλά το πρόβλημα δεν είναι σημερινό» ανέφερε η κ. Τραγάκη και συμπλήρωσε ότι τα τελευταία έξι χρόνια χάθηκαν 110.000 γεννήσεις, δηλαδή περισσότερες από τις γεννήσεις ενός έτους. Ωστόσο, το ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων βαίνει μειούμενο από τη δεκαετία του 1950, όπως ανέφερε ο Αναστάσιος Λαυρέντζος, συγγραφέας του βιβλίου «Σιωπηρή Άλωση, Το δημογραφικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας» (εκδ. Πραγματεία).


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ 10 ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ !!!

ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Έθεσαν την 30η Μαΐου ως πανεθνική ημέρα δράσης, προκηρύσσοντας 24ωρη πανελλαδική απεργία.




Με την ονομασία «Κοινωνική Συμμαχία» αποφάσισαν να συνασπιστούν μια δεκάδα συνδικαλιστικές οργανώσεις, για να συνδράμουν στην έξοδο της χώρας από τη μακρόχρονη οικονομική κρίση. Μάλιστα για να δώσουν μεγαλύτερη ώθηση σε αυτή την κοινή προσπάθεια οι συνδικαλιστικοί φορείς έθεσαν την 30η Μαϊου ως πανεθνική ημέρα δράσης, προκηρύσσοντας 24ωρη πανελλαδική απεργία. Με συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν σήμερα, δήλωσαν ενεργό συμμετοχή στην Κοινωνική Συμμαχία, οι παρακάτω συνδικαλιστικές οργανώσεις:

1. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
2. ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
3. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
4. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
5. ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
6. ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
7. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
8. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
9. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
10. ΑΝΩΤΑΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΠΟ 1η ΜΑΪΟΥ ;;;

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανάφερε χαρακτηριστικά: «Από 1η Μαΐου οι δήμοι καλούνται, όπως το Δημόσιο και οι τράπεζες, να εφαρμόζουν αναγκαστικά μέτρα σε όποιον χρωστά πάνω από 500 ευρώ. Αναγκαστικά μέτρα είναι και οι πλειστηριασμοί. Τι θα κάνουν, λοιπόν, οι δήμοι από την 1η Μαΐου;».




Από 1η Μαΐου οι δήμοι καλούνται να εφαρμόσουν αναγκαστικά μέτρα σε όποιον οφείλει 500 ευρώ, σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τη διάρκεια του πρόσφατου κοινού συνεδρίου ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και προσέθεσε εμφατικά: Αναγκαστικά μέτρα είναι και οι πλειστηριασμοί.

Σε σχέση με το πολυαναμενόμενο σ/ν για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλώνει ότι δεν είναι κατά της απλής αναλογικής, αλλά τη χρησιμοποιούν ως προπέτασμα καπνού.


Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Πελετίδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη δημοσιογράφο Μ. Δεληθανάση


ΕΕΤΤ: ΜΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΒΓΗΚΕ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ !!!

46.800.000 ΕΥΡΩ
Η ΕΕΤΤ καλεί τους παρόχους να πληρώσουν εντός διμήνου αλλά οι πάροχοι ετοιμάζονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη !!!




Τον …λογαριασμό για την καθολική υπηρεσία (το μίνιμουμ των υπηρεσιών που πρέπει να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες όπως ορίζεται με βάση την κοινοτική νομοθεσία) για τα έτη 2010 και 2011 έλαβαν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Πρόκειται για ένα από τα θέματα που η Επιτροπή δεν έκλεισε στην ώρα του, αλλά 7 χρόνια μετά.

Το συνολικό κόστος της καθολικής υπηρεσίας για τα προαναφερόμενα έτη, όπως αποφάσισε η ΕΕΤΤ, ανέρχεται σε 46,8 εκατ. ευρώ (24,8 εκατ. για το 2010 και 21,9 εκατ. για το 2011). Από το ποσό αυτό τα 29,7 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στον ΟΤΕ, ο οποίος τα έτη ήταν αυτά ο μοναδικός πάροχος της καθολικής υπηρεσίας. Ο υπολογισμός γίνεται με βάση τα έσοδα των παρόχων. Ως εκ τούτου οι υπόλοιπες εταιρείες πρέπει να του πληρώσουν 17,1 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η Vodafone υποχρεούται να καταβάλλει συνολικά 8,9 εκατ. ευρώ (περιλαμβάνεται και η υποχρέωση της hellas on line την οποία έχει εξαγοράσει) η Wind 5,5 εκατ. και η Forthnet 1,7 εκατ. ευρώ. Υπόχρεη είναι και η OnTelecom (265 χιλ. ευρώ) η οποία έχει πτωχεύσει (μάλλον ο ΟΤΕ θα πρέπει αυτά να τα ξεχάσει εξαρχής).


ALPHA BANK: ΣΤΗ CEPAL ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΥΨΟΥΣ 2,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Κόκκινα δάνεια ύψους 2,5 δις ευρώ αναθέτει προς διαχείριση στη Cepal η Αlpha Bank, ανεβάζοντας το συνολικό χαρτοφυλάκιο που έχει μεταφέρει στα 4 δις ευρώ. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και άλλα 3,7 δις ευρώ που η Cepal ανέλαβε να διαχειριστεί για λογαριασμό της B2Holding, μετά την πώληση χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων από την Alpha Bank στο νορβηγικό όμιλο.

Η συμφωνία προβλέπει τη διαχείρισή τους για μικρό χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα για ένα τρίμηνο, στο βαθμό που η B2Holding έχει συστήσει στην Ελλάδα δική της εταιρεία διαχείρισης, τη B2Kapital.

Το χαρτοφυλάκιο που μεταβιβάζεται στη Cepal είναι κυρίως δάνεια που έχουν καταγγελθεί και περιλαμβάνει δάνεια και από τις τρεις κατηγορίες, δηλαδή στεγαστικά, καταναλωτικά και μικρά επιχειρηματικά.


ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ-ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !!!


Έρχεται νέα ρύθμιση-παγίδα για Εισπρακτικές - Δικηγορικές εταιρείες !!!

Νομοθετική παρέμβαση για να κλείσουν τα «παράθυρα» της ενοχλητικής δράσης των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών και κυρίως για να προσαρμοστεί η αντίστοιχη δραστηριότητα των δικηγορικών γραφείων στους ίδιους κανόνες προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες και κατόπιν πρωτοβουλίας του αρμόδιου υφυπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα, μεταξύ άλλων προβλέπεται η θέσπιση της υποχρέωσης των τραπεζών να ενημερώνουν και εγγράφως τους οφειλέτες όταν διαβιβάζουν τα στοιχεία τους σε εταιρείες ενημέρωσης ή δικηγορικά γραφεία, παρά το γεγονός ότι η δυνατότητα αυτή αναφέρεται και στις δανειακές συμβάσεις. Παράλληλα, εξετάζεται να γίνει υιοθέτηση και από τα δικηγορικά γραφεία διατάξεων που αφορούν τις εισπρακτικές εταιρείες ως προς τα όρια δράσης τους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΩΝ GAY PRIDES !!!


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΝΕΙ BONUS ΕΩΣ 10.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Μπόνους επαναπατρισμού από 5.000 έως 10.000 ευρώ σε νέους Έλληνες μηχανικούς πληροφορικής που θα προσλάβει προτίθεται να δώσει ελληνική startup εταιρεία καταδεικνύοντας τις δυσκολίες στην εξεύρεση ανθρώπων με τις κατάλληλες δεξιότητες εξαιτίας της έκτασης του φαινομένου brain drain.


Η Transifex, πάροχος λύσεων λογισμικού στη διαχείριση μετάφρασης, ανακοίνωσε χθες ένα νέο πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται στους Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να εργαστούν στην εταιρεία και στους οποίους προσφέρει μπόνους επαναπατρισμού €5.000 έως €10.000.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Γλέζος θεωρεί ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι κάτι μεγαλύτερο από ένα μπόνους μετεγκατάστασης. «Είναι μια ευκαιρία να βοηθήσουμε τους Έλληνες μηχανικούς πληροφορικής που ζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να αναλάβουν έναναπαιτητικό ρόλο σε μια startup που αναπτύσσεται ταχύτατα όπως είναι η Transifex. Θέλουμε ναενισχύσουμε το δυναμικό ταλέντου στην Ελλάδα — με μια νέα πρόσληψη τη φορά.»

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 στην Πάτρα. Μέχρι το 2014 άνοιξε γραφείο στην Αθήνα και στη Silicon Valley της Καλιφόρνια για τη διαχείριση των πωλήσεων, του μάρκετινγκ, των οικονομικών και άλλων λειτουργιών της εταιρείας.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ & ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΕΦΕΤΩΝ !!!



Με αποφάσεις του 15μελούς και 11μελούς Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης ('Αρειος Πάγος), έγιναν προαγωγές στους βαθμούς του εισαγγελέα και του αντεισαγγελέα Εφετών όπως επίσης έγιναν και μεταθέσεις εισαγγελέων Εφετών.

Αναλυτικότερα, στο βαθμό του εισαγγελέα Εφετών προάγονται η Ευδοκία Πούλου, ο Αχιλλέας Ζήσης, ο Ευριπίδης Νικολάου και ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. Οι τέσσερις νεοπροαχθέντες, με απόφαση του ΑΔΣ, τοποθετήθηκαν στην Αθήνα. Ακόμη, στο βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών προάγονται η Αθηνά Προκοπίδου, ο Παντελής Μάτσικας, η Θεοδώρα Μπότσα και ο Λάμπρος Τσόγκας.

ΕΦΟΡΙΑ: ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΔ !!!

ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΡΕΚΟΡ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟ 2017
Ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι αποφασίζουν κάθε χρόνο να αμφισβητήσουν πράξεις της φορολογικής διοίκησης σε βάρος τους κάνοντας χρήση του νέου θεσμού της ενδικοφανούς προσφυγής που υποβάλλεται στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ). Πρόκειται για διαδικασία που ακολουθείται υποχρεωτικά πλέον πριν ο φορολογούμενος προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, εφόσον βέβαια δεν δικαιωθεί στη ΔΕΔ.




Τα επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το νέο -και πολύ αποτελεσματικό θεσμό- είναι ενδεικτικά της καλής σχέσης που έχουν αρχίσει οι φορολογούμενοι να χτίζουν με τη ΔΕΔ. Το 2014 υποβλήθηκαν στη ΔΕΔ 717 ενδικοφανείς προσφυγές, το 2015 ο αριθμός τους διαμορφώθηκε στις 1.947, το 2016 υποβλήθηκαν 2.514 και το 2017 έφτασαν σε αριθμό ρεκόρ, δηλαδή στις 3.754. Μάλιστα από τα πρώτα στοιχεία του 2018 φαίνεται ότι οι ενδικοφανείς προσφυγές θα κάνουν φέτος νέο ρεκορ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία για την τύχη των προσφυγών. Μπορεί κάποιος να πει ότι ναι μεν υποβάλλονται προσφυγές αλλά ελάχιστοι φορολογούμενοι τελικά δικαιώνονται. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το 2014 έγιναν δεκτές, εν μέρει ή στο σύνολό τους 1.346 προσφυγές (είχαν υποβληθεί κυρίως πριν το 2014), το 2015 έγιναν δεκτές 490, το 2016 άλλες 1.381. Με άλλα λόγια ακόμη και οι μισοί φορολογούμενοι δικαιώνονται γεγονός που μεταφράζεται σε μεγάλο βαθμό απουσίας της ΔΕΔ από πρακτικές και προσεγγίσεις προς όφελος της φορολογικής διοίκησης και σε βάρος των φορολογούμενων.

Η ΔΕΔ θα πρέπει να αποφανθεί εντός 90 ημερών για την τύχη μιας προσφυγής αλλά αν δεν το κάνει τότε θεωρείται ότι την απορρίπτει σιωπηρώς.


ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗΝ UNICEF !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, μετά τις καταγγελίες που έκανε η Σοφία Τζιτζίκου, πρόεδρος της εθνικής επιτροπής της Unicef στη χώρα μας, για οικονομικές ατασθαλίες στην οργάνωση τα προηγούμενα χρόνια.




Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός διαβίβασε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μαζί με την παραγγελία της και την επιστολή που της έστειλε η κ. Τζιτζίκου, η οποία μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της ζήτησε να γίνει έλεγχος των οικονομικών του ελληνικού παραρτήματος της οργάνωσης σε βάθος 15ετίας.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ !!!

ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ "ΣΠΙΤΙΚΟ", ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΪ !!!
Πραγματικά σοκαριστικό το ρεπορτάζ του Bloomberg.




Η Ιαπωνία έχει σήμερα τον γηραιότερο πληθυσμό με το το 27% των πολιτών να είναι ηλικίας άνω των 65 ετών. Το ζήτημα είναι φυσικά ιδιαίτερα σοβαρό και τώρα μέσα σε όλα όσα συνεπάγονται ως προβλήματα σε μία χώρα που «γερνάει», ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη.

Όπως αναφέρει το Bloomberg μια στις πέντε γυναίκες στην Ιαπωνία που κρατούνται σήμερα σε σωφρονιστικά καταστήματα, είναι ηλικιωμένες.

Ο λόγος για αυτό το φαινόμενο, δεν είναι μια ξαφνική, ανεξήγητη άνοδος της εγκληματικότητας μεταξύ των γυναικών. Εξάλλου εννέα στις δέκα ηλικιωμένες κρατούμενες έχουν καταδικαστεί και φυλακιστεί για ασήμαντα αδικήματα όπως η κλοπή κάποιου προϊόντος από κατάστημα.


ΠΑΝΟΣ ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ: Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΕΝΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ !!!


Ακούστε τη συνέντευξη του υπευθύνου του γραφείου του Κινήματος Υπέρβαση σε Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Παναγιώτη Λελιάτσου, στον Maximum Fm !!!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΜΩΡΗ ΛΟΥΓΚΡΑ ;;;




ΠΩΣ Η ΕΦΟΡΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ !!!

ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ+ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ
Η κατάθεση στην τράπεζα χρημάτων που βρίσκονται στο σπίτι, καθιστά τον καταθέτη, ύποπτο για φοροδιαφυγή.




Οι φορολογούμενοι που έχουν αποσύρει τις καταθέσεις τους στα χρόνια της κρίσης και τα έχουν στα στρώματα, εάν τα επαναφέρουν στις τράπεζες κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για φοροδιαφυγή!

Όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο, ισχύει με βάση τη φορολογική νομοθεσία. Σε συνδυασμό δε και με την απειλή των κατασχέσεων και της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών, για οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία δημιουργείται ένα τείχος που αποτρέπει την επαναφορά του χρήματος στο τραπεζικό σύστημα.

Ήδη, σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται το «Ειδικό Λογισμικό Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας» της ΑΑΔΕ, το οποίο παρακολουθεί ταυτόχρονα τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών και τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων. Αν διαπιστώσει οποιαδήποτε αναντιστοιχία, ο υπόχρεος καλείται για έλεγχο.


ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ !!! ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ !!!


ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΖΥΓΩΝ !!!

ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ
Από τον επόμενο χρόνο, δηλαδή για τα φετινά εισοδήματα, οι σύζυγοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις.




Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει αυτό που είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» από τις 14/3/2018, ότι δηλαδή το μέτρο θα αφορά τις επόμενες φορολογικές δηλώσεις.

Για το θέμα αυτό προωθείται φορολογική ρύθμιση που θα δίνει τις εξής δυνατότητες:



ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΝΤΟΥ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ !!!

ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ
Πρόκειται για το συμβολαιογραφικό γραφείο που αποπειράθηκε να γίνει ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός στην Πάτρα την προηγούμενη Τετάρτη.





Στο στόχαστρο αγνώστων, βρέθηκε χθες το πρωί, το γραφείο Συμβολαιογράφου επί της οδού Βότση στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, τρία άτομα, μπήκαν στο γραφείο, προκάλεσαν μικροφθορές, πέταξαν τρικάκια, έριξαν μπογιές και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018: ΒΑΛΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΒΑΘΕΙΑ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ .... ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΠΟΥ Ο SSM ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ STRESS TESTS ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ .... ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Η μεγαλύτερη αναγκαία μεταρρύθμιση, που δεν έγινε ποτέ στην Ελλάδα από το 2010, είναι αυτή του τραπεζικού συστήματος, του οποίου, η πρώτη χρεοκοπία των 28 Δις το 2008, οδήγησε την Ελλάδα στην κρίση και τα μνημόνια. Και η ελληνική τραπεζική μεταρρύθμιση, για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να ξεκινήσει από την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος!!!



Ο SSM δεν θα ανακοινώσει πριν τον Αύγουστο αν και ποιες ελληνικές τράπεζες περνούν ή όχι τα stress tests ενώ, η αξιολόγηση της επάρκειας των εποπτικών κεφαλαίων τους, μετατίθεται για τον Οκτώβριο του 2018 !!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ Ε1 !!!



της Φιλοθέη Μακριδάκη
Φοροτεχνικός - Σύμβουλος επιχειρήσεων

Άνοιξε στο taxisnet, στις 19/4/18 το βράδυ, η εφαρμογή από την ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2018 για τα εισοδήματα που εισπράχθηκαν από 01/01 έως και 31/12/2017

Στο περιβόητο έντυπο Ε1 , όπου δηλώνουμε τα εισοδήματα που έχουν εισπραχθεί από όλες τις πηγές εισοδημάτων και μας καλεί η φορολογική αρχή να πληρώσουμε τον αναλογούντα φόρο για αυτά τα εισοδήματα, υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Οι αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με την προσθήκη αλλά και την αφαίρεση κάποιων κωδικών του εντύπου. Οι αλλαγές αυτές πραγματοποιούνται πάντα με στόχο την διευκόλυνση του φορολογούμενου, την καθαρότητα των δηλωθέντων στοιχείων, τη διευκόλυνση των διασταυρώσεων και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.


ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ !!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Τι αναφέρουν.




«Κούρεμα» στα δάνεια και μείωση των υψηλών επιτοκίων στα στεγαστικά για την αγορά πρώτης κατοικίας που χορηγεί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στους συνταξιούχους του Δημοσίου και στους Δημόσιους υπαλλήλους, ζητεί με επιστολή του στον πρωθυπουργό το ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ).

Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και συνταξιούχοι έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια για πρώτη κατοικία με επιτόκια τα οποία κυμαίνονται μεταξύ 5.2% έως 6%, όταν για αντίστοιχα στεγαστικά δάνεια οι εμπορικές τράπεζες χορηγούν δάνεια με επιτόκιο έως 3%.



SSL Certificates