.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΙΟΥΦΑΙΟΥΣ & ΤΟΝ ΕΞΑΔΕΛΦΟ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ, ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΣΑ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ !!!

ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΛΑΚΩΣΑΝ !!!
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σου κουνάνε το δάχτυλο και σε φορτώνουν με ενοχές, δια του ψευδεπίγραφου κηρύγματος περί ηθικού κινδύνου !!! 




ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΙ !!! ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΓΑΜΕ ΤΗΝ 08/01/2020 ;;;

ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΗΝ 08/01/2020 :
"Πίστεψαν ότι το πλιάτσικο του Ηρακλή θα τους έλυνε το πρόβλημα. Τους επόμενους μήνες θα συνειδητοποιήσουν το κόστος της προχειρότητας με την οποία επιχείρησαν, για μια ακόμη φορά, να ικανοποιήσουν την απληστία τους. Ο Ηρακλής θα πέσει στα Δικαστήρια ..... Το 2020 θα είναι έτος τραπεζικών εξορκισμών !!!"

https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/01/vaderetrohercules-2020.html#more

Επιβεβαιώνεται σήμερα από το insider.gr!!!



Ο «Ηρακλής» λυγίζει τις τραπεζικές μετοχές

Βάσω Αγγελέτου

Στην καθυστέρηση του σχεδίου για την εξυγίανση των τραπεζών μέσω τιτλοποιήσεων αποδίδουν οι χρηματιστηριακοί αναλυτές τις μαζικές ρευστοποιήσεις.

Πτωτικό σπιράλ ακολούθησαν την εβδομάδα που πέρασε οι τραπεζικές μετοχές, λυγίζοντας υπό το βάρος της αβεβαιότητας για τη συστημική λύση «Ηρακλής» που περιμένει το πράσινο φως από τη Φρανκφούρτη.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν στο insider.gr ότι η καθυστέρηση στην έγκριση του σχεδίου για την εξυγίανση των τραπεζών μέσω τιτλοποιήσεων έχει κοστίσει σημαντικά στο τραπεζικό ταμπλό, καθώς οι ανησυχίες για μη μηδενικό risk weight εντείνονται. Θυμίζεται ότι εφόσον ζητηθούν πρόσθετες εγγυήσεις για την παροχή της κρατικής εγγύησης στις τιτλοποιήσεις μέσω του «Ηρακλή», η λύση ουσιαστικά καθίσταται ασύμφορη.


ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΒΗΜΑ, ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ!!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ETAIΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & FUNDS

Πριν 3 εβδομάδες σας είπαμε ότι η νίκη μας θα είναι σαρωτική. Και με αυτή την βεβαιότητα, πριν 2 εβδομάδες, δημοσιεύσαμε την δημόσια ανοικτή πρόσκληση προς τα funds, που αγόρασαν από τις τράπεζες τα κόκκινα δάνεια των δανειοληπτών μας.

Φέραμε τα πάνω, κάτω.

Σε λίγες μόλις ημέρες, ο ίδιος υπουργός που σας έλεγε να πάτε στις τράπεζες και να ρυθμίσετε, επειδή, δήθεν, πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης και, τα ίδια ΜΜΕ που σας έστελναν, αντί στα δικαστήρια, στις τράπεζες, αποκαλώντας σας στρατηγικούς κακοπληρωτές, ήρθαν στα λόγια μας.

Τώρα, λοιπόν, είναι η στιγμή για την μεγάλη ΥΠΕΡΒΑΣΗ.


ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΟΔΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 18 ΔΙΣ ΤΟ 2019
Που να μην υπήρχε και όργιο φοροδιαφυγής...



Εισπράξεις «μαμούθ» από τον τουρισμό, έφτασαν τα 18,1 δισ. ευρώ

Σημαντική βελτίωση κατέγραψε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών την χρονιά που μας πέρασε, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος μειώθηκε κατά το ήμισυ σε σχέση με το 2018 και διαμορφώθηκε σε 2,6 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή στο Ισοζύγιο Πληρωμών της χώρας οφείλεται κυρίως στην αύξηση του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών και στην καταγραφή πλεονάσματος, έναντι ελλείμματος, στο ισοζύγιο δευτερογενών εισοδημάτων. Παράλληλα, περιορίστηκε και το έλλειμμα του ισοζυγίου πρωτογενών εισοδημάτων.

Η αύξηση του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών οφείλεται στη βελτίωση πρωτίστως του ισοζυγίου ταξιδιωτικών υπηρεσιών και δευτερευόντως του ισοζυγίου μεταφορών, ενώ αύξηση παρουσίασε το έλλειμμα του ισοζυγίου λοιπών υπηρεσιών. Οι εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες και οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 12,8% και 4,1% αντίστοιχα σε σχέση με το 2018. Οι εισπράξεις από μεταφορές, κυρίως θαλάσσιες, αυξήθηκαν κατά 3%.

ΕΙΣΦΟΡΕΣ 210€/ΜΗΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ !!!




Στην πρώτη κατηγορία ασφαλιστικών εισφορών θα υπαχθούν 4 στους 5 μη μισθωτούς, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Υπουργείου Εργασίας.


Αυτό αποκαλύπτει η Μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, η οποία συνοδεύει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα, ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

‘Όπως αναφέρεται στην μελέτη αυτή "στις αναλογιστικές προβολές, με βάση στατιστικά της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θεωρήθηκε ότι περίπου το 80% των ασφαλισμένων αυτοαπασχολουμένων, ελεύθερων επαγγελματιών και ασφαλισμένων του πρώην ΟΓΑ θα επιλέξει την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία εισφορών".

Αυτό σημαίνει, σε ο,τι αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, ότι το 80% αυτών,αναμένεται να επιλέξει να καταβάλλει εισφορές ύψους 210 ευρώ/μήνα, καθώς είναι αυτό το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην πρώτη κατηγορία .

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ !!!




Το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ αποφάσισε ομόφωνα την συνέχιση των δίωρων διακοπών εργασιών και την επόμενη εβδομάδα από Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, κατά τις ώρες 09.00 – 11.00πμ σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας.

Για τις αποφάσεις της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση σχετικά με την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Ανακοίνωση για η συνέχιση των κινητοποιήσεων εξέδωσε και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας:

Το Δ. Σ. του ΣΔΥΑ στην σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την συνέχιση των κινητοποιήσεων λόγω του ότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμιά εξέλιξη στα αιτήματα που έχουν τεθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, τόσο από τον Σύλλογό μας όσο και από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΔΥΕ).

ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ: ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ 100.000€ !!!



Έως τις 28 Φεβρουαρίου έχουν περιθώριο οι ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλουν την οριστικοποίηση του Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής στην ΑΑΔΕ, από τη στιγμή που μισθώνουν τα ακίνητά τους μέσω AirBnB ή άλλων παρόμοιων πλατφορμών.


Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες αμελήσουν να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα έως 1000.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, εάν δεν υποβληθεί το οριστικοποιημένο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Μίσθωσης τότε τα δεδομένα που έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο θεωρούνται οριστικά και ο Διαχειριστής έχει την ευθύνη των δεδομένων που έχουν καταχωρηθεί.

ΣΕΒ: ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΥΨΗΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!! ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ !!!

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΙΤΣΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ...
Τώρα οι βιομήχανοι βλέπουν τις συντάξεις μετά από τις αμέτρητες περικοπές...ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΥΨΗΛΕΣ !!!
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΑΚΙΤΣΑ !!! «ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ» !!!




Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) θέτει ζήτημα νέας μείωσης των συντάξεων με φόντο το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για δυσανάλογα υψηλές συντάξεις.

Σε υπόμνημα που κατέθεσαν την Πέμπτη οι βιομήχανοι στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών και τη διαδικασία ακρόασης εξωκοινοβουλευτικών φορέων, υποστηρίζουν ότι «μια πραγματική και ουσιαστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι πιο απαραίτητη από ποτέ».

Το υπόμνημα θέτει ζήτημα για τις συντάξεις, τονίζοντας πως στο καινούργιο ασφαλιστικό νομοσχέδιο απαιτείται «περαιτέρω βελτίωση σε σημεία όπως η περαιτέρω μείωση και ο εξορθολογισμός του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας με την ταχύτερη και ευρύτερη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».

ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ & ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΝ 2 ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ZONARS !!!


Toυ Νίκου Σιδέρη

Τα περισσότερα από αυτά τα σκάνδαλα συνέπεσαν με την οικονομική κρίση, περίοδο που οι Έλληνες φορολογούμενοι διέσωσαν τις τράπεζες με 50 δισ. ευρώ. Ως εκ τούτου είναι επιπρόσθετα επαχθή.

Η απόφαση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα και να καταστήσει την κακουργηματική απιστία των τραπεζιτών κατ΄ έγκληση διωκόμενο αδίκημα, από αυτεπάγγελτα διωκόμενο, μετέφερε στις σημερινές τραπεζικές διοικήσεις την ευθύνη της απόφασης για το εάν θα οδηγηθούν στις δικαστικές αίθουσες τραπεζίτες που φέρονται να έχουν παρανομήσει (για αυτό άλλωστε τους ασκήθηκαν εξ αρχής από τους εισαγγελείς ποινικές διώξεις).

Η απόφαση όμως της υποβολής έγκλησης από τα σημερινά ΔΣ των τραπεζών σε βάρος των παλαιών ΔΣ δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά για εκείνα τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία πολλά μέλη των παλαιών διοικήσεων -που αντιμετωπίζουν ήδη διώξεις-, συμμετέχουν και στα τωρινά ΔΣ.

Οι δε πιέσεις από τους παλαιούς τραπεζίτες στα μέλη των σημερινών ΔΣ είναι τόσο ασφυκτικές το τελευταίο διάστημα, που απαιτήθηκε επιστολή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προ ημερών, ώστε να «θυμίσει» στα υφιστάμενα τραπεζικά στελέχη το τι αναφέρει ο νέος Ποινικός Κώδικας για την κακουργηματική απιστία.
Η άστοχη απόφαση της κυβέρνησης να υποκαταστήσει τους εισαγγελείς με τους τραπεζίτες στα ζητήματα που άπτονται των συγκεκριμένων αδικημάτων είναι μια δοκιμασία για την εταιρική διακυβέρνηση των ελληνικών τραπεζών και κυρίως για την υστεροφημία τους.

Η ΕΚΤ ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤτΕ !!!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...Η ΕΚΤ ΤΟΝ ΕΧΡΙΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ...
Η θητεία του προέδρου του Audit Committee στην ΕΚΤ είναι τετραετής και δεν θα μπορούσε να την αναλάβει κάποιος που δεν θα ήταν κεντρικός τραπεζίτης στη χώρα του...Εν ολίγοις του ανανεώθηκε η θητεία με εντολή του τραπεζικού "ιερατείου"...
Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις ;;;



Τι μεταδίδει tovima.gr:


Αναβαθμίζεται ο ρόλος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής Επιθεώρησης (Audit Committee) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαδεχόμενος στη θέση αυτή τον Ewald Nowotny, πρώην Διοικητή της Oesterreichische Nationalbank.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε εκλεγεί μέλος της Επιτροπής Επιθεώρησης το Σεπτέμβριο του 2018.

Στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επιθεώρησης περιλαμβάνεται η ακεραιότητα των χρηματοοικονομικών στοιχείων, η συμμόρφωση με τους εφαρμοστέους νόμους, κανονισμούς και κώδικες συμπεριφοράς του Ευρωσυστήματος, η επίβλεψη των εσωτερικών ελέγχων και η άσκηση των λειτουργιών επιθεώρησης.

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ !!!


ΠΟΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ;;; ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.100.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2020 !!!


ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ & ΠΙΝΟΥΝ ΓΟΥΛΙΑ-ΓΟΥΛΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Μεγαλύτερα "κουρέματα" στα κόκκινα δάνεια ζητεί το ΥΠΟΙΚ από τις εταιρείες διαχείρισης

Της Νένας Μαλλιάρα

Στοιχεία για τον αριθμό και το ύψος των ρυθμίσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων που πραγματοποίησαν το β΄ εξάμηνο του 2019, παρέδωσαν χθες στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, οι εταιρείες διαχείρισης.

Η υποβολή των στοιχείων έρχεται σε συνέχεια των στοιχείων που παρέδωσαν στον υπουργό οι τράπεζες, και τα οποία έδειξαν ότι στο δεύτερο μισό του περασμένου έτους, οι τράπεζες προχώρησαν σε ρυθμίσεις 43.400 δανείων, ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ. Στη σχετική ανακοίνωση είχε προχωρήσει ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, κάτι που δεν αποκλείεται να πράξει και στην περίπτωση των στοιχείων που έλαβε από τις εταιρείες διαχείρισης.

Το μείζον, ωστόσο, δεν είναι η ανακοίνωση αριθμών, αλλά το πώς οι ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων θα αποκτήσουν μεγαλύτερη έκταση και βάθος ώστε να εξυγιάνουν μεγαλύτερο κομμάτι της Οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση επιδιώκει, τόσο από τράπεζες όσο και από εταιρείες διαχείρισης, μεγαλύτερα "κουρέματα" στα δάνεια οφειλετών, οι οποίοι δεν εντάσσονται στην κατηγορία των στρατηγικών κακοπληρωτών. Όπως έχει γράψει παλαιότερα το Capital.gr, τα "κουρέματα" για τα στεγαστικά δάνεια από τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης δεν είναι οριζόντια, αλλά μεσοσταθμικά κινούνται στο 20% - 30% της οφειλής.


Ρυθμίσεις με χαμηλότερο Loan To Value

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟ-ΠΟ, ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΕ ΤΟ 13ΑΡΙ !!!



ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΛΑΦΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΥΣ


Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Όταν έχεις μπροστά σου ολόκληρο τον απολογισμό των μνημονίων, αντιλαμβάνεσαι, ότι, ένα οικονομικό έγκλημα αυτού του μεγέθους και της διάρθρωσης, δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να ήταν αποτέλεσμα λαθών, παραλείψεων, εσφαλμένων οικονομικών πολιτικών, λάθος πολλαπλασιαστών, φαρμάκων, κλπ.


Ακόμη και στο ΠΡΟ-ΠΟ, το μηδέν, πετυχαίνεται το ίδιο δύσκολα με το 13άρι !!!

Με το δελτίο, λοιπόν, του μνημονίου στο μηδέν, καθίσταται ηλίου φαεινότερο πως, ότι έγινε, έγινε ενσυνείδητα, με σχέδιο και πρόθεση, δλδ με δόλο και με πρόδηλο τον στόχο της οριζόντιας ισοπέδωσης της χώρας. Σε όλα τα επίπεδα, στο σύνολο των κλάδων της οικονομίας και του παραγωγικού ιστού, σε ολόκληρο το κοινωνικό φάσμα.

Με το χειρότερο όλων να είναι, ότι, με το ΠΡΟ-ΠΟ των μνημονίων στο μηδέν, δεν καταφέραμε ούτε να μηδενίσουμε τον λογαριασμό, αφού, το πρωτογενές δημοσιονομικό αποτέλεσμα της περιόδου, παραμένει ακόμη αρνητικό.

Δλδ έχει και πιο κάτω.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 50ΑΡΙΚΟ: ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΕΩΣ 50€ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ !!!

66.541 ΑΦΜ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΜΕ ΟΦΕΙΛΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ
Την ίδια ώρα 181 μεγαλοοφειλέτες προστέθηκαν στην σχετική λίστα με τους υπολοίπους 8.014, με τις οφειλές τους να αποτελούν 80% των συνολικών οφειλών προς την εφορία !!! Η μέση οφειλή του κάθε μεγαλοοφειλέτη ξεπερνάει τα 10.000.000€ !!!

Στην αντίπερα όχθη και ενδεικτικό της βίαιης φτωχοποίησης των Ελλήνων, εξαιτίας υπερφορολόγησης+μνημονίων, περισσότερα από 2.200.000 φορολογούμενοι αδυνατούν να πληρώσουν οφειλή έως 500€ !!!
Αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα τα στοιχεία:




ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ+ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι γράφει το insider.gr :

Τις τελευταίες ημέρες έχω κάνει πολλές συζητήσεις για τα κόκκινα δάνεια με γνώστες του αντικειμένου. Και το πιο βασικό συμπέρασμα από αυτές είναι ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που πολύ δύσκολα θα λυθεί χωρίς να «χυθεί αίμα».

Και εξηγούμαι: αυτή τη στιγμή έχουμε μία εξίσωση με δύο παράγοντες: από τη μία έχουμε τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων αλλά και τα funds που αγόρασαν ή θα αγοράσουν τιτλοποιήσεις των τραπεζών.

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη πλευρά θέλει τη μέγιστη δυνατή και όσο το δυνατόν πιο άμεση ροή χρημάτων από ανακτήσεις, ώστε να αποδώσουν τα χρήματα που έδωσε αλλά και για να πληρωθούν οι αμοιβές των servicers. Και ταυτόχρονα, οι τράπεζες έχοντας κάνει χρήση του σχεδίου «Ηρακλής» πρέπει να εισπράξουν συγκεκριμένα ποσά, ώστε να μην αναγκασθούν να καταφύγουν στην κρατική εγγύηση.

Με απλά λόγια, εδώ έχουμε μια συνισταμένη που τείνει προς τις πιο δραστικές λύσεις, δηλαδή στους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Και από την άλλη έχουμε τον κοινωνικό παράγοντα αλλά και το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται η πιο σκληρή στάση απέναντι στους δανειολήπτες και οι μαζικοί πλειστηριασμοί.

ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ+ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ 71.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ !!!



Τη διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων που αφορούν στη φορολόγηση 71.000 συνταξιούχων που δεν δήλωσαν εισοδήματα που έλαβαν το 2014 για αναδρομικά προηγουμένων ετών, θα προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει σήμερα, Παρασκευή, στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.


Η ίδια ρύθμιση θα δίνει στους συνταξιούχους τη δυνατότητα κατάθεσης τροποποιητικών δηλώσεων ανά έτος σύμφωνα με τα έτη που αναλογούν στον καθένα, ενώ η επανεκκαθάριση θα είναι σύμφωνη με το εκάστοτε αφορολόγητο που ίσχυε για το συγκεκριμένο έτος.

Η καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή του φόρου δεν θα ισχύσει

Τις σχετικές αποκαλύψεις έκανε στο Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο ΕΦΚΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΚΙΤΑΠΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ !!!

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΡΙΟ ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΑΟ
Ανοίγουν εκ νέου τα κιτάπια διασταύρωσης παλιών οφειλετών των Ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου να ελεγχθούν από το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών (ΚΕΑΟ), πριν χαρακτηριστούν ως «ανεπίδεκτα είσπραξης» και καταχωρηθούν στους σχετικούς καταλόγους που ανοίγουν με απόφαση του υπουργού Εργασίας.




Σύμφωνα με την απόφαση αυτή που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, μπορούν να «σβηστούν» χρέη ως 1.500.000 ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι θα ελεγχθούν «μέχρι κεραίας» οι οφειλέτες, αλλά και οι συγγενείς (για κληρονομιές) αυτών.

Αναφορικά με οφειλές προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που προτείνεται να χαρακτηρισθούν ως ανεπίδεκτες είσπραξης, συντάσσεται ειδικά αιτιολογημένη έκθεση από την αρμόδια περιφερειακή υπηρεσία του ΚΕΑΟ, η οποί
α υποβάλλεται στην αρμόδια για την εισήγηση διεύθυνση της κεντρικής υπηρεσίας.

Με την έκθεση ελέγχου πιστοποιούνται ότι:

1. Διενεργήθηκε εκτεταμένη έρευνα με κάθε πρόσφορο μέσο για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη και ιδίως ότι:

- Διερευνήθηκε κάθε στοιχείο που περιλαμβάνεται στα εκάστοτε πρόσφορα διαθέσιμα ηλεκτρονικά μέσα του ΕΦΚΑ και στο φυσικό φάκελο του οφειλέτη ή γνωστοποιήθηκε μέσω τρίτων αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων σύμφωνα με το άρθρο 18 του ν. 4488/2017 (ΦΕΚ Α΄137).
- Λήφθηκε αντίγραφο της μερίδας του οφειλέτη, τουλάχιστον από τα υποθηκοφυλακεία και τα κτηματολογικά γραφεία του τόπου κατοικίας,επαγγελματικής δραστηριότητας και του τόπου καταγωγής του.
- Λήφθηκαν πληροφορίες από την ΑΑΔΕ αναφορικά με τα στοιχεία περιουσιακής κατάστασης του οφειλέτη όπως έχει διαμορφωθεί βάσει των δηλώσεων του, καθώς και για τα εισοδήματα του από εκμισθώσεις ακινήτων.
- Διερευνήθηκαν τυχόν μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, οι οποίες να υπόκεινται σε διάρρηξη, λόγω καταδολίευσης.
- Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τον εντοπισμό χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη, όπως μισθωμάτων, μισθών, συντάξεων, απαιτήσεων στις τράπεζες και τα λοιπά πιστωτικά ιδρύματα.
- Αξιοποιήθηκε οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο στοιχείο ή πληροφορία αναφορικά με την εισπραξιμότητα της οφειλής ιδίως ο χαρακτηρισμός ως ανεπίδεκτης είσπραξης οφειλής του ίδιου προσώπου προς το Δημόσιο.

ΣΕΒ: Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ 51% ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ !!!



Λόγω της υπερφορολόγησης κατά την περίοδο των μνημονίων, η μεσαία τάξη καταβάλλει σήμερα το 51% των φορολογικών εσόδων, ενώ πριν την κρίση κατέβαλε το 39,3%, αναφέρει ο ΣΕΒ στο δελτίο του για την ελληνική οικονομία.

Αντίστοιχα, η υψηλότερη εισοδηματική τάξη, που συρρικνώθηκε αριθμητικά και εισοδηματικά στα χρόνια του μνημονίου, σήμερα καταβάλει το 38,1% των φορολογικών εσόδων, ενώ πριν την κρίση κατέβαλε πάνω από 50%.

"Οι εξελίξεις αυτές αποτυπώνουν είτε την μετακίνηση νοικοκυριών σε χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια είτε την μη καταγραφή τους στις στατιστικές λόγω της μετανάστευσης στο εξωτερικό, εγκατάλειψης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, κ.λ.π. Ως αποτέλεσμα, το κράτος, για να συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες του, προχώρησε σε υπερφορολόγηση των σχετικώς υψηλότερων εισοδημάτων, όσων είχαν απομείνει", σημειώνει η έκθεση, προσθέτοντας: "Πιο πρόσφατα, όμως, και ιδίως από το 2016 και μετά, η υπερφορολόγηση εντάθηκε, με την διατήρηση του αφορολόγητου σε υψηλά επίπεδα, απαλλάσσοντας έτσι από την φορολογία μεγάλα στρώματα του πληθυσμού και αυξάνοντας αναλογικά την φορολογική επιβάρυνση των υπόλοιπων, και ιδίως των συνεπών φορολογουμένων. Βεβαίως, εάν ληφθεί υπόψη και ο φόρος ακίνητης περιουσίας τότε η συνολική επιβάρυνση είναι ακόμη δυσμενέστερη".

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΑΠΑΤΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ !!!




Όλο και περισσότερες περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών και επιχειρήσεων, από πρόσωπα που φέρεται να έχουν την έδρα τους στη Βρετανία, έρχονται σε γνώση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο.

Σε ενημερωτικό σημείωμα του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, καταγράφονται οι ακόλουθες κατηγορίες απατών.

1) Κατάχρηση επωνυμίας νόμιμα λειτουργούσας επιχείρησης ή χρήση παρεμφερούς


Η πρακτική είναι γνωστή εδώ και χρόνια στη Βετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες: Κατά κανόνα, ελληνική παραγωγική ή εμπορική εταιρεία λαμβάνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από πρόσωπο φερόμενο ως αγοραστής μεγάλης αλυσίδας λιανικού ή χονδρικού εμπορίου (μεταξύ άλλων ASDA, Tesco, COSTCO, Sainsbury's και Morrison's), με το οποίο εκδηλώνει, συνήθως επείγον, ενδιαφέρον παραγγελίας. Στόχος είναι, είτε η απόκτηση και μη εξόφληση της παραγγελίας, είτε η απόσπαση των προσωπικών ή οικονομικών δεδομένων του συνομιλητή του.

Ενδείξεις απάτης

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ..."ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" !!!


ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ !!!


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΙΟ ΤΖΗΜΕΡΟΣ ... ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ !!!



Ένα ακόμη παραλήρημα του νεοφιλελεύθερου κομμουνιστή της τραπεζοσοβιετίας των Αθηνών.

Το κράτος, μπορεί να είναι οθωμανοσοβιετικό, μόνον όταν πρόκειται να διασώσει, να επιδοτήσει ή να προστατέψει, με οποιονδήποτε τρόπο, τις τράπεζες. Και το κράτος δικαίου υφίσταται μόνο στο όνομα του τραπεζικού συστήματος, προς διευκόλυνση των πλειστηριασμών, ενώ, η προσφυγή του δανειολήπτη στην δικαιοσύνη, διαλύει την κοινωνική συνοχή και υπονομεύει την ηθική και την ίδια την δικαιοσύνη, προς όφελος των απατεώνων και των δικηγόρων.

Στην Σοβιετική Ένωση του Μπρέζνιεφ θα έκανε σίγουρα μεγάλη καριέρα ως Τσακαλώτος, Στουρνάρας, κλπ...


«Κόκκινα δάνεια, πολιτική άνοια» – Άρθρο του Θάνου Τζήμερου στο ThePresident

Ένα τραπεζικό δάνειο είναι μια σύμβαση ανάμεσα σε δύο πρόσωπα: ένα νομικό (την Τράπεζα) κι ένα φυσικό (τον ιδιώτη) ή επίσης νομικό (σε περίπτωση που ο δανειολήπτης είναι εταιρεία). Είναι μια σύμβαση ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. Να το ξαναπώ, γιατί δεν φαίνεται να το έχουμε καταλάβει: ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

Δηλαδή αφορά αυτούς τους δύο αποκλειστικά και κανέναν άλλον (εκτός αν οικειοθελώς συμμετάσχει ως τριτεγγυητής).


Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΑ FUNDS ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ !!!

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ+ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των συμβολαιογράφων Γιώργο Ρούσκα, έρχεται οδηγία που θα προβλέπει ότι τα κόκκινα δάνεια που παίρνουν τζάμπα τα funds θα διέπονται όχι από το ελληνικό δίκαιο, αλλά από το δίκαιο της χώρας που έχει την έδρα του το fund !!!

Στήνεται δηλαδή μεθοδικά άγριο πλιάτσικο και "σφαγή" δανειοληπτών !!!





Τι μεταδίδει το in.gr :


Τα πάνω κάτω έρχονται για τους οφειλέτες που έχουν κόκκινα δάνεια.

Ενυπόθηκα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια θα μεταφερθούν σε funds με αποτέλεσμα να αλλάξουν ριζικά οι κανόνες που τα διέπουν, όπως αποκαλύπτει στο Mega ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων Γιώργος Ρούσκας.

Θα υπάρξει κοινοτική οδηγία που θα προβλέπει ότι τα δάνεια που περνάνε στα funds θα διέπονται όχι από το ελληνικό δίκαιο, αλλά από το δίκαιο της χώρας που έχει την έδρα του το fund.

Η κυβέρνηση πιέζει τράπεζες και funds στα χέρια των οποίων περνάνε στεγαστικά δάνεια να προσφέρουν ευνοϊκές ρυθμίσεις και όρους αποπληρωμής στους δανειολήπτες, ώστε να τακτοποιηθεί μεγάλο ποσοστό αυτών των δανείων και να περιορισθεί κατά το δυνατόν ο αριθμός των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Από την άλλη πλευρά οι δανειστές δεν δίνουν άλλο περιθώριο στην ελληνική κυβέρνηση για νομοθετικές πρωτοβουλίες που είτε θα παρέτειναν το ισχύον καθεστώς, είτε θα οδηγούσαν σε νέα ρύθμιση.

ΒΟΜΒΑ: ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΧΤΙΖΕΙ ΒΙΛΑ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ;;;



Εισαγγελείς υπάρχουν σε αυτή τη χώρα ;;;

Τι αποκαλύπτει η fmvoice.gr :

Κουίζ για τραπεζίτη


Μάλλον για αυτό τον επέβαλαν οι... θεσμικοί του SSM.

Γιατί είναι της δικής τους σχολής. Να παίρνουμε τα οικόπεδα των κόκκινων δανειοληπτών. Α, και φυσικά στην Κηφισιά. Διότι ένας τραπεζίτης δεν μπορεί να μένει στην Νίκαια. Έχετε δει τραπεζίτη να κατοικεί στην Νίκαια;

ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΑΚΙΤΣΑ !!! «ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ» !!!

ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...
Και μας το λέει υπολογίζοντας τεκμαρτά και όχι πραγματικά εισοδήματα !!!




Στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες συνταξιούχοι έχουν καλύτερο μέσο επίπεδο διαβίωσης από τον μέσο όρο του βιοτικού επιπέδου της χώρας, καταλήγει μελέτη που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, η οποία, μαζί με την αναλογιστική μελέτη, πλαισιώνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Πρόκειται για τη «Μελέτη Επάρκειας Συντάξεων», η οποία διαπιστώνει, ενώ το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων παλαιότερα, προ της κρίσης ήταν χαμηλότερο του μέσου εθνικού όρου, σήμερα είναι υψηλότερο.

Μάλιστα, συμπληρώνει ότι αν συνυπολογιστούν και τα τεκμαρτά εισοδήματα (ακίνητα κ.λπ.), η θέση των συνταξιούχων, ίσως είναι καλύτερη.

Αιτία, είναι, όπως σημειώνεται στη μελέτη, οι περικοπές των μισθών και των ημερομισθίων στη διάρκεια των μνημονίων, οι οποίες ήταν μεγαλύτερες, σε σχέση με τις περικοπές των συντάξιμων αποδοχών.

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ+ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΙΝΑΧΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ 356 ΔΙΣ !!!




Στα 356 δισ. ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2019


Μικρή αύξηση κατέγραψε χρέος της Κεντρικής Διοίκησης στο τέλος Δεκεμβρίου 2019 σε σχέση με το τέλος Σεπτεμβρίου 2019. Συγκεκριμένα, ανήλθε στα 356 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 2,16 δισ. ευρώ, σε σχέση με το τέλος Σεπτεμβρίου 2019.

Από στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους προκύπτει πως τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου και τα χρήματα που κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους αυξήθηκαν στο τέλος Δεκεμβρίου 2019.

Τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν σε 22,8 δισ. ευρώ


Συγκεκριμένα, τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν σε 22,8 δισ. ευρώ, από 20,2 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου 2019 και τα χρήματα στον λογαριασμό εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους ανήλθαν από 38,1 εκατ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου, στα 689 εκατ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2019.

Η πηγή χρηματοδότησης που αυξήθηκε στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 ήταν αυτή του βραχυπρόθεσμου δανεισμού, μέσω αξιοποίησης της πώλησης τίτλων με τη μέθοδο της επαναγοράς (repos) σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο του 2019 ο ενδοκυβερνητικός δανεισμός μέσω των repos διαμορφώθηκε στα 28,9 δισ. ευρώ, που είναι 7,83 δισ. ευρώ περισσότερα από το Σεπτέμβριο, οπότε και είχαν διαμορφωθεί στα 21,07 δισ. ευρώ.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΤΣΗ: Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ 170.000.000€ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΩΣ..ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ MALL !!!

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΟΓΗΘΗΚΕ Η "ΒΟΗΘΕΙΑ" ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΤΙΛ ΜΕ  ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΑLL, ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ...ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ...
Ενώ 2 άλλες τράπεζες, οι Eurobank+Πειραιώς, συμφώνησαν για δανεισμό άνω του 1 δις για το Ελληνικό...
Κατάλαβες τώρα πως γίνονται οι "επενδύσεις" στην Ελλάδα ή όχι ακόμα ;;;



Τι μεταδίδει το mononews.gr :

Η διαπραγμάτευση Αθανασίου-Μυλωνά για το δάνειο του Mall

Η στήλη πληροφορείται ότι η διοίκηση της Lamda Development βρίσκεται σε διαπραγμάτευση-συζήτηση με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας  με στόχο την επαναδιατύπωση-αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας που ελέγχει το Mall.

Η εταιρεία συμφερόντων Λάτση ζητά ενόψει και της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο της Lamda Malls αλλά και μετά την απόφαση νομιμοποίησης του ακινήτου που στεγάζει το Mall καλύτερους όρους για το δάνειο των περίπου 170 εκατ. ευρώ.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: 7 ΣΤΙΣ 10 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΚΑΝΕ ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΜΗΝΟΥ !!!

ΕΝΩ ΤΟ 98%, ΔΗΛΑΔΗ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ, ΣΚΑΝΕ ΕΝΤΟΣ 9ΜΗΝΟΥ...
Οπότε για ποιες ρυθμίσεις παροτρύνουν τράπεζες, funds και ΥΠΟΙΚ  τους δανειολήπτες ;;; Τις μη βιώσιμες ;;; Τέλος τα ψέμματα !!! Προχωρήστε σε γενναία κουρέματα-διαγραφές δανείων όπως κάνετε αλλού...Για να αλλάξει η πορεία της χώρας, που οδεύει με 1.000 στα βράχια !!!

Αλλά αντί η Πολιτεία να επιβάλει αυτά σε τράπεζες+funds ώστε να επανεκκινηθεί η οικονομία, ετοιμάζεται για να πτωχεύσει όλους τους Έλληνες για κονομήσουν και να κάνουν πλιάτσικο ξένα συμφέροντα και κοράκια !!!




Τι μεταδίδει το capital.gr :


Στο τραπέζι ΥΠΟΙΚ – τραπεζών – διαχειριστών οι νέες ρυθμίσεις δανείων



Η διεύρυνση των ρυθμίσεων κόκκινων δανείων, κατά βάθος και πλάτος, ώστε αυτές να γίνουν ακόμη πιο γενναίες και να συμπεριλάβουν μεγαλύτερο αριθμό δανειοληπτών, μπαίνει επισήμως στο τραπέζι Υπουργείου Οικονομικών – τραπεζών – εταιρειών διαχείρισης.


Μετά τις επαφές με τις εταιρίες διαχείρισης, οι πληροφορίες του Capital.gr, αναφέρουν ότι ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, Γ. Ζαββός, συναντήθηκε προχθές με τους διευθύνοντες συμβούλους των τραπεζών για το θέμα των ρυθμίσεων. Συνάντηση υπήρξε και με το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ για το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με επίκεντρο τα κόκκινα δάνεια, την ψηφιακή μετάβαση και την πράσινη χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι στο κρίσιμο θέμα των ρυθμίσεων κόκκινων δανείων, μετά τις επαφές με τους servicers και τη συνάντηση που είχαν οι διαχειριστές με τον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, την προηγούμενη εβδομάδα, αναμένεται, μέχρι την Παρασκευή, η αποστολή στοιχείων στον υπουργό για τον αριθμό και το ύψος των ρυθμίσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων. Στόχος είναι να διαμορφωθεί, καταρχάς, μια καλύτερη εικόνα του τοπίου για τους δανειολήπτες και να γίνουν άμεσα βελτιώσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στον νόμο 4605/2019 για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ζητούμενο και των τραπεζών η εμβάθυνση των ρυθμίσεων

ΑΥΤΟΙ ΣΟΥ ΚΟΥΝΟΥΣΑΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ: ΜΕΤΡ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !!!



Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε:

Δεν μπορεί παρά να θαυμάσει κανείς την καγκελάριο, όσον αφορά κυρίως την ικανότητα της να παρουσιάζεται ως η πλέον άμεμπτη και ηθική πολιτικός της υφηλίου – ενώ έχει ένα επί πλέον μεγάλο πλεονέκτημα: το να παρουσιάζει επίσης τη Γερμανία ως ηθική, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων της!

Ήδη από το 2014 η γερμανική εφημερίδα DIE WELT έγραφε πως σε θέματα διαφθοράς πιστεύουν πολλοί ότι, προηγούνται χώρες όπως η Κίνα, η Ελλάδα ή η Ρωσία – παραθέτοντας όμως ένα γράφημα, από το οποίο διαπιστώνεται πως η Γερμανία είναι στην 4η θέση παγκοσμίως, μετά την Αίγυπτο, τη Νιγηρία και τη Ναμίμπια (όλες οι άλλες αφρικανικές!), χωρίς να υπάρχει καθόλου η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις. Με δεδομένες δε τις συνεχείς απάτες, καθώς επίσης τη διαφθορά που έχει αποκαλυφθεί όσον αφορά τη Deutsche Bank (, ίσως να έχει κατακτήσει πια την πρώτη θέση – επιμένοντας παρόλα αυτά να κατηγορεί την Ελλάδα, προφανώς για να διευκολύνει τη ληστεία της.

ΔΕΗ: ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΚΟΠΕΣ+ΕΞΩΔΙΚΑ !!!

ΕΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΜΟΥΘ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΣΩ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
Σε χαμηλά ποσοστά σε σχέση με τους οφειλέτες ανά κατηγορία, οι ρυθμίσεις οφειλών στη ΔΕΗ. Ιδίως στους οφειλέτες άνω των 10.000€ που το ποσοστό που έκανε ρύθμιση να ανέρχεται μόλις στο 5%.






Στην ακτινογραφία των οφειλετών που έχουν ανταποκριθεί στους νέους διακανονισμούς ληξιπρόθεσμων λογαριασμών ρεύματος έχει προχωρήσει η διοίκηση της ΔΕΗ, επιδιώκοντας να στοχεύσει σε στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι επιμένουν στο φέσι…

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η δημόσια εταιρεία από την 1η Οκτωβρίου (οπότε τέθηκε σε ισχύ το νέο πακέτο ρυθμίσεων χρεών) μέχρι και σήμερα, έχει κάνει 140.000 διακανονισμούς για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 230 εκατ. ευρώ.

Η δημόσια επιχείρηση, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της, εμφανίζεται ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της προσέλευσης πελατών στις νέες ρυθμίσεις, οι οποίες έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό το χαμηλό ποσοστό προκαταβολής. Ταυτόχρονα, προχώρησε στην ανάλυση του προφίλ με βάση το ύψος των χρεών, προκειμένου να διερευνήσει ποιοι είναι αυτοί που ανταποκρίνονται και ποιοι γυρνούν την πλάτη στις ρυθμίσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΟΒΟΥΝ ΑΛΛΕΣ 3.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΙΕΤΙΑ !!!




Περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν τα επόμενα χρόνια στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, καθώς οι τράπεζες σχεδιάζουν να συνεχίσουν εντατικά τα προγράμματα μείωσης προσωπικού, δικτύου καταστημάτων και δαπανών μισθοδοσίας, ως «αντίδοτο» στην ισχυρή πίεση που θα εξακολουθήσουν να δέχονται τα περιθώρια τόκων από τη γρήγορη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της μεγάλης συρρίκνωσης που έχει υποστεί η απασχόληση στις τράπεζες στη διάρκεια της κρίσης είναι ότι μετά και το νέο γύρο περικοπών, στα τέλη του 2022, ο αριθμός των απασχολούμενων θα έχει πέσει σε 32.000, δηλαδή περίπου στο μισό του προσωπικού που είχαν οι τράπεζες το 2009 (64.000).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, οι τράπεζες, που έχουν κόψει ήδη τα λειτουργικά τους κόστη ως ποσοστό των εσόδων σε επίπεδο χαμηλότερο του μέσου όρου της ευρωζώνης, θα προχωρήσουν την τριετία 2020 – 2022 σε νέες βαθιές περικοπές των δαπανών προσωπικού.

Η JP Morgan περιμένει μια μείωση της συνολικής δαπάνης μισθοδοσίας κατά 9% στις συστημικές τράπεζες, στο επίπεδο των 1,7 δισ. ευρώ. Δεδομένου ότι η μείωση αυτή θα προέλθει από τον περιορισμό της απασχόλησης, εκτιμάται ότι θα χρειασθεί μια μείωση του προσωπικού κατά 3.000 – 3.500 υπαλλήλους.

Διψήφια ποσοστά μείωσης στις δαπάνες μισθοδοσίας αναμένονται στην Πειραιώς και στην Εθνική Τράπεζα (17% και 11%, αντίστοιχα), ενώ μικρότερες μειώσεις (3-4%) θα υπάρξουν στην Alpha και την Eurobank.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ "ΑΜΑΡΤΙΕΣ" ΣΤΗ ΔΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ !!!



Θυμηθείτε σχετικά και εδώ:

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΡΤΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ: ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ FORTHNET ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΥΨΟΥΣ 300.000.000€ !!!

ΙΣΧΥΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ;;;
Κατάλαβες ή όχι ακόμα πόσο βόλεψε η ασυλία τους τραπεζίτες ώστε να κάνουν πλέον ό,τι γουστάρουν ατιμώρητα ;;;


Στην τελική ευθεία στο να ολοκληρώσει με deal τις πεντάμηνες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Forthnet φέρεται να είναι ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος», οι τράπεζες απέρριψαν δύο διαδοχικές προτάσεις, η μία μάλιστα καλύτερη από αυτή που είχε υποβάλει η πλευρά Μαρινάκη, με το πρόσχημα ότι θα «χρειαστούν χρόνο οι συζητήσεις μέχρι την τελική συμφωνία» και με τη λογική πως «οι διαπραγματεύσεις με τον επιχειρηματία Μαρινάκη είναι πολύ προχωρημένες και σχεδόν ολοκληρωμένες».

Μάλιστα, η απόρριψη της πρότασης προκαλεί εύλογα ερωτήματα και απορίες, με δεδομένο ότι στα τέλη Ιανουαρίου έληξε η αποκλειστική περίοδος των δεσμευτικών συζητήσεων με την Alter Ego, χωρίς να πέσουν οι τελικές υπογραφές. Οι τράπεζες όχι μόνο δεν μπήκαν στην ουσία της πρότασης που υπέβαλλε το αγγλικό fund, αλλά την απέρριψαν χωρίς καλά καλά να την εξετάσουν, πάντα με το επιχείρημα της «χρονοβόρας διαδικασίας».

ΒΟΜΒΕΣ ΜΙΧΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ !!!

"ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΤΑ FUNDS ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ 100% ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΣΤΟ 10 ΚΑΙ ΣΤΟ 15%"
"Θα έπρεπε να δίνεται στους δανειολήπτες η δυνατότητα να αγοράζουν τα δάνεια τους" !!!
Τι είπε δηλαδή ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ακριβώς αυτά τα οποία φωνάζουμε εμείς εδώ και χρόνια και όλοι κώφευαν !!!





Χιλιάδες πλειστηριασμούς αναμένεται να επιφέρουν τα νέα εξοντωτικά μέτρα για την πρώτη κατοικία που με τη σειρά τους διαφαίνεται να επηρεάσουν ολόκληρη την οικονομία της χώρας, αφού τα κόκκινα δάνεια αποτελεούν ένα μόνιμο αγκάθι για την κοινωνία και για την κυβέρνηση.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ, στην εκπομπή του OPEN Tv «Ωρα Ελλάδος 07:00», τόνισε ότι «κατά τη διάρκεια της μνημονιακής επιτροπείας ήταν λανθασμένη η πολιτική -στην οποία είχαν συναινέσει οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις- σε ό,τι αφορά στη διευθέτηση των κόκκινων δανείων. Θα έπρεπε να έχουμε πάει σε ένα σύστημα όπως αυτό που ισχύει στην Κύπρο: να δίνει, δηλαδή, τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε προτού η τράπεζα μεταβιβάσει κάποιο δάνειο σε funds, να μπορεί να διαπραγματευθεί οποιοδήποτε δάνειο ο κάθε επιχειρηματίας. Διότι εδώ, πάμε στο άλλο άκρο και θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μια κυβερνητική παρέμβαση για το όλο θέμα, αφού δεν μιλάμε μόνο για αισχροκέρδεια».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, στην ίδια εκπομπή, προέβλεψε ότι αυτά που έρχονται -όχι μόνο στο θέμα της πρώτης κατοικίας, αλλά και στα επιχειρηματικά δάνεια- θα ανατρέψουν τα πάντα σε ό,τι αφορά στο επαγγελματικό γίγνεσθαι. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο το 60% των ελληνικών μικρομεσαίων και μεσαίων επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν πρόβλημα με κόκκινα δάνεια, ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΤΟ 60% ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !!!

ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ, ΠΑΤΗΣΙΑ & ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ
Και ακόμα το πάρτι δεν ξεκίνησε για τα καλά...





Τι μεταδίδει χαρακτηριστικά το economistas.gr :

Τα νέα από το μέτωπο της αγοράς ακινήτων λένε ότι μετά από μια πρωτοφανή κρίση και «βουτιά» πάνω από 40% στις τιμές, καταγράφονται αυξήσεις 8-11%, με την τάση να παγιώνεται. Ωστόσο, αυτή η ... Άνοιξη της κτηματαγοράς δεν οφείλεται σε εγγενείς παράγοντες. Συγκεκριμένα, δεν έγιναν ξαφνικά... πλούσια τα ελληνικά νοικοκυριά ούτε βγήκαν από τα... σεντούκια κρυμμένοι θησαυροί. Πλην ελαχίστων τέτοιων περιπτώσεων, η εικόνα από τα μεγάλα συμβολαιογραφικά και μεσιτικά γραφεία είναι ότι οι ξένοι αγοραστές είναι αυτοί που δίνουν τον τόνο στην κτηματαγορά και σπρώχνουν τις τιμές στα ύψη, προκαλώντας και τις ανάλογες στρεβλώσεις.

“Στα 10 νέα συμβόλαια, τα 6-7 αφορούν σε αλλοδαπούς αγοραστές” αποκαλύπτει γνωστός συμβολαιογράφος, δίνοντας, όμως, μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα πτυχή αυτής της νέας πραγματικότητας. Πέρα από τους Κινέζους, που διατηρούν τα πρωτεία αλλά με πιο “χαλαρή” παρουσία τους τελευταίους μήνες, έχουν κάνει δυναμική εμφάνιση αγοραστές από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής καθώς και Κύπριοι. 


Το προφίλ των αγοραστών

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΣΦΑΓΗ" ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΟΦΕΙΛΤΕΣ+ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ακόμα και ο Ειδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης υιοθετεί τον χαρακτηρισμό ΕΞΟΝΤΩΣΗ !!!
Όποιος δεν θα μπορεί να ρυθμίσει όπως θέλουν οι τράπεζες, θα του τα παίρνουν όλα !!!





ΠΙΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ 1.000.000€ ΣΤΟΥΣ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ !!!




Τομή στη λειτουργία των ορκωτών ελεγκτών θα αποτελέσει το νέο νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά το οποίο υφίσταται τις τελευταίες διορθώσεις πριν σταλεί προς διαβούλευση στους φορείς κάτι που θα γίνει τις αμέσως προσεχείς ημέρες.


Αναμένεται οι ορκωτοί να βαρύνονται με μεγάλες ευθύνες σε περίπτωση που δεν επιτελούν στο ακέραιο το έργο τους ενώ αναμένεται να είναι και βαριές οι καμπάνες που θα τους επιβάλλονται.

Η αρμόδια νομοθετική επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών παρακολουθεί όλα όσα ισχύουν στο εξωτερικό για τον τρόπο λειτουργίας, δράσης αλλά και για τα λάθη των ορκωτών ελεγκτών και πως αυτά αντιμετωπίζονται από τους ίδιους και από την πολιτεία.

Η συγκεκριμένη επιτροπή πραγματοποιεί μια καταγραφή του τι ισχύει έξω, τι ισχύει εδώ, τι διορθώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Μεγάλη διαφοροποίηση θα υπάρξει σε ότι αφορά τα πρόστιμα των ορκωτών σε περιπτώσεις που αποδειχθούν ηθελημένες παραβλέψεις στους ισολογισμούς των εισηγμένων επιχειρήσεων μετά από κρίσιμες περιπτώσεις όπως αυτές της Folli Follie που η αγορά δεν προειδοποιήθηκε εγκαίρως.

ΣΕΡΡΕΣ: ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΗΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ !!!




Ρευματοκλοπή από επιχείρηση στις Σέρρες έγινε γνωστή στην ΔΕΗ, μετά από σχετικές καταγγελίες και όταν οι υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ πήγαν να της κόψουν το ρεύμα, απάντησε με πυροβολισμούς.

Υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ μαζί με αστυνομικούς προσπάθησαν να κόψουν την παροχή ρεύματος σε επιχείρηση, καθώς υπήρχαν καταγγελίες για ρευματοκλοπή, στο χωριό Σκούταρι των Σερρών και παραλίγο να γίνει τραγωδία.

56χρονη πυροβόλησε για εκφοβισμό

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΣΕ 1 ΔΙΣ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟ 2020 !!!

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ...ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟΚ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Θυμίζουμε ότι 8 στα 10 ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί καταλήγουν στις ίδιες τις τράπεζες !!!

Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Αν και τα οργανικά τους κέρδη είναι ερωτηματικό, οι πηγές εκτάκτων εσόδων στις τράπεζες βελτιώνονται.

Τραπεζίτες αναφέρουν στο bankingnews ότι στο τελευταίο τρίμηνο του 2019 και βεβαίως κυρίως στο 2020 τρεις πηγές εσόδων θα κάνουν την εμφάνιση τους πιο δυναμικά.
  • 1)Από τα χαρτοφυλάκια ακινήτων που υπολογίζονται στις τράπεζες σε 7 δισεκ. εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση οι τράπεζες λόγω των αναπροσαρμογών των τιμών θα μπορούσαν να κερδίσουν έως 1 δισεκ. και π.χ. μόνο η Eurobank 250 εκατ ευρώ.
  • 2)Οι τράπεζες θα κερδίσουν και από την κατακόρυφη μείωση των νέων προβλέψεων για προβληματικά δάνεια θα απελευθερώσουν τα κέρδη μετά φόρων.
  • 3)Τα έκτακτα κέρδη από τα κρατικά και άλλα ομόλογα θα συνεχίσουν και το 2020 με στόχο περίπου 600 εκατ ευρώ.

Τα ακίνητα το 2020 μπορεί να εισφέρουν έως 1 δισεκ. στα έκτακτα έσοδα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΘΑ ΞΕΣΠΙΤΩΘΟΥΝ ΒΙΑΙΑ !!!

ΠΙΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Η καυτή πατάτα των πλειστηριασμών


Της 'Εφης Καραγεώργου


Μετά από μία 10ετία κρίσης έφτασε η ώρα της κρίσεως για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων πρώτης κατοικίας.

Ένα ζήτημα που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη κοινωνική διάσταση καθώς ακουμπά στο πιο ευαίσθητο, ίσως, περιουσιακό στοιχείο των νοικοκυριών. Το σπίτι του.

Σε 70 μέρες από σήμερα χιλιάδες δανειολήπτες με «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια θα βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα του πλειστηριασμού.

Οι αριθμοί κόβουν την ανάσα, καθώς υπολογίζεται ότι σχεδόν 100.000 κατοικίες υπάρχει ενδεχόμενο να βγουν στο σφυρί.

Η κυβέρνηση ανησυχεί, αντιμετωπίζει με περίσκεψη το θέμα των πλειστηριασμών και προσπαθεί να βρει τρόπο να το αντιμετωπίσει. Μέχρι e-mails στέλνει το υπουργείο Οικονομικών στους πολίτες

Όμως, η άσκηση δεν είναι εύκολη.

Και οι λόγοι ανησυχίας είναι πολλοί, ο κυριότερος ωστόσο είναι ότι οι πλειστηριασμοί από την 1η Μαΐου θα «ακουμπάνε» και τη λεγόμενη λαϊκή κατοικία. Μέχρι τώρα υπήρχε μία άτυπη συμφωνία και δεν έβγαιναν σε πλειστηριασμό κατοικίες που η αξία τους ήταν μικρότερη από τις 80.000 ευρώ (ή και τις 100.000 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις). Αυτό πλέον δεν ισχύει. Οι πλειστηριασμοί θα είναι «σαρωτικοί», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Χιλιάδες λοιπόν πολίτες θα αναγκαστούν –άλλοι συναινετικά και άλλοι βίαια- να εγκαταλείψουν την εστία τους. Το σπίτι τους.

ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΛΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ !!!

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΥΝ ΤΥΧΟΝ ΝΕΕΣ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΩΣ ΑΠΙΘΑΝΟ...
Η προθεσμία που έχουν για την επανένταξη στη ρύθμιση είναι έως την 31η Μαρτίου 2020.




Νέα ευκαιρία για τη ρύθμιση των χρεών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε 120 δόσεις παρέχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το νέο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα.

Αιτία είναι οι δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες των Ταμείων οι οποίοι βρέθηκαν εκτός ρύθμισης, των 120 δόσεων λόγω αδυναμίας πληρωμής των δόσεων και κάποιους οι οποίοι πετάχτηκαν εκτός για τυπικούς λόγους.

Η προθεσμία που έχουν για την επανένταξη στη ρύθμιση είναι η 31η Μαρτίου 2020.

Ωστόσο οι όροι είναι αυστηροί, καθώς για να επανενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση, θα πρέπει να καταβάλει όλες τις δόσεις που δεν πλήρωσε, από την ημερομηνία που βγήκε από την αρχική ρύθμιση, καθώς και τυχόν νέες τρέχουσες οφειλές, που έχουν δημιουργηθεί στο μεταξύ διάστημα.

Δηλαδή αν έχασε τη ρύθμιση των 120 δόσεων τον Σεπτέμβριο του 2019, θα πρέπει να πληρώσει τις εισφορές των μηνών από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και τον Μάρτιο του 2020. Επίσης αν έχει απλήρωτες εισφορές για τους τρέχοντες μήνες, θα πρέπει επίσης να τις καταβάλει.

ΒΟΜΒΑ: Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΔΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ;;;

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ;;;
Πως γίνεται αυτό κα Κατσέλη μου ;;;
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ:





Τι αποκαλύπτει ο lobbystas.gr :


Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ…


Απίστευτο αλλά δυστυχώς αληθινό.

Η πρώην υπουργός και συντάκτης του ομώνυμου νόμου για την προστασία των δανειοληπτών (3869/2010) Λούκα Κατσέλη, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, Pepper Ελλάς Α.E.Δ.Α.Δ.Π.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 22-1-2018, με αριθμό ΓΕΜΗ 144973001000, έλαβε την σχετική άδεια από την ΤτΕ με την απόφαση ΕΠΑΘ 328/14-10-2019, με αρχικά μοναδικό μέτοχο την εταιρεία PEPPER GREECE HOLDING LIMITED (UK) και στην συνέχεια την PEPPER CYPRUS LIMIΤED (CY).

ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ FUNDS: ΟΤΑΝ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ+ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ !!!



Του Νίκου Καραγιαννακίδη

Είναι γνωστή η ρήση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι «εγώ είμαι κομμουνιστής». Αυτό που δεν είναι, ωστόσο, γνωστό, είναι ότι ο κουμουνιστής Τσακαλώτος συμφώνησε την μεγαλύτερη μπίζνα στην ιστορία του πλανήτη σε βάρος όλων των Ελλήνων πολιτών.

Το Νοέμβριο του 2015 οι Ελληνικές Τράπεζες είχαν χρηματιστηριακή αξία 25 δις ευρώ, με το 80% των μετοχών τους να ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Είχαν προηγηθεί τρεις κεφαλαιοποιήσεις και η απόκτηση των μετοχών τους από το Δημόσιο, ήδη από το 2012. Τότε ο Αντώνης Σαμαράς, βλέποντας ότι οι μέτοχοί τους αδυνατούσαν να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου, κρατικοποίησε τις μετοχές τους σε ποσοστό 80% περίπου και στις τέσσερις συστημικές Τράπεζες.

Τον Ιανουάριο του 2015, όταν ο Τσίπρας ανέλαβε, η χρηματιστηριακή αξία των μετοχών των Τραπεζών ανερχόταν στα 45 δις και είχαν ενεργητικό 400 περίπου δις ευρώ. Το Νοέμβριο, ωστόσο, και μετά την περήφανη διαπραγμάτευση, υποχρεώθηκε από τους δανειστές να τις χαρίσει σε ξένα κερδοσκοπικά funds, άγνωστης προέλευσης και ιδιοκτησίας, μέσω αυξήσεως κεφαλαίου, για μόλις 4,5 δις ευρώ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μεταβίβαση δημόσιας περιουσίας στην Ευρωπαϊκή Ιστορία. Αυτό που δώσαμε περί τα 80 δις ευρώ για να το διασώσουμε, το ξεπούλησε ο Τσίπρας, αυστηρά και μόνον σε ξένους (στην αύξηση του Νοεμβρίου 2015 απαγορεύτηκε η συμμετοχή οιουδήποτε Έλληνα επενδυτή, θεσμικού και ιδιώτη), για μόλις 4,5 δις ευρώ και είχε ενεργητικό περί τα 400 δις ευρώ.

Ωστόσο, ο κομμουνιστής Τσακαλώτος δεν έμεινε εκεί. Έναν μήνα αργότερα ψήφισε το νόμο 4354/2015, ο οποίος προέβλεπε την δυνατότητα να μπορούν οι αποκτηθείσες από ξένα κερδοσκοπικά πλέον funds Τράπεζες να πωλούν μαζικά τα κόκκινα δάνεια των Ελλήνων σε εταιρίες απόκτησης δανείων και απαιτήσεων. Έτσι, ξεκίνησαν τα funds που απέκτησαν τις εδώ Τράπεζες να συστήσουν μαζί με τις εδώ Τράπεζες σε φορολογικούς παραδείσους εταιρίες απόκτησης κόκκινων δανείων, οι οποίες σήμερα αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές τα κόκκινα, αλλά και τα πράσινα δάνεια των Ελλήνων. Παράλληλα, ο κομμουνιστής Τσακαλώτος χορήγησε στα στελέχη των Τραπεζών και ποινική ασυλία για να πωλούν ανέλεγκτα τα δάνεια.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ: ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΕ ΠΑΝΑΜΑΣ, ΝΗΣΙΑ ΚΑΪΜΑΝ & ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ !!!


Τέσσερις χώρες ή εδάφη -οι Νήσοι Κάιμαν, το Παλάου, ο Παναμάς και οι Σεϋχέλλες- προστέθηκαν στον κατάλογο μη συνεργάσιμων περιοχών φορολογικής δικαιοδοσίας, διότι δεν συμμορφώθηκαν με τα απαιτούμενα πρότυπα εντός της προθεσμίας, αναφέρει η ΕΕ.

Τα νησιά Κάιμαν είναι το πρώτο υπερπόντιο βρετανικό έδαφος που προστίθεται στη «μαύρη λίστα» με τις μη συνεργάσιμες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ επικαιροποίησαν σήμερα τον ενωσιακό κατάλογο μη συνεργάσιμων περιοχών φορολογικής δικαιοδοσίας. Τέσσερις χώρες ή εδάφη -οι Νήσοι Κάιμαν, το Παλάου, ο Παναμάς και οι Σεϋχέλλες- προστέθηκαν στον κατάλογο μη συνεργάσιμων περιοχών φορολογικής δικαιοδοσίας, διότι δεν συμμορφώθηκαν με τα απαιτούμενα πρότυπα εντός της προθεσμίας.

Οι χώρες αυτές προστίθενται στις οκτώ περιοχές δικαιοδοσίας -Αμερικανική Σαμόα, Φίτζι, Γκουάμ, Σαμόα, Ομάν, Τρινιδάδ και Τομπάγκο, Βανουάτου και Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι-, οι οποίες βρίσκονταν ήδη στον κατάλογο και εξακολουθούν να μη συμμορφώνονται. Αντιθέτως, τουλάχιστον το ήμισυ των χωρών που είχαν συμπεριληφθεί στον κατάλογο του 2019 διαγράφηκαν εντελώς, καθώς τηρούν πλέον όλα τα πρότυπα χρηστής φορολογικής διακυβέρνησης.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ !!!



Μετά το σκάνδαλο του χειρουργού Ίαν Πάτερσον που πραγματοποιούσε μαστεκτομές στη Βρετανία οι οποίες ήταν αχρείαστες, και του οποίου τα θύματα ξεπερνούν τα 1000, ένας ακόμα γιατρός φέρεται να ακολουθούσε την ίδια πρακτική.

Ο Ίαν Πάτερσον καταδικάστηκε στις αρχές αυτού του μήνα από δικαστήριο της Βρετανίας σε είκοσι χρόνια φυλάκιση το 2017 καθώς έκανε εγχειρίσεις σε ασθενείς χωρίς να είναι απαραίτητο, ανάμεσά στις οποίες και μαστεκτομές.

Η έρευνα κατέδειξε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ασθενείς του έπεσαν θύματα κακομεταχείρισης, απάτης και εκμετάλλευσης. Μετά την έρευνα ακολούθησαν νέες καταγγελίες στις ιατρικές Αρχές για ακόμα πέντε επαγγελματίες του χώρου της υγείας.

Η έρευνα αναφέρει πως είναι ακόμα εφικτό για έναν χειρουργό -όπως ο Πάτερσον- να απασχολείται τόσο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) όσο και στον ιδιωτικό τομέα και καταλήγει πως είναι πιθανό η μη ασφαλής τέλεση των ιατρικών καθηκόντων να μην αποκαλύπτεται ακόμα και σήμερα ενώ κάνει λόγο για ένα σύστημα δημόσιας υγείας που αποδείχθηκε δυσλειτουργικό σχεδόν σε όλα τα επίπεδα όσον αφορά την ασφάλεια των ασθενών.

"ΚΑΜΠΑΝΑ" ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΙΣΩ ΔΩΡΑ+ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ !!!


Εργαζόμενη κατήγγειλε τον εργοδότη της ότι την ανάγκαζε να του επιστρέφει σε μετρητά τα χρήματα που της κατέθετε στην τράπεζα ως δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και το επίδομα αδείας.

Η υπόθεση εκδικάσθηκε πριν από λίγες ημέρες σε πρώτο βαθμό από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας και ο εργοδότης κρίθηκε ένοχος, ενώ του επιβλήθηκε ποινή φυλακίσεως 8 μηνών.

Όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, η εργαζόμενη απασχολούνταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση για πάνω από μια 5ετία και, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, τα τελευταία χρόνια της κατέβαλε στον τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας τα δώρα και τα επιδόματα, όμως μετά τα ζητούσε πίσω και αυτή του τα επέστρεφε σε μετρητά.

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 779.000.000€ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΤτΕ !!!



Στα 842,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη της Τράπεζας της Ελλάδος το 2019, σημειώνοντας αύξηση 187,4 εκατ. ευρώ. Όπως ανακοίνωσε η ΤτΕ, το Δημόσιο θα λάβει 779 εκατ. ευρώ, ενώ θα προταθεί στην γενική συνέλευση των μετόχων να διανεμηθεί μέρισμα 0,6720 ευρώ ανά μετοχή, αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Τα έσοδα από την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες ήταν ελαφρώς μειωμένα το 2019, καθώς οι τράπεζες αποπλήρωσαν τις χρηματοδοτήσεις που είχαν λάβει από το μηχανισμό έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA), ενώ την κερδοφορία ενίσχυσε το γεγονός ότι βελτιώθηκε η οικονομική κατάσταση της χώρας, κάτι που επέτρεψε στην ΤτΕ να απελευθερώσει προβλέψεις για χρηματοοικονομικούς κινδύνους προηγούμενων ετών ύψους 766 εκατ. ευρώ.

Η EUROBANK ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ...ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ !!!



Την πρωτοβουλία της Eurobank να μετατρέψει σταδιακά όλες τις πλαστικές χρεωστικές κάρτες της σε βιοδιασπώμενες, ανακοίνωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Φωκίων Καραβίας, μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης των Growth Awards.

Η κίνηση εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Eurobank να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα καθώς από το 2015 είναι η πρώτη τράπεζα που εφαρμόζει ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ενέργειας μεγιστοποιώντας την εξοικονόμηση.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!


ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΓΙΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙ 22.000.000€ !!!




Του Νίκου Σιδέρη

Από τα μέσα του 2016 πολλοί από τους σκελετούς που ήταν καλά κρυμμένοι άρχισαν να έρχονται σιγά-σιγά στο φως. Πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος και της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος, αλλά και έρευνες των Οικονομικών Εισαγγελέων, της Οικονομικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων συνέβαλαν σε αυτό.

Τις τελευταίες εβδομάδες ήλθαν στο φως νέα συνταρακτικά στοιχεία για τα πεπραγμένα πρωτοκλασάτων στελεχών της Τράπεζας την περίοδο 2011-2015. Αυτή τη φορά οι αποκαλύψεις έγιναν «δια στόματος» της ίδιας της τράπεζας. Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» έχει στη διάθεσή της ολόκληρη την αγωγή ντοκουμέντο την οποία κατέθεσε η νυν διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς δια χειρός, του νυν επικεφαλής κ. Χρήστου Μεγάλου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 10 Ιανουαρίου 2020.

Με αυτή στρέφεται κατά οκτώ εταιρειών αλλά και φυσικών προσώπων. Μεταξύ αυτών είναι ο τέως ανώτερος Γενικός Διευθυντής αρμόδιος για θέματα ανθρωπίνου δυναμικού και marketing, ο τέως αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, οι οποίοι όπως συνομολογεί η ίδια η Πειραιώς μαζί με τον τέως Chief Operating Officer της Τράπεζας, ο οποίος έχει αποβιώσει, συνομολογούσαν εικονικές συμβάσεις και παραλάμβαναν εικονικά τιμολόγια, τα οποία αφορούσαν σε συναλλαγές, ζημιώνοντας έτσι συστηματικά την τράπεζα.

Το πλέον επαχθές είναι πως τα εικονικά αυτά τιμολόγια τα εξέδιδε ένα κύκλωμα με επικεφαλής τον αποκαλούμενο ως εγκέφαλο του «παραδικαστικού κυκλώματος». Πρόκειται για έναν πολιτικό μηχανικό, ο οποίος θεωρείται ως «πατριάρχης» των εικονικών και πλαστών τιμολογίων και έχει καταδικαστεί πολλάκις για βαριά αδικήματα. Το γεγονός πως αποδεικνύεται πως ο κεντρικός διοικητικός πυρήνας της Τράπεζας Πειραιώς είχε επί σειρά ετών αγαστή συνεργασία με το κοινό έγκλημα, είναι κάτι που σοκάρει.
SSL Certificates