.

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ !!!

 


Το 62% των σιτηρών που καλλιεργούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιείται για ζωοτροφή, το 12% σε βιομηχανίες και βιοκαύσιμα και μόνο το 23% προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση.

Τα στοιχεία της Greenpeace είναι σοκαριστικά και αποτυπώνουν ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα του τομέα αγροτικής παραγωγής και τροφίμων στην ΕΕ, πρόβλημα που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με την ακρίβεια να χαρακτηρίζει την αγορά, ήδη, από τον Σεπτέμβριο και τώρα να έχει χτυπήσει κόκκινο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως επισημαίνει η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας για τη βιώσιμη γεωργία, το 71% της συνολικής αγροτικής έκτασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρησιμοποιείται για παραγωγή ζωοτροφής.

Και μάλιστα επειδή δεν αρκεί η ευρωπαϊκή γη για ζωοτροφή, η ΕΕ εισάγει σόγια, η καλλιέργεια της οποίας απαιτεί ακόμα περισσότερη γη, εκτός συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε έκταση που υπολογίζεται ότι είναι όση καταλαμβάνουν Αυστρία και Βέλγιο μαζί.

Η Έλενα Δανάλη επισημαίνει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπως ακριβώς συνέβη με την πανδημία Covid-19, τονίζει την «επείγουσα ανάγκη να ανατρέψουμε το ευάλωτο και μη-ανθεκτικό αγροδιατροφικό μοντέλο και να στραφούμε σε τοπικά, ανθεκτικά και διαφοροποιημένα αγροτικά και διατροφικά συστήματα. Χρειαζόμαστε αγροτικές πολιτικές επείγουσας απεξάρτησης από ορυκτά καύσιμα, χημικά, μεταλλαγμένα και λιπάσματα, μείωση ζωοτροφής, μείωση παραγωγής και κατανάλωσης κρέατος και γαλακτοκομικών».

Να σημειωθεί ότι η ΕΕ πρέπει ούτως ή άλλως πρέπει να μειώσει την κατανάλωση κρέατος κατά 71% ως το 2030 για να πετύχουμε τον στόχο της συγκράτησης της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5ο Κελσίου.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates