.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ο ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΒΑΠΤΙΣΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ...ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ !!!

 



Δεν μας φθάνει η αγωνία ποια… λυπητερή θα πληρώσουμε πρώτη, της ΔΕΗ, του σούπερ μάρκετ ή θα φουλάρουμε το αυτοκίνητο, ακούμε και τις παράδοξες δηλώσεις από πλευράς πολιτικών που ολοένα και πληθαίνουν, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Έτσι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, επιχειρώντας να αιτιολογήσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει παρέμβει στην εκτίναξη της τιμής των καυσίμων, μειώνοντας τον ΕΦΚ, μας είπε ότι η βενζίνη είναι περίπου... είδος πολυτελείας και ότι οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο.

Ως εκ τούτου, επειδή καύσιμα βάζουν οι «πλούσιοι», με 2-3 αυτοκίνητα, η κυβέρνηση δεν μειώνει τον φόρο για να μην εξυπηρετήσει μόνο αυτούς. «Θα κάνουμε μία μείωση φόρου που θα ωφελεί κατά κύριο λόγο τους πιο πλούσιους και θα αφήνει απροστάτευτους τους φτωχότερους, φαίνεται παράλογο», σχολίασε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για «αντιστρόφως προοδευτικό φόρο».

Το μεγαλύτερο κομμάτι των συνταξιούχων και πάρα πολλοί άνεργοι δεν έχουν αυτοκίνητο, εκτίμησε δε.

Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να κρίνουμε τα αυτονόητα, τονίζοντας ότι δεν ζούμε στη δεκαετία του... 1960 και ότι το αυτοκίνητο αποτελεί είδος πρώτης ανάγκης -και μονόδρομο ασφαλών μετακινήσεων εν μέσω πανδημίας.

Θα περιμένουμε όμως από τον υπουργό -και την κυβέρνηση- το σχέδιο μείωσης πιο «δίκαιων» φόρων όπως ο ΦΠΑ, για να ανακοπεί το κύμα ακρίβειας…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates